Senge test - Guide til de bedste senge netop nu

Er du på jagt efter en ny seng, kan du herunder få masser af inspiration til, hvilke muligheder du har på sengemarkedet. For sengen er jo et af de vigtigste møbler i boligen, fordi den er med til at sikre din nattesøvn.

Læs blandt andet vores guide til, hvad du skal lægge vægt på, når du køber en ny seng.

Din seng har stor betydning for, at du kan få en god nattesøvn.

I denne guide til den bedste seng kan du derfor få inspiration til, at finde den seng der passer bedst til lige præcis din krop.

Hvilken seng, der er den bedste, er selvfølgelig individuelt.

Når du skal købe seng, er det derfor vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra din krop og dit behov.

Du kan her se de senge, som vi har kåret til bedst i test og bedst til prisen.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

De bedste senge netop nu

Herunder gennemgår vi de 2 bedste senge, fra hver af vores guides til henholdsvis de bedste kontinentalsengede bedste elevationssenge og de bedste boxmadrasser.

Det er de to senge i hver kategori, som vi har kåret til henholdsvis bedst i test og bedst til prisen.

Sengene kan være med til at give dig en ide om, hvad du kan få og forvente. Dermed kan du få en god ide om, hvordan sengemarkedet ser ud i øjeblikket.

Under gennemgangen af sengene finder du en guide til, hvordan du skal vælge den rigtige seng. For det er jo netop vigtigt, at du sørger for at få valgt den rette.

En seng kan nemt holde i 10-15 år, eller længere hvis du passer godt på den. Derfor er den en investering i din søvn i mange år fremover.

I denne guide til den bedste seng, har vi kigget nærmere på senge fra BedrenætterSengefabrikken, NordicDream og Bedworld.

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Bedst i test

Venus Kontinentalseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 års garanti

Tromsø Kontinentalseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af én madras
 • 7 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus Kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Dette er en absolut eksklusiv seng til en god pris.

I Venus kontinentalsengen er der pocketfjedre, i både boxmadrassen og springmadrassen. Det sikrer dig en højere grad af komfort.

Pocketfjedrene er nemlig opbygget således, at denne seng får hele 7 komfortzoner. Det gør bl.a at dine skuldre og hofte synke ned i sengen, mens resten af din krop får mere støtte.

Komfortzonerne i denne Venus seng er dog helt unikke, da de er special udviklede med henblik på, en ergonomisk korrekt position af din rygsøjle.

Der er anvendt 3 forskellige typer pocketfjedre i madrasserne, i stedet for de normale 2 typer. De 3 typer fjedre har hver deres fasthed, tilpasset de forskellige zoner på din krop.

Det gør bl.a, at rygsøjlen bliver holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at give dig en bedre søvn, samtidig med at det forebygger rygproblemer.

Bedrenætter kalder dem 7 bedre™ zoner, og har taget patent på det. Du kan altså ikke finde disse typer komfortzoner hos andre sengeforhandlere.

Her kan du se en kort video om komfortzonerne
Imellem fjedrene i madrasserne ligger 25 mm Mint polstring. Det er med til at give en mere åndbar seng og optimal støtte, der sikrer at du kommer til at sove bedre om natten.

Mintpolstring er en type skum med åben cellestruktur, der gør at den både er mere fast, elastisk samt har en bedre evne til at rejse sig efter brug.

Det giver en længere holdbarhed, end mange andre typer polstring.

Samtidig er Mint designet til at at være åndbart, så du får en bedre ventilation i din seng.

Når du sover, kommer du jo til at svede, og den fugt kan forsvinde to steder hen: ud gennem din dyne eller ned i sengen.

Med en mere åndbar seng, skaber du altså et bedre sovemiljø, og dermed har du også en seng, der kan holde i længere tid.

Topmadrassen sætter prikken over i’et

Udover springmadrassen og boxmadrassen medfølger der også en Pulse Rönd topmadras i Latex.

Topmadrassen er 7 cm tyk og Svanemærket. Svanemærket er din garanti for en allergivenlig topmadras.

Latex er et ventilerende naturmateriale, der er spændstigt at sove på. Det giver støtte til dine skuldre, ryg, nakke og lænd.

Det er det materiale, de fleste forbinder med en topmadras, og derfor også det materiale som de fleste foretrækker.

Latex har yderligere den fordel at det er åndbart. Det betyder at det ikke holder på varmen, og dermed får du en bedre temperatur mens du sover.

Topmadrassen her er lavet efter den banebrydende SonoCore metode.

Det betyder at latexen er blevet vulkaniseret, indefra og ud, ved brug af varmebølger i stedet for damp, som der normalt bliver anvendt.

Det sikrer en fuldstændig ensartet overflade, samt et bedre mikroklima i madrassen. Det bidrager til et bedre sovemiljø og en mere allergivenlig seng, med en mere sund søvn.

En ekstra bonus ved SonoCore metoden er, at den også bidrager til en længere levetid til madrassen, samt et væsentlig mindre energiforbrug ved produktionen af denne.

Du kan desuden vaske betrækket i vaskemaskinen ved op til 60 grader.

5 forskellige Venus senge

Du kan få Venus i 5 forskellige modeller; Venus Mayan, Venus Natural, Venus Original og Venus, som er den seng vi har skrevet om her.

Forskellen på de 5 senge er den medfølgende topmadras. Alle topmadrasserne er produceret med vulkaniseret Pulse Latex, men der kan være forskel på betrækkene og efterbehandlingen.

Det er småting og bør ikke være den afgørende faktor for dit valg.

Selvom det måske kan virke lidt forvirrende, at der er flere forskellige typer af samme seng, så er det faktisk en fordel for dig.

Det betyder nemlig, at der oftere er tilbud på en Venus seng, og dermed kan du være heldig at spare mange penge, selvom du køber en af de bedste senge på markedet.

Betræk i møbelstof beskytter sengen

Springmadrassen og den 12 cm tykke ramme i massivt svensk fyrretræ på boxmadrassen, er betrukket med kraftigt og holdbart polyester i høj kvalitet.

Det sikrer dig et solidt betræk langt ud i fremtiden.

Betrækket er med til at holde de to madrasser samlet, så du ikke med jævne mellemrum skal lægge dem på plads, fordi de skrider ud, når du vender dig.

Derudover er betrækket også med til at gøre din seng mere holdbar. Både boxmadrassen og springmadrassen bliver på den måde beskyttet mod snavs og smuds.

Dermed kan de holde sig pæne i længere tid.

Endelig er betrækket selvfølgelig også med til at give sengen det strømlinede udtryk, som mange netop godt kan lide ved kontinentalsenge.

Med et ensfarvet betræk, får sengen et neutralt og minimalistisk udseende, hvilket passer ind i mange forskellige indretninger.

Du har mulighed for at skifte betrækket, så du kan få det i den farve, som du ønsker.

Venus er bedst i test

Serien af Venus senge er utrolig populær, og det er med god grund.

Køberne af Venus sengene er meget tilfredse med dem, det ser man tydeligt på de rigtige gode anmeldelser af dem.

I skrivende stund har Venus sengen 668 anmeldelser fra tidligere købere, med et gennemsnit på 4,5 stjerner ud af 5.

Det er en meget høj vurdering, som kan være svært at finde ved andre senge i samme prisklasse.

F.eks skriver den tidligere køber Jens R "Fantastisk service. Hurtigt og effektivt. Købte en Venus seng fra bedre nætter. Det har hjulpet en del på min søvn og er faktisk begyndt at kunne huske mine drømme for første gang i længere tid. Sengen er utrolig behagelig og har en dejlig comfort. 5/5 herfra".

Zlata S er helt enig, og skriver følgende "Venus sengen er et must for god søvn. Har kun haft god kvalitetsøvn i den nye seng siden den havnede her.
Kundeservice har været i topklasse allerede inden ordren blev lagt. De er gode til at sætte sig i køberens situation og komme med gode inputs. Efter vores ordre var lagt, fik vi en fif om at vi kunne bestille (gratis!) sengeben, der var lidt højere, end det, som var angivet på ordren. Hvilket var et meget smart råd, da det nu er muligt at ligge kasser under sengen og udnytte pladsen bedst muligt. Så simpelt et råd viser bare, at kundeservice er ude på at give den bedste oplevelse til kunden hele vejen igennem.
Er meget glad og kan kun anbefale Bedre Nætter til andre, der overvejer sengekøb".

Det er dog ikke kun de tidligere købere af Venus, som er vilde med sengen. Eksperterne er nemlig helt enige.

Testmagasinet skriver bl.a følgende om Venus sengen "Vil du have det bedste, er Venus din nye drømmeseng" mens Sengeguruen bl.a udtaler at sengen "balancerer høj byggekvalitet med en attraktiv pris".

Sov-bedre ligger sig på samme linie og skriver bl.a at  "med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design".

Er du, på trods af dette, stadig i tvivl om Venus er den bedste seng for dig, så får du 100 dages prøvetid på den.

