Kontinentalseng test - De bedste kontinentalsenge ifølge eksperterne

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

En god kontinentalseng appellerer til en række forskellige former for personer. Det skyldes, at den har tre madraslag, der giver en høj grad af komfort og dermed en god søvn, samtidig med at den har et appellerende udseende.

Næsten alle kontinentalsengene i denne guide har 7 komfortzoner.

Eksperterne mener nemlig, at det der får gode kontinentalsenge til, at skille sig ud fra mængden er, når de kan tilpasse sig specifikt til kroppens trykpunkter. Og det er præcis dét, komfortzoner sørger for.

Når du skal vælge din nye seng, anbefaler vi, at du vælger en forhandler, hvor du har mulighed for, at prøve sengen hos dig selv i op til 100 dage.

Det tager ofte et par uger eller mere før, at kroppen har vænnet sig til en ny seng. Derfor hjælper det ikke meget, at prøve sengen i 5 minutter nede i butikken først.

Sengene i denne guide til den bedste kontinentalseng er fra NordicDream, Bedre NætterSengefabrikken & Emma.

Alle kontinentalsengene er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Venus kontinentalseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 25 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • 7 Bedre™ zoner & almindelige pocket fjedre

Nora kontinentalseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • 7 + 7 komfortzoner, et lag Silent pocket© & to lag Ergonomic+ pocket fjedre

Atlas kontinentalseng

Bedst til budget
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • 7 Bedre™ zoner & almindelige pocket fjedre

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

Kontinentalsengene er en unik type seng, der længe har været meget populær i USA. Det skyldes deres gode højde, flotte design og høje komfort.

I Danmark er vi først for alvor ved, at få øjnene op for disse typer for senge.

De har da også virkelig nogle lækre kvaliteter, i forhold til for eksempel boxmadrassen, der ellers tidligere, har været et meget populært valg i Danmark.

En kontinentalseng eller en continental seng, som den også kaldes af nogle, er skabt af tre lag: en boxmadras nederst, derpå en springmadras og øverst en topmadras. Det giver en meget høj grad af komfort

Når de tre forskellige lag arbejder sammen, sørger de for, at give din krop god støtte og komfort.

I denne guide til den bedste kontinentalseng, gennemgår vi syv forskellige kontinentalsenge. På mange områder er de ens, men på nogle adskiller de sig væsentligt fra hinanden.

Det er netop de små detaljer, der kan gøre forskellen, derfor er det også vigtigt, at du ser på dem, når du skal finde den bedste kontinentalseng for dig. For det er ikke sikkert, at den seng vi har kåret til bedst i test blandt kontinentalsenge, er den seng, der er den allerbedste for dig.

Her får du den bedste kontinentalsenge test, hvori alt du bør vide er samlet, inden du skal vælge hvilken seng der passer bedst til dig.

Nora kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid hos NordicDream - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi har valgt Nora kontinentalseng, som vinder af vores kontinentalseng test, da der er tænkt på alle detaljer, i både design og produktion af den.

Der hvor denne seng virkelig adskiller sig, fra de andre på markedet er, at hvor andre kontinentalsenge normalvis har 3 lag, har denne hele 4 lag!

Sengens opbygningDet øger din komfort og det ekstra komfortlag, som findes i boxmadrassen, i form af et ekstra fjedrelag, består af det specielle og patenterede Silent pocket© fjedresystem.

Det særlige ved disse fjedre er, at ikke nok med, at de har pocketfjedrenes kendte fordele med individuel støtte til kroppen, så er de ekstra lydsvage.

De fungere perfekt i samarbejde med de to andre specialudviklede Ergonomic+ fjedrelag, som, grundet deres ekstra længde, er mere fleksible end normale pocketfjedre, og de anvendes i både springmadrassen og til det øverste fjedrelag i boxmadrassen.

Kombination af et ekstra lag med fjedre og de to helt særlige fjedretyper, giver dig en unik følelse af komfort og vægtløshed.

En fordel mere ved det ekstra fjedrelag er, at det nærmest er umuligt, at mærke eller høre, hvis sengepartneren vender og drejer sig, i løbet af natten.

Springmadrassen er det vigtigste lag for en god kontinentalseng

Det siger selv, at springmadrassen er vigtig, men hvor vigtig er den egentlig? I følge NordicDream's undersøgelser, udgør den omkring 70% af din komfortfølelse, når du ligger i sengen.

Med den viden i hånden er det oplagt, at kigge nærmere på springmadrassens opbygning.

I Nora sengen er springmadrassen skabt, af de specialudviklede Ergonomic+ pocketfjedre. Det særlige ved disse fjedre er, at de, som nævnt længere oppe, er længere end normalt. Faktisk er de præcis 20 mm længere, og det gør dem endnu mere fleksible, end normale pocketfjedre.

Det er også disse fjedre der gør det muligt, at indele madrassen med forskellige komfortzoner, specifikt tilpasset din krop.

Helt konkret betyder det, at der hvor din krop har brug for mere støtte, der yder fjedrene en bedre støtte, og lige omvendt, der hvor din krop har brug for mindre støtte.

Hvor de fleste andre gode kontinentalsenge har 5 eller 7 komfortzoner, har denne seng 7 + 7, altå 14 komfortzoner i alt. Det er den unikke opbygning af sengen, der giver mulighed for flere komfortzoner, fordelt i 2 forskellige lag.

Mellem fjedrene i denne kontinentalseng, er der en ekstra åndbar ECO-Pulse polstring. Det specielle ved dette er, at polstringen er blevet varmet op til 160 grader. Det skaber en masse bittesmå huller, som hjælper med, at lede både fugt og overskydende varme væk.

Det giver både en længere holdbarhed, samt en mere behageligt nattetemperatur.

Et ekstra plus er, at i modsætning til de fleste andre senge, så består kernen af én stor madras. Du slipper altså for den irriterende revne, i midten af sengen. Og du kan stadig vælge to forskellige fastheder til sengen alligevel.

Ingen irriterende revne i midten af madrassen

Der er altså ingen tvivl om, at de 70% komfort som springmadrassen udgør i en kontinentalseng, er udnyttet til et maksimum her. Det er en særdeles komfortabel springmadras, der er blevet udviklet specifikt til denne Nora seng.

Dette er en af de absolut bedste kontinentalsenge, der på markedet i øjeblikket.

Boxmadrassen og topmadrassen skaber den ultimative komfort

Springmadrassen kan selvfølgelig ikke stå alene, når det handler om, at skabe den bedste kontinentalseng. Derfor har Nora sengen også både boxmadras og topmadras i topklasse.

I boxmadrassen finder vi, som vi var inde på tidligere, hele to fjedrelag, bestående af hhv. Ergonomic+ og Silent© pocketfjedre. Det giver en særdeles stabil og komfortabel base, for resten af sengen.

Rammen rundt om boxmadrassen, er bygget med grantræ fra de nordsvenske skove. Det gode ved denne type træ er, at det vokser utroligt langsomt, og det giver dermed en særdeles stærk træsort.

Det betyder at du får en ramme, som kan holde til næsten hvad som helst, og du får da også hele 25 års garanti, på både ramme- og fjedrebrud med i købet.

Det er din garanti for en solid seng, der kan holde i mange mange år frem.

Det øverste lag på sengen består af luksuriøs topmadras, som vi meget gerne vil fortælle mere om. Men Nora serien består af 3 modeller, hvor den eneste forskel er den medfølgende topmadras.

Vi kan dog roligt sige, at uanset hvilken Nora model du vælger, så får du en topmadras der giver en luksuriøs følelse, når du ligger på den.

Alle de tre forskellige topmadrasser har, som noget unikt, komfortzoner indbygget, så den perfekt tilpassede støtte til kroppen, bliver ført videre til det øverste lag i sengen. Det er sådan man skaber den bedste kontinentalseng, når alle detaljer bliver taget i betragtning.

Flot håndbygget seng udviklet i samarbejde med fysioterapeuter

Nora sengen er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter, og derefter håndbygget af svenske håndværkere. Det giver den perfekt ramme, for en ergonomisk korrekt og optimal søvn.

Svenskerne er kendt i hele verdenen for, at bygge nogle af verdens bedste senge, f.eks Hästens senge som koster 10-20 gange prisen, hvis ikke mere. Derfor har NordicDream valgt at bruge erfarne svenske håndværkere til, at håndbygge Nora sengene.

