Kugledyne test – Komplet guide til 16 af de bedste kugledyner i 2024

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Har du nogensinde problemer med at sove? Eller vågner du op og føler dig ængstelig eller ude af stand til at slappe af? Hvis ja, kan en kugledyne være svaret.
Kugledyner er dyner med små plastik- eller glaskugler indeni, som giver komfort og hjælper med afslapning.

De kan være gavnlige for f.eks dem, der oplever angst eller bare ønsker at få en bedre nattesøvn.

Den primære fordel ved at investere i en kugledyne, er dens særlige evne til at reducere stress og fremme afslapning.

Kugledynerne i denne guide, er fra AnewSleep, Hugged, TheNap, Dreamzy, Duermo, Wonderliving, Bambuni, SooSleep & Coolstuff.

Alle kugledynerne er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Kugledyne test - Komplet guide til 16 af de bedste kugledyner

Vi anbefaler disse kugledyner til voksne

Ella kugledyne

Bedst i test
 • Gratis levering & 30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Antibakterielle glaskugler, Oeko-Tex certificeret & kan vaskes på 30 grader
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 500 anmeldelser

Hugged kugledyne

Bedst til prisen
 • Gratis levering & 30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Oeko-Tex certificeret & kan vaskes på 40 grader med lave omdrejninger
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 200 anmeldelser

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Sådan vælger du den bedste kugledyne

Når du skal vælge en god kugledyne, er der flere ting, du skal overveje, f.eks. størrelse, materialekvalitet, vægt og om den er allergivenlig (for allergikere).

En dynes vår, er det der omkranser fyldet, og det er våren som du vil føle hver nat. Derfor er det vigtigt, at du vælger en dyne med et behageligt vår.

Det kan f.eks være 100% bomuld eller bambus. Begge disse materialer giver blødt og behageligt tryk. Udover de føles behagelige, så har de andre egenskaber.

F.eks er især bambus meget andbart, det betyder at fugten har nemmere ved at slippe væk. Det er vigtigt for, en lang holdbarhed og et sundt soveklima.

I artiklen her, kan du lære meget mere om denne fantastiske dyne type, og finde den kugledyne, der passer perfekt, til netop dine behov.

Ella kugledyne (Bedste kugledyne til voksne)

30 dages prøvetid i hjemmet - 100% tilfreds eller alle pengene retur

Mange mener, at lige netop denne kugledyne fra danske Anew Sleep, er den bedste kugledyne til voksne på markedet. Det er der flere årsager til.

En af dem er, at forhandleren stoler så meget på deres kugledyne Ella, at du får 30 nætters prøvetid på den.

Det betyder, at du kan sove med den i op til 30 nætter, og hvis du ikke er 100% tilfreds med den, så sender du den retur, og får dine penge tilbage.

Du skal dog selv betale for fragten ved retunering, medmindre at du vælger at få et gavekort, fremfor pengene tilbage. Vælger du gavekortet, betaler de returfragten.

Det er god service, og det borger for en kugledyne, udover det sædvanlige.

Dynen har da også fået 5 ud af 5 stjerner, i anmeldelserne fra, i skrivende stund, 122 tidligere købere. Og forhandleren har en score på 4,9 ud af 5 hos Trustpilot fra, på nuværende tidspunkt, 537 kunder.

Det er svært at finde mere tilfredse kunder, end dem har købt denne dyne.

Den unikke kugledyne bruger det blide tryk, som dynens vægt giver, til at reducere stress og give en bedre og mere rolig nattesøvn.

Med en god og rolig søvn, er du sikker på, at opleve en forskel i, hvor produktiv og energisk du føler dig, hver morgen.

Luksus kugledynen med syv lag

De syv lag i denne dyne er lidt anderledes, end andre tunge dyner med flere forskellige lag.

De to yderste lag består af 100% Oeko-Tex certificeret bomuld. Det gør dynen ekstra åndbar, og dermed får du bedre en mere holdbar dyne, og et endnu sundere søvnklima.

Det tredie lag, på hver side af dynen, er polyesterfibre. Det sørger for at holde på varmen, samtidig med, at det gør dynen ekstra blød og behagelig.

I det inderste lag har vi de små glasperler, fordelt perfekt over hele dynen. Det er de støjfrie perler der giver dynen vægten, og dermed en positiv effekt på din søvn.

Går du op i dyrevelfærd, så er det værd at nævne, at dynen desuden er 100% vegansk.

Det er desuden muligt, at købe et specialudviklet betræk til dynen, hvor du kan binde selve dynen fast, indvendigt i betrækket.

Det gør, at dynen altid ligger perfekt fordelt i hele betrækket, og ikke klumper sammen, i en af enderne.

