De 7 bedste senge i 2023 - Komplet & opdateret test oversigt

Er du på jagt efter en ny seng, kan du herunder få masser af inspiration til, hvilke muligheder du har på sengemarkedet. For sengen er jo et af de vigtigste møbler i boligen, fordi den er med til at sikre din nattesøvn.

I denne guide til den bedste seng, har vi kigget nærmere på senge fra NordicDream, Bedrenætter, EmmaSengefabrikken.

Alle fire forhandlere tilbyder 100 dages prøvetid, hvor NordicDream, BedreNætter & Emma dog skiller sig ud, ved også at tilbyde gratis returnering inden for de 100 dage.

Under her kan du se en oversigt med de senge, som vi har kåret til bedst i test og bedst til prisen.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Atlas

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 bedre™ zoner, 3 komfortlag & almindelige pocketfjedre

Nora

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • 7 + 7 komfortzoner, 4 komfortlag, ergonomic+ & Silent Pocket© fjedre

Emma Deluxe

God mellemklasse seng
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 3,9 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 komfortzoner & bonell- & pocketfjedre

Undgå denne fejl når du vælger din nye seng

Når du skal købe seng, er det vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra din krop og dit behov. Tommelfingerreglen er at vælge madras fasthed ud fra sin vægt.

En af de fejl rigtig mange oplever, når de vælger deres nye seng er, at den bliver for blød. Det skyldes at når man prøver en seng i butikken i 5 minutter, så føles det rart at ligge i en blød seng.

At vælge en blød seng ender ofte med rygsmerter. Når du prøver sengen i 5 minutter, får du ikke et retvisende billede af din liggekomfort.

Du bør i stedet vælge en af de forhandlere som tilbyder dig, at prøve sengen derhjemme i op til 100 dage. Er du ikke tilfreds med den, kan du enten bytte til en anden fasthed gratis eller få alle dine penge tilbage.

Det kan nemlig tage din krop helt op til 3 måneder, før den har vænnet sig til en ny seng.

Derudover kan du også tage et kig på Trustpilot, som både afspejler hvor tilfredse kunderne er med forhandlerens service samt deres produkter. Her er topscoren NordicDream med hele 4,9 ud af 5 stjerner.

De bedste senge netop nu

Herunder gennemgår vi de 3 bedste senge i test, fra vores guide til de bedste kontinentalsenge, samt de 2 bedste, fra vores guides til hhv de bedste elevationssenge og de bedste boxmadrasser.

Det er de to senge i hver kategori, som vi har kåret til henholdsvis bedst i test og bedst til prisen.

Sengene kan være med til at give dig en ide om, hvad du kan få og forvente. Dermed kan du få en god ide om, hvordan sengemarkedet ser ud i øjeblikket.

Under gennemgangen af sengene, finder du en guide til, hvordan du skal vælge den rigtige seng. For det er jo netop vigtigt, at du sørger for at få valgt den rette.

En seng kan nemt holde i 10-15 år, eller længere hvis du passer godt på den. Derfor er den en investering i din søvn, i mange år fremover.

Læs blandt andet vores guide til, hvad du skal lægge vægt på, når du køber en ny seng.

Din seng har stor betydning for, at du kan få en god nattesøvn.

I denne guide til den bedste seng, kan du derfor få inspiration til, at finde den seng der passer bedst, til lige præcis din krop.

Hvilken seng, der er den bedste, er selvfølgelig individuelt.

Nora Kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Dette er en absolut eksklusiv seng, der lige nu kan kan købes på tilbud, til en god pris.

I Nora kontinentalsengen er der et ekstra fjedrelag i boxmadrassen, sammenlignet med andre lignende kontinentalsenge. Normalvis finder man 3 komfortlag, men her er der 4.

Det giver en endnu bedre seng, som yder optimal støtte og komfort, hele natten igennem.

Det ekstra lag fjedre i boxmadrassen, er specialudviklede ekstra lydsvage pocketfjedre, som gør både, at man hverken kan høre eller mærke det, hvis sengepartneren bevæger sig.

Det andet lag fjedre i boxmadrassen, er Ergonomic+ fjedre, som er mere fleksible end normale pocketfjedre, da de er 2 cm længere.

Nora sengens boxmadras

Rundt om boxmadrasserne, er der en håndbygget træramme, i grantræ fra de nordsvenske skove.

Fordelen ved at netop denne type træ er, at den vokser meget langsomt. Det giver en stærkere træsort, og når træet kommer fra Sverige, så er der også garanti for, at det er passet og plejet til topkarakter.

Du får da også hele 25 års garanti, på både fjedre- og rammebrud med i købet.

Det er i øvrigt bæredygtigt FSC certificeret træ, der er anvendt, hvilket betyder, at der ikke bliver fældet mere træ, end der bliver plantet.

Helt præcist, er sengen opbygget således:

I bunden (boxmadrassen) er der to lag med fjedre, oven på finder vi springmadrassen med et lag fjedre, og øverst er der en luksuriøs topmadras, der fuldender sengen.

Nora sengens 3 lag med fjedre

7 + 7 komfortzoner

Når man skal vælge en ny seng, så er det vigtigt, at der er den rette støtte, til de forskellige trykpunkter på din krop. F.eks har dine skuldre og hofter, brug for en anden type aflastning, end din ryg.

Det har sengeproducenterne løst ved, at skabe såkaldte komfortzoner. Komfortzoner er områder på madrassen, der er specifikt tilpasset til, de særlige zoner på kroppen.

Normalt finder man disse komfortzoner i springmadrassen, men med denne seng får du komfortzoner i både springmadras og boxmadras.

Almindeligvis er der fem eller syv komfortzoner i gode senge, men med Nora's unikke opbygning, er der 7 + 7 komfortzoner, fordelt med 7 i hver af de to madrasser.

Springmadras i særklasse uden den irriterende revne i midten

De fleste af os har prøvet det, at ligge på den irriterende revne i midten af sengen. Den slipper du for her.

Selvom du kan vælge 2 forskellige fastheder, 1 til hver sin side af sengen, så er der alligevel ingen revne i midten. Her får du nemlig én stor madras. I vores bog er det et stort plus.

Nora sengen uden den irriterende revne

I springmadrassen er der anvendt Ergonomic+ fjedre. Det er fjedre der er 20 mm længere end normale pocketfjedre, og det gør dem endnu mere fleksible. Det betyder, at støtten bliver mere ergonomisk korrekt, og fjedrene rejser sig hurtigere end normalt.

Det kan f.eks mærkes, hvis man vender sig i løbet af natten. Det sikrer dig en højere grad af komfort.

Mellem fjedrene i madrasserne, er der en særlig Eco-Pulse polstring. Eco-Pulse postringen er særdeles god til, at lede fugt og overskydende varme væk fra madrassen.

Det er med til, at give en mere åndbar seng med optimal støtte, der holder længere, samtidig med at det sikrer, at du vil sove bedre om natten.

Når du sover, kommer du jo til at svede, og den fugt kan forsvinde to steder hen: ud gennem din dyne eller ned i sengen.

Med en mere åndbar seng, skaber du altså et bedre sovemiljø, og dermed har du også en seng, der kan holde i længere tid.

Nora sengens springmadras

3 Nora senge med tre forskellige topmadrasser

Nora serien af kontinentalsenge består af tre forskellige modeller, hvor den eneste forskel er den medfølgende topmadras.

Det giver et par vigtige fordele. For det første, har du selv indflydelse på, hvilken topmadras der følger med sengen, fordi du kan vælge mellem tre modeller.

For det andet, så er der god chance for, at finde en af modellerne på tilbud. Dette er ikke en billig seng, man får ikke sådan en eksklusiv seng til en billig pris, men med muligheden for, at købe den på tilbud, så kan man lige pludselig gøre, en overordentlig god handel her.

Er du heldig, kan du få sengen til halv pris. Det er et godt tilbud!

Den bedst bedømte forhandler

NordicDream, som både producere og sælger sengen, har på Trustpilot en score, på hele 4,9 ud af 5 stjerner, fra næsten 2000 anmeldelser!

Søren, som er en tidligere kunde hos dem, skriver følgende på Trustpilot "Fantastisk seng. Vi har nu haft vores seng i 100 dage og må sige, at den lever til fulde op til forventningerne. Perfekt komfort, temperatur og den holder sig som ny - kan varmt anbefales."

Og Uve, som også er tidligere kunde hos NordicDream erklærer sig enig, med følgende kommentar "Perfekt kvalitet og service! Vi har købt både kontinentalseng og sovesofa (Daybed). Begge dele både designmæssig og kvalitetsmæssig helt perfekt. God vejledning, hurtig levering og selvom der var en lille misforståelse m.h.t levering af sovesofaen, blev det rettet omgående. Fejl sker, men når de bliver rettet omgående til kundens fulde tilfredshed, må det give ekstra anerkendelse og 5 stjerner."

Det er svært, hvis ikke umuligt, at finde en sengeforhandler, eller i det hele taget en hvilken som helst forhandler, med en bedre karakter end dette.

Det borger for kvalitetsprodukter og ekstraordinær god service.

Du får da også 100 dages prøvetid på denne luksus seng. Du kan sove i sengen i op til 100 dage, og derefter sende den retur og få alle dine penge tilbage.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Håndbygget med kvalitetsmaterialer af svenske håndværker
 • Bedst i test hos flere søvn & senge medier
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210, 210x210 cm & 220 x 220 cm
 • Højde: 68 cm (6 cm topmadras - 31 cm boxmadras - 19 cm springmadras - 12 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå, lyseblå, gråbrun & sand
 • 7 + 7 komfortzoner
 • 3 lag med ergonomiske pocket fjedre (2 lag Ergonomic+ & 1 lag Silent pocketfjedre)
 • Medfølgende Oeko-Tex certificeret topmadras
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Vælg mellem 3 typer ben i 2 forskellige højder
 • Eco-Pulse polstring
 • Sengegalv kan tilkøbes
 • Antiskrid mellem madrasserne
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Ramme i massivt svensk grantræ
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Atlas kontinentalseng (Bedst til prisen)

En test af sengen afslører, at du får en virkelig god kontinentalseng, til en meget fornuftig pris. Den er et oplagt valg, som bedste seng til prisen.

I springmadrassen er der pocketfjedre, som er den type fjedre, man finder i de fleste gode senge i dag.

Pocketfjedrene sidder individuelt syet ind i poser, og det er derfor muligt at få dem til, at arbejde sammen på en helt anden måde, end med fjedre der sidder samlet i madrassen.

En god madras er inddelt i zoner. Denne madras har 7 komfortzoner.

Pocketfjedrene er nemlig opbygget således, at denne seng får 7 komfortzoner. Det gør bl.a at dine skuldre og hofte kan synke ned i sengen, mens resten af din krop får mere støtte.