Materialerne er nøje udvalgt og så vidt muligt, er der anvendt lokale materialer, fra den svenske natur.

Inden sengen er blevet sendt på markedet, er den blevet testet på alle leder og kanter, på Europas mest avancerede testcenter for senge. Det er din sikkerhed for, at du får en seng i absolut særklasse og dermed de bedste betingelser, for den optimale søvn.

Du kan vælge mellem fire forskellige farver til sengen, og fire typer ben, i to forskellige højder. Vi kan godt afsløre at det er nogle rigtig flotte farver du kan vælge mellem, og med de moderigtige ben, er der garanteret også en kombination, der passer til både din smag og dit soveværelse.

Specifikationer

 • Prøvetid: 100 dage - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210, 210x210 & 220x220 cm
 • Højde: 68 cm (6 cm topmadras, 31 cm boxmadras, 19 cm springmadras & 12 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå, lyseblå, gråbrun & sand
 • 7 + 7 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Polstring: Eco-Pulse
 • Medfølgende topmadras
 • FSC certificeret svensk grantræ
 • Oeko-Tex 100 certificeret tekstiler
 • Indbygget antiskrid
 • Håndbygget af svenske håndværkere
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Venus kontinentalseng (Bedst til prisen)

100 dages prøvetid hos Bedre Nætter - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Den vigtigste del af en kontinentalseng, er den midterste madras. Og her udmærker Venus kontinentalseng sig, med en virkelig god madras, der har 7 komfortzoner, som støtter din krop hele vejen fra hoved til tå.

De 7 komfortzoner i denne seng, er nemlig ikke som alle andre komfortzoner. Disse syv zoner, er udviklede af producentens egne søvn- samt sengeeksperter, og der er taget patent på dem.

Du kan altså ikke finde komfortzoner, magen til disse, hos andre forhandlere.

Det særlige ved disse zoner er, at der er anvendt hele 3 forskellige fjedretyper i springmadrassen, i stedet for de sædvanlige to, man oftest finder i andre madrasser.

Det gør det muligt at skabe zoner, som er endnu bedre tilpasset, til de forskellige punkter på din krop.

Komfortzonerne bliver kaldt bedre™ zoner.

Sengen har både pocketfjedre i boxmadrassen og springmadrassen. De to lag kan derfor samarbejde om, at give din krop ekstra støtte og at gøre sengen langt mere holdbar.

Pocketfjedrene gør det samtidig muligt, at skabe de 7 bedre™ zoner, der sikrer, at bl.a dine skuldre og hofter kan synke dybere ned i sengen, så din rygrad kan blive holdt lige.

Det er den sundeste stilling for din ryg og sikrer, at du får den optimale søvn.

Pocketfjedrene er omringet af en mintpolstring. Det er et ekstra åndbart materiale, der sørger for, at din seng er godt ventileret, samtidig med at det skaber ekstra komfort.

Det er med til at gøre den mere behagelig at ligge i, og giver den samtidig en længere levetid, da det beskytter fjedrene.

Boxmadras og topmadras i særklasse hjælper springmadrassen til ekstra høj komfort

Selvom det er springmadrassen med de 7 bedre™ zoner, der er det vigtigste element i forhold til at sikre dig en god søvn, spiller boxmadrassen og topmadrassen selvfølgelig også en rolle.

Boxmadrassen ligger nederst og sikrer et stabilt og holdbart fundament for resten af sengen. Boxmadrassen er omkranset af en 12 cm høj ramme i massivt svensk fyrretræ, og der ydes 25 års garanti på bl.a rammebrud.

Det borger for en særdeles solid seng.

Noget af det, der adskiller denne kontinentalseng fra andre, er som nævnt, at der er pocket fjedre i boxmadrassen også. Det gør samspillet mellem de to madrasser endnu bedre, og skaber derved mere komfort.

Topmadrassen er den del af sengen, som du er direkte i kontakt med om natten. Derfor spiller den også en stor rolle i forhold til, hvordan du sover.

Med til sengen får du en topmadras, med en 6 cm kerne af 100% naturlatex.

Latex er det foretrukne materiale til topmadrasser i Danmark, da det fra naturens siden er utroligt åndbart, fleksibelt og spændstigt.

Det giver en mere fast topmadras, sammenlignet med memoryskum, samtidig med at den også ånder bedre. Og netop dét, er vigtigt for et sundt sovemiljø.

Et sundt sovemiljø er et tørt sovemijø, og derfor er vigtigt, at sengen kan slippe af med varme samt fugt, og det hjælper en latex topmadras med.

Kort sagt, topmadrassen er mere behagelig og har en længere levetid, samtidig med at den er allergivenlig, grundet brug af 100% naturlatex, samt et antibakterielt betræk.

Det er, af samme årsag, naturligvis et Oeko-Tex certificeret betræk. Betrækket kan i øvrigt vaskes i maskine på 40 grader. Husk dog at lyne anti-skrid af, før du vasker, så det ikke tager skade.

Flot kontinentalseng med gavl, møbelbetræk og valgfrie ben

Med til Venus kontinentalseng, følger der også en væghængt gavl. Det giver sengen et flottere udtryk i soveværelset. Du har desuden mulighed for, at opgradere gavlen til et andet design, mod en merbetaling.

Boxmadrassen og springmadrassen er pakket ind i et betræk, bestående af ekstra slidstærkt møbelstof.

Det giver en mere stabil seng, samt et flot og ensartet look.

Du kan vælge mellem betræk i sort, lysegrå, antracit grå og beige.

For at give Venus kontinentalseng den rette højde, som kontinentalsenge bl.a er kendetegnede ved, skal du også have ben til din seng.

Her kan du vælge mellem 4 forskellige typer ben i flere farver og højder. De 4 typer ben gør det næsten umuligt, ikke at finde et sæt ben, der vil passe ind i dit soveværelse.

Venus er en bestseller og den bedste kontinentalseng til prisen

Venus kontinentalseng serien er populær blandt kunderne, og den er blevet kåret til "Bedst i test" hos flere test- og branchemagasiner.

Det er faktisk en af de mest efterspurgte, kontinentalsenge på markedet i Danmark lige nu, og samtidig en af de senge, der har vundet flest bedst i test titler i Skandinavien nogensinde, hvis ikke den mest vindende.

F.eks skriver eksperterne fra Sov-Bedre i deres anmeldelse at "med Venus kontinentalseng får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design".

Bomagasinet er enig og bemærker at "Du bør absolut kaste et blik på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng, hvis du leder efter en kontinentalseng af højeste klasse".

Senere følger de op med denne kommentar "begejstrede over den særdeles høje kvalitet. Det kan mærkes, at der er lagt ekstra kræfter i fra producenten".

Mens Senge-testeren kort og godt er "imponerede over den fantastiske kvalitet". Der er altså ingen tvivl om, at Venus kontinentalseng er blandt de bedste kontinentalsenge, på markedet herhjemme.

Vi har også selv tidligere peget på, at Venus er den bedste kontinentalseng. Vi har dog valgt, at pege på Nora nu, bla. grundet dens ekstra lag med specialudviklede fjedre, men det kommer dog også med en merpris, sammenlignet med Venus.

Vi giver i stedet Venus titlen som bedst til prisen.

Venus serien fås også som elevationssenge, og i vores guide til den bedste elevationsseng, har vi også en Venus seng blandt de bedste.

Hvad synes kunderne om Bedre Nætter Venus kontinentalseng?

Tager vi et blik på anmeldelser fra tidligere købere, så er de også overordentlig tilfredse med Venus kontinentalseng. Den har over 2000 anmeldelser med et snit på 4,7 ud af 5 stjerner.

Det er svært at finde bedre end dette!

Generelt er forbrugere også ret godt tilfredse med Bedre Nætter og deres senge. På Trustpilot har Bedre Nætter nemlig, en score på 4,6 ud af 5 stjerner.

Er du stadig i tvivl om dette er den rette seng for dig, kan det være at du bliver overbevist, hvis du prøver den derhjemme. Forhandleren giver dig nemlig en 100 dages prøveperiode.

Det betyder at inden for 100 dage, kan du enten få byttet madrasserne til en anden fasthed, eller få alle dine penge tilbage.

