Skabsseng - Guide til 5 af de bedste vægsenge i 2024

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Vil du have mest muligt ud af pladsen i dit hjem, så er skabssenge en af de bedste muligheder for dig. Skabssenge fås både som lodrette og vandrette, så du kan vælge den der passer bedst til din indretning.

Det kan være en stor udfordring, at få mere plads i sit hjem eller have nok sovepladser til familie og venner, som gerne vil overnatte engang i mellem.

Skabssenge, også kendt som vægsenge, væghængte senge eller murphy beds, kan være den perfekte løsning for dig. Vægsenge er meget populære, og det er der rigtig god grund til.

Denne sengetype er fleksibel, funktionel og pladsbesparende.

De 5 skabssenge i denne guide er fra Skabssengen, MyHomeMøbler, Drømmeland, SengeKompagniet & TradeMax.

Alle skabssengene er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Skabsseng - Guide til 5 af de bedste vægsenge i 2023

Vi anbefaler disse skabssenge

Nordic skabsseng

Bedst i test
 • 30 dages returret & prisgaranti
 • Fås som høj & lav model i forskellige farver med rigtig sengebund & indbygget hylde i skab
 • Skabe kan tilkøbes i samme design & farver

Compact vægseng

Bedst til prisen
 • 30 dages prismatch
 • Fås som høj & lav model i forskellige størrelser, samt med eller uden madras
 • Kan kun købes online

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvorfor er en skabsseng smart?

Skabssenge er smarte, fordi du kan gemme sengen væk, når den ikke er i brug. Bor du f.eks i en lille lejlighed eller på et værelse, så er en indbygget seng absolut en af de bedste løsninger for dig.

Har du behov for en gæsteseng, men har du ikke lyst til at den skal optage gulvplads, når den ikke er i brug, så er en indbygget seng den rette løsning.

Skabssenge, eller vægsenge er den perfekte løsning, for dig der ønsker en smart seng, som maksimere udnyttelsen af den plads du har til rådighed.

Her præsenterer vi 5 af de bedste skabssenge, fra moderne til traditionelle stilarter - alle passer de let ind, i stort set alle indretninger.

Nordic skabsseng (Bedst i test)

Denne skabsseng findes i et væld af størrelser og farver, så du kan få en seng, der passer perfekt ind i dit hjem.

Når sengen gemmes væk, så ligner det et helt almindeligt skab. En praktisk løsning for dig, der vil spare gulvplads.

Sengen leveres i størrelserne 90x200, 120x200, 140x200 og 160x200cm. Derudover kan du vælge mellem 7 forskellige frontfarver, samt 5 forskellige skabsfarver.

Vælg mellem den vandrette og den lodrette model

Nordic Skabsseng findes i to modeller, nemlig lodret og vandret eller høj og lav. Den høje model står på højkant, og den lave model er bred og lav.

Du kan også vælge mellem to typer madrasser: ROVIGO- eller ATENA-madrassen.

Med Nordic Skabsseng er der virkelig mulighed for, at få en premium skabsseng, som skiller sig ud fra mængden, og som er unik for dit hjem.

Premium skabsseng med mange smarte finesser

Skabssengen indeholder mange smarte finesser, f.eks er den bygget med rigtige sengerammer inklusiv lameller, præcis som en rigtig seng.

Det er den perfekte vægseng til dig, der vil sove godt, selvom du f.eks har en lille lejlighed, uden plads til en mere normal sengeløsning.

I skabet er der en smart reol, som du kan bruge til sengebord eller diverse opbevaringer, når skabet er slået sammen eller åbent.

Det er nemt at slå sengen op igen. Sengen leveres nemlig med de nyeste gasfjedre, så du undgår at overanstrenge din ryg og arme.

Det er den perfekte murphy bed løsning, for dig der sætter pris på en god nattesøvn.

Specifikationer

 • Størrelser (høj model): 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 & 160 x 200 cm.
 • Størrelser (lav model): 90 x 200, 120 x 200 & 140 x 200cm.
 • Frontfarver: Hvid, hvid højglans, antracit, antracit højglans, eg sonoma, vild eg & beton.
 • Skabsfarver: Hvid, antracit, eg sonoma, vild eg & beton.
 • Dybde (Sammenfoldet): 45 cm
 • Madrasser kan tilkøbes i ROVIGO- og ATENA-modellen
 • Sædehøjde: 50 cm
 • Premium skabsseng
 • Belastningskapacitet (alle modeller): 250 kg

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Compact vægseng (Bedst til prisen)

Compact vægseng er et praktisk og multifunktionelt møbel, med et glat klassisk design, som optimerer pladsen i dit hjem.

