Boxmadras test 2024 → Guide med 7 af de bedste boxmadrasser

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Boxmadrasser er stadig en af de mest populære former for senge. Hvis du er på udkig efter en ny seng, har vi samlet et udvalg af de bedste i denne boxmadras test.

En god seng skal bidrage til, at du sover godt og vågner frisk og veludhvilet - hver morgen.

Her bliver du opdateret på nogle af de bedste boxmadrasser, og du får en guide til at vælge den helt rigtige boxmadras til dig.

Sengene, i denne guide til den bedste boxmadras, er fra NordicDream, Bedrenætter, Sengefabrikken, DelfinSengecenter & Drømmeland.

Alle boxmadrasserne er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse, på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Boxmadras test - Venus boxmadras 180x200 cm

Vi anbefaler disse boxmadrasser

Venus boxmadras

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 25 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • Dobbeltlag med pocketfjedre & 7 bedre™ zoner

Freja Boxmadras

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • Dobbeltlag med Ergonomic+ fjedre & 7 komfortzoner

Komfort boxmadras

Bedst til budget
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,7 på Trustpilot & 15 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • Et lag med pocketfjedre & 7 komfortzoner

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Vælg den rette boxmadras

I denne boxmadras test, har vi samlet beskrivelser af syv forskellige boksmadrasser, som, vi håber, vil gøre det lettere for dig, at træffe det rigtige valg.

En seng er en stor investering, og derfor er kvalitet også et vigtigt parameter, når du skal vælge ny boksmadras. For du skal jo selvfølgelig have en seng, der bevarer den gode komfort i lang tid, så du fortsat har en seng, der er god at ligge i om mange år.

God søvn er afgørende for, at du kan fungere godt i dagligdagen. Derfor er en seng ikke blot en ting, du har stående i soveværelset. Det er derimod et af dine vigtigste møbler, hvor du tilbringer omkring en tredjedel af dit liv.

Derfor er det vigtigt, at du vælger en boxmadras, der passer godt til dig, så fasthed og komfort afstemmes efter dine behov.

Husk at en seng altid er et meget personligt valg. Derfor er det ikke sikkert, at den boxmadras vi har valgt som bedst i test, er det bedste valg for dig.

Freja Boxmadras (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage

Freja boxmadras er ikke en helt almindelig boxmadras. Ikke nok med at sengen byder på 7 komfortzoner, så får du også et dobbeltlag af specialudviklede pocketfjedre.

NordicDream, som både producere og sælger sengen, kalder fjedrene for Ergonomic+ fjedre. Det unikke ved disse fjedre, er dybden på dem.

De nemlig dybere end normale pocketfjedre, og det gør dem i stand til, at tilpasse sig din krop endnu bedre, end normale pocketfjedre. Og samtidig er der altså 2 lag, af disse ekstra ergonomiske fjedre.

Det betyder, at du får den helt rette støtte til din krop, både der hvor du har behov for mere støtte, og der hvor du har behov for mindre støtte.

Et eksempel på dette er, at mave, lænd og hofte har brug for væsentlig mere støtte, end de fleste andre steder på kroppen. De specialudviklede Ergonomic+ fjedre, vil automatisk give den mængde støtte, der er brug for.

Det gør de, både grundet deres ekstra dybde, men også fordi, at der er anvendt forskellige fastheder, af fjedrene i produktionen. Det gør sengen i stand til, at yde den helt korrekte støtte, uanset om du sover på siden, ryggen eller maven.

En anden ting, der skiller denne seng ud fra mængden, er polstringen mellem fjedrene. Det er nemlig også, en specialudviklede form for skum, vi finder der.

Det bliver kaldt AirFlow skum, og det gør fjedrene endnu mere smidige og elastiske, samtidig med, at det forbedrer ventilationen i madrassen.

En god ventilation i boxmadrassen er vigtigt, både for holdbarheden og dit søvnmiljø. Når madrassen er åndbar, som denne, betyder det, at fugten kan ledes væk og, at den samtidig er temperatur regulerende.

Du får altså ekstra hjælp til, at holde den korrekte sove temperatur, samtidig med at madrassens levetid forøges. Nå ja, så er skummet i øvrigt også antibakterielt, samt både udviklet og produceret i Danmark.

Du kan sove trygt og godt, i den rette temperatur, hvis din nye boxmadras hedder Freja.

Solid boxmadras bygget i massivt svensk fyrretræ med 25 års garanti

Fyrretræ, og i særdeleshed svensk fyrretræ, har ry for, at være noget af det mest solide træ, i hele verdenen.

Når man bygger en boxmadras med svensk fyrretræ, så er det fordi at man ønsker, at den skal holde i mange år. Og når man samtidig bygger en ramme der er 14 cm høj, så efterlader det ingen tvivl om, at her får du en af de absolut mest solide og robuste boxmadrasser, der er på markedet lige nu.

Du får derfor også hele 25 års garanti, på både fjedre- og rammebrud, med i købet til denne boxmadras.

De ekstra forstærkede lameller, i bunden af boxmadrassen gør yderligere, at du kan sove uden bekymringer for, at den skal gå i stykker i mange mange år frem.

4 forskellige modeller, samme seng, næsten...

Freja serien af boxmadrasser byder på 4 forskellige modeller, men der er ikke meget forskel på dem.

Forskellen ligger i topmadrassen. Med til alle fire modeller, får du nemlig en ekseptionel god topmadras, men der kan være lidt forskelle på topmadrasserne.

Lad os starte med, at slå fast, at uanset hvilken model du vælger, så får du kvalitet. Alle topmadrasserne er udviklet, udelukkende med din komfort for øje.

Alle topmadrasserne har en kerne af naturlig latex. Latex er et suverænt materiale til topmadrasser, da det fra naturens side er både åndbart, fleksibelt og spændstigt.

Du kan blandt andet skabe et bedre sovemiljø ved, at have en latex topmadras øverst på din seng.

Latex er det foretrukne materiale til gode topmadrasser i Danmark, grundet kombinationen af de naturlige egenskaber og den lange holdbarhed.

I kombination med boxmadrassen, er topmadrassen med til, at give den helt rigtige komfort, når du ligger i sengen.

Fordelen for dig ved, at der er fire forskellige modeller af Freja boxmadrassen er, at der er væsentlig større chance for, at en af dem er på tilbud. Og med de små forskelle der er på dem, bør du nok mere kigge på prisen, end på hvilken af de fire modeller du vælger.

Flot og solid ”bedst i test” boxmadras

Denne flotte testvinder giver dig ekstra komfort, og vil bidrage positivt til din søvn.

Du kan vælge din madras med medium, fast eller ekstra fasthed, så du får en madras, der passer præcis til dig.

Fastheden vælges ud fra din vægt, så du er sikker på at få den madras, der passer bedst til din kropsbygning.

Den samlede højde på boxmadrassen, inklusiv topmadras og ben, er 56-57 cm. Det giver dig en tilpas god højde, så du føler at du står ud af sengen, i stedet for at rejse dig op.

Du kan desuden vælge mellem 4 farver på sengen og 3 typer ben. På den måde kan du være sikker på, at du både kan finde noget der passer ind i dit soveværelse og til din smag.

Kunderne og eksperterne elsker den

Det er ikke kun os, der ikke kan få armene ned i begejstring, for denne seng. Faktisk så kalder både Forbrugsguiden og Herligthjem den for en luksus boxmadras, mens Sengetesteren giver den titlen som bedst i test, akkurat som os.

Derudover skriver f.eks Testsektionen at "Med Freja får du en boxmadras i særklasse", mens Forbrugsguiden stemmer i, med følgende kommentar "Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet".

