Senge test - Guide til de bedste senge netop nu

Er du på jagt efter en ny seng, kan du herunder få masser af inspiration til, hvilke muligheder du har på sengemarkedet. For sengen er jo et af de vigtigste møbler i boligen, fordi den er med til at sikre din nattesøvn.

Læs blandt andet vores guide til, hvad du skal lægge vægt på, når du køber en ny seng. Din seng har stor betydning for, at du kan få en god nattesøvn.

I denne guide til den bedste seng kan du derfor få inspiration til, at finde den seng der passer bedst til lige præcis din krop. Hvilken seng, der er den bedste, er selvfølgelig individuelt.

Når du skal købe seng, er det derfor vigtigt, at du sørger for at vælge ud fra din krop og dit behov-.

Du kan her se de senge, som vi har kåret til bedst i test og bedst til prisen.

Vælg de rette senge størrelser - Venus Luna kontinentalseng 180x200

De bedste senge netop nu

Herunder gennemgår vi de 2 bedste senge, fra hver af vores guides til henholdsvis de bedste kontinentalsengede bedste elevationssenge og de bedste boxmadrasser.

Det er de to senge i hver kategori, som vi har kåret til henholdsvis bedst i test og bedst til prisen.

Sengene kan være med til at give dig en ide om, hvad du kan få og forvente. Dermed kan du få en god ide om, hvordan sengemarkedet ser ud i øjeblikket.

Under gennemgangen af sengene finder du en guide til, hvordan du skal vælge den rigtige seng. For det er jo netop vigtigt, at du sørger for at få valgt den rette.

En seng kan nemt holde i 10-15 år, hvis du passer godt på den. Derfor er den en investering i din søvn i mange år fremover.

I denne guide til den bedste seng, har vi kigget nærmere på senge fra BedrenætterSengefabrikkenSengetid, NordicDream og Dinseng.

Vi anbefaler disse kontinentalsenge

Venus Natural Kontinentalseng

Bedst i test
 • testvinder Venus Natural luksus seng
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner

Krone Kontinental

Bedst til prisen
 • Bedst til prisen - Krone Kontinental Plus En af de bedste senge på markedet
 • Gratis levering
 • 5 komfortzoner

Venus Natural Kontinentalseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

I Venus Natural kontinentalsengen er der pocketfjedre i både boxmadrassen og springmadrassen. Det sikrer dig en højere grad af komfort.

Pocketfjedrene betyder nemlig, at sengen får syv komfortzoner. Dermed kan dine skuldre og dine hofter synke ned i sengen, mens resten af din krop får mere støtte. Det gør, at din rygrad bliver holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at gøre, at du sover bedre, og forebygger, at du får problemer med ryggen.

Imellem fjedrene i de to madraslag ligger hybridskum. Det er med til at give en mere åndbar seng, der sikrer dig, at du kommer til at sove bedre om natten.

Når du sover, kommer du jo til at svede, og den fugt kan forsvinde to steder hen: ud gennem din dyne eller ned i sengen. Med en mere åndbar seng skaber du altså et bedre sovemiljø og får en seng, der kan holde i længere tid.

Topmadrassen sætter prikken over i’et

Udover springmadrassen og boxmadrassen har du også en topmadras på sengen.

Du kan vælge mellem en topmadras i latex eller celsius-skum til Venus Natural kontinentalsengen. Det er med til at give dig en yderligere mulighed for at sove, som du bedst kan lide det.

Latex er et ventilerende naturmateriale, der er spændstigt at sove på. Det giver støtte til dine skuldre, ryg, nakke og lænd. Det er det materiale, de fleste forbinder med en topmadras, og derfor også det materiale som de fleste foretrækker.

Celsius-skum er skum, der former sig efter din krop. Det bliver varmet op af din kropsvarme, og denne type topmadras giver derfor en mere varm seng. Skummet er fantastisk for dig, der har problemer med ryggen.

Betræk i møbelstof beskytter sengen

Boxmadrassen og springmadrassen er betrukket med et betræk i holdbart møbelstof. Det er dels med til at holde de to madrasser samlet, så du ikke med jævne mellemrum skal lægge dem på plads, fordi de skrider ud, når du vender dig.

Derudover er betrækket også med til at gøre din seng mere holdbar. Både boxmadrassen og springmadrassen bliver jo på den måde beskyttet mod snavs og smuds. Dermed kan de holde sig pæne længere.

Endelig er betrækket selvfølgelig også med til at give sengen det strømlinede udtryk, som mange netop godt kan lide ved kontinentalsenge.

Med et ensfarvet betræk får sengen et neutralt og minimalistisk udseende, hvilket passer ind i mange forskellige indretninger. Du har mulighed for at skifte betrækket, så du kan få det i den farve, som du ønsker.

Venus serien er bedst i test

Serien af Venus senge er utrolig populær, og det er med god grund. Køberne af Venus sengene er meget tilfredse med dem, det ser man tydeligt på de rigtige gode anmeldelser af dem.

Venus Natural sengen er ingen undtagelse. Kunderne har givet den en karakter på 4,5 ud 5 mulige stjerner. Det er højt, meget højt. Og eksperterne er enige.

Testsektionen skriver at "Er du villig til at betale en god sum penge for din nye kontinentalseng og til gengæld også komme hjem med den bedste kvalitet, du kan finde på markedet, er det Venus Natural eller Venus, du skal gå efter".

Forbruger-guide skriver bl.a følgende om Venus Natural sengen "Derfor er du sikret, at det er et samarbejde, der er med til at garantere dig en mærkbart bedre komfort. En bedre komfort giver selvfølgelig en bedre nattesøvn.

Og Testfabrikken tilføjer "Når man vælger seng, har de fleste fokus på design og komfort. Dette er klart – man vil gerne sove komfortabelt om natten, samtidig med at sengen ser flot ud i soveværelset. Venus Natural er en kontinentalseng, der netop har fokus på disse to områder".

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Højde: 64 cm. (10 cm ben, 28 cm bund, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & sand
 • 7 komfortzoner
 • 8 cm topmadras i latex eller celsius
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Krone Kontinental (Bedst til prisen)

En test af sengen afslører at du får en virkelig god kontinentalseng til en meget fornuftig pris. Det er også derfor, at vi har udvalgt den som bedst til prisen.

I springmadrassen er der enten pocketfjedre eller multipocketfjedre, alt efter hvilken fasthed du vælger i madrassen.

Pocketfjedrene sidder individuelt syet ind i poser, og det er derfor muligt at få dem til at arbejde sammen på en helt anden måde end med fjedre, der sidder samlet i madrassen. Derfor har denne form for madrasser fem komfortzoner.

Det giver din krop den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem: dine skuldre og hofter kan synke ned i underlaget, mens resten af din krop i højere grad bliver holdt oppe.

Tilpas sengen til dine behov

Der er forskel på, hvilken form for seng vi hver især har brug for. Derfor har du selvfølgelig mulighed for at foretage en række valg i forhold til, hvilken seng der vil passe bedst til dig.

Dels kan du vælge, hvilken fasthed sengen skal være i. Der kan du vælge mellem medium, fast og ekstra fast. Når du vælger fasthed, skal du tage udgangspunkt i, hvor meget du vejer.

Er I to, der skal dele sengen, og i vælger den med en bredde på 160 cm eller mere, så kan i vælge forskellige fastheder, til hver jeres side af sengen.