Vi vil dog næsten garantere dig, at vælger du denne Venus kontinentalseng, så bliver du helt tilfreds, og du vil ikke bede om at få dine penge tilbage. Når din krop først har vænnet sig til din nye seng, så bliver det, bogstaveligt talt, som at svæve på en sky.

Specifikationer

 • Prøvetid: 100 dage - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå, & beige
 • 7 bedre™ zoner
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm mintskum
 • 7 cm latex topmadras
 • Indbygget antiskrid
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på fjedre- & rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Atlas kontinentalseng (Bedst til budget)

I produktionen af denne seng, er der lagt vægt på bæredygtighed og kvalitet. Det betyder dog ikke, at sengen koster en formue, faktisk får du rigtig meget seng for prisen.

Du får nemlig de samme 7 Bedre™ zoner, som der er anvendt i bestselleren, og den væsentligt dyrere, Venus kontinentalseng. Det er specialudviklede komfortzoner, hvor der i stedet for de normale to typer fjedre, er anvendt tre typer.

Det gør madrassen mere fleksibel og at den i endnu højere grad, tilpasser sig din krop, og dermed giver den helt rigtige støtte.

Der hvor de 7 zoner virkelig adskiller sig, fra andre normale komfortzoner, er ved hoften. Producenten har nemlig udviklede en særlig hoftezone, som giver 10% mindre modstand til hoften.

Det giver din rygsøjle en helt lige linie, uanset om du ligger på siden, ryggen eller maven.

Mellem pocketfjedrene i madrassen, er der polstret med 25 mm komfortskum. Det gør madrassen både mere fleksibel samt åndbar, og dermed kan den nemmere slippe af med overskydende varme.

En robust ramme gør sengen solid

Den 12 cm høje og 4 cm tykke ramme, der omkranser boxmadrasserne i bunden, udgør sengens fundament.

Rammen er bygget med FSC certificeret svensk fyrretræ. Det er din garanti for en solid seng, da svensk fyrretræ, er kendt som noget af det mest solide træ, man kan anvende til møbler.

Du får også 15 års garanti på fjedre og 25 års garanti på rammebrud med i købet

Atlas serien af kontinetalsenge består af 6 forskellige modeller

Selvom det måske virke lidt forvirrende, med så mange forskellige modeller, at vælge mellem, så er det faktisk ikke det.

Der er nemlig næsten ikke noget forskel på dem, udover den medfølgende topmadras. De har dog alle en god topmadras, som du kan nyde i mange år frem.

Fordelene ved, at der er så mange modeller af sengen er, at der ofte er en af dem, der er på tilbud.

Det er altså pludselig meget nemmere at gøre en god handel, når der er så mange modeller at vælge mellem.

God og billig kontinentalseng

Det er svært, hvis ikke umuligt, at finde en anden kontinentalseng, i samme prisklasse, der tilbyder lige så meget værdi for pengene, især hvis du finder sengen på tilbud.

Og vi er da heller ikke de eneste som mener, at denne seng er udover det sædvanlige. F.eks skriver Forbrugsguiden at "Her er tale om en fantastisk senge-serie med mange moderne features til en favorabel pris.". Og de fortsætter med følgende "Atlas er Bedre Nætters prisvenlige sengeserie, men du behøver ikke frygte, at du går på kompromis med kvaliteten af den grund. Du får nemlig en gennemtestet og velafprøvet model, der er udviklet af eksperter på søvn-området".

På hjemmesiden Bomagasinet har de givet Atlas titlen som den bedste kontinentalseng på budget. Og de skriver bl.a følgende om sengen "Her får du høj komfort, god kvalitet og lange garantier til en overkommelig pris".

Tager vi et kig på anmeldelserne, fra tidligere købere af Atlas, er billedet det samme. De er overordentlig tilfredse med sengen, og de har kvitteret, med en score på 4,7 ud af 5 stjerner.

F.eks skriver Amra følgende "Fantastisk service, levering og seng. Fik hjælp på deres hjemmeside da jeg skulle vælge seng! Kundeservicemedarbejder var så hjælpsom og venlig! Blev leveret som aftalt, selvom jeg rykkede for datoen. Sengen er jeg meget tilfreds med! Fantastisk oplevelse, kan anbefales!".

Og Per er enig. Han skriver at det er "Super kvalitet for pengene. Super service ift. kundeservice og generelt god sammenhæng mellem pris og kvalitet".

Er du stadig i tvivl, så har du heldigvis 100 dage til at prøve sengen derhjemme i ro og fred. Er du ikke tilfreds, kan du enten få byttet madrasserne til en anden fasthed, eller få alle dine penge retur.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 57 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit & beige
 • 7 Bedre™ zoner
 • Pocketfjedre
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Topmadras medfølger
 • Medfølgende ben kan ændres mod merbetaling
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på ramme
 • 15 års garanti på fjedre

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Sengefabrikkens Luksus kontinentalseng

Der findes fire forskellige modeller af Sengefabrikkens Luksus kontinentalseng. Forskellen på de fire modeller, er ved den medfølgende topmadras.

Ved nogle af modellerne får du en latex fuison topmadras, hvor kernen består af en blanding af latex og skum. Mens ved andre modeller får du en ren latex topmadras med i købet.

Begge typer topmadras giver optimal komfort, blandet med gode ventilationsegenskaber.

Størstedelen af dem der køber ny seng, vælger en topmadras af latex. Udover at en latex topmadrassen er allergivenlig, hjælper den dig også med at regulere temperaturen.

Latex er nemlig ikke kun et fleksibelt og spændstigt materiale, det er også åndbart grundet de ventilerende egenskaber, og derfor skaber det en bedre luftgennemstrømning gennem sengen, hvilket giver et sundere søvnmiljø.

Det kan både forbedre kvaliteten af din søvn, samt levetiden på topmadrassen, da den nemmere kan komme af med fugt.

Når der følger en latex topmadras med i købet, får du altså den type topmadras, som er den mest foretrukne blandt danskerne.

Boxmadras og springmadras i høj kvalitet

Topmadrassen er selvfølgelig ikke det eneste, som du skal lægge vægt på, når du vælger seng. Med denne seng får du også en boxmadras og en springmadras i høj kvalitet.

Boxmadrassen er bygget med en 12 cm tyk trærramme i massivt svensk fyrretræ. Og der ydes 25 års garanti for rammebrud, hvilket siger noget om, hvor stabil og solid en base boxmadrassen udgør.

Senges boxmadras er et solidt fundament, til en langtidsholdbar kontinentalseng med den optimale støtte.

Springmadrassen er opdelt i syv komfortzoner. De støtter de forskellige dele af din krop, hvilket er med til at sikre, at du kan vågne frisk og udhvilet hver morgen.

Din krop har nemlig behov for forskellig støtte. F.eks har din ryg brug for mere støtte end dine skuldre.

Det betyder at du kan ligge helt lige i sengen, med rygraden i den rette position. Det kan f.eks forebygge rygproblemer senere i livet.

Vendbar springmadras med trykaflastende pocketfjedre

Det er yderligere en fordel, at det er en vendbar springmadras. Det betyder at den har en længere levetid, hvis du husker at vende den jævnligt.

Dette er en god seng, med prisvenlige madrasser, til en fornuftig pris.

Skal du dele seng med din partner, og er der et stort spænd mellem jeres vægt, så er det god ide at i vælger hver jeres fasthed på madrasserne.

På den måde vil de trykaflastende pocketfjedre give optimal støtte.

Du får 100 dages prøvetid på denne seng. Det betyder, at du kan sove i den op til 100 dage, og stadig bytte enten 1 springmadras eller en 1 topmadras gratis. Derudover får du også 30 dages gratis returret.

Meget seng for pengene

Med Sengefabrikkens luksus kontinentalseng, får du rigtig meget seng for pengene. Det er en absolut budgetvenlig kontinentalseng.

Selvom det kan betegnes som en forholdsvis billig kontinentalseng, betyder det ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Og det er vi absolut ikke de eneste der mener. Tager vi et kig på anmeldelser af denne kontinentalseng serie, ser vi hurtigt, at eksperterne anbefaler denne seng.

F.eks bemærker Bedste5.dk at sengen tilhører en "førsteklasses serie, som har haft fokus på din nattesøvn og lang levetid".