Tager vi et kig på kundere hos NordicDream, så er de særdeles tilfredse, både generelt med forhandleren og med Freja sengene.

På Trustpilot har NordicDream fået hele 4,9 ud af 5 stjerner, fra over 2000 anmeldelser. Det er høt, meget højt. Faktisk har vi ikke fundet andre sengeforhandlere i Danmark, med hverken et højere eller lige så højt gennemsnit, udover 1 som hovedsageligt sælger sengetøj.

Langt de fleste af kunderne fremhæver både de flotte og komfortable senge, samt den servicemindede betjening og kompetente vejledning, og muligheden for, at sende sengen retur inden for 100 dage, hvis man ikke er tilfreds.

Når vi kigger lidt dybere på anmeldelserne, så har vi fundet Janne, som har købt Freja sengen, der har givet følgende kommentar "Vi er vildt glade for vores køb af Freja Fjäll og havde helt glemt, hvor skønt det er at sove i en ny seng.
Det har været super oplevelse fra vejledning via chatten, hvor medarbejderen hjalp med at finde frem til hvilken seng der kunne passe til os".

Alle Freja senge fra NordicDream er i øvrigt håndbygget i Danmark.

Er du stadig i tvivl om dette er den rette boxmadras for dig, så får du 100 dage til at bestemme dig. NordicDream tilbyder nemlig 100 dage med fuld returret, uden at det koster dig en krone!

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Størrelse: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 140x210, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Lysegrå, dyb blå, antracitgrå & sand
 • Ergonomic+ pocketfjedre
 • AirFlow skum mellem fjedrene
 • Højde: 56-57 cm (20 cm ben, 30 cm boxmadras, 6-7 cm topmadras)
 • 7 komfortzoner
 • Håndbygget i Danmark
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Vælg mellem tre fastheder – medium, fast og ekstra fast
 • Vælg mellem 4 typer ben
 • Medfølgende topmadras i latex

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Venus boxmadras (Bedst til prisen)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Venus boxmadrassen har tidligere været bedst i test, bl.a fordi den yder en formidabel støtte til kroppen.

Venus har syv komfortzoner, og det er ikke helt almindelige komfortzoner, som man ser i de fleste andre boxmadrasser.

Her er det nemlig BedreNætter's specialudviklede bedre™ zoner, som der er 7 af. Du kan læse mere om dem, længere nede i teksten.

Udover de syv komfortzoner, får du en boxmadras med et dobbelt lag pocketfjedre, som yderligere bidrager til god liggekomfort.

Hver pocketfjeder ligger i sin egen pose, og fjedrene har derfor ikke kontakt med hinanden.

Fordelen ved denne type fjeder er, at din krop kun synker ned, der hvor der er behov for det. Pocketfjedre er derfor med til at støtte og aflaste kroppen yderligere.

Mellem fjedrene ligger en særlig åndbar Mintskum, som effektivt leder fugt og varme væk fra kroppen. Dermed kan du bevare en behagelig temperatur natten igennem.

Det bidrager til et mere hygiejnisk og bedre sovemiljø.

Latex topmadras følger med i købet

Sammen med denne bedst til prisen boxmadras, får du en ekstrem åndbar latex topmadras, der ligeledes har en ventilerende funktion.

Topmadrassen er ekstra åndbar, sammenlignet med topmadrasser i skum, da latex fra naturens er ventilerende.

Latex er desuden også både fleksibelt, spændstigt og langtidsholdbart.

En latex topmadras er mere fleksibel samt holdbar, og samtidig er overfladen mere ensartet, end ved de fleste andre topmadras typer.

Topmadrassen er i øvrigt Oeko-Tex certificeret. Det er din garanti for en allergivenlig madras.

I kombination med boxmadrassen, får du her noget nær de bedste betingelser for en god nattesøvn.

Kort sagt, det er en god boxmadras, som hæver sig over de fleste andre boxmadrasser på markedet, uden at den koster en formue.

Det er dansk kvalitet når det er bedst.

Boxmadras med 7 komfortzoner hjælper dig til at ligge godt

Komfortzoner er særlige områder i boxmadrassen, der støtter forskellige områder på kroppen på den måde, som de har brug for.

Komfortzonerne aflaster kroppen ved, at have speciel hård affjedring i nogle zoner, mens der er en blødere affjedring i andre.

I denne seng, er det dog ikke helt almindelige komfortzoner. Zonerne er specialudviklede af Bedrenætter, ved brug af 3 typer fjedre, i stedet for de normale 2 typer.

Det gør at madrassen er endnu bedre til, at tilpasse sig din krop.

De syv komfortzoner hjælper med, at støtte de områder af kroppen, der er mest udsatte i løbet af dagen, som f.eks. ryggen, nakken, skuldrene og hofterne.

Hvis du lider af rygproblemer eller måske bare er træt i kroppen efter en lang dag, vil du få stor glæde af madrassens opbygning.

Komfortzonerne støtter de mest belastede områder hver nat, og er medvirkende til, at du får en god og rolig nattesøvn.

Zonernes forebyggende virkning er ligeledes med til, at du kan vågne med en frisk og veludhvilet krop.

Robust ramme med 25 års garanti

Rammen på boxmadrassen er hele 20 cm høj, og bygget i massivt svensk fyrretræ. Den leveres med 25 års garanti på rammebrud.

Det er altså en solid seng vi har med at gøre her, med en usædvanlig lang levetid.

Sengens højde med både ben og topmadras er omkring 64 cm. Det er en god højde for en seng, så du ikke føler at du skal rejse dig op fra den, men nærmere stiger ud af den.

Du kan derudover vælge mellem 5 typer ben og 4 forskellige farver, til selve sengen. Det er også muligt, at tilkøbe både sengegavl og en bænk der kan stå i fodenden.

Venus er utrolig populær blandt kunder og eksperter

Med en vurdering på 4,7 stjerner ud af 5 mulige fra 324 købere (i skrivende stund), så kan vi konstatere, at kundernes vurdering af Venus boxmadrassen, ligger på samme niveau som eksperternes.

Marianne S, som er godkendt køber igennem Bedre nætter, har udtalt følgende om sit køb af Venus Boxmadras på deres hjemmeside "Jeg har været så positiv over denne seng og hele oplevelsen med at satse på at købe seng over nettet. Fik hurtig levering og fragtmanden var meget venlig og hjælpsom. Er yderst tilfreds!".

Lars S skriver kort og kontant "lækker kvalitet og mega god kundeservice".

Og Jesper N følger op med denne kommentar "Fantastisk senge og udstyr - langt mere value for money end hos tilsvarende kurrenterne. Samtidig rigtig god kunde service!".

Tager vi et kig på eksperternes anmeldelser, kan vi da også hurtigt konkludere, at de er helt enige med køberne. Det er en fantastisk boxmadras.

F.eks er Venus testvinder hos både Bedste5.dk, Bedsteseng, SengNu, Bedsttest og Sov-Bedre.

SengNu knytter følgende bemærkning til sengen "Du får en seng i særklasse, der slet ikke ligner det som mange tænker, når der bliver sagt boxmadras. Den er i et eksklusivt og æstetisk imponerede design og blandt andet inkluderet flotte Champagneben".

Og Testsektionen følger op med denne udtalelse "Alle materialer er nøje udvalgt og sammensat med fokus på at kunne fremstille en madras i særklasse. Venus er derfor et rigtig godt bud på en boxmadras, hvor du hurtigt vil mærke en positiv forandring på din nattesøvn".

Bedste5.dk lægger sig i samme spor og skriver at sengen er "lavet af utrolig høj kvalitet ned til mindste detalje".