Du kan altså sende sengen retur, helt uden omkostninger for dig, hvis du ikke er 100 % tilfreds med den.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Bedst i test hos flere søvn & senge medier
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 61 cm. (10 cm ben, 26 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • 7 komfortzoner
 • 7 cm Svanemærket allergivenlig topmadras i pulse latex
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Vælg mellem 4 typer ben
 • 25 mm mint polstring
 • Sengegalv medfølger
 • Antiskrid mellem madrasserne
 • Ramme i 12 cm massivt svensk fyrretræ
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Tromsø kontinentalseng (Bedst til prisen)

En test af sengen afslører at du får en virkelig god kontinentalseng til en meget fornuftig pris. Den er et oplagt valg som bedst til prisen.

I springmadrassen er der pocketfjedre, som er den nyeste og bedste form for fjedre i dag.

Pocketfjedrene sidder individuelt syet ind i poser, og det er derfor muligt at få dem til at arbejde sammen på en helt anden måde end med fjedre, der sidder samlet i madrassen.

En god madras er inddelt i zoner, her kaldt komfortzoner. Denne madras har 7 af disse.

Det giver din krop den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem: dine skuldre og hofter kan synke ned i underlaget, mens resten af din krop i højere grad bliver holdt oppe.

Tilpas sengen til dine behov

Der er forskel på, hvilken form for seng vi hver især har brug for. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at foretage en række valg i forhold til, hvilken seng der vil passe bedst til dig.

Du kan vælge hvilken fasthed sengen skal være i. Der kan du vælge mellem medium, fast og ekstra fast. Ekstra fast koster dog lidt ekstra, grundet de mange fjedre der er i denne type fasthed.

Når du vælger fasthed, skal du tage udgangspunkt i, hvor meget du vejer.

Deler du seng med din partner, så er det vigtigt at i vælger en fasthed der passer jer begge.

Forhandleren anbefaler dette:

 • Vejer du under 70 kg anbefales medium fasthed
 • Vejer du mellem 70 & 100 anbefales fast fasthed
 • Vejer du over 95-100 kg anbefales ekstra fast fasthed

Derudover kan du vælge højden på din seng. Det gør du ved at vælge hvilke ben du foretrækker.

Du har 2 højder at vælge mellem, på 2 forskellige typer ben.

Vælg latex eller memory skum topmadras

Sammen med kontinentalsengen medfølger også en topmadras af latex eller flow skum.

Topmadrassen af latex er åndbar og slidstærk, samtidig med at den giver en god og behagelig støtte til din krop.

Topmadrassen af flow skum, som minder om memoryskum, er noget blødere, og er bedre til at holde på varmen, når du skal sove.

Memory skum er kendt for at tilpasse sig kroppen, og det har ry for at være godt mod ondt i ryggen.

Sengegavl og betræk i flot møbelstof

Tromsø kontinentalseng er beskyttet af et kraftigt møbelstof, i enten sort eller lysegråt. Det betyder, at madrasserne ikke bliver lige så slidte, hvilket giver sengen en længere levetid.

Betrækket tillader dog stadig, at du har mulighed for at vende springmadrassen. Dermed kan du få den ubrugte side opad og få mere støtte.

Betrækket kan desuden tages af og vaskes.

Du har mulighed for at tilkøbe en sengegavl til sengen, der ligeledes er betrukket med det holdbare møbelstof.

Det giver dig mulighed for at sidde mere behageligt, når du sidder op i sengen. Og så giver det samtidig et flottere udtryk i soveværelset.

Eksperternes dom

Du får meget seng for dine penge med denne kontinentalseng. Det viser sig bl.a ved at der er pocketfjedre med 7 komfortzoner i springmadrasserne.

Ofte er der Bonell fjedre i den nederste madras, når der er sparet på produktionsomkostningerne, men ikke i denne seng. Her er der brugt en langtidsholdbar skum i stedet og 11 solide lameller.

Rammen er bygget i solidt svensk fyrretræ der er FSC certificeret. Det borger for kvalitet og en lang levetid.

Denne seng er et godt køb for dig der vil sove godt, uden at bruge en mindre formue. En sikker vinder af "Bedst til prisen" i denne guide.

Tager vi et kig på andres vurderinger af denne seng, ser vi hurtigt at vi ikke er de eneste der mener, at det er et godt køb.

F.eks skriver Sov-bedre følgende om sengen "Dette er en bemærkelsesværdig seng, der imødekommer store krav og behov inden for komfort, stabilitet og støtte".

Testsektionen ligger sig på samme linie og kalder den en kvalitetsseng, hvorefter de følger op med følgende udtalelse om de to topmadrasser du kan vælge imellem "Fællesnævneren er en høj kvalitet samt en behagelig støtte, hvilket virkelig udgør kronen på værket".

Er du stadig i tvivl om dette er den bedste seng til dine behov, så har du faktisk 100 dages prøvetid.

Det er dog ikke 100 dages prøvetid med samme betingelser som Bedrenætter tilbyder. Du har 100 dage til at bytte én madraskerne eller én topmadras gratis.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 200x200 & 210x210 cm
 • Højde: 57 cm ( 7 cm topmadras - 22 cm boxmadras - 18 cm springmadras - 10 cm ben)
 • Farver: Sort, lysegrå & sand
 • 15 års garanti
 • 7 komfortzoner
 • Polstring: 25 mm komfortskum
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast springmadras
 • Vælg mellem 2 typer ben i 2 forskellige højder
 • Valgfri topmadras i memory skum eller latex
 • Produceret i Danmark
 • Oeko Tex certificeret tekstiler
 • FSC certificeret svensk fyrretræ
 • 100 dages prøvetid

Vi anbefaler disse elevationssenge

Bedst i test

Venus Natural elevationsseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 års garanti

Yrla Älv

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Venus Natural Elevationssengen er en eksklusiv seng, skabt med en kraftig ramme på 20 cm i massivt svensk fyrretræ.

Det giver sengen en solid og holdbar base, der sikrer, at du kan have glæde af den i mange år fremover, hvilket forhandlerens 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud også vidner om.

Elevationsbunden har nakkevip, så du har mulighed for at ligge med hovedet i den stilling, som du ønsker. Hovedenden kan justeres op til 62 grader.

Der er selvfølgelig også den normale mulighed for at hæve og sænke fodenden. Du kan justere fødderne op til 45 grader.

Sengen er udstyret med en TD4 Linak-motor, der er produceret i Sønderjylland. Det er en populær motor, da den både er holdbar, meget lydsvag samt nemt at styre den, f.eks via app eller trådløs fjernbetjening.

Danske Linak har i øvrigt ry for, at producere nogle slidstærke elevationsmotorer, der kan holde til lidt af hvert.

Springmadras i høj kvalitet

Udover rammen med elevationsmotor består sengen af to madrasser. Det er henholdsvis en springmadras og en topmadras.

Springmadrassen har hele 7 special udviklede komfortzoner. Disse syv komfortzoner er udviklede af forhandleren, og du kan ikke finde dem andre steder.

De bliver kaldt 7 bedre™ zoner, og har den fordel, sammenlignet med typiske komfortzoner, at der bliver brugt en fjedertype mere.

Den ekstra fjedertype gør det muligt, at for madrassen at tilpasse sig endnu bedre til din krop.

Helt konkret betyder det, at din krop kan få endnu bedre støtte, hele vejen fra top til tå. Der er med til at sikre dig en endnu bedre søvn.

Alle fjedrene er i øvrigt ergonomiske pocketfjedre.

Det er selvfølgelig vigtigt, at springmadrassen kan følge med op og ned, når du ændrer på stillingen i sengen. Derfor er denne springmadras skabt med 25 mm Mint polstring mellem fjedrene.

Fordelene ved Mint polstring er mange. Mint er et meget fleksibelt, åndbart og spændstigt materiale.

De fleksible og spændstige egenskaber gør at det egner sig perfekt til en elevationsseng, og åndbarheden gør at sengen kan slippe af med både varme og fugt.

Topmadras sikrer god komfort

Topmadrassen er det lag af sengen, som du er dagligt i kontakt med. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den, der passer bedst til dig.

Her får du Venus' populære Mayan Pulse med, som er lavet efter SonoCore metoden.

Denne metode gør at topmadrassen har en mere harmonisk overflade, og derved også er mere fleksibel.

Topmadrassen har en ekstra lang levetid, grundet SonoCore metoden, og den er 100% organisk. Derfor er den også rigtig god til dig der lider af allergi.

Det er desuden en Svanemærket topmadras.

Du kan frit vælge mellem en split topmadras eller 2 topmadrasser.

Den bedste seng på markedet

Vi er ikke de eneste der mener, at Venus elevationssenge serien er blandt de bedste senge på markedet i øjeblikket. Det mener købere af sengen også.

Den har nemlig i skrivende stund en vurdering på 4,5 stjerner ud 5 mulige fra 115 godkendte købere. Og f.eks skriver Christoffer M følgende " Vi gik fra en rigtig god IKEA-seng, med også en rigtig god kvalitetstopmadras.

Alligevel er den samlede oplevelse af sengen og støtten bare bedre med sengen fra Bedre Nætter. Jeg har valgt en mindre fast seng end anbefalet, fordi jeg ikke er god til for fast en seng, men den fungerer perfekt til mig.

Jeg føler en god støtte, uanset om jeg ligger på siden eller ryggen. Og hele vejen igennem valget og installering af sengen, har kundeservice været lige ved hånden. Selv da sengen blev samlet og elevation “indstillet” kl. 22 om aftenen - det er fedt!". Han slutter af med at give den 5 stjerner.