Specifikationer

 • 30 nætters søvngaranti
 • Vægt: 5kg, 7 kg, 9kg, 11 & 13 kg
 • Størrelser: 140 x 200 cm & 140 x 220 cm
 • Allergivenlig
 • Antibakterielle- og støjfrie glasperler
 • 100% Vegansk
 • 7 lag med bl.a 100% Oeko-Tex certificeret bomuld
 • Dynen kan vaskes ved maks 30 grader
 • Skal lufttørres umiddelbart efter vask
 • 5 ud af 5 stjerner fra tidligere købere & 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Gratis levering

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hugged kugledyne (Bedst til prisen)

30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Både min søn og hans mor, har fornøjelsen af, at sove med denne dyne. De har begge to været plaget af urolig søvn.

Der er ingen tvivl hos os, dynen giver en bedre og mere rolig søvn til dem begge. Især vores søn har haft gavn af den, det kan du læse mere om her.

Til prisen er det en fantastisk dyne, som langt oversteg vores forventninger. Og det er vi langtfra de eneste som mener.

Mere end 8.000 kunder har nemlig allerede fået bedre søvn takket være Hugged, og dynen har fået en fremragende bedømmelse, på 4,8 stjerner ud af 5, fra 298 anmeldelser.

Et hurtigt kig på kommentarer fra købere af dynen afslører da også mere end almindelig tilfredshed. F.eks skriver Pernille "Dejlig. Bestilte om torsdagen og var til afhentning om lørdagen Den er lige som jeg drømte om Elskede den fra dag 1. Tog en på de 10% af min vægt, som anbefalet. Det gode er at den kan vaskes og man har 30 dages prøvetid. Det gjorde at jeg sprang ud i det".

Anja er enig og skriver følgende "Ro og tryghed. Efter et par uger med min tyngdedyne er den svær at undvære. Som barn lå jeg sommetider med en meget tung dyne af min bedstefars, samme effekt hvor jeg føler mig tryg og rolig. Søvnen er mere rolig og jeg har mere dyb søvn end tidligere. Dynen kommer ofte med ind i sofaen til en film, hvis jeg er træt eller haft meget at se til, der skabes ro meget hurtigt. Tak ❤️".

100% Oeko-tex certificeret bomuld

Hugged kugledyne og taskeDynens vår består af 100% Oeko-Tex certificeret bomuld. Det er din sikkerhed for, at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionen.

Det er jo trods alt det yderste lag, som din krop er i kontakt med, derfor er det også vigtigt, at det både føles behageligt, og at det ikke er allergifremkaldende.

Vælg selv dit betræk

Derudover er Hugged kugledynen designet til, at passe ind i betræk fra en almindelig dyne. Du behøver altså ikke at købe nye betræk, bare fordi at du skifter din dyne.

Det skal dog nævnes, at hvis du vælger at købe denne Hugged kugledyne, så har du mulighed for, at købe deres specialudviklede dynebetræk med til den. Det kommer med visse fordele.

Betrækket har lynlåse på tre sider, hvilket gør at du kan lægge det på, uden at løfte dynen. Desuden finder du også otte løkker inden i betrækket, som du kan binde dynen fast til. Det gør at den altid holder sig på plads.

Du slipper altså for at dynen klumper sig sammen, hvis du vælger at købe deres betræk med til dynen.

Din nattesøvn er vigtig, men den behøver ikke at sprænge banken. Du får meget for dine penge med denne kugledyne.

Specifikationer

 • 30 dages prøvetid
 • Vægt: 5 kg, 7 kg, 9 kg og 11 kg
 • Størrelse: 140 x 200 & 140 x 220 cm
 • Kan vaskes i vaskemaskine med lav temperatur og omdrejninger
 • Lufttørring anbefales
 • 100% Oeko-Tex certificeret bomuld
 • 4,8 ud af 5 fra tidligere købere & 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

NapCool™ kugledyne (God til varme nætter)

NapCool™ kugledynen fra danske TheNap er produceret med 100% organisk bambus. Det betyder, at dynen er åndbar og dermed temperaturregulerende. Bambus er nemlig fra naturens side ekstremt åndbart.

Der er flere fordele ved en åndbar og temperaturregulerende dyne.

De mest åbenlyse af dem er, at dynen har nemmere ved at komme af med den fugt og varme, du afgiver i løbet af natten. Dynen egner sig altså perfekt til de varme sommernætter.

Derudover giver det også en dyne, som holder længere, når den kan slippe af med fugt og sved.

Bambus er desuden utroligt blødt og behageligt, faktisk minder det lidt om silke, hvilket giver en luksuriøs følelse, når man putter sig under dynen.

30 dages søvngaranti

TheNap tilbyder 30 dages søvngaranti på NapCool™ dynen.

Det betyder, at har du problemer med at falde i søvn eller får du dårlig søvn, og vil du gerne se om tunge dyner, kan have en positiv effekt på din søvn, så kan du prøve denne dyne i op til 30 dage, og hjælper den ikke, kan du sende den retur, helt gratis.

