Kontinentalseng test - Sådan finder du de bedste kontinentalsenge

En kontinentalseng appellerer til en række forskellige former for personer. Det skyldes, at den har tre lag, der giver en høj grad af komfort og dermed en god søvn, samtidig med at den er flot at kigge på.

Kontinentalsengene i denne guide har alle enten 5 eller 7 komfortzoner, og der er også andre forskelle på de forskellige modeller kontinentalsenge.

Læs mere om dem i vores test herunder.

Kontinentalsengene er en unik type seng, der længe har været meget populær i USA. Det skyldes deres gode højde, flotte design og høje komfort.

I Danmark er vi først for alvor ved at få øjnene op for disse typer for senge.

De har da også virkelig nogle lækre kvaliteter i forhold til for eksempel boxmadrassen, der ellers tidligere har været et meget populært valg i Danmark.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

Derfor skal du vælge en kontinentalseng

En kontinentalseng eller en continental seng, som den også kaldes af nogle, er skabt af tre lag: en boxmadras nederst, derpå en springmadras og øverst en topmadras.

Det er med til at give en meget høj grad af komfort, når de tre forskellige lag arbejder sammen sørger de for at give din krop god støtte og komfort.

I denne guide til den bedste kontinentalseng gennemgår vi fem forskellige former for kontinentalsenge. På mange områder er de ens, men på nogle adskiller de sig væsentligt fra hinanden.

Det er netop de små detaljer, der kan gøre forskellen, derfor er det også vigtigt, at du ser på dem, når du skal finde den bedste kontinentalseng for dig. For det er ikke sikkert, at den seng vi har kåret til bedst i test blandt kontinentalsenge, er den seng, der er den allerbedste for dig.

Her får du den bedste kontinentalsenge test, hvori alt du bør vide er samlet inden du skal vælge hvilken seng der passer bedst til dig.

Sengene i denne guide til den bedste kontinentalseng, er fra Bedre NætterSengetidSengefabrikkenDinseng, og NordicDream.

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Venus Natural kontinentalseng

Bedst i test
 • bedst i test kontinentalseng
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner

Signatur Kontinental

Bedst til prisen
 • Signatur kontinentalseng 140x200 cm
 • Gratis levering
 • 5 komfortzoner

Venus Natural kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid hos Bedre Nætter - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi har valgt Venus Natural som vinder af vores kontinentalseng test, da den har en virkelig god madras, der støtter din krop hele vejen ned. Sengen har både pocket fjedre i boxmadrasdelen og springmadrassen. De to lag kan derfor samarbejde om at give din krop ekstra støtte og at gøre sengen langt mere holdbar.

Pocketfjedrene gør det muligt at skabe de 7 komfortzoner, der sikrer, at dine skuldre og hofter kan synke dybere ned i sengen, så din rygrad kan blive holdt lige. Det er den sundeste stilling for din ryg og sikrer, at du får den mest optimale søvn.

Mellem pocketfjedrene ligger hybridskum. Det er en åndbar form for skum, der sørger for, at din seng er godt ventileret. Det er med til at gøre den mere behagelig at ligge i og giver den samtidig en længere levetid.

Boxmadras og topmadras hjælper springmadrassen med en høj komfort

Selvom det klart er springmadrassen med de 7 komfortzoner, der er det vigtigste element i forhold til at sikre dig en god søvn, spiller boxmadrassen og topmadrassen selvfølgelig også en rolle.

Boxmadrassen ligger nederst og sikrer et stabilt og holdbart fundament for resten af sengen. Noget af det, der adskiller denne kontinentalseng fra andre, er som nævnt, at der er pocket fjedre i boxmadrassen også.

Topmadrassen er den del af sengen, som du er direkte i kontakt med om natten. Derfor spiller den også en rolle i forhold til, hvordan du ligger.

Du kan vælge imellem en latex topmadras eller en af celsius. Latex er ventilerende og spændstigt, mens celsius er varmende og trykafledende.