Og Henrik K bemærker at han "Ligger utrolig godt. Så hvor jeg før fik dårlig og for lidt nattesøvn ,ja så er jeg faktisk begyndt at blive vækket af mitvækkeur. Så bedste investering."

Eksperterne er helt enige med kunderne, f.eks skriver Sov-bedre at det er den "bedste elevationsseng i testen", og at sengen skiller sig ud "da den har hele syv komfortzoner, hvilket gør den maksimalt trykaflastende".

Og Bedste5.dk følger trop med denne bemærkning "Dette er virkelig en kvalitetsseng som vil gøre din nattesøvn til noget særligt".

Testsektionen er på samme linie og gør opmærksom på at "her får du premiumkvalitet til en god pris, der ligger lige i midten af prisskalaen sammenlignet med andre sengemodeller". Hvorefter de notere sig at "Med en seng som denne, så er du – uden tvivl – sikret en rigtig god nattesøvn nat efter nat".

Eksperterne hos Sengeguruen.dk skriver at det er "en skøn seng i høj kvalitet, hvor der virkelig er blevet kælet for alle detaljer. Hver eneste del af sengen – fra ramme til madras – er således fremstillet med tanke for din komfort".

Testfabrikken følger op med følgende bemærkning om Venus "der er blevet tænkt på selv den mindste detalje og du kan derfor også være sikker på, at når den bliver samlet færdig og du skal sove den første nat i sengen, så vil det være den bedste nattesøvn, du nogensinde har fået".

Vi kan altså godt slå fast, at dette er en luksuriøs seng, og de 25 års garanti på fjedre- og rammebrud borger for at det er robust seng, der kan modstå det meste.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • 7 bedre™ zoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm Mint
 • 7 cm Mayan Pulse topmadras Svanemærket (SonoCore)
 • Vælg mellem en dobbelt split topmadras eller to topmadrasser
 • Antiskrid indbygget
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Svanemærket topmadras
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Trådløs fjernbetjening & app
 • 5 års garanti på elevationsmotoren

Yrla elevationsseng (Bedst til prisen)

Med denne elevationsseng får du rigtig god kvalitet til prisen. Derfor har vi også kåret den som den bedste elevationsseng til prisen.

Du får en seng med en ramme i massivt svensk fyrretræ. Til den er koblet den anerkendte og støjsvage Okin motor, der gør, at du nemt og smidigt kan styre sengen op og ned.

Det skyldes, at motoren sidder direkte under de 28 lameller.

Okin er verdens største producent af elevationsmotorer. Det er din garanti for at du får en motor der både er holdbar og produceret efter alle foreskrifter.

Med en medfølgende trådløs fjernbetjening, er sengen nem at styre, selv i mørke.

Både rammen og madrassen er beskyttet af et pænt og solidt betræk i møbelstof. Det er et holdbart betræk, der er med til at give sengen en længere levetid.

Samtidig er det med til at give sengen det klassiske skandinaviske look.

Uvurderlig springmadras sikrer komfortabel seng

Motoren og lamellerne kan selvfølgelig ikke sikre dig en god komfort alene. Derfor arbejder de også tæt sammen med springmadrassen for at sikre dig en god nattesøvn.

Springmadrassen i denne seng har fem komfortzoner, så din krop får den støtte, den har brug for hele vejen ned igennem. Dermed er du sikret en langt bedre søvn.

De fem komfortzoner sikrer nemlig, at din rygrad bliver holdt lige under søvnen.

Det er en vigtig forudsætning for, at du sover dybere, og at du ikke får problemer med ryggen på grund af din seng.

Grunden til, at det er muligt at opnå fem komfortzoner i springmadrassen, er, at den er skabt med ergonomiske pocketfjedre.

Det er fjedre, der er monteret individuelt, hvilket gør det muligt at give dem forskellig spænding, så de kan støtte din krop på forskellig vis.

Her kan du se hvordan NordicDream udvikler deres senge

Læg vægt på at vælge den rigtige topmadras

Udover springmadrassen spiller topmadrassen også en rolle i forhold til din komfort. Ikke en helt så stor rolle som springmadrassen, men stadig en afgørende en af slagsen.

Det er jo topmadrassen, som du ligger på hver nat, og det er derfor vigtigt, at den passer til dine behov.

Til denne seng kan du vælge mellem en topmadras i latex eller memoryskum.

Latex er et spændstigt og behageligt materiale, der giver god støtte og gør det nemt for dig at vende dig.

Samtidig er det ventilerende, så du ikke får det for varmt om natten.

Memory skum former sig efter din krop, og giver derfor en god aflastning af din ryg. Har du problemer med ryggen, vil det derfor i mange tilfælde være den rette topmadras for dig at vælge.

Det bliver dog også varmet op af din kropsvarme. Derfor er det ikke den rette til dig, hvis du forvejen bliver meget varm, når du sover.

Derfor er det den bedste seng til prisen

Yrla serien består af fire forskellige elevationssenge, med små forskelle i prisen og den medfølgende topmadras. Fordelen ved dette er, at der er større chance for at finde en Yrla seng på tilbud.

Finder du Yrla sengen på tilbud får du endnu mere elevationsseng for dine penge.

Udover at den er dansk produceret i kvalitetsmaterialer, med bl.a svensk fyrretræ til rammen og en Okin motor til elevationen, så får du også en seng hvor komforten er i højsædet.

Selvom den ikke ligger på helt samme niveau som Venus sengen med bl.a 7 komfortzoner, så er Yrla serien stadig et godt valg, hvor du kan få en rigtig god nattesøvn.

Tag et bare et kig på disse anmeldelser af serien.

Sov-Bedre skriver at "Yrla er en af de mest populære senge med elevation fra NordicDream i en prisklasse, hvor de fleste kan være med. Kvaliteten er dog stadig helt i top". Og deres eksperter har, ligesom os, vurderet den til at være bedst til prisen.

Bedste5.dk udtaler følgende om sengen "Vil du have en komfortabel elevationsseng med en lang levetid, der giver dig en rigtig god nattesøvn og samtidig til en fornuftig pris, er dette et rigtig godt valg".

Forbruger-test ligger sig tæt op af de andre eksperter og skriver at sengen er "fremstillet med øje for både den gode komfort, kvaliteten og den fordelagtige pris. Det er ikke blot en behagelig seng, men den er også flot at have til at stå i soveværelset".

Sidst, men ikke mindst, siger Sengeguruen at "Yrla elevationssengen er en flot og stilren elevationsseng, som byder på vaskeægte dansk kvalitet. Denne seng er et rigtig godt valg for den prisbevidste forbruger, som virkelig ønsker at få meget seng for pengene".

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54-55 cm (6-7 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 20 cm ben)
 • Farve: Sort & grå
 • 5 komfortzoner
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på fjedre og ramme
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 6-7 cm topmadras i latex eller memory-skum
 • polstring: 25 mm polyskum
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Oeko-tex certificeret
 • Trådløs fjernbetjening
 • Produceret i danmark
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Vi anbefaler disse boxmadrasser

Bedst i test

Venus Rönd boxmadras

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 års garanti

Lyngdal boxmadras

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af én madras
 • 7 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus Rönd Boxmadras (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

I mange boxmadrasser er der ”kun” fem komfortzoner. Denne boxmadras har hele syv komfortzoner, og det er blandt andet en af grundene til, at vi har valgt den som bedst i test i boxmadras kategorien.

Med syv komfortzoner giver sengen dig nemlig i endnu højere grad den støtte du har brug for hele vejen ned igennem.

Hver del af din krop har nemlig brug for forskellige former for støtte fra madrassen. Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for at synke ned i madrassen, mens dine ben og lænd har brug for at blive holdt oppe.

Derfor er de syv komfortzoner helt essentielle for, at du kommer til at sove godt.

De syv komfortzoner bliver skabt ved hjælp af ergonomiske pocketfjedre med hybridskum omkring. Pocketfjedrene gør det muligt at differentiere, hvor trykaflastende madrassen er, mens hybridskummet gør madrassen åndbar og spændstig.

Åndbar og ventilerende topmadras

Det er ikke kun hybridskummet i selve madrassen, der gør sengen åndbar. Det er også topmadrassen i latex, der i øvrigt er Svanemærket.

Det er nemlig et naturmateriale, der er meget ventilerende, hvilket sikrer, at du ikke bliver for varm, når du sover. Det er afgørende for, at du kan få en god søvn.

Topmadrassen gør det derudover nemmere for dig at vende dig og giver din krop ekstra støtte. En topmadras i latex er særligt god til at støtte dine skuldre, nakke, lænd og hofter.

Det er dog ikke en normal latex topmadras. Den er nemlig produceret efter SonoCore metoden. Det giver madrassen en mere harmonisk overflade, en længere levetid samt endnu mere åndbarhed.

En ekstra bonus ved denne metode er, at energiaftrykket i produktion kun er en 1/3 del af en latex topmadras skabt efter den normale damp metode.

Træramme med 25 års garanti er sengens sikre fundament

Venus boxmadrassen er skabt med en solid træramme i svensk fyrretræ. Dermed giver den sengen et solidt fundament, der gør, at den kan holde i mange år fremover. Faktisk får du hele 25 års garanti på både fjedre og ramme.