Komfortzonerne i denne Atlas seng, er dog ikke helt som de fleste andre komfortzoner. De er nemlig specialudviklede med henblik på, en mere ergonomisk korrekt position af din rygsøjle.

Der er anvendt 3 forskellige typer pocketfjedre i madrasserne, i stedet for de normale 2 typer. De 3 typer fjedre har hver deres fasthed, tilpasset de forskellige zoner på din krop.

Det gør bl.a, at rygsøjlen bliver holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at give dig en bedre søvn, samtidig med at det forebygger rygproblemer.

Bedrenætter kalder dem 7 bedre™ zoner, og har taget patent på det. Du kan altså ikke finde disse, typer komfortzoner hos andre sengeforhandlere. Det er den samme type komfortzoner, som BedreNætter anvender i deres bestseller seng Venus, som er væsentlig dyrere.

Det giver din krop den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem: dine skuldre og hofter kan synke ned i underlaget, mens resten af din krop i højere grad bliver holdt oppe.

Det er med til at give dig en bedre søvn, samtidig med at det forebygger rygproblemer.

Her kan du se en kort video om komfortzonerne

Tilpas sengen til dine behov

Der er forskel på, hvilken form for seng vi hver især har brug for. Derfor har du selvfølgelig mulighed for, at foretage en række valg i forhold til, hvilken seng der vil passe bedst til dig.

Du kan vælge, hvilken fasthed sengen skal være i. Der kan du vælge mellem medium, fast og ekstra fast. Ekstra fast koster dog lidt ekstra, grundet de mange fjedre, der er i denne type fasthed.

Når du vælger fasthed, skal du tage udgangspunkt i, hvor meget du vejer.

Deler du seng med din partner, så er det vigtigt, at i vælger hver jeres fasthed.

Forhandleren anbefaler dette:

 • Vejer du under 70 kg anbefales medium fasthed
 • Vejer du mellem 70 & 100 anbefales fast fasthed
 • Vejer du over 95-100 kg anbefales ekstra fast fasthed

Derudover kan du vælge mellem, tre typer ben til din seng og fire forskellige farver.

Betræk i møbelstof beskytter sengen

Springmadrassen og den 12 cm tykke ramme i massivt svensk fyrretræ, der omkranser boxmadrassen, er betrukket med kraftigt og holdbart møbelstof i høj kvalitet.

Det sikrer dig et solidt betræk, langt ud i fremtiden.

Betrækket er med til at holde de to madrasser samlet, så du ikke med jævne mellemrum skal lægge dem på plads, fordi de skrider ud, når du vender dig.

Derudover er betrækket også med til, at gøre din seng mere holdbar. Både boxmadrassen og springmadrassen bliver på den måde, beskyttet mod snavs og smuds.

Dermed kan de holde sig pæne i længere tid.

Endelig er betrækket selvfølgelig også med til, at give sengen det strømlinede udtryk, som mange netop godt kan lide ved kontinentalsenge.

Med et ensfarvet betræk, får sengen et neutralt og minimalistisk udseende, hvilket passer ind i mange forskellige indretninger.

Topmadrassen sætter prikken over i’et

Atlas serien består af 6 forskellige senge, men den eneste forskel på dem, er den medfølgende topmadras.

Uanset hvilken af modellerne du vælger, så får du en god og behagelig topmadras, som giver den sidste komfort til den gode seng.

Den medfølgende topmadras vil enten være af 100% latex, en skum der minder om memoryskum eller en kombination af begge dele.

Latex er et ventilerende naturmateriale, der er spændstigt at sove på. Det giver støtte til dine skuldre, ryg, nakke og lænd.

Det er det materiale, de fleste forbinder med en topmadras, og derfor også det materiale, som de fleste foretrækker.

Latex har yderligere den fordel at det er åndbart. Det betyder at det ikke holder på varmen, og dermed får du en bedre temperatur mens du sover.

Memoryskum har ry for, at holde på varmen og ikke være særlig åndbart, derfor er der ikke brugt normalt memoryskum, i de modeller hvor, det er en skum topmadras der følger med.

Her er der i stedet, anvendt en ventilerende skum, som både holder formen, og samtidig er ventilerende. Du kan altså ikke sammenligne det med normalt memoryskum. Her er der taget, de gode egenskaber fra memoryskum, og tilføjet åndbarhed samt holdbarhed.

Alle de forskellige modeller, sælges med en Svanemærket topmadras.

Eksperternes dom - Meget seng for pengene

Du får meget seng for dine penge, med denne kontinentalseng. Det viser sig bl.a ved, at der er pocketfjedre med 7 komfortzoner, samme type komfortzoner som der også bliver anvendt, i de dyrere senge fra BedreNætter.

Denne seng er et godt køb for dig der vil sove godt, uden at bruge en mindre formue. En sikker vinder af "Bedste seng til prisen" i denne guide.

Tager vi et kig på andres vurderinger af denne seng, ser vi hurtigt, at vi ikke er de eneste der mener, at det er et godt køb.

F.eks mener Bomagasinet at dette er den "bedste kontinentalseng på budget", og Forbrugsguiden mener ,at man får en seng med "mange moderne features til en favorabel pris." og at man ikke "går på kompromis med kvaliteten af den grund. Du får nemlig en gennemtestet og velafprøvet model, der er udviklet af eksperter på søvn-området".

Er du stadig i tvivl om dette er den bedste seng til dine behov, så har du faktisk 100 dages prøvetid.

Du har 100 dage til enten, at bytte til en anden fasthed, eller få alle dine penge retur.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Bedst til prisen hos flere søvn & senge medier
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 53 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • 7 komfortzoner (7 bedre™ zoner)
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Medfølgende allergivenlig topmadras (Svanemærket topmadras)
 • Produceret i Danmark
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • 25 mm komfortskum polstring
 • Sengegalv kan tilkøbes
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Ramme i 12 cm massivt svensk fyrretræ
 • 25 års garanti på rammebrud
 • 15 års garanti på fjedrebrud

Emma Deluxe kontinentalseng (God mellemklasse seng)

Vi har testet Emma Deluxe kontinentalseng, og vi er ikke skuffet. Sengen har rigtig god sammenhæng, mellem pris og kvalitet.

Du bliver altså hverken snydt eller laver en exceptionel god handel, men når det så er sagt, så er det også vigtigt, at vi pointere, at det faktisk er en ret god seng.

Her kan du se hvor nemt det er at samle sengen

Emma Deluxe giver fuld valuta for prisen.

Med Emma Deluxe sengen får du 7 komfortzoner, samt en kombination af Bonell og pocketfjedre, der er omkranset af en yderst åndbar skum, som både giver sengen en længere levetid, samt øger liggekomforten.

Det særlige ved denne seng, sammenlignet med de fleste andre senge i testen er, at madrassen er hele 25 cm tyk. Det er usædvanligt i denne prisklasse, og det giver en utrolig behagelig følelse af komfort og støtte.

Sengen er i øvrigt Oeko-Tex certificeret, så du kan være sikker på, at der ikke er anvendt skadelige stoffer eller kemikalier i produktionen.

Topmadras er tilkøb

Der følger næsten altid en topmadras med, når man køber en kontinentalseng, men det gør der ikke her.

Der kan man selvfølgelig debattere om det er smart fordi, at man så kan genbruge sin gamle topmadras og spare pengene eller om der ikke bare bør følge en topmadras med uanset, så er vi af den holdning, at når man køber en kontinentalseng, så bør der altid følge en topmadras med.

Er det ikke netop essensen af en kontinentalseng, at den består af tre lag og ikke af to lag plus et tilkøb?

Det skal dog ikke tage noget, fra hverken sengen eller prisen, der stadig er god, og vi valgte da også, at tilføje en Emma Diamond topmadras til købet.

Det kan anbefales, det er en god topmadras, som giver den sidste komfort til kontinentalsengen.

100 dages prøvetid med gratis retur

I stedet for at prøve sengen i butikken, tilbyder Emma dig, at du kan prøve sengen derhjemme i op til 100 dage.

Er du ikke tilfreds, kan du få dine penge tilbage, og sengen vil så blive doneret til velgørenhed i stedet.

Det er god service og omtanke!

Vil du ikke købe hverken den dyreste eller den billigste seng, så er Emma absolut et godt valg for dig.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200 & 180x200 cm
 • Højde: 63 cm
 • Farver: Lysegrå & mørkegrå
 • 7 komfortzoner
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Ingen revne i midten af madrassen
 • Topmadras er tilkøb
 • Sengegavl er tilkøb
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Sengegalv kan tilkøbes
 • Forhandler med 3,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 15 års garanti

Vi anbefaler disse elevationssenge

Ragna elevationsseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • 7 komfortzoner med Ergonomic+ fjedre & Airflow skum

Senses elevationsseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 bedre™ zoner med almindelige pocketfjedre & Mint skum

Ragna elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Ragna elevationsseng er en eksklusiv seng, der er udviklet i samarbejde med førende fageksperter, samt fysioterapeuter og efterfølgende håndbygget, i Danmark af danske håndværkere.

Bunden er skabt med, en kraftig ramme på 20 cm, i massivt svensk fyrretræ. Svensk fyrretræ er noget af det bedste og mest solide, man kan bygge møbler i.

Det giver sengen en solid og holdbar base, der sikrer, at du kan have glæde af den i mange år fremover, hvilket forhandlerens hele 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud også vidner om.

Lig i præcis den stilling du foretrækker

Elevationsbunden har nakkevip, så du har mulighed for, at ligge med hovedet i den stilling, du ønsker. Hovedenden kan justeres helt op til 67 grader, hvilket er mere end de fleste andre, sammenlignelige elevationssenge tilbyder.

Du kan selvfølgelig også hæve og sænke, både ryg samt fodenden. Du kan justere fødderne op til 45 grader.

Sengen er udstyret med en Okin motor, der er verdens største producent af elevationsmotorer. Det er en populær motor, da den både er ekstrem holdbar, meget lydsvag samt nem at styre, via en trådløs fjernbetjening.

Fjernbetjeningen, der kan opbevares i den medfølgende sengelomme, giver dig også mulighed for, at tænde et smart natlys, under sengen, som er dæmpet på en måde der gør, at du ikke vågner mere end højst nødvendigt, hvis tissetrangen melder sig i løbet af natten.

Du kan også bare tænde lyset, fordi det ser godt ud, med en underbelyst seng om aftenen.

Tyske Okin har i øvrigt ry for, at producere nogle af verdens mest slidstærke elevationsmotorer, der kan holde til lidt af hvert. Og du får da også 5 års garanti på Okin motoren, det vidner om en solid motor.

Springmadras i høj kvalitet

Udover rammen med elevationsmotor, består sengen af to madrasser. Det er henholdsvis en springmadras og en topmadras.

Springmadrassen har hele 7 komfortzoner, med specialudviklede Ergonomic+ pocket fjedre, for den optimale støtte til din krop.

