Elevationsseng test → 8 af de bedste elevationssenge i 2024

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Er du på jagt efter en god elevationsseng, kan du få overblik over markedet, i denne elevationsseng test. Du kan læse om 8 af de bedste elevationssenge, og om hvordan du finder den rette seng, til lige præcis dig og dine behov.

Alle sengene i denne test, udmærker sig ved at have en meget høj kvalitet, men adskiller sig også fra hinanden, på flere punkter.

Fordelen ved at købe online, fremfor i butik er, at ofte får du helt op til 100 dages prøvetid, på sengen i dit eget hjem. Det er altså noget bedre end, at prøve sengen i 5 minutter i butikken.

Herunder kan du læse om de 8 elevationssenge, vi har udvalgt til denne guide.

Sengene er fra NordicDream, Bedrenætter, Sengefabrikken & Drømmeland.

Alle elevationssengene er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Venus elevationsseng 180x200