Elevationssenge test - Guide til den bedste elevationsseng

Er du på jagt efter en god elevationsseng, kan du få overblik over markedet i denne elevationssenge test. I vores guide kan du læse om 5 af de bedste elevationssenge og dermed nemt finde frem til den rette seng for dig.

Elevationssengen giver dig mulighed for at sove med hovedet og fødderne hævede eller bare at kunne finde en komfortabel siddestilling, hvis du for eksempel godt kan lide at sidde og læse i sengen.

En elevationsseng er fantastisk for dig, der godt kan lide at sidde op i sengen og læse eller se TV. Det er også smart for dig, der gerne vil have serveret morgenmad på sengen.

Endelig er den også smart, hvis du af legemlige årsager gerne vil have hovedet eller fødderne hævet. Det kan være på grund af noget forbipasserende som en forkølelse, men kan også hjælpe dig, der lider af uro i benene, hævede ben og for meget mavesyre.

Venus elevationsseng 180x200 cm

5 forskellige elevationssenge

I denne elevationsseng test kan du læse om 5 forskellige elevationssenge. De udmærker sig alle ved at have en meget høj kvalitet, men adskiller sig derudover også fra hinanden på nogle punkter.

Når du læser testen, skal du dog ikke kun have fokus på, hvilken seng der er blevet kåret som bedst i test i denne elevationssenge test, men på hvad du har brug for. Det er jo individuelt og varierer fra person til person. Dog har bedst i test elevationssenge som regel noget som de andre ikke elevationssenge ikke har.

Du kommer til at opholde dig rigtig meget i din nye elevationsseng. Højst sandsynligt mellem 6-8 timer hver dag de næste mange år.

Det bliver altså til rigtig mange timer og har derfor stor betydning for, hvor godt du får sovet. Derfor anbefaler vi også du læser vores elevationssenge test til ende, så du får alt den information som du har brug for, inden du køber din nye elevationsseng.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at tænke dig godt om, når du skal vælge en ny seng. Kun på den måde kan du finde frem til en seng, som du kommer til at være glad for i lang tid fremover.

Vi har valgt 5 af de bedste elevationssenge på det danske marked, og de er i forskellige prisklasser, så der er noget for alle.

Sengene i denne elevationssenge test er fra BedrenætterSengefabrikkenSengetid, NordicDream og Dinseng.

Vi anbefaler disse elevationssenge

Venus Natural elevationsseng

Bedst i test
 • Venus elevationssenge test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner

Yrla Älv

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 5 komfortzoner

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Elevationssengen Venus er den, som vi mener, er den bedste i denne test. Den har en virkelig god madras med pocketfjedre med hybridskum imellem og hele 7 komfortzoner.

Hybridskummet mellem pocketfjedrene giver en elastisk madras, der omfavner og støtter dig.

Pocketfjedrenes opbygning i denne seng gør, at madrassen har, som sagt, hele 7 komfortzoner. Resten af sengene i denne guide til den bedste elevationsseng har 5 komfortzoner. Faktisk er det svært at finde andre senge på markedet, der har 7 komfortzoner, og det er også en af grundene til, at vi mener dette er den bedste elevationsseng netop nu.

De 7 zoner gør, at madrassen endnu bedre kan tilpasse sig til din krop, når du ligger i den. For eksempel kan dine skuldre og hofter synke bedre ned i madrassen, når du ligger på siden, så din rygrad er lige, når du sover. Det er med til at sikre dig en bedre søvn.

Elevation samarbejder med komfortzoner

I en elevationsseng har du selvfølgelig yderligere mulighed for at tilpasse madrassen til din krop. Ved at kunne hæve både hovedenden og fodenden kan du skabe den hældning, som passer allerbedst til dig.

Rammen er noget af det vigtigste for, at din elevationsseng kommer til at fungere bedst muligt og har den bedst mulige levetid. Rammen i Venus Elevationssengen er skabt i svensk fyrretræ og har en tykkelse på 20 cm. Det er langt mere end normalt for en elevationseng.

