Kapok dyne test 2024 → Guide med 4 af de bedste kapok dyner

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

En kapok dyne byder på optimal komfort, allergivenlighed og ved hjælp af den gode isoleringevne, byder den også på en formidabel temperaturregulering. Og fiberens lette og luftige egenskaber, gør dem samtidig skønne at putte med.

Grundet det store luftindhold i kapokfiberen, har det en ekstrem god isoleringsevne, og er samtidig meget åndbart. Det giver egenskaber som temperaturregulering og fugtafledning, som er 2 af de vigtigste egenskaber for et sundt sovemiljø.

Kapokdynerne i denne guide er fra Dynezonen, Ren velvære, Børn i BalanceHugged®

Alle kapokdyner er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Kapok dyne test 2023 → Guide med 4 af de bedste kapok dyner

Vi anbefaler disse kapok dyner

Cocoon Company kapok dyne

Bedst i test
 • Fyld: 100% økologisk kapok med et vår af 100% økologisk bomuld
 • GOTS certificeret bomuld
 • Gratis levering & 90 dages fortrydelsesret

Nature by Borg kapok dyne

Bedst til prisen
 • Fyld: 810 gram 100% kapok med et bolster af 100% bomuld
 • Oeko-Tex 100 certificeret
 • 90 dages returret & gratis levering

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Bæredygtige og komfortable kapokdyner

Kapok er et naturligt materiale der stammer fra kapok træer. Det gør kapok dynen til en af de mest miljøvenlige, komfortable og bæredygtige dyner, på markedet lige nu.

Kapok er velegnet for personer, der prioritere en sund og god søvn, omkranset af naturlige materialer, hele natten.

I Danmark forhandles de ikke lige så mange steder, som dyner lavet af de mere traditionelle materialer. Derfor hjælper vi dig på vej, og guider dig til fire af de bedste kapok dyner i Danmark netop nu.

Cocoon Company kapok dyne (Bedst i test)

Cocoon Company’s dyne er en luksuriøs, luftig og let kapok dyne, der er godt egnet til brug hele året rundt.

Både det indvendige og udvendige materiale, er fremstillet af 100% naturlige og økologiske materialer, med ubehandlet kapokfyld indvendigt og GOTS certificeret økologisk bomuld udvendigt.

Du får her alle de fantastiske egenskaber, som kapok kan byde på, altså allergivenlighed, maksimal komfort og temperaturregulering.

Den gode temperaturregulering som kapokdyner besider, kommer af at kapok indeholder utrolig meget luft. Faktisk er det verdens letteste naturlige fiber, f.eks er det hele 8 gange lettere end bomuld.

Med et indhold bestående af 80% luft, er kapok fiberen både åndbar og isolerende på én gang.

Denne dyne fås både som helårs- og sommerdyne. Vælg en god sommerdyne, hvis du har tendens til, at have det varmt om natten om sommeren.

Cocoon Company er kendt for, at skabe naturlige produkter, som kan regulere temperaturen hele natten og giver god søvn. Det er ofte et økologisk produkt, man finder hos Cocoon Company.

Specifikationer

 • Størrelser: 70x100 cm, 100x140 cm & 140x200 cm - enkeltdyne til voksne
 • Type: Helårsdyne
 • Fyld: 100% økologisk & ubehandlet Kapok
 • Vår af 100% økologisk bomuld
 • GOTS certificeret
 • 90 dages fortrydelsesret
 • Gratis levering

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Nature by Borg kapok dyne (Bedst til prisen)

Nature by Borg kapok dynen, er fremstillet af 100 % naturlige materialer og fyldt med bæredygtige, certificerede kapokfibre.

Dette gør Nature by Borg til et fremragende valg for dem, der sætter pris på både komfort og et bæredygtigt produkt.

Yderstoffet er et blødt økologisk bomuldsstof, hvilket gør det blødt, at røre ved og luksuriøst, at sove med.

Kapokfyldningen er fuldstændig åndbar, så du ikke bliver overophedet - selv på varme sommernætter.

Dynen er desuden Oeko-Tex certificeret. Det betyder, at der ikke er anvendt sundhedsskadelige kemikalier, i produktionen af denne dyne, så du kan sove trygt og allergivenligt hele natten, i denne skønne dyne.

Specifikationer

 • Størrelse: 140x200 cm - enkelt dyne til voksne
 • Temperaturregulerende dyne til helårsbrug
 • Fyld: 100% Kapok
 • Oeko-Tex 100 certificeret

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Nsleep kapok dyne

Nsleeps kapok dyne er en luksuriøs og komfortabel dyne, der er perfekt til komfort hele året rundt.