Disse pocket fjedre er udviklede af forhandleren, og du kan ikke finde dem andre steder. De har den fordel, sammenlignet med normale pocket fjedre, at de er 20 mm dybere.

Den ekstra dybde giver fjedrene, endnu mere fleksibilitet og gør det muligt for madrassen, at tilpasse sig endnu bedre til din krop.

Helt konkret betyder det, at din krop kan få endnu bedre støtte, hele vejen fra top til tå. Der er med til, at sikre dig en bedre søvn.

Det er selvfølgelig vigtigt, at springmadrassen kan følge ordentligt med op og ned, når du ændrer på stillingen i sengen.

Derfor er denne springmadras skabt med 25 mm Airflow polstring mellem fjedrene. Fordelene ved Airflow skum er mange.

Airflow skum er et meget fleksibelt, åndbart og spændstigt materiale.

De fleksible og spændstige egenskaber gør at det egner sig perfekt til en elevationsseng, og åndbarheden gør, at sengen kan slippe af med både varme og fugt.

En anden fordel ved denne seng, er at det er en vendbar springmadras, du får med i købet. Det betyder, at du kan forlænge sengens levetid, ved blot at vende springmadrassen.

Topmadras sikrer ekstra god komfort

Topmadrassen er det lag af sengen, som du er dagligt i kontakt med. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den, der passer bedst til dig.

Ragna elevationssengen fås i flere modeller, hvor forskellen udelukkende er ved topmadrassen. Det betyder at chancen for, at du kan vælge en Ragna seng, med din foretrukne type topmadras til, er så godt som sikker.

Ved nogle af modellerne, kan du frit vælge mellem, en latex topmadras eller en memoryskum topmadras, mens ved andre modeller, får du en en specialudviklede ErgoFlex topmadras.

Lad os starte med at slå fast, at uanset hvilken type topmadras du får med til din nye seng, så får du en topmadras i høj kvalitet.

Langt de fleste danskere vælger en latex topmadras, fremfor en memoryskum topmadras. Latex er fra naturens side både meget åndbart, fleksibelt og spændstigt. Det giver, sammenlignet med memoryskum, en mere kølende og fast topmadras.

Memoryskum er til gengæld godt til, at holde på varmen samtidig med, at det former sig efter kroppen.

Med den specialudviklede ErgoFlex topmadras, har de kombineret disse to materialer, til én topmadras. Det giver en topmadras der både er kølende og trykaflastende.

Vi anbefaler at du i højere grad kigger på prisen, end på om du får en latex, memoryskum eller ErgoFlex topmadras med til sengen. Alle topmadrasserne er i høj kvalitet og sikrer dig, de optimale betingelser for, en god og korrekt ergonomisk søvn hele natten.

Selvom det måske kan virke lidt forvirrende, med flere modeller af samme seng, så er det faktisk en fordel for dig som forbruger, fordi det betyder, at der er større chance for, at finde et godt tilbud på en af modellerne.

Den bedste seng på markedet

Vi er ikke de eneste der mener, at Ragna elevationssenge serien er blandt, de bedste senge på markedet i øjeblikket.

F.eks skriver Bomagasinet at Ragna er "Det bedste valg til ethvert rum", mens Sengeguruen skriver at Ragna er "luksus til en rimelig pris".

Bedste10 har givet sengen, deres anbefaling og forbrugsguiden har givet den, titlen som "bedst i test". Derudover har både forbrugertest og sengetesteren givet den titlen som "bedste seng til prisen".

Der er altså ingen tvivl om, at om størstedelen af eksperterne, er enige med os, i vores vurdering af Ragna. Det er en ekstraordinær god elevationsseng, som ikke koster mere den bør.

Kigger vi på Trustpilot, så ser vi også at forhandleren ikke skuffer, tværtimod. Faktisk har de næsten 2000 anmeldelser, med et snit på hele 4,9 ud af 5 stjerner!

Vi kan altså godt slå fast, at dette er en luksuriøs seng, og de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud borger for, at det også er robust seng, der kan modstå det meste.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit, Dyb blå & sand
 • Højde: 68 cm. (20 cm ben, 21 cm bund, 20 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Ergonomic+ pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Justerbare lameller
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm Airflow
 • Medfølgende Oeko-Tex 100 certificeret topmadras
 • Antiskrid indbygget
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Trådløs fjernbetjening
 • Håndbygget og produceret i Danmark
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

Senses elevationsseng (Bedst til prisen)

Med denne elevationsseng får du, rigtig god kvalitet til prisen. Derfor har vi også kåret den, som den bedste elevationsseng til prisen.

Du får en seng med en 10 cm ramme i massivt svensk fyrretræ. Til den er koblet den anerkendte og støjsvage Okin motor, der gør, at du nemt og smidigt kan styre sengen op og ned.

Det skyldes, at motoren sidder direkte under lamellerne.

Okin er verdens største, producent af elevationsmotorer. Det er din garanti for, at du får en motor der både er, holdbar og produceret efter alle foreskrifter.

Med en medfølgende trådløs fjernbetjening, er sengen nem at styre, selv i mørke.

Både rammen og madrassen er beskyttet, af et pænt og solidt betræk i møbelstof. Det er et holdbart betræk, der er med til at give sengen en længere levetid.

Samtidig er det med til at give sengen det klassiske skandinaviske look.

Du kan desuden vælge mellem 4 forskellige farver til betrækket; Sort, lysegrå, beige og antracit.

Uvurderlig springmadras sikrer komfortabel seng

Motoren og lamellerne kan selvfølgelig ikke, sikre dig en god komfort alene. Derfor arbejder de også tæt sammen med springmadrassen for, at sikre dig en god nattesøvn.

Springmadrassen i denne seng har syv komfortzoner, der er specialudviklede og patenterede, så din krop får den støtte, den har brug for hele vejen ned igennem.

Det unikke ved disse syv komfortzoner er, at der er anvendt 3 typer pocketfjedre, hvor der normalvis kun anvendes to typer. Dermed er du sikret en langt bedre søvn.

De syv komfortzoner, der bliver kaldt 7 bedre™ zoner, sikrer nemlig, at din rygrad bliver holdt lige under søvnen.

Det er en vigtig forudsætning for, at du sover dybere, og at du ikke får problemer med ryggen på grund af din seng.

Grunden til, at det er muligt at opnå 7 komfortzoner i springmadrassen, er, at den er skabt med pocketfjedre.

Det er fjedre, der er monteret individuelt, hvilket gør det muligt at give dem forskellig spænding, så de kan støtte din krop på forskellig vis.

Læg vægt på at vælge den rigtige topmadras

Udover springmadrassen spiller topmadrassen også en rolle i forhold til din komfort. Ikke en helt så stor rolle som springmadrassen, men stadig en afgørende en af slagsen.

Det er jo topmadrassen, som du ligger på hver nat, og det er derfor vigtigt, at den passer til dine behov.

Til denne seng følger der enten en topmadras i latex, ventilerende skum eller en kombination af begge materialer med.

Latex er et spændstigt og behageligt materiale, der giver god støtte og gør det nemt for dig at vende dig.

Samtidig er det meget ventilerende, så du ikke får det for varmt om natten.

Skum former sig efter din krop, og giver derfor en god aflastning af din ryg. Har du problemer med ryggen, vil det derfor i mange tilfælde være den rette topmadras for dig at vælge.

Kombinationen af begge materialer forsøger, at samle de bedste egenskaber fra begge dele, og det lykkes egentlig meget godt.

Alle modellerne leveres, med en Svanemærket topmadras.

Derfor er det den bedste seng til prisen

Senses serien består af syv forskellige elevationssenge, med små forskelle i prisen og den medfølgende topmadras. Fordelen ved dette er, at der er større chance for, at finde en Senses seng på tilbud.

Finder du Senses sengen på tilbud, får du endnu mere elevationsseng, for dine penge.

Udover at den er dansk produceret i kvalitetsmaterialer, med bl.a svensk fyrretræ til rammen og en Okin motor til elevationen, så får du også en seng hvor komforten er i højsædet.

Selvom den ikke ligger på helt, samme niveau som Ragna sengen, så er Senses serien stadig et godt valg, hvor du kan få en rigtig god nattesøvn.

Tag et bare et kig, på disse anmeldelser af serien, fra tidligere købere:

Freja K skriver f.eks følgende "Fantastisk seng. Den er så god at sove i. Sover meget bedre nu end før", mens Per N skriver "Godt køb. Sengen lever helt op til mine forventninger. God levering".

Mette M er lige så begejsteret og bemærker at "Sover dejligt. Bedste køb jeg har lavet, skulle aldrig ha tænkt og ventet så længe med at købe min nye seng. Nyder at komme i seng hver dag! Tak".

Sengen har da også, i skrivende stund, et snit på 4,7 ud af 5 stjerner, fra 469 anmeldelser af tidligere købere.

Du får meget seng for pengene, med denne elevationsseng.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54 cm (7 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 19 cm ben)
 • Farve: Sort, antracit, beige & lysegrå
 • 7 komfortzoner (7 bedre™ zoner)
 • Ergonomiske pocket fjedre
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på fjedre og ramme
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Medfølgende Svanemærket topmadras
 • polstring: 25 mm komfortskum
 • Vælg mellem op til 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Trådløs fjernbetjening
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Produceret i danmark
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi anbefaler disse boxmadrasser

Freja boxmadras

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - 100% tilfreds eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • 7 komfortzoner med Ergonomic+ fjedre

Senses boxmadras

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - 100% tilfreds eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 bedre™ zoner

Freja boxmadras (Bedst i test)

 

100 dages tryghedsgaranti - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage

I mange boxmadrasser er der ”kun” fem komfortzoner. Denne boxmadras har hele syv komfortzoner, og det er blandt andet en af grundene til, at vi har valgt den som bedst i test i boxmadras kategorien.

Med syv komfortzoner giver sengen dig nemlig i endnu højere grad den støtte du har brug for hele vejen ned igennem.

Hver del af din krop har nemlig brug for forskellige former for støtte fra madrassen. Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for at synke ned i madrassen, mens dine ben og lænd har brug for at blive holdt oppe.

Derfor er de 7 komfortzoner helt essentielle for, at du kommer til at sove godt.

De 7 komfortzoner bliver skabt ved hjælp af pocketfjedre med Airflow omkring.

Pocketfjedrene gør det muligt at differentiere, hvor trykaflastende madrassen er, mens airflowskummet gør madrassen åndbar og spændstig.

I Freja sengen er der yderligere anvendt, specialudviklede Ergonomic+ fjedre.

Ergonomic+ fjedrene er ekstra dybe og sørger for, at din krop får lige præcis den mængde støtte, den har brug for, alle de rigtige steder.

4 forskellige Freja senge

Inden vi præsentere topmadrassen der følger med til denne seng, er det vigtigt at vi gør det klart, at der findes 4 modeller af Freja sengen.