Har du brug for den perfekte murphy bed løsning, som ikke koster en mindre formue, så er denne indbygget seng, en god mulighed for dig.

Du får måske ikke alle de samme smarte finesser, som i Nordic skabssengen ovenover her, men du sparer i stedet lidt på budgettet.

Har du ikke en madras der passer til denne vægseng, så kan du vælge at købe pakkeløsningen, hvor madrassen følger med. Det er en billig seng, sammenlignet med flere af de andre vægsenge.

2 modeller i 3 størrelser

Du kan få Compact vægseng i to modeller, nemlig høj og lav.

Hver model findes yderligere i tre udgaver. Både den høje og den lave model, fås i størrelserne: 90 cm x 200 cm, 120 cm x 200 cm og 140 cm x 200 cm.

Vægsengene findes i én farve, hvid.

Specifikationer

 • Størrelser (høj og lav model): 90 x 200, 120 x 200, 140 x 200 cm.
 • Farve: Hvid
 • Dybde (Sammenfoldet): 46 cm
 • Kan købes som pakkeløsning med madras

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Classic skabsseng

Her får du en god skabsseng, produceret i lækre materialer og af god kvalitet. Du kan tilkøbe ROVIGO- eller ATENA-madrassen til skabssengen.

Skabssengen er designet med gaspumper, som gør det nemt for dig, at slå sengen sammen igen uden, at overanstrenge din ryg og arme.

Classic Skabsseng, er i et vægskab, som kommer i farven hvid, og du kan vælge mellem to frontfarver, nemlig hvid eller vild eg.

Skabssengen er desuden opbygget, med rigtige sengerammer inklusiv lameller. En ideel løsning for dig, der sætter pris på, en god nats søvn.

Denne skabsseng fås i lav og høj model. Begge udgaver kan købes i størrelserne 100 cm x 200 cm eller 160 cm x 200 cm.

Specifikationer

 • Størrelser (Høj og lav model):100 cm x 200 cm & 160 x 200 cm.
 • Frontfarver: Hvid & vild eg
 • Skabsfarve: Hvid
 • Dybde (sammenfoldet): 40 cm
 • Madrasser kan tilkøbes i ROVIGO- og ATENA-modellen
 • Sædehøjde: 50 cm
 • Belastningskapacitet: 120 kg (90 kg i fodenden) & 300 kg (150 kg i fodenden)

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Skabsseng fra Sengekompagniet

Sengekompagniet byder ind med en skabsseng, som er bred, når den er lukket.

Den brede udgave fås i tre størrelser: 90 cm x 200 cm, 120 cm x 200 cm og 140 cm x 200 cm.

En bred skabsseng gør f.eks., at du kan hænge hylder eller et tv over skabssengen, og derved få det optimale ud af din vægplads.

Du kan også få skabssengen i en høj udgave, som monteres lodret opad væggen. Det giver dig mere plads rundt om vægsengen. Den høje udgave fås i størrelsen 140 cm x 200 cm.

Dybden på kun 43 cm gør det nemt, at udnytte pladsen i rummet optimalt.

Sengen leveres med eller uden madras. Du kan vælge mellem tre forskellige madrasser, hvis du vil tilkøbe en madras til skabssengen.

Den dyre og luksuriøse løsning er Dunlopillo Pure, som næsten garantere dig en god søvn. Hvis du vil spare lidt, kan du vælge enten Topper Memory eller HR35.

Specifikationer

 • Størrelser (høj model):140 x 200 cm
 • Størrelser (lav model): 90 x 200, 120 x 200 &140 x 200 cm
 • Skabsfarve: Hvid
 • Dybde (Sammenfoldet): 43 cm
 • Vælg mellem tre madrasser: Dunlopillo Pure, Topper Memory og HR35

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

BEDinBOX vægseng

Skabssengen fra Hovden Møbel, er en praktisk og pladsbesparende løsning. Med sengen medfølger en rigtig madras, som er 14 cm høj.

Skabet tilbyder opbevaringsplads til f.eks sengetøj, så det er nemt at rede sengen.

Når du åbner skabssengen, er der adgang til en smart reol over sengen. Hylden kan fungere som sengebord eller til anden opbevaring.

Skabssengen med de mange smarte finesser, kommer i to størrelser, nemlig 90 cm x 200 cm og 140 cm x 200 cm.