Vi slutter af med at citere Testfabrikken for følgende "Venus boxmadrassen leverer ypperlig luksus med syv komfortzoner og mulighed for at tilpasse sengen til helt individuelle behov, når sengen består af to senge, der kan have forskellige fastheder, som samles af en topmadras, så madrasserne stadig forekommer som en, samlet seng".

Forhandleren Bedre nætter er da også en af de butikker, som vi absolut kan anbefale, når du skal købe en ny seng.

Du får nemlig 100 dages prøvetid, hvis du køber en ny seng hos dem. Fortryder du helt dit køb hos dem, så kan du få det fulde beløb tilbage, hvis det er inden for de første 100 dage, hvilket må siges at være en rigtig flot service.

Deres kundeservice har desuden også åbent helt til kl. 23 alle ugens dage, inkl. Søndag. Derfor har du altid mulighed for at få fat i dem, hvis du har brug for det.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 38 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • 7 bedre™ zoner
 • Dobbeltlag med ergonomiske pocketfjedre
 • Indbygget "antiskrid" i betrækket
 • Latex topmadras
 • Vælg mellem 5 typer ben
 • Bænk & sengegavl kan tilkøbes
 • 20 cm ramme i massivt svensk fyrretræ
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Komfort boxmadras (Bedst til budget)

Komfort er endnu en kvalitetsseng produceret i Danmark, der har komfort i højsædet, og som hører til blandt de bedste billige boxmadrasser.

Komfort boxmadrassen er opbygget af to lag fjedre. Nederst et lag med Bonell fjedrer og øverst et lag med pocketfjedre. Det er normalt svært, at finde denne type opbygning, med to lag fjedre, i denne prisklasse.

Senses boxmadrassen, som du finder under her, har samme type opbygning, med 1 lag pocketfjedre og 1 lag Bonellfjedre, men den koster en smule mere.

Fordelen med 2 lag fjedre, er den støtte den giver sin bruger. Med et ekstra lag fjedre, får du en mere behagelig liggekomfort og bedre ergonomisk støtte.

Madrassen kan tilpasses den person, der skal ligge i sengen, så der kan opnås den mest optimale fasthed. Hvilken fasthed du har brug for, afhænger af, hvad du vejer.

Tungere personer skal have en boxmadras med mere fasthed, end personer der ikke vejer så meget.

Komfort boxmadrasser har syv komfortzoner, der er symmetrisk opbygget. Zonen omkring skuldrene er en anelse blødere, end de øvrige zoner, hvilket gør det mere behageligt, at ligge på siden.

Den bløde zone betyder, at skulderen bedre kan komme ned i madrassen, så du kommer til at ligge mere komfortabelt.

Medfølgende topmadras med komfortskum

Med til sengen får du en 70 mm topmadras, med en kerne af 60 mm komfortskum.

Sammenlignet med memoryskum, er komfortskum mere ventilerende, og en anelse mere fast, samtidig med, at det er utroligt spændstigt.

Memoryskum har tendens til at blive varmt, da skummet holder på din kropsvarme. Det slipper du for med denne type skum.

Det gør både temperaturen mere behagelig, samtidig med at det øger holdbarheden på topmadrassen, da fugten bliver ledt væk, af skummets ventilerende egenskaber.

Topmadrassens betræk kan i øvrigt tages af og vaskes.

Dansk produceret kvalitetsseng

Boxmadrassen har en 8 cm kraftig ramme i bunden, og har også den særlige komfortskum imellem fjedrene, som sammen med den kraftige ramme, er med til at sikre en høj kvalitet og ikke mindst lang holdbarhed.

Derfor kan der også ydes 15 års garanti, på både ramme og fjedre.

Yderst har boxmadrassen et lækkert stof, som gør overfladen meget rengøringsvenlig.

Det betyder, at madrassen bliver mere holdbar, så du kan få glæde af din komfort madras i mange år.

Hvis du skulle komme til at spilde på sengen, kan den let tørres af, og derved bevarer den sit flotte look.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - 100% tilfreds eller pengene retur
 • Størrelse: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: 52 cm (19 cm ben, 26 cm boxmadras, 7 cm topmadras)
 • 7 komfortzoner
 • Dobbeltfjedret boxmadras - Pocketfjedre & Bonellfjedre
 • Garanti på fjedre og rammebrud: 15 år
 • Vælg mellem tre fastheder – medium, fast & ekstra fast
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Topmadras med 60 mm kerne i komfortskum

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Senses boxmadras

Senses fra BedreNætter er en boxmadras, hvor fokus er lagt på værdi for pengene. Du får nemlig samme type madras, som du finder i deres dyrere Venus model, en springmadras med 7 af deres specialudviklede komfortzoner, bedre™ zoner, som de kalder dem.

Forskellen på Venus og Senses madrassen, er hovedsageligt polstringen mellem fjedrene, og selve fjedrene.

Hvor der er i Venus, er anvendt en specialudviklet Mint skum, er der her i Senses madrassen, anvendt en komfortskum.

Mint skummet er mere åndbart og fleksibelt, end komfortskummet, men komfortskummet er ikke dårligt, langt fra. Skummet gør sit til, at du både ligger bedre og har den korrekte temperatur.

Fjedrene i Senses består af, 1 lag med ergonomiske pocketfjedre og 1 lag med Bonellfjedre, hvor det i Venus er 2 lag med ergonomiske pocketfjedre.

Bonellfjedre er billigere og ikke giver ikke optimal støtte, men det er jo trods alt også det nederste lag af fjedre.

Det er en ergonomisk korrekt boxmadras, med 7 bedre™ zoner, der tilpasser sig din krop perfekt, med korrekt støtte til alle dine zoner.

Topmadrassen giver den sidste komfort

Ligesom med Freja boxmadrassen, er der også her flere modeller af Senses sengen. Og det er igen kun topmadrassen, der er forskellen på modellerne.

I modsætning til Freja, er der ikke mulighed for, at vælge mellem forskellige topmadrasser, afhængigt af model. Topmadrassen der følger med, er nemlig den samme til alle modellerne, næsten.

Forskellen ligger i betrækket rundt om topmadrassen, og dermed er det minimale forskelle.

Hvilken model du skal vælge, handler i høj grad om dine behov. Betrækne har nemlig hver især unikke egenskaber.

Fordelen ved de flere forskellige modeller, er at der er større chance for, at en af dem er på tilbud. Det er i forvejen en seng der giver god værdi for pengene, men får du den på tilbud, kan du nærmest lave et røverkøb.

Robust boxmadras med 15 års garanti

Rammen der omkranser madrassen, er bygget med massivt, svensk fyrretræ og den er 8 cm høj.

Det er en robust ramme, som der ydes 15 års garanti på, ligesom med fjedrene.

Rundt om rammen er der et kraftigt og holdbart møbelstof, som er Oeko-Tex certificeret. Det giver boxmadrassen, den sidste finish og sikrer, at den ser godt ud i dit soveværelse.

Du kan vælge mellem fire forskellige farver til sengen, og op til fem forskellige typer ben.

Tidligere købere af Senses boxmadras, er generelt ret glade for den. I skrivende stund har sengen 319 anmeldelser, med et snit på 4,6 ud af 5 stjerner. Det er næsten samme antal stjerner, som deres bestseller Venus boxmadras, men her sparer du altså nogle tusinde kroner, sammenlignet med Venus.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene retur
 • Størrelse: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracitgrå & beige
 • Højde: 52 cm (19 cm ben, 26 cm boxmadras, 7 cm topmadras)
 • Et lag med pocketfjedre & et lag med Bonellfjedre
 • 7 bedre™ zoner
 • Garanti på fjedre og rammebrud: 15 år
 • Vælg mellem tre fastheder – medium, fast & ekstra fast
 • Topmadras i latex medfølger

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

MasterBed Standard Sleepy boksmadras

MasterBed Standard Sleepy er en lækker boksmadras, produceret i Danmark, med den klassiske boksmadras opbygning.