Og sengegururen følger op med denne bemærkning "Det er en kontinentalseng, der er konstrueret efter højeste danske standarder. Således er den produceret af danske håndværkere – her i Danmark".

Tidligere købere af kontinentalsengen, er også yderst tilfredse og over 250 kunder, har kvitterede for deres køb, med et snit på 4,6 ud af 5 stjerner hos forhandleren.

Det er en af de bedste kontinentalsenge til prisen i øjeblikket.

Specifikationer

 • Prøvetid: 100 dage - Ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 200x200 & 210x210 cm
 • Højde: 56 cm (7 cm topmadras, 12 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 19 cm ben)
 • Farver: Sort, antracit, sand & lysegrå
 • 7 komfortzoner
 • Pocketfjedre
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Latex topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben i 2 forskellige højder
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Emma kontinentalseng

Vi har testet Emma Deluxe kontinentalseng, og vi er ikke skuffet. Sengen har rigtig god sammenhæng, mellem pris og kvalitet.

Du bliver altså hverken snydt eller laver en exceptionel god handel, men når det så er sagt, så er det også vigtigt, at vi pointere, at det faktisk er en ret god seng.

Her kan du se hvor nemt det er at samle sengen

Emma Deluxe giver fuld valuta for prisen

Med Emma Deluxe sengen får du 7 komfortzoner, samt en kombination af Bonell og pocketfjedre, der er omkranset af en yderst åndbar skum, som både giver sengen en længere levetid, samt øger liggekomforten.

Det særlige ved denne seng, sammenlignet med de fleste andre senge i testen er, at madrassen i midten er hele 25 cm tyk. Det er usædvanligt i denne prisklasse, og det giver en utrolig behagelig følelse af komfort og støtte.

Det er i øvrigt også i denne madras, at der er 7 komfortzoner og ergonomiske pocketfjedre. Det er fjedrene der skaber zonerne, som er tilpasset til din krops trykpunkter. Det betyder, at der hvor kroppen har brug for mere støtte, så får den det, og lige omvendt.

Topmadrassen og boxmadrassen med bonellfjedrene, har begge en normal tykkelse. Og de tre lag arbejder godt sammen om, at give dig den bedst mulige støtte gennem hele natten.

Sengen er i øvrigt Oeko-Tex certificeret, så du kan være sikker på, at der ikke er anvendt skadelige stoffer eller kemikalier i produktionen.

Topmadras og gavl er tilkøb

Der følger næsten altid en topmadras med, når man køber en kontinentalseng, men det gør der ikke her.

Der kan man selvfølgelig debattere, om det er smart fordi, at man så kan genbruge sin gamle topmadras og spare pengene, eller om der ikke bare bør følge en topmadras med uanset.

Vi mener at når man køber en kontinentalseng, så bør der altid følge en topmadras med.

Er det ikke netop essensen af en kontinentalseng, at den består af tre lag og ikke af to lag plus et tilkøb?

Det skal dog ikke tage noget, fra hverken sengen eller prisen, der stadig er god, og vi valgte da også, at tilføje en Emma Diamond topmadras til købet.

Det kan anbefales, det er en god topmadras, som giver den sidste komfort til kontinentalsengen.

Diamond modellen er en tykkere temperatur regulerende og trykaflastende topmadras. Mens fordelen ved at vælge en Flip topmadras er at den er vendbar, med 2 forskellige sider. Du kan vælge enten den bløde eller den hårde side.

Diamond er det mest populære valg, og det er da også en rigtig god topmadras.

Begge topmadrasser er produceret med innovative skumtyper, som du ikke finder hos andre forhandlere.


Vil du give sengen et endnu mere ekslusivt look, så kan vi også anbefale hovedgavlen, som er belagt, med en ekstra tyk polstring for, at gøre det så blødt og behageligt som muligt.

Når man sidder op ad det, føles det naturligt og det leder tankerne hen, på et luksus hotelværelse.

Designet er smart og produceret i en overstørrelse, der gør, at det ser endnu mere luksuriøst ud.

Allergivenlig seng

Både topmadras og springmadras er Oeko-Tex 100 certificeret. Det betyder, at produktionen jævnligt bliver testet for skadelige stoffer.

Det er samtidig din garanti for, at der ikke bliver anvendt nogen af disse skadelige stoffer overhovedet.

Det borger for en producent, der vil lave det bedste og uden, at udsætte sine kunder for allergifremkaldende stoffer.

100 dages prøvetid med gratis retur

I stedet for at prøve sengen i butikken, tilbyder Emma dig, at du kan prøve sengen derhjemme i op til 100 dage.

Er du ikke tilfreds, kan du få dine penge tilbage, og sengen vil så blive doneret til velgørenhed i stedet.

Det er god service og omtanke!

Vil du ikke købe hverken den dyreste eller den billigste seng, så er Emma absolut et godt valg for dig.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200 & 180x200 cm
 • Højde: 63 cm
 • Farver: Lysegrå & mørkegrå
 • 7 komfortzoner
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Ingen revne i midten af madrassen
 • Topmadras er tilkøb
 • Sengegavl er tilkøb
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Forhandler med 3,8 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 15 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Snefrid kontinentalseng

Med denne kontinentalseng, får du også en springmadras med syv komfortzoner. Den adskiller sig dog fra mange andre ved, at der er kræset lidt ekstra, for fjedrene i Snefrid kontinentalsengen.

De rejser sig nemlig hurtigere, når du bevæger dig eller rejser dig fra sengen. Det sikrer, at de hurtigere er klar til, at give din krop den helt rette støtte. Grunden til at de gør dette er, at de er 20 mm længere end normale pocketfjedre.

Det gør dem mere fleksible og dermed bedre i stand til, at yde den korrekte støtte, for den mest ergonomiske liggeposition.

Springmadrassens 7 komfortzoner er opbygget symmetrisk, så det ikke er muligt for dig at ligge forkert i sengen.

De zoner, hvor din hofte og dine skuldre er, er ekstra eftergivende, så kroppen bedre kan synke ned i underlaget.

Det giver dig en bedre stilling at sove i.

Spændstig latex eller blød topmadras med memory skum

Med Snefrid kontinentalseng kan du vælge mellem 2 gode topmadrasser, alt efter hvilken model, af Snefrid kontinentalsengen du vælger.

Den ene topmadras er lavet af latex, som er et naturligt materiale, hvilket betyder at den også er allergivenlig.

Det er vigtigt at have en god topmadras, da det er den del af sengen, som din krop har direkte kontakt med.

Denne topmadras er, udover behagelig, også meget åndbar. Det gør den god til, at transportere fugt væk i løbet af natten, og derved sørger den for, at du har den helt rigtige temperatur, når du sover.

Topmadrassen er desuden Oeko-Tex certificeret, hvilket er din garanti for en topmadras, der er produceret uden sundhedsskadelige stoffer.

Rundt om madrassen, er der et temperaturregulerende og vaskbart betræk, der kan
kan tages af og vaskes.

Den anden topmadras du kan vælge, er fremstillet af memoryskum.

Memoryskum har nogen andre egenskaber end latex. F.eks er det blødere og former sig mere efter din krop end latex gør.

Det er samtidig også varmere, da det holder på varmen i stedet for at aflede det.

De fleste foretrækker latex topmadrassen, men der kan være nogle ting der gør, at en memoryskum topmadras er et bedre valg for dig.

Har du det koldt om natten, så er memoryskum formentlig et bedre valg for dig. Har du problemer med ryggen, så har memoryskum også ry for at være bedre.

Kontinentalseng med 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

Du får 25 års garanti på fjedre- og rammebrud med denne danskproduceret kontinentalseng. Det vidner om en producent der stoler på sit produkt.

Snefrid kontinentalsengen er beklædt med et kraftigt og stærkt møbelstof, der dels er med til at give den et flot udseende, og dels er med til at give den en længere levetid.

Stoffet beskytter nemlig boxmadrassen og springmadrassen mod slid. Hvis du skulle komme til at spilde på det, kan du også nemt gøre det rent.

Det er altså uden tvivl en meget holdbar seng du får, hvis du vælger Snefrid kontinentalsengen, som din nye seng.