Specifikationer

 • 30 dages søvngaranti med gratis returfragt
 • Vægt: 5 kg, 7 kg, 9 kg, 11 kg & 13 kg
 • Størrelse: 140 x 200 cm & 140 220 cm
 • 100 % organisk bambus fyldt med 0,8 mm støjfrie glasperler
 • Dynen kan vaskes på skåneprogram ved 30 grader & hængetørres umiddelbart efter
 • 4,9 ud af 5 fra tidligere købere & 4,7 ud af 5 på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Dream kugledyne

Dream kugledynen fra danske Dreamzy, minder meget om vores testvinder.

De to dyner er begge produceret med 7 lag, med et betræk af Okeo-Tex certificeret bomuld yderst, og 0,8 mm glaskugler i midten, der er omgivet af flere lag med polyester.

Dreamzy har dog ikke formået, at få samme høje kundetilfredshed, som hos testvinderen, på trods af at de tilbyder hele 101 nætters prøvetid. Hvor forhandleren af testvinderen har en Trustpilot score på 4,8, har Dreamzy blot 3,9 stjerner.

Dream dynen har dog fået 5 ud af 5 stjerner, af 16 tidligere købere hos forhandleren selv. Dreamzy er en forholdsvis ny forhandler, så måske det bare er lidt startproblemer.

7 lag med kuglerne i midten giver en beroligende effekt

Som nævnt før, er dynen opbygget i 7 lag, som hver især gør deres for, at skabe den bedste tunge dyne.

I midten af dynen befinder de små kugler sig, syet ind i firkantede mønstre, for at give og bevare, en perfekt vægtfordeling.

De næste lag på hver side af kuglerne, består af stærke polyesterfibre, der samtidig er åndbart. Det giver dynen en længere holdbarhed.

Det yderste lag, på begge sider af dynen, som er det lag din krop er i kontakt med, består af 100% Oeko-Tex certificeret bomuld. Det gør dynen brugbar hele året, da den både kan holde dig varm om vinteren og samtidig køle om sommeren.

Selvom dynen består af 7 lag, er der altså "kun" 3 forskellige lag. Alle lagene samarbejder optimalt om, at give dig en bedre søvn.

5 ud af 5 stjerner fra tidligere købere

Et hurtigt kig på anmeldelserne af kugledynen, afslører overordentlig tilfredse kunder.

F.eks skriver Line følgende"Godt køb. Jeg købte en tyngdedyne til deres åbningstilbud og var de første par nætter lidt i tvivl, om det var noget for mig.
Jeg har brugt den et par uger nu (hvilket jeg tænker var min tilvænningsperiode) og jeg har aldrig sovet bedre.
Den giver mig i den grad en bedre søvn, da jeg falder langt hurtigere til ro end tidligere.
Tak for den gode service og produkt :)"
.

Hun kvittér med 5 ud af 5 stjerner, ja det gør faktisk alle der har anmeldt dynen. Den har nemlig et gennemsnit på 5 ud af 5 stjerner fra, i skrivende stund, 16 købere.

Specifikationer

 • Vægt: 5 kg, 7 kg, 9 kg, 11 kg & 13 kg
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Oeko-Tex certificeret bomuldsbetræk
 • 0,8 mm støjfrie glasperler
 • Kan vaskes på 30 grader
 • 101 nætter tilfredshedsgaranti med gratis retur

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Duermo kugledyne

Duermo kugledyne indeholder små glaskugler, på størrelse med et sandkorn, til at tilføje vægt ved de optimale trykpunkter.

Dette hjælper dig med, at beroliger nervesystemet og slappe af i kroppen ved naturligt, at udskille mere serotonin og melatonin, samtidig med at kortisol i centralnervesystemet mindskes.

Lider du af dårlig søvn, så kan en kugledyne have en positiv effekt, da den hjælper med at øge niveauet af søvnhormonet melatonin.

Når du har højere niveau af melatonin i kroppen, signalerer det til din hjerne, at nu er det tid til at sove. Det gør automatisk, at du falder til ro og gør det dermed nemmere for dig, at falde i søvn.

En tung dyne kan give dig en beroligende følelse

Den ideelle vægt på en kugledyne, er fastsat som ca. 10 % af din egen kropsvægt, men det kan afvige fra person til person.

En god tommelfingerregel er, at en kugledyne skal veje mellem 8-15% af din egen kropsvægt.

En vægtet dyne beroliger nervesystemet i mange tilfælde. Har du behov for dette, kan den derfor give en bedre søvn, end en almindelig dyne kan.

Har du ikke disse problemer eller andre lignende problemer med at falde i søvn, bør du måske holde dig til en almindelig god dyne.

Specifikationer

 • Vægt: 2 kg, 4 kg, 7 kg, 8 kg & 9kg
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • Antibakterielle glaskugler
 • 100% bomuld
 • Vandtæt rejsepose
 • Vaskbar dyne separat ved 30 grader

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Wonder Living kugledyne

Wonder Living bambus kugledyne

Kugledynen fra Wonder Living, med et bolster af 100% økologisk bambus, er fyldt med små glasperler.

De små antibakterielle glaskugler er syet ind i små firkanter, der er designet til, at fordele vægten jævnt over din krop.