Det betyder, at madrassen er udstyret med 2 lag fjedre, hvor det nederste lag er Bonell fjedre. Bonell fjedre har både fordele og ulemper.

Det gode ved dem er, at de er ekstrem solide og stabile. Det er også grunden til, at de ofte bliver anvendt, som det nederste lag fjedre, da de skaber en solid base, for resten af sengen.

Ulempen er at de ikke arbejder individuelt, hvilket samtidig er grunden til, at de efterhånden sjældent bliver anvendt, som det øverste lag fjedre. Det betyder nemlig, at din krop får samme støtte, overalt på madrassen, hvis de altså var det øverste lag fjedre.

Det er de heldigvis ikke!

Det øverste lag fjedre, består nemlig af, ergonomiske og fleksible pocketfjedre. Fordelene ved pocketfjedre er, at de både er solide, lydsvage og ergonomiske.

Hver enkelt fjeder er pakket ind i en lille stofpose. Stofposen er både med til, at dæmpe lyden og forlænge levetiden på dem. Og samtidig betyder det, at hver fjeder arbejder individuelt, og dermed yder diffrentieret støtte til din krop.

Helt konkret får din krop mere støtte, der hvor den har behov for det, og mindre støtte, der hvor den har behov det.

Over og under fjedrene, ligger der et lag med skum, da det ikke er særligt behageligt, at ligge direkte på fjedrene.

Fem komfortzoner

Boksmadrassen har fem komfortzoner, hvilket er tæt på optimalt. Komfortzoner fungere ved, at give ekstra tilpasset støtte til kroppen.

Det er pocketfjedrene der gør, at en madras kan inddeles i forskellige komfortzoner. Her får du fem af dem, med optimal støtte tilpasset din krops trykpunkter.

Den dobbeltfjedret madras, sørger for noget nær optimal støtte, til din krop.

Vælg mellem 3 topmadrasser

Der følger en topmadras med, til denne boksmadras, og du kan vælge mellem tre forskellige, men de to af dem koster ekstra.

Den der følger med gratis, hedder Vision og består af formskum. Formskum er en type memoryskum, som former sig efter kroppen.

Memoryskum har ry for, at holde på varmen, og være godt mod ondt i ryggen.

Du kan vælge at opgradere Vision til enten Sky eller Aeromax.

Sky er produceret med, en kerne af 4 cm latex. Latex er mere fast end skum, og samtidig har det en god åndbarhed og fleksibilitet.

Aeromax er luksus topmadrassen, som er hele 14 cm høj. Den har en kerne af mini pocketfjedre, hvilket er usædvanligt for en topmadras. Fjedrene er omkranset af 2,5 cm latex på hver side.

Med Aeromax får du altså både, pocketfjedrenes ergonomiske støtte, samt fleksibiliteten og åndbarheden, fra latex.

Vælg selv farve og fasthed

Hvis du vælger denne madras, får du ikke kun en lækker seng, men også mulighed for, at tilpasse boxmadrassens farve og fasthed.

Madrassens fasthed, bør tilpasses efter din vægt, og er endnu et parameter, der er med til, at sikre en optimal nattesøvn.

Tilpasningsmulighederne er med til, at skabe din egen personlige boksmadras. Du får altså ikke kun, en madras i høj kvalitet; du får også en madras, du selv har tilpasset, efter dine behov.

Derudover får du et flot design, som vil pynte i dit soveværelse.

Du kan vælge mellem 2 forskellige typer ben, som gratis følger med, eller du kan opgradere dem, til mere eksklusive ben.

Det sikrer dig, at du både får den rette højde, samtidig med, at den vil se godt ud, i dit soveværelse, uanset hvilken stil du har derhjemme,

At sengen er høj betyder, at det er nemmere for dig, at stige ud af den.

100 dages ombytningsret og gratis levering

Levering til kantstenen koster ikke noget, hos denne forhandler, medmindre at du bor på en ikke brofast ø.

Du kan yderligere, mod et mindre beløb, få dem til, at samle din nye seng og afmontere din gamle seng, samt tage den med retur.

Der tilbydes desuden 100 dages ombytningsret, samt gratis finansiering.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm & 180x210 cm
 • Farver: Sort & grå
 • 5 komfortzoner
 • 100 dages ombytningsret
 • Dobbeltlag med fjedre
 • Topmadras medfølger (Opgradering mulig)
 • 250 pocketfjedre pr. m2
 • 150 bonell fjedre pr m2
 • Vælg mellem 2 forskellige fastheder
 • Gratis levering til brofaste øer.

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Karma Lux boxmadras

Karma Lux boxmadras har en massiv træramme, der gør den særligt stærk. Her er der tale om en boxmadras, der er bygget til at holde i mange år.

Sengen er i øvrigt produceret i Danmark, så du behøver ikke at bekymre dig om hverken underbetalt arbejdskraft eller dårlige materialer.

Den har syv komfortzoner, som støtter kroppen de rigtige steder, mens du sover.

Karma Lux boxmadras har to lag pocketfjedre. Når der er to lag med fjedre, så får din krop ekstra god støtte, uanset hvor og hvordan du ligger på madrassen.

Pocketfjedre er den nye form for fjedretype, og de bevæger sig uafhængigt af hinanden.

Det betyder, at du ikke får en sejlende fornemmelse når du ligger i sengen, ligesom de støtter din krop individuelt.

Yderlige er der polstreret med Cooltex, mellem fjedrene i denne madras. Det giver både en længere levetid, samt kølende egenskaber.

Vil du have madrassen til at holde endnu længere, kan du vende kernen om, et par gange om året.

Medfølgende latex topmadras med ventilerende betræk

Når du køber en Karma Lux boxmadras, får du en latex topmadras med i købet.

Topmadrassen ligger oven på boxmadrassen og er meget vigtig for, at fuldende den gode oplevelse af, at ligge i sengen.

Her får du en latex topmadras med en 6 cm kerne.

Latex madrassen er god, hvis du sætter pris på en åndbar topmadras, der er god og fast samt let at vende sig på.

Latex virker ventilerende og kombineret med det åndbare betræk, samt de kølende egenskaber fra polstringen rundt om fjedrene i springmadrassen, så har du en seng, der er virkelig god til at aflede varme fra din krop.

Sengen er altså et godt valg, hvis du har tendens til at få det varmt om natten.

En stor fordel ved topmadrasserne er, at de har et aftageligt cover af quiltet tekstil. Coveret kan derfor tages af og vaskes på op til 60 grader, så du altid har en pæn og ren seng.

En ren topmadras gør sengen mere indbydende at ligge i, og giver derfor en følelse af et godt sovemiljø.

Vælg mellem 3 forskellige typer stof i 4 farver

Boxmadrassen er flot pakket ind, i enten ekstra stærkt møbelstof, velour eller fløjl, hvor du kan vælge mellem 4 forskellige farver, til hver type stof.

Der følger runde stålben med i købet, men hvis du vil gøre noget ekstra ud det, kan du opgradere benene. Du kan vælge mellem 10 forskellige typer ben i forskellige højder.

Du kan også tilkøbe en sengegavl til den, for at fuldende det luksuriøse look til sengen.