Specifikationer

 • Størrelser: 120 x 200 cm, 140 x 200 cm, 140 x 210 cm, 150 x 200 cm, 160 x 200 cm, 180 x 200 cm, 180x210 cm, 200 x 200 cm, 210 x 210 cm, & 220 x 220 cm
 • Højde: 66 cm ( 6 cm topmadras, 28 cm boxmadras, 20 cm springmadras & 12 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, dyb blå, sand & antracit
 • Ergonomic+ fjedre (20 mm længere)
 • 7 komfortzoner
 • Vælg mellem 3 forskellige typer ben i 2 forskellige højder
 • 25 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Ovia kontinentalseng

Denne Ovia luksus kontinentalseng, går ikke på kompromis med noget som helst. Den er et oplagt valg, som den bedste luksusseng. Det er en højkvalitets kontinentalseng.

Hvorfor og hvordan, skal vi nok komme ind på, længere nede i teksten. Men først og fremmest vil vi gerne pointere, at det her er sengen for dig, der ikke vil bekymre dig om hverken søvn eller pris.

Det er nemlig ikke en billig kontinentalseng, men til gengæld tør vi også godt love dig, at du formentlig ikke har haft en bedre seng end dette, og formentlig heller ikke kommer til, at få en bedre seng i fremtiden.

Lad os komme tilbage til det, som det drejer sig, nemlig Ovia luksus kontinentalseng.

Den bliver fremstillet i Danmark af håndværkere, der virkelig går op i at fremstille senge i god kvalitet. Og det gælder både komfort og byggekvalitet.

Dermed kan du være sikker på, at du sover godt i mange år fremover.

Sengen bliver derfor virkelig en investering i din gode nattesøvn. Du vil jo typisk bruge 6-8 timer hver nat i den. Og da sengen leveres med 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, kan du være sikker på, at det er en god investering.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige seng i forhold til dine behov.

Tredeling sikrer god komfort i kontinentalsengen

Sengens tre dele arbejder perfekt sammen om at sikre dig den højeste grad af komfort.

Nederst er boxmadrassen, der er fremstillet i langtidsmodnet massivt svensk fyrretræ. Det giver en meget robust seng, som du kan være sikker på at have stående i mange år.

Boxmadrassen er udstyret med et dobbelt fjedrelag. Det ses ikke ved mere "normale" senge. Det dobbelte fjedrelag er din garanti, for et perfekt samspil med springmadrassen, der ligger oven på.

Springmadrassen får du med BedreNætter's unikke fjeder system, Unita™. Unita™ er fuldstændig anderledes end normale pocketfjedre.

Inden i hver enkelt fjeder, findes en anden, lidt mindre, fjeder. Det gør, at desto mere vægt der bliver lagt på fjederen, desto mere vil den presse tilbage, og dermed give den perfekte støtte.

Det gør komfortzoner og lignende forældet, samtidig med at det giver dig den ultimative støtte, ligemeget hvor eller hvordan du ligger i sengen, da madrassen tilpasser sig din krop.

Der er altid fjedre til at give din krop den korrekte støtte samt optimal komfort.

Øverst på sengen, befinder sig den bedste topmadras, du kan købe for penge hos BedreNætter. Det er en latex topmadras, produceret efter SonoCore metoden.

SonoCore betyder at den er vulkaniseret indefra og ud. Resultatet af denne metode kan ses og mærkes på flere måder.

Topmadrassen får en mere harmonisk og ensartet overflade, som dermed er mere behagelig at sove på. Samtidig gør det også latexen både mere spændstigt, fleksibelt, åndbart og holdbart.

Alt dette gøres med en metode, der ovenikøbet er bedre for miljøet, end den mere normale damp metode, som anvendes på næsten alle latex topmadrasser.

Som om det ikke er nok, så er det også en Svanemærket topmadras, hvilket bl.a betyder at den er allergivenlig. Betrækket har desuden også fået en naturlig antibakteriel behandling.

Det er en komplet sengeløsning for dig der vil have det bedste.

Vælg ben og gavl for at fuldende looket

Du har mulighed for at tilkøbe en sengegavl til sengen. Dermed får du en behageligt blød gavl at sidde op ad, når du for eksempel skal sidde op i sengen og læse eller se fjernsyn.

Du kan vælge mellem flere forskellige designs.

Noget af det, der adskiller kontinentalsengen fra andre senge, er den gode højde, den har. Du skal derfor også vælge ben til den, når du køber den.

Du kan vælge mellem ben i 3 farver i et ekslusivt design; børstet stål, messing eller sorte ben, der både giver sengen den sidste detalje der oser af luksus, samtidig med at de får sengen til at svæve over dit gulv.

Det er den sidste finish, der giver soveværelset et stilfuldt udseende.

Tidligere købers favorit

De fleste senge hos Bedrenætter har gode anmeldelser. Denne seng har endnu bedre anmeldelser. Faktisk har den udelukkende modtaget topkarakter.

Ovia har et gennemsnit på 5 stjerner ud af 5!

Den tidligere køber Maj-Britt, har knyttet følgende kommentar til sengen "Fantastisk søvnkvalitet. God komfort som gør, at du ikke vågner om morgenen og er øm i ryggen. Det bedste du kan gøre for din nattesøvn. Fantastisk service som er nemt og hurtigt!".

Seimon stemmer i og skriver følgende "Sengen der overrasker nat efter nat. Tror den bedste forklaring er at sammenligne det med fly klasser. Har man først siddet på first class, er det svært og at sidde på economy igen - det er sgu blevet svært at sove på normale senge igen".

Vi slutter af med at citere Britta som skriver at det er en "Fantastisk seng. Det er en virkelig dejlig seng. Sover som en baby".

Der er ingen tvivl om at dette er en luksuriøs seng, som du ovenikøbet kan prøve derhjemme i op til 100 dage.

Er du ikke 100% tilfreds med den, kan du få byttet madrasser til en anden fasthed, eller du kan sende den retur og få alle dine penge tilbage, uden nogen omkostninger for dig overhovedet.

Det er god service!

Specifikationer

 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 71 cm. (12 cm ben, 28 cm bund, 24 cm madras, 7 cm topmadras
 • Farver: Blå, antracit, beige, brun, lysegrå, grøn, rust & pastellilla
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • Unita™ fjeder system
 • 7 cm SonoCore topmadras i latex (Svanemærket topmadras)
 • Indbygget antiskrid
 • 30 mm Mayan Pulse polstring
 • Dansk design & danskproduceret kontinentalseng
 • Forhandler med 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Vælg mellem medium (under 90 kg) & fast madras (Over 90 kg)

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Herover har du fået en præsentation, af nogle af de bedste kontinentalsenge, på markedet i øjeblikket. Men hvilken form for seng, vil så være den rigtige for dig?

Det afhænger af flere faktorer, blandt andet hvor meget du vejer, hvor varmt du får det om natten, og hvor mange penge du er villig til, at betale for en seng.

Når du køber en kontinentalseng, er det vigtigt at huske på, at det er et valg, som du skal leve med i mange år fremover. En god kontinentalseng kan nemt holde i 10-15 år, nogle gange endda i helt op til 25 år.

Derfor bør du vælge en seng, der passer til dig – og ikke kun have fokus på prisen. Selvom det, for mange af os, kan være fristende.

Du skal altså sætte god tid af, til at finde ud af, hvilken kontinentalseng der er den rette for dig. Læs grundigt op på, hvad de forskellige senge kan tilbyde dig, og tænk nøje over, hvad din krop har brug for.

Kun på den måde kan du finde frem til den helt rette kontinentalseng.

Hvilken kontinentalseng er bedst?

Bedste kontinentalseng NoraHvilken kontinentalseng er bedst handler i høj grad om dine behov.

Vi vurdere, at Nora er den bedste kontinentalseng lige nu, men det kan være, at du har nogle særlige behov, som gør, at du har brug for noget andet, end det Nora tilbyder.

Det særlige ved Nora og en af grundende til, at vi mener, at det er den bedste kontinentalseng lige er, at den består af 4 lag, i stedet for de normale 3 lag.

Nora kontinentalseng byder nemlig på et ekstra fjedrelag i bunden, og det gør komforten endnu højere, end ved andre mere normale kontinentalsenge.

Andre gode senge, er f.eks Venus kontinentalsengen og Bedre Nætter Atlas kontinentalseng, som er en billigere kontinentalseng.