Selve dynen er lavet i 7 lag, hvor de yderste er i bambus og de inderste, i polyester og vat.

Det gør at du får den bløde og temperaturregulerende yderside, mens de inderste lag sørger for at glasperlener bliver ved med, at holde den perfekte fordeling af vægten.

Det giver en beroligende effekt, med mulighed for mange timers søvn, uden irriterende opvågninger.

Specifikationer

 • Vægt: 6 kg, 9 kg, & 11 kg
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • 100% bambus lyocell
 • Satinvævet
 • Vaskes ved 30-40 grader på vrangen, med lukket lynlås. Der anbefales en stor vaskepose

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Bambuni økologisk kugledyne i bambus

Denne dyne er udsøgt i sin blødhed, samtidig med at den har egenskaber, der forbedrer din søvn.

Den tunge dyne er temperaturregulerende samt svedabsorberende og åndbar. Desuden kan du, takket være dens antibakterielle egenskaber, være sikker på ro i sindet.

De små glaskugler er syet ind små kamre i dynen, så de hverken larmer eller rykker sig rundt med tiden.

Oeko-Tex og BSCI certificeret

Dynen er både Oeko-Tex og BSCI certificeret.

Oeko-Tex er din garanti for at der ikke anvendt skadelige stoffer i produktionen.

Kuglerne er syet ind i små integrerede kamre i dynen, hvilket sikrer, at de ikke glider rundt. Inddelingen sikrer, at glaskuglerne ikke larmer eller fordeler sig ujævnt over tid.

Specifikationer

 • Vægt: 5 kg, 7 kg, & 9 kg
 • Størrelse: 140 x 200 cm
 • 100% økologisk bambus (inder-foer, yder-foer & fyld)
 • Vask: Rens 1 - 2 gange pr. år anbefales og ellers 30 grader skånevask med skånsomt vaskemiddel, ingen skyllemiddel eller tørretumbler
 • Oeko-Tex certificeret

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Zenkuru kugledyne

Når det kommer til kugledyner, er vægten noget af det vigtigste. At vælge den rigtige vægt på din nye kugledyne er forskellen på en middelmådig og fantastisk søvn.

Med Zenkuru kugledyne får du masser af valgmuligheder for, at vælge den rette vægt. Her kan du nemlig vælge mellem hele 6 forskellige vægtklasser.

Dynen er også en smule større end de fleste kugledyner på markedet, den måler nemlig 150 x 210 cm, og der er ikke andre muligheder.

Yderstoffet er produceret med bomuld som er Oeko-Tex certificeret og inden i finder vi de mange små glaskugler og polyestervat.

Specifikationer

 • Vægt: 5 kg, 7 kg, 9 kg, 11 kg, 13 kg & 15 kg.
 • Størrelse: 150 x 210 cm
 • Yderstof: 100% bomuld, Øko Tex Standard 100
 • Håndvask eller maskinvask på et skånsomt program, ingen tørretumbling

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

SooSleep kugledyne

Med et uovertruffent komfortniveau, er kugledynen fra SooSleep designet til, at give en god og rolig søvn.

Dynen er fyldt med lugt- og giftfrie glasperler, der er specielt syet ind i fibrene for, at give ekstra vægt og holdbarhed.

Med til denne syv lags dyne får du et betræk, der er produceret med 100% økologisk bomuld.

Denne unikke kombination giver et blødt og behageligt tryk, der har vist sig at reducere angst og stressniveauet for op til 92 % af brugerne, sammenlignet med en almindelig dyne.

Der er altså god chance for, at du får en roligere og dybere søvn med SooSleep kugledynen.

Specifikationer

 • Vægt: 5 kg, 6 kg, 7 kg, 8 kg, 9 kg, 10 kg
 • Størrelse: 140 x 200 & 140 x 220 cm
 • 100% økologisk bomuld
 • lugt- og giftfrie glaskugler
 • Vandtæt rejsetaske
 • Oeko-Tex 100 certificeret
 • Kan vaskes i vaskemaskine

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Kugledyner til børn - Har dit barn behov en dybere søvn?

… nej, kugledyner er ikke kun for voksne. En god nattesøvn er mindst lige så vigtig for børn, som for voksne. Det er nemlig under søvnen, at børn udvikler sig mest.

Mange børn har dog svært ved, at sove godt og roligt. Det er her en junior kugledyne kan hjælpe.

Det er ikke kun belastende for vores små børn, men også udmattende for de trætte forældre.

Med alt dette i tankerne er det værd, at overveje, at købe en junior kugledyne til dit barn.

En kugledyne, i god kvalitet, kan hjælpe dit barn med, at få en rigtig god nattesøvn - noget der er uvurderligt for alle uanset alder.

Læs videre for at finde ud af, hvilken junior kugledyne du bør overveje, at købe til dit barn.

