Kontinentalseng test - De bedste kontinentalsenge ifølge eksperterne

En god kontinentalseng appellerer til en række forskellige former for personer. Det skyldes, at den har tre madraslag, der giver en høj grad af komfort og dermed en god søvn, samtidig med at den har et appellerende udseende.

Kontinentalsengene i denne guide har alle enten 5 eller 7 komfortzoner. Der er nemlig bred enighed mellem eksperterne om, at en god kontinentalseng skal have minimum 5 af disse komfortzoner.

Læs mere om dem i vores guide til den bedste kontinentalseng herunder.

Kontinentalsengene er en unik type seng, der længe har været meget populær i USA. Det skyldes deres gode højde, flotte design og høje komfort.

I Danmark er vi først for alvor ved at få øjnene op for disse typer for senge.

De har da også virkelig nogle lækre kvaliteter, i forhold til for eksempel boxmadrassen, der ellers tidligere har været et meget populært valg i Danmark.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

En kontinentalseng eller en continental seng, som den også kaldes af nogle, er skabt af tre lag: en boxmadras nederst, derpå en springmadras og øverst en topmadras.

Det er med til at give en meget høj grad af komfort, når de tre forskellige lag arbejder sammen sørger de for at give din krop god støtte og komfort.

I denne guide til den bedste kontinentalseng gennemgår vi fem forskellige former for kontinentalsenge. På mange områder er de ens, men på nogle adskiller de sig væsentligt fra hinanden.

Det er netop de små detaljer, der kan gøre forskellen, derfor er det også vigtigt, at du ser på dem, når du skal finde den bedste kontinentalseng for dig. For det er ikke sikkert, at den seng vi har kåret til bedst i test blandt kontinentalsenge, er den seng, der er den allerbedste for dig.

Her får du den bedste kontinentalsenge test, hvori alt du bør vide er samlet, inden du skal vælge hvilken seng der passer bedst til dig.

Sengene i denne guide til den bedste kontinentalseng er fra Bedre Nætter, NordicDream, BedworldSengefabrikken.

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Bedst i test

Venus kontinentalseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 års garanti

Tromsø kontinentalseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af én madras
 • 7 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid hos Bedre Nætter - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi har valgt Venus som vinder af vores kontinentalseng test, da der er tænkt på alle detaljer i design og produktion af den.

Den bl.a har en virkelig god madras med hele 7 komfortzoner, der støtter din krop hele vejen ned.

De 7 komfortzoner i denne seng, er dog ikke som alle andre komfortzoner. Disse syv zoner, er udviklede af producentens egne søvn- og sengeeksperter og der er taget patent på dem.

Du kan altså ikke finde komfortzoner, magen til disse, hos andre forhandlere.

Det særlige ved disse zoner er, at der er anvendt hele 3 forskellige fjedretyper i springmadrassen. Det gør det muligt at skabe zoner, som er endnu bedre tilpasset, til de forskellige punkter på din krop.

Der hvor de 7 zoner virkelig adskiller sig, fra andre normale komfortzoner, er ved hoften. Producenten har nemlig udviklede en særlig hoftezone, som giver 10% mindre modstand til hoften.

Det giver din rygsøjle en helt lige linie, uanset om du ligger på siden, ryggen eller maven.

Komfortzonerne bliver kaldt bedre™ zoner.

Sengen har både pocketfjedre i boxmadrassen og springmadrassen. De to lag kan derfor samarbejde om at give din krop ekstra støtte og at gøre sengen langt mere holdbar.

Pocketfjedrene gør det muligt at skabe de 7 bedre™ zoner, der sikrer, at bl.a dine skuldre og hofter kan synke dybere ned i sengen, så din rygrad kan blive holdt lige.

Det er den sundeste stilling for din ryg og sikrer, at du får den optimale søvn.

Pocketfjedrene er omringet af en mintpolstring. Det er et åndbart materiale, der sørger for, at din seng er godt ventileret, samtidig med at det skaber ekstra komfort.

Det er med til at gøre den mere behagelig at ligge i og giver den samtidig en længere levetid.

Boxmadras og topmadras i særklasse hjælper springmadrassen til ekstra høj komfort

Selvom det er springmadrassen med de 7 bedre™ zoner, der er det vigtigste element i forhold til at sikre dig en god søvn, spiller boxmadrassen og topmadrassen selvfølgelig også en rolle.

Boxmadrassen ligger nederst og sikrer et stabilt og holdbart fundament for resten af sengen. Boxmadrassen er omkranset af en 12 cm høj ramme i massivt svensk fyrretræ, og der ydes 25 års garanti på bl.a rammebrud.

Det borger for en særdeles solid seng.

Noget af det, der adskiller denne kontinentalseng fra andre, er som nævnt, at der er pocket fjedre i boxmadrassen også. Det gør samspillet mellem de to madrasser endnu bedre, og skaber derved mere komfort.

Topmadrassen er den del af sengen, som du er direkte i kontakt med om natten. Derfor spiller den også en stor rolle i forhold til, hvordan du sover.

Til denne seng følger der er en Pulse Rönd latex topmadras med i købet, og det er ikke en hvilken som helst topmadras.