Både trærammen og boxmadrassen er betrukket med et kraftigt møbelstof. Det er med til at gøre sengen mere holdbar, da det er mere slidstærkt end andre sammenlignelige materialer.

Samtidig giver det den et pænt og ensartet look.

Den bedste boxmadras

Kunderne elsker denne boxmadras, i skrivende stund har den en vurdering på 4,5 stjerner ud af 5 mulige fra 177 tidligere købere af boxmadrassen.

F.eks skriver den godkendte køber Tina F at " Efter at have købt en del koldskumsmadrasser, i håbet om at finde den helt rigtige, har vi nu købt boxmadrasser(Venus) hos Bedre Nætter. Og hold nu op, hvor sover vi bare så meget bedre. Uden at skulle kravle ud af sengen om morgenen pga at smerte i ryg og nakke. Det er som at sove i hotelseng. Og service fra firmaet er helt i top. Jeg har kun godt at berette om det".

Louise S skriver kort og kontant "Sover som en drøm;-)". Og Lars S erklærer sig enig med følgende udtalelse "lækker kvalitet og mega god kundeservice".

Eksperterne er helt enige med dem. F.eks skriver Bedste5.dk følgende "Dette er sengen der har det hele, og Venus gjort sig umage helt ned til mindste detalje. Det er en sikker vinder af vores ”Bedst i test” i denne boxmadras test".

Fra Sov-Bedre lyder det at "Her får du alt hvad du skal bruge i en kvalitetsboxmadras".

Testsektionen ligger sig på samme linie og skriver "Alle materialer er nøje udvalgt og sammensat med fokus på at kunne fremstille en madras i særklasse. Venus er derfor et rigtig godt bud på en boxmadras, hvor du hurtigt vil mærke en positiv forandring på din nattesøvn".

Testfabrikken har følgende bemærkninger om sengen "Venus boxmadrassen udnytter ny teknologi med polstring af hybridskum mellem fjedrene. Udover at være elastisk og støttegivende er skummet også åndbart og skaber dermed de bedste forudsætninger for søvn, da den leder overskydende varme væk".

De tilføjer senere at "Venus boxmadrassen leverer ypperlig luksus med syv komfortzoner og mulighed for at tilpasse sengen til helt individuelle behov, når sengen består af to senge, der kan have forskellige fastheder, som samles af en topmadras, så madrasserne stadig forekommer som en, samlet seng".

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 38 cm madras, 7 cm topmadras)
 • 7 bedre™ zoner
 • Pulse latex topmadras med 6 cm kerne
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • Polstring: 25 mm Mintskum
 • Indbygget antiskrid
 • 20 cm træramme i massivt svensk fyrretræ
 • Svanemærket topmadras
 • Vælg mellem 4 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 25 års garanti på fjedre og ramme

Lyngdal boxmadras (Bedst til prisen)

Med denne dobbeltfjedret boxmadras får du god værdi for pengene.

Den øverste del af madrassen er skabt med pocketfjedre, som er den mere moderne form for fjedre, der giver en individuel støtte, og derved tilpasser sig din krop bedre.

Det nederste lag af fjedre er nogle meget hårdføre fjedre, der sikrer en seng, der kan holde i mange år fremover. De er der primært for at gøre sengen mere holdbar og støtte op om laget af pocketfjedre.

For det er de øverste pocketfjedre, der hovedsageligt afgør, hvor komfortabel sengen er.

De sikrer, at det er muligt at skabe syv komfortzoner i sengen, så du kan få forskellig støtte ned igennem din krop.

Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for at kunne synke ned i sengen, mens din lænd har brug for mere støtte.

Spændstig eller trykaflastende topmadras

Pocketfjedrene er dog ikke det eneste, der er med til at sikre dig en høj grad af komfort. Det er topmadrassen selvfølgelig også.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge den, der passer bedst til din krop. Det er både i forhold til, hvilken form for støtte den har brug for, og hvor varmt du har det om natten.

Til denne seng kan du vælge mellem en topmadras i latex eller Flow skum.

Latex madrassen er selvfølgelig skabt af naturproduktet latex, der giver en spændstig og ventilerende topmadras, der er behagelig at ligge på.

En Flow skumtopmadras er mere eftergivende og blød. Den former sig efter din krop og giver derfor en rigtig god aflastning for tryk.

Det er en trykaflastende topmadras, og det er særligt en fordel for dig, der har problemer med ryggen, men ikke for dig der gerne vil have det køligt om natten.

Langt de fleste foretrækker en latex topmadras.

Solid træramme og kraftigt betræk sikrer en lang holdbarhed

Sengen er skabt med en solid træramme på 8 cm lavet af massivt svensk fyrretræ, der er FSC certificeret.

Det giver en meget holdbar seng, som du kan have glæde af i lang tid fremover.

FSC certifikatet er din sikkerhed for, at træet der er anvendt i sengen, kommer fra ansvarlig skovdrift. Ansvarlig skovdrift er hvor der bl.a tænkes på både lokalforhold samt arbejdsvilkår.

Du kan altså sove med god samvittighed.

Derudover er både rammen og madrassen beskyttet af et lag kraftigt møbelstof. Det beskytter både rammen og madrassen og øger altså derfor yderligere sengens levetid.

Derfor skal du vælge Lyngdal

Eksperterne er vilde med Lyngdal. Der tales ofte om, at det er en af de senge, hvor pris og kvalitet hænger bedst sammen.

F.eks har Forbrugsguiden vurderet den til, ligesom som os, at være bedst til prisen. Og Bedste5.dk udtaler at "Dette er en af de boxmadrasser hvor du får rigtig meget for pengene. Faktisk mener vi at dette nok er sengen hvor pris og kvalitet hænger bedst sammen".

Sengeguruen bemærker at "Lyngdal boxmadrassen er således den ideelle seng for dig, der gerne vil sove ekstra godt om natten".

De noterer sig efterfølgende at "Alle karaktertræk er gennemtænkt ved Lyngdal boxmadrassen. Køber du Lyngdal , får du en relativt billig madras. Og du får meget for pengene!".

Testfabrikken udtaler følgende "Er grundlæggende komfort ikke nok for dig, kan du med Lyngdal-boxmadrassen gøre søvn til noget, man ser frem til. I bedste skandinaviske kvalitet og design får du en madras, der kan tilbyde komfort og pasform til ud over det sædvanlige".

Tidligere købere af sengen er også yderst tilfredse med kvaliteten af sengen. Sengen har, i skrivende stund, fået 89 anmeldelser med et snit på 4,5 ud af 5.

F.eks skriver Anne B følgende "Sover som en drøm. Skøn seng!". Mens Marcus stemmer i med følgende kommentar "Sengen er som den skal være, og er en fryd at sove i". De giver begge sengen 5 stjerner.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde:  55 cm. (ben: 20 cm Boxmadras: 29 cm Topmadras: 6 cm.)
 • Farve: Sort og grå
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem medium & fast madras
 • Polstring: 25 mm Polyskum
 • Valgfri topmadras på 6 cm i latex eller memory skum
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Stående eller væghængt sengegavl kan tilkøbes
 • Produceret i Danmark
 • 15 års garanti på rammen og fjedrene
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

En kontinentalseng er en komfortabel seng

Kontinentalsengen er ikke et lige så populært valg i Danmark som boxmadrassen. Den er langt mere populær i USA, hvor amerikanerne er glade for, at sengen har én madras, selvom der kan sove to.

Derudover er sengens højde også vigtig. Den betyder nemlig både, at du kan stå ud af sengen i stedet for at rejse dig op, og at der er mere dybde til, at dine skuldre og hofter kan synke ned i sengen.

Tre madraslag

Lyngdal kontinentalseng 140x200 cm

En kontinentalseng er opbygget af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras.

De samarbejder om at give din krop den bedst mulige støtte.

De tre lag er med til at gøre, at kontinentalsenge har en længere levetid end boxmadrasser.

En kontinentalseng er en robust seng og ofte kommer de med 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

I kontinentalsengene er det ofte en vendbar springmadras der følger med. Det giver dig en højere grad af komfort, når sengen er nogle år gammel og en længere levetid.

Fem eller syv komfortzoner

Springmadrasserne har typisk mindst fem komfortzoner og ofte syv komfortzoner.

Dermed kan du vælge den fasthed, der passer til din vægt. Det er afgørende for, at din krop får den støtte, som den har brug for.

Det handler ikke om så mange komfortzoner som muligt. Det handler om gode komfortzoner, perfekt tilpasset til din krop. Dog siger tommelfingerreglen, at der skal være fem eller syv komfortzoner i den bedste seng til din krop.

Kontinentalsenge har tit et mere eksklusivt look, fordi der er syet et kraftigt betræk rundt om rammen og madrassen.

Det er også med til at gøre sengen mere slidstærk, så du kan have glæde af den i flere år fremover.

En kontinentalseng er normalt en dobbeltseng

Kontinentalsenge fås normalt ikke som enkeltmandssenge, med visse undtagelser.

De fleste kontinentalsenge er dobbeltsenge, og ligger dermed i målene 140x200 cm og opefter, hvilket bliver betegnet som dobbeltsenge.