Den bedste kontinentalseng til dig

Det er oplagt, at vælge den bedste kontinentalseng i test, som f.eks, Nora kontinentalseng, Bedre Nætter Venus kontinentalseng eller Ovia luksus kontinentalseng.

Der er mange ting der taler for, at en af de tre senge, vil være det rette valg af kontinentalseng.

Du får f.eks en enten Svanemærket eller Oeko-Tex certificeret topmadras med ventilerende effekt, en vendbar springmadras med 7 komfortzoner, der yder optimal støtte og hele 25 års garanti, på fjedre og rammebrud.

Men du skal huske, at det drejer sig om din krop, og at vi alle har forskellige behov. Derfor kan det være, at den bedste kontinentalseng i denne test, måske ikke er den bedste for dig.

Når du skal købe ny kontinentalseng, så er det bedste du kan gøre, at købe den hos en forhandler der tilbyder, at du kan prøve sengen derhjemme, i et passende antal dage.

For det er faktisk ikke så vigtigt om, senge har 10, 15 eller 25 års garanti på fjedre og ramme, eller om det er en latex eller memory skum topmadras. Det vigtigste er, at det er en komfortabel seng.

Det taler selvføgelig for, at det netop er det, når sengen er bedst i test, og der følger en højkvalitets topmadras med i købet, for ikke at tale om 25 års garanti på fjedre og ramme.

Det er pejlemærker, du kan bruge til, at guide dig i den rigtige retning, når du skal vælge din nye kontinentalseng. Den bedste kontinentalseng for dig, er den der får dig til at sove godt.

Spar penge på et kontinentalsenge tilbud

Spar penge med et kontinentalseng tilbudHvis du ikke står og mangler en seng her og nu, men derimod gerne vil finde et godt kontinentalseng tilbud, så kan der være rigtig mange penge af spare.

Hvis du falder over et kontinentalseng udsalg, så kan du faktisk få nogle af kvalitets kontinentalssengene, til samme pris, som de billige kontinentalsenge.

Vi har set eksempler, på op til 70% besparelse på, nogle af markedets bedste senge.

De bedste kontinentalsenge eller elevationssenge

Vil du gerne se nærmere på andre typer senge, og skal det stadig være gode senge, så kan du tage et kig på vores guide til den bedste seng her.

Den bedste seng for dig, er jo ikke nødvendigvis en kontinentalseng. Det kan sagtens være, at den bedste boxmadras eller den bedste elevationsseng er, et bedre valg for lige netop dig.

At vælge den bedste seng, er nemlig individuelt, da vi alle har forskellige behov og krav, før vi kan kalde det for den bedste seng.

Det kan ofte betale sig, at gå efter en danskproduceret kontinentalseng, med en Oeko Tex certificeret eller Svanemærket topmadras øverst, 7 komfortzoner eller 9 og 15 eller 25 års garanti på fjedre og rammebrud.

De bedste kontinentalsenge har næsten altid 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, mens lidt billigere kontinentalsenge ofte har 10 eller 15 års garanti på det samme.

Er kontinentalsengen noget for mig?

Først og fremmest er det selvfølgelig en god ide, at du overvejer, om kontinentalsengen overhovedet er noget for dig.

Der findes jo også både elevationssenge, boxmadrasser og forskellige former for spring- og skummadrasser, som du kan lægge i en sengeramme.

Der er dog ikek andre typer senge, der består af tre madraslag, som en kontinentalseng gør.

Hvad er en kontinentalseng

Kontinentalsengen adskiller sig fra de andre former for senge ved, bl.a at være højere. Hvor du med de andre senge som regel står op af den, træder du ud af kontinentalsengen.

Det gør det langt nemmere for dig at komme ud af sengen, hvilket er med til at give en god start på dagen.

Noget andet, der er med til at gøre kontinentalsengen mere holdbar end i hvert fald boxmadrassen, er, at du har mulighed for at vende springmadrassen.

Når den er blevet slidt på den ene side, kan du derfor vende den og bruge den anden side, hvilket forlænger sengens levetid med yderligere nogle år.

Derudover er sengen i sig selv, også pænere at se på. Boxmadrassen og springmadrassen, er typisk beklædt med et stykke holdbart møbelstof.

Det skal gøre sengen mere holdbar, da der bliver slidt mindre på madrasserne på den måde, men det er også med til, at give sengen et pænere look.

Med andre typer af senge skal du typisk selv gøre mere for, at sengen ser pæn ud. For eksempel ved, at vælge en flot sengeramme.

Hvad er en god kontinentalseng?

En god kontinentalseng er bygget med kvalitetsmaterialer, der kan holde i mange år frem. Det gælder både fjedrene og rammen rundt om sengens bund.

Kig på garantien, er der ekstra lang garanti eller der kun den normale garanti.

Derudover skal der være anvendt fjedre der arbejder individuelt, så de kan yde din krop korrekt ergonomisk støtte hele natten igennem.

Topmadrassen der ligger øverst, skal være behagelig og allergivenlig. Oftest er det en latex eller en memoryskum topmadras. Kig efter, at den enten er Oeko-Tex certificeret eller Svanemærket.

Bunden som er sengens fundament, skal være bygget i solidt træ, gerne fra Sverige, som har ry for, at have nogle af de mest stærke træer. Ofte er der anvendt svensk fyrretræ eller grantræ. Begge sorter er et godt og solidt valg.

Madrassen i midten, skal have minimum 5, men gerne 7 komfortzoner eller 9, som den bedste kontinentalseng i denne guide har.

Kontinentalsengens tre madraslag

Kontinentalsengens tre lagSengens boxmadras forneden udgør et solidt fundament, for en god nattesøvn. Det er boxmadrassen der både giver den ekstra højde på sengen, samt den stabile base.

Med en solid boxmadras som det nederste lag, får du en robust seng, der kan yde den optimale støtte til din krop.

Ovenpå boxmadrassen finder vi en springmadras. Springmadrasen består oftest af pocketfjedre og fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

En billig kontinentalseng kan dog have bonnell fjedre i stedet for.

Når der er anvendt pocketfjedre i springmadrassen, så giver det samtidig mulighed for, at inddele den i de såkaldte komfortzoner.

Komfortzoner giver individuel støtte, til forskellige dele af din krop. På den måde, kan du opnå, ergonomisk støtte og optimal komfort.

Memoryskum eller latex topmadras

Memoryskum har tendens til at blive varmt, da det ikke er åndbart på samme som latex er. Det er desuden også noget blødere end latex, da det former sig efter din krop.

Er varme ikke noget problem for dig når du sover, og kan du lide at ligge ekstra blødt, så er memoryskum et godt valg for dig.

Latex er et naturligt materiale, som fra naturens side, er utroligt åndbart og fleksibelt. Det resultere i en topmadras, der både er god til at lede fugt og overskydende varme væk, samtidig med at den yder sin bruger en god og optimal støtte.

Her kan du se lidt om forskellene på latex og memoryskum

Med en topmadras øverst, fuldendes kontinentalsengens appellerende udseende, med den optimale støtte.

En højkvalitets topmadras med ventilerende egenskaber, der f.eks enten er Oeko tex certificeret eller Svanemærket, er med til at gøre din seng allergivenlig.

Hvis du vælger en luksus kontinentalseng, med 25 års garanti, får du en robust seng, med tre madraslag, hvor det sidste består af en højkvalitets topmadras, i enten memoryskum eller latex.

Hvis du vælger en billig kontinentalseng, får du formentlig ikke over 15 års garanti, og en mindre god topmadras.

De billigere senge kan dog sagtens være gode alligevel, du får bare ikke helt den samme optimale komfort. Ligesom det langt fra er sikkert, at du kan vælge en latex topmadras.

En kontinentalseng er en komplet sengeløsning, der giver soveværelset et stilfuldt udseende. Med en behagelig topmadras øverst er du sikret en god nattesøvn.

God springmadras i en kontinentalseng

God springmadras i en kontinentalsengMadrassen i en kontinentalseng, adskiller sig ikke meget fra den i en elevationsseng, mens den derimod kan adskille sig meget, fra den i en boxmadras.

I gode madrasser er der pocketfjedre, da pocketfjedre gør det muligt, at inddele sengen i komfortzoner.