De fire modeller hedder hhv. Nordlys, Fjord, Älv og Fjäll.

Der er ikke meget forskel på sengene eller prisen, på nær når det kommer til topmadrassen.

Ved 3 af sengene kan du selv vælge, om du vil have en naturlatex eller memory skum topmadras, med til din nye seng.

Ved den sidste seng, kan du kun vælge en ergoflex madras, som i bund og grund er det samme som memory foam.

Lad os starte med at fortælle om latex topmadrasserne, som er det mest populære materiale til topmadrasser i Danmark.

Åndbar og ventilerende topmadras i latex

Det er ikke kun det tidligere nævnte airflowskum i selve madrassen, der gør sengen åndbar. Det er også topmadrassen i latex, der i øvrigt er Oeko-Tex certificeret, hvilket er din garanti for, at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionen.

Det er nemlig et naturmateriale, der er meget ventilerende, hvilket sikrer, at du ikke bliver for varm, når du sover.

Det er afgørende for, at du kan få en god søvn.

Topmadrassen gør, grundet sin spænstighed, det nemmere for dig, at vende dig og giver samtidig din krop ekstra støtte.

En topmadras i latex er særlig god til, at støtte dine skuldre, nakke, lænd og hofter.

Ved Nordlys og Fjäll modellerne får du yderligere en topmadras med komfortzoner. Det er unikt, og det giver din krop den helt rigtige støtte, hele vejen fra springmadrassen og til topmadrassen.

Vælger du Fjord modellen får du en topmadras med en ergoflex kerne, som minder om memory foam.

Det er en blødere topmadras, som tilpasser sig kroppen. Den er god til at holde på varmen.

Det unikke ved denne topmadras i memory foam består i, at den har to fastheder, som du frit kan vælge mellem, efter behag. Det kræver blot, at du vender madrassen om på den anden side.

Memory foam er i øvrigt kendt for, at bidrage til en trykaflastende topmadras.

Træramme med hele 25 års garanti er sengens sikre fundament

Freja boxmadrassen er skabt med en solid træramme i svensk fyrretræ. Dermed giver den sengen et solidt fundament, der gør, at den kan holde i mange år fremover. Faktisk får du hele 25 års garanti på både fjedre og ramme.

Både trærammen og boxmadrassen er betrukket med et kraftigt møbelstof. Det er med til at gøre sengen mere holdbar, da det er mere slidstærkt end andre sammenlignelige materialer.

Samtidig giver det den et pænt og ensartet look.

Trælamellerne i bunden er forstærkede for ekstra lang levetid.

Den bedste boxmadras

Det er ikke tilfældigt, at vi har valgt denne seng, som den den bedste seng, i boxmadras kategorien.

Det er nemlig ikke kun os, der er vilde med Freja sengene. F.eks skriver Forbrugsguiden følgende "Foruden de de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, er komforten helt i toppen på grund af samspillet mellem topkvalitets topmadrasser og fjedre af særdeles høj kvalitet".

Senge-testeren er enig og tilføjer at "Med 7 individuelle komfortzoner får du en unik, ergonomisk liggeposition, der sørger for at din rygsøjle ligger plant hele natten. Det hjælper din krop med at slappe ordenligt af, så du får den bedste søvn, når du sover i Freja".

Sengeguruen skriver at du får luksus til en god pris "Leder du efter en luksus boxmadras, som samtidig ikke koster spidsen af en jetjager? Så kunne det meget vel være denne Freja boxmadras, du skal have fat i. Her får du nemlig en prisvenlig boxmadras, hvor der samtidig ikke er gået på kompromis med hverken byggekvalitet eller liggekomfort".

Det er dog ikke kun eksperterne der synes, at Freja sengene er fantastiske. Tidligere købere, som har anmeldt sengene, er også begejstret.

F.eks skriver Janne følgende på Trustpilot "Vi er vildt glade for vores køb af Freja Fjäll og havde helt glemt, hvor skønt det er at sove i en ny seng.
Det har været super oplevelse fra vejledning via chatten, hvor medarbejderen hjalp med at finde frem til hvilken seng der kunne passe til os".

4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot

Det er dog ikke kun sengene, som køberne er vilde med, det er også forhandleren.

Faktisk er de så glade for dem, at de, i skrivende stund, har hele 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot, fra mere end 2000 anmeldelser.

Det er svært at finde andre forhandlere, med så mange anmeldelser, der har et lige så højt gennemsnit.

Specifikationer

 • 100 dages tryghedsgaranti - Gratis ombytning af madras eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 140x210, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå & beige
 • Højde: 56/57 cm. (20 cm ben, 30 cm madras, 6/7 cm topmadras)
 • 7 komfortoner
 • Ergonomic+ pocketfjedre
 • Vælg mellem latex eller memoryskum topmadras (Alt efter model)
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Oeko-Tex certificeret topmadras
 • Polstring: 25 mm Airflowskum
 • Indbygget antiskrid
 • 14 cm træramme i massivt svensk fyrretræ
 • Oeko-Tex certificeret topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 25 års garanti på ramme og fjedrebrud

Senses boxmadras (Bedst til prisen)

100 dages prøveperiode - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Denne boxmadras med 7 specialudviklede komfortzoner, giver god værdi for pengene.

Ligesom med de andre og dyrere senge fra Bedre Nætter, er det deres 7 bedre™ zoner, der er anvendt i denne boxmadras.

I stedet for de sædvanlige to typer pocket fjedre, er der her anvendt tre typer. Det giver en helt unik støtte til din krop.

Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for, at kunne synke ned i sengen, mens din lænd har brug for mere støtte.

Det er lige præcis det, som de 7 komfortzoner, giver mulighed for.

Spændstig og trykaflastende topmadras

Pocketfjedrene er dog ikke det eneste, der er med til, at sikre dig en høj grad af komfort. Det er en behagelig topmadras selvfølgelig også.

Derfor er det vigtigt, at du har en god topmadras, der passer til din krop. Det er både i forhold til, hvilken form for støtte din krop har brug for, og hvor varmt du har det om natten.

Der findes flere forskellige Senses boxmadras modeller, men den eneste forskel på dem er topmadrassen.

Til nogle af modellerne får du en blanding af en latex og en skum madras med, mens til andre får du den velkendte latex pulse topmadras.

Latex madrassen er skabt af naturproduktet latex, der giver en spændstig og ventilerende topmadras, der er behagelig at ligge på.

Det er dog ikke en normal latex topmadras. Den er nemlig produceret efter SonoCore metoden.

Det giver madrassen en mere harmonisk overflade, en længere levetid samt endnu mere åndbarhed.

En ekstra bonus ved denne metode er, at energiaftrykket i produktion kun er en 1/3 del af en latex topmadras skabt efter den normale damp metode.

Uanset hvilken model du vælger, får du en Svanemærket topmadras med, hvilket bl.a betyder at de er allergivenlige.

Vælger du en af de modeller, hvor du får en topmadras med blandet skum og latex, så får du også en rigtig god og behagelig topmadras, med de bedste egenskaber fra både memory skum og latex.

Topmadrassen er lidt blødere, end en topmadras der består af 100% latex, da den tilpasser sig din krop.

Memory foam er desuden kendt for, at bidrage positivt til en trykaflastende topmadras.

Solid træramme og kraftigt betræk sikrer en lang holdbarhed

Sengen er skabt med en solid træramme på 8 cm lavet af massivt svensk fyrretræ, der er FSC certificeret.

Det giver en meget holdbar seng, som du kan have glæde af i lang tid fremover.

FSC certifikatet er din sikkerhed for, at træet der er anvendt i sengen, kommer fra ansvarlig skovdrift. Ansvarlig skovdrift er hvor der bl.a tænkes på både lokalforhold samt arbejdsvilkår.

Du kan altså sove med god samvittighed.


Derudover er både rammen og madrassen, beskyttet af et lag kraftigt Oeko-Tex certificeret møbelstof.

Det beskytter både rammen samt madrassen, og øger altså derfor, yderligere sengens levetid. Samtidig er Oeko-Tex mærket din garanti for, at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionen.

Derfor skal du vælge Senses

Kunderne elsker denne boxmadras, i skrivende stund har den en vurdering på 4,6 stjerner ud af 5 mulige fra 298 tidligere købere af boxmadrassen.

F.eks skriver den godkendte køber Søren P at "Min datter sov så godt at det er svært at komme op i skole :-). Min datter er så glad for hendes nye seng fra bedre nætter og sov meget bedre i den end tidligere.

Camilla B skriver kort og kontant "Perfekt. Det bedste køb nogensinde". Og Martin N erklærer sig enig med følgende udtalelse "Rigtig god seng der lever op til beskrivelserne. Meget informativ hjemmeside. Nem bestilling. Ok pris. Godt med mulighed for ombytning. Alt i alt en meget positiv oplevelse... fra en der aldrig troede han skulle købe ny seng over nettet".

Eksperterne er helt enige med dem. F.eks skriver Testfabrikken følgende "Med en Senses-madras bliver søvn til mere end bare søvn. Der er her et ubetinget fokus på komfort, kvalitet og funktionalitet, så du kan få den absolut bedste oplevelse, når du vil sove eller slappe af. De danskproducerede boxmadrasser byder på en åndende, trykaflastende madras, der giver dig lyst til at gå i seng".

Fra Sengeguruen lyder det at "Senses er blandt Bedre Nætters bestsellere. Det er der nok særligt én grund til: Nemlig det faktum at du her får rigtig meget boxmadras for pengene. Således har vi at gøre med et højkvalitets produkt, som sælges til en meget rimelig pris".

Testbasen ligger sig på samme linie og skriver "Senses ligger helt i top i vores boxmadras test, både når det kommer til kvalitet og brugeranmeldelser". Senere tilføjer de at "Vi har altså at gøre med et kvalitetsprodukt, som lever helt op til forventningerne hos de brugere, der har købt madrassen".

Det er en absolut værdig vinder, af bedste seng til prisen, i boxmadras kategorien. Senses serien byder på meget seng til prisen.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde:  50-52 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • 7 bedre™ zoner
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm Komfortskum
 • Latex topmadras eller latex/memory foam topmadras
 • Svanemærket topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Stående eller væghængt sengegavl kan tilkøbes
 • Produceret i Danmark
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 15 års garanti på ramme og fjedrebrud
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

En kontinentalseng er en komfortabel seng

Kontinentalsengen er ikke et lige så populært valg, i Danmark som boxmadrassen er. Den er langt mere populær i USA, hvor amerikanerne er glade for, at sengen har én madras, selvom der kan sove to.

Derudover er sengens højde også vigtig. Den betyder nemlig både, at du kan stå ud af sengen i stedet for at rejse dig op, og at der er mere dybde til, at dine skuldre og hofter kan synke ned i sengen.

Tre madraslag

Lyngdal kontinentalseng 140x200 cm

En kontinentalseng er opbygget af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras.