Yderstoffet er fremstillet af 100 % økologisk bomuld, mens det indre fyld består af bæredygtige, certificerede kapokfibre.

Nsleep-dynen er naturligvis også allergivenlig og fri for syntetiske materialer og skadelige kemikalier.

Dette gør den økologiske dyne, til et fremragende valg for, personer med allergier eller andre følsomheder.

Det økologiske bomuldsbetræk gør, at du nemt kan putte dynen i vaskemaskinen efter behov. Du lyner blot betrækket af og vasker det.

Specifikationer

 • Størrelse: 140x200 cm - enkelt dyne til voksne
 • Type: Helårsdyne
 • Fyld: 100% Kapok

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hugged® kapok dyne

Dynen føles utrolig behagelig og fyldet, der består af kombineret kapok og GOTS certificeret bomuld, gør det til en virkelig dejlig og effektiv temperaturregulerende dyne.

De to typer naturlige fibre som dynen indeholder, arbejder perfekt sammen om, at skabe en dejlig og behagelig dyne, der giver en god og rolig nattesøvn.

Betrækket er produceret af 100% økologisk GOTS certificeret bomuld, som sørger for den bløde fornemmelse, når man putter sig under den.

Det er en bæredygtig kapok dyne som, i løbet af natten, sørger for, at regulere temperaturen, så du hverken fryser og har det varmt.

Hugged® er mest kendt for deres gode kugledyne, men de har efterhånden udvidet sortimentet til også, at omfatte både flere dyner og puder.

Specifikationer

 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Fyld: 70% økologisk GOTS certificeret bomuld % 30% kapok
 • Bolster: 100% Økologisk GOTS certificeret bomuld
 • Du kan vaske hele dynen, men ved max 40 grader og lave omdrejninger.
 • Tørres liggende i skygge

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvad er en kapok dyne egentlig?

En kapok dyne er en type dyne, der er fyldt med et naturligt, plantebaseret materiale kaldet kapok.

Denne type dyne giver en god isolering, på grund af dens lette, men alligevel varmeeffektive egenskaber.

Materialet er biologisk nedbrydeligt og allergivenligt, hvilket gør det til et godt valg for dem, der lider af allergier. Da fibrene er så fine, samler de nemlig ikke støv eller holder på fugt, hvilket kan forårsage allergier eller andre sundhedsproblemer.

Kapok fyldets blødhed og lethed gør det meget behageligt, og giver luften mulighed for, at cirkulere frit rundt om kroppen.

Sådan bliver den holdt kølig i varme sommernætter og varm i kolde vintermåneder. Det er altså en rigtig god all-around dyne, til alle årets fire sæsoner.

Hvad er en allergivenlig dyne?

En allergivenlig dyne, er en type dyne, der er specielt designet til, at reducere risikoen for allergier eller andre sundhedsproblemer, forårsaget af syntetiske stoffer.

Disse dyner er normalt, fremstillet af naturmaterialer som f.eks. kapok, der er naturligt allergivenligt og derfor, mindre tilbøjelige til, at forårsage allergiske reaktioner.

Andre naturfibre som uld og bomuld kan også anvendes i allergivenlige dyner. De giver en behagelig soveoplevelse uden at udløse allergier.

Allergivenlige dyner er et fremragende valg for dem, der lider af overfølsomhed eller allergier.

Er kapok dyner gode?

En kapok dyne anses af mange for, at være bedre end traditionelle dyner – både i forhold til komfort og isolering.

De har mange gode fordele, som gør dem til et ideelt valg for dem, der leder efter en naturlig og miljøvenlig soveløsning.

En behagelig og temperaturregulerende dyne

Kapoks gode isoleringsevne og temperaturregulerende egenskaber, gør den meget behagelig, at sove med, mens materialets allergivenlige natur hjælper med, at forebygge allergier eller andre sundhedsproblemer.

Da det desuden er biologisk nedbrydeligt, kan du være tryg ved at vide, at du træffer et miljøvenligt valg, når du vælger din dyne eller pude.

Kapok frø

Det er også usædvanlig holdbart, så du kan være sikker på, at din investering vil holde i mange år fremover.

Kapok dynens naturlige fiberstruktur hjælper med, at holde køligt i de varme sommermåneder og varmt i de kolde vinterperioder, mens dens lette egenskaber gør det muligt for luften, at cirkulere frit for maksimal komfort.

Er en kapok dyne bedre end en dundyne?

Mange anser dem for, at være bedre end en dundyne, da de som hovedregel har en god isoleringsevne. Det er dog i høj grad baseret på, folks egen smag og behov.