Vi anbefaler disse junior kugledyner til børn

Anew Sleep Ella kugledyne

Bedst i test
 • 30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Antibakterielle glaskugler, Oeko-Tex certificeret & kan vaskes ved 30 grader
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 500 anmeldelser

Hugged kugledyne

Bedst til prisen
 • 30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Oeko-Tex certificeret & kan vaskes ved 30 grader. Hængetørring anbefales
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot fra mere end 200 anmeldelser

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Anew Sleep Ella kugledyne til børn (Bedste kugledyne til børn)

30 dages prøvetid i hjemmet - 100% tilfreds eller alle pengene retur
Er du i tvivl om en kugledyne er det rette valg til dit barn, så tilbyder forhandleren dig 30 dages returret på denne dyne.

Det betyder, at du kan få dynen hjem og lad dit barn prøve den, i helt op til 30 dage. Hvis dynen ikke hjælper eller det er den forkerte vægtklasse, så kan du sende den retur, og enten få en anden vægtklasse, eller få dine penge tilbage.

Et kig på Trustpilot afslører da også, at kunderne elsker at handle her. De har nemlig kvitterede med hele 4,9 stjerner ud af 5 mulige. Det er højt, meget højt.

Og kigger vi på forhandlerens egen hjemmeside, ser vi at dynen har 5 ud af 5 stjerner fra tidligere købere af denne.

Du kan altså både forvente god service, og en dyne der mere end holder, hvad den lover.

Hvordan påvirker Ella dynen børn?

Ved at give et behageligt tryk på kroppen, beroliger den specialdesignede kugledyne, barnets sind og hjælper dem med, at drive ind i drømmeland på kortere tid.

Dynen kan også forhindre mange opvågninger i løbet af natten.

Den anbefalede alder er, fra et år og opefter, og hvis barnet selv kan flytte kugledynen, så er den sikker at bruge, uanset vægt.

Enhver forælder ved, at der ikke er noget vigtigere end at sikre, at deres barn får de bedste midler til, at få en god nats søvn - Anew Sleep's fantastiske kugledyne Ella, tilbyder netop dette!

Specifikationer

 • Vægt: 2 kg & 3 kg
 • Størrelse: 100 x 140 cm
 • Yderlag af Oeko-Tex certificeret bomuld
 • Dynen kan maskinvaskes på 30 grader med skåneprogram & lufttørres
 • Allergivenlig
 • Antibakterielle- og støjfrie glasperler
 • 100% Vegansk
 • Dyne med 7 lag
 • 5 ud af 5 fra tidligere købere & 4,9 ud af 5 på Trustpilot
 • Gratis levering
 • 30 dages søvngaranti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hugged kugledyne til børn (Bedst til prisen)

30 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi har brugt denne kugledyne til vores dreng på 18 kg i 2 måneder nu, og det har været en gamechanger for os.

Før havde vi ofte problemer med, at få ham til at finde ro og falde i søvn. Det har dynen ændret drastisk på. Det tager os i snit ikke mere end 5-10 minutter nu, hvor det før ofte tog over en time. Oven i hatten, så sparker han heller ikke dynen af mere, som han gjorde før.

Vi har virkelig været glade for vores køb og vi føler, at vi har fået rigtig meget værdi for pengene.

Det er ikke kun os der er vilde med dynen fra Hugged

Hugged kugledyne barnDeres andre kunder er nemlig også helt vilde med produktet og vurderer det til 4,8 ud af 5 stjerner. Over 8.000 glade kunder sover allerede med deres vægtet dyne hver nat.

Kugledynen kan bruges med dit traditionelle dynebetræk (100 x 140 cm) og kan nemt vaskes i maskinen. Du kan dog med fordel tilkøbe deres specialudviklede dynebetræk, hvor dynen kan bindes fast inden i.

Det gør, at dynen holder sig perfekt på plads hele natten, hver nat.

Udover at den mindsker stress og giver en afslappende effekt, er kugledynen fra Hugged den bedste til prisen, når det kommer til junior kugledyner.

Alle fortjener en god nattesøvn, uden mange opvågninger og med en kugledyne fra Hugged, kan dit barn finde ro og få en sammenhængende søvn, til en overkommelig pris.

 Specifikationer

 • Vægt: 2 kg & 3 kg
 • Størrelse: 100 x 140 cm
 • Yderstof i 100% OEKO-TEX bomuld
 • Maskinvask ved 40° med lav centrifugering & lufttørring
 • 4,8 ud af 5 fra tidligere kunder & 4,6 ud af 5 på Trustpilot
 • 30 dages fuld tilfredshedsgaranti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

NapCool™ junior kugledyne (God til varme nætter)

Sover dit barn med en almindelig dyne og har svært ved at falde i søvn, så kan en junior kugledyne være en hjælp.

NapCool™ junior kugledyne på 3,5 kg reducere kroppens stresshormon, sammenlignet med almindelige dyner, og kan dermed hjælpe barnet med, at finde ro og falde i søvn.

Dårlig søvn kan give dårligt humør og her kan kugledynen hjælpe.

NapCool™ kugledynen fra TheNap, som i øvrigt er et dansk firma, har et yderstof af 100% organisk bambus. Bambus er et naturligt åndbart materiale, som, når det er anvendt til dyner, fungerer som temperaturregulerende.