I en god kontinentalseng, vil springmadrassen altid have mindst fem komfortzoner, men flere og flere nye kontinentalsenge, har syv komfortzoner.

Det har den typisk også i en elevationsseng, mens det er mere varierende i en boxmadras, om den har det.

Fordelen ved de fem komfortzoner er, at de giver din ryg den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem.

De mest prisvenlige madrasser har ofte fem komfortzoner.

Dine skuldre og dine hofter har brug for, at kunne synke ned i underlaget, mens din lænd har brug for at blive holdt oppe.

En seng med komfortzoner, skal give dig og din krop ergonomisk støtte. Derfor er det vigtigt, at der er forskel på, hvor eftergivende sengen er, hele vejen ned igennem.

Det er vigtigt, at din ryg har den rette støtte, da det både er med til at forebygge problemer med ryggen og sikrer, at du sover dybere.

Den rigtige fasthed betyder meget for søvnen

Du kan typisk vælge mellem, tre forskellige fastheder af springmadrasser, i en kontinentalseng.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige, ellers kan du ikke opnå optimal støtte af din krop.

Optimal støtte er med til at gøre, at du får den bedst mulige søvn.

Mange af os har en tendens til, at foretrække en blød seng, men det er slet ikke sikkert, at det vil være den form for seng, der er den rigtige for dig.

En blød seng kan nemlig faktisk godt være for blød, i forhold til, hvad din ryg har brug for.

Faktisk er der undersøgelser der peger mod, at en for blød seng kan ælde din krop hurtigere, end hvis du har den rette fasthed i madrassen.

Du kan læse mere om hvor vigtigt det er, at vælge den rette seng og madras her, hvor bl.a professor emeritus på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet Tom Bendix giver gode råd til valg af seng.

Han udtaler bl.a at "det en myte, at det er godt for ryggen at ligge på en hård madras. Det virker måske for nogle, men i almindelighed er en hård madras en dårlig idé for personer med længerevarende rygsmerter. Omvendt må sengen heller ikke være for blød".

Hvis du har søvnproblemer og er i tvivl om, at det er sengens skyld, så kan du læse denne artikel, som giver dig 9 mulige årsager til dårlig søvn og gode råd til at gøre noget ved det.

En komfortabel søvn kan ændre dit liv, derfor er det også vigtigt, at du gør noget for at opnå dette.

Sådan vælger du den rigtige springmadras

Du skal altid se på din vægt, når du skal vælge sengens fasthed:

 • Du skal bruge en medium springmadras, hvis du vejer under 75 kilo
 • Du skal bruge en fast springmadras, hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo
 • Du skal bruge en ekstra fast springmadras, hvis du vejer over 95 kilo

Den eneste undtagelse til denne regel er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan du have brug for at vælge en blødere seng, i forhold til det din vægt ellers dikterer.

En blødere seng vil nemlig gøre det muligt for dine skuldre og hofter at synke ned i underlaget, så din rygrad bliver ved med at være lige.

Vejer du over 95 kilo, skal du forberede dig på, at du kommer til at betale mere for en ekstra fast seng. Det er dog vigtigt, at du bruger pengene, da det kommer til at gøre en verden til forskel i forhold til, hvordan du sover.

Det er vigtigt at du vælger den madras der giver dig optimal støtte.

Har du problemer med ryggen, kan det dog ske, at du bør vælge en anden fasthed end den din vægt diktere. Det er noget du må prøve dig frem til.

Heldigvis kan du hos de fleste forhandlere, som minimum få byttet madrassen i 30 dage.

Hvad er fordelen ved en kontinentalseng?

Hvad er fordelen ved en kontinentalsengFordelen ved en kontinentalseng er, at den består af tre lag, der samarbejder om, at give dig korrekt ergonomisk støtte hele natten.

Nederst har du basen, bestående af boxmadrasser i en træramme. På en luksus kontinentalseng, har sengen fem komfortzoner, syv komfortzoner eller mere, som samarbejder med det næste lag, for optimal støtte til din krop.

Springmadrassen består af pocketfjedre, omkranset af skum, gerne med en ventilerende effekt.

Fjedrene vil ofte være delt ind i 5 komfortzoner eller 7 komfortzoner, på samme måde som boxmadrassen.

De 5 eller 7 komfortzoner gør, at madrassen tilpasser sig din krops trykpunkter, og giver individuel støtte, til de forskellige punkter på kroppen.

Det sidste lag består af, en komfortabel topmadras øverst på sengen, for at give den sidste komfort. Ofte kan du selv vælge om, du ønsker en memory skum eller latex topmadras.

En memory skum topmadras giver en blød topmadras, mens en latex topmadras giver en hård madras.

På en kontinentalseng får du ofte 10, 15 eller 25 års garanti, på fjedre og rammebrud, med i købet.

En kontinentalseng er altså en komplet sengeløsning, hvor du, i visse tilfælde, også får en sengegavl, med i købet.

Hvor længe holder en kontinentalseng?

En kontinentalseng er en langtidsholdbar seng, der kan holde i mange år, især hvis du vedligholder den korrekt.

Derfor ser du også ofte kontinentalsenge, der sælges med 15 eller 25 års garanti på ramme og fjedrebrud. Sengens boxmadras er nemlig et solidt fundament, der samtidig er med til, at give dig den optimale støtte.

Den vendbare springmadras, som fås i forskellige fastheder for optimal komfort, gør også sit til, at gøre det til en langtidsholdbar seng.

De mest efterspurgte kontinentalsenge, sælges gerne med 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, syv komfortzoner og en luksus topmadras øverst.

Det er en kombination der giver dig den optimale komfort og en langtidsholdbar seng.

Hvad kendetegner en kontinentalseng?

Hvad der kendetegner en kontinentalseng er, at den består af minimum 3 lag og at den har en god og passende højde.

De tre lag giver den optimale komfort, hvis de er bygget godt og den gode højde sørger for, at det er nemt at komme ud af sengen om morgenen.

Det føles som at man stiger ud af sengen, i stedet for at man skal rejse sig op fra sengen.

De bedste kontinentalsenge får dig til, med deres 3 madraslag, at sove godt hele natten.

Derudover er en kontinentalseng flot, og med det rette sengegærde og flotte ben, vil den se godt ud, i næsten et hvert soveværelse.

Er en kontinentalseng bedre end boxmadras?

Er en kontinentalseng bedre end en boxmadras? Ja det er den i næsten alle tilfælde.

En kontinentalseng har altid 3 lag, eller måske 4 lag, som den bedste kontinentalseng i denne guide har.

En boxmadras har kun 1 lag, nemlig madrassen. Det er selvfølgeligt muligt, at tilkøbe en topmadras til sengen, men det vil stadig ikke give den samme komfort, som en kontinentalseng byder på.

Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras?

Forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras er netop, som nævnt i afsnittet over her, at en kontinentalseng har 3 lag og en boxmadras 1 lag.

Derudover har en kontinentalseng også en god og passende højde, så det ikke føles som, at man skal rejse sig fra sengen, men nærmere står ud af den.

En kontinentalseng er en komplet seng, hvor du ofte kan vælge forskellige fastheder, alt efter din vægt. Det giver større mulighed for, en korrekt ergonomisk liggeposition og dermed, en bedre søvn.

Kigger vi f.eks på Venus kontinentalsengen eller Bedre Nætter Atlas kontinentalseng, så kan du vælge mellem disse forskellige fastheder:

 1. Medium (Under 75 kg)
 2. Fast (75 - 95 kg)
 3. Ekstra fast (Over 95 kg)

Vær dog opmærksom på at ekstra fast næsten altid koster mere, da der skal bruges flere fjedre og muligvis også, en anden dyrere type fjedre.

Det vil altså sige, at selv ved Bedre Nætter Atlas kontinentalseng, som ellers er en noget billigere kontinentalseng, kan du vælge mellem forskellige fastheder. Det er sjældent muligt ved, normale boxmadrasser.

Du kan dog vælge mellem flere fastheder, hvis du køber en boxmadras fra f.eks Bedre Nætter, Nordic Dream eller Sengefabrikken.

Store kontinentalsenge for par

I en stor kontinentalseng har du mulighed for at vælge to forskellige fastheder i hver sin side af sengen. Du kan altså få individuelt tilpasset støtte til jer begge to.