De samarbejder om at give din krop den bedst mulige støtte. Du er næsten altid sikret, en behagelig liggekomfort, med denne type seng.

De tre lag er med til at gøre, at kontinentalsenge har en længere levetid end boxmadrasser.

En kontinentalseng er en robust seng og ofte kommer de med 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

I kontinentalsengene er det ofte en vendbar springmadras der følger med. Det giver dig en højere grad af komfort, når sengen er nogle år gammel og en længere levetid.

Fem komfortzoner eller syv komfortzoner

Springmadrasserne har typisk, mindst fem komfortzoner og ofte syv komfortzoner.

Dermed kan du vælge den fasthed, der passer til din vægt. Det er afgørende for, at din krop får den støtte, som den har brug for.

Det handler ikke om så mange komfortzoner som muligt. Det handler om gode komfortzoner, perfekt tilpasset til din krop. Dog siger tommelfingerreglen, at der skal være minimum fem komfortzoner i den bedste seng til din krop.

De fleste senge, i denne guide til de bedste senge i test, har 7 komfortzoner. Faktisk er der kun en seng, der ikke har 7 komfortzoner. Det er den helt nye Nora kontinentalseng, med hele 14 komfortzoner, som vi vurderet til, at være den bedste på markedet lige nu.

Kontinentalsenge har tit et mere eksklusivt look, fordi der er syet et kraftigt betræk rundt om rammen og madrassen.

Det er også med til at gøre sengen mere slidstærk, så du kan have glæde af den i flere år fremover.

Generelt er kontinentalsengene meget holdbare, f.eks har kontinentalsengene i denne senge guide, enten 15 års garanti eller 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Det er din garanti for, en god nats søvn, i mange år frem.

En kontinentalseng er normalt en dobbeltseng

Kontinentalsenge fås normalt ikke som enkeltmandssenge, med visse undtagelser.

De fleste kontinentalsenge er dobbeltsenge, og ligger dermed i målene 140x200 cm og opefter, hvilket bliver betegnet som dobbeltsenge.

Efterhånden som sengetypen har vundet indpas hos danskerne, er der også kommet flere og flere dansk produceret kontinentalsenge på markedet.

En danskproduceret kontinentalseng, er en behagelig seng, med oftest trykaflastende pocketfjedre, der giver den optimale støtte, og med en behagelig topmadras øverst på sengen.

Samtidig er der brugt kvalitetsmaterialer i opbygningen, så du får en solid seng, med lang garanti.

En komplet seng har alle disse ting. Du får meget seng når du køber en kontinentalseng.

Du kan læse mere om kontinentalsenge i vores test af kontinentalsenge.

Elevationssenge

Med en elevationsseng er det muligt for dig at hæve både fodenden og hovedenden på sengen. Dermed kan du for eksempel sidde op og arbejde, se TV, læse, spise og sove med hovedet og/eller fødderne hævet.

Sengen har en springmadras, der typisk er skabt med fem komfortzoner eller syv komfortzoner, for optimal støtte, når vi kigger på kvalitetssenge.

Før var det ofte således, at den bedste seng i test i elevationsseng kategorien, var med 7 komfortzoner, mens den bedste seng til prisen, var med 5 komfortzoner.

Nu har de næsten alle 7 komfortzoner eller, som vores vinder, 7 + 7 komfortzoner.

Når sengen er flad, har du derfor den samme komfort, som i en almindelig seng uden elevation.

ProSleep Boston L600 elevationsseng

Du opnår dog ekstra komfort ved at kunne hæve hoved- og fodenden, så du kan komme til at ligge i en mere behagelig stilling.

For eksempel er der mange, der sover på ryggen, der godt kan lide en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for, at variere den måde, de ligger på.

Elevationssenge kan afhjælpe smerter og andre lidelser

Der er også en række legemlige lidelser, hvor det er rart for dig at ligge med enten hovedet eller fødderne hævet.

Er du forkølet, eller lider du af sure opstød, er det rart for dig at løfte hovedenden.

Lider du af uro i benene eller hævede ben, er det rart for dig, at du kan sove med dem løftet.

Er I et par, der gerne vil have elevationssenge, skal I selvfølgelig have hver jeres madras i sengen. Dermed kan I indstille dem individuelt, så I får lige præcis det komfortniveau, som I ønsker.

Det er også vigtigt at tænke på fjernbetjeningen til sengen.

Er det en trådløs fjernbetjening eller måske via app? Måske kan i både bruge en trådløs fjernbetjening og en app?

Topmadrassen dækker revnen i midten

Det har dog selvfølgelig også den ulempe, at der kommer til at være en irriterende revne mellem jer i sengen, men en split topmadras kan gøre en forskel på det punkt.

En split topmadras er netop udviklet til elevationssenge for, at fjerne revnen imellem de 2 senge, uden at ændre på den gode komfort sengen tilbyder.

Det er optimal komfort.

Latex eller memory foam topmadras

Topmadrassen kan være produceret af memory skum eller latex. Ofte er det en valgfri topmadras, hvor du kan vælge mellem de to materialer.

Begge materialer kan give en trykaflastende topmadras, men memory foam har ry for, at give en mere trykaflastende topmadras end latex.

Memory skum tilpasser din krop, er utrolig blød og holder på varmen, mens latex er mere spændstigt, fleksibelt og med en ventilerende effekt.

Latex giver en mere åndbar topmadras.

Latex er det foretrukne i Danmark til topmadrasser, men kigger vi mod udlandet er det meget forskelligt. Der er mange lande hvor memory skum er det mest foretrukne.

Memory skum siges også, at være det bedste mod ondt i ryggen. Har du problemer med ryggen, bør du overveje en memory foam topmadras.

Har topmadrassen yderligere et temperaturregulerende og vaskbart betræk, er det et ekstra plus til sengen.

Er det et vaskbart betræk, er det nemmere at holde det rent og pænt. Og er det samtidig produceret i et meget åndbart materiale, så hjælper det med, at holde den rette temperatur løbet af natten.

Det er især vigtigt, hvis du vælger memory foam, da det ikke har samme ventilerende effekt som latex har.

Enkel eller dobbeltdyne

Er i to der skal dele sengen, så kommer spørgsmålet om dynen unægteligt også op. Skal i have hver jeres dyne eller skal i have en dobbeltdyne i kan deles om?

Med en dobbeltdyne bliver det måske lidt mere hyggeligt i sengen, men hvis en af jer har tendens til, at tage hele dynen løbet af natten, så kan det måske være en god ide, at i har hver jeres dyne.

Du kan læse mere om elevationssenge i vores test af elevationssenge.

Boxmadrasser

I Danmark er boxmadrassen stadig den mest populære form for seng, mens kontinentalsengen og elevationssengen sidder på en mindre del af markedet.

Nordkap boxmadras 180x200 cm

Boxmadrassen er typisk det billigste valg af seng, men eftersom billigst langt fra altid er bedst, er det værd at overveje, om det vil være den rigtige seng for dig.

De billigste boxmadrasser, har den samme form for fjedre hele vejen igennem, mens dyrere boxmadrasser har 5 eller 7 komfortzoner.

Begge boxmadrasser, i denne senge guide, har 7 komfortzoner og pocket fjedre. Det er netop pocket fjedre der gør det muligt, at skabe de 7 komfortzoner.

Du kan også få boxmadrasser med memory skum, men så har de ingen komfortzoner.

Boxmadras uden den irriterende revne

Noget af det, som mange par sætter pris på ved en stor boxmadras er, at der ikke er nogen irriterende revne mellem sengene.

Når du sover på en stor madras og topmadras, med memory foam, sammen med din partner, vil du tydeligere kunne mærke, når han eller hun vender sig.

Derfor skal du vælge kvalitet

Især på en boxmadras er det vigtigt at du vælger topkvalitets topmadrasser.

Det er vigtigt fordi, at du, f.eks sammenlignet med en kontinentalseng, har et lag med madrasser færre.

Det betyder, at hvis du vil ligge lige så godt som i en kontinentalseng, så skal madrasserne være i bedre kvalitet.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke kan få god søvn på en boxmadras, for det kan du sagtens.

En seng i premium klassen, bestående af en eller flere boxmadrasser, kan sagtens give den optimale støtte, hvis du har valgt en luksus topmadras eller en god boxmadras.

Memory skum eller latex

Ofte får du en valgfri topmadras, i  memory skum eller latex, med i købet.

Kan du lide at ligge utroligt blødt, skal du vælge en topmadras med memory skum. Memory skum giver en blød topmadras, og madrassen tilpasser sig efter din krop.

Vil du have en mere spændstig og åndbar topmadras, skal du vælge latex. Latex har nemlig en ventilerende effekt.

En luksus topmadras kan bestå, af både memory foam og latex samtidig eller hver for sig. Det er altså ikke udelukkende materialet, der er afgørende for, om det er en luksus topmadras eller ikke.

Hvis lægger en rullemadras ovenpå topmadrassen, kan du yderligere forlænge sengens levetid.

Du kan læse mere om boxmadrasser i vores test af boxmadrasser.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Din seng er afgørende for, at du kan vågne udhvilet hver morgen. Derfor er det også vigtigt, at du tænker dig godt om i forhold til, hvilken form for seng og madras du har brug for.

Find den bedste seng

For selvom vi har fremhævet nogle som bedst i test senge her på siden, er det ikke sikkert, at det er den bedste seng for dig.

En test af senge er ikke en facitliste, det er en guide, som kan hjælpe dig på rette vej, til at vælge en god seng til præcis din krop.

Det er vigtigt, medmindre at du har nogle skavanker du skal tage hensyn til, at du tager udgangspunkt i din vægt, når du skal vælge fastheden på din nye seng.

Du kan nemlig ofte vælge mellem tre forskellige fastheder. På enkelte senge, kan du dog kun vælge mellem to forskellige fastheder.

De forskellige fastheder er afgørende for, at give din krop den optimale støtte når du sover.

Det bedste du kan gøre, hvis du er i tvivl om hvilken fasthed du skal vælge, er at vælge en forhandler, hvor de giver dig 100 dages risikofri prøve.

På den måde kan du prøve sengen derhjemme, i op til 100 dage, før du beslutter dig for fastheden.

Ved at prøve sengen derhjemme i ro og fred, får du de bedste muligheder for, at vælge den rette fasthed til din seng.

Det giver dig en behagelig liggekomfort i mange år frem.

Derfor skal du vælge den bedste seng til din krop

Vores kroppe er forskelligt byggede, og det er derfor vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvordan din krop er indrettet, og hvordan du derfor kan sikre dig den bedst mulige søvn.

Dit budget spiller selvfølgelig også ind i forhold til, hvilken form for seng der vil være den rigtige for dig.

Din seng er dog en investering i god søvn, hvorfor du bør tænke grundigt over, hvilken der vil være den rette seng for dig.

Brug denne test af senge som en rettesnor til dit valg af seng.