Dynen er særlig god til at komme af med overskydende varme fra kroppen, og det gør den særdeles velegnet til de varme sommernætter.

Dansk designet kugledyne til børn

Deres fantastiske junior kugledyne er, designet med børn i tankerne; uanset om de har svært ved, at sove på grund af angst, har behov for en roligere og dybere søvn eller noget helt tredie, kan den rolige effekt, som den silkebløde dyne i bambus giver, gøre hele forskellen i forhold til, at hjælpe dem med, at falde i søvn og få en afslappet søvn.

At investere i en kugledyne, der er designet specielt med børn i tankerne, er en investering, der er værd at gøre.

Kugledynen fra TheNap, er vurderet af mange som, en de absolut bedste junior kugledyner, på markedet til børn.

Specifikationer

 • 30 dages søvngaranti
 • Dynens vægt: 3,5 kg
 • Størrelse: 100 x 140 cm
 • Yderstof i 100% organisk bambus
 • Støjfrie glasperler
 • Dynen kan vaskes på skåneprogram ved 30 grader
 • 4,7 ud af 5 på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Duermo børne kugledyne

Duermo junior kugledyne

Junior kugledynen kan give dit barn en stigning i søvnhormonet melatonin og lykkehormonet serotonin, samtidig med at det reducerer produktionen af stresshormonet kortisol.

Da disse neurotransmittere spiller en vigtig rolle for, hvor godt vi sover, kan kugledynen skabe fredelige nætter, så dit barn kan starte hver dag med meget energi og entusiasme.

Kugledynen består af et yderlag med 100% bomuld og inden i er der små lommer fyldt med glasperler. Det er de små perler, der giver dynens vægt.

Specifikationer

 • Vægt: 2 kg, 3 kg & 5 kg
 • Størrelser: 100 x 140 cm & 140 x 200 cm
 • Yderstof af 100% bomuld
 • Medfølgende vandtæt rejsepose

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Wonder Living – Lækker kugledyne i bambus til børn

At investere i en Wonder Living kugledyne er et smart træk for forældre, hvis barn har svært ved at falde til ro og sove om natten.

Denne dynes smarte design, giver den vægt og sikkerhed, som børn har brug for.

De miljøvenlige kugler inde i dynen er fordelt jævnt i små lommer, hvilket giver komfort og en følelse af sikkerhed, der hjælper børn med at sove hele natten.

For forældre, der ønsker at give et ekstra lag af sikkerhed og samtidig opmuntre til gode sovevaner, er det et godt valg at investere i kugledynen.

Uanset om du leder efter en måde, at hjælpe dit barn med at føle sig sikkert eller blot forsøger at skabe sundere sovevaner, vil dette innovative produkt give komfort og ro i sindet til både dig og dit barn.

Sammenlignet med den almindelige dyne, kan de fleste kugledyner hjælpe til, en mere rolig nat.

Specifikationer

 • Vægt: 2 kg & 4,5 kg
 • Størrelse: 100 x 140 cm
 • 100% bambus

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

SooSleep kugledyne til barn

SooSleep kugledynen gør det lettere for alle, at få gavn af dens søvnforbedrende egenskaber, også dit barn.

Du får fornemmelsen af en blød kugledyne, med de terapeutiske fordele ved trykpunkter og bevægelseskontrol, som den vægtede dyne giver dig. Dette hjælper dit barn med, at få mindre angst og stress, forbedret søvnkvalitet og mere energi i løbet af dagen.

Desuden har den også særlige luftcirkulationsfunktioner, der holder barnet køligt under søvnen og forhindrer fugtophobning.

I modsætning til den normale dyne, som har 2 lag, har denne dyne hele 7 lag. Alle lagene består udelukkende af Oeko-Tex certificeret materialer.

Specifikationer

 • Dynens vægt er 2 kg
 • Størrelse: 70 x 100 cm
 • Medfølgende vandtæt rejsetaske
 • Medfølgende dynebetræk
 • Yderstof i 100% økologisk bomuld

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvor længe må man ligge med en kugledyne?

Selv om at mange tror at man skal passe på med, at ligge for længe med en kugledyne, så er dette faktisk ikke sandt.

Du kan nemlig ligge med din kugledyne lige så længe du vil.

Det handler i høj grad om din egen komfort. Så længe at du synes det er behageligt, at bruge en kugledyne, kan du ligge med den. Bliver det ubehageligt, fjerner du den bare.

Alle mennesker er forskellige og nogle af os, har behov for en tilvænningsperiode med kugledynen. Det betyder, at for nogen kan det tage alt fra, et par dage og op til fire uger, før at man har vænnet sig helt til kugledynen.

Hvem har brug for en kugledyne?

Hvis man vil bruge en kugledyne kan det være for, at mindske tankemylder, få et roligere sind samt en dybere og mere afslappende søvn.