Det er en lækker boxmadras til en god pris.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210,105x210, 120x200, 140x200, 140x210, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • 7 komfortzoner
 • Vælg mellem soft, medium, fast & ekstra fast madras
 • Vælg mellem 3 tekstiler i 4 forskellige farver
 • Latex topmadras med 6 cm kerne
 • Ben medfølger & kan opgraderes
 • Sengegavl er tilkøb

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Saga boxmadras

Saga er udviklet med ét formål for øje - nemlig at give dig den bedste og roligste søvn på en bæredygtig måde.

Der ligger megen udvikling bag Saga, hvilket gør, at den hører til blandt nogle af de bedste boxmadrasser, samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

Her er tale om endnu en boxmadras, der er produceret i Danmark, og virksomheden bag madrassen vægter gode soveoplevelser og kvalitet meget højt.

Med Saga får du en boxmadras, der kan holde de næste mange år ud i fremtiden.

Vælg selv topmadras

Du kan vælge at få en latex eller memoryskum topmadras med til denne boxmadras.

Latex er det mest anvendte materiale til topmadrasser og Saga's medfølgende topmadras i latex har da også flere nævneværdige fordele.

F.eks er topmadrassen OEKO-tex certificeret og udelukkende lavet af naturmaterialer.

Samtidig er madrassen af latex er med til at give dig en effektiv trykaflastning, hvor du mest har brug for det.

Den elastistiske støtte, som latex yder, er nemlig med til at give dig anatomisk korrekt søvn, hvor din krop ligger i den rigtige position hele natten.

Latex er et naturmateriale, og er produceret således at hverken husstøvmider eller bakterier kan leve i det.

Ønsker du ikke en latex topmadras, så har du mulighed for at vælge en af memoryskum istedet.

Memoryskum giver dig en blødere overflade, og du får følelsen af at du synker mere ned i topmadrassen.

Memoryskum former sig efter din krop og det er samtidig med til at holde på varmen.

Fem komfortzoner med ekstra fjedre giver mere fasthed og længere holdbarhed

Madrassen er udstyret med pocketfjedre der har fem komfortzoner. Disse zoner sørger for at din krop får den rette støtte.

Det giver en minimal belastning på de enkelte kropsdele, som normalvis er årsagen til at du vender dig i løbet af natten.

Du kan vælge mellem 2 fastheder til denne seng. Fasthed skal vælges efter vægt og bør altid vælges ud fra den person, der skal ligge i sengen.

Du kan vælge 2 forskellige fastheder, hvis sengen er 160 cm eller 180 cm bred. Det giver dig mulighed for at vælge den korrekte fasthed, til både din partner og dig selv.

Stilren og flot boxmadras

Hvis du ønsker en flot, stilren og lækker boxmadras i soveværelset, så vil Saga være et oplagt valg. Udover et flot design, er madrassen yderst holdbar og pænt pakket ind i et lækkert samt slidstærkt møbelstof.

Madrassen er bygget på en stærk ramme i solidt svensk fyrretræ, og der ydes 15 års garanti på rammebrud.

Du får en seng, som du kan have glæde af i rigtig mange år, og som er designet til at give dig en god nattesøvn.

God boxmadras til prisen

Vi er ikke de eneste der mener at Saga sengene er rigtig gode til prisen.

F.eks har Forbrugsguiden givet en Saga seng titlen som værende bedst til prisen, og knytter følgende bemærkning til sengen "Udover designet har der været fokus på at skabe en seng med en høj liggekomfort, hvor kroppen bliver aflastet på en ergonomisk korrekt måde".

Sove.nu skriver at "Boxsengen er oftere et billigere valg end nogle af de andre typer senge, du kan finde på markedet. Det betyder dog ikke, at du skal gå ned i søvnkvalitet, fordi prisen er mere fordelagtig. Med sengen Saga fra Nordic Dream er der ikke sparet på den gode komfort, materialer af høj kvalitet eller godt håndværk".

Sov-Bedre har vurderet Saga til at være bedst i test og skriver bl.a følgende "Saga er designet og produceret i Danmark, og derfor får du dansk kvalitet og komfort".

Mens Bedste5.dk kort og kontant udtaler at "Dette er en af de boxmadrasser hvor du får rigtig meget for pengene".

Sengeguruen er også begejstreret for sengene og bemærker at "Denne boxmadras giver dig rigtig meget for pengene! For godtnok er Saga en billig seng – Men komfort og kvalitet er der ikke sparet på her".

Husk at forhandleren giver dig 100 dages prøvetid på denne seng. Du kan altså bytte madrassen eller sende den retur inden for 100 dage uden at det koster dig en krone.

 
 

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm, 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm.
 • Farver: Sort og grå
 • Højde: 55 cm. (20 cm Ben, 29 cm madras, 6 cm topmadras)
 • Vælg mellem medium eller fast madras
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem topmadras i latex eller memoryskum
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • 15 års garanti på rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvilken boxmadras skal jeg vælge?

Valget af boksmadras et meget personligt og individuelt valg. Derfor er det heller ikke sikkert, at den testvinder vi har valgt, i vores boxmadras test, er den madras, der passer bedst til dig.

Det bedste valg, er den madras, som du føler dig bedst tilpas i.

En seng er en langtidsinvestering, og derfor skal du have i mente, at du kunne bruge din seng i de næste mange år.

Selvom en ny seng godt kan være temmelig dyr, skal du overveje, om du skal spare penge nu og her, eller du vil satse lidt mere på kvalitet.

En kvalitetsseng er selvfølgelig dyrere, men set over en lang periode, er det måske alligevel den mest økonomiske beslutning, da den har en længere levetid.

Hvis du gerne vil spare penge, men samtidig også have en god seng, så er en boksmadras en godt alternativ, da den er en del billigere end f.eks en elevationsseng.

Den bedste elevationsseng koster nemt det dobbelte eller mere, i forhold til den bedste boksmadras.

En test af boxmadrasser afslører hurtigt, at der er stor forskel på dyrere og billigere madrasser.

Derfor er det vigtigt, at du undersøger markedet, før du køber din nye boksmadras. Nøgleordene er støtte og komfort.

Vælg en madras med den rigtige fasthed

Hvor fast en madras du har brug for, bestemmes hovedsageligt ud fra, hvor meget du vejer.

Hvis I er et par og har to madrasser, der er sat sammen, er der ikke sikkert, I skal have samme fasthed i begge madrasser.

Hvis du vejer:

 • Mindre end 75 kilo skal du have en madras med medium fasthed
 • Mellem 75 – 95 kilo skal du have en madras med betegnelsen fast
 • Over 95 kilo skal du vælge en madras med ekstra fasthed

Du skal være opmærksom på, at valget af madrasser med ekstra fasthed i nogle tilfælde er forbundet med ekstra betaling.

Det er dog en beskeden merbetaling for at få en madras, der er optimal at ligge på.

Grunden til at det er dyrere med en ekstra fast fasthed er, at der skal være flere pocketfjedre pr. kvm. Ellers vil sengen ikke kunne holde sin gode og spændstige fleksibilitet.

Det vigtigste element i sengen består selvfølgelig af selve madrassen, og derfor er det også ekstra vigtigt, at du vælger den korrekte fasthed på madrassen, når du køber en ny boksmadras. F.eks kan en for blød madras gøre din krop gammel for tidligt, mens en for hård madras kan ødelægge din søvn.

Det er også vigtigt hvilken type fjedre der er i madrassen. De bedste boksmadrasser har pocket fjedre, mens de billigere boxmadrasser mange gange er udstyret med bonell fjedre.