Efterhånden som sengetypen har vundet indpas hos danskerne, er der også kommet flere og flere dansk produceret kontinentalsenge på markedet.

En danskproduceret kontinentalseng, er en behagelig seng, med oftest trykaflastende pocketfjedre, der giver den optimale støtte, og en behagelig topmadras øverst på sengen.

Samtidig er der brugt kvalitetsmaterialer i opbygningen, så du får en solid seng, med lang garanti.

En komplet seng har alle disse ting. Du får meget seng når du køber en kontinentalseng.

Du kan læse mere om kontinentalsenge i vores senge test med kontinentalsenge.

Elevationssenge

Med en elevationsseng er det muligt for dig at hæve både fodenden og hovedenden på sengen. Dermed kan du for eksempel sidde op og arbejde, se TV, læse, spise og sove med hovedet og/eller fødderne hævet.

Sengen har en springmadras, der typisk er skabt med fem komfortzoner eller syv komfortzoner, for optimal støtte, når vi kigger på kvalitetssenge.

Når sengen er flad, har du derfor den samme komfort som i en almindelig seng.

ProSleep Boston L600 elevationsseng

Du opnår dog ekstra komfort ved at kunne hæve hoved- og fodenden, så du kan komme til at ligge i en mere behagelig stilling.

For eksempel er der mange, der sover på ryggen, der godt kan lide en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for at variere den måde, de ligger på.

Elevationssenge kan afhjælpe smerter og andre lidelser

Der er også en række legemlige lidelser, hvor det er rart for dig at ligge med enten hovedet eller fødderne hævet.

Er du forkølet, eller lider du af sure opstød, er det rart for dig at løfte hovedenden.

Lider du af uro i benene eller hævede ben, er det rart for dig, at du kan sove med dem løftet.

Er I et par, der gerne vil have elevationssenge, skal I selvfølgelig have hver jeres madras i sengen. Dermed kan I indstille dem individuelt, så I får lige præcis det komfortniveau, som I ønsker.

Det er også vigtigt at tænke på fjernbetjeningen til sengen. Er det en trådløs fjernbetjening eller måske via app? Måske kan i både bruge en trådløs fjernbetjening og en app?

Topmadrassen dækker revnen i midten

Det har dog selvfølgelig også den ulempe, at der kommer til at være en irriterende revne mellem jer i sengen, men en split topmadras kan gøre en forskel på det punkt.

En split topmadras er netop udviklet til elevationssenge for, at fjerne revnen imellem de 2 senge, uden at ændre på den gode komfort sengen tilbyder. Det er optimal komfort.

Latex eller memory foam topmadras

Topmadrassen kan være produceret af memory skum eller latex. Ofte er det en valgfri topmadras, hvor du kan vælge mellem de to materialer.

Begge materialer giver en trykaflastende topmadras.

Memory skum tilpasser din krop, er utrolig blød og holder på varmen, mens latex er mere spændstigt, fleksibelt og ventilerende. Latex giver en mere åndbar topmadras.

Latex er det foretrukne i Danmark til topmadrasser, men kigger vi mod udlandet er det meget forskelligt. Der er mange lande hvor memory skum er det mest foretrukne.

Memory skum siges også at være det bedste mod ondt i ryggen.

Har topmadrassen yderligere et temperaturregulerende og vaskbart betræk, er det et ekstra plus til sengen. Er det et vaskbart betræk, er det nemmere at holde det rent og pænt.

Enkel eller dobbeltdyne

Er i to der skal dele sengen, så kommer spørgsmålet om dynen unægteligt også op. Skal i have hver jeres dyne eller skal i have en dobbeltdyne i kan deles om?

Med en dobbeltdyne bliver det måske lidt mere hyggeligt i sengen, men hvis en af jer har tendens til at tage hele dynen, så kan det måske være en god ide, at i har hver jeres dyne.

Du kan læse mere om elevationssenge i vores senge test med elevationssenge.

Boxmadrasser

I Danmark er boxmadrassen stadig den mest populære form for seng, mens kontinentalsengen og elevationssengen sidder på en mindre del af markedet.

Nordkap boxmadras 180x200 cm

Boxmadrassen er typisk det billigste valg af seng, men eftersom billigst langt fra altid er bedst, er det værd at overveje, om det vil være den rigtige seng for dig.

De billigste boxmadrasser har den samme form for fjedre hele vejen igennem, mens dyrere boxmadrasser har 5 eller 7 komfortzoner.

Du kan også få boxmadrasser med memory skum.

Boxmadras uden den irriterende revne

Noget af det, som mange par sætter pris på ved en stor boxmadras er, at der ikke er nogen irriterende revne mellem sengene.

Når du sover på en stor madras og topmadras sammen med din partner, vil du dog også tydeligere kunne mærke, når han eller hun vender sig.

Derfor skal du vælge kvalitet

Især på en boxmadras er det vigtigt at du vælger topkvalitets topmadrasser.

Det er vigtigt fordi, at du, f.eks sammenlignet med en kontinentalseng, har et lag med madrasser færre. Det betyder, at hvis du vil ligge lige så godt som i en kontinentalseng, så skal madrasserne være i bedre kvalitet.

Memory foam eller latex

Kan du lide at ligge utroligt blødt, skal du vælge en topmadras med memory skum. Memory skum giver en blød topmadras, og madrassen tilpasser sig efter din krop.

Vil du have en mere spændstig og åndbar topmadras, skal du vælge latex.

Du kan læse mere om boxmadrasser i vores senge test med boxmadrasser.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Din seng er afgørende for, at du kan vågne udhvilet hver morgen. Derfor er det også vigtigt, at du tænker dig godt om i forhold til, hvilken form for seng og madras du har brug for.

Find den bedste seng

For selvom vi har fremhævet nogle som bedst i test senge her på siden, er det ikke sikkert, at det er den bedste seng for dig.

En senge test er ikke en facitliste, det er en guide, som kan hjælpe dig på rette vej, til at vælge en god seng til præcis din krop.

Derfor skal du vælge den bedste seng til din krop

Vores kroppe er forskelligt byggede, og det er derfor vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvordan din krop er indrettet, og hvordan du derfor kan sikre dig den bedst mulige søvn.

Dit budget spiller selvfølgelig også ind i forhold til, hvilken form for seng der vil være den rigtige for dig.

Din seng er dog en investering i god søvn, hvorfor du bør tænke grundigt over, hvilken der vil være den rette seng for dig.

Brug denne senge test som en rettesnor til dit valg af seng.

Fordele ved en kontinentalseng:

 • Sengen ser pæn ud og er betrukket med møbelstof, hvilket giver den et flot udseende.
 • Sengen har en god højde, der betyder, at du står ud af sengen, ikke rejser dig fra den.
 • Sengen er opdelt i komfortzoner, der sikrer din krop den rette støtte hele vejen ned igennem.

Fordele ved en elevationsseng:

 • Sengen er god for dig, der gerne vil læse, se TV eller af andre grunde sidde op i sengen.
 • Ved at hæve hovedgærdet kan du lindre forkølelse, snorken og vejrtrækningsbesvær.
 • Ved at løfte fodenden kan du lindre uro i benene, hævede ben og vand i benene.

Fordele ved en boxmadras:

 • Sengen har ofte en lavere pris end de andre former for senge. God til det lille budget.
 • Sengen er nem at samle, skille ad og flytte rundt på. En fordel for dig, der flytter ofte.
 • Mange boxmadrasser kan fås med mindst fem komfortzoner, så du stadig er sikret høj komfort.

Sørg for at vælge den rigtige fasthed til sengen

Udover at det er vigtigt, at du får valgt den rigtige type seng, er det også vigtigt, at du får valgt den rette fasthed til madrassen.

Den er nemlig afgørende for, at du kommer til at sove ordentligt.

Med en enkelt undtagelse kan du få alle de ovennævnte senge i enten medium, fast eller ekstra fast.

Hvilken fasthed du skal vælge afgøres typisk af, hvor meget du vejer:

 • Vejer du under 75 kilo, skal du vælge en medium madras.
 • Vejer du mellem 75 og 95 kilo, skal du vælge en fast madras.
 • Vejer du over 95 kilo, skal du vælge en ekstra fast madras.

En ekstra fast madras koster som regel lidt flere penge. Det er dog vigtigt, at du sørger for at bruge de ekstra penge på, at vælge sengen der passer til dig og giver dig optimal støtte.

Det er sådan du får en god seng.

Undgå rygproblemer med den rette fasthed

Sengen er afgørende for, at din krop kan få den støtte, som den har brug for. Det er for eksempel med til at sikre, at du sover dybere, og at du kan undgå problemer med ryggen.

En trykaflastende topmadras kan også være god til rygproblemer.

Der findes en enkelt undtagelse til reglen om vægt. Det er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du vælger en blød seng.

Det sikrer nemlig, at dine hofter og skuldre kan synke ned i madrassen. Dermed bliver din rygrad ved med at være vandret, når du ligger i sengen.

Der findes mange test af senge tilgængelige for dig, men vi synes dog at vores er den mest omfattende og bedste senge test netop nu.