Det betyder altså, at vejer i ikke omtrent det samme, så kan i stadig begge to få den optimale madras fasthed.

Sammen med kontinentalsengen medfølger også en topmadras af latex. Den er utrolig åndbar og slidtstræk, samtidig med at den giver en god og behagelig støtte til din seng.

Sengegavl og betræk i flot møbelstof

Krone Kontinentalseng er beskyttet af et kraftigt møbelstof i sort Det betyder, at madrasserne ikke bliver lige så slidte, hvilket giver sengen en længere levetid.

Betrækket tillader dog stadig, at du har mulighed for at vende springmadrassen. Dermed kan du få den ubrugte side opad efter nogle år og få mere støtte.

Du har mulighed for at tilkøbe en sengegavl til sengen, der ligeledes er betrukket med det holdbare møbelstof. Det giver dig mulighed for at sidde langt mere behageligt, når du sidder op i sengen.

Specifikationer

 • Størrelser: 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm
 • Højde: 55 cm. (10 cm. ben, 20 cm. bund, 18 cm. madras, 6 cm. topmadras)
 • Farver: Sort
 • 15 års garanti
 • 5 komfortzoner
 • 7 cm topmadras i latex eller memory skum
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras

Vi anbefaler disse elevationssenge

Venus Natural elevationsseng

Bedst i test
 • testvinder Venus Natural elevationsseng
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner

Nordkap elevation

Bedst til prisen
 • Bedst til prisen - Nordkap elevationsseng
 • Gratis levering
 • 5 komfortzoner

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Venus Natural Elevationssengen er skabt med en kraftig ramme på 21 cm i svensk fyrretræ. Det giver sengen en meget solid og holdbar base, der sikrer, at du kan have glæde af den i mange år fremover. Sengen har to nakkevip, så du har mulighed for at ligge med hovedet i den stilling, som du ønsker.

Sengen har en Linak-motor, der er produceret i Sønderjylland. Det er en populær form for motor, da den er meget holdbar, og det er nemt for dig at styre den. Du kan downloade en app, enten til din tablet eller din

Springmadras i høj kvalitet

Udover rammen med elevationsmotor består sengen af to madrasser. Det er henholdsvis en springmadras og en topmadras. Springmadrassen har hele 7 komfortzoner, hvilket betyder, at din krop kan få endnu bedre støtte hele vejen ned igennem. Dermed er du sikret en bedre søvn.

Det er selvfølgelig vigtigt, at springmadrassen kan følge med op og ned, når du ændrer på stillingen i sengen. Derfor er denne springmadras skabt med hybridskum. Det er det mest elastiske og holdbare skum, der produceres i Danmark. Dermed kan madrassen nemt følge med op og ned.

Topmadras sikrer god komfort

Topmadrassen er det lag af sengen, som du i det daglige er i kontakt med. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at vælge den, der passer bedst til dig.

Her får du Venus' populære Mayan Pulse med, som er lavet efter SonoCore metoden.

Denne metode gør at topmadrassen har en mere harmonisk overflade, og derved også er mere fleksibel. Topmadrassen har en utrolig lang holdbarhed, og den er 100% organisk. Derfor er den også rigtig god til dig der lider af allergi.

Den bedste elevationsseng

Vi er ikke de eneste der mener, at Venus Natural elevationsseng er blandt de bedste på markedet i øjeblikket. F.eks har Senge-testeren.dk også givet den titlen som "Bedst i test", og hos Testsektion skriver de at "Med en seng som denne, så er du – uden tvivl – sikret en rigtig god nattesøvn nat efter nat".

Og Bedste10.dk følger trop med følgende bemærkning om Venus Natural sengen "Dette er en elevationsseng som er utrolig komfortabel. Denne fornemmelse viser sig, at være helt rigtig. Venus Natural elevationsseng består af hybridskum, som også kan betegnes som den perfekte skum fordi det er en kombination af meget elastisk skum og yderst holdbart skum."

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 66 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • 7 komfortzoner
 • 8 cm topmadras (SonoCore)
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast

Nordkap Elevation (Bedst til prisen)

Med denne elevationsseng får du rigtig god kvalitet til prisen. Det er også derfor, at vi har kåret den som bedst til prisen for elevationssenge.

Du får en seng med en ramme i svensk fyrretræ på 20 cm. Til den er koblet den dansk producerede Linak-motor, der gør, at du nemt og smidigt kan styre sengen op og ned. Det skyldes, at motoren sidder direkte under de 28 lameller.

Både rammen og madrassen er beskyttet af et pænt sort betræk i møbelstof. Det er et holdbart betræk, der er med til at give sengen en længere levetid. Samtidig er det med til at give sengen et klassisk skandinavisk look. Dette er muligvis den bedste seng til prisen.

Uvurderlig springmadras sikrer god komfort

Motoren og lamellerne kan selvfølgelig ikke sikre dig en god komfort alene. De arbejder tæt sammen med springmadrassen om at sikre dig en god nattesøvn.

Springmadrassen i denne seng har fem komfortzoner, så din krop får den støtte, som den har brug for hele vejen ned igennem. Dermed er du sikret en langt bedre søvn.

De fem komfortzoner sikrer nemlig, at din rygrad bliver holdt lige under søvnen. Det er en vigtig forudsætning for, at du sover dybere, og at du ikke får problemer med ryggen på grund af din seng.

Grunden til, at det er muligt at opnå fem komfortzoner i springmadrassen, er, at den er skabt med pocketfjedre. Det er fjedre, der er monteret individuelt, hvilket gør det muligt at give dem forskellig spænding, så de kan støtte din krop på forskellig vis.

Læg vægt på at vælge den rigtige topmadras

Udover springmadrassen spiller topmadrassen også en rolle i forhold til din komfort. Ikke en helt så stor rolle som springmadrassen, men stadig en afgørende en af slagsen. Det er jo topmadrassen, som du ligger på hver nat, og det er derfor vigtigt, at den passer til dine behov.

Til denne seng kan du vælge mellem en topmadras i latex eller celsius. Latex er et spændstigt og behageligt materiale, der giver god støtte og gør det nemt for dig at vende dig. Samtidig er det ventilerende, så du ikke får det for varmt om natten.

Celisus former sig efter din krop og giver derfor en god aflastning af din ryg. Har du problemer med ryggen, vil det derfor i mange tilfælde være den rette topmadras for dig at vælge. Det bliver dog også varmet op af din kropsvarme. Derfor er det ikke det rette til dig, der i forvejen bliver meget varm, når du sover.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 57 cm. (Metalben: 20 cm Elevationsbund: 11 cm Springmadras: 19 cm Topmadras: 7 cm)
 • Farve: Sort
 • 5 komfortzoner
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på fjedre og ramme
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 4 cm topmadras i latex eller celsius-skum

Vi anbefaler disse boxmadrasser

Venus boxmadras

Bedst i test
 • testvinder Venus boxmadras
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner

Krone Box NU

Bedst til prisen
 • Bedst til prisen - Nordkap boxmadras
 • Gratis levering
 • 5 komfortzoner

Venus Boxmadras (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

I mange boxmadrasser er der ”kun” fem komfortzoner. Denne boxmadras har dog hele syv komfortzoner, og det er blandt andet en af grundene til, at vi har valgt den som bedst i test i boxmadras-kategorien.

Med syv komfortzoner giver sengen dig nemlig i endnu højere grad den støtte hele vejen ned igennem, som du har brug for.