Den rette madras giver din krop optimal støtte og vil give dig en bedre søvn hver nat, hele natten. Dermed vil du føle dig mere udhvilet om morgenen og i løbet af dagen.

Topmadrassen skal passe til dig

Vi har allerede været inde på valget af topmadras, og nogle af de forskellige muligheder der findes. Hvis vi skal opsummere mulighederne, er materiale og tykkelse de vigtigste faktorer.

 • Latex – Giver en god støtte og leder effektivt varme væk. God hvis du bliver meget varm om natten
 • Memory skum – Former sig efter kroppen og egner sig godt til dårlig ryg. Holder mere på varmen
 • Tykkelse – Jo tykkere topmadrassen er, desto blødere ligger du. Valget er meget individuelt

Du skal være opmærksom på, at en topmadras ikke holder lige så længe som boxmadrassen. Fyldet i topmadrassen mister langsomt sin evne til at give optimalt støtte.

Faktorer som fugt, vægt og hvor meget der bliver ligget på topmadrassen, er afgørende for holdbarheden.

Et godt råd for bedre søvn og en tommelfingerregel siger dog, at du skal skifte topmadras ca. hver 5 – 7 år for at bibeholde den bedste komfort.

Et andet godt råd, for en bedre og dybere søvn er, at du også vælger en dyne der passer til dig. Det er vigtigt, at du vælger en dyne som har den rette bæreevne for dig.

Bæreevnen angiver hvor meget en dyne varmer. Har du det varmt om natten, anbefales det at du vælger en dyne som er kølig og lige omvendt hvis du fryser om natten.

Du kan også vælge en helårsdyne, hvis du mener, at den passer fint til dig, ligemeget om det er sommer eller vinter.

Hvis du vil have flere gode råd til, at forbedre din søvn, kan du læse denne artikel, hvor Ældre Sagen kommer med 5 gode råd til bedre søvn.

I denne video kan du få flere gode råd til at vælge din nye boksmadras

Ben til boxmadrassen – Udseende og højde

Dit valg af ben har både et praktisk og et designmæssigt formål. Rent praktisk regulerer højden på benene, hvor høj din seng ender med at være. Derfor skal højden bestemmes efter, hvordan du bedst lægger dig i sengen.

Du skal vælge en højde, der er komfortabel, så du hverken behøver at kravle op i sengen eller kravle ned i den.

Hvis du er meget høj, skal sengen tilsvarende være høj, og naturligvis omvendt, hvis du ikke er så høj. Generelt kan en for lav højde give udfordringer for personer med knæ- og rygproblemer, da det kan være svært at komme ud af sengen.

Rent udseendemæssigt spiller benenes farve en rolle, da de helst skal passe ind i dit soveværelses stil. Til de fleste boxmadrasser kan du købe ben i træ, stål og forskellige farver.

Dét at der følger ben med til din boxmadras, gør at det er en komplet seng, som du kan stå ud af morgenen, i stedet for at stå op.

Fordele ved en boxmadras

Der er flere fordele ved at vælge en boxmadras:

 • Økonomisk – En boxmadras er billigere end andre senge, men du får stadig god komfort
 • Komfort – Kan leveres med komfortzoner, hvilket giver en meget god støtte til kroppen
 • Håndterbar – Boxmadrasser er lette at flytte rundt på, så den er ideel, hvis du flytter ofte
 • Opsætning – Den kræver ingen særlige kundskaber at samle. Benene skal bare skrues på

Skal du købe din nye boksmadras online?

Vi er efterhånden blevet så vant til at gøre både store og små indkøb på nettet, og senge er ingen undtagelse. Alle de store webshops kan kontaktes både på telefon og chat, så du kan få afklaret dine spørgsmål.

Det er dog en god idé at sikre dig, at du, inden køber en boxmadras, har mulighed for at bytte madrassen. Hvis du skulle have valgt en madras med en fasthed, der ikke passer dig, skal den selvfølgelig kunne ombyttes.

Hvis du føler dig mere tryg ved at henvende dig i en butik, så er der naturligvis heller ikke noget galt i det. Det er dog meget svært at bedømme en seng, selvom du kort har prøvet den i butikken.

Derfor er det ligeså vigtigt at der er ombytningsret, når du køber i den fysiske butik.

Køb din nye boksmadras på tilbud online

Det er dog tit sådan, at hvis du vil købe en luksus boxmadras, så er der penge at spare, hvis du finder den online. Hvis du kigger efter billigere boxmadrasser, så er det en god ide, at holde øje med hvornår de kommer på tilbud.

På den måde kan du faktisk få en ganske god boxmadras til en billig pris. Du kan også vælge at købe din nye boksmadras på afbetaling. De fleste forhandlere tilbyder en rentefri afbetaling.

Hvis du ender med, at vælge den forkerte boksmadras og dermed ikke får den optimale hvile og søvn, kan det give vidtrækkende konsekvenser for dig. Vidensråd for forebyggelse har udgivet en rapport hvor du kan læse meget mere om netop dette.

Med denne guide til valg af de bedste boksmadrasser, efter vores mening, håber vi, at du er klædt godt på til at træffe det rigtige valg i forhold til køb af boksmadras. Lige meget om du vælger at købe den på nettet eller i en butik.

Bør jeg vælge en gavl til min boxmadras?

På de fleste boxmadrasser har du mulighed for at tilkøbe en gavl, som du enten kan montere for enden af din boxmadras eller på væggen bag ved boxmadrassen.

Sammen med nogle boxmadrasser, har du også mulighed for at tilkøbe såkaldte gavlpuder. De kan være med til at gøre det mere komfortabelt at sidde op af din, end blot din væg.

Du har det måske med at læse en god bog i sengen, se fjernsyn eller sidde med din ipad eller lignende i sengen, så kan det helt klart anbefales at tilkøbe en gavl. Det kan også være dejligt at have en gavl du kan læne dig op af, hvis du godt kan lide at få nyde din morgenmad i sengen.

Derudover så ser det også godt ud, hvis der er monteret en gavl på boxmadrassen.

Hvorfor vælge en boxmadras med komfortzoner?

Det er en rigtig godt idé at gå efter en boxmadras som har komfortzoner. Grunden til det er at komfortzoner hjælper dig med at give den korrekte støtte de steder hvor din krop har mest brug for det.

Det er blandt andet områder såsom nakke, skuldre, lænd og hofter. Lider du af dårlig ryg, så kan en seng med komfortzoner hjælpe dig med at få nogle bedre nætter. En seng med komfortzoner kan også have en forebyggende effekt på dårlig ryg.

Derfor vil vi altid anbefale at du vælger en seng med komfortzoner, fremfor en uden. Derfor har vi også kun taget senge med i denne boxmadras test, der har komfortzoner.

Pris og kvalitet hænger sammen

Når du skal købe en ny boxmadras, så hænger pris og kvalitet også sammen. Derfor skal du gøre op med dig selv om det kan betale sig at købe en billigere boxmadras, som måske ikke holder så mange år som en boxmadras af højere kvalitet.

Jo flere fjedre der er i boxmadras, desto længere er holdbarheden som regel. Derfor tilbyder producenterne også længere garanti på de senge er af højere kvalitet. Du kan dog være heldig og finde et godt boxmadras udsalg, og derved få en boxmadras af høj kvalitet til en rigtig god pris.

Jo længere garanti der er på et produkt, indikerer selvfølgelig også at producenterne tror mere på deres produkt.

Derfor kan det helt sikkert være en god idé at investere lidt mere i din seng, så du er sikker på den holder i ekstra mange år.

Hvordan er den bedste boxmadras bygget op?