Vi har fundet denne video der kan hjælpe dig med at vælge hvilken type seng og madras der er bedst for dig

Din hovedpude er også vigtig for en god nattesøvn

Hovedpude af høj kvalitet

Sengen er dog ikke det eneste du skal have i tankerne, når du forsøger at skabe det perfekte sovemiljø.

Den rigtige hovedpude spiller også en stor rolle det forløb.

Hvis du vælger den bedste hovedpude for dig, så har du taget et stort skridt i den rigtige retning.

Hvordan vælger jeg den bedste hovedpude

Her er det afgørende om du sover meget på ryggen eller på siden.

Ligger du det meste af natten på siden, så skal du have en høj hovedpude, mens ligger du mest på ryggen, så skal du have en lav hovedpude.

Du kan også vælge en hovedpude der er midt imellem de to, hvis du er i tvivl eller mener du at ligger lige så meget på siden som på ryggen.

Du kan læse mere om, at tage det rette valg af både hovedpude og seng, samt hvilke sovepositioner der er bedst i denne artikel på Krop+Fysik.

Køb den bedste seng online eller i en butik?

I dag har du både mulighed for at købe din seng på nettet og i en fysisk butik. Det kan virke mærkeligt for nogle, at de skal købe noget så fysisk som en seng på nettet.

Du skal jo prøve sengen af i virkeligheden for at finde ud af, om den er noget for dig.

Det er også rigtigt, at du skal prøve sengen af. Du får dog heller ikke en god fornemmelse for sengen, selvom du ligger i den i 5-10 minutter nede i butikken.

Du skal have den hjem og have den prøvet af der.

En senge test kan ikke gøres på 10 minutter

hvilken type seng

En test af sengen indebærer en længere periode, og ikke bare 5-10 minutter i butikken.

Faktisk tager det gerne en måneds tid, eller helt op til 3 måneder, at finde den rette seng til din krop.

Derfor er det bedst, at du vælger en seng, hvor du for eksempel har mulighed for at ombytte til en anden fasthed efter en måned eller 100 dage.

Det giver dig rigelig tid til at prøve sengen af.

Der er intet rigtigt eller forkert i forhold til, hvor du vælger at købe din nye seng henne. Det vigtigste er, at du prøver sengen af.

Med vores senge test og guide til, hvordan du finder den bedste seng for dig, håber vi, at du nu er klar til at gå på jagt efter den helt rigtige type.

Søvneksperter ser farlig tendens

I Danmark bliver vi dårligere og dårligere til at prioritere vores søvn, og det er ikke sundt for os.

Vi kender nok alle til at have en travl og stressende hverdag, hvor det ikke altid kan være lige nemt at få de anbefalede antal timers søvn.

Det anbefales at du får 6-8 timers søvn hver nat, og gør du ikke det så har din krop svært ved at restituere, og det kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Derudover så ødelægger det også den efterfølgende dag, hvor du både kan føle dig træt, uoplagt og irriteret.

Der skal ikke den store lommeregner til for at regne ud at vi bruger rigtig mange timer i senge, og derfor er det også vigtigt at have de helt optimale forhold.

Specielt hvis du døjer med visse lidelser, såsom dårlig ryg, gtigt mm, at der tages hensyn til komforten.

En god seng kan hjælpe

En kvalitetsseng kan hjælpe dig med at få den korrekte støtte til din krop, og derved få en bedre nats søvn. Derudover kan en seng af høj kvalitet også forebygge smerter i kroppen.

Derfor vil vi altid anbefales at man køber en lidt bedre seng, da både komforten er bedre, men at den selvfølgelig også kan holde i længere tid.

Aldrig gå ned på kvalitet, når det kommer til seng.

Når det så er sagt, så findes der rigtig mange gode seng til fornuftige priser, og du kan endda være heldig at finde nogle gode senge tilbud, hvor du kan spare rigtig mange penge på kvalitetssenge.

Hvis du kommer til at købe en for billig seng, og sparer lidt i forhold til de mange kvalitetssenge, så skal du regne med at sengen måske holder 5 - ja måske 10 år mindre, og derefter skal du ud og købe en ny seng igen.

Hvordan vælger jeg den rigtige seng?

Har du ikke den rigtige seng, så kan du risikere ikke at få sovet nok, og derved får din krop heller ikke restitueret, så du kan føle dig klar til den efterfølgende dag.

Det er derfor vigtigt at vælge den seng du ligger bedst i - men det er måske nemmere sagt end gjort.

Alle kroppe er unikke, og derfor kræver de også unikke forhold, når der skal soves. Det tager desuden, i de fleste tilfælde, minimum 3 uger for din krop at vænne sig til din nye seng.

Men faktisk kan det tage helt op til 3 måneder, hvilket er grunden til at flere forhandlere tilbyder 100 dages prøvetid, selvom de ved at det er en god seng, du har købt.

Alle har forskellige behov når det kommer til senge, og hver sin krop har specifikke præferencer, når det kommer til at kunne restituere.

Derfor kan man godt komme med den påstand at verdens bedste seng ikke findes. I hvertfald ikke overordnet.

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?

Når du har valgt hvilken seng du skal have, så skal du så også finde ud af hvilken størrelsen sengen skal være i.

Eksperterne råder til at man som minimum har 80 cm plads i bredden, alt afhængig af hvor stor du er.

Har du en tendens til at ligge meget uroligt om natten, så skal du nok i en større størrelse, så du ikke ryger over bord.

Derudover så anbefales det også at din sneg er minimum 10 cm længere end du selv er.

Det vil sige at hvis du er under 190 cm, så kan du nøjes med en seng der er 200cm lang.

Er du over de 190 cm, så anbefales det at du kommer op i en længere model.

Sengene vi har testet i denne guide har følgende mål:

Størrelser på de bedste kontinentalsenge

Venus kontinentalseng (Bedst i test)

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Tromsø kontinentalseng (Bedst til prisen)

 • 140 x 200
 • 160 x 200
 • 160 x 210
 • 180 x 200
 • 180 x 210
 • 200 x 200
 • 210 x 210

Størrelser på de bedste elevationssenge

Venus Natural Elevation (Bedst i test)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Yrla Elevation (Bedst til prisen)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Størrelser på bedste boxmadrasser

Venus Rönd Boxmadras (Bedst i test)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Lyngdal boxmadras (Bedst til prisen)

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Halvandenmandsseng

Som du kan se ovenfor, så findes der mange forskellige størrelser senge, og det skal du selvfølgelig også tage hensyn til når du skal vælge din seng.

Er sengen til et mindre soveværelse, så er det måske ikke så smart at købe en seng der 210x210, da den rigtig meget.

Hvis du ikke har så meget plads i det rum sengen skal stå, å kan det være en god idé at investere i en halvandenmandsseng istedet.

Derfor skal du vælge en halvandenmandsseng

En halvandenmandsseng er en mellemløsning mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Disse senge kan også være praktiske i andre situationer. Eksempelvis hvis du sover alene, men vil gerne have god plads til at fylde i sengen, så kan en halvandenmandsseng være nok.

Det kan også være du er alene med et barn, som engang imellem sover sammen med dig, så giver den ekstra plads dig lidt mere komfort.

Det kan også være at sengen skal stå på et gæsteværelse, og kun bliver brugt engang imellem. Så kan det måske være billigere og købe en mindre seng.

Det er ikke noget problem at sove 2 i sådan en størrelse seng, dog ligger man lidt mere tæt end i en dobbeltseng.

Hvor stor er en halvandenmandsseng

Størrelsen på en halvandenmandsseng strækker sig typiskvis fra 120cm i bredden og op til 160 cm.

Længden på en denne type seng har ingen betydning, da der udelukkende er bredden på sengen der afgører hvad der kategorisere den som en halvandenmandsseng.

Sengene i vores guide, som kan fås i halvandenmandsstørrelser er følgende:

 • Venus Kontinentalseng fås i: 140x200 cm og 160x200 cm.
 • Tromsø Kontinentalseng fås i: 140x200 cm, 160x200cm.
 • Venus Natural Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Yrla Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Venus Rönd Boxmadras fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Lyngdal Boxmadras fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.

Det betyder at du har mulighed for at få alle vores modeller i disse størrelser, hvis du gerne vil finde en mellemting mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Derfor har du også mulighed for at finde præcis den størrelse seng, som passer til din behov, uanset om du skal ligge alene i den eller du har en at sove sammen med.

Hos hvilke forhandlere finder du de bedste senge?

Der findes et hav af forhandlere, når det kommer til senge, men ikke alle stiller samme betingelser for din nye seng.

Derudover kan der også være stor forskel på din leveringstid, fra du har bestilt sengen til at den ankommer hjemme hos dig.

Nogle firmaer tilbyder også gratis fragt, hvilket sparer dig for besværet med at få transporteret sengen selv.

Senge test med online forhandlere

I denne senge test, har vi næsten udelukkende forhandlere, med der kun handler online, med dansk produceret senge. Og der er der selvfølgelig også en grund til. Grunden til det er prisen.

De forhandlere som udelukkende forhandler deres produkter online har en kæmpe fordel, i at de ikke skal betale kæmpe en kæmpe husleje for deres showroom og ydermere personale til at gå og passe det.

Derfor kan de selvfølgelig også sælge deres varer billigere, og derved kan du få dig en god kvalitetsseng til en fornuftig pris.