Det er muligt for dig at styre motoren fra din mobil og din tablet, da der er en særlig Bed Control App fra danske Linak. Dermed kan du hurtigt og nemt indstille på sengen, inden du går i seng eller i løbet af natten, hvis du har brug for det.

Skal du op om natten, har du mulighed for at bruge mobil eller tablet til at tænde lyset under sengen, så du kan finde vej ud af soveværelset uden at skulle vække din sengepartner.

Topmadrassen er den sidste finish på en elevationsseng

Motoren og springmadrassen er selvfølgelig de vigtigste elementer i forhold til, at du kommer til at sove godt i din Venus elevationsseng. Topmadrassen spiller dog også en rolle for det. Det er den, som du ligger på, og den giver derfor den sidste finish i forhold til, at du kan få en fantastisk nattesøvn.

Med en Venus Elevationsseng kan du vælge mellem en topmadras i latex og en i celsiusskum.

En latex topmadras er det, som de fleste forbinder med en topmadras. Den hjælper dig til at holde en stabil varme, uden at blive for varm, og gør det nemt for dig at vende dig.

Celsiusskummet former sig derimod efter din krop. Det føles som en omfavnelse af sengen, når topmadrassen giver plads til præcis den måde, som din krop er bygget på. Ulempen ved skummet er dog, at det bliver varmet op af din kropsvarme, og at det derfor er varmere end en latextopmadras. Sveder du nemt, når du sover, er det derfor ikke den rigtige topmadras for dig.

Hvad synes andre om Venus elevationsseng

Venus serien består af mange forskellige modeller, men ens for dem alle, er den høje kvalitet. Og faktisk behøver du ikke tage vores ord for det, du kan bare kigge på alle de gode anmeldelser sengen har fået fra købere af den.

Bedre Nætter som forhandler sengen har fået en del anmeldelser fra allerede godkendte købere af sengen.

Kirsten C har knyttet følgende kommentar til hendes køb af Venus Natural:

"Stor tilfredshed
Vi har nu sovet i vores nye seng i ca. 5 uger. Vi er så tilfredse med sengen, som lever fuld ud op til vores forventninger. God sovecomfort hvor valg af madrasser og topmadras passer godt til os.
Vi er meget tilfredse med service hos Bedre Nætter. Der er hurtig svar på chat med Bedre Nætter, når vi havde spørgsmål inden køb og valg af seng.

levering af sengen forløb også problemfrit."

Benny S. Følger op med følgende anmeldelse til sit køb:

"Lækker elevationsseng
Jeg er virkelig imponeret over denne seng 🙂 Det tog mig lidt tid at vænne mig til de nye madrasser, men derefter så blev den som den skal være, hvis ikke bedre. Jeg sover hvert fald bedre end nogensinde før. Giv din krop tid, så får du en seng du ikke vil af med igen."

Vi kan faktisk fortsætte med, at fortælle om alle de gode anmeldelser Venus serien har fået, men et sted bliver vi jo nødt til at stoppe. Ellers vil du aldrig blive færdig med at læse. Det er her dog uden tvivl en af de bedste elevationssenge der finde i denne prisklasse, og derfor vinder den også vores "Bedst i test" i denne elevationsseng test.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Denne elevationsseng fås i følgende størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 66 cm. (19 cm ben, 21 cm bund, 18 cm madras, 8 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast og ekstra fast
 • 7 komfortzoner
 • Topmadras i latex eller celsius på 8 cm
 • Linak elevationsmotor med app og lys
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Yrla Älv (Bedst til prisen)

Elevationssengen har en støjsvag motor fra Okin, som du kan styre med en trådløs fjernbetjening. Hvordan du end vælger at styre sengen, kan du nemt ændre på stillingen, da der er en lomme på siden, hvor du kan lægge fjernbetjeningen.

Den støjsvage motor sikrer, at du nemt kan skifte stilling i sengen, mens du ser fjernsyn, og når din partner sover. Det er ikke noget, som den anden vil blive forstyrret af.