Vælg mellem bonnellfjedre og pocketfjedre

Du kan selv vælge, om du vil have madrasser med bonellfjedre eller pocketfjedre.

Forskellen mellem de to fjedersystemer er, at Bonellfjedre har et sammenhængende fjedersystem i hærdet stål.

Denne madras anbefales af forhandleren til dig,  der bruger sengen mere i opslået tilstand som en sofa, fremfor som en fold ud seng.

Det gør den, fordi madrassen kan føles blød, og da fjedrene er sammenhængende betyder det, at din krop ikke får individualiseret støtte, til de forskellige trykpunkter på kroppen.

Den kan derfor være et godt valg, hvis du skal bruge skabssengen som gæsteseng, da du får to funktioner ud af den: gæsteseng og tilhørende foranstillet sofa.

Desuden anbefales denne madras, generelt ikke til personer over 85 kg.

Pocketfjedre er den smarte løsning, som anvendes i de fleste rigtige senge. Hver fjeder er syet ind i en pose, som både sørger for, at den holder længere og at den bliver lydløs.

Fjedrene er ikke sammenhængende, og yder derfor individuel støtte til kroppen. Leder du efter de bedste senge, så er pocketfjedre et must. Alle gode og populære senge har dette system.

Vi anbefaler at du vælger pocketfjedre, uanset om du vil bruge sengen på gæsteværelset, den lille lejlighed eller den mindre stue.

Specifikationer

 • Størrelser: 90 x 200, 140 x 200 cm.
 • Dybde (sammenfoldet): 40 cm
 • Madras: Medfølger
 • Sengen fås enten med Bonell- eller Pocketmadras

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvor meget plads skal man have ved siden af sengen?

Det er meget individuelt, hvor meget plads folk foretrækker, at have ved siden af deres seng.

Generelt anbefales det, at have mindst 60 centimeter på hver side af sengen, så du kan bevæge dig nemt og sikkert omkring rummet.

På den måde vil der også være plads til sengebord, læselampe og andet, du vil have i nærheden af din seng.

I små lejligheder kan det knibe med, at opnå de anbefalede 60 cm. Her kan du overveje smarte løsninger, som en skabsseng, vægseng eller en murphy bed, som stilles op ad væggen.

Vil du flytte sengen rundt, bør du overveje en vægseng, som er modstandsdygtigt overfor ridser. Når sengen flyttes, kan der ofte opstå små ridser.

Vær dog opmærksom på, at den væghængte seng skal skrues fast i væggen, og vil derfor efterlade huller, hvis du flytter den.

Her kan du se hvordan Nordic skabssengen tager sig ud i virkeligheden

Er samsovning godt?

Er samsovning godtAt sove sammen med dine børn, er sundt for familien, så længe det fungerer for alle familiens medlemmer.

Samsovning kan specielt anbefales, når du har en baby, da det kan give mere sammenhængende søvn, samt minimere risikoen for vuggedød.

Følg principperne for sikker samsovning såsom, at baby placeres mellem mor og væg, og børn altid har sin egen dyne for, at undgå overophedning.

Kniber det med pladsen i hjemmet, kan en skabsseng være løsningen for jer. Det er en pladsbesparende seng, hvor sengens ben foldes ud, når det er nødvendigt.

Her vil den lave model være at foretrække, da barnet så kan ligge ind mod væggen, når sengen foldes ud.

Vælger i alligevel en vægseng med højskabe, så kan i købe en børnesikring der nemt aktiveres, f.eks i form af en sengehest. I det hele taget, kan sengen indeholde mange smarte finesser.

Det giver den perfekte murphy bed løsning, til barnet og dig selv.

Følger der madras med til skabssenge?

Om der følger en almindelig madras med til din skabsseng eller ej, afhænger af forhandleren.

Nogle skabssenge sælges med madrasser, mens andre ikke gør.

Ved alle 5 skabssenge, vi har med i denne guide, har vi oplyst om sengen leveres med eller uden madras.

Selvom sengen leveres med madras, kan det være at materialet, fastheden eller kvaliteten ikke passer til dig.

I så fald må du finde, en anden madras til sengen, som falder mere i din smag. Bare husk, at madrassen skal passe til en vægseng.

Ofte kan du også vælge, at tilkøbe topmadras til sengen. Vær dog opmærksom på, om der er plads til topmadrassen, når sengen er slået sammen, eller om det kræver ekstra plads, til opbevaring af topmadrassen, et andet sted i hjemmet.

Hvilken størrelse skabsseng skal man vælge?

