Elevationssenge test - Guide til den bedste elevationsseng

Er du på jagt efter en god elevationsseng, kan du få overblik over markedet i denne elevationsseng test. Du kan læse om 5 af de bedste elevationssenge og om hvordan du finder den rette seng til lige præcis dig og dine behov.

Alle sengene i denne test udmærker sig ved at have en meget høj kvalitet, men adskiller sig derudover også fra hinanden på flere punkter.

5 gode elevationssenge

Når du læser guiden, skal du dog ikke kun have fokus på, hvilken elevationsseng der er blevet kåret som bedst i test i denne test, men på hvad du har behov for.

Det er jo individuelt og varierer fra person til person. Dog har bedst i test elevationssenge som regel noget, som de andre ikke elevationssenge ikke har.

F.eks ydes der 25 års garanti på fjedre- og rammebrud på testvinderen, det er 10 år mere end de andre.

Når forhandleren tør at give 25 års garanti, betyder det at de stoler usædvanlig meget på deres produkt. Det borger for en ekstrem høj kvalitet.

Herunder kan du læse om de 5 elevationssenge vi har udvalgt til denne guide.

Sengene er fra BedrenætterNordicDreamBedworld, Sengefabrikken og Sengetid.

Venus elevationsseng 180x200 cm

Vi anbefaler disse elevationssenge

Venus Natural Elevationsseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner
 • 25 års garanti

Yrla Älv Elevationsseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Den dansk produceret elevationsseng Venus Natural er den som vi, og mange andre eksperter mener, er den bedste elevationsseng på markedet lige nu.

Først og fremmeste har den en virkelig god madras, med pocketfjedre, der er polstret med latex, og hele 7 komfortzoner. Resten af sengene i denne guide har 5 komfortzoner.

Faktisk er det svært at finde andre gode elevationssenge på markedet, der har 7 komfortzoner, og det er også en af årsagerne til, at vi mener denne elevationsseng er den bedste netop nu.

De 7 zoner gør, at madrassen endnu bedre kan tilpasse sig til din krop, når du lægger dig i sengen.

For eksempel kan dine skuldre og hofter bedre synke ned i madrassen, når du ligger på siden, så din rygrad er lige, når du sover.

Latex polstringen mellem pocketfjedrene giver en elastisk madras, der både omfavner dig og giver optimal støtte til hele din krop. Og samtidig kan madrassen ånde, da latex er ventilerende.

I en elevationsseng har du selvfølgelig yderligere muligheder for at tilpasse ligge positionen til din krop.

Ved at kunne hæve både hoved og fodende kan du skabe den hældning, som passer bedst til dig.

Det er med til at sikre dig en bedre søvn.

Ramme og motor i særklasse

Rammen er noget af det vigtigste for, at din elevationsseng kommer til at fungere bedst muligt og har en lang levetid.

Rammen i Venus Natural elevationssengen er skabt i massivt svensk fyrretræ med en tykkelse på 20 cm. Det er langt mere end normalt for en elevationseng.

Der ydes hele 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud. Det vidner om en solid seng. Der er ingen af de andre senge i denne guide, der leveres med 25 års garanti.

Elevationsmotoren kan styres via app på din mobil og din tablet, da der er en særlig Bed Control fra danske Linak.

Dermed kan du hurtigt og nemt indstille på sengen, inden du går i seng eller i løbet af natten, hvis du har brug for det.

Skal du op om natten, har du mulighed for at bruge mobil eller tablet til at tænde lyset under sengen, så du kan finde vej ud af dit soveværelse uden at skulle vække din sengepartner.

Motoren kan selvfølgelig også styres med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Linak, der har produceret motoren, er dansk, og det borger for høj kvalitet. De er kendt for at lave holdbare, stærke og lydsvage elevationsmotorer.

Topmadrassen er prikken over i'et

Motoren og springmadrassen er selvfølgelig de vigtigste elementer i forhold til, at du kommer til at sove godt i din Venus elevationsseng.

Topmadrassen spiller dog også en større rolle. Det er den, som du ligger på i løbet af natten, og den giver derfor den sidste finish i forhold til, at du kan få en fantastisk nattesøvn.

Med en Venus Natural elevationsseng får du en Mayan Pulse latex topmadras med i købet.

En latex topmadras er det, som de fleste forbinder med en topmadras. Den hjælper dig til at holde en stabil temperatur, uden at blive for varm. Samtidig gør den det nemt for dig at vende dig i sengen, da latex både er fleksibelt og spændstigt.

Denne topmadras er dog ikke som andre latex topmadrasser, da den er produceret helt anderledes.

Normalt bruger man damp til at producere en latex topmadras. Her er der brugt varmebølger til at vulkanisere den.

Det bringer flere fordele med sig.

F.eks er overfladen mere ensartet, samtidig med at mikroklimaet i madrassen forbedres, da det giver en mere åndbar madras. Længere levetid er også en af fordelene det mere åndbare materiale giver.

Da der samtidig er brugt 100% naturlatex er topmadrassen også allergivenlig, og det giver udslag i en Svanemærkning.

I øvrigt er energiaftrykket, ved produktionen af denne topmadras, kun 1/3 del af det, en normal produktion fører med sig.