Valgfri topmadras

Du har mulighed for at vælge mellem 2 typer topmadrasser. Den foretrukne type topmadras er den der er lavet af naturmaterialer, nemlig latex. Den er med til at give dig en trykaflastende følelse, når du ligger på den, samtidig med at den er temperaturregulerende.

Det betyder også at topmadrassen sikrer sig at du har den rette temperatur når du skal sove, uanset om du har det varmt eller koldt, når du skal sove.

Topmadrassen er betrukket med et naturligt materiale af bambusfibre. De sørger for at husstøvmider, bakterier og lignende ikke kan leve i topmadrassen.

Den anden type topmadras du kan vælge, er af memoryskum. Denne type topmadras er noget blødere, og den giver dig en følelse af at du flyder mere ned i sengen. Topmadrasser af memoryskum er desuden god til at isolere, og derfor også god til dig som er lidt af en frossenpind, da den holder utrolig godt på varmen.

Madras med 5 komfortzoner

Selve madrassen i elevationssengen bliver holdt godt på plads af madrasstoppere i siderne og i fodenden. Derudover er der antiskrid belægning under madrassen, der er med til yderligere at sikre den.

Du kan altså være sikker på, at din madras bliver, hvor den skal, selvom du justerer sengen op eller ned.

Du kan få madrasserne i tre forskellige hårdheder og dermed finde den madras, der passer til din vægtklasse. Det er med til at gøre, at du får en endnu højere grad af komfort, når madrassen har den rette fasthed.

Madrassen i Yrla Älv er derudover opdelt i komfortzoner, så de forskellige dele af din krop, kan få en tilpasset støtte. Det er med til yderligere at sikre, at du kan ligge behageligt hele natten igennem. Denne elevationsseng har 5 komfortzoner, som sørger for at du får den mest optimale støtte, når du skal sove.

 

 

Specifikationer

 • Denne elevationsseng fås i følgende størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54 cm (6 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 20 cm ben)
 • Farve: Grå og sort
 • Lydsvag Onik-motor
 • Valgfri topmadras
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • 5 års garanti på motoren, 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

Nordkap Elevation

Ønsker du en seng, der har en virkelig fornuftig pris i forhold til, hvad du får, er denne elevationsseng værd for dig at se på. Den er bygget op med holdbar ramme på 11 centimeter i svensk fyrretræ. Rammen er afgørende for, at du kan manøvrere elevationssengen, så den passer til dine behov.

På Nordkap Elevationssengen er motoren monteret nedenunder den, hvilket gør det meget nemt for dig at styre den og sikrer, at den reagerer hurtigt, når du gerne vil ændre på indstillingerne.

Motoren er skabt af danske Linak og har en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan ændre på højden på fodenden og hovedenden. Langt de fleste foretrækker en trådløs fjernbetjening, da det er en langt mere fleksibel løsning.

Springmadras sikrer god komfort

En elevationsramme og motor kan selvfølgelig ikke klare arbejdet med at sikre dig en god komfort alene. Du skal også have en god springmadras oven på. Springmadrassen i Nordkap Elevationssengen er skabt med 261 pocketfjedre per kvadratmeter.

Fjedrene hjælper med til at gøre det nemt for din krop at vende sig og giver dig den støtte, som du har brug for. Med pocketfjedrene er det nemlig muligt at dele madrassen op i komfortzoner, så din krop får forskellig støtte alt efter, hvor på madrassen den ligger.

Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, når du ligger på siden, mens dit hoved og dine ben ikke får lige så meget støtte. Dermed bliver din rygrad holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at forebygge, at du får problemer med den.

Holdbar elevationsseng med betræk og god topmadras

Passer du godt på din elevationsseng, kan du have glæde af den i rigtig mange år fremover. Denne seng har et betræk i kraftigt stof, der hjælper dig med at passe på madrassen og sengerammen. Dermed kan du have glæde af den i længere tid.