Hver del af din krop har nemlig brug for forskellige former for støtte fra madrassen. Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for at synke ned i madrassen, mens dine ben og lænd har brug for at blive holdt oppe.

Derfor er de syv komfortzoner helt essentielle for, at du kommer til at sove godt.

De syv komfortzoner bliver skabt ved hjælp af pocketfjedre med hybridskum omkring. Pocketfjedrene gør det muligt at differentiere, hvor trykaflastende madrassen er, mens hybridskummet gør madrassen åndbar og spændstig.

Åndbar og ventilerende topmadras

Det er ikke kun hybridskummet i selve madrassen, der gør sengen åndbar. Det er også topmadrassen i latex. Det er netop et naturmateriale, der er meget ventilerende, hvilket sikrer, at du ikke bliver for varm, når du sover. Det er afgørende for, at du kan få en god søvn.

Topmadrassen gør det derudover nemmere for dig at vende dig og giver din krop ekstra støtte. En topmadras i latex er særligt god til at støtte dine skuldre, nakke, lænd og hofter.

Trærammen er sengens sikre fundament

Venus boxmadrassen er skabt med en solid træramme i svensk fyrretræ. Dermed giver den sengen et solidt fundament, der gør, at den kan holde i mange år fremover.

Både trærammen og boxmadrassen er betrukket med et kraftigt møbelstof i atracitgrå. Det er med til at gøre sengen mere holdbar, da der dermed ikke bliver slidt lige så meget på den. Samtidig giver det den et pænt og ensartet look.

Den bedste boxmadras

Kunderne elsker denne boxmadras, i skrivende stund har den en vurdering på 4,5 stjerner ud af 5 mulige fra 129 tidligere købere af boxmadrassen. Og eksperterne er helt enige med dem. F.eks skriver Forbrugsguiden følgende "Fantastisk komfort i dansk kvalitet".

Testsektionen ligger sig på samme linie og skriver "Såfremt du vælger denne Venus Boxmadras får du derfor en seng, der vil kunne holde i adskillige år fremover. Udover at sengen er yderst komfortabel, er du med denne seng også garanteret sund søvn hver eneste nat".

Sidst, men ikke mindst, skriver Sove.nu at "Venus er en boxmadras for dig der går op i din søvn og dit soveværelse. En boxmadras der kombinerer form, funktion og lækkert design. Med Venus går du hverken på kompromis med udseende eller suveræn komfort".

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 63 cm. (19 cm ben, 36 cm madras, 8 cm topmadras)
 • 7 komfortzoner
 • Topmadras med 6 cm latexkerne
 • 25 års garanti på fjedre og ramme
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast

Krone Box NU

Ønsker du en seng, hvor der er en god sammenhæng mellem pris og kvalitet, er det en god ide for dig, at du ser nærmere på denne seng.

Den er skabt af pocketfjedre, som er den mere moderne form for fjedre, som giver en individuel støtte, og derved tilpasser sig din krop bedre. Vælger du xtra-fast madras, så får du den med multipocket fjedre, og her er der hele 504 fjedre pr/m2.

Det nederste lag af fjedre er nogle meget hårdføre fjedre, der sikrer en seng, der kan holde i mange år fremover. De er der primært for at gøre sengen mere drøj og støtte op om laget af pocketfjedre.

For det er pocketfjedrene, der er med til at afgøre, hvor komfortabel sengen er. De sikrer, at det er muligt at skabe fem komfortzoner i sengen, så du kan få forskellig støtte ned igennem din krop.

Dine skuldre og hofter har for eksempel brug for at kunne synke ned i sengen, mens din lænd har brug for at blive holdt oppe.

Topmadrassen giver en blød finish på din seng

Pocketfjedrene er dog ikke det eneste, der er med til at sikre dig en høj grad af komfort. Det er topmadrassen selvfølgelig også.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vælge den, der passer bedst til din krop. Det er både i forhold til, hvilken form for støtte den har brug for, og hvor varmt du har det om natten.

Til denne seng kan du vælge mellem en topmadras i latex eller celsius. Latex er selvfølgelig begge skabt af naturproduktet latex, der giver en spændstig og ventilerende topmadras, der er behagelig at ligge på.

En celsius topmadras er langt mere eftergivende og blød. Den former sig efter din krop og giver derfor en rigtig god aflastning for tryk. Det er særligt en fordel for dig, der har problemer med ryggen.

Solid træramme og kraftigt betræk sikrer en lang holdbarhed

Sengen er skabt med en solid træramme på 11 cm lavet af massivt svensk fyrretræ. Det giver en meget holdbar seng, som du kan have glæde af i lang tid fremover.

Derudover er både rammen og madrassen beskyttet af et lag kraftigt møbelstof. Det beskytter både rammen og madrassen og øger altså derfor yderligere sengens levetid.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210
 • Højde:  49 cm. (ben: 19 cm Boxmadras: 23 cm Topmadras: 7 cm.)
 • Farve: Sort
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast
 • 15 års garanti på rammen og fjedrene
 • 7 cm topmadras i latex eller celsius

Kontinentalsenge

Kontinentalsengen er ikke et lige så populært valg i Danmark som boxmadrassen. Den er langt mere populær i USA, hvor amerikanerne er glade for, at sengen har én madras, selvom der kan sove to.

Derudover er sengens højde også vigtig. Den betyder nemlig både, at du kan stå ud af sengen i stedet for at rejse dig op, og at der er mere dybde til, at dine skuldre og hofter kan synke ned i sengen.

Lyngdal kontinentalseng 140x200 cm

En kontinentalseng er opbygget af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras.

De samarbejder om at give din krop den bedst mulige støtte.

De tre lag er med til at gøre, at kontinentalsenge har en længere levetid end boxmadrasser.

I kontinentalsengene er det muligt at vende springmadrassen for at få en højere grad af komfort, når sengen er nogle år gammel.

Springmadrasserne har typisk mindst fem komfortzoner. Dermed kan du vælge den fasthed, der passer til din vægt. Det er afgørende for, at din krop får den støtte, som den har brug for.

Kontinentalsenge har tit et mere eksklusivt look, fordi der er syet et kraftigt betræk rundt om rammen og madrassen. Det er også med til at gøre sengen mere slidstærk, så du kan have glæde af den i flere år fremover.

Kontinentalsenge fås normalt ikke som enkeltmandssenge, med visse undtagelser. De fleste kontinentalsenge er dobbeltsenge, og ligger dermed i målene 140x200 cm og opefter, hvilket bliver betegnet som dobbeltsenge.

Elevationssenge

Med en elevationsseng er det muligt for dig at hæve både fodenden og hovedenden på sengen. Dermed kan du for eksempel sidde op og arbejde, se TV, læse, spise og sove med hovedet og/eller fødderne hævet.

Sengen har en springmadras, der typisk er skabt med mindst fem komfortzoner, når vi kigger på kvalitetssenge. Når sengen er flad, har du derfor den samme komfort som i en almindelig seng.

ProSleep Boston L600 elevationsseng

Du opnår dog ekstra komfort ved at kunne hæve hoved- og fodenden, så du kan komme til at ligge i en mere behagelig stilling.

For eksempel er der mange, der sover på ryggen, der godt kan lide en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for at variere den måde, de ligger på.

Der er også en række legemlige lidelser, hvor det er rart for dig at ligge med enten hovedet eller fødderne hævet.