En boxmadras er en madras, hvor man har valgt at bygge den op i en ramme, og den er typiskvis lavet af massivt svensk fyrretræ. Grunden til at man har valgt at bruge lige præcis denne træart er fordi at den er utrolig stabil.

På de bedste boxmadrasser medfølger der somregel også ben, så den fremstår som en komplet seng. Du har normalvis også mulighed for at tilkøbe højere ben, så boxmadrassen kommer højere op. Dette kan være godt hvis du har problemer med dårlig ryg.

Inde i rammen ligger selve springmadrassen, som skaber grundlaget for et godt underlag. Producenterne bruger typisk 2 typer af fjedre til springmadrasser i dag.

Der findes den gamle fjedretype som kaldes Bonell-fjedre. De er timeglasformet, og er lidt hårdere at ligge på. Bonell-fjedre har været brugt i rigtig mange år, og det er blandt andet fordi de er utrolig holdbare.

Pocketfjedre

Her er et eksempel på hvordan pocketfjedre ser ud.

Den anden type fjedre man ser er pocketfjedre, som er den mere moderne form for fjedre.

En boxmadras med pocketfjedre er også dem der er flest af i denne boxmadras test.

Grunden til det er at boxmadrasser med pocketfjedre kan give din krop individuel aflastning, samtidig med at de giver en bedre stabilitet i madrassen.

De ligger i hver deres pose i madrassen, deraf navnet pocketfjedre, og de kan deles ind i såkaldte komfortzoner.

Disse zoner giver dig den korrekte støtte til de forskellige zoner på din krop.

F.eks har du brug for mere støtte ved dine hofter, bagdel og skuldre end ved nakke og ben. Den korrekte støtte giver dig en lige rygrad når du sover, og det er vigtigt.

Mange producenter vælger at bruger bonellfjedre til det nederste lag af boxmadrassen, og pocketfjedre til det øverste lag. Det er der flere grunde til.

Bonellfjedre er noget billigere end pocketfjedre, og udover det så er de også utrolig holdbare, hvilket gør at springmadrassen holder i længere tid.

Øverst har du topmadrassen som giver dig en ekstra støtte, men også hjælper mod slitage af springmadrassen.

En god boxmadras er vigtigt for din søvn

En god søvn er vigtig. Det er de færreste der kan modargumentere det, og får man en dårlig nats søvn, så kan det give ekko igennem hele den efterfølgende dag.

Selvom vi i denne boxmadras test har testet nogle af de bedste boxmadrasser på det danske marked, så er det vigtigt at du også selv ved hvad du har behov for, når du skal vælge din nye boxmadras.

Det kan nemlig påvirke din søvn gevaldigt, hvis ikke du har fundet den boxmadras som passer bedst til dine behov.

Din krop har behov for den helt rigtige støtte, når du skal sove, og selvom der er nogle guidelines til hvordan du finder den mest optimale madras, så er det stadig din unikke krop du skal lytte itl først og fremmest.

Vælger du en billig boxmadras som er lavet af bonellefjedre udlukkende, så kan du risikere at din krop ikke får den rigtige støtte, da de synker ned i madrassen på steder hvor du faktisk har brug for hårdere støtte. Dette kan resultere i en dårlig nats søvn, og en træls dag dagen efter.

Hvad er en god nats søvn?

En god nattesøvnDet er individuelt fra person til person om hvad man opfatter som en god nats søvn.

Vi har forskellige behov for mængden af søvn, støtte osv.

Vi kender dog alle følelsen af en dårlig nats søvn, eller følelsen af søvnmangel.

Professor i Sundhedspsykologi ved Aarhus Universitet, Bobby Zachariae har udtalt sig følgende på området:

"Vi kender alle sammen følelsen af at have sovet for lidt eller for dårligt. Dagen efter føler man sig uoplagt, det er sværere at huske og koncentrere sig, og hvis det står på i længere tid, begynder man måske at skrante.

En god søvn er vigtig. Både alt for lidt søvn, alt for megen søvn og en dårlig søvnkvalitet påvirker vores mentale og fysiske helbred."

Han tilføjer derefter følgende til emnet:

"Hvor meget eller hvor lidt man skal sove, er individuelt, men de fleste mennesker har brug for seks-otte timers søvn om natten. En god tommelfingerregel er, at hvis man falder i søvn af sig selv om aftenen, og man føler sig frisk og veludhvilet om dagen, så har man ikke et problem.

Men hvis man gennem en længere periode har svært ved at falde i søvn, vågner ofte og føler sig træt i løbet af dagen, så er det en god idé at arbejde på at få en bedre søvn."

God søvn er mere end en god boxmadras

Men en ting er at du kan finde en god seng i denne boxmadras test, en anden ting er dine rutiner inden sengetid.

Din krop har det godt når du har en fast rutine med at gå i seng ved samme tid hver aften, og står op samme tid hver morgen. Uanset om det er hverdag eller weekend. Det betyder nemlig at din krop vænner sig til det, og derved føler du dig mere frisk.

Der findes også mange søvnapps til telefoner, som kan hjælpe dig med at få styr på din søvnrytme. De hjælper dig både med at minde dig om dine sengetider, men kan også måle hvordan du sover.

Hvis du har en tendens til at føle dig træt og umotiveret i løbet af dagen, så kan det være en god idé at prøve at bruge en søvnapp.

Har du problemer med at falde tidligt i søvn, så kan det være en rigtig god idé at forberede dig mentalt på at gå til ro.

Mange af dem der har problemer med at falde søvn skylde brug af computer, ipad, telefon eller fjernsyn inden sengetid.

Denne type lys kan være med til at forvirre dit indre ur, og derved får kroppen svært ved at falde til ro. Mange søvneksperter anbefaler faktisk at du ikke bruger nogle af disse ting, op til en time før du går i seng.

Har din telefon mulighed for at man kan slå over på ”nattefarver”, så er det en god idé at gøre det på de sene timer, da farverne på skærmen ikke er så skarpe, og derved ikke forstyrrer dit indre ur så meget.

Motion, og bevægelse er også en god ting, for at du kan få en god nats søvn. Hvis du dyrker motion, så bliver din krop naturligt træt, og det gør at den har nemmere ved at slappe af når du skal sove.

En sidste ting, som nok giver sig selv er at du skal undgå at drikke kaffe eller sodavand inden du skal i søvn. Kroppen kan ikke falde ordentligt til ro, hvis du får for meget koffein eller sukker inden du skal sove.

Et godt soveklima

Det er vigtigt at du har de optimale forhold når du skal sove. Dette gælder selvfølgelig både mht. sengen du sover i, men lige så vigtigt er det også at klimaet du sover i er godt.

For at du kan få det optimale soveklima, så er det vigtigt først og fremmest at sørge at rummet er lydløst og mørkt.

Mange har en dårlig vane med at falde i søvn til deres fjernsyn eller lignende inden de falder i søvn, og det er noget der kan give en rigtig dårlig nattesøvn.

Dette kan resultere i at du vågner mange gange om natten, og har svært ved at falde i søvn igen.

Har du problemer med at der kommer lys ind udefra eller lignende, så kan det være en god idé at investere i en sovemaske, som sørger for at holde alt lys ude.

Det samme gælder ørepropper. Bor du i byen, eller et andet sted hvor der kan være meget larm om natten, så kan det være en god idé at købe nogle ørepropper, som sørger for at holde al lyd ude imens du skal sove.

En anden vigtig ting for dit soveklima er temperaturen. Den mest optimale temperatur i soveværelset, skal gerne være lidt koldere end resten af din bolig.