En anden beskyttelse af din seng, der samtidig er med til at gøre den mere komfortabel for dig at ligge i, er topmadrassen. Den leder nemlig sved væk fra din krop. Fugt i sengen er af de væsentligste grunde til, at du er nødt til at skifte den ud. Ved at have en god topmadras kan du derfor skåne senge og bare skifte topmadrassen ud frem for at skulle udskifte hele sengen.

Du kan vælge mellem topmadrasser i latex og celsiusskum. Latex er det klassiske materiale til topmadrasser. Det er spændstigt og behageligt for dig at ligge på og gør det nemt for dig at vende dig i sengen. Celsiusskum former sig efter din krop og tager dermed hensyn til, præcis hvordan din krop er.

Specifikationer

 • Denne elevationsseng fås i følgende størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 59 cm. (Egetræsben: 22 cm Elevationsbund: 11 cm Springmadras: 19 cm Topmadras: 7 cm)
 • Farve: Antracit grå
 • 5 års garanti på motoren
 • 4 cm topmadras i latex eller celsius
 • Linakmotor med trådløs fjernbetjening
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Vælg mellem en medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner

Essence DF Boxelevation

Denne seng adskiller sig fra de andre i guiden ved, at madrassen og elevationsdelen er bygget sammen. Dermed undgår du madrasstoppere, der ellers er nødvendige på andre former for elevationssenge.

Det giver både et praktisk og æstetisk mere elegant resultat.

Når elevationsdelen og fjedrene er samlet, er det nemlig muligt at skabe sengen med en slide back funktion. Det betyder, at elevationssengen automatisk glider tilbage, når du hæver hovedgærdet.

Dermed kommer du ikke til at sidde midt i sengen, langt fra natbordet, men længere trukket tilbage, tættere på natbordet, når du har hovedgærdet hævet.

Komfortable madrasser, der kan holde i mange år

Essence DF Boxelevation har madrasser i tre forskellige fastheder og med multipocketfjedre, der betyder, at madrassen er inddelt i fem komfortzoner. Dermed kan din krop få den støtte, som den har brug for.

Mellem fjedrene ligger cooltex skum. Det gør dels sengen mere behagelig at ligge i, dels gør det den mere holdbar. Skummet rejser sig hurtigt, efter du har ligget på det. Det sikrer dig en optimal komfort, når du vender dig i sengen.

Derudover er skummet med til at transportere fugt væk fra din krop og fra madrassen. Fugt er det, der oftest gør, at du er nødt til at skille dig af med din seng.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dine forholdsregler mod det. Ved at vælge en seng med cooltexskum har du altså taget det første skridt.

Topmadrassen gør elevationssengen komplet

Hvor elevationsdelen og fjedrene er samlet i denne elevationsseng, ligger topmadrassen stadig løst. Det giver dig mulighed for at vælge den type, der passer bedst til dig. Du kan vælge mellem en topmadras i celsius eller latex.

Latex er et 100 % naturmateriale, der er meget elastisk og dermed behageligt at sove på. Hvis du har tendens til at få det varmt, er det det bedste materiale for dig at vælge, da det har en ventilerende effekt.

Celsius er et skummateriale, der bruger din kropsvarme til at forme sig efter din krop. Det bliver derfor varmere end latex, når du sover i det. Det er meget trykaflastende og støtter kroppen, hvilket er rigtig rart for dig med rygproblemer.

Specifikationer

 • Denne elevationsseng fås i følgende størrelser: 90x200, 90x210, 180x200 &180x210 cm
 • Højde: 68cm incl. 10cm ben
 • Fås i medium, fast og ekstra fast
 • 5 komfortzoner
 • 10 cm topmadras i latex eller celsius
 • Motor fra Linak med trådløs fjernbetjening
 • Antiskrid indbygget i betrækket
 • 5 års garanti på motoren, 25 års garanti på ramme- og fjederbrud

Signatur Luksus Elevation

Signatur Luksus Elevation har en støjsvag motor, så du hurtigt kan skifte stilling i sengen om aftenen og natten. Den støjsvage motor sikrer, at du ikke kommer til at forstyrre din partner, når du kører hoved- eller fodenden op eller ned.