Er du forkølet, eller lider du af sure opstød, er det rart for dig at løfte hovedenden. Lider du af uro i benene eller hævede ben, er det rart for dig, at du kan sove med dem løftet.

Er I et par, der gerne vil have elevationssenge, skal I selvfølgelig have hver sin seng. Dermed kan I indstille dem individuelt, så I får lige præcis det komfortniveau, som I ønsker.

Det har dog selvfølgelig også den ulempe, at der kommer til at være en revne mellem jer i sengen, men en split topmadras kan gøre en forskel på det punkt.

En split topmadras er netop udviklet til elevationssenge for, at fjerne revnen imellem de 2 senge, uden at ændre på den gode komfort sengen tilbyder.

Er i to der skal dele sengen, så kommer spørgsmålet om dynen unægteligt også op. Skal i have hver jeres dyne eller skal i have en dobbeltdyne i kan deles om?

Med en dobbeltdyne bliver det måske lidt mere hyggeligt i sengen, men hvis en af jer har tendens til at tage hele dynen, så kan det måske være en god ide, at i har hver jeres dyne.

Boxmadrasser

I Danmark er boxmadrassen stadig den mest populære form for seng, mens kontinentalsengen og elevationssengen sidder på en mindre del af markedet.

Nordkap boxmadras 180x200 cm

Boxmadrassen er typisk det billigste valg af seng, men eftersom billigst langt fra altid er bedst, er det værd at overveje, om det vil være den rigtige seng for dig.

De billigste boxmadrasser har den samme form for fjedre hele vejen igennem, mens dyrere boxmadrasser har 5 eller 7 komfortzoner.

Noget af det, som mange par sætter pris på ved en stor boxmadras er, at der ikke er nogen revne mellem sengene.

Når du sover på en stor madras og topmadras sammen med din partner, vil du dog også tydeligere kunne mærke, når han eller hun vender sig.

Hvilken seng skal jeg vælge?

Din seng er afgørende for, at du kan vågne udhvilet hver morgen. Derfor er det også vigtigt, at du tænker dig godt om i forhold til, hvilken form for seng og madras du har brug for.

Find den bedste seng

For selvom vi har fremhævet nogle som bedst i test her på siden, er det ikke sikkert, at det er den bedste seng for dig.

Vores kroppe er forskelligt byggede, og det er derfor vigtigt, at du tager udgangspunkt i, hvordan din er, og hvordan du derfor kan sikre dig den bedst mulige søvn.

Dit budget spiller selvfølgelig også ind i forhold til, hvilken form for seng der vil være den rigtige for dig.

Din seng er dog en investering i god søvn, hvorfor du bør tænke grundigt over, hvilken der vil være den rette for dig.

Fordele ved en kontinentalseng:

 • Sengen ser pæn ud og er betrukket med møbelstof, hvilket giver den et flot udseende.
 • Sengen har en god højde, der betyder, at du står ud af sengen, ikke rejser dig fra den.
 • Sengen er opdelt i komfortzoner, der sikrer din krop den rette støtte hele vejen ned igennem.

Fordele ved en elevationsseng:

 • Sengen er god for dig, der gerne vil læse, se TV eller af andre grunde sidde op i sengen.
 • Ved at hæve hovedgærdet kan du lindre forkølelse, snorken og vejrtrækningsbesvær.
 • Ved at løfte fodenden kan du lindre uro i benene, hævede ben og vand i benene.

Fordele ved en boxmadras:

 • Sengen har ofte en lavere pris end de andre former for senge. God til det lille budget.
 • Sengen er nem at samle, skille ad og flytte rundt på. En fordel for dig, der flytter ofte.
 • Mange boxmadrasser kan fås med mindst fem komfortzoner, så du stadig er sikret høj komfort.

Sørg for at vælge den rigtige fasthed til sengen

Udover at det er vigtigt, at du får valgt den rigtige type seng, er det også vigtigt, at du får valgt den rette fasthed til madrassen. Den er nemlig afgørende for, at du kommer til at sove ordentligt.

Med en enkelt undtagelse kan du få alle de ovennævnte senge i enten medium, fast eller ekstra fast.

Hvilken fasthed du skal vælge afgøres typisk af, hvor meget du vejer.

 • Vejer du under 75 kilo, skal du vælge en medium madras.
 • Vejer du mellem 75 og 95 kilo, skal du vælge en fast madras.
 • Vejer du over 95 kilo, skal du vælge en ekstra fast madras.

En ekstra fast madras koster som regel lidt flere penge. Det er dog vigtigt, at du sørger for at bruge de penge på at vælge sengen der passer til dig og giver dig optimal støtte.

Sengen er afgørende for, at din krop kan få den støtte, som den har brug for. Det er for eksempel med til at sikre, at du sover dybere, og at du kan undgå problemer med ryggen.

Der findes en enkelt undtagelse til reglen om vægt. Det er, hvis du har meget brede skuldre eller hofter. I det tilfælde kan det være en god ide for dig, at du vælger en blødere seng.

Det sikrer nemlig, at dine hofter og skuldre kan synke ned i madrassen. Dermed bliver din rygrad ved med at være vandret, når du ligger i sengen.

Der findes mange test af senge tilgængelige for dig, men vi synes dog at vores er den mest omfattende og bedste senge test netop nu.

Vi har fundet denne video der kan hjælpe dig med at vælge hvilken type seng og madras der er bedst for dig

Din hovedpude er også vigtig for en god nattesøvn

Hovedpude af høj kvalitet

Sengen er dog ikke det eneste du skal have i tankerne, når du forsøger at skabe det perfekte sovemiljø. Den rigtige hovedpude spiller også en stor rolle det forløb.

Hvis du vælger den bedste hovedpude for dig, så har du taget et stort skridt i den rigtige retning. Men hvordan vælger du så den bedste hovedpude? Her er det afgørende om du sover meget på ryggen eller på siden.

Ligger du det meste af natten på siden, så skal du have en høj hovedpude, mens ligger du mest på ryggen, så skal du have en lav hovedpude.

Du kan også vælge en hovedpude der er midt imellem de to, hvis du er i tvivl eller mener du at ligger lige så meget på siden som på ryggen.

Du kan læse mere om, at tage det rette valg af, både hovedpude og seng i denne artikel på Krop+Fysik.

Køb seng online eller i en butik?

I dag har du både mulighed for at købe din seng på nettet og i en fysisk butik. Det kan virke mærkeligt for nogle, at de skal købe noget så fysisk som en seng på nettet. Du skal jo prøve sengen af i virkeligheden for at finde ud af, om den er noget for dig.

Det er også rigtigt, at du skal prøve sengen af. Du får dog heller ikke en god fornemmelse for sengen, selvom du ligger i den i 5-10 minutter nede i butikken. Du skal have den hjem og have den prøvet af der.

hvilken type seng

En test af sengen indebærer en længere periode, og ikke bare 5-10 minutter i butikken. Faktisk tager det gerne en måneds tid, eller helt op til 3 måneder, at finde den rette seng til din krop.

Derfor er det bedst, at du vælger en seng, hvor du for eksempel har mulighed for at ombytte til en anden fasthed efter en måned eller 100 dage. Det giver dig rigelig tid til at prøve sengen af.

Der er intet rigtigt eller forkert i forhold til, hvor du vælger at købe din nye seng henne. Det vigtigste er, at du prøver sengen af.