Topmadras betræk i naturmateriale

Som rosinen i pølseenden er betrækket rundt om topmadrassen lavet af græsfibre. Det hedder Pokea og det sikrer en høj absoberingsevne samt allergivenlighed og en Svanemærkning.

Betrækket fuldender denne fuldstændige fantastiske topmadras, som er enstående på markedet. Det fås simpelthen ikke bedre end dette.

Hvad synes andre om Venus elevationsseng

Venus serien består af mange forskellige modeller, men ens for dem alle, er den høje kvalitet. Og faktisk behøver du ikke tage vores ord for det.

Du kan tage et kig på alle de gode anmeldelser, Venus Natural har fået fra købere af den.

Bedre Nætter som forhandler sengen har, i skrivende stund, fået 81 anmeldelser fra godkendte købere af sengen.

Kirsten C har knyttet følgende kommentar til hendes køb af Venus Natural:
"Stor tilfredshed
Vi har nu sovet i vores nye seng i ca. 5 uger. Vi er så tilfredse med sengen, som lever fuld ud op til vores forventninger. God sovecomfort hvor valg af madrasser og topmadras passer godt til os.

Vi er meget tilfredse med service hos Bedre Nætter. Der er hurtig svar på chat med Bedre Nætter, når vi havde spørgsmål inden køb og valg af seng. levering af sengen forløb også problemfrit".

Benny S. Følger op med følgende anmeldelse til sit køb:
"Lækker elevationsseng
Jeg er virkelig imponeret over denne seng 🙂 Det tog mig lidt tid at vænne mig til de nye madrasser, men derefter så blev den som den skal være, hvis ikke bedre. Jeg sover hvert fald bedre end nogensinde før. Giv din krop tid, så får du en seng du ikke vil af med igen"
.

Venus serien er mindst lige så populær hos eksperterne som hos køberne. F.eks har både Sov-Bedre, Bedste5.dk, Bedsteseng.dk og Seng.nu en Venus elevationsseng som bedst i test i deres anmeldelser af elevationssenge.

Samtidig udtaler Testsektionen at "Her får du premiumkvalitet til en god pris, der ligger lige i midten af prisskalaen sammenlignet med andre sengemodeller". Og de følger op med "Der er derfor meget at hente for pengene, hvis du drømmer en bedre nattesøvn og en elevationsseng i høj kvalitet".

Bedste5.dk bemærker at "Elevationssengen Venus Mayan er blevet testet af mange personer efterhånden, og folk er ikke i tvivl. Dette er virkelig en kvalitetsseng som vil gøre din nattesøvn til noget særligt".

Og Sengeguren følger trop med denne udtalelse "Elevationssengen fra Venus er en skøn seng i høj kvalitet, hvor der virkelig er blevet kælet for alle detaljer. Hver eneste del af sengen – fra ramme til madras – er således fremstillet med tanke for din komfort".

Vi slutter af med at citere Bedsteseng.dk der skriver følgende om Venus "Du får fabelagtig komfort og støtte af din krop uden at gå på kompromis med materialerne".

Det er uden tvivl en af de bedste elevationssenge der findes i denne prisklasse, og i det hele taget på markedet lige nu. Derfor vinder den også vores "Bedst i test" i denne elevationsseng test.

Det er dansk design når det er bedst.

Du får desuden 100 dages prøvetid med denne seng. Du kan dermed bytte madrasserne ellere levere sengen tilbage inden for 100 dage.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast & ekstra fast
 • Pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm latex polstring
 • Indbygget antiskrid
 • 7 cm Mayan Pulse topmadras
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Ramme: 20 cm svensk fyrretræ
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Linak elevationsmotor med app og lys
 • 5 års garanti på motor fra danske Linak
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

Yrla Älv elevationsseng (Bedst til prisen)

Elevationssengen har en støjsvag motor fra Okin, som du kan styre med en trådløs fjernbetjening.

Hvordan du end vælger at styre sengen, kan du nemt ændre på stillingen, da der er en lomme på siden, hvor du kan lægge fjernbetjeningen.

Den støjsvage motor sikrer, at du nemt kan skifte stilling i sengen, mens du ser fjernsyn, og når din partner sover.

Det er ikke noget, som den anden vil blive forstyrret af.

Valgfri topmadras

Du har mulighed for at vælge mellem 2 typer af topmadrasser.

Den foretrukne type topmadras er den der er lavet af naturmaterialet latex. Den er med til at give dig en trykaflastende følelse, når du ligger på den, samtidig med at den er temperaturregulerende.

Det betyder også at topmadrassen sikrer, at du har den rette temperatur når du skal sove, uanset om du har det varmt eller koldt, når du skal sove. Har du det varmt om natten er latex det bedste valg for dig.

Topmadrassen er betrukket med et naturligt materiale af bambusfibre. De sørger for at husstøvmider, bakterier og lignende ikke kan leve i topmadrassen.

Den anden type topmadras du kan vælge, er af memoryskum.

Denne type topmadras er noget blødere, og den giver dig en følelse af at du flyder mere ned i sengen.

Det kan dog også være en ulempe, da memoryskum tilpasser sig din krop og derfor er det ikke er lige så fleksibel og spændstig som latex.