Samtidig er elevationssengen selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, der gerne vil bruge din seng på flere måder. Det kan for eksempel være til at se TV, spise i sengen, læse og selvfølgelig sove.

Ved at kunne hæve henholdsvis fodenden og hovedgærdet i forskellige højder er det muligt for dig, at du kan komme til at sove på den måde, som du ønsker, og som er behagelig for dig.

Elevationssengen gør det derfor virkelig muligt for dig at finde frem til den helt rigtige sovestilling.

Springmadrassen er et must for komforten

En elevationsbund kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal arbejde tæt sammen med springmadrassen for at give dig den højest mulige grad af komfort.

Springmadrassen i Signatur Luksus Elevation har de såkaldte pocketfjedre. Det er fjedre, der ligger enkeltvis, og hvor det derfor er muligt at indbygge individuel støtte i fjedrene.

Med pocketfjedre er det muligt at skabe fem komfortzoner i sengen. Det er to zoner i enden og i midten, der ikke giver så meget efter, og så to ved skuldrene og hofterne, der giver mere efter. Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og hofter bedre kan synke ned i underlaget, lige meget hvordan du ligger i sengen.

Samtidig er skummet rundt om fjedrene med til at gøre sengen mere spændstig og elastisk, hvilket gør det nemmere for dig at vende dig i sengen.

Vælg den rigtige topmadras til din elevationsseng og slap helt af

Topmadrassen er den del af sengen, som du rent faktisk er i kontakt med. Derfor spiller den også en vigtig rolle for, hvordan det er for dig at ligge i den. Du bør derfor også bruge noget tid på at tænke over, hvilken form for topmadras, der vil være den rigtige for dig.

Til Signatur Luksus Elevation kan du vælge mellem en latex og en wonderpur topmadras.

Latex er ventilerende, mens wonderpur er varmende. Wonderpur former sig efter din krop, mens latex giver støtte til dine skuldre, hofte, nakke og lænd.

Der er derfor stor forskel på, hvordan det er for dig at sove på de to forskellige former for topmadrasser, og derfor er det vigtigt, at du får valgt den rette.

Specifikationer

 • Denne elevationsseng fås i følgende størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 59 cm. total (19 cm. ben, 12 cm. ramme, 18 cm. madras, 10 cm. topmadras)
 • Farver: lys grå, mørkegrå eller sort
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • 10 cm topmadras i latex eller wonderpur
 • 5 års garanti på motoren, derudover 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud
 • Linakmotor, der kan styres med en app og trådløs fjernbetjening

Hvorfor købe en elevationsseng online?

Der er både fordele og ulemper ved både at handle i butik eller online. Fordelen ved at købe din elevationsseng i en butik, er at du har mulighed for at ligge i den først.

Dog skal det siges at det tager op til 3 uger før din krop har vænnet sig til din nye elevationsseng, og det er nok ikke mange butikker der lader dig prøve den så lang tid i butikken.

Derfor kan du med fordel vælge et sted online, hvor der er lang ombytningsgaranti på sengen. Et sted som Bedre Nætter tilbyder 100 dages ombytning af madras, og som om det ikke skulle være nok, så kører de faktisk også med 100 dages retur. Det vil sige at fortryder du dit køb inden for de første 100 dage, så får du det fulde beløb retur.

De fleste onlineshops som forhandler elevationssenge kører også ofte elevationssenge tilbud, og her kan der virkelig være mange penge at spare. Derfor kan det være en god idé at slå til, hvis du ser et godt tilbud på elevationsseng.

Dertil skal det siges at der ikke er så høje omkostninger med at skulle køre en onlineshop fremfor en fysisk butik, og derved kan de også sælge elevationssenge billigere end butikkerne. Der kan være være rigtig meget at spare, hvis du falder over det helt rigtige elevationsseng tilbud.

Er du i tvivl om hvilken elevationsseng du skal vælge og gerne vil have en fagmands råd, så kan du også trygt benytte onlineforhandlernes chatfunktion. De svarer hurtigt, og er klar til at hjælpe dig med de spørgsmål du skulle have.