Vi har her dannet et overblik over de forhandlere vi har med i vores test af senge.

Bedre nætter

Bedre nætter er klart en af vores favoritter, når det kommer til forhandlere. Deres betingelser er helt i top, og derfor er de klart værd at anbefale til en hver der er på udkig efter en ny seng.

Bedre nætter startede tilbage i 2013, hvor 3 venner havde en idé om at skulle levere hverdagsluksus til alle til en rimelig pris.

De er også en af de forhandlere som udelukkende kører deres forretning online, og derfor er deres priser selvfølgelig også rigtig skarpe.

Åbent hele ugen

Selvom de udelukkende kører med en online forretning, så går de ikke på kompromis med deres service og vejledning.

Det gør de blandt andet igennem deres online chat funktion, og selvfølgelig deres kundeservice på telefon. Den har åbent fra 9-23 på alle ugens dage, og derfor skulle det være muligt for de fleste at kunne få fat i dem.

Hos Bedre nætter er de også rykket ud over de danske grænser, og har idag mange kunder, udover Danmark, i Sverige, Norge og Finland.

De har siden 2013 solgt mere end 50.000 senge i Skandinavien, hvilket er et imponerende højt tal. Bedre nætter har nogle af de bedste senge på markedet.

Vilkår hos Bedre nætter

Når du køber din nye seng hos Bedre nætter, så er du stillet rigtig godt. For det første så følger der 30 dages prisgaranti med.

Det sikrer dig at hvis du finder den seng du har købt billigere et andet sted, så matcher bedre nætter prisen og du får overskuddet tilbage.

Det samme gælder faktisk også hvis Bedre nætter selv sætter sengen på tilbud inden for de første 30 dage efter du har købt siden. Det må siges at være prisgaranti når det er bedst.

Det eneste du skal gøre for at gøre brug af din prisgaranti er blot at skrive til Bedre nætter, hvor du linker til siden hvor du har fundet sengen til en billigere pris.

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Når du vælger at købe en ny seng hos Bedre nætter så følger der også 100 dages prøveperiode med, og det er klart noget vi kan anbefale at gå efter, når du skal købe ny seng.

Bedre nætter gør selvfølgelig alt for at vejlede dig til at du køber den rigtige seng i første hug, men det er ikke altid det lykkes.

100 dages prøve betyder at du kan du kan skifte madrassen kerne. Har du valgt en madras med en forkert hårdhed, så er det med at få den byttet inden for denne periode. Det er dog sådan at det tager din krop 3-4 uger, før at den har vænnet sig til din nye madras.

Det betyder også at du ikke får særlig meget ud at prøve en madras i en fysisk butik, med fuld påklædning. Din krop kan simpelthen ikke få noget ud af at ligge i en seng, med tøj på i 2 minutter.

Det er helt gratis at ombytte sin fasthed af madraskernen.

Endnu bedre så tilbyder Bedre nætter dig også at du inden for de første 100 prøve prøve, har mulighed for at få pengene retur for dit køb. Det skyldes at de tror så meget på deres produkter, at de selvfølgelig ikke regner med at du fortryder dit køb.

Uanset prisen på det du køber hos Bedre nætter, så tilbyder du gratis levering til kantstenen.

Du har også mulighed for at finansiere dit køb hos Bedre nætter, hvis ikke du har mulighed for at betale hele beløbet på en og samme gang. Det er rente- og gebyrfrit at finansiere sit køb hos Bedre nætter.

Hvad synes kunderne om Bedre nætter?

Det er en stor beslutning der skal tages, når man køber en ny seng, derfor kan det også være rart at høre hvad andre kunder har af oplevelser med forhandleren, inden man køber hos dem.

Derfor vi har herunder også samlet lidt anmeldelser af Bedre nætter - Både fra Trustpilot og fra deres egen side, hvor godkendte købere kan skrive ris og ros.

Bedre nætter har 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket må siges at være i den rigtig høje ende.

Frederik der tidligere i år har købt en kontinentalseng hos Bedre nætter, har følgende at sige om dem:

"Super seng, fantastisk kundeservice.

Vi købte en kontinentalseng hos bedre nætter. I forbindelse med købet var vi i kontakt med deres kundeservice, for at finde ud af hvilke seng der dækker vores behov. De var super hjælpsomme og de tilbød ikke de dyreste løsninger, men mere hvad vi havde brug for. Og har ikke fortrudt købet siden. Fantastisk seng og fantastisk kundeservice.

Mange tak herfra"

Frank J, som er godkendt køber på deres egen side har skrevet følgende til hans køb på Bedre nætters hjemmeside:

"Super god og hurtig service

Havde en virkelig god oplevelse med BedreNætter!

Skulle bruge 8 senge til et sommerhus, og havde en kort deadline. BedreNætter var super hjælpsomme og forstående overfor hurtig levering, så alt klappede perfekt, og de blev leveret tid tiden.

Jeg var også usikker på at købe senge online uden mulighed for at kunne prøve dem, men jeg er meget positiv overrasket. Synes kvaliteten er bedre end hvad tilsvarende konkurrenter med fysiske butikker kunne levere til prisen."

Og dette er blot få anmeldelser af mange positive købere hos Bedre nætter. Vi giver også vores varmeste anbefalinger til Bedre nætter.

Det er også forhandleren som vi mener har den bedste seng netop nu.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-23 alle ugens dage.
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 100 dage
 • Mulighed for at få penge retur inden for de første 100 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Prisgaranti
 • E-mærket webshop
 • Rentefri finansiering tilbydes

Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som er svære at komme udenom, når vi snakker handel af senge online.

Sengefabrikken blev dannet tilbage i 2014, og siden da er det kun gået en vej. Det skyldes blandt andet at de stræber sig på at kvalitetsprodukter skal kunne købes til fornuftige priser.

Alle produkterne du finder hos Sengefabrikken er gennemtestede, så de kan stå 100% inde for det de sælger.

Derfor er Sengefabrikken også med helt fra starten, når sengen skal designes, til konstruktionen og så selvfølgelig også til salget.

Det sikrer  også at der ikke er nogen mellempart der tager sin del af kagen. Alle deres senge er også produceret i Danmark.

Stort udvalg

De har desuden et kæmpe udvalg af senge, og derfor skulle det også være muligt at finde lige præcis den seng du ønsker hos Sengefabrikken.

Sengefabrikken gør meget ud af at deres personale har en stor viden inden for senge, og derfor kan give den rådgivning du har brug for, når du skal købe en ny seng. De har også åbent alle ugens dage mellem 8-21.

De har i alt haft mere end 20.000 danskere igennem deres forretning, og hjulpet dem med at finde en seng der passer lige præcis til dem.

Vilkår hos Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som tilbyder rigtig gode vilkår og betingelser for deres kunder.

De kører også med 30 dages prisgaranti, som sikrer dig at du ikke har købt sengen for dyrt. Det gælder uanset om du finder sengen billigere på deres egen side, eller hos en konkurrent.

Når du køber en seng hos Sengefabrikken så følger der også 30 dages ombytning af topmadras, madras eller lignende med.

Det betyder at har du valgt den forkerte hårdhed, så bytter de den hos Sengefabrikken til anden med et smil. De dækker endda også fragten, hvis du skal have ombyttet din madras.

Fortryder du helt dit køb, så har du også mulighed for at få dine penge retur inden for de første 30 dage.

De tilbyder desuden også fri fragt af deres varer, uanset om du køber varer for 100 kr eller for 50.000 kr.

Hvad synes kunderne om Sengefabrikken?

Ligesom Bedre nætter, så har Sengefabrikken også rigtig fine anmeldelser fra deres kunder. De har en samlet score på 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

På Trustpilot skriver Troels D blandt andet følgende til sit køb:

"Alt er godt!

God vejledning inden købet, hvor der guides professionelt og kompetent af konsulenterne. Anvendte chat-funktionen på hjemmesiden, og der var hurtigt svar.

Prisen på vores seng var den bedste jeg kunne finde for samme kvalitet og mål. Levering skete hurtigere end ellers lovet, og der blev aftalt tid der blev overholdt til punkt og prikke.

Alt i alt en super oplevelse at handle med sengefabriksudsalg, fra start til slut!"

Ebba L har også anmeldt Sengefabrikken, via der hjemmeside med følgende anmeldelse:

"Alt er forløbet perfekt - super service hele vejen igennem. Der var leveret forkerte “dimser” til Lbeslaget til gavlen - fragtmanden sørgede de selv for at få de rette “dimser” frem - jeg skulle blot ringe til firmaet og sige hvad dag der passede mig at få det lavet, det blev ordnet til aftalt tid.

Sengene er perfekte - min søvn er blevet bedre. Vi fik i telefonen og på chatten god vejledning - vi spurgte og spugte - og der blev givet gode svar, så vi følte vi vidste hvad vi kunne vente. Og som sagt, vi er blevet meget glade for sengene.

Alt ialt en god oplevelse at handle med Sengefabrikken"

Sengefabrikken er et rigtig godt sted at handle seng, derfor anbefaler vi dem også herfra.

 • Åbningstider for kundeservice: 8-21 alle ugens dage
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras: 30 dage
 • Mulighed for at få pengene retur inden for de første 30 dage.
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rentfri finansiering tilbydes

Bedworld

Hos Bedworld finder du også mange luksus senge til fornuftige priser. De kører også udelukkende deres forretning online, så du slipper for at skulle betale ekstra for din nye seng.