Fordele ved en kontinentalseng:

 • Sengen ser pæn ud og er betrukket med møbelstof, hvilket giver den et flot udseende.
 • Sengen har en god højde, der betyder, at du står ud af sengen, ikke rejser dig fra den.
 • Sengen er opdelt i komfortzoner, der sikrer din krop den rette støtte hele vejen ned igennem.

Fordele ved en elevationsseng:

 • Sengen er god for dig, der gerne vil læse, se TV eller af andre grunde sidde op i sengen.
 • Ved at hæve hovedgærdet kan du lindre forkølelse, snorken og vejrtrækningsbesvær.
 • Ved at løfte fodenden kan du lindre uro i benene, hævede ben og vand i benene.

Fordele ved en boxmadras:

 • Sengen har ofte en lavere pris end de andre former for senge. God til det lille budget.
 • Sengen er nem at samle, skille ad og flytte rundt på. En fordel for dig, der flytter ofte.
 • Mange boxmadrasser kan fås med mindst fem komfortzoner, så du stadig er sikret høj komfort.

Sørg for at vælge den rigtige fasthed til sengen

Udover at det er vigtigt, at du får valgt den rigtige type seng, er det også vigtigt, at du får valgt den rette fasthed til madrassen.

Den er nemlig afgørende for, at du kommer til at sove ordentligt.

Med en enkelt undtagelse kan du få alle de ovennævnte senge i enten medium, fast eller ekstra fast.

Hvilken fasthed du skal vælge afgøres typisk af, hvor meget du vejer:

 • Vejer du under 75 kilo, skal du vælge en medium madras.
 • Vejer du mellem 75 og 95 kilo, skal du vælge en fast madras.
 • Vejer du over 95 kilo, skal du vælge en ekstra fast madras.

En ekstra fast madras koster som regel lidt flere penge. Det er dog vigtigt, at du sørger for at bruge de ekstra penge på, at vælge sengen der passer til dig og giver dig optimal støtte.

Det er sådan du får en god seng.

Undgå rygproblemer med den rette fasthed

Sengen er afgørende for, at din krop kan få den støtte, som den har brug for. Det er for eksempel med til at sikre, at du sover dybere, og at du kan undgå problemer med ryggen.

En trykaflastende topmadras kan også være god til rygproblemer.

Der findes en enkelt undtagelse til reglen om vægt. Det er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du vælger en blød seng.

Det sikrer nemlig, at dine hofter og skuldre kan synke ned i madrassen. Dermed bliver din rygrad ved med at være vandret, når du ligger i sengen.

Der findes mange test af senge tilgængelige for dig, men vi synes dog at vores er den mest omfattende og bedste senge test netop nu.

Vi har fundet denne video der kan hjælpe dig med at vælge hvilken type seng og madras der er bedst for dig

Din hovedpude er også vigtig for en god nattesøvn

Hovedpude af høj kvalitet

Sengen er dog ikke det eneste du skal have i tankerne, når du forsøger at skabe det perfekte sovemiljø.

Den rigtige hovedpude spiller også en stor rolle det forløb.

Hvis du vælger den bedste hovedpude for dig, så har du taget et stort skridt i den rigtige retning.

Hvordan vælger jeg den bedste hovedpude

Her er det afgørende om du sover meget på ryggen eller på siden.

Ligger du det meste af natten på siden, så skal du have en høj hovedpude, mens ligger du mest på ryggen, så skal du have en lav hovedpude.

Du kan også vælge en hovedpude der er midt imellem de to, hvis du er i tvivl eller mener du at ligger lige så meget på siden som på ryggen.

Du kan læse mere om, at tage det rette valg af både hovedpude og seng, samt hvilke sovepositioner der er bedst i denne artikel på Krop+Fysik.

Køb den bedste seng online eller i en butik?

I dag har du både mulighed for at købe din seng på nettet og i en fysisk butik. Det kan virke mærkeligt for nogle, at de skal købe noget så fysisk som en seng på nettet.

Du skal jo afprøve sengen i virkeligheden, for at finde ud af, om den er noget for dig.

Det er også rigtigt, at du skal afprøve sengen. Du får dog heller ikke en god fornemmelse for sengen, selvom du ligger i den i 5-10 minutter nede i butikken.

Du skal have den hjem og have den afprøvet der.

En senge test kan ikke gøres på 10 minutter

hvilken type seng

En test af sengen indebærer en længere periode, og ikke bare 5-10 minutter i butikken.

Faktisk tager det gerne en måneds tid, eller helt op til 3 måneder, at finde den rette seng til din krop.

Derfor er det bedst, at du vælger en seng, hvor du for eksempel har mulighed for at ombytte til en anden fasthed efter en måned eller 100 dage.

Det giver dig rigelig tid til at afprøve sengen.

Der er intet rigtigt eller forkert i forhold til, hvor du vælger at købe din nye seng henne. Det vigtigste er, at du afprøver sengen.

Med vores senge test og guide til, hvordan du finder den bedste seng for dig, håber vi, at du nu er klar til, at gå på jagt efter den helt rigtige type.

Søvneksperter ser farlig tendens

I Danmark bliver vi dårligere og dårligere til at prioritere vores søvn, og det er ikke sundt for os.

Vi kender nok alle til at have en travl og stressende hverdag, hvor det ikke altid kan være lige nemt at få de anbefalede antal timers søvn.

Det anbefales at du får 6-8 timers søvn hver nat, og gør du ikke det så har din krop svært ved at restituere, og det kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Derudover så ødelægger det også den efterfølgende dag, hvor du både kan føle dig træt, uoplagt og irriteret.

Der skal ikke den store lommeregner til for at regne ud at vi bruger rigtig mange timer i senge, og derfor er det også vigtigt at have de helt optimale forhold.

Specielt hvis du døjer med visse lidelser, såsom dårlig ryg, gtigt mm, at der tages hensyn til komforten.

En god seng kan hjælpe

En kvalitetsseng kan hjælpe dig med at få den korrekte støtte til din krop, og derved få en bedre nats søvn. Derudover kan en seng af høj kvalitet også forebygge smerter i kroppen.

Derfor vil vi altid anbefales at man køber en lidt bedre seng, da både komforten er bedre, men at den selvfølgelig også kan holde i længere tid.

Aldrig gå ned på kvalitet, når det kommer til seng.

Når det så er sagt, så findes der rigtig mange gode seng til fornuftige priser, og du kan endda være heldig at finde nogle gode senge tilbud, hvor du kan spare rigtig mange penge på kvalitetssenge.

Hvis du kommer til at købe en for billig seng, og sparer lidt i forhold til de mange kvalitetssenge, så skal du regne med at sengen måske holder 5 - ja måske 10 år mindre, og derefter skal du ud og købe en ny seng igen.

Hvordan vælger jeg den rigtige seng?

Har du ikke den rigtige seng, så kan du risikere ikke at få sovet nok, og derved får din krop heller ikke restitueret, så du kan føle dig klar til den efterfølgende dag.

Det er derfor vigtigt at vælge den seng du ligger bedst i - men det er måske nemmere sagt end gjort.

Alle kroppe er unikke, og derfor kræver de også unikke forhold, når der skal soves. Det tager desuden, i de fleste tilfælde, minimum 3 uger for din krop at vænne sig til din seng.

Men faktisk kan det tage helt op til 3 måneder, hvilket er grunden til at flere forhandlere tilbyder 100 dages prøvetid, selvom de ved at det er en god seng, du har købt.

Alle har forskellige behov når det kommer til senge, og hver sin krop har specifikke præferencer, når det kommer til at kunne restituere.

Derfor kan man godt komme med den påstand at verdens bedste seng ikke findes. I hvertfald ikke overordnet.

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?

Når du har valgt hvilken seng du skal have, så skal du så også finde ud af hvilken størrelsen sengen skal være i.

Eksperterne råder til at man som minimum har 80 cm plads i bredden, alt afhængig af hvor stor du er.

Har du en tendens til at ligge meget uroligt om natten, så skal du nok i en større størrelse, så du ikke ryger over bord.

Derudover så anbefales det også at din sneg er minimum 10 cm længere end du selv er.

Det vil sige at hvis du er under 190 cm, så kan du nøjes med en seng der er 200cm lang.

Er du over de 190 cm, så anbefales det at du kommer op i en længere model.

Sengene vi har testet i denne guide har følgende mål:

Størrelser på de bedste kontinentalsenge

Nora kontinentalseng (Bedst i test)

 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm
 • 220 x 220 cm

Atlas kontinentalseng (Bedst til prisen)

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 180 x 200
 • 180 x 210

Størrelser på de bedste elevationssenge

Ragna Elevation (Bedst i test)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm
 • 210x210 cm

Senses Elevation (Bedst til prisen)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Størrelser på de bedste boxmadrasser

Freja Boxmadras (Bedst i test)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 140 x 210 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Senses boxmadras (Bedst til prisen)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Halvandenmandsseng

Som du kan se ovenfor, så findes der mange forskellige størrelser senge, og det skal du selvfølgelig også tage hensyn til når du skal vælge din seng.

Er sengen til et mindre soveværelse, så er det måske ikke så smart at købe en seng der 210x210, da den rigtig meget.

Hvis du ikke har så meget plads i det rum sengen skal stå, å kan det være en god idé at investere i en halvandenmandsseng istedet.

Derfor skal du vælge en halvandenmandsseng

En halvandenmandsseng er en mellemløsning mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Disse senge kan også være praktiske i andre situationer. Eksempelvis hvis du sover alene, men vil gerne have god plads til at fylde i sengen, så kan en halvandenmandsseng være nok.

Det kan også være du er alene med et barn, som engang imellem sover sammen med dig, så giver den ekstra plads dig lidt mere komfort.

Det kan også være at sengen skal stå på et gæsteværelse, og kun bliver brugt engang imellem. Så kan det måske være billigere og købe en mindre seng.

Det er ikke noget problem at sove 2 i sådan en størrelse seng, dog ligger man lidt mere tæt end i en dobbeltseng.

Hvor stor er en halvandenmandsseng

Størrelsen på en halvandenmandsseng strækker sig typiskvis fra 120cm i bredden og op til 160 cm.

Længden på en denne type seng har ingen betydning, da der udelukkende er bredden på sengen der afgører hvad der kategorisere den som en halvandenmandsseng.

Sengene i vores guide, som kan fås i halvandenmandsstørrelser er følgende:

 • Nora Kontinentalseng fås i: 160x200 cm.
 • Atlas Kontinentalseng fås i: 140x200 cm & 160x200cm.
 • Ragna Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Senses Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Freja Boxmadras fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Senses Boxmadras fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.

Det betyder at du har mulighed for at få alle vores modeller i disse størrelser, hvis du gerne vil finde en mellemting mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Derfor har du også mulighed for at finde præcis den størrelse seng, som passer til din behov, uanset om du skal ligge alene i den eller du har en at sove sammen med.