De fleste online forhandlere tilbyder desuden også gratis fragt at din nye elevationsseng. Derved slipper du for besværet med at skulle slæbe din nye elevationsseng hjem fra butikken selv. Nogle firmaer tilbyder endda også at samle din nye elevationsseng, hvis du helst vil være fri for at gøre det selv.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Inden du køber en elevationsseng, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken form for seng der vil være den rette for dig. Som du kan se af testen, er der forskel på de forskellige elevationssenge.

Eftersom en seng er noget, som du har i mange år fremover, er det derfor vigtigt, at du får valgt den helt rette til dine behov.

For eksempel er det vigtigt at se på, hvordan du vil styre sengen. Passer det dig bedst at gøre med en fjernbetjening? Og skal den i så fald være trådløs? Eller passer det dig bedre at gøre med en app på din mobil eller tablet? Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det handler om personlige præferencer.

I nogle tilfælde vil du både kunne styre din elevationsseng med en fjernbetjening og med en app på mobil og tablet. Er du i tvivl om, hvad der vil være det rigtige for dig, kan det derfor være den nemmeste løsning. Så kan du prøve dig frem og finde ud af, hvad der passer dig bedst.

Det kan også være, at en elevationsseng slet ikke er noget for dig alligevel. Hvis det er tilfældet, så kan du tage et kig på vores guide til de bedste boxmadrasser her.

En boxmadras er en meget simpel seng, faktisk er det bare en madras med 4 ben, men vælger du den bedste boxmadras så får du stadig en rigtig god seng, som du kan have i mange år, og ovenikøbet sparer du så også en god håndfuld penge på dit køb af ny seng.

Den har dog ikke mange af de fordele som elevationssengen har, derfor er det noget du skal tænke over og ikke bare beslutter dig her og nu, fordi du ser .

Hvor meget skal din elevationsseng kunne indstilles?

Du skal også overveje, hvor meget du vil kunne indstille din elevationsseng. Det kan der også være forskel på mellem de forskellige varianter.

Er det for eksempel vigtigt for dig, at du kan sidde meget ret op i sengen, er det vigtigt, at du finder en seng, hvor det er en mulighed.

Mange kan godt lide, at de kan sove med fødderne lidt hævet. Det er ikke mindst, hvis du lider af uro i benene eller nemt får hævede ben. I det tilfælde er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på, at fodenden kan hæves nok i forhold til det, som du ønsker.

Hvilken madras er den bedste til en elevationsseng?

Selvom stellet med elevationsfunktion gør en stor forskel i forhold til, hvilke stillinger du kan sove i, er det stadig vigtigt, at der er en god madras i sengen.

Det skal helst være en madras med pocketfjedre, der sikrer, at madrassen har minimum fem komfortzoner. Dermed kan dine skuldre og dine hofter synke ned i madrassen, så din rygsøjle bliver ved med at være lige.

Når du køber en elevationsseng, vil du typisk blive bedt om at vælge fasthed til madrassen – i hvert fald hvis du køber en af dem, vi har vist her på siden. Du kan nemt vurdere, hvilken fasthed du har brug for ved at se på, hvor meget du vejer.

 • En madras i medium fasthed er for dig, der vejer under 75 kilo
 • En fast madras er for dig, der vejer mellem 75 og 95 kilo
 • En ekstra fast madras er for dig, der vejer over 95 kilo

Har du meget brede hofter eller skuldre, kan det dog være, at du skal vælge en madras, der er lidt blødere. På den måde kan dine hofter eller skuldre nemmere synke ned i underlaget, og du kommer til at ligge bedre.

En ekstra fast madras koster i nogle tilfælde mere end en medium og en fast madras. Har du brug for en ekstra fast madras, er det dog vigtigt, at du ikke går på kompromis på grund af prisen. Du tilbringer typisk mellem 6 og 8 timer i sengen i døgnet, derfor er det pengene værd, at du køber den madras, som du har brug for.