Bedworld har den overbevisning om at, hvis du sover i den rigtige seng, så fremmer det også din livskvalitet, hvilket vi er meget enige i.

Den nye dreng i klassen

Bedworld er forholdsvis nye på det danske marked, og du kender dem måske fra reklamerne, da de har gjort meget for at gøre sig synlige der.

Det betyder også at de har gjort meget for at præsentere deres senge, på deres webshop så sådan en måde at det er nemmest for dig som forbruger, at kunne finde den seng der passer bedst til dig og dine behov.

Deres filosofi er også at en seng ikke kan testes, ved at du prøver at ligge i en demo model i butikken i 1-2 minutter. Den skal prøves i længere tid, før at du ved om det er det rigtige valg for dig.

Vilkår hos Bedworld

Hos Bedworld tror de også rigtig meget på deres produkter, derfor får du også rigtig gode vilkår med, når du handler seng hos dem. Det betyder blandt andet at du får 101 nætter til at prøve din madras af.

Har du valgt en forkert madras, så kan du uden problemer bytte madrassen kerne, til en mere passende uden ekstra beregning. Skal du op og have en ekstra fast madras, som er dyrere, så skal du betale differencen.

Vælger du at købe en seng hos Bedworld, så kan du også være sikker på du får en god lang garanti med. De kører nemlig med minimum 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Dog har de fleste af deres senge hele 25 års garanti.

Uanset hvilken seng du vælger hos Bedworld, så får du altid gratis levering til kantstenen med. Derfor skal du heller ikke bekymre dig om ekstra omkostninger.

Ønsker du dog at få den båret op og monteret, så tager de et ekstra gebyr for dette, men så slipper du også for at skulle gøre noget som helst selv. Ønsker du bortskaffelse af din gamle seng, så tilbydes det også.

Hvad synes kunderne om Bedworld?

Bedworld er dem der har den højeste score på Trustpilot af de forhandlere vi har med i denne senge test. I skrivende stund har de nemlig en total score på hele 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, hvilket jo næsten ikke kan gøres bedre.

Vi har herunder samlet lidt af anmeldelser fra kunderne, så du kan se hvad andre købere synes om dem.

Natasja, som er godkendt køber hos Bedworld, har skrevet følgende anmeldelse:

"Virkelig god service

Virkelig god service, info og koordinering af leveringen fra Bedworld. Fragtmændene ydede også super service og venlighed helt til 4.sal. Den nye seng er skøn!

En anonym kunde, der tidligere har købt en seng hos Bedworld, gav følgende anmeldelse af sin oplevelse med dem.

"Det kan simpelthen ikke gøres bedre

Det kan simpelthen ikke gøres bedre. Jeg blev kontaktet kort efter min bestilling med oplysning om leveringstidspunktet. Sengen blev leveret og samlet af et af de mest imødekommende og smilende mennesker, jeg har mødt længe. Det har været en meget positiv oplevelse at handle med jer, og så sover jeg som en drøm i min nye seng. Tusind tak for den gode oplevelse."

Vi vil også gerne give vores bedste anbefaling til Bedworld, og deres senge.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-22
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 101 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring, montering og bortskaffelse kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

NordicDream

NordicDream er også en af de store spillere på markedet når det kommer til forhandling af senge, dyner, puder osv.

Nordicdream er inspireret af den nordiske mytologi, og derfor har deres senge også navne derefter.

Hos NordicDream går man, som ved alle gode forhandlere, meget op i kvaliteten af produkterne. De har skåret alle mellemled fra, så de, så de kan stå 100% inde for deres varer.

Alle deres senge er dansk produceret af danske håndværkere.

NordicDream forhandler udelukkende deres produkter online, så du kan få kvalitetsprodukter billigere end ved en fysisk forhandler.

Derfor er det selvfølgelig også muligt at lave et godt senge køb hos NordicDream.

De er hos NordicDream selvfølgelig også E-mærket, som de forrige forhandlere også er.

Gode vilkår hos Nordicdream

Når du handler hos Nordicdream, uanset om du handler seng eller andet, så følger der altid prismatch med. Det sikrer dig at du ikke kommer til at betale for meget for din vare.

Skulle du finde din vare billigere hos en anden dansk forhandler, så matcher NordicDream prisen.

Det eneste du skal gøre for at gøre brug af prisgarantien er at sende din dokumentation på at du har fundet varen billigere hos en anden forhandler.

NordicDream giver dig også 100 dages tilfredhedsgaranti, hvilket betyder at du kan prøve sengen i 100 dage, helt risikofrit, hvilket betyder at hvis du mod forventing skulle fortryde dit køb, så kan du få hele købsbeløbet retur igen, blot varen er i samme stand.

Du kan også istedet bytte sengen til en anden seng, hvis du ønsker det og det resterende returneret.

Hvad siger kunderne om NordicDream?

NordicDream ligger også i den rigtig høje ende hvad angår deres score på Trustpilot. De har i skrivende stund en samlet score på 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Jenny Stool har blandt andre skrevet følgende anmeldelse til sit køb hos Nordicdream:

"Vi har købt en Ragna Nordlys dobbeltseng med elevation og er super glade for den.

Vi har haft lidt problemer med topmadrassen når vi bruger elevationen, men det er blevet løst ved hjælp af super god kundeservice.
Sengen er fantastisk at ligge i og dejlig stor til hele familien.
Vi har oplevet god og hurtig service og kan varmt anbefales."

Jesper Schaarup har også knyttet en anmeldelse til sit køb:

"Vågn op som en frisk havørn

Vi har nu købt to skønne senge fra Nordic Dream, og alle dem som ligger i dem, er bare rigtig glade. Vi havde også en dejlig oplevelse med hensyn til købet, hvor al service og hjælpsomhed var helt i topklasse - man følte sig tryg hele vejen igennem. Sovekvaliteten er også blevet markant forbedret, man står jo op om morgenen som en frisk havørn. Vi kan klart anbefale det - prøv en ny kvalitetsseng !"

Dette er blot få af mange gode anmeldelser NordicDream har fået på deres Trustpilot.

 • Åbningstider for kundeservice: Mandag-søndag: 9-23.
 • 100 dages fuld returret
 • Gratis levering
 • E-Mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering

Hvordan får jeg den bedst mulige søvn?

Kvinde sover godt

Som nævnt tidligere så er søvn en yderst vigtig faktor for at du kan fungere.

Får du ikke nok søvn, så kommer du hurtigt til at være uoplagt dagen efter,

Dit humør er sikkert heller ikke særlig godt, og dertil skal det siges at dit helbred kan tage skade af for lidt søvn over en længere periode.

Dit soveværelse er til at sove i

Det er ikke uden grund at det hedder et soveværelse, det er nemlig beregnet til at sove i.

Det er nemt at blive forstyrret inden sengetid, og specielt hvis man tager telefon, iPad eller lignende med sig i seng.

Det er en rigtig dårlig idé, mener samtlige eksperter på området. Derfor er det vigtigt at, når du er i dit soveværelse, så skal du ikke se tv eller lignende.

Dit soveværelse er hovedsageligt til at sove i.

Får du ikke den rette mænge søvn, så kan det, som nævnt før, give helbredsmæssige problemer. Det er nemlig sådan, at din krop restituere og genopbygger nye celler når du sover.

Får du ikke den korrekte mængde søvn, ja så når kroppen simpelthen ikke at restituere nok, og det vil du tydeligt kunne mærke.

Er den bedste seng garanti for god søvn

En god seng kan hjælpe på det, men det er ikke sikkert at det er nok.

En god seng kan kun sørge for, at du ligger korrekt, og dermed give dig de bedste forudsætninger for god søvn.

Du kan bruge denne senge test til, at finde den bedste seng til dig og din krop. Resten skal du selv sørge for.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken seng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på nogle af de mest populære senge hos de danske forhandlere. Vi har kigget nærmere på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser. Ud fra parametre såsom kvalitet, komfortzoner, garanti og handelsbetingelser har vi fundet frem til de bedste af de senge vi har kigget på. Vinderen af bedste kontinentalseng er Venus. Vinderen af den bedste elevationsseng er Venus Natural. Vinderen af bedste boxmadras er Venus Rönd.

Hvilken seng er den bedste til prisen?

Vi har i denne guide også kigget nærmere på den mest budgetvenlige seng i hver sin kategori. Vi har fundet frem til at den bedste elevationsseng til prisen er Yrla. Den bedste kontinentalseng til prisen er Tromsø, og den bedste boxmadras til prisen er Lyngdal.

Hvorfor købe en god seng?

Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer pr. døgn i sengen. Derfor er det også vigtigt at du ligger godt. Det gør at du føler dig udhvilet og frisk til en ny dag hver morgen. Sundhed og god søvn hænger sammen.

Hvilken madras skal jeg vælge til min nye seng

Når du køber ny seng, så skal du også have ny madras. Du vælger din nye madras alt efter din vægt. Jo mere du vejer, jo mere fast skal din madras være, for at give dig den korrekte støtte. Du kan læse mere om hvordan du vælger den korrekte madras i denne guide.