Topmadrasser af memoryskum er desuden god til at isolere, og derfor god til dig som er lidt af en frossenpind, da den holder utrolig godt på varmen.

Madras med 5 komfortzoner

Selve madrassen i elevationssengen bliver holdt godt på plads af madrasstoppere i siderne og i fodenden.

Du kan få madrasserne i tre forskellige fastheder og dermed vælge den eller de madrasser, der passer til din eller jeres vægtklasse.

Det er med til at gøre, at du får en endnu højere grad af komfort, når madrassen har den rette fasthed.

Madrassen i Yrla Älv er derudover opdelt i 5 komfortzoner, så de forskellige dele af din krop, kan få den tilpasset optimale støtte som den har brug for.

Det er med til yderligere at sikre, at du kan ligge behageligt hele natten igennem, og vågne udhvilet uden f.eks ondt i ryggen.

Motoren i denne model er lavet af Okin. Okin er verdens største producent af elevationsmotorer, og de giver dig 5 års garanti med i købet.

De er desuden kendte for at lave lydsvage og solide motorer, hvilket også gælder for denne model.

Den bedste elevationsseng til prisen

Det er ikke kun os der er vilde med Yrla serien fra Nordic Dream. Kaster vi et blik på anmeldelserne fra andre eksperter, kan vi se at de er mindst lige så begejstret som os.

Bedste5.dk har, lige som os, givet den mærkatet "Bedst til prisen" og knytter bl.a følgende bemærkning til den "Vil du have en komfortabel elevationsseng med en lang levetid, der giver dig en rigtig god nattesøvn og samtidig til en fornuftig pris, er dette et rigtig godt valg".

Sov-Bedre vurdere også Yrla serien til at være "Bedst til prisen" og skriver følgende om den "Denne seng er den mest populære seng med elevation fra NordicDream. Sengen er i en respektabel prisklasse, men det har ikke betydning for kvaliteten, som stadig er helt i top. Sengen er produceret i Danmark, hvilket også er en kvalitetssikring. Materialerne i elevationssengen er lavet af de bedste elementer".

Forbruger-test bemærker at "den er fremstillet med øje for både den gode komfort, kvaliteten og den fordelagtige pris. Det er ikke blot en behagelig seng, men den er også flot at have til at stå i soveværelset".

Sengeguruen udtaler at "Yrla elevationssengen er en flot og stilren elevationsseng, som byder på vaskeægte dansk kvalitet. Denne seng er et rigtig godt valg for den prisbevidste forbruger, som virkelig ønsker at få meget seng for pengene".

Sidst, men ikke mindst, citerer vi Bedste10.dk med denne udtalelse fra dem "Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng".

Husk at du har 100 dages tilfredshed garanti på denne seng. Du kan altså sove i den i 100 dage og stadig levere den tilbage, helt uden omkostninger for dig.

 

Specifikationer

 • 100 dages gratis prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54 cm (6 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 20 cm ben)
 • Farver: Grå og sort
 • Lydsvag Onik motor
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • 25 mm polyskum
 • Vælg mellem 2 topmadrasser
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

Nordkap Elevation

Ønsker du en seng, der har en virkelig fornuftig pris i forhold til, hvad du får, er denne dansk produceret elevationsseng værd at se nærmere på.

Den er bygget op med holdbar ramme på 10 centimeter i FSC certificeret massivt svensk fyrretræ. Rammen er afgørende for, at du kan manøvrere elevationssengen, så den passer til dine behov.

Sengen er udstyret med en Linak motor, der er dansk, og har en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan ændre højden på fodenden og hovedenden.

Langt de fleste foretrækker en trådløs fjernbetjening, da det er en mere fleksibel løsning.

Springmadrassen sikrer en god seng

En elevationsramme og motor kan selvfølgelig ikke alene klare arbejdet med at sikre dig en god komfort. Du skal også have en god springmadras oven på.

Springmadrassen i Nordkap Elevationssengen er skabt med 261 pocketfjedre per kvadratmeter.

Fjedrene hjælper med til at gøre det nemt for din krop at vende sig, og giver dig god støtte, præcis som du har brug for, når du sover.

Med pocketfjedrene er det nemlig muligt at dele madrassen op i komfortzoner, så din krop får optimal støtte.

Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, når du ligger på siden, mens dit hoved og dine ben ikke får lige så meget støtte.

Dermed bliver din rygrad holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at forebygge, at du får problemer med den.

Holdbar elevationsseng med betræk og god topmadras

Passer du godt på din elevationsseng, kan du have glæde af den i rigtig mange år ud i fremtiden. Denne seng har et betræk i kraftigt stof, der hjælper dig med at passe på madrassen og sengerammen.

Dermed kan du have glæde af den i længere tid.

En anden beskyttelse af din seng, der samtidig er med til at gøre den mere komfortabel for dig at ligge i, er topmadrassen. Den leder nemlig sved væk fra din krop.

Fugt i sengen er af de væsentligste grunde til, at du er nødt til at skifte den ud. Ved at have en god topmadras kan du derfor skåne senge og bare skifte topmadrassen ud frem for at skulle udskifte hele sengen.

Du kan vælge mellem 2 topmadrasser i hhv. latex og celsiusskum.

Latex er det klassiske materiale til topmadrasser. Det er spændstigt og behageligt for dig at ligge på og gør det nemt for dig at vende dig i sengen.