Hos hvilke forhandlere finder du de bedste senge?

Der findes et hav af forhandlere, når det kommer til senge, men ikke alle stiller samme betingelser for dit køb af ny seng.

Derudover kan der også være stor forskel på din leveringstid, fra du har bestilt sengen til at den ankommer hjemme hos dig.

Nogle firmaer tilbyder også gratis fragt, hvilket sparer dig for besværet med at få transporteret sengen selv.

Senge test med online forhandlere

I denne senge test, har vi næsten udelukkende forhandlere, med der kun handler online, med dansk produceret senge. Og der er der selvfølgelig også en grund til. Grunden til det er prisen.

De forhandlere som udelukkende forhandler deres produkter online har en kæmpe fordel, i at de ikke skal betale kæmpe en kæmpe husleje for deres showroom og ydermere personale til at gå og passe det.

Derfor kan de selvfølgelig også sælge deres varer billigere, og derved kan du få dig en god kvalitetsseng til en fornuftig pris.

Vi har her dannet et overblik over de forhandlere vi har med i vores test af senge.

Bedre nætter

Bedre nætter er klart en af vores favoritter, når det kommer til forhandlere. Deres betingelser er helt i top, og derfor er de klart værd at anbefale til en hver der er på udkig efter en ny seng.

Bedre nætter startede tilbage i 2013, hvor 3 venner havde en idé om at skulle levere hverdagsluksus til alle til en rimelig pris.

De er også en af de forhandlere som udelukkende kører deres forretning online, og derfor er deres priser selvfølgelig også rigtig skarpe.

Åbent hele ugen

Selvom de udelukkende kører med en online forretning, så går de ikke på kompromis med deres service og vejledning.

Det gør de blandt andet igennem deres online chat funktion, og selvfølgelig deres kundeservice på telefon. Den har åbent fra 9-23 på alle ugens dage, og derfor skulle det være muligt for de fleste at kunne få fat i dem.

Hos Bedre nætter er de også rykket ud over de danske grænser, og har idag mange kunder, udover Danmark, i Sverige, Norge og Finland.

De har siden 2013 solgt mere end 50.000 senge i Skandinavien, hvilket er et imponerende højt tal. Bedre nætter har nogle af de bedste senge på markedet.

Vilkår hos Bedre nætter

Når du køber din seng hos Bedre nætter, så er du stillet rigtig godt. For det første så følger der 30 dages prisgaranti med.

Det sikrer dig at hvis du finder den seng du har købt billigere et andet sted, så matcher bedre nætter prisen og du får overskuddet tilbage.

Det samme gælder faktisk også hvis Bedre nætter selv sætter sengen på tilbud inden for de første 30 dage efter du har købt siden. Det må siges at være prisgaranti når det er bedst.

Det eneste du skal gøre for at gøre brug af din prisgaranti er blot at skrive til Bedre nætter, hvor du linker til siden hvor du har fundet sengen til en billigere pris.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Når du vælger at købe en ny seng hos Bedre nætter så følger der også 100 dages prøveperiode med, og det er klart noget vi kan anbefale at gå efter, når du skal købe ny seng.

Bedre nætter gør selvfølgelig alt for at vejlede dig til at du køber den rigtige seng i første hug, men det er ikke altid det lykkes.

100 dages prøve betyder at du kan du kan skifte madrassen kerne. Har du valgt en madras med en forkert hårdhed, så er det med at få den byttet inden for denne periode. Det er dog sådan at det tager din krop 3-4 uger, før at den har vænnet sig til din nye madras.

Det betyder også at du ikke får særlig meget ud at prøve en madras i en fysisk butik, med fuld påklædning. Din krop kan simpelthen ikke få noget ud af at ligge i en seng, med tøj på i 2 minutter.

Det er helt gratis at ombytte sin fasthed af madraskernen.

Endnu bedre så tilbyder Bedre nætter dig også at du inden for de første 100 prøve prøve, har mulighed for at få pengene retur for dit køb. Det skyldes at de tror så meget på deres produkter, at de selvfølgelig ikke regner med at du fortryder dit køb.

Uanset prisen på det du køber hos Bedre nætter, så tilbyder du gratis levering til kantstenen.

Du har også mulighed for at finansiere dit køb hos Bedre nætter, hvis ikke du har mulighed for at betale hele beløbet på en og samme gang. Det er rente- og gebyrfrit at finansiere sit køb hos Bedre nætter.

Hvad synes kunderne om Bedre nætter?

Det er en stor beslutning der skal tages, når man køber en ny seng, derfor kan det også være rart at høre hvad andre kunder har af oplevelser med forhandleren, inden man køber hos dem.

Derfor vi har herunder også samlet lidt anmeldelser af Bedre nætter - Både fra Trustpilot og fra deres egen side, hvor godkendte købere kan skrive ris og ros.

Bedre nætter har 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket må siges at være i den rigtig høje ende.

Frederik der tidligere i år har købt en kontinentalseng hos Bedre nætter, har følgende at sige om dem:

"Super seng, fantastisk kundeservice.

Vi købte en kontinentalseng hos bedre nætter. I forbindelse med købet var vi i kontakt med deres kundeservice, for at finde ud af hvilke seng der dækker vores behov. De var super hjælpsomme og de tilbød ikke de dyreste løsninger, men mere hvad vi havde brug for. Og har ikke fortrudt købet siden. Fantastisk seng og fantastisk kundeservice.

Mange tak herfra"

Frank J, som er godkendt køber på deres egen side har skrevet følgende til hans køb på Bedre nætters hjemmeside:

"Super god og hurtig service

Havde en virkelig god oplevelse med BedreNætter!

Skulle bruge 8 senge til et sommerhus, og havde en kort deadline. BedreNætter var super hjælpsomme og forstående overfor hurtig levering, så alt klappede perfekt, og de blev leveret tid tiden.

Jeg var også usikker på at købe senge online uden mulighed for at kunne prøve dem, men jeg er meget positiv overrasket. Synes kvaliteten er bedre end hvad tilsvarende konkurrenter med fysiske butikker kunne levere til prisen."

Og dette er blot få anmeldelser af mange positive købere hos Bedre nætter. Vi giver også vores varmeste anbefalinger til Bedre nætter.

Det er også forhandleren som vi mener har den bedste seng netop nu.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-23 alle ugens dage.
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 100 dage
 • Mulighed for at få penge retur inden for de første 100 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Prisgaranti
 • E-mærket webshop
 • Rentefri finansiering tilbydes

Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som er svære at komme udenom, når vi snakker handel af senge online.

Sengefabrikken blev dannet tilbage i 2014, og siden da er det kun gået en vej. Det skyldes blandt andet at de stræber sig på at kvalitetsprodukter skal kunne købes til fornuftige priser.

Alle produkterne du finder hos Sengefabrikken er gennemtestede, så de kan stå 100% inde for det de sælger.

Derfor er Sengefabrikken også med helt fra starten, når sengen skal designes, til konstruktionen og så selvfølgelig også til salget.

Det sikrer  også at der ikke er nogen mellempart der tager sin del af kagen. Alle deres senge er også produceret i Danmark.

Stort udvalg

De har desuden et kæmpe udvalg af senge, og derfor skulle det også være muligt at finde lige præcis den seng du ønsker hos Sengefabrikken.

Sengefabrikken gør meget ud af at deres personale har en stor viden inden for senge, og derfor kan give den rådgivning du har brug for, når du skal købe en ny seng. De har også åbent alle ugens dage mellem 8-21.

De har i alt haft mere end 20.000 danskere igennem deres forretning, og hjulpet dem med at finde en seng der passer lige præcis til dem.

Vilkår hos Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som tilbyder rigtig gode vilkår og betingelser for deres kunder.

De kører også med 30 dages prisgaranti, som sikrer dig at du ikke har købt sengen for dyrt. Det gælder uanset om du finder sengen billigere på deres egen side, eller hos en konkurrent.

Når du køber en seng hos Sengefabrikken så følger der også 30 dages ombytning af topmadras, madras eller lignende med.

Det betyder at har du valgt den forkerte hårdhed, så bytter de den hos Sengefabrikken til anden med et smil. De dækker endda også fragten, hvis du skal have ombyttet din madras.

Fortryder du helt dit køb, så har du også mulighed for at få dine penge retur inden for de første 30 dage.

De tilbyder desuden også fri fragt af deres varer, uanset om du køber varer for 100 kr eller for 50.000 kr.

Hvad synes kunderne om Sengefabrikken?

Ligesom Bedre nætter, så har Sengefabrikken også rigtig fine anmeldelser fra deres kunder. De har en samlet score på 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

På Trustpilot skriver Troels D blandt andet følgende til sit køb:

"Alt er godt!

God vejledning inden købet, hvor der guides professionelt og kompetent af konsulenterne. Anvendte chat-funktionen på hjemmesiden, og der var hurtigt svar.

Prisen på vores seng var den bedste jeg kunne finde for samme kvalitet og mål. Levering skete hurtigere end ellers lovet, og der blev aftalt tid der blev overholdt til punkt og prikke.

Alt i alt en super oplevelse at handle med sengefabriksudsalg, fra start til slut!"

Ebba L har også anmeldt Sengefabrikken, via der hjemmeside med følgende anmeldelse:

"Alt er forløbet perfekt - super service hele vejen igennem. Der var leveret forkerte “dimser” til Lbeslaget til gavlen - fragtmanden sørgede de selv for at få de rette “dimser” frem - jeg skulle blot ringe til firmaet og sige hvad dag der passede mig at få det lavet, det blev ordnet til aftalt tid.

Sengene er perfekte - min søvn er blevet bedre. Vi fik i telefonen og på chatten god vejledning - vi spurgte og spugte - og der blev givet gode svar, så vi følte vi vidste hvad vi kunne vente. Og som sagt, vi er blevet meget glade for sengene.

Alt ialt en god oplevelse at handle med Sengefabrikken"

Sengefabrikken er et rigtig godt sted at handle seng, derfor anbefaler vi dem også herfra.

 • Åbningstider for kundeservice: 8-21 alle ugens dage
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras: 30 dage
 • Mulighed for at få pengene retur inden for de første 30 dage.
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rentfri finansiering tilbydes

Bedworld

Hos Bedworld finder du også mange luksus senge til fornuftige priser. De kører også udelukkende deres forretning online, så du slipper for at skulle betale ekstra for din seng.

Bedworld har den overbevisning om at, hvis du sover i den rigtige seng, så fremmer det også din livskvalitet, hvilket vi er meget enige i.

Den nye dreng i klassen

Bedworld er forholdsvis nye på det danske marked, og du kender dem måske fra reklamerne, da de har gjort meget for at gøre sig synlige der.

Det betyder også at de har gjort meget for at præsentere deres senge, på deres webshop så sådan en måde at det er nemmest for dig som forbruger, at kunne finde den seng der passer bedst til dig og dine behov.