Hvilken størrelse skabsseng skal man vælgeEr du på udkig efter en skabsseng, men er i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge?

Der er en række faktorer, du skal overveje, før du træffer beslutningen.

Først og fremmest skal du tage højde for, størrelsen på det rum, hvor sengen skal placeres. Vil en enkelt- eller dobbeltseng passe bedst?

Oftest er det ikke muligt, at købe en Murphy seng, som er bredere end 160 cm.

En Murphy seng på 160x200 cm, bliver dog også betegnet, som en dobbeltseng, mens en Murphy seng på 140x200 cm, bliver betegnet som en halvandenmandsseng.

Dernæst skal du tænke, over dine egne behov. Har du brug for, ekstra opbevaringsplads eller vil du have sengen, så lille som muligt?

Heldigvis er der et stort udvalg på markedet, så uanset størrelsen på dit rum eller dine behov, kan du helt sikkert finde en skabsseng, der passer dig.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om skabssenge

Her kan du finde flere spørgsmål og svar om skabssenge

Hvilken skabsseng er bedst?

Hvis du er på udkig efter en skabsseng, kan det være svært at beslutte, hvilken der er bedst.

Der er mange faktorer at overveje, såsom størrelse, stil, smarte finesser og funktioner. Men der er ingen tvivl om, at skabssenge er en pladsbesparende løsning, der giver dig mere plads i dit rum til andre ting.

Har du f.eks ikke, noget soveværelse i lejligheden og en lille stue, eller leder du efter en seng til et gæsteværelse eller til sommerhuset, så er en indbygget seng, som en murphy bed, en rigtig smart løsning for dig.

Vi anbefaler disse 2 skabssenge:

 • Nordic (Bedste skabssenge)
 • Compact ( Bedste skabssenge til prisen)

Der er forskellige typer af skabssenge, herunder fold ud seng, murphy bed, loftseng og skuffeseng. Det er vigtigt, at overveje dine behov og din stil, før du beslutter dig for, hvilken der er den bedste skabsseng for dig.

De bedste skabssenge kan benyttes både i stue, soveværelse, sommerhuset og på børneværelset.

Uanset hvad, vil en skabsseng give dig mere plads, så du kan slappe af og nyde dit rum, på en helt ny måde.

Hvorfor er en indbygget seng praktisk?

En indbygget seng er et fantastisk valg, hvis du ønsker at maksimere pladsen i dit soveværelse.

En af de største fordele, ved en indbygget seng, er de mange smarte finesser.

Disse væghængte senge kan nemlig integreres med andre møbler, såsom skabe og reoler, hvilket giver dig flere muligheder for, at organisere din plads og optimere din gulvplads.

Skabssenge er særligt praktiske, da de giver dig mulighed for at skjule dit soveområde, når de ikke er i brug.

Desuden kan en indbygget seng, give en lille stue en ekstra soveplads, uden at det går ud over pladsen i rummet.

Alt i alt, hvis du ønsker en praktisk og smart løsning til, at spare plads i huset, lejligheden eller sommerhuset, er en skabsseng et fremragende valg.

Hvis en skabsseng ikke er den bedste løsning for dig, kan du overveje en sovesofa i stedet. Du får dog ofte ikke samme kvalitet, rent sengemæssigt, med en sovesofa, som du gør med de bedste skabssenge.

Sengene er skabt for at give en god søvn, samtidig med at du spare rigtig meget plads. Og de kan benyttes, af både børn og voksne.

Hvad er en Murphy seng?

Du har måske hørt om en Murphy seng, men hvad er det egentlig? Kort sagt er det en væghængt seng, der kan foldes op i et skab eller en væg.

Navnet Murphy bed kommer fra opfinderen af disse, og på dansk kaldes det skabsseng, vægseng, indbygget seng, fold ud seng, væghængt seng o.s.v.

Konceptet med en skabsseng, kan sammenlignes med en sovesofa, hvor fokus er på ligge kvalitet, fremfor sidde kvalitet, som en sovesofa.

Disse skabssenge er blevet populære, fordi de giver ekstra plads i små rum eller hjem med flere funktioner.

Hvis du ikke har brug for sengen i dagtimerne, kan du let folde den væk og have mere plads til gæster, arbejde eller hvad end du har brug for.

Murphy senge findes i mange forskellige størrelser og stilarter og kan tilpasses efter din smag og dine behov. Så hvis du vil have mere plads i dit hjem, er en Murphy seng bestemt en overvejelse værd.