I disse situationer kan en elevationsseng hjælpe dig

Mange vælger en elevationsseng, fordi den gør det nemmere for dem at sidde op i sengen og se TV eller læse. Der er dog også nogle, der kan have glæde af sengen af legemlige årsager. Der kan funktionen med enten at hæve fodenden, hovedgærdet eller begge dele sikre, at du får mere en rolig søvn på trods af dine problemer.

Hvis du for eksempel lider af uro i benene eller hævede ben, kan det være en stor lindring for dig, at du kan sove med benene lidt hævet over resten af kroppen. Når du gør det, bliver det nemlig nemmere for blodet at løbe tilbage til hjertet. Dermed kan du komme nogle af dine problemer til livs.

Hævet hoved er godt mod sure opstød og forkølelser

Lider du af sure opstød om natten, kan det derimod hjælpe dig, at du ligger med hovedet lidt hævet. Dermed bliver det lidt sværere for mavesyren at nå op i halsen, og du kommer derfor ikke til at være helt så generet af den.

Er du ofte forkølet, kan det også være en stor fordel for dig, at du har en elevationsseng. I det tilfælde kan du nemt hæve hovedgærdet, når du kan mærke, at næsen stopper til. Dermed slipper du for at skulle klodse dit hoved op med en masse hovedpuder i sengen, men kan i stedet nyde, at din nakke og skuldre kommer til at ligge i en naturlig stilling på hovedpuden.

Afhjælp rygproblemer med en elevationsseng

Har du ondt i ryggen, er det ekstra vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige seng. Du bruger jo en stor del af timerne i døgnet i sengen, og den har derfor stor betydning for, hvordan din ryg har det.

Har du en ældre seng, er det lige frem værd, at du ser på, om det er den, der er med til at forårsage, at du får ondt i ryggen.

Når du ligger i en almindelig seng, har du kun et vist antal muligheder for at skifte stilling i løbet af natten og finde en, der er behagelig for dig. Når du har en elevationsseng, vil du kunne vælge langt flere stillinger, hvilket gør det nemmere for dig at finde en, der er rar for dig at ligge i.

Hvis du har det bedst med at sove på ryggen, er det for eksempel klart det bedste for dig, at du vælger en elevationsseng. I det tilfælde kan du hæve hovedgærdet og fodenden lidt, så du kommer til at ligge mere komfortabelt.

Når det er sagt, er det dog selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en god madras til din elevationsseng, så du kan undgå rygproblemer.

De senge, som vi har fremhævet her i testen, har alle madrasser med minimum fem komfortzoner. De sikrer, at dine skuldre og dine hofter synker ned i underlaget, så din rygsøjle dermed bliver holdt lige. Det er meget vigtigt for, at du ikke får problemer med ryggen.

Du kan læse mere om valg af madras og hvordan det kan give rygproblemer, hvis du sover på en forkert madras her.

Gravide og ammende kan have gavn af en elevationsseng

Hvis du er gravid, vil du nemt kunne komme til at døje med hævede ben og ondt i ryggen. På grund af den store mave kan det derudover være svært for dig at finde en ordentlig stilling at ligge i. Der kan elevationssengen hjælpe dig.

Ved at hæve fodenden kan du hjælpe blodomløbet i dine ben, så de ikke hæver lige så meget. Derudover gør sengen det mere behageligt for dig, når du ligger på ryggen.

Nu er graviditet jo heldigvis ikke en permanent tilstand. Hvis I alligevel skal have nye senge, mens du er gravid, er det dog oplagt for dig, at du tænker over det. Særligt hvis I ved, at I gerne vil have flere børn efterfølgende.

Når du har fået barnet, vil du også nyde godt af, at du kan hæve hovedgærdet, når du skal amme barnet. Det er med til at give dig en langt højere grad af komfort og gøre det nemmere for dig at sidde med barnet, når du skal amme.

Du kan få flere tips til din søvn som gravid her, hvor Alt.dk giver 12 tips til bedre søvn som gravid.

Her giver danske Linak dig 6 gode grunde til at vælge en elevationsseng

Hvorfor vælge en af de bedste elevationssenge?

I denne elevationssenge test har vi sat meget fokus på kvaliteten frem for prisen. Vi er nemlig af den opfattelse at en elevationsseng skal kunne holde mange år fremadrettet, og derfor er det også vigtigt at du får den bedste elevationsseng til prisen.

Vælger du en billig elevationsseng, så kan det være den ikke holder så lang tid, og at den ikke er så behagelig at ligge i.

Derudover skal du også finde ud af hvilken størrelse elevationsseng der passer til dine behov. Når du skal købe en ny elevationsseng, så kan du både få dem som enkelt senge eller som dobbeltsenge.

Selvom I er 2 der sover sammen, så kan det med stadig med fordel vælges 2 enkelte senge. Det kan være en god idé hvis ikke I vejer det samme, så det kræver 2 forskellige madrasser, men det kan også være pga. elevationen.

Det kan også være du går op i at sengen skal passe ind i din indretning af soveværelset, men det må du bestemt ikke lade dig vælge sengen i sidste ende, da komforten altid skal være første prioritet.

Det kan også være du overvejer at købe en elevationsseng, fordi du har dårlig ryg, eller gerne vil undgå at få det. Derfor er liggekomforten også vigtig, og den får du altså mere af, hvis du vælger en af de bedste elevationssenge, fremfor en af de billige elevationssenge.

Du kan dog være heldig at finde en af de bedste elevationssenge i et elevationssenge udsalg, og her kan der virkelig være meget at spare.

Hvilken størrelse elevationsseng skal du vælge?

Hvis du har besluttet dig for at investere i en ny elevationsseng, så er næste step at finde ud af hvilken størrelse du skal vælge sengen i. Vi har herunder dannet et overblive over de senge vi har i vores elevationssenge test:

Vinderen af vores elevationssenge test Venus Natural elevationsseng kan fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Bedst til prisen i vores elevationssenge test, Yrla Älv elevationsseng kan fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Nordkap Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 105x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 160x210 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm
 • 210x200 cm
 • 210x210 cm

Essence DF elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Pas på med at se TV i sengen

Mange vælger at købe en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for at sidde mere oprejst og se TV i sengen. Du bør dog passe på med at se fjernsyn, lige inden du skal sove. Det blå lys fra skærmen kan nemlig snyde din krop til at tro, at det er morgen, frem for at det er tid til at gå i seng.

Det kan også være at du sidder med din tablet eller telefon inden du skal sove, og det kan også være en dårlig idé pga. lyset. Dog er mange nye telefoner bygget med en nattefunktion, der gør at den sænker lyset på skærme, og derved skåner dine øjne for det skarpe lys.

Når det er sagt, er der selvfølgelig ikke noget mere herligt end at sidde godt i sin elevationseng og kunne se sin yndlingsserie eller -film i TV, inden du skal sove. Det må derfor være en personlig afvejning, men med en elevationsseng har du i hvert fald muligheden.

Med de forskellige elevationssenge i testen her er vi sikre på, at du er godt klædt på til at gå ud og købe den elevationsseng, som passer til dig og giver dig den største grad af komfort.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken elevationsseng er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste elevationssenge på det danske marked. Ud fra parametre såsom, komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene. Ud fra disse parametre har vi kåret Venus Natural som bedst i test.

Hvilken elevationsseng er den bedste til prisen?

Vi har også vurderet hvilken elevationsseng der er bedst til prisen. Vi har i denne guide valg at kåre Nordkap Elevation til at være bedst til prisen. Det er en elevationsseng der giver god værdi for pengene.

Hvorfor købe en god elevationsseng?

En elevationsseng kan være med til at give dig den nattesøvn du har behov for. Med en elevationsseng kan du justere sengen, så du ligger helt optimalt, og derved kan din krop restituere fuldt ud. Vi bruger rigtig mange timer i sengen, så derfor anbefales det ikke at spare på komforten her.