Celsiusskum former sig efter din krop og tager dermed hensyn til, præcis hvordan din krop er.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 58 cm. (Egetræsben: 23 cm, elevationsbund: 10 cm, springmadras: 18 cm, topmadras: 7 cm)
 • Farve: Antracit grå
 • Vælg mellem en medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras i latex eller celsius
 • Linak motor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

Bruxelles Grand-Palace elevationsseng

Dene seng fra Bedworld kommer, ligesom sengen fra BedreNætter, med 100 dages prøveperiode.

Det betyder at du har mulighed for at prøve sengen i 100 dage, og stadig få alle dine penge retur igen, hvis blot sengen er i samme stand, som da du modtog den.

Dette er klart noget vi anbefaler, at du tager med i dine overvejelser, da det kan tage din krop op til 3 måneder, før den vænner sig til din nye seng.

Bruxelles Grand-Palace kan købes med 3 forskellige typer ben, og alle kan vælges i forskellige højder, så du selv har mulighed for at vælge den højde der passer dig bedst.

Komfortable madrasser, der kan holde i mange år

Bruxelles Grand-Palace har madrasser i tre forskellige fastheder, som vælges efter jeres vægt. Jo mere du vejer, jo mere fast skal din madras være.

Springmadrassen i Bruxelles Grand-Palace er lavet af pocket fjedre, og den er inddelt i 5 komfortzoner.

Mellem fjedrene ligger der skum. Det gør dels sengen mere behagelig at ligge i, dels gør det den mere holdbar. Skummet rejser sig hurtigt, efter du har ligget på det.

Det sikrer dig en optimal komfort, når du vender dig i sengen.

Derudover er skummet med til at transportere fugt væk fra din krop og fra madrassen. Fugt er det, der oftest gør, at du er nødt til at skille dig af med din seng.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dine forholdsregler mod det.

Topmadrassen gør elevationssengen komplet

Topmadrassen er en af de vigtigste ting i en seng. Det er nemlig den madras, som du har nærmest kontakt med, når du ligger i sengen.

Topmadrassen der medfølger her, er en af de bedste i denne prisklasse.

Den medfølgende latex topmadras er lavet af blandt andet bambusfibre og cashmere, som giver dig en ekstra høj følelse af luksus.

Latex er et 100 % naturmateriale, der er meget elastisk og dermed behageligt at sove på. Hvis du har tendens til at få det varmt, er det det bedste materiale for dig at vælge, da det har en ventilerende effekt.

Topmadrassen har 2 forskellige sider. En der er beregnet til om sommeren, og en til om vinteren.

Sommersiden er quiltet med bomuldsvat, og vintersiden er quiltet med uld, som holder bedre på varmen, på de kolde nætter.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 160,200 &180x200 cm
 • Højde: 38 cm eksl. ben. (Ben fås i 10, 16 og 22 cm)
 • Fås i medium, fast og ekstra fast
 • 5 komfortzoner
 • 50mm luksus topmadras i latex
 • Dansk design
 • Motor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på fjedre- og rammebrud

Norhland Signatur Luksus Elevation

Signatur Luksus Elevation har en støjsvag motor, så du hurtigt kan skifte stilling i sengen om aftenen og natten.

Den støjsvage motor sikrer, at du ikke kommer til at forstyrre din partner, når du kører hoved- eller fodenden op eller ned.

Samtidig er elevationssengen selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, der gerne vil bruge din seng på flere måder.

Det kan for eksempel være til at se TV, spise i sengen, læse og selvfølgelig sove.

Ved at kunne hæve henholdsvis fodenden og hovedgærdet i forskellige højder er det muligt for dig, at du kan komme til at sove på den måde, som du ønsker, og som er behagelig for dig.

Elevationssengen gør det derfor virkelig muligt for dig at finde frem til den helt rigtige sovestilling.

Springmadrassen er et must for komforten

En elevationsbund kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal arbejde tæt sammen med springmadrassen for at give dig den højest mulige grad af komfort.

Springmadrassen i Signatur Luksus Elevation har de såkaldte pocket fjedre. Det er fjedre, der ligger enkeltvis, og hvor det derfor er muligt at indbygge individuel støtte i fjedrene.

Med pocket fjedre er det muligt at skabe fem komfortzoner i sengen.

Det er to zoner i enden og i midten, der ikke giver så meget efter, og så to ved skuldrene og hofterne, der giver mere efter.

Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og hofter bedre kan synke ned i underlaget, lige meget hvordan du ligger i sengen.

Samtidig er skummet rundt om fjedrene med til at gøre sengen mere spændstig og elastisk, hvilket gør det nemmere for dig at vende dig i sengen.

Solid motor fra Linak

Sengen er udstyret med en motor fra Linak. Linak er dansk og yder 5 års garanti på deres motorer.

Det giver dig en sikkerhed for at det er en solid motor, som producenten selv stoler på holder i mange år. Det er vigtigt da motoren er den dyreste enkelt del på en elevationsseng.

Når man køber en justerbar seng er det vigtigt at man sørger for at vælge en med en god og solid motor, og det er denne seng udstyret med.