Med vores senge test og guide til, hvordan du finder den bedste seng for dig, håber vi, at du nu er klar til at gå på jagt efter den helt rigtige type.

Søvneksperter ser farlig tendens

I Danmark bliver vi dårligere og dårligere til at prioritere vores søvn, og det er ikke sundt for os. Vi alle kender nok til at have en travl og stressende hverdag, hvor det ikke altid kan være lige nemt at få de anbefalede antal timers søvn.

Det anbefales at du får 6-8 timers søvn hver nat, og gør du ikke det så har din krop svært ved at restituere, og det kan få alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser. Derudover så ødelægger det også den efterfølgende dag, hvor du både kan føle dig træt, uoplagt og irriteret.

Der skal ikke den store lommeregner til for at regne ud at vi bruger rigtig mange timer i senge, og derfor er det også vigtigt at have de helt optimale forhold. Specielt hvis du døjer med visse lidelser, såsom dårlig ryg, gtigt mm, at der tages hensyn til komforten.

En kvalitetsseng kan hjælpe dig med at få den korrekte støtte til din krop, og derved få en bedre nats søvn. Derudover kan en seng af høj kvalitet også forebygge smerter i kroppen.

Derfor vil vi altid anbefales at man køber en lidt bedre seng, da både komforten er bedre, men at den selvfølgelig også kan holde i længere tid. Aldrig gå ned på kvalitet, når det kommer til seng.

Når det så er sagt, så findes der rigtig mange gode seng til fornuftige priser, og du kan endda være heldig at finde nogle gode senge tilbud, hvor du kan spare rigtig mange penge på kvalitetssenge.

Hvis du kommer til at købe en for billig seng, og sparer lidt i forhold til de mange kvalitetssenge, så skal du regne med at sengen måske holder 5 - ja måske 10 år mindre, og derefter skal du ud og købe en ny seng igen.

Hvordan vælger jeg den rigtige seng?

Har du ikke den rigtige seng, så kan du risikere ikke at få sovet nok, og derved får din krop heller ikke restitueret, så du kan føle dig klar til den efterfølgende dag. Det er derfor vigtigt at vælge den seng du ligger bedst i - men det er måske nemmere sagt end gjort.

Alle kroppe er unikke, og derfor kræver de også unikke forhold, når der skal soves. Det tager desuden 3 uger for din krop at vende sig til din nye seng.

Alle har forskellige behov når det kommer til senge, og hver sin krop har specifikke præferencer, når det kommer til at kunne restituere. Derfor kan man godt komme med den påstand at verdens bedste seng ikke findes. I hvertfald ikke overordnet.

Hvilken størrelse seng skal jeg vælge?

Når du har valgt hvilken seng du skal have, så skal du så også finde ud af hvilken størrelsen sengen skal være i. Eksperterne råder til at man som minimum har 80 cm plads i bredden, alt afhængig af hvor stor du er. Har du en tendens til at ligge meget uroligt om natten, så skal du nok i en større størrelse, så du ikke ryger over bord.

Derudover så anbefales det også at din sneg er minimum 10 cm længere end du selv er. Det vil sige at hvis du er under 190 cm, så kan du nøjes med en seng der er 200cm lang. Er du over de 190 cm, så anbefales det at du kommer op i en længere model.

Sengene vi har testet i denne guide har følgende mål:

Størrelser på testede kontinentalsenge

Venus Natural kontinentalseng (Bedst i test)

 • 140×200 cm
 • 160×200 cm
 • 180×200 cm
 • 180x210 cm
 • 210×210 cm

Krone Kontinentalseng (Bedst til prisen)

 • 140x200
 • 160x200
 • 180x200

Størrelser på de testede elevationssenge

Venus Natural Elevation (Bedst i test)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Nordkap Elevation (Bedst til prisen)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 105x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 160x210 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm
 • 210x200 cm
 • 210x210 cm

Størrelser på testede boxmadrasser

Venus Boxmadras (Bedst i test)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Krone Box NU (Bedst til prisen)

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Halvandenmandsseng

Som du kan se ovenfor, så findes der mange forskellige størrelser senge, og det skal du selvfølgelig også tage hensyn til når du skal vælge din seng. Er sengen til et mindre soveværelse, så er det måske ikke så smart at købe en seng der 210x210, da den rigtig meget.

Hvis du ikke har så meget plads i det rum sengen skal stå, å kan det være en god idé at investere i en halvandenmandsseng istedet. En halvandenmandsseng er en mellemløsning mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Disse senge kan også være praktiske i andre situationer. Eksempelvis hvis du sover alene, men vil gerne have god plads til at fylde i sengen, så kan en halvandenmandsseng være nok. Det kan også være du er alene med et barn, som engang imellem sover sammen med dig, så giver den ekstra plads dig lidt mere komfort.

Det kan også være at sengen skal stå på et gæsteværelse, og kun bliver brugt engang imellem. Så kan det måske være billigere og købe en mindre seng.

Det er ikke noget problem at sove 2 i sådan en størrelse seng, dog ligger man lidt mere tæt end i en dobbeltseng.

Størrelsen på en halvandenmandsseng strækker sig typiskvis fra 120cm i bredden og op til 160 cm. Længden på en denne type seng har ingen betydning, da der udelukkende er bredden på sengen der afgører hvad der kategorisere den som en halvandenmandsseng.

Sengene i vores guide, som kan fås i halvandenmandsstørrelser er følgende:

 • Venus Natural Kontinentalseng fås i: 140x200 cm og 160x200 cm.
 • Krone Kontinentalseng fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200cm.
 • Venus Natural Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Nordkap Elevation fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Venus Boxmadras fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.
 • Krone Box NU fås i: 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm.

Det betyder at du har mulighed for at få alle vores modeller i disse størrelser, hvis du gerne vil finde en mellemting mellem en enkeltmandsseng og en dobbeltseng.

Derfor har du også mulighed for at finde præcis den størrelse seng, som passer til din behov, uanset om du skal ligge alene i den eller du har en at sove sammen med.

Hvilke forhandlere er de bedste at handle senge ved?

Der findes et hav af forhandlere, når det kommer til senge, men ikke alle stiller samme betingelser for din nye seng.

Derudover kan der også være stor forskel på din leveringstid, fra du har bestilt sengen til at den ankommer hjemme hos dig. Nogle firmaer tilbyder også gratis fragt, hvilket sparer dig for besværet med at få transporteret sengen selv.

I denne senge test har vi næsten udelukkende forhandlere med der kun handler online. Og der er der selvfølgelig også en grund til. Grunden til det er prisen.

De forhandlere som udelukkende forhandler deres produkter online har en kæmpe fordel, i at de ikke skal betale kæmpe en kæmpe husleje for deres showroom og ydermere personale til at gå og passe det.

Derfor kan de selvfølgelig også sælge deres varer billigere, og derved kan du få dig en god kvalitetsseng til en fornuftig pris.

Vi har her dannet et overblik over de forhandlere vi har med i vores test af senge.

Bedre nætter

Bedre nætter er klart en af vores favoritter, når det kommer til forhandlere. Deres betingelser er helt i top, og derfor er de klart værd at anbefale til en hver der er på udkig efter en ny seng.

Bedre nætter startede tilbage i 2013, hvor 3 venner havde en idé om at skulle levere hverdagsluksus til alle til en rimelig pris.