Mange undersøgelser påviser, at berøringstrykstimulering kan mindske uro, reducere søvnproblemer og give en mere afslappende søvn.

En kugledyne kan også anvendes alene for, at få en mere effektiv og bedre søvn i REM fasen.

Kugledynen er god til, at øge søvnhormonet og lykkehormonet samtidig med, at kroppens stresshomon bliver reduceret. Det resulterer i at det er nemmere, at falde til ro samtidig med, at man får en bedre søvnkvalitet.

Lider du af søvnløshed, angst, ADHD eller lignende, kan en vægtdyne være en rigtig god investering for dig. Der er undersøgelser der påviser at en vægtdyne hjælper ved f.eks søvnløshed.

Hvorfor sover man med kugledyne?

En kugledyne lægger et fast men blidt pres på kroppen, hvilket stimulerer sanserne og skaber en øget kropsbevidsthed.

Selv ved små bevægelser som f.eks. at vende eller dreje sig i sengen forårsager disse lydløse kugler et fast tryk, som behageligt reagerer tilbage til din hjerne.

Denne beroligende og balancerende effekt, stimulerer kroppens muskel- og ledsanser og kan være utrolig beroligende, efter en lang dag.

Den blide bevægelse af kuglerne i dynen, kan efterligne at blive vugget eller krammet, hvilket kan have beroligende virkninger på din krop og dit sind.

Dette gør den perfekt til dem, der lider af angst eller har svært ved, at falde i søvn, på grund af stress-relaterede problemer.

Desuden finder mange mennesker, at den blide vægt fra de små kugler, har terapeutiske fordele, der kan afspænde musklerne, forbedre blodcirkulationen og mindske smerter i visse områder.

Hvor tung skal en kugledyne være til et barn?

Kugledynen bør veje omkring 8 - 15 % af kropsvægten. Det betyder, at hvis dit barn vejer ca 20 kg, skal det have en dyne, der vejer ca. 2 kg.

Det vigtigste, når du skal vælge en kugledyne til dit barn er, at barnet selv skal være i stand til at flytte den. Kan barnet dette, så er dynen sikker for barnet.

Hvad er forskellen på kugledyne og kædedyne?

Kugle- og kædedyner bruges begge ofte som produkter til sensorisk stimulering.

Forskellen er at kugledyner indeholder mange små kugler, som normalt er fremstillet af glas, plastik, gummi eller skum. Kuglerne giver dynen sin vægt.

Kædedyner er langt mere indviklede i deres design - kæder syet ind i lange kanaler skaber baner, som kæden kan følge. Når der lægges pres på en del af denne type dyne, skubber kæderne tilbage og giver en unik form for modstand.

Dette giver et ekstra taktile input, som kan være med til at lette visse fysiske fornemmelser.

Hvad er forskellen på en kugledyne og en tyngdedyne?

Forskellen på en kugledyne og en tyngdedyne er, at mens en kugledyne altid indeholder små kugler, så kan en tyngdedyne i princippet indeholde alt.

En tyngdedyne er en tung dyne, mens en kugledyne er en tung dyne, der får sin vægt fra kugler.

Denne type dyne hjælper med, at fordele vægten jævnt over hele kroppen og afhjælper de trykpunkter, der er forbundet med traditionelle vægtdyner.

Ved at tilbyde et øget komfortniveau er disse dyner gode for folk, der lider af angst eller søvnløshed, og giver dem mulighed for, at opnå en afslappet nattesøvn.

Hvad er bedst kugledyne eller tyngdedyne?

Hvad der er bedst af kugledyne og tyngdedyne, handler i høj grad om hvor tung en dyne, du har brug for.

En kugledyne er i princippet også en tyngdedyne. En tyngdedyne er en nemlig en tung dyne. Og mens du kan få kugledyner i næsten alle vægtklasser, så er det straks sværere, at finde en tyngdedyne der er tungere end 5 kg, medmindre at du vælger en tyngdedyne med kugler, altså kugledynen.

Du kan læse mere om tyngdedyner og hvilke tyngdedyner der er bedst i test her.

Kan en kugledyne blive for tung?

Kan en kugledyne blive for tung? Ja det kan den sagtens.

Det drejer sig om komforten. Føles kugledynen for tung eller ubehagelig når du ligger med den, så skal du fjerne den.

En god tommelfingerregel når du skal vælge vægten på din kugledyne er, at du skal vælge mellem 8 og 15% af kropsvægten. De fleste vælger omkring 10% af deres vægt.

Hvornår må man bruge kugledyne?

Hvornår må man bruge en kugledyne? Er du voksen, må du bruge kugledynen ved behov, mens børn må bruge en kugledyne, når de selv kan fjerne den igen.

Der er ingen regler, udover, at man selv skal være i stand til, at fjerne kugledynen. Det handler hovedsageligt om dit behov for en tung dyne.

Det er nemmere at falde i søvn med kugledynen


En kugledyne er en unik type dyne, der kan give dig en nyfunden ro i sindet, mens den hjælper dig med at falde i søvn.