I en mindre continentalseng har du dog kun mulighed for at vælge en fasthed.

Samtidig er det en dobbeltseng, der er bred nok til, at det kan være, at I er to, der skal sove i den. I det tilfælde er det vigtigt, at I finder frem til, hvilken fasthed der vil passe jer begge.

Vejer I nogenlunde det samme, giver det sig selv. Er der stor forskel på, hvad I vejer, vil det mest optimale være, at I vælger en seng, hvor I har mulighed for at vælge to forskellige fastheder i de to sider af sengen.

I en seng på 140x200 cm har I dog mulighed for at ligge tæt uden, at der er en irriterende revne imellem jer.

Det er noget, som mange par sætter stor pris på, da de på den måde ikke bliver ”skilt ad” af en revne midt i sengen. Den kan være meget irriterende at ligge på.

Til gengæld er sengens fasthed det samme på hele madrassen, der er altså ikke individuelt tilpasset støtte til hver jeres krop.

Sådan vælger du den rigtige topmadras til din kontinentalseng

Selvom springmadrassen er det absolut afgørende punkt i forhold til, at du kommer til at få en god søvn, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette topmadras.

Det er jo den, som du kommer til at ligge på, og det er derfor også den, der kommer til at være afgørende for, at du kommer til at ligge ordentligt, og at du har den rette temperatur.

Det skal være en behagelig topmadras skræddersyet til dine behov.

Hård eller blød topmadras

Sådan vælger du den rigtige topmadras til din kontinentalsengOverordnet kan du vælge mellem to forskellige former for topmadrasser: dem i latex og dem i en form for memory skum.

Skummet har forskellige navne alt efter, hvilken seng du vælger. Det kan være celsius-skum eller wonderpur. Det kan dog essentielt set det samme som memory skum.

Latex er et ventilerende materiale, der hjælper dig til at holde varmen nede, når du sover.

Bliver du meget varm under søvnen, er det derfor den rette form for topmadras for dig.

Latex er et spændstigt materiale, der støtter dine skuldre, nakke, lænd og hofter og gør det nemt for dig at vende dig.

En topmadras i latex har altså en ventilerende effekt, samtidig med at den er spændstig og fleksibel. De fleste danskere foretrækker en komfortabel topmadras i latex.

Memory skum bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop. Det bliver altså varmet op, når du sover på det. Det er derfor en god topmadras for dig, der nemt kan komme til at fryse om natten.

Memory skum fungerer trykaflastende, hvilket gør det meget velegnet til dig, der har problemer med ryggen.

Det vigtigste er, at du vælger en komfortabel topmadras, der passer til dit behov.

Hovedgærde eller ej

Seng med hovedgærdeNår du køber en kontinentalseng, har du i de fleste tilfælde mulighed for, at købe et hovedgærde til.

Det giver dig mulighed for, at få et flot hovedgærde, der passer til sengen.

Dermed fuldender det looket og giver din nye kontinentalseng et appellerende udseende.

Hvis du gerne vil have et hovedgærde, er det derfor selvfølgelig også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke former for senge hvor det er muligt at tilkøbe det.

Hovedgærdet er blandt andet en fordel, hvis:

 • Du vil sidde op i sengen f.eks. for at læse og se TV.
 • Du har brug for noget at støtte dine puder op ad.
 • Sengen ikke står op ad væggen, kan du skabe rum.

Til en kontinentalseng kan du typisk vælge et hovedgærde i stof. Det er et behageligt hovedgærde at sidde op ad og er derfor rart for dig, der bruger det som støtte til at sidde op ad og lægge dine puder op ad.

Når du bestiller en seng med hovedgærde, skal du være opmærksom på, at det ofte koster ekstra. En komplet seng har også hovedgærde.

Vi har fundet denne video som giver dig et par gode råd til valg af hovedgærde

Hvilke og hvor lange ben skal kontinentalsengen have?

Du har typisk mulighed for at vælge ben i flere forskellige materialer og udseender til din seng.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, hvilke der vil passe ind hos dig. Det er derfor altid en god ide, at du ser på, hvilke farver og materialer du ellers bruger i soveværelset. Der skal benene jo selvfølgelig passe til.

Derudover skal du også i nogle tilfælde vurdere, hvor lange du gerne vil have, at benene skal være. Der vil du have mulighed for at vælge mellem to længder. Sørg for at vælge den, der passer til din højde.

En kontinentalseng er netop karakteriseret ved, at det er en seng, som du står ud af, ikke op ad. Du bør dog heller ikke vælge ben, der er så høje, at du nærmest kommer til at klatre ud ad den. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Hvornår er det tid til en ny seng?

Tid til at købe ny sengHar du en seng nu, som du er glad for, kan det være, at du gerne vil vente lidt med at skifte den ud. Der er jo ingen grund til at bruge mange penge på en ny seng, hvis den gamle seng stadig kan holde nogle flere år.

Men selvom du har en langtidsholdbar seng, så kan det ske, at din krop ændrer sig. Hvis det er tilfældet, er det dog en god ide, at du ser på, om din seng stadig passer til din krop og dine behov.

En kvalitetsseng kan nemt holde i 10 til 15 år, og mange gange i længere tid, men der sker jo meget med din krop i den periode.

Det kan være, at du taber dig, tager på, får problemer med ryggen, eller der sker noget andet, der er afgørende for, hvilken form for seng du har brug for.

I det tilfælde skal du jo ikke bare holde fast i din gamle seng, selvom den har en høj kvalitet og vil kunne holde længere.

Har du problemer med ryggen, kan det for eksempel netop være en stor hjælp for dig, at du får en ny seng. Dermed kan du give din krop den støtte, som den har brug for, når du sover. Det kan i nogle tilfælde være med til at lindre dine rygproblemer.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald med til at sikre, at du får en god nats søvn, hvilket også er essentielt.

Hvor vigtigt det er, at man skifter sin seng ud, kan du læse mere om her, hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor bl.a udtaler at "senge som alle andre brugsgenstande bliver slidt med tiden, men mange glemmer at lægge to og to sammen, hvis kroppen ikke længere får den optimale hvile i sengen".

Køb trygt kontinentalseng på nettet

I vores test af kontinentalsenge tager vi udgangspunkt i senge, der kan købes på nettet. Måske virker det mærkeligt for dig at skulle købe en seng på nettet - så har du jo ikke prøvet den, inden du får den hjem.

Det er rigtigt, at det kan virke bagvendt at købe en seng, der er så vigtig for din krop, uden overhovedet at have ligget i den.

Der er dog bare det ved det, at du heller ikke på et par minutter nede i en butik kan mærke, om det er den rette seng for dig. Det kræver, at du sover i den flere nætter i træk og mærker efter på din krop, om du har valgt den rette.

Når du køber en seng på nettet, har du netop mulighed for at bytte til en anden fasthed efter en prøveperiode.

Det er typisk en periode på enten 30 eller 100 dage. Det giver dig altså rig mulighed for at finde ud af, om du har valgt den rette fasthed til din krop.

Dermed kan du altså trygt købe en kontinentalseng via nettet.

Vi håber, at du her på siden har fået den viden og inspiration, som du skulle bruge til at vælge den rette seng.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kontinentalseng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 7 af de bedste og mest populære kontinentalsenge hos de danske sengeforhandlere. Ud fra parametre såsom komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene. Vi mener at Nora er den bedste kontinentalseng lige nu.

Hvilken kontinentalseng er bedst til prisen?

Vi har også kigget nærmere på hvilken seng der er den bedste til prisen, uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Vi har af disse 7 senge valgt at kåre Venus kontinentalseng til at være bedst til prisen og Atlas til at være den bedste billige kontinentalseng.

Hvorfor købe en god kontinentalseng?

Det er vigtigt at din krop har de mest optimale forhold når du skal restituere. Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer i vores seng, så derfor er det også vigtigt at have en god seng, så du får de bedste betingelser for en god nattesøvn.

Hvilken madras skal jeg vælge til min kontinentalseng?

Når du køber en ny seng, så skal du også tage stilling til hvilken fasthed du vil have. Heldigvis er der nogle retningslinjer du kan følge, for at finde den fasthed der passer bedst til dig. Jo mere du vejer, jo mere fast skal madrassen være. Du kan læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed i denne guide.