Først og fremmest er det en latex topmadras, men det helt særlige ved denne latex topmadras er måden den er produceret på.

Normalt produceres de ved hjælp af damp, men her er der brugt højfrekvente varmebølger til at vulkanisere latexen. Det giver et helt andet og bedre resultat.

Det kaldes SonoCore metoden, og det resultere i en topmadras der både er mere åndbar, fleksibel og harmonisk.

Kort sagt, topmadrassen er mere behagelig og har en længere levetid, samtidig med at den er allergivenlig, grundet brug af 100% naturlatex, samt et antibakterielt betræk. Det er, af samme årsag, naturligvis en Svanemærket topmadras.

Betrækket kan i øvrigt vaskes i maskine på 60 grader.

Et andet plus ved denne såkaldte SonoCore metode er, at energiforbruget kun er en 1/3 del af hvad det normalt er med damp metoden.

Flot kontinentalseng med gavl, møbelbetræk og valgfrie ben

Med til sengen følger der også en væghængt gavl. Det giver sengen et flottere udtryk i soveværelset. Du har desuden mulighed for, at opgradere gavlen til et andet design, mod en merbetaling.

Boxmadrassen og springmadrassen er pakket ind i et betræk, bestående af ekstra slidstærkt møbelstof.

Det giver en mere stabil seng, samt et flot og ensartet look.

Du kan vælge mellem betræk i sort, lysegrå, antracit grå og beige.

For at give sengen den rette højde, som kontinentalsenge bl.a er kendetegnede ved, skal du også have ben til din seng.

Her kan du vælge mellem 4 forskellige typer, børstet stål, messing, sorte eller egetræ.

De 4 farver gør det næsten umuligt, at finde et sæt ben der ikke vil passe ind i dit soveværelse.

Venus er en bestseller kontinentalseng

Venus serien er populær blandt kunderne, og Venus kontinentalsengen er blevet kåret til "Bedst i test" hos flere test- og branchemagasiner.

Det er faktisk en af de mest efterspurgte kontinentalsenge på markedet i Danmark lige nu og samtidig en af de senge, der har vundet flest bedst i test titler i Skandinavien nogensinde, hvis ikke den mest vindende.

F.eks skriver eksperterne fra Sov-Bedre i deres anmeldelse at "med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design".

Bomagasinet er enig og bemærker at "Du bør absolut kaste et blik på Bedre Nætter Venus Kontinentalseng, hvis du leder efter en kontinentalseng af højeste klasse".

Senere følger de op med denne kommentar "begejstrede over den særdeles høje kvalitet. Det kan mærkes, at der er lagt ekstra kræfter i fra producenten".

Mens Senge-testeren kort og godt er "imponerede over den fantastiske kvalitet".

Tager vi et blik på anmeldelser fra tidligere købere, så er de også overordentlig tilfredse med sengen. Den har over 650 anmeldelser med et snit på 4,5 ud af 5 stjerner.

Det er svært at finde bedre end dette!

Venus serien fås også som elevationssenge, og i vores guide til den bedste elevationsseng, har vi også en Venus seng i toppen.

Er du stadig i tvivl om dette er den rette seng for dig, kan det være at du bliver overbevist, hvis du prøver den derhjemme. Forhandleren giver dig nemlig en 100 dages prøveperiode.

Det betyder at inden for 100 dage, kan du enten få byttet madrasserne til en anden fasthed, eller få alle dine penge tilbage.

Vi vil dog næsten garantere dig, at vælger du denne seng, så bliver du helt tilfreds, og du vil ikke bede om at få dine penge tilbage. Når din krop først har vænnet sig til din nye seng, så bliver det, bogstaveligt talt, som at svæve på en sky.

Specifikationer

 • Prøvetid: 100 dage - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå, & beige
 • 7 bedre™ zoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm mintskum
 • 7 cm Pulse Rönd latex topmadras (SonoCore Svanemærket topmadras)
 • Indbygget antiskrid
 • 25 års garanti på brud på fjedre og ramme

Tromsø kontinentalseng (Bedst til prisen)

I produktionen af denne seng er der lagt vægt på bæredygtighed og kvalitet. Det betyder dog ikke at sengen koster en formue, faktisk får du rigtig meget seng for prisen.

F.eks kan du vælge mellem 2 topmadrasser ved køb af denne seng.

Størstedelen af dem der køber sengen, vælger en topmadras af latex. Den er lavet af 100% naturlatex, og derfor er den samtidig allergivenlig.

Udover at latex topmadrassen er allergivenlig, hjælper den dig også med at regulere temperaturen.

Latex er nemlig ikke kun et fleksibelt og spændstigt materiale, det er også åndbart grundet de ventilerende egenskaber, og derfor skaber det en bedre luftgennemstrømning gennem sengen, hvilket giver et sundere søvnmiljø.

Det kan både forbedre kvaliteten af din søvn, samt levetiden på topmadrassen, da den nemmere kan komme af med fugt.

Du har også mulighed for at vælge en topmadras af memoryskum.

Memoryskum har tendens til at blive varmt, da det ikke er åndbart på samme som latex er. Det er desuden også noget blødere end latex, da det former sig efter din krop.

Er varme ikke noget problem for dig når du sover, og kan du lide at ligge ekstra blødt, så er memoryskum et godt valg for dig.

Boxmadras og springmadras i høj kvalitet

Topmadrassen er selvfølgelig ikke det eneste, som du skal lægge vægt på, når du vælger seng. Med denne seng får du også en boxmadras og en springmadras i høj kvalitet.

Boxmadrassen er bygget med en 8 cm tyk trærramme i massivt svensk fyrretræ. Og der ydes 15 års garanti for rammebrud, hvilket siger noget om, hvor stabil og solid en base boxmadrassen udgør.

Senges boxmadras er et solidt fundament, til en langtidsholdbar kontinentalseng med den optimale støtte.

Springmadrassen er opdelt i syv komfortzoner. De støtter de forskellige dele af din krop, hvilket er med til at sikre, at du kan vågne frisk og udhvilet hver morgen.

Din krop har nemlig behov for forskellig støtte. F.eks har din ryg brug for mere støtte end dine skuldre.

Det betyder at du kan ligge helt lige i sengen, med rygraden i den rette position. Det kan f.eks forebygge rygproblemer senere i livet.

Vendbar springmadras med trykaflastende pocketfjedre

Det er yderligere en fordel, at det er en vendbar springmadras. Det betyder at den har en længere levetid, hvis du husker at vende den jævnligt.

Dette er en god seng, til en fornuftig pris.

Skal du dele seng med din partner, og er der et stort spænd mellem jeres vægt, så er det god ide at i vælger hver jeres fasthed på madrasserne.

På den måde vil de trykaflastende pocketfjedre give optimal støtte.

Du får 100 dages prøvetid på denne seng. Det betyder, at du kan sove i den op til 100 dage og stadig få byttet enten 1 springmadras eller en 1 topmadras gratis.

Du får meget seng for pengene

Med Tromsø får du rigtig meget seng for pengene. Det er en absolut budgetvenlig kontinentalseng.

Selvom det kan betegnes som en billig kontinentalseng betyder det ikke, at der er gået på kompromis med kvaliteten.

Og det er vi absolut ikke de eneste der mener. Tager vi et kig på anmeldelser af Tromsø serien, ser vi hurtigt at eksperterne anbefaler denne seng.

F.eks bemærker Bedste5.dk at sengen tilhører en "førsteklasses serie, som har haft fokus på din nattesøvn og lang levetid".

Og sengegururen følger op med denne bemærkning "Tromsø er en kontinentalseng, der er konstrueret efter højeste danske standarder. Således er den produceret af danske håndværkere – her i Danmark".

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 200x200 & 210x210 cm
 • Højde: 57 cm (7 cm topmadras, 22 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 10 cm ben)
 • Farver: Sort og lysegrå
 • 7 komfortzoner
 • Pocketfjedre
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Vælg mellem 2 topmadrasser
 • 15 års garanti på ramme og fjedre
 • Vælg mellem 2 typer ben i 2 forskellige højder
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 15 års garanti på ramme og fjedre

Ovia kontinentalseng (Bedste luksus kontinentalseng)

Denne Ovia kontinentalseng går ikke på kompromis med noget som helst. Den er et oplagt valg som den bedste luksusseng. Det er en højkvalitets kontinentalseng.

Hvorfor og hvordan skal vi nok komme ind på længere nede i teksten. Men først og fremmest vil vi gerne pointere, at det her er sengen for dig, der ikke vil bekymre dig om hverken søvn eller pris.

Det er nemlig ikke en billig kontinentalseng, men til gengæld tør vi også godt love dig, at du formentlig ikke har haft en bedre seng end dette, og formentlig heller ikke kommer til at få en bedre seng i fremtiden.

Lad os komme tilbage til det som det drejer sig, nemlig Ovia luksus kontinentalseng.

Den bliver fremstillet i Danmark af håndværkere, der virkelig går op i at fremstille senge i god kvalitet. Og det gælder både komfort og byggekvalitet.

Dermed kan du være sikker på, at du sover godt i mange år fremover.

Sengen bliver derfor virkelig en investering i din gode nattesøvn. Du vil jo typisk bruge 6-8 timer hver nat i den. Og da sengen leveres med 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, kan du være sikker på at det er en god investering.

Det er selvfølgelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige seng i forhold til dine behov.

Tredeling sikrer god komfort i kontinentalsengen

Sengens tre dele arbejder perfekt sammen om at sikre dig den højeste grad af komfort.

Nederst er boxmadrassen, der er fremstillet i langtidsmodnet massivt svensk fyrretræ. Det giver en meget robust seng, som du kan være sikker på at have stående i mange år.

Boxmadrassen er udstyret med et dobbelt fjedrelag. Det ses ikke ved mere "normale" senge. Det dobbelte fjedrelag er din garanti, for et perfekt samspil med springmadrassen, der ligger oven på.

Springmadrassen får du med BedreNætter's unikke fjeder system, Unita™. Unita™ er fuldstændig anderledes end normale pocketfjedre.

Inden i hver enkelt fjeder, findes en anden, lidt mindre, fjeder. Det gør, at desto mere vægt der bliver lagt på fjederen, desto mere vil den presse tilbage, og dermed give den perfekte støtte.

Det gør komfortzoner og lignende forældet, samtidig med at det giver dig den ultimative støtte, ligemeget hvor eller hvordan du ligger i sengen, da madrassen tilpasser sig din krop.

Der er altid fjedre til at give din krop den korrekte støtte samt optimal komfort.

Øverst på sengen, befinder sig den bedste topmadras, du kan købe for penge hos BedreNætter. Det er en latex topmadras, produceret efter SonoCore metoden.

SonoCore betyder at den er vulkaniseret indefra og ud. Resultatet af denne metode kan ses og mærkes på flere måder.

Topmadrassen får en mere harmonisk og ensartet overflade, som dermed er mere behagelig at sove på. Samtidig gør det også latexen både mere spændstigt, fleksibelt, åndbart og holdbart.

Alt dette gøres med en metode, der ovenikøbet er bedre for miljøet, end den mere normale damp metode, som anvendes på næsten alle latex topmadrasser.

Som om det ikke er nok, så er det også en Svanemærket topmadras, hvilket bl.a betyder at den er allergivenlig. Betrækket har desuden også fået en naturlig antibakteriel behandling.

Det er en komplet sengeløsning for dig der vil have det bedste.

Vælg ben og gavl for at fuldende looket

Du har mulighed for at tilkøbe en sengegavl til sengen. Dermed får du en behageligt blød gavl at sidde op ad, når du for eksempel skal sidde op i sengen og læse eller se fjernsyn.

Du kan vælge mellem flere forskellige designs.

Noget af det, der adskiller kontinentalsengen fra andre senge, er den gode højde, den har. Du skal derfor også vælge ben til den, når du køber den.

Du kan vælge mellem ben i 3 farver i et ekslusivt design; børstet stål, messing eller sorte ben, der både giver sengen den sidste detalje der oser af luksus, samtidig med at de får sengen til at svæve over dit gulv.

Det er den sidste finish, der giver soveværelset et stilfuldt udseende.

Tidligere købers favorit

De fleste senge hos Bedrenætter har gode anmeldelser. Denne seng har endnu bedre anmeldelser. Faktisk har den udelukkende modtaget topkarakter.

Ovia Rönd har et gennemsnit på 5 stjerner ud af 5!

Den tidligere køber Maj-Britt, har knyttet følgende kommentar til sengen "Fantastisk søvnkvalitet. God komfort som gør, at du ikke vågner om morgenen og er øm i ryggen. Det bedste du kan gøre for din nattesøvn. Fantastisk service som er nemt og hurtigt!".

Seimon stemmer i og skriver følgende "Sengen der overrasker nat efter nat. Tror den bedste forklaring er at sammenligne det med fly klasser. Har man først siddet på first class, er det svært og at sidde på economy igen - det er sgu blevet svært at sove på normale senge igen".

Vi slutter af med at citere Britta som skriver at det er en "Fantastisk seng. Det er en virkelig dejlig seng. Sover som en baby".

Der er ingen tvivl om at dette er en luksuriøs seng, som du ovenikøbet kan prøve derhjemme i op til 100 dage.

Er du ikke 100% tilfreds med den, kan du få byttet madrasser til en anden fasthed, eller du kan sende den retur og få alle dine penge tilbage, uden nogen omkostninger for dig overhovedet.

Det er god service!

Specifikationer

 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 71 cm. (12 cm ben, 28 cm bund, 24 cm madras, 7 cm topmadras
 • Farver: Blå, antracit, beige, brun, lysegrå, grøn, rust & pastellilla
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • Unita™ fjeder system
 • 7 cm SonoCore topmadras i latex (Svanemærket topmadras)
 • Indbygget antiskrid
 • 30 mm Mayan Pulse polstring
 • Dansk design
 • Vælg mellem medium (under 90 kg) & fast madras (Over 90 kg)

Snefrid kontinentalseng

Med denne kontinentalseng får du også en springmadras med syv komfortzoner. Den adskiller sig dog lidt fra mange andre ved, at der er kredset lidt ekstra for fjedrene i sengen.

De rejser sig nemlig hurtigere, når du bevæger dig eller rejser dig fra sengen. Det sikrer, at de hurtigere er klar til at give din krop den helt rette støtte.

Springmadrassens 7 zoner er opbygget symmetrisk, så det ikke er muligt for dig at ligge forkert i sengen.

De zoner, hvor din hofte og dine skuldre er, er ekstra eftergivende, så kroppen bedre kan synke ned i underlaget.

Det giver dig en bedre stilling at sove i.

Spændstig latex eller blød topmadras med memory skum

Med snefrid kontinentalsengen kan du vælge mellem 2 gode topmadrasser.

Den ene topmadras er lavet af latex, som er et naturligt materiale, hvilket betyder at den også er allergivenlig.

Det er vigtigt at have en god topmadras, da det er den del af sengen, som din krop har direkte kontakt med.

Denne topmadras er, udover behagelig, også meget åndbar. Det gør den god til at transportere fugt væk i løbet af natten, og derved sørger den for at du har den helt rigtige temperatur, når du sover.

Topmadrassen er desuden Oeko-Tex certificeret, hvilket er din garanti for en topmadras der er produceret uden sundhedsskadelige stoffer.

Betrækket rundt om madrassen kan tages af og vaskes på 60 grader i vaskemaskinen.

Den anden topmadras du kan vælge, er fremstillet af memoryskum.

Memoryskum har nogen andre egenskaber end latex. F.eks er det blødere og former sig mere efter din krop end latex gør.

Det er samtidig også varmere, da det holder på varmen i stedet for at aflede det.

De fleste foretrækker en latex topmadras, men der kan være nogle ting der gør, at en memoryskum topmadras er et bedre valg for dig.

Har du det koldt om natten, så er memoryskum formentlig et bedre valg for dig. Har du problemer med ryggen, så har memoryskum ry for at være bedre.

Kontinentalseng med 25 års garanti

Du får 25 års garanti på fjedre- og rammebrud med denne danskproduceret kontinentalseng. Det vidner om en producent der stoler på sit produkt.

Snefrid kontinentalsengen er beklædt med et kraftigt og stærkt møbelstof, der dels er med til at give den et flot udseende, og dels er med til at give den en længere levetid.

Stoffet beskytter nemlig boxmadrassen og springmadrassen mod slid. Hvis du skulle komme til at spilde på det, kan du også nemt gøre det rent.

Specifikationer

 • Størrelser: 120x200 cm, 140x200 cm, 150x200 cm, 160x200 cm, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 66 cm ( 6 cm topmadras, 28 cm boxmadras, 20 cm springmadras & 12 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, dyb blå, sand & antracit
 • 7 komfortzoner
 • Vælg mellem 3 forskellige typer ben
 • 25 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Danskproduceret kontinentalseng

Lyngdal kontinentalseng

Lyngdal sengen er som de andre kontinentalsenge delt op i tre forskellige lag: boxmadras, springmadras og topmadras.

De arbejder sammen om at give dig den bedst mulige støtte.

Boxmadrassen, der udgør sengens fundament, består af en sengeramme af massivt svensk fyrretræ og 11 bundlameller. Derudover er der et skumlag, der er med til at give yderligere stabilitet til sengen.

Springmadrassen er fremstillet med pocketfjedre, der gør det muligt at have fem forskellige komfortzoner i sengen. Dermed får din krop forskellig støtte hele vejen ned igennem.

Det betyder, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i underlaget, så din rygrad er vandret, når du ligger på siden. Det giver dig en dybere søvn.

Topmadrassen er den sidste finish, og til denne seng kan du vælge en topmadras på 6 cm i enten latex eller flowskum.

En latex topmadras øverst støtter din krop og sørger for en god ventilation i sengen, mens flowskum topmadrassen trykaflaster kroppen og giver ekstra varme.

Foretrækker du en hård madras, der samtidig gør sit for at holde temperaturen nede, skal du vælge latex.

Foretrækker du en blødere madras, som holder på varmen, så skal du vælge Flowskum.

Nemt at give kontinentalsengen en længere levetid

Med en Lyngdal kontinentalseng er det nemt for dig, at sikre din seng en længere levetid.

Først og fremmest er det muligt for dig at vende springmadrassen, når du har ligget på den i noget tid.

Dermed kommer den friske side opad, hvilket gør, at du kan ligge behageligt igen i en årrække.

Derudover er det muligt for dig at tage betrækket af topmadrassen, så du på den måde har mulighed for at skabe et rent sovemiljø.

Det er jo topmadrassen, som du ligger på hver nat, og derfor også den, der har mest brug for rengøring.

Det er en budgetvenlig kontinentalseng med en komfortabel topmadras.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 200x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 58 cm. (Ben: 10 cm. Kontinentalbund: 21 cm. Springmadras: 20 cm. Topmadras: 7 cm.)
 • Farve: Lysegrå
 • 7 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 6 cm topmadras i latex eller flowskum
 • Danskproduceret kontinentalseng
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

Spar penge på et kontinentalsenge tilbud

Hvis du ikke står og mangler en seng her og nu, men derimod gerne vil finde et godt kontinentalseng tilbud, så kan der være rigtig mange penge af spare.

Hvis du falder over et kontinentalseng udsalg, så kan du faktisk få nogle af kvalitets kontinentalssengene til samme pris som de billige kontinentalsenge.

Vi har set eksempler på op til 70% besparelse på nogle af markedets bedste senge.

Vil du gerne se nærmere på andre typer senge, og skal det stadig være gode senge, så kan du tage et kig på vores guide til den bedste seng her.

Den bedste seng for dig er jo ikke nødvendigvis en kontinentalseng. Det kan sagtens være, at den bedste boxmadras eller den bedste elevationsseng er et bedre valg for lige netop dig.

At vælge den bedste seng er nemlig individuelt, da vi alle har forskellige behov og krav, før vi kan kalde det for den bedste seng.

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Herover har du fået en præsentation af nogle af de bedste kontinentalsenge på markedet i øjeblikket. Men hvilken form for seng vil så være den rigtige for dig?

Det afhænger af flere faktorer, blandt andet hvor meget du vejer, hvor varmt du får det om natten, og hvor mange penge du er villig til at betale for en seng.

Når du køber en seng, er det vigtigt at huske på, at det er et valg, som du skal leve med i mange år fremover. En seng kan nemt holde i 10-15 år, nogle gange endda i helt op til 25 år.

Derfor bør du vælge en seng, der passer til dig – og ikke kun have fokus på prisen. Selvom det for mange af os kan være fristende.

Du skal altså sætte god tid af til at finde ud af, hvilken seng der er den rette for dig. Læs grundigt op på, hvad de forskellige senge kan tilbyde dig, og tænk nøje over, hvad din krop har brug for.

Kun på den måde kan du finde frem til den helt rette seng.

Er kontinentalsengen noget for mig?

Først og fremmest er det selvfølgelig en god ide, at du overvejer, om kontinentalsengen overhovedet er noget for dig.

Der findes jo også både elevationssenge, boxmadrasser og forskellige former for spring- og skummadrasser, som du kan lægge i en sengeramme.

Hvad er en kontinentalseng

Kontinentalsengen adskiller sig fra de andre former for senge ved, bl.a at være højere. Hvor du med de andre senge som regel står op af den, træder du ud af kontinentalsengen.

Det gør det langt nemmere for dig at komme ud af sengen, hvilket er med til at give en god start på dagen.

Noget andet, der er med til at gøre kontinentalsengen mere holdbar end i hvert fald boxmadrassen, er, at du har mulighed for at vende springmadrassen.

Når den er blevet slidt på den ene side, kan du derfor vende den og bruge den anden side, hvilket forlænger sengens levetid med yderligere nogle år.

Derudover er sengen i sig selv også pænere at se på. Boxmadrassen og springmadrassen er typisk beklædt med et stykke holdbart møbelstof.

Det skal gøre sengen mere holdbar, da der bliver slidt mindre på madrasserne på den måde, men det er også med til at give sengen et pænere look.

Med andre typer af senge skal du typisk selv gøre mere for, at sengen ser pæn ud. For eksempel ved at vælge en flot sengeramme.

Kontinentalsengens tre madraslag

Sengens boxmadras forneden udgør et solidt fundament, for en god nattesøvn. Det er boxmadrassen der både giver den ekstra højde på sengen, samt den stabile base.

Med en solid boxmadras som det nederste lag, får du en robust seng, der kan yde den optimale støtte til din krop.

Ovenpå boxmadrassen finder vi en springmadras. Springmadrasen består oftest af pocketfjedre og fem eller syv komfortzoner.

En billig kontinentalseng kan dog have bonnel fjedre i stedet for.

Når der er anvendt procketfjedre i springmadrassen så giver det samtidig mulighed for at inddele den i såkaldte komfortzoner.

Komfortzoner giver individuel støtte til forskellige dele af din krop. På den måde kan du opnå ergonomisk støtte og optimal komfort.

Med en topmadras øverst, fuldendes kontinentalsengens appellerende udseende, med den optimale støtte.

En højkvalitets topmadras med ventilerende egenskaber, der f.eks både er Oeko tex certificeret og Svanemærket, er med til at gøre din seng allergivenlig.

Hvis du vælger en luksus kontinentalseng med 25 års garanti, får du en robust seng, med tre madraslag, hvor det sidste består af en højkvalitets topmadras.

Hvis du vælger en billig kontinentalseng, får du formentlig ikke over 15 års garanti, og en mindre god topmadras.

De billigere senge kan dog sagtens være gode alligevel, du får bare ikke helt den samme optimale komfort.

En kontinentalseng er en komplet sengeløsning, der giver soveværelset et stilfuldt udseende. Med en behagelig topmadras øverst er du sikret en god nattesøvn.

God springmadras i en kontinentalseng

Madrassen i en kontinentalseng adskiller sig ikke meget fra den i en elevationsseng, mens den derimod kan adskille sig meget fra den i en boxmadras.

I en kontinentalseng vil springmadrassen altid have mindst fem komfortzoner, men flere og flere nye kontinentalsenge har syv komfortzoner. Det har den typisk også i en elevationsseng, mens det er mere varierende i en boxmadras, om den har det.

Fordelen ved de fem komfortzoner er, at de giver din ryg den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem. De mest mest prisvenlige madrasser har stadig fem komfortzoner.

Dine skuldre og dine hofter har brug for at kunne synke ned i underlaget, mens din lænd har brug for at blive holdt oppe.

En seng med komfortzoner skal give dig og din krop ergonomisk støtte. Derfor er det vigtigt, at der er forskel på, hvor eftergivende sengen er hele vejen ned igennem.

Det er vigtigt, at din ryg har den rette støtte, da det både er med til at forebygge problemer med ryggen og sikrer, at du sover dybere.

Den rigtige fasthed betyder meget for søvnen

Du kan typisk vælge mellem tre forskellige fastheder af springmadrasser i en kontinentalseng.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige slags, ellers kan du ikke opnå optimal støtte af din krop.

Optimal støtte er med til at gøre, at du får den bedst mulige søvn.

Mange af os har en tendens til at foretrække en blød seng, men det er slet ikke sikkert, at det vil være den form for seng, der er den rigtige for dig.

En blød seng kan nemlig faktisk godt være for blød i forhold til, hvad din ryg har brug for.

Faktisk er der undersøgelser der peger mod, at en for blød seng kan ælde din krop hurtigere, end hvis du har den rette fasthed i madrassen.

Du kan læse mere om hvor vigtigt det er, at vælge den rette seng og madras her, hvor bl.a professor emeritus på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet Tom Bendix giver gode råd til valg af seng.

Han udtaler bl.a at "det en myte, at det er godt for ryggen at ligge på en hård madras. Det virker måske for nogle, men i almindelighed er en hård madras en dårlig idé for personer med længerevarende rygsmerter. Omvendt må sengen heller ikke være for blød".

Hvis du har søvnproblemer og er i tvivl om, at det er senges skyld, så kan du læse denne artikel, som giver dig 9 mulige årsager til dårlig søvn og gode råd til at gøre noget ved det.

En komfortabel søvn kan ændre dit liv, derfor er det også vigtigt at du gør noget for at opnå dette.

Sådan vælger du den rigtige springmadras

Du skal altid se på din vægt, når du skal vælge sengens fasthed:

 • Du skal bruge en medium springmadras, hvis du vejer under 75 kilo
 • Du skal bruge en fast springmadras, hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo
 • Du skal bruge en ekstra fast springmadras, hvis du vejer over 95 kilo

Den eneste undtagelse til denne regel er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan du have brug for at vælge en blødere seng, i forhold til det din vægt ellers dikterer.

En blødere seng vil nemlig gøre det muligt for dine skuldre og hofter at synke ned i underlaget, så din rygrad bliver ved med at være lige.

Vejer du over 95 kilo, skal du forberede dig på, at du kommer til at betale mere for en ekstra fast seng. Det er dog vigtigt, at du bruger pengene, da det kommer til at gøre en verden til forskel i forhold til, hvordan du sover.

Det er vigtigt at du vælger den madras der giver dig optimal støtte.

Har du problemer med ryggen, kan det dog ske, at du bør vælge en anden fasthed end den din vægt diktere. Det er noget du må prøve dig frem til.

Heldigvis kan du hos de fleste forhandlere, som minimum få byttet madrassen i 30 dage.

Store kontinentalsenge for par

I en stor kontinentalseng har du mulighed for at vælge to forskellige fastheder i hver sin side af sengen. Du kan altså få individuelt tilpasset støtte til jer begge to.

I en mindre continentalseng har du dog kun mulighed for at vælge en fasthed.

Samtidig er det en dobbeltseng, der er bred nok til, at det kan være, at I er to, der skal sove i den. I det tilfælde er det vigtigt, at I finder frem til, hvilken fasthed der vil passe jer begge.

Vejer I nogenlunde det samme, giver det sig selv. Er der stor forskel på, hvad I vejer, vil det mest optimale være, at I vælger en seng, hvor I har mulighed for at vælge to forskellige fastheder i de to sider af sengen.

I en seng på 140x200 cm har I dog mulighed for at ligge tæt uden, at der er en irriterende revne imellem jer.

Det er noget, som mange par sætter stor pris på, da de på den måde ikke bliver ”skilt ad” af en revne midt i sengen. Den kan være meget irriterende at ligge på.

Til gengæld er sengens fasthed det samme på hele madrassen, der er altså ikke individuelt tilpasset støtte til hver jeres krop.

Sådan vælger du den rigtige topmadras til din kontinentalseng

Selvom springmadrassen er det absolut afgørende punkt i forhold til, at du kommer til at få en god søvn, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette topmadras.

Det er jo den, som du kommer til at ligge på, og det er derfor også den, der kommer til at være afgørende for, at du kommer til at ligge ordentligt, og at du har den rette temperatur.

Det skal være en behagelig topmadras skræddersyet til dine behov.

Hård eller blød topmadras

Overordnet kan du vælge mellem to forskellige former for topmadrasser: dem i latex og dem i en form for memory skum.

Skummet har forskellige navne alt efter, hvilken seng du vælger. Det kan være celsius-skum eller wonderpur. Det kan dog essentielt set det samme som memory skum.

Latex er et ventilerende materiale, der hjælper dig til at holde varmen nede, når du sover. Bliver du meget varm under søvnen, er det derfor den rette form for topmadras for dig.

Latex er et spændstigt materiale, der støtter dine skuldre, nakke, lænd og hofter og gør det nemt for dig at vende dig.

En topmadras i latex har altså en ventilerende effekt, samtidig med at den er spændstig og fleksibel. De fleste danskere foretrækker en komfortabel topmadras i latex.

Memory skum bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop. Det bliver altså varmet op, når du sover på det. Det er derfor en god topmadras for dig, der nemt kan komme til at fryse om natten.

Memory skum fungerer trykaflastende, hvilket gør det meget velegnet til dig, der har problemer med ryggen.

Det vigtigste er, at du vælger en komfortabel topmadras, der passer til dit behov.

Hovedgærde eller ej

Når du køber en kontinentalseng, har du i nogle tilfælde mulighed for at købe et hovedgærde til.

Det giver dig mulighed for at få et flot hovedgærde, der passer til sengen. Dermed fuldender det looket og giver din nye kontinentalseng et appellerende udseende.

Hvis du gerne vil have et hovedgærde, er det derfor selvfølgelig også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke former for senge hvor det er muligt at tilkøbe det.

Hovedgærdet er blandt andet en fordel, hvis:

 • Du vil sidde op i sengen f.eks. for at læse og se TV.
 • Du har brug for noget at støtte dine puder op ad.
 • Sengen ikke står op ad væggen, kan du skabe rum.

Til en kontinentalseng kan du typisk vælge et hovedgærde i stof. Det er et behageligt hovedgærde at sidde op ad og er derfor rart for dig, der bruger det som støtte til at sidde op ad og lægge dine puder op ad.

Når du bestiller en seng med hovedgærde, skal du være opmærksom på, at det ofte koster ekstra. En komplet seng har også hovedgærde.

Vi har fundet denne video som giver dig et par gode råd til valg af hovedgærde

Hvilke og hvor lange ben skal kontinentalsengen have?

Du har typisk mulighed for at vælge ben i flere forskellige materialer og udseender til din seng.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, hvilke der vil passe ind hos dig. Det er derfor altid en god ide, at du ser på, hvilke farver og materialer du ellers bruger i soveværelset. Der skal benene jo selvfølgelig passe til.

Derudover skal du også i nogle tilfælde vurdere, hvor lange du gerne vil have, at benene skal være. Der vil du have mulighed for at vælge mellem to længder. Sørg for at vælge den, der passer til din højde.

En kontinentalseng er netop karakteriseret ved, at det er en seng, som du står ud af, ikke op ad. Du bør dog heller ikke vælge ben, der er så høje, at du nærmest kommer til at klatre ud ad den. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Hvornår er det tid til en ny seng?

Har du en seng nu, som du er glad for, kan det være, at du gerne vil vente lidt med at skifte den ud. Der er jo ingen grund til at bruge mange penge på en ny seng, hvis den gamle seng stadig kan holde nogle flere år.

Men selvom du har en langtidsholdbar seng, så kan det ske, at din krop ændrer sig. Hvis det er tilfældet, er det dog en god ide, at du ser på, om din seng stadig passer til din krop og dine behov.

En kvalitetsseng kan nemt holde i 10 til 15 år, og mange gange i længere tid, men der sker jo meget med din krop i den periode.

Det kan være, at du taber dig, tager på, får problemer med ryggen, eller der sker noget andet, der er afgørende for, hvilken form for seng du har brug for.

I det tilfælde skal du jo ikke bare holde fast i din gamle seng, selvom den har en høj kvalitet og vil kunne holde længere.

Har du problemer med ryggen, kan det for eksempel netop være en stor hjælp for dig, at du får en ny seng. Dermed kan du give din krop den støtte, som den har brug for, når du sover. Det kan i nogle tilfælde være med til at lindre dine rygproblemer.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald med til at sikre, at du får en god nats søvn, hvilket også er essentielt.

Hvor vigtigt det er, at man skifter sin seng ud, kan du læse mere om her, hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor bl.a udtaler at "senge som alle andre brugsgenstande bliver slidt med tiden, men mange glemmer at lægge to og to sammen, hvis kroppen ikke længere får den optimale hvile i sengen".

Køb trygt kontinentalseng på nettet

I vores test af kontinentalsenge tager vi udgangspunkt i senge, der kan købes på nettet. Måske virker det mærkeligt for dig at skulle købe en seng på nettet - så har du jo ikke prøvet den, inden du får den hjem.

Det er rigtigt, at det kan virke bagvendt at købe en seng, der er så vigtig for din krop, uden overhovedet at have ligget i den.

Der er dog bare det ved det, at du heller ikke på et par minutter nede i en butik kan mærke, om det er den rette seng for dig. Det kræver, at du sover i den flere nætter i træk og mærker efter på din krop, om du har valgt den rette.

Når du køber en seng på nettet, har du netop mulighed for at bytte til en anden fasthed efter en prøveperiode.

Det er typisk en periode på enten 30 eller 100 dage. Det giver dig altså rig mulighed for at finde ud af, om du har valgt den rette fasthed til din krop.

Dermed kan du altså trygt købe en kontinentalseng via nettet.

Vi håber, at du her på siden har fået den viden og inspiration, som du skulle bruge til at vælge den rette seng.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kontinentalseng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste og mest populære kontinentalsenge hos de danske sengeforhandlere. Ud fra parametre såsom komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene. Vi mener at Venus er den bedste kontinentalseng.

Hvilken kontinentalseng er bedst til prisen?

Vi har også kigget nærmere på hvilken seng der er den bedste til prisen, uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Vi har af disse 5 senge valgt at kåre Tromsø kontinentalseng til at være bedst til prisen.

Hvorfor købe en god kontinentalseng?

Det er vigtigt at din krop har de mest optimale forhold når du skal restituere. Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer i vores seng, så derfor er det også vigtigt at have en god seng, så du får de bedste betingelser for en god nattesøvn.

Hvilken madras skal jeg vælge til min kontinentalseng?

Når du køber en ny seng, så skal du også tage stilling til hvilken fasthed du vil have. Heldigvis er der nogle retningslinjer du kan følge, for at finde den fasthed der passer bedst til dig. Jo mere du vejer, jo mere fast skal madrassen være. Du kan læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed i denne guide.