Deres filosofi er også at en seng ikke kan testes, ved at du prøver at ligge i en demo model i butikken i 1-2 minutter. Den skal prøves i længere tid, før at du ved om det er det rigtige valg for dig.

Vilkår hos Bedworld

Hos Bedworld tror de også rigtig meget på deres produkter, derfor får du også rigtig gode vilkår med, når du handler seng hos dem. Det betyder blandt andet at du får 101 nætter til at prøve din madras af.

Har du valgt en forkert madras, så kan du uden problemer bytte madrassen kerne, til en mere passende uden ekstra beregning. Skal du op og have en ekstra fast madras, som er dyrere, så skal du betale differencen.

Vælger du at købe en seng hos Bedworld, så kan du også være sikker på du får en god lang garanti med. De kører nemlig med minimum 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Dog har de fleste af deres senge hele 25 års garanti.

Uanset hvilken seng du vælger hos Bedworld, så får du altid gratis levering til kantstenen med. Derfor skal du heller ikke bekymre dig om ekstra omkostninger.

Ønsker du dog at få den båret op og monteret, så tager de et ekstra gebyr for dette, men så slipper du også for at skulle gøre noget som helst selv. Ønsker du bortskaffelse af din gamle seng, så tilbydes det også.

Hvad synes kunderne om Bedworld?

Bedworld er dem der har den højeste score på Trustpilot af de forhandlere vi har med i denne test af senge. I skrivende stund har de nemlig en total score på hele 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket jo næsten ikke kan gøres bedre.

Vi har herunder samlet lidt af anmeldelser fra kunderne, så du kan se hvad andre købere synes om dem.

Natasja, som er godkendt køber hos Bedworld, har skrevet følgende anmeldelse:

"Virkelig god service

Virkelig god service, info og koordinering af leveringen fra Bedworld. Fragtmændene ydede også super service og venlighed helt til 4.sal. Den nye seng er skøn!

En anonym kunde, der tidligere har købt en seng hos Bedworld, gav følgende anmeldelse af sin oplevelse med dem.

"Det kan simpelthen ikke gøres bedre

Det kan simpelthen ikke gøres bedre. Jeg blev kontaktet kort efter min bestilling med oplysning om leveringstidspunktet. Sengen blev leveret og samlet af et af de mest imødekommende og smilende mennesker, jeg har mødt længe. Det har været en meget positiv oplevelse at handle med jer, og så sover jeg som en drøm i min nye seng. Tusind tak for den gode oplevelse."

Vi vil også gerne give vores bedste anbefaling til Bedworld, og deres senge.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-22
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 101 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring, montering og bortskaffelse kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

NordicDream

NordicDream er også en af de store spillere på markedet når det kommer til forhandling af senge, dyner, puder osv.

Nordicdream er inspireret af den nordiske mytologi, og derfor har deres senge også navne derefter.

Hos NordicDream går man, som ved alle gode forhandlere, meget op i kvaliteten af produkterne. De har skåret alle mellemled fra, så de, så de kan stå 100% inde for deres varer.

Alle deres senge er dansk produceret af danske håndværkere.

NordicDream forhandler udelukkende deres produkter online, så du kan få kvalitetsprodukter billigere end ved en fysisk forhandler.

Derfor er det selvfølgelig også muligt at lave et godt senge køb hos NordicDream.

De er hos NordicDream selvfølgelig også E-mærket, som de forrige forhandlere også er.

Gode vilkår hos Nordicdream

Når du handler hos Nordicdream, uanset om du handler seng eller andet, så følger der altid prismatch med. Det sikrer dig at du ikke kommer til at betale for meget for din vare.

Skulle du finde din vare billigere hos en anden dansk forhandler, så matcher NordicDream prisen.

Det eneste du skal gøre for at gøre brug af prisgarantien er at sende din dokumentation på at du har fundet varen billigere hos en anden forhandler.

NordicDream giver dig også 100 dages tilfredhedsgaranti, hvilket betyder at du kan prøve sengen i 100 dage, helt risikofrit, hvilket betyder at hvis du mod forventing skulle fortryde dit køb, så kan du få hele købsbeløbet retur igen, blot varen er i samme stand.

Du kan også istedet bytte sengen til en anden seng, hvis du ønsker det og det resterende returneret.

Hvad siger kunderne om NordicDream?

NordicDream ligger også i den rigtig høje ende hvad angår deres score på Trustpilot. De har i skrivende stund en samlet score på 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Jenny Stool har blandt andre skrevet følgende anmeldelse til sit køb hos Nordicdream:

"Vi har købt en Ragna Nordlys dobbeltseng med elevation og er super glade for den.

Vi har haft lidt problemer med topmadrassen når vi bruger elevationen, men det er blevet løst ved hjælp af super god kundeservice.
Sengen er fantastisk at ligge i og dejlig stor til hele familien.
Vi har oplevet god og hurtig service og kan varmt anbefales."

Jesper Schaarup har også knyttet en anmeldelse til sit køb:

"Vågn op som en frisk havørn
Vi har nu købt to skønne senge fra Nordic Dream, og alle dem som ligger i dem, er bare rigtig glade. Vi havde også en dejlig oplevelse med hensyn til købet, hvor al service og hjælpsomhed var helt i topklasse - man følte sig tryg hele vejen igennem. Sovekvaliteten er også blevet markant forbedret, man står jo op om morgenen som en frisk havørn. Vi kan klart anbefale det - prøv en ny kvalitetsseng !"
Dette er blot få af mange gode anmeldelser NordicDream har fået på deres Trustpilot.

Der er ingen tvivl om, at det er en absolut anbefalesværdig forhandler, og at du finder nogle af de bedste senge på det danske marked, hos NordicDream.

 • Åbningstider for kundeservice: Mandag-søndag: 9-23.
 • 100 dages fuld returret
 • Gratis levering
 • E-Mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering

Hvordan får jeg den bedst mulige søvn?

Kvinde sover godt

Som nævnt tidligere så er søvn en yderst vigtig faktor for at du kan fungere.

Får du ikke nok søvn, så kommer du hurtigt til at være uoplagt dagen efter,

Dit humør er sikkert heller ikke særlig godt, og dertil skal det siges at dit helbred kan tage skade af for lidt søvn over en længere periode.

Dit soveværelse er til at sove i

Det er ikke uden grund at det hedder et soveværelse, det er nemlig beregnet til at sove i.

Det er nemt at blive forstyrret inden sengetid, og specielt hvis man tager telefon, iPad eller lignende med sig i seng.

Det er en rigtig dårlig idé, mener samtlige eksperter på området. Derfor er det vigtigt at, når du er i dit soveværelse, så skal du ikke se tv eller lignende.

Dit soveværelse er hovedsageligt til at sove i.

Får du ikke den rette mænge søvn, så kan det, som nævnt før, give helbredsmæssige problemer. Det er nemlig sådan, at din krop restituere og genopbygger nye celler når du sover.

Får du ikke den korrekte mængde søvn, ja så når kroppen simpelthen ikke at restituere nok, og det vil du tydeligt kunne mærke.

Er den bedste seng garanti for god søvn

En god seng kan hjælpe på det, men det er ikke sikkert at det er nok.

En god seng kan kun sørge for, at du ligger korrekt, og dermed give dig de bedste forudsætninger, for god søvn.

Du kan bruge denne test af senge til, at finde den bedste seng til dig og din krop. Resten skal du selv sørge for.

Hvilken der er den bedste seng til netop din krop, er det kun dig selv der kan svare på.

Derfor er denne test af senge, udelukkende en guide der kan, hjælpe dig på rette vej til, at vælge den rette seng.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor her, finder du ofte stillede spørgsmål om, både de bedste senge og om, hvordan du vælger den rette seng, til lige præcis din krop.

Hvilke senge er de bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på nogle af de mest populære senge hos de danske forhandlere. Vi har kigget nærmere på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser.

Ud fra parametre såsom kvalitet, komfortzoner, fjedre, garanti og handelsbetingelser har vi fundet frem til de bedste senge, af dem vi har kigget på.

Vinderen af bedste kontinentalseng er Nora. Vinderen af den bedste elevationsseng er Ragna. Vinderen af bedste boxmadras er Freja.

Hvilken seng er den bedste til prisen?

Vi har i denne guide til den bedste seng, også kigget nærmere på den bedste seng til prisen, i hver sin kategori.

Vi har mener at den bedste elevationsseng til prisen er Senses. Den bedste kontinentalseng til prisen er Atlas, og den bedste boxmadras til prisen er Senses.

Hvorfor købe en god seng?

Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer pr. døgn i sengen. Derfor er det også vigtigt at du ligger godt.

God søvn gør, at du føler dig udhvilet og frisk, til en ny dag hver morgen. Sundhed og god søvn hænger sammen.

Hvilken madras skal jeg vælge til min nye seng

Når du køber ny seng, så skal du også have ny madras. Du vælger din nye madras alt efter din vægt. Jo mere du vejer, jo mere fast skal din madras være, for at give dig den korrekte støtte.

Er du højere end gennemsnittet, kan det være at du skal vælge en længere seng. Normalt er madrassen 200 cm lang, men du kan, i mange tilfælde, vælge en 210 cm madras i stedet.

En god tommelfingerregel er, at du skal lægge 10-20 cm til din højde for, at vælge længden på din nye madras.

Du kan læse mere om, hvordan du vælger den korrekte madras, i denne senge guide.

Hvor får man mest seng for pengene?

Vi mener, at du får mest seng for pengene hos Bedre Nætter, NordicDream eller sengeFabrikken. Vi anbefaler dog, at du læser vores senge guide, før du beslutter dig for, hvilken seng du vil have.

De tre forhandlere har alle både gode tilbud og gode handelsbetingelser, hvor du f.eks får 100 dages risikofri prøvetid eller, som det mindste, mulighed for, at bytte din madras til en anden fasthed, indenfor 100 dage.

Hvor vigtig er en god seng?

En god seng er meget vigtig, for både dig og din krop. Det er den gode seng, der er fundamentet for, en sund søvn.

Uden en sund og god nattesøvn, sætter du både dit fysiske og mentale helbred på spil.

Du tilbringer op mod en trediedel af dit liv i sengen, derfor er det utroligt vigtigt, at du både ligger ergonomisk korrekt og sover godt.

Hvilken seng er bedst i test?

Før du vælger din nye seng, skal du først beslutte dig for, hvilken type seng du vil have. I denne senge guide, kan du læse om kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

Nedenfor her, kan du se en liste over, de senge vi mener er bedst i test, i hver deres kategori:

Kontinentalsenge

 • Nora - Bedst i test
 • Atlas - Bedst til prisen

Elevationssenge

 • Ragna - Bedst i test
 • Senses - Bedst til prisen

Boxmadrasser

 • Freja - Bedst i test
 • Senses - Bedst til prisen