Vælg den rigtige topmadras til din elevationsseng og slap helt af

Topmadrassen er den del af sengen, som du rent faktisk er i kontakt med. Derfor spiller den også en vigtig rolle for, hvordan det er for dig at ligge i den.

Du bør derfor også bruge noget tid på at tænke over, hvilken form for topmadras, der vil være den rigtige for dig.

Til Signatur Luksus Elevation får du en topmadras på 10 cm med i købet, i enten latex eller wonderpur. Wonderpur er producentens betegnelse for memory skum.

Latex er ventilerende, mens wonderpur eller memory skum er varmende. Wonderpur former sig efter din krop, mens latex giver god støtte til dine skuldre, hofte, nakke og lænd.

Har du det varmt om natten er latex et godt valg. Har du derimod tendens til at fryse om natten, så skal du overveje memory skum udgaven.

Der er derfor stor forskel på, hvordan det er at sove på de to forskellige former for topmadrasser, og derfor er det vigtigt, at du får valgt den rette.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 59 cm. total (19 cm ben, 12 cm ramme, 18 cm madras, 10 cm topmadras)
 • Farver: lys grå, mørkegrå eller sort
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras i latex eller wonderpur
 • Dansk design
 • Linak motor, der kan styres med trådløs fjernbetjening og app
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Hvorfor købe en elevationsseng online?

Der er både fordele og ulemper ved både at handle i butik eller online. Fordelen ved at købe din elevationsseng i en butik, er at du har mulighed for at ligge i den først.

Dog skal det siges at det kan tage op til 3 måneder, før din krop har vænnet sig til din nye madras, og der er nok svært at finde en forhandler, der lader dig prøve den så lang tid i butikken.

Derfor kan du med fordel vælge et sted online, hvor der er lang ombytningsgaranti på sengen. Butikker som de danske Nordic Dream og Bedre Nætter tilbyder 100 dages ombytning af madras, og som om det ikke skulle være nok, så tilbyder de faktisk også 100 dages returret.

Det vil sige at fortryder du dit køb inden for de første 100 dage, så får du det fulde beløb retur.

En anden fordel ved at handle seng hos en butik som f.eks BedreNætter eller Nordic Dream er, at det udelukkende er dansk design, der efterfølgende er produceret i Danmark, de forhandler.

De fleste onlineshops som forhandler elevationssenge har også ofte gode elevationssenge tilbud, og her kan der virkelig være mange penge at spare.

Både BedreNætter og Nordic Dream har ofte gode tilbud på deres topmodeller. Derfor kan det være en god idé at slå til, hvis du ser et fordelagtigt tilbud på den rette elevationsseng.

Dertil skal det siges at der ikke er så høje omkostninger forbundet med at skulle drive en onlineshop fremfor en fysisk butik, og derved kan de også sælge elevationssenge billigere end butikkerne.

Der kan være være rigtig meget at spare, hvis du falder over det helt rigtige elevationsseng tilbud.

Er du i tvivl om hvilken elevationsseng du skal vælge og gerne vil have en fagmands råd, så kan du også trygt benytte onlineforhandlernes chatfunktion.

De svarer hurtigt, og er klar til at hjælpe dig med de spørgsmål du skulle have.

De fleste online forhandlere tilbyder desuden også gratis fragt på deres senge. Derved slipper du for besværet med at skulle slæbe den hjem fra butikken selv.

Nogle firmaer tilbyder endda også at samle din nye elevationsseng, hvis du helst vil være fri for at gøre det selv.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Elevationssengen giver dig mulighed for at sove med hovedet og fødderne hævede, eller bare at kunne finde en komfortabel siddestilling, hvis du eksempelvis godt kan lide at læse en god bog i sengen eller se TV.

Det er også smart for dig, der gerne vil have serveret morgenmad på sengen.

Endelig er den også smart, hvis du af legemlige årsager gerne vil have hovedet eller fødderne hævet.

Det kan være på grund af noget forbipasserende som en forkølelse, men kan også hjælpe dig, der lider af uro i benene, hævede ben og for meget mavesyre.

Du kommer til at opholde dig rigtig meget i din nye elevationsseng. Sandsynligvis 6-8 timer hver dag, hvis ikke mere, de næste mange år.

Det bliver altså til rigtig mange timers søvn, og sengen har stor betydning for hvor god din søvn er.

Derfor anbefaler vi også at du læser vores guide til ende, så du får alt den information som du har brug for, inden du vælger din fremtidige seng.

Vælg den rette seng i første forsøg

Inden du køber en elevationsseng, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken seng der vil være den rette for dig. Som du kan se i testen, er der forskel på de forskellige elevationssenge.

Eftersom en seng er noget, som du har i mange år fremover, er det derfor vigtigt, at du får valgt den helt rette til dine behov.

For eksempel er det vigtigt at se på, hvordan sengen kan styres. Passer det dig bedst at gøre med en fjernbetjening? Og skal den i så fald være trådløs? Eller passer det dig bedre at den styres med en app på din mobil eller tablet?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det handler om personlige præferencer.

I nogle tilfælde vil du kunne styre din elevationsseng via både fjernbetjening og app på mobil samt tablet.

Husk garantien

Det er selvfølgelig også værd at kigge på garantien. Den afspejler nemlig hvor lang tid producenten forventer at sengen kan holde.