De er også en af de forhandlere som udelukkende kører deres forretning online, og derfor er deres priser selvfølgelig også rigtig skarpe. Selvom de udelukkende kører med en online forretning, så går de ikke på kompromis med deres service og vejledning.

Det gør de blandt andet igennem deres online chat funktion, og selvfølgelig deres kundeservice på telefon. Den har åbent fra 9-23 på alle ugens dage, og derfor skulle det være muligt for de fleste at kunne få fat i dem.

Hos Bedre nætter er de også rykket ud over de danske grænser, og har idag mange kunder, udover Danmark, i Sverige, Norge og Finland.

De har siden 2013 solgt mere end 50.000 senge i Skandinavien, hvilket er et imponerende højt tal. Bedre nætter har nogle af de bedste senge på markedet.

Vilkår hos Bedre nætter

Når du køber din nye seng hos Bedre nætter, så er du stillet rigtig godt. For det første så følger der 30 dages prisgaranti med.

Det sikrer dig at hvis du finder den seng du har købt billigere et andet sted, så matcher bedre nætter prisen og du får overskuddet tilbage.

Det samme gælder faktisk også hvis Bedre nætter selv sætter sengen på tilbud inden for de første 30 dage efter du har købt siden. Det må siges at være prisgaranti når det er bedst.

Det eneste du skal gøre for at gøre brug af din prisgaranti er blot at skrive til Bedre nætter, hvor du linker til siden hvor du har fundet sengen til en billigere pris.

Når du vælger at købe en ny seng hos Bedre nætter så følger der også 100 dages prøveperiode med, og det er klart noget vi kan anbefale at gå efter, når du skal købe ny seng.

Bedre nætter gør selvfølgelig alt for at vejlede dig til at du køber den rigtige seng i første hug, men det er ikke altid det lykkes.

100 dages prøve betyder at du kan du kan skifte madrassen kerne. Har du valgt en madras med en forkert hårdhed, så er det med at få den byttet inden for denne periode. Det er dog sådan at det tager din krop 3-4 uger, før at den har vænnet sig til din nye madras.

Det betyder også at du ikke får særlig meget ud at prøve en madras i en fysisk butik, med fuld påklædning. Din krop kan simpelthen ikke få noget ud af at ligge i en seng, med tøj på i 2 minutter.

Det er helt gratis at ombytte sin fasthed af madraskernen.

Endnu bedre så tilbyder Bedre nætter dig også at du inden for de første 100 prøve prøve, har mulighed for at få pengene retur for dit køb. Det skyldes at de tror så meget på deres produkter, at de selvfølgelig ikke regner med at du fortryder dit køb.

Uanset prisen på det du køber hos Bedre nætter, så tilbyder du gratis levering til kantstenen.

Du har også mulighed for at finansiere dit køb hos Bedre nætter, hvis ikke du har mulighed for at betale hele beløbet på en og samme gang. Det er rente- og gebyrfrit at finansiere sit køb hos Bedre nætter.

Hvad synes kunderne om Bedre nætter?

Det er en stor beslutning der skal tages, når man køber en ny seng, derfor kan det også være rart at høre hvad andre kunder har af oplevelser med forhandleren, inden man køber hos dem.

Derfor vi har herunder også samlet lidt anmeldelser af Bedre nætter - Både fra Trustpilot og fra deres egen side, hvor godkendte købere kan skrive ris og ros.

Bedre nætter har 4.6/5.0 på Trustpilot, hvilket må siges at være i den rigtig høje ende.

Frederik der tidligere i år har købt en kontinentalseng hos Bedre nætter, har følgende at sige om dem:

"Super seng, fantastisk kundeservice.

Vi købte en kontinentalseng hos bedre nætter. I forbindelse med købet var vi i kontakt med deres kundeservice, for at finde ud af hvilke seng der dækker vores behov. De var super hjælpsomme og de tilbød ikke de dyreste løsninger, men mere hvad vi havde brug for. Og har ikke fortrudt købet siden. Fantastisk seng og fantastisk kundeservice.

Mange tak herfra"

Frank J, som er godkendt køber på deres egen side har skrevet følgende til hans køb på Bedre nætters hjemmeside:

"Super god og hurtig service

Havde en virkelig god oplevelse med BedreNætter!

Skulle bruge 8 senge til et sommerhus, og havde en kort deadline. BedreNætter var super hjælpsomme og forstående overfor hurtig levering, så alt klappede perfekt, og de blev leveret tid tiden.

Jeg var også usikker på at købe senge online uden mulighed for at kunne prøve dem, men jeg er meget positiv overrasket. Synes kvaliteten er bedre end hvad tilsvarende konkurrenter med fysiske butikker kunne levere til prisen."

Og dette er blot få anmeldelser af mange positive købere hos Bedre nætter. Vi giver også vores varmeste anbefalinger til Bedre nætter.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-23 alle ugens dage.
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 100 dage
 • Mulighed for at få penge retur inden for de første 100 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • Prisgaranti
 • E-mærket webshop
 • Rentefri finansiering tilbydes

Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som er svære at komme udenom, når vi snakker handel af senge online.

Sengefabrikken blev dannet tilbage i 2014, og siden da er det kun gået en vej. Det skyldes blandt andet at de stræber sig på at kvalitetsprodukter skal kunne købes til fornuftige priser.

Alle produkterne du finder hos Sengefabrikken er gennemtestede, så de kan stå 100% inde for det de sælger.

Derfor er Sengefabrikken også med helt fra starten, når sengen skal designet, til konstruktionen og så selvfølgelig også til salget. Det sikre det også at der ikke er nogen mellempart der tager sin del af kagen. Alle deres senge er også produceret i Danmark.

De har desuden et kæmpe udvalg af senge, og derfor skulle det også være muligt at finde lige præcis den seng du ønsker hos Sengefabrikken.

Sengefabrikken gør meget ud af at deres personale har en stor viden inden for senge, og derfor kan give den rådgivning du har brug for, når du skal købe en ny seng. De har også åbent alle ugens dage mellem 8-21.

De har i alt haft mere end 20.000 danskere igennem deres forretning, og hjulpet dem med at finde en seng der passer lige præcis til dem.

Vilkår hos Sengefabrikken

Sengefabrikken er også en af de forhandlere som tilbyder rigtig gode vilkår og betingelser for deres kunder. De kører også med 30 dages prisgaranti, som sikrer dig at du ikke har købt sengen for dyrt. Det gælder uanset om du finder sengen billigere på deres egen side, eller hos en konkurrent.

Når du køber en seng hos Sengefabrikken så følger der også 30 dages ombytning af topmadras, madras eller lignende med.

Det betyder at har du valgt den forkerte hårdhed, så bytter de den hos Sengefabrikken til anden med et smil. De dækker endda også fragten, hvis du skal have ombyttet din madras.

Fortryder du helt dit køb, så har du også mulighed for at få dine penge retur inden for de første 30 dage.

De tilbyder desuden også fri fragt af deres varer, uanset om du køber varer for 100 kr eller for 50.000 kr.

Hvad synes kunderne om Sengefabrikken?

Ligesom Bedre nætter, så har Sengefabrikken også rigtig fine anmeldelser fra deres kunder. På Trustpilot har de en samlet score på 4.6/5.0.

På Trustpilot skriver Troels D blandt andet følgende til sit køb:

"Alt er godt!

God vejledning inden købet, hvor der guides professionelt og kompetent af konsulenterne. Anvendte chat-funktionen på hjemmesiden, og der var hurtigt svar.