En god dundyne kan være både lige så behagelig og åndbar, som en god kapok dyne.

En dyne med kapok føles behagelig, og er særdeles god til, at regulere temperaturen hele natten.

Kapoks allergivenlige egenskaber kan desuden hjælpe med, at reducere risikoen for allergiske reaktioner eller andre sundhedsproblemer, forårsaget af syntetisk stofforening.

Ydermere er den biologisk nedbrydelig og miljøvenlig, hvilket gør det til et godt valg for dem, der ønsker at reducere deres miljøpåvirkning.

Alle disse faktorer tilsammen, gør generelt dynerne til, et rigtig godt valg, især hvis du ønsker et bæredygtigt og økologisk produkt.

Hvad koster en kapok dyne - er de dyre?

En kapok dyne er generelt lidt dyrere, end andre fiberdyner, men deres miljøvenlige og allergivenlige egenskaber, gør dem til et godt valg for forbrugere, på udkig efter en naturlig soveløsning.

Du skal regne med, at betale omkring 800 - 1.200 kroner, for en god kapok dyne.

Kan man vaske en kapok dyne?

Ja, de fleste kapok dyner kan vaskes i maskinen, på en skånsomt program.

Det anbefales at bruge et mildt, helst økologisk og ofte enzymfrit vaskemiddel, med koldt vand og undgå blødgøringsmidler eller blegemidler, da disse kan beskadige fibrene.

Det er bedst, at vaske dynen med lave omdrejninger, og så skal den en tur i tørretumbleren i relativt lang tid. Nogle har dog bedre at af blive tørret liggende i skyggen.

Hvis din dyne har et aftageligt betræk, er det bedst at fjerne det før vask, og vaske det separat for ikke, at beskadige dynen.

I mange tilfælde er det nok, for et rent sengemiljø, og så behøver du ikke vaske selve dynen.

Det anbefales også ofte, at du nøjes med at lufte og pletvaske den, i stedet for at vaske hele dynen.

Hvor kan man købe en kapok dyne?

En kapok dyne kan købes hos specialiserede butikker, der har fokus på søvn, allergivenlighed og bæredygtighed.

I Danmark forhandles de blandt andet hos Hugged, Dynezonen og Børn i balance.

Hvad er kapok dynen lavet af?

Den er naturligvis lavet af kapok, men hvad er kapok så helt præcist?

Kapok er en naturfiber, der stammer fra ceibatræet, som findes i tropiske regnskove i områder som Sydamerika og Sydøstasien. Det kaldes også for kapok træet.

Det er ekstremt let, men alligevel varmeeffektivt, hvilket gør det til et ideelt valg til fyldning af dyner og puder.

Hvad bruger man ellers kapok til?

Kapok har været brugt i århundreder i mange kulturer. Det bruges i dag oftest til, at fylde dyner og puder, men det kan også findes i andre produkter, såsom madrasser og endda tøj, på grund af dets unikke egenskaber.

Desuden gør dets biologisk nedbrydelige natur det, til et ideelt miljøvenligt valg, når man er på udkig efter bæredygtige materialer.

I en verden, hvor bæredygtighed betyder mere og mere, er det derfor sandsynligt, at vi fremover kommer til, at se flere og flere produkter, som drager fordel af kapoks fantastiske egenskaber.

Hvor kommer kapok fra og hvad betyder ordet?

Kapok træ med hest under

Kapok er et ord, der er afledt af det malaysiske ord for "bomuld", som blev overtaget af engelsktalende i midten af det 20. århundrede.

Det bruges til, at betegne den naturlige fiber, der udvindes i Ceiba-træerne, som findes i tropiske regnskove i områder som Sydamerika og Sydøstasien.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du læse svar på ofte stillede spørgsmål om kapok dynen.

Hvilken er den bedste kapok dyne?

Vi vurderer at Cocoon Company kapok dyne er den bedste lige nu. Dens økologiske fyld, der består af 100%
ubehandlet kapok, kombineret med et bolster af 100 økologisk og GOTS certificeret bomuld, fungere rigtig godt. Det er vores favorit.

Nature By Borg kapok dyne vurderer vi som bedst til prisen. Den fås til en fornuftig pris og er Oeko-Tex certificeret.

Hvorfor vælge en kapok dyne?

Du skal vælge en kapok dyne fordi den både er utrolig behagelig og åndbar, samtidig med at den et er et bæredygtigt og 100% naturligt materiale.

Derudover så koster en rigtig god en af slagsen, ikke nær så meget som en rigtig god dundyne.