Eksperter siger at den mest optimale temperatur for at godt sovemiljø er 16c. Det skyldes at seng og dyne holder dig varm.

Har du problemer med at have det varmt om natten, så kan det være en god idé at skifte din topmadras ud til en latex.

En latex topmadras hjælper dig nemlig med at holde temperaturen nede, og kan også hjælpe med at transportere fugten væk i løbet af natten.

Søvnens 4 faser

En optimal nats søvn er delt op i 4 faser, og kommer du ikke igennem alle faserne resulterer det i en dårlig nats søvn.

Søvnforskere har i mange år studeret søvn, og hvad den gør ved din krop, og hvorfor den er et must for at vi fungere optimalt.

Din søvncyklus kører på omgang mange gange i løbet af en nat, og den varer ca. 100 minutter af gangen indtil du igen vågner.

Fase 1

Den første fase er der hvor du døser hen. Du lukker øjnene, og du falder stille og roligt hen. Her kan du faktisk godt have følelsen af du faktisk stadig er vågen, hvis du bliver vækket så tidligt i din søvncyklus.

I denne fase af søvnen er du stadig ekstra følsom overfor dine omgivelser omkring dig, og du ville nemt kunne vågne op af noget der forstyrrer dig.

Du har måske også prøvet at du vågner op ved at du laver en pludselig bevægelse i denne fase. Det kan skyldes at din krop har svært ved at gå fra vågen til søvn, og dine muskler har svært ved at afspænde.

Fase 1 varer ca. 5-10 minutter, før at du glider over i næste fase.

Fase 2

I fase 2 falder du længere end i din søvn, og din hjerne begynder at slappe mere af. Du har dog stadig forholdsvis nemt ved at vågne op af din søvn i denne fase.

I denne fase mister du også din forbindelse til bevidstheden.

Denne fase er den der varer længst af de 4 faser, og fylder ca. Halvdelen af din søvn.

Fase 3

Fase 3 er den fase hvor du virkelig falder til ro. Din hjerne kommer ned og køre på laveste blus. Det er også i denne fase at din krop begynder at restituere.

Når du ikke den fase, så får du ikke følelsen af at du er udhvilet når du vågner igen.

I denne fase kan du risikere at komme til at tale og gå i søvne. Vågner du fra denne fase, så kan du nemt få følelsen af at du ikke ved hvor du befinder dig, og du føler dig meget forvirret. Dog er det svært at blive vækket fra denne fase.

Nogle har haft en teori om at trætte folk, såsom små kan springe direkte til denne fase. Dette afkræfter Søvnforsker Gordon Wildschiødtz.

 • »Man kan ikke springe til et bestemt stadie i søvnen, rækkefølgen ligger fast,« siger han.

Dog kan folk der er er meget trætte nemmere komme igennem de 2 første faser, da de udnytter søvnen bedre.

Fase 4 (REM)

Den 4 fase er anderledes end de 3 første faser. Det er nemlig her vi begynder at drømme. Denne fase kaldes også for REM, hvilket står for rapid eye movement.

Det er nemlig her at dine øjne kan bevæge sig imens du sover, da de følger dine drømme. Din hjerne begynder også i denne fase at være mere aktiv igen, da den er på vej tilbage i fase 1 igen.

Når du er kommet i fase 4, så har du også en tendens til at vågne nemmere. Dette kan både skyldes at du er på vej til fase 1 igen, men også at du vågner af selve drømmen.

Denne del af din søvn er ca. 20-25% af din søvn.

Når din søvn har været disse 4 faser igennem, så starter den forfra, hvor du ryger tilbage i fase 1 igen.

Har du ikke en seng af høj kvalitet, så kan du risikere at du ikke når igennem alle 4 faser, og det resultere i at din søvn bliver dårlig.

Sengene i vores boxmadras test, vil alle helt sikkert være med til at hjælpe din søvn godt på vej, uanset om du vælger et boxmadras tilbud, eller går efter en luksiøs boxmadras.

Du kan læse mere om søvnens 4 faser på Videnskab.dk.

Valg af boxmadras størrelse

Når du skal vælge størrelsen af din nye boxmadras, så er der nogle guidelines du kan følge for at finde den rette størrelse.

Man plejer at sige ens seng skal være minimum 90 cm i bredden, men mindre kan også gøre det. Dog kan det være en god idé at have en bredere seng, hvis du har tendens til at ligge uroligt eller gerne vil kunne bredde dig i sengen.

De fleste idag vælger, selvom de sover alene, at have en seng der er bredere end 90 cm.

Når det kommer til længden, så er der også en god tommelfingerregel du kan følge. Det sige at en boxmadras helst skal være 10 cm længere end du selv er.

Dvs. At hvis du er under 190, så kan du nøjes med at have en seng der er 200cm i længden.

Er du over 190 cm, så anbefales det at du finder en seng der er længere end det. De fleste senge bliver idag produceret i modeller der også er over 200 cm, til dem der rager ekstra højt i vejret.

De senge vi har testet i denne boxmadras test har følgende størrelser:

Freja boxmadras (Bedst i test)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 140 x 210 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Venus boxmadras (Bedst til prisen)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Komfort boxmadras (Bedst til budget)

 • 80×200 cm
 • 105×200 cm
 • 120×200 cm
 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 210×200 cm
 • 180×200 cm
 • 90×210 cm
 • 105×210 cm
 • 180×210 cm
 • 210×210 cm

Senses boxmadras

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Masterbed Standard Sleepy boxmadras

 •   80 x 200 cm
 •   90 x 200 cm
 •   90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Karma Lux boxmadras

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 105x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 140x210 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm
 • 210x210 cm

Saga boxmadras

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Hvorfor vælge en boxmadras?

Der kan være mange fordele ved at vælge en boxmadras, fremfor en anden type af seng.

Hvis du vælger at investere i en boxmadras, fremfor eksempelvis en kontinentalseng eller elevationsseng, så får du en seng som ikke vejer særlig meget.

Det betyder at du nemt kan flytte rundt på den, eksempelvis hvis du skal gøre rent.

En boxmadras kommer somregel også samlet. Det eneste du skal gøre selv er at sætte ben eller meder på.

Derfor slipper du også for det besvær det medfølger, når du skal samle en seng fra bunden.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken boxmadras er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på nogle af de bedste boxmadrasser på det danske marked.

Ud fra parametre såsom komfort, kvalitet, garanti og handelsbetingelser har vi fundet frem til den bedste seng i vores guide.

Vi vurderer at Freja Boxmadras er den bedste på markedet lige nu.

Hvilken boxmadras er bedst til prisen?

Vi har i samme ombæring kigget nærmere på den boxmadras der er den bedste til prisen og bedst til budget, uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten.

Vi har i denne guide kåret Venus til at være den boxmadras hvor du får mest for pengene, og Komfort til at være den bedste billige boxmadras.

Hvorfor købe en god boxmadras?

Det er vigtigt at have en god seng at sove i. Boxmadrasser er en af de billige typer af senge, men du kan stadig godt finde en boxmadras hvor komforten er i top.

Vi har i gennemsnit behov for 6-8 timers søvn om natten, og det er vigtigt at din krop har de optimale forhold til at kunne restituerer fuldt ud.

Får du ikke nok søvn eller er din søvn dårlig, så går det ud over din livskvalitet og din sundhed.

Hvilken madras skal jeg vælge til min boxmadras?

Det er vigtigt at du vælger en madras efter din vægt. Gør du ikke det, så kan du risikere at det påvirker din nattesøvn. Jo mere du vejere, jo mere fast skal din madras være.

Du kan i denne guide læse nærmere omkring, hvordan du vælger den helt rigtige madras.