Prisen på vores seng var den bedste jeg kunne finde for samme kvalitet og mål. Levering skete hurtigere end ellers lovet, og der blev aftalt tid der blev overholdt til punkt og prikke.

Alt i alt en super oplevelse at handle med sengefabriksudsalg, fra start til slut!"

Ebba L har også anmeldt Sengefabrikken, via der hjemmeside med følgende anmeldelse:

"Alt er forløbet perfekt - super service hele vejen igennem. Der var leveret forkerte “dimser” til Lbeslaget til gavlen - fragtmanden sørgede de selv for at få de rette “dimser” frem - jeg skulle blot ringe til firmaet og sige hvad dag der passede mig at få det lavet, det blev ordnet til aftalt tid.

Sengene er perfekte - min søvn er blevet bedre. Vi fik i telefonen og på chatten god vejledning - vi spurgte og spugte - og der blev givet gode svar, så vi følte vi vidste hvad vi kunne vente. Og som sagt, vi er blevet meget glade for sengene.

Alt ialt en god oplevelse at handle med Sengefabrikken"

Sengenfabrikken er et rigtig godt sted at handle seng, derfor anbefaler vi dem også herfra.

 • Åbningstider for kundeservice: 8-21 alle ugens dage
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras: 30 dage
 • Mulighed for at få pengene retur inden for de første 30 dage.
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring og montering kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rentfri finansiering tilbydes

Sengetid

Hos Sengetid finder du også mange luksusprodukter til fornuftige priser. De kører også udelukkende deres forretning online, så du slipper for at skulle betale ekstra for din nye seng.

Sengetid blev stiftet i 2017, og du kender dem måske fra reklamerne, da de har gjort meget for at gøre sig synlige der.

Sengetid har den overbevisning om at, hvis du sover i den rigtige seng, så fremmer det også din livskvalitet, hvilket vi er meget enige i.

Det betyder også at de har gjort meget for at præsentere deres senge, på deres webshop så sådan en måde at det er nemmest for dig som forbruger, at kunne finde den seng der passer bedst til dig og dine behov.

Deres filosofi er også at en seng ikke kan teste, ved at du prøver at ligge i en demo model i butikken i 1-2 minutter. Den skal prøves til før at du ved at det er det rigtige valg for dig.

Vilkår hos Sengetid

Hos sengetid tror de også rigtig meget på deres produkter, derfor får du også rigtig gode vilkår med, når du handler seng hos dem. Det betyder blandt andet at du får 101 dage til at prøve din madras af.

Har du valgt en forkert madras, så kan du uden problemer bytte madrassen kerne, til en mere passende uden ekstra beregning. Skal du op og have en ekstra fast madras, som er dyrere, så skal du betale differencen.

Derudover har du også mulighed for at bytte din topmadras, hvis den medfølger til din seng. Her kan du bytte fra en latex model til en Wonderpur eller omvendt.

Vælger du at købe en seng hos Sengetid, så kan du også være sikker på du får en god lang garanti med. De kører nemlig med minimum 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud. Dog har de fleste af deres senge hele 25 års garanti.

Uanset hvilken seng du vælger hos Sengetid, så får du altid gratis levering til kantstenen med. Derfor skal du heller ikke bekymre dig om ekstra omkostninger.

Ønsker du dog at få den båret op og monteret, så tager de et ekstra gebyr for dette, men så slipper du også for at skulle gøre noget som helst selv. Ønsker du bortskaffelse af din gamle seng, så tilbydes det også.

Hvad synes kunderne om Sengetid?

Sengetid er dem der har den højeste score på Trustpilot af de forhandlere vi har med i denne senge test. De har nemlig en total score på hele 4.9/5.0 på Trustpilot, hvilket jo næsten ikke kan gøres bedre.

Vi har herunder samlet lidt af anmeldelser fra kunderne, så du kan se hvad andre købere synes om dem.

Leon, som er godkendt køber hos Sengetid, har skrevet følgende anmeldelse:

"Kundeservice der batter

Søde og rare , jeg fik hjælp til min bestilling af en medarbejder over telefonen da jeg ville være sikker på at jeg fik det rigtige ,da jeg skulle en anden madras end den man kunne få på hjemmesiden og 2 forskellige topmadrasser. Også tjekkede han om ordren var det jeg havde bestilt , og alt var ok. Det kalder jeg kundeservice ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️"

Irene har tidligere købt en seng hos Sengetid, og gav følgende anmeldelse af sin oplevelse med dem.

"God oplevelse

Vi har haft en god oplevelse, lige fra begyndelsen af.

Hjemmesiden er godt opbygget og nem at navigere rundt på. Kundeservice medarbejderen vi havde kontakt med, var meget hjælpsom og kunne besvare de spørgsmål, vi havde.

Vi havde lidt udfordringer omkring leveringstidspunktet. Hvis den oplyste ventetid på hjemmesiden på 10-20 dage holdt stik, for så lå leveringstidspunktet lige midt i vores ferie, men det kunne sagtens løses. Hvis sengen ikke kunne være hos os før vores ferie, så ville leveringstidspunktet, bare blive udskudt til vi var hjemme igen.

Vi fik sengen før vores ferie og vi er rigtig glade for vores nye seng, den er både pæn at se på, men endnu vigtigere er det, at den er smadder dejlig at sove i. Alt i alt kan vi kun anbefale Sengetid, både med hensyn til kvaliteten og servicen."

Vi vil også gerne give vores bedste anbefaling til Sengetid, og deres senge.

 • Åbningstider for kundeservice: 9-22
 • Livechat muligt via hjemmeside
 • Ombytning af madras 101 dage
 • Gratis levering uanset pris
 • Opbæring, montering og bortskaffelse kan tilkøbes
 • E-mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering tilbydes

NordicDream

NordicDream er også en af de store spillere på markedet når det kommer til forhandling af senge, dyner, puder osv. Nordicdream er inspireret af den nordiske mytologi, og derfor har deres senge også navne derefter.

Hos NordicDream går man, som ved alle gode forhandlere, meget op i kvaliteten af produkterne. De har skåret alle mellemled fra, så de, så de kan stå 100% inde for deres varer.

Alle deres senge bliver designet og produceret i Danmark af danske håndværkere.

NordicDream forhandler udelukkende deres produkter online, så du kan få kvalitetsprodukter billigere end ved en fysisk forhandler. Derfor er det selvfølgelig også muligt at lave et godt senge køb hos NordicDream.

De er hos NordicDream selvfølgelig også E-mærket, som de forrige forhandlere også er.

Gode vilkår hos Nordicdream

Når du handler hos Nordicdream, uanset om du handler seng eller andet, så følger der altid prismatch med. Det sikrer dig at du ikke kommer til at betale for meget for din vare.

Skulle du finde din vare billigere hos en anden dansk forhandler, så matcher NordicDream prisen. Det eneste du skal gøre for at gøre brug af prisgarantien er at sende din dokumentation på at du har fundet varen billigere hos en anden forhandler.

NordicDream giver dig også 100 dages tilfredhedsgaranti, hvilket betyder at du kan prøve sengen i 100 dage, helt risikofrit, hvilket betyder at hvis du mod forventing skulle fortryde dit køb, så kan du få hele købsbeløbet retur igen, blot varen er i samme stand.

Du kan også istedet bytte sengen til en anden seng, hvis du ønsker det og det resterende returneret.

Hvad siger kunderne om NordicDream?