Her skal du have en motor med 5 års garanti og minimum 15 års garanti på fjedre- og rammebrud.

Motoren er den dyreste del på en elevationsseng, derfor giver det en vis tryghed hvis du vælger en motor med 5 års garanti.

Hvis du vælger en seng med en motor produceret af danske Linak, får du altid 5 års garanti på motoren.

Hvis du ikke vil bekymre dig om garanti på motor, og egentlig helst bare vil have en seng der ikke kan mere end det den skal, så kan det være at du ikke skal vælge en elevationsseng. Hvis det er tilfældet, så kan du tage et kig på vores guide til de bedste boxmadrasser her.

En boxmadras er en meget simpel seng, faktisk er det bare en madras med 4 ben. Vælger du den bedste boxmadras, som selvfølgelig også er dansk produceret, så får du stadig en rigtig god seng, som du kan have i mange år.

Ovenikøbet sparer du også en håndfuld penge på dit køb af ny seng. En boxmadras giver god værdi for pengene.

Den har dog ikke mange af de fordele som elevationssengen har, derfor er det noget du skal tænke over og ikke bare beslutter dig her og nu, fordi du ser en mulighed for at spare penge.

Er du i tvivl om hvilken type seng du skal vælge, så kan du læse vores guide til den bedste seng her, hvor vi gennemgår 3 typer senge. På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken type seng der er bedst til dig og dine behov.

Hvor meget skal din elevationsseng kunne indstilles?

Du skal også overveje, hvor meget du vil have mulighed for at indstille sengen. Det kan der også være forskel på mellem de forskellige varianter.

Er det for eksempel vigtigt for dig, at du kan sidde meget ret op i sengen, er det vigtigt, at du finder en hæve og sænke seng, hvor det er en mulighed.

Du skal dog huske at det er utrolig vigtigt, at både din ryg og nakke har den rette position, når du falder i søvn.

Mange kan også godt lide, at de kan indstille sengen til at sove med fødderne lidt hævet. Det er ikke mindst vigtigt, hvis du lider af uro i benene eller nemt får hævede ben.

I det tilfælde er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på, at fodenden kan hæve og sænke nok i forhold til det, som du ønsker.

Når du skal falde i søvn i aften, så kan det være en god ide at tænke over hvordan du ligger, og om der er noget du savner i forhold til din liggeposition.

Hvis du har tendens til at vågne i løbet af natten, så ligger du ikke optimalt. En god søvn indebærer en uforstyrret søvn.

Hvilken madras er den bedste til en elevationsseng?

Selvom stellet med elevationsfunktion gør en stor forskel i forhold til, hvilke stillinger du kan sove i, er det stadig vigtigt, at der er en god madras i sengen.

Det skal helst være en springmadras med pocketfjedre, der sikrer, at madrassen har minimum fem komfortzoner. Dermed kan dine skuldre og dine hofter synke ned i madrassen, så din rygsøjle bliver ved med at være lige.

Når du køber en elevationsseng, vil du typisk blive bedt om at vælge fasthed til madrassen – i hvert fald hvis du køber en af dem, vi har vist her på siden.

Du kan forholdsvist nemt vurdere, hvilken fasthed du har brug for ved at se på, hvor meget du vejer:

 • En madras i medium fasthed er for dig, der vejer under 75 kilo
 • En fast madras er for dig, der vejer mellem 75 og 95 kilo
 • En ekstra hård madras er for dig, der vejer over 95 kilo

Har du meget brede hofter eller skuldre, kan det dog være, at du skal vælge en madras, der er lidt blødere. På den måde kan dine hofter eller skuldre nemmere synke ned i underlaget, og du kommer til at ligge bedre.

En ekstra hård madras koster i nogle tilfælde mere end de andre fastheder. Har du brug for en ekstra hård madras, er det dog vigtigt, at du ikke går på kompromis på grund af prisen.

Du har typisk brug for mellem 6 og 8 timers søvn i døgnet, det gør sengen til det mest anvendte møbel i dit hjem. Derfor er det pengene værd, at du køber den madras, som du har behov for.

I en hæve og sænke seng, som den også kaldes, kan du dog sagtens tilbringe mere tid, netop p.g.a hæve og sænke funktionen.

Naturligt latex eller memory skum topmadras

Det sidste du skal tage stilling til er topmadrassen. Her er det hovedsageligt om du ønsker en topmadras med en kerne af enten naturligt latex eller memory skum.

Vi har flere gange, tidligere i guiden, talt om forskellene på de 2 typer materialer.

Latex er spændstigt samt kølende og fjerner dermed fugt og varme fra sengen

Memory skum eller Wonderpur, som nogle kalder det, er skum som tilpasser sig til din krop og er isolerende og holder dermed på varme.

Her får du et hurtigt overblik over forskellene.

Latex topmadras:

 • Ventilerende
 • Temperatur regulerende
 • Spændstig
 • Fleksibel
 • Naturmateriale (Allergivenlig)

Memory skum:

 • Isolerende
 • Tilpasser sig din krop
 • Kan være god til visse rygsmerter

Det er dog værd at notere sig at der også er forskelle på topmadrasser, selvom de er lavet af samme materiale.