Flot kontinentalseng med møbelbetræk og valgfrie ben

Boxmadrassen og springmadrassen er i denne seng pakket ind i et betræk i holdbart møbelstof. Det giver en mere stabil seng og et flot og ensartet look. Betrækket kan tages af, så du for eksempel kan vende springmadrassen.

Du kan vælge mellem betræk i sort, lysegrå, antracit grå og sandfarvet.

For at give den ekstra højde, som kontinentalsenge er kendetegnede ved, skal du også have ben til din seng. Du kan vælge mellem ben i egetræ, stål eller sorte ben.

Venus er en bestseller kontinentalseng

Venus serien er meget populær blandt kunderne, faktisk er den så populær at den scorer høje karakterer alle steder, både blandt kunderne og eksperterne.

Venus serien fås også som elevationssenge, og i vores guide til den bedste elevationsseng, har den også scoret topkarakterer.

Tidligere købere af Venus modellerne giver den 4,5 ud af 5 mulige stjerner. Det er en virkelig god vurdering. Samtidig så siger eksperterne hos Sove.nu at "Venus er en flot, elegant og komfortabel seng, udført i de bedste materialer af danske håndværkere."

Venus Natural har også vundet testen hos Senge-testeren, som har givet den følgende kommentar med på vejen: "Vi vil dog næsten garantere dig, at vælger du denne seng, så bliver du helt tilfreds, og du vil ikke bede om at få dine penge tilbage. Når din krop først har vænnet sig til din nye seng, så bliver det, bogstaveligt talt, som at svæve på en sky."

Det unikke ved at den har pocket fjedre i både spring- og boxmadrassen, gør at den adskiller sig fra mange andre kontinentalsenge, og det er en af grundene til, at vi synes det er den bedste kontinentalseng på markedet netop nu.

Specifikationer

 • Prøvetid: 100 dage - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 64 cm. (10 cm ben, 28 cm bund, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & sand
 • komfortzoner: 7 stk.
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 25 års garanti på brud på fjedre og ramme
 • Topmadras (Mayan Pulse - SonoCore)

Signatur kontinental (Bedst til prisen)

Denne seng har en utrolig høj kvalitet, og vi har derfor udvalgt den til at være bedst til prisen, da du her får en billig kontinentalseng, men som stadig ikke går på kompromis med kvaliteten.

Den bliver fremstillet i Danmark af håndværkere, der virkelig går op i at fremstille senge i god kvalitet. Dermed kan du være sikker på, at du kan have glæde af sengen i mange år fremover.

Sengen bliver derfor virkelig en investering i din gode nattesøvn. Du vil jo typisk bruge 6-8 timer hver nat i den. Samtidig kan den nemt holde i 10-15 år. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du får valgt den helt rigtige seng i forhold til dine behov.

Tredeling sikrer god komfort i kontinentalsengen

Sengens tre dele arbejder perfekt sammen om at sikre dig den højeste grad af komfort. Nederst er boxmadrassen, der er fremstillet i langtidsmodnet svensk fyrretræ. Det giver en meget robust seng, som du kan være sikker på at have stående i mange år.

Springmadrassen får du med enten pocketfjedre eller multipocketfjedre, alt efter hvilken fasthed du vælger.

Pocketfjedrene gør det muligt at have en varieret trykaflastning ned igennem madrassen. Dermed kan dine hofter og skuldre synke ned i madrassen, mens resten af din krop får mere støtte. Det sikrer, at din rygsøjle bliver holdt lige.

Topmadrassen er den sidste vigtige brik i forhold til at få en god og komfortabel seng at sove i. Du kan vælge mellem latex og wonderpur. Latex er spændstigt og ventilerende, mens wonderpur er blødt og varmende.

Vælg ben og gavl for at fuldende looket

Du har mulighed for at tilkøbe en sengegavl til sengen. Dermed får du en behageligt blød gavl at sidde op ad, når du for eksempel skal sidde op i sengen og læse eller se fjernsyn. Du kan vælge mellem flere forskellige designs.

Noget af det, der adskiller kontinentalsengen fra andre senge, er den gode højde, den har. Du skal derfor også vælge ben til den, når du køber den.

Du kan vælge mellem sorte ben og ben i egetræ og mellem længder på 19 og 23 cm.

Specifikationer

 • Størrelser: 120x200, 140x200, 160x200 & 180x200
 • Højde: 64 cm. (19 cm. ben, 20 cm. madras (bund), 18 cm. madras (midt), 7 cm. topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå & mørkegrå
 • 15 års garanti
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 7 cm topmadras i latex eller wonderpur

Tindra Snö kontinentalseng

Vil du have en seng, hvor du er sikker på, at der er lagt vægt på bæredygtighed og samtidig få en seng hvor kvaliteten er helt i top.

Sengen er nemlig allergivenlig. Eftersom det blandt andet er brugt til topmadrassen, er det derfor vigtigt for, at du kan få en god nats søvn – uden nys – selvom du er allergiker.

Udover at det er allergivenligt, hjælper det dig også med at regulere temperaturen. Det skaber en langt bedre luftgennemstrømning gennem sengen, hvilket gør, at sengen kommer til at være sundere, og at du sover langt bedre.

Boxmadras og springmadras i høj kvalitet

Topmadrassen er selvfølgelig ikke det eneste, som du skal lægge vægt på, når du vælger seng. Med denne seng får du også en boxmadras og en springmadras i høj kvalitet.

Der er 25 års garanti for rammebrud, hvilket siger noget om, hvor stabil en base boxmadrassen udgør.

Springmadrassen er opdelt i syv komfortzoner. De støtter de forskellige dele af din krop optimalt, hvilket er med til at sikre, at du kan vågne frisk og udhvilet hver morgen.

 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 70 cm ( 10 cm topmadras, 28 cm boxmadras, 20 cm springmadras, 12 cm ben)
 • Farve: Sort
 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig springmadras og topmadras
 • antiskrid indbygget
 • 25 års garanti på ramme og fjedre
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras

Moment kontinentalseng

Med denne kontinentalseng får du også en springmadras med fem komfortzoner. Den adskiller sig dog lidt fra de andre ved, at der er kredset lidt ekstra for fjedrene i sengen. Dermed rejser de sig hurtigere, når du bevæger dig eller rejser dig fra sengen. Det sikrer, at de hurtigere er klar til at give din krop den helt rette støtte.

Springmadrassens fem zoner er opbygget symmetrisk, så det ikke er muligt for dig at ligge forkert i sengen. De zoner, hvor din hofte og dine skuldre er, er ekstra eftergivende, så kroppen bedre kan synke ned i underlaget.

Det giver dig en bedre stilling at sove i.

Mange muligheder for valg af topmadras

Med denne seng får du ekstra mange muligheder for at vælge den helt rette topmadras til dit behov. Du kan nemlig både vælge en topmadras på 6 eller 10 cm og vælge mellem, om den skal være fremstillet i latex eller celsius.

En tykkere topmadras giver dig selvfølgelig lige lidt ekstra komfort, hvilket jo altid er rart. Du vil dog også sagtens kunne klare dig med en topmadras på 6 cm.

Valget mellem latex og celsius er meget individuelt. Har du problemer med ryggen, vil det typisk være smartest for dig, at du vælger en celsius topmadras, da den er mere trykaflastende. Den varmer dog også op, hvilket kan være ubehageligt, hvis du har det varmt om natten. Der er latexmadrassen ventilerende.

Flot og holdbart møbelstof giver kontinentalsengen en lang levetid

Sengen er beklædt med et mørkt møbelstof, der dels er med til at give den et flot udseende, dels er med til at give den en længere levetid.

Stoffet beskytter nemlig boxmadrassen og springmadrassen mod slid. Hvis du skulle komme til at spilde på det, kan du også nemt gøre det rent.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200 cm & 180x200 cm
 • Højde: 55cm incl. 10cm ben
 • Farver: Sort & grå
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti på fjederbrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Vælg mellem topmadras på 6 eller 10 cm i latex eller celsius

Lyngdal kontinentalseng

Lyngdal sengen er som de andre kontinentalsenge delt op i tre forskellige lag: boxmadras, springmadras og topmadras. De arbejder sammen om at give dig den bedst mulige støtte.

Boxmadrassen består af en sengeramme af massivt svensk fyrretræ og 11 bundlameller. Derudover er der et skumlag, der er med til at give yderligere stabilitet til sengen.

Springmadrassen er fremstillet med pocketfjedre, der gør det muligt at have fem forskellige komfortzoner i sengen. Dermed får din krop forskellig støtte hele vejen ned igennem. Det betyder, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i underlaget, så din rygrad er vandret, når du ligger på siden. Det giver dig en dybere søvn.

Topmadrassen er den sidste finish, og til denne seng kan du vælge en topmadras på 7 cm i enten latex eller celsius. En latex topmadras støtter din krop og sørger for en god ventilation i sengen, mens celsius topmadrassen trykaflaster kroppen og giver ekstra varme.

Nemt at give kontinentalsengen en længere levetid

Med en Lyngdal kontinentalseng er det nemt for dig, at sikre din seng en længere levetid. Først og fremmest er det muligt for dig at vende springmadrassen, når du har ligget på den i nogle år.

Dermed kommer den friske side opad, hvilket gør, at du kan ligge behageligt igen i en årrække.

Derudover er det muligt for dig at tage betrækket af topmadrassen, så du på den måde har mulighed for at skabe et rent sovemiljø. Det er jo topmadrassen, som du ligger på hver nat, og derfor også den, der har mest brug for rengøring.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 200x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 58 cm. (Ben: 10 cm. Kontinentalbund: 21 cm. Springmadras: 20 cm. Topmadras: 7 cm.)
 • Farve: Lysegrå
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 7 cm topmadras i latex eller celsius
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud
 • 7 cm topmadras i latex eller celsius
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud

Spar penge på et kontinentalsenge tilbud

Hvis du ikke står og mangler en seng her og nu, men derimod gerne vil finde et godt kontinentalseng tilbud, så kan der være rigtig mange penge af spare. Hvis du falder over et kontinentalseng udsalg, så kan du faktisk få nogle af kvalitets kontinentalssengene til samme pris som de billige kontinentalsenge.

Vi har set eksempler på op til 70% besparelse på nogle af markedets bedste senge.

Hvilken kontinentalseng skal jeg vælge?

Herover har du fået en præsentation af nogle af de bedste kontinentalsenge på markedet i øjeblikket. Men hvilken form for seng vil så være den rigtige for dig?

Det afhænger af flere faktorer, blandt andet hvor meget du vejer, hvor varmt du får det om natten, og hvor mange penge du er villig til at betale for en seng.

Når du køber en seng, er det vigtigt at huske på, at det er et valg, som du skal leve med i mange år fremover. En seng kan nemt holde i 10-15 år, nogle gange endda i helt op til 25 år.

Derfor bør du vælge en seng, der passer til dig – og ikke kun have fokus på prisen. Selvom det for mange af os kan være fristende.

Du skal altså sætte god tid af til at finde ud af, hvilken seng der er den rette for dig. Læs grundigt op på, hvad de forskellige senge kan tilbyde dig, og tænk nøje over, hvad din krop har brug for. Kun på den måde kan du finde frem til den helt rette seng.

Er kontinentalsengen noget for mig?

Først og fremmest er det selvfølgelig en god ide, at du overvejer, om kontinentalsengen overhovedet er noget for dig.

Der findes jo også både elevationssenge, boxmadrasser og forskellige former for spring- og skummadrasser, som du kan lægge i en sengeramme.

Hvad er en kontinentalseng

Kontinentalsengen adskiller sig fra de andre former for senge ved, at være højere end de andre. Hvor du med de andre senge som regel står op af den, træder du ud af kontinentalsengen.

Det gør det langt nemmere for dig at komme ud af sengen, hvilket er med til at give en god start på dagen.

Noget andet, der er med til at gøre kontinentalsengen mere holdbar end i hvert fald boxmadrassen, er, at du har mulighed for at vende springmadrassen. Når den er blevet slidt på den ene side, kan du derfor vende den og bruge den anden side, hvilket forlænger sengens levetid med yderligere nogle år.

Derudover er sengen i sig selv også pænere at se på. Boxmadrassen og springmadrassen er typisk beklædt med et stykke holdbart møbelstof. Det skal gøre sengen mere holdbar, da der bliver slidt mindre på madrasserne på den måde, men det er også med til at give sengen et pænere look.

Med andre typer af senge skal du typisk selv gøre mere for, at sengen ser pæn ud. For eksempel ved at vælge en flot sengeramme.

God springmadras i en kontinentalseng

Madrassen i en kontinentalseng adskiller sig ikke meget fra den i en elevationsseng, mens den derimod kan adskille sig meget fra den i en boxmadras.

I en kontinentalseng vil springmadrassen altid have mindst fem komfortzoner. Det har den typisk også i en elevationsseng, mens det er mere varierende i en boxmadras, om den har det.

Fordelen ved de fem komfortzoner er, at de giver din ryg den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem. Dine skuldre og dine hofter har brug for at kunne synke ned i underlaget, mens din lænd har brug for at blive holdt oppe.

Derfor er det vigtigt, at der er forskel på, hvor eftergivende sengen er hele vejen ned igennem.

Det er vigtigt, at din ryg har den rette støtte, da det både er med til at forebygge problemer med ryggen og sikrer, at du sover dybere.

Den rigtige fasthed betyder meget for søvnen

Du kan typisk vælge mellem tre forskellige fastheder af springmadrasser i en kontinentalseng. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige slags. Det er med til at gøre, at du får den bedst mulige søvn.

Mange af os har en tendens til at foretrække en blød seng, men det er slet ikke sikkert, at det vil være den form for seng, der er den rigtige for dig. En blød seng kan nemlig faktisk godt være for blød i forhold til, hvad din ryg har brug for.

Faktisk er der undersøgelser der peger mod, at en for blød seng kan ælde din krop hurtigere, end hvis du har den rette fasthed i madrassen.

Du kan læse mere om hvor vigtigt det er, at vælge den rette seng og madras her, hvor bl.a professor emeritus på Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet Tom Bendix giver gode råd til valg af seng.

Han udtaler bl.a at "det en myte, at det er godt for ryggen at ligge på en hård madras. Det virker måske for nogle, men i almindelighed er en hård madras en dårlig idé for personer med længerevarende rygsmerter. Omvendt må sengen heller ikke være for blød".

Hvis du har søvnproblemer og er i tvivl om, at det er senges skyld, så kan du læse denne artikel, som giver dig 9 mulige årsager til dårlig søvn og gode råd til at gøre noget ved det.

Sådan vælger du den rigtige springmadras

Du skal altid se på din vægt, når du skal finde ud af, hvilken fasthed du har brug for:

 • Du skal bruge en medium springmadras, hvis du vejer under 75 kilo
 • Du skal bruge en fast springmadras, hvis du vejer mellem 75 og 95 kilo
 • Du skal bruge en ekstra fast springmadras, hvis du vejer over 95 kilo

Den eneste undtagelse til denne regel er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan du have brug for at vælge en blødere seng i forhold til det, din vægt ellers dikterer.

En blødere seng vil nemlig gøre det muligt for dine skuldre og hofter at synke ned i underlaget, så din rygrad bliver ved med at være lige.

Vejer du over 95 kilo, skal du forberede dig på, at du kommer til at betale mere for en ekstra fast seng. Det er dog vigtigt, at du bruger pengene, da det kommer til at gøre en verden til forskel i forhold til, hvordan du sover.

Har du problemer med ryggen, kan det dog ske, at du bør vælge en anden fasthed end den din vægt diktere. Det er noget du må prøve dig frem til. Heldigvis kan du hos de fleste forhandlere, som minimum få byttet madrassen i 30 dage.

Store kontinentalsenge for par

I en stor kontinentalseng har du mulighed for at vælge to forskellige fastheder i hver sin side af sengen. I en mindre continentalseng har du dog kun mulighed for at vælge en fasthed.

Samtidig er det en dobbeltseng, der er bred nok til, at det kan være, at I er to, der skal sove i den. I det tilfælde er det vigtigt, at I finder frem til, hvilken fasthed der vil passe jer begge.

Vejer I nogenlunde det samme, giver det sig selv. Er der stor forskel på, hvad I vejer, vil det mest optimale være, at I vælger en seng, hvor I har mulighed for at vælge to forskellige fastheder i de to sider af sengen.

I en seng på 140x200 cm har I dog mulighed for at ligge tæt uden, at der er en revne imellem jer. Det er noget, som mange par sætter stor pris på, da de på den måde ikke bliver ”skilt ad” af en revne midt i sengen. Den kan være meget irriterende at ligge på.

Sådan vælger du den rigtige topmadras til din kontinentalseng

Selvom springmadrassen er det absolut afgørende punkt i forhold til, at du kommer til at få en god søvn, er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den rette topmadras.

Det er jo den, som du kommer til at ligge på, og det er derfor også den, der kommer til at være afgørende for, at du kommer til at ligge ordentligt, og at du har den rette temperatur.

Overordnet kan du vælge mellem to forskellige former for topmadrasser: dem i latex og dem i en form for memoryskum. Skummet har forskellige navne alt efter, hvilken seng du vælger. Det kan være celsius-skum eller wonderpur. Det kan dog essentielt set det samme.

Latex er et ventilerende materiale, der hjælper dig til at holde varmen nede, når du sover. Bliver du meget varm under søvnen, er det derfor den rette form for topmadras for dig. Latex er et spændstigt materiale, der støtter dine skuldre, nakke, lænd og hofter og gør det nemt for dig at vende dig.

Memoryskum bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop. Det bliver altså varmet op, når du sover på det. Det er derfor en god topmadras for dig, der nemt kan komme til at fryse om natten. Skummet fungerer trykaflastende, hvilket gør det meget velegnet til dig, der har problemer med ryggen.

Hovedgærde eller ej

Når du køber en kontinentalseng, har du i nogle tilfælde mulighed for at købe et hovedgærde til. Det giver dig mulighed for at få et flot hovedgærde, der passer til sengen. Dermed fuldender det looket.

Hvis du gerne vil have et hovedgærde, er det derfor selvfølgelig også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilke former for senge hvor det er muligt at tilkøbe det.

Hovedgærdet er blandt andet en fordel, hvis:

 • Du vil sidde op i sengen f.eks. for at læse og se TV.
 • Du har brug for noget at støtte dine puder op ad.
 • Sengen ikke står op ad væggen, kan du skabe rum.

Til en kontinentalseng kan du typisk vælge et hovedgærde i stof. Det er et behageligt hovedgærde at sidde op ad og er derfor rart for dig, der bruger det som støtte til at sidde op ad og lægge dine puder op ad.

Når du bestiller en seng med hovedgærde, skal du være opmærksom på, at det som regel koster ekstra.

Vi har fundet denne video som giver dig et par gode råd til valg af hovedgærde

Hvilke og hvor lange ben skal kontinentalsengen have?

Du har typisk mulighed for at vælge ben i flere forskellige materialer og udseender til din seng.

Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag, hvilke der vil passe ind hos dig. Det er derfor altid en god ide, at du ser på, hvilke farver og materialer du ellers bruger i soveværelset. Der skal benene jo selvfølgelig passe til.

Derudover skal du også i nogle tilfælde vurdere, hvor lange du gerne vil have, at benene skal være. Der vil du have mulighed for at vælge mellem to længder. Sørg for at vælge den, der passer til din højde.

En kontinentalseng er netop karakteriseret ved, at det er en seng, som du står ud af, ikke op ad. Du bør dog heller ikke vælge ben, der er så høje, at du nærmest kommer til at klatre ud ad den. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Hvornår er det tid til en ny seng?

Har du en seng nu, som du er glad for, kan det være, at du gerne vil vente lidt med at skifte den ud. Der er jo ingen grund til at bruge mange penge på en ny seng, hvis den gamle seng stadig kan holde nogle flere år.

I takt med, at din krop ændrer sig, er det dog en god ide, at du ser på, om din seng stadig passer til den.

En kvalitetsseng kan nemt holde i 10 til 15 år, og mange gange i længere tid, men der sker jo meget med din krop i den periode. Det kan være, at du taber dig, tager på, får problemer med ryggen, eller der sker noget andet, der er afgørende for, hvilken form for seng du har brug for.

I det tilfælde skal du jo ikke bare holde fast i din gamle seng, selvom den har en høj kvalitet og vil kunne holde længere.

Har du problemer med ryggen, kan det for eksempel netop være en stor hjælp for dig, at du får en ny seng. Dermed kan du give din krop den støtte, som den har brug for, når du sover. Det kan i nogle tilfælde være med til at lindre dine rygproblemer.

Under alle omstændigheder er det i hvert fald med til at sikre, at du får en god nats søvn, hvilket også er essentielt.

Hvor vigtigt det er, at man skifter sin seng ud, kan du læse mere om her, hvor Jan Hartvigsen, professor i klinisk biomekanik ved Syddansk Universitet og praktiserende kiropraktor bl.a udtaler at "senge som alle andre brugsgenstande bliver slidt med tiden, men mange glemmer at lægge to og to sammen, hvis kroppen ikke længere får den optimale hvile i sengen".

Køb trygt kontinentalseng på nettet

I vores test af kontinentalsenge tager vi udgangspunkt i senge, der kan købes på nettet. Måske virker det mærkeligt for dig at skulle købe en seng på nettet - så har du jo ikke prøvet den, inden du får den hjem.

Det er rigtigt, at det kan virke bagvendt at købe en seng, der er så vigtig for din krop, uden overhovedet at have ligget i den.

Der er dog bare det ved det, at du heller ikke på et par minutter nede i en butik kan mærke, om det er den rette seng for dig. Det kræver, at du sover i den flere nætter i træk og mærker efter på din krop, om du har valgt den rette.

Når du køber en seng på nettet, har du netop mulighed for at bytte til en anden fasthed efter en prøveperiode. Det er typisk en periode på enten 30 eller 100 dage. Det giver dig altså rig mulighed for at finde ud af, om du har valgt den rette fasthed til din krop.

Dermed kan du altså trygt købe en kontinentalseng via nettet.

Vi håber, at du her på siden har fået den viden og inspiration, som du skulle bruge til at vælge den rette seng.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken kontinentalseng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste og mest populære kontinentalsenge hos de danske sengeforhandlere. Ud fra parametre såsom komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene. Vi mener at Venus Natural er den bedste kontinentalseng.

Hvilken kontinentalseng er bedst til prisen?

Vi har også kigget nærmere på hvilken seng der er den bedste til prisen, uden at gå for meget på kompromis med kvaliteten. Vi har af disse 5 senge valgt at kåre Krone kontinental til at være bedst til prisen.

Hvorfor købe en god kontinentalseng?

Det er vigtigt at din krop har de mest optimale forhold når du skal restituere. Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer i vores seng, så derfor er det også vigtigt at have en god seng, så du får de bedste betingelser for en god nattesøvn.