Denne beroligende komfort er utrolig gavnlig for dem, der er blevet diagnosticeret med ADHD, angst eller autisme, samt børn og voksne, der har brug for lidt ekstra taktil stimulering under søvnen.

Dens let vægtede materiale kan give brugerne mulighed for at opleve komfort og stabilitet, som konventionelle dyner simpelthen ikke giver.

Kugledynen er ikke kun forbeholdt dem med særlige behov; alle, der ønsker at få mest muligt ud af deres søvnoplevelse, kan nyde godt af dens mange fordele, uanset hvad deres nuværende omstændigheder måtte være.

Husk dog, at en god dyne er alene ikke nok for at få god søvn. En god seng er mindst lige så vigtig, hvis ikke vigtigere. Hvis du vil læse mere om de bedste senge på markedet i øjeblikket, kan du læse vores guide til bedst i test senge her.

Hvem har brug for en kugledyne?

Hvem har brug for en kugledyne? Personer der har svært ved at falde i søvn eller finde ro, kan en kugledyne ofte hjælpe.

Derudover er kugledynen også god for personer med visse fysiske lidelser, som uro i kroppen der leder til en urolig søvn. Eller personer der har angst, ADHD eller stress.

Alle mennesker kan få en god nats søvn med kugledynen

Derudover kan folk der generelt sover dårligt, også få gavn af kugledynen. I dagens digitale tidsalder kan det nemlig være svært, at få en god nats søvn.

Det skyldes bl.a, at vores stigende afhængighed af computere, fjernsyn og smartphones, forstyrrer kroppens evne til, at producere melatonin - det hormon, der hjælper os med at falde i søvn.

Det er her, at en kugledyne kan være praktisk!

En kugledyne fyldt med små glaskugler indeholder særlige trykpunkter, der udløser frigivelsen af melatonin i kroppen.

Når dette stof oversvømmer dit system, giver det din hjerne et signal om, at det er tid til at slukke, hvilket hjælper dig med at drive væk til drømmeland hurtigere og lettere end før.

En tungere dyne er et godt valg for dig der lider af angst, depression eller en urolig søvn.

Hvad er den bedste kugledyne?

Hvad er den bedste kugledyne? Vi vurdere at Ella kugledyne fra AnewSleep er den bedste lige nu, men det handler dog mere om dit behov, end det handler om hvilken dyne vi mener er bedst.

Vi stræber alle efter at få den bedst mulige søvn, og komfort i disse dyrebare timer er afgørende.

Kugledyner kan være med til at gøre det muligt, men det er svært at beslutte sig for, hvilken vej man skal gå i forhold til, at finde den perfekte balance mellem prisen og kvaliteten.

Hvem har gavn af en kugledyne?

Hvem har gavn af en kugledyne? En kugledyne er en god investering for alle, der ønsker at få den bedst mulige hvile.

Personer, der kæmper med lidelser som autisme, angst, ADHD eller lignende, kan virkelig gøre brug af kugledynens fantastiske fordele.

Børn kan også nyde godt af en kugledyne til, at hjælpe dem med at tilpasse deres søvnmønster og lettere finde rolig hvile.

I alle scenarier bør det være vigtigt at huske, at bedre nattesøvn fører til en forbedret livskvalitet!

Undersøgelser har vist, at et øget tryk på kroppen, kan hjælpe med at berolige en person, før sengetid og dermed skabe en bedre søvnkvalitet.

Hvilken vægt skal min kugledyne være?

Hvilken vægt din kugledyne skal være, handler om din egen vægt. Tommelfingerreglen er omkring 10% af ens egen kropsvægt.

Helt generelt kan man sige mellem 8 - 15% af ens egen vægt. Husk dog, at hvis kugledynen er til et barn, så skal barnet være i stand til selv, at fjerne dynen.

Valget af den korrekte vægt på din kugledyne er en vigtig faktor, når det gælder om at optimere din søvnkomfort.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du finde ofte stillede spørgsmål og svar om kugledyner.

Hvilken kugledyne er den bedste?

Vi mener at kugledynen fra AnewSleep er den bedste lige nu. Du får en dyne med et bolster af 100% bomuld, hvilket gør den ekstrem åndbar og temperaturregulerende. Det gør den bl.a velegnet til helårsbrug.

Vi har mener derudover kugledynen fra Hugged, er den bedste til prisen. Den giver utrolig god værdi for pengene, og med et bolster af 100% bomuld, får du en dejlig behagelig dyne, til en god pris.

Har du brug for en kugledyne til varme nætter, anbefaler vi NapCool™ fra danske TheNap. Den er omkranset af et betræk i 100% bambus, hvilket gør den ekstra kølende.

Hvad gør en kugledyne?

En kugledyne kan hjælpe dig med at finde ro og falde i søvn. Den øger søvnhormonet og lykkehormonet, samtidig med at den reducere stresshormonet.

Den er især god til personer der lider af stress, ADHD, angst, autisme, uro i kroppen og lignende fysiske lidelser.