F.eks er en topmadras fra Nordic Dream produceret med den traditionelle damp metode, hvorimod BedreNætters Pulse topmadras i latex, er lavet efter SonoCore metoden, hvilket giver en topmadras i særklasse.

Selvom Nordic Dream har antibakterielle topmadrasser som er oeko-tex certificerede, så er det dog ikke helt lige så godt som BedreNætter's Svanemærket Pulse madras.

Langt de fleste foretrækker en latex topmadras, det er dog ikke ensbetydende med at det er også er det rette valg for dig. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i forskellene på de 2 typer, og vælger ud fra dine behov.

Allergivenlig seng

Det er altid en god ide at vælge en allergivenlig seng, uanset om du allerede lider af allergier eller ej. Allergier kan nemlig sagtens blive fremprovokeret senere i livet.

Svanemærkninger og Oeko-Tex certificeringer er et godt pejlemærke for dig, når du skal vælge en allergivenlig seng.

Men at vælge den rette seng er ikke nok, hvis du vil have en allergivenligt sovemiljø i dit soveværelse. Det drejer sig nemlig også om at vælge den rette dyne og hovedpude.

Her skal du, udover Svanemærket og Oeko-Tex mærket, også kigge efter NoMite certificering. NoMite betyder at husstøvmider ikke kan leve i materialet. Det er en stor hjælp til at undgå allergier.

Går du efter disse certifikater og mærkninger, er du rigtig godt beskyttet mod både kemikalier, bakterier og husstøvmider.

I disse situationer kan en elevationsseng hjælpe dig

Mange vælger en elevationsseng, fordi den gør det nemmere for dem at sidde op i sengen og se fjernsyn eller læse en bog.

Der er dog også nogle, der kan have glæde af sengen af legemlige årsager. Der kan funktionen med enten at hæve fodenden, hovedgærdet eller begge dele sikre, at du får mere en rolig søvn på trods af dine problemer.

Hvis du for eksempel lider af uro i benene eller hævede ben, kan det være en stor lindring for dig, at du kan sove med benene lidt hævet over resten af kroppen.

Når du gør det, bliver det nemlig nemmere for blodet at løbe tilbage til hjertet. Dermed kan du komme nogle af dine problemer til livs.

Det er vigtigt at du lytter til din krop så både nakke, skuldre, ryg og ben ligger i dine foretrukne positioner.

Hævet hoved er godt mod sure opstød og forkølelser

Lider du af sure opstød om natten, kan det derimod hjælpe dig, at du ligger med hovedet lidt hævet. Dermed bliver det lidt sværere for mavesyren at nå op i halsen, og du kommer derfor ikke til at være helt så generet af den.

Er du ofte forkølet, kan det også være en stor fordel for dig, at du har en elevationsseng. I det tilfælde kan du nemt hæve hovedgærdet, når du kan mærke, at næsen stopper til.

Dermed slipper du for at skulle klodse dit hoved op med en masse hovedpuder i sengen, men kan i stedet nyde, at din nakke og skuldre kommer til at ligge i en naturlig stilling på hovedpuden.

Afhjælp rygproblemer med en elevationsseng

Døjer du med smerter i ryggen, er det ekstra vigtigt, at du sørger for at vælge den rigtige seng.

Du bruger jo en stor del af timerne i døgnet i sengen, og den har derfor stor betydning for, hvordan din ryg har det.

Har du en ældre seng, er det lige frem værd, at du ser på, om det er den, der er med til at forårsage, at du får ondt i ryggen.

Når du ligger i en almindelig seng, har du kun et vist antal muligheder for at skifte stilling i løbet af natten og finde en, der er behagelig for dig.

Når du har en elevationsseng, vil du kunne vælge langt flere stillinger, hvilket gør det nemmere for dig at finde en, der er rar for dig at ligge i.

Hvis du har det bedst med at sove på ryggen, er det for eksempel klart det bedste for dig, at du vælger en elevationsseng.

I det tilfælde kan du hæve hovedgærdet og fodenden lidt, så du kommer til at ligge mere komfortabelt.

Når det er sagt, er det dog selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en god madras til din elevationsseng, så du kan undgå rygproblemer.

De senge, som vi har fremhævet her i testen, har alle madrasser med minimum fem komfortzoner. De sikrer, at dine skuldre og dine hofter synker ned i underlaget, så din rygsøjle dermed bliver holdt lige. Det er meget vigtigt for, at du ikke får problemer med ryggen.

Du kan læse mere om valg af madras og hvordan det kan give rygproblemer, hvis du sover på en forkert madras her.

Gravide og ammende kan have gavn af en elevationsseng

Hvis du er gravid, vil du nemt kunne komme til at døje med hævede ben og ondt i ryggen. På grund af den store mave kan det derudover være svært for dig at finde en ordentlig stilling at ligge i. Der kan elevationssengen hjælpe dig.

Ved at hæve fodenden kan du hjælpe blodomløbet i dine ben, så de ikke hæver lige så meget. Derudover gør sengen det mere behageligt for dig, når du ligger på ryggen.

Nu er graviditet jo heldigvis ikke en permanent tilstand. Hvis I alligevel skal have ny seng, mens du er gravid, er det dog oplagt for dig, at du tænker over det. Særligt hvis I ved, at I gerne vil have flere børn efterfølgende.