NordicDream ligger også i den rigtig høje ende hvad angår deres score på Trustpilot. De har en samlet score på 4.8/5.0.

Jenny Stool har blandt andre skrevet følgende anmeldelse til sit køb hos Nordicdream:

"Vi har købt en Ragna Nordlys dobbeltseng med elevation og er super glade for den.


Vi har haft lidt problemer med topmadrassen når vi bruger elevationen, men det er blevet løst ved hjælp af super god kundeservice.
Sengen er fantastisk at ligge i og dejlig stor til hele familien.
Vi har oplevet god og hurtig service og kan varmt anbefales."

Jesper Schaarup har også knyttet en anmeldelse til sit køb:

"Vågn op som en frisk havørn

Vi har nu købt to skønne senge fra Nordic Dream, og alle dem som ligger i dem, er bare rigtig glade. Vi havde også en dejlig oplevelse med hensyn til købet, hvor al service og hjælpsomhed var helt i topklasse - man følte sig tryg hele vejen igennem. Sovekvaliteten er også blevet markant forbedret, man står jo op om morgenen som en frisk havørn. Vi kan klart anbefale det - prøv en ny kvalitetsseng !"

Dette er blot få af mange gode anmeldelser NordicDream har fået på deres Trustpilot.

 • Åbningstider for kundeservice: Mandag-søndag: 9-23.
 • 100 dages fuld returret
 • Gratis levering
 • E-Mærket webshop
 • Rente- og gebyrfri finansiering

DinSeng

Den sidste forhandler vi har med i denne sengetest er DinSeng. Hos Dinseng forhandler man også kun dansk designet og producerede produkter.

Folkene bag Dinseng er Thomas og Jacob, som begge har 15 års erfaring med salg af senge.

De sætter en ære i at bruge deres store viden omkring senge, så du kan finde den seng der passer lige præcis til dine behov. Deres tanke med dinseng er at levere gode, fede senge til fornuftige priser.

Vilkår hos Dinseng

Hos Dinseng får du først og fremmest 150 dages komfort garanti, hvilket er den længste af alle de forhandlere vi har med i denne guide.

Det betyder at du har 5 måneder til at se om du vænne dig til madrassen. Føler du stadig ikke at det er den fasthed efter de anbefalede 3-4 uger, så har du mulighed for at bytte kernen i din madras.

Det er dog kun muligt at gøre dette en gang, og du skal selv stå for fragten. Hvis du vil have den afhentet af Dinseng tager de et mindre beløb for at fragte madrassen.

Derudover er Dinseng også et af de firmaer som kører med fuld returret i 14 dage. Det betyder at du kan vælge at få det fulde beløb retur i op til 14 dage efter dit køb, eller du kan vælge at ombytte senge til et andet produkt.

Dette gælder dog kun på udvalgte produkter.

Sidste, men ikke mindst, så kører Dinseng også med gratis fragt og montering. Dette er det eneste firma vi har med der også tilbyder gratis montering.

Dette er en ekstra service de kører med, og det betyder at du ikke skal stå for noget af arbejdet selv.

Ønsker du bortskaffelse af din gamle seng, så kan det gøres mod et tillægsbeløb. Har du specielle ønsker til din levering, såsom weekendlevering eller aften levering, så kan det også tilkøbes.

Dette må siges at være en rigtig god service fra Dinseng's side.

Hvad siger kunderne om Dinseng?

Hos Dinseng ligger man på et snit på 3.9 på Trustpilot, og vi har samlet nogle af de anmeldelser der er fra tidligere kunder hos Dinseng her:

En kunde har skrevet følgende til deres køb på Dinseng:

"Jeg er så begejstret for min nye seng …

Jeg er så begejstret for min nye seng fra dinseng.dk. Jeg modtog den i går - der kom 2 friske fragtmænd og de bar det hele op og samlede sengen for mig. Det tog 20 min - så var der ny seng.

Jeg har kun tilbragt 1 enkel nat i sengen, jeg jeg sov fantastisk. Jeg vågnede for første gang længe uden at have ondt i ryggen. Jeg har løbende modtaget information omkring min bestilling, og når jeg har haft spørgsmål er disse blevet besvaret lyn hurtigt. Jeg er meget tilfreds!"

Kirsten som har købt en seng hos Dinseng har også skrevet følgende til sit køb på deres hjememside:

"Dygtige og hjælpsomme.

Jeg har købt en seng herigennem og har fået al den hjælp og mere til jeg har haft brug for. Hjemmesiden er nem og overskuelig med nogle virkelig gode videoer, der guider en igennem sengekøbet. Jeg havde nogle spørgsmål i forbindelse med købet og de blev besvaret næsten inden jeg nåede at stille dem.

Deres opfølgning på vores køb er guld værd. Hele vejen igennem har jeg været tryg ved at handle hos dem på nettet.

Vil slutte med at sige, at sengene suveræne at sove i.

Har kun ros tilovers til firmaet."

Vi hos søvneksperterne har også kun rosende ord om Dinseng, og derfor er de også med i vores guide her.

 • Kundeservice åbningstider: 10-17
 • Livechat med kundeservice via hjemmeside
 • Ombytnings af madrassens kerne: 150 dage
 • 14 dages fuld returret på udvalgte produkter
 • Gratis levering og montering
 • Finansiering tilbydes

Hvordan får jeg den bedst mulige søvn?

Kvinde sover godt

Som nævnt tidligere så er søvn en yderst vigtig faktor for at du kan fungere. Får du ikke nok søvn, så kommer du hurtigt til at virke oplagt dagen efter,

Dit humør er sikkert heller ikke særlig godt , og dertil skal det siges at dit helbred kan tage skade af for lidt søvn over en længere periode.

Det er ikke uden grund at det hedder et soveværelse, det er nemlig beregnet til at sove i. Det er nemt at blive forstyrret inden sengetid, og specielt hvis man tager telefon, iPad eller lignende med sig i seng.

Det er en rigtig dårlig idé, mener samtlige eksperter på området.

Får du ikke den rette mænge søvn, så kan det, som nævnt før, gi helbredsmæssige problemer. Det er nemlig sådan at din krop restituere og genopbygger nye celler når du sovet.

Får du ikke den korrekte mængde søvn, ja så når kroppen simpelthen ikke at restituere nok, og det vil du tydeligt kunne mærke.

FAQ _Ofte stillede spørgsmål

Hvilken seng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på nogle af de mest populære senge hos de danske forhandlere. Vi har kigget nærmere på elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser. Ud fra parametre såsom kvalitet, komfortzoner, garanti og handelsbetingelser har vi fundet frem til de bedste af de senge vi har kigget på. Vinderen af bedste elevationsseng og kontinentalseng er Venus Natural. Vinderen af bedste boxmadras er Venus.

Hvilken seng er den bedste til prisen?

Vi har i denne guide også kigget nærmere på den mest budgetvenlige seng i hver sin kategori. Vi har fundet frem til at den bedste elevationsseng til prisen er Nordkap Elevation. Den bedste kontinentalseng til prisen er Krone Kontinental, og den bedste boxmadras til prisen er Krone Box NU.

Hvorfor købe en god seng?

Vi bruger i gennemsnit 6-8 timer pr. døgn i sengen. Derfor er det også vigtigt at du ligger godt. Det gør at du føler dig udhvilet og frisk til en ny dag hver morgen. Sundhed og god søvn hænger sammen.