Når du har fået barnet, vil du også nyde godt af, at du kan hæve hovedgærdet, når du skal amme barnet. Det er med til at give dig en langt højere grad af komfort og gøre det nemmere for dig at sidde med barnet, når du skal amme.

Du kan få flere tips til din søvn som gravid her, hvor Alt.dk giver 12 tips til god søvn som gravid.

Her giver danske Linak dig 6 gode grunde til at vælge en elevationsseng

Derfor skal du ikke vælge en billig elevationsseng

I vores elevationsseng test har vi sat meget fokus på høj kvalitet frem for prisen. Vi er nemlig af den opfattelse at en seng skal kunne holde i mange i år.

Derfor er det også vigtigt, at du foretager dit valg baseret på relevante informationer og anmeldelser, så du får en kvalitetsseng der tilsvarer prisen.

Vælger du en billig elevationsseng, så kan det være den ikke holder så lang tid, samt at den ikke er så behagelig at ligge i, og det vigtigste er trods alt at du får en god nats søvn.

En god nattesøvn gør en stor forskel i din hverdag.

Det kan også være du går op i at sengen skal passe ind i indretningen af dit soveværelse, men det må du bestemt ikke lade dig vælge sengen i sidste ende, da komforten altid skal være den første og største prioritet.

Det kan også være du overvejer at købe en elevationsseng, fordi du har dårlig ryg, eller gerne vil undgå at få det.

Derfor er liggekomforten også vigtig, og den får du altså mere af, hvis du vælger en god elevationsseng, fremfor en af de billige elevationssenge.

Du kan dog være heldig at finde en luksus elevationsseng på udsalg, og her kan der virkelig være meget at spare.

Hvilken størrelse elevationsseng skal du vælge?

Når du skal købe en ny elevationsseng, så kan du både få dem i mange forskellige størrelser, oftest klassificeret som enkelt senge eller dobbeltsenge.

Selvom I er 2 der sover sammen, så kan det med stadig med fordel vælges 2 enkelte senge. Det kan være en god idé hvis ikke I vejer det samme, så det kræver 2 forskellige madrasser, men det kan også være pga. elevationen.

Hvis du har besluttet dig for at investere i en ny elevationsseng, så er næste skridt at vælge den rette størrelse seng.

Vi har herunder dannet et overblik over størrelsen på de senge vi har med i vores elevationsseng test.

Vinderen af vores test af elevationssenge, Venus Natural, fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Bedst til prisen i vores elevationssenge test, Yrla Älv fra Nordic Dream, fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Nordkap Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 105x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 160x210 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm
 • 210x200 cm
 • 210x210 cm

Bruxelles Grand-Palace elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x200 cm
 • 90 x200 cm
 • 120 x200 cm
 • 160 x200 cm
 • 180 x 200 cm

Norhland Signatur Luksus Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x200 cm
 • 140 x200 cm
 • 160 x200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Pas på med at se fjernsyn i sengen

Mange vælger at købe en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for at sidde mere oprejst og se fjernsyn i sengen. Du bør dog passe på med at se fjernsyn i dit soveværelse, lige inden du skal sove.

Det blå lys fra skærmen kan nemlig snyde din krop til at tro, at det er morgen, frem for at det er tid til at gå i seng.

Det kan også være at du sidder med din tablet eller telefon inden du skal sove, og det kan også være en dårlig idé pga. lyset. Dog er mange nye telefoner bygget med en nattefunktion, der gør at den sænker lyset på skærme, og derved skåner dine øjne for det skarpe lys.

Når det er sagt, er der selvfølgelig ikke noget mere herligt end at sidde godt i sin elevationseng og kunne se sin yndlingsserie eller -film i TV, inden du skal sove.

Det må derfor være en personlig afvejning, men med en elevationsseng har du i hvert fald muligheden.

Med de forskellige elevationssenge i testen her er vi sikre på, at du er godt klædt på til at gå ud og købe den elevationsseng, som passer til dig og giver dig den største grad af komfort.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken elevationsseng er den bedste?

Venus Natural elevationsseng er bedst i test. Det er dansk kvalitet når det er bedst. Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste elevationssenge på markedet. Ud fra parametre såsom, komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene.

Hvilken elevationsseng er den bedste til prisen?

Yrla Älv fra danske Nordic Dream er den bedste elevationsseng til prisen. Der er ikke gået på kompromis med hverken pris eller kvalitet. Madrassen, der er opbygget med 5 komfortzoner samt pocket fjedre, og den medfølgende topmadras, giver dig en god nattesøvn. Du får meget værdi for pengene med denne seng.

Hvorfor købe en elevationsseng?

En elevationsseng kan være med til at give dig den absolut bedste nattesøvn. Med en elevationsseng kan du justere sengen, så du ligger helt optimalt, og derved kan din krop restituere fuldt ud. Vi bruger rigtig mange timer i sengen, så derfor anbefales det ikke at spare på komforten her.

Hvilken madras skal jeg vælge til min elevationsseng?

Når du køber en ny seng, så er det vigtigt at du vælger en madras, der passer til dine behov. Vælger du en madras med en forkert fasthed, så kan det påvirke din nattesøvn. Du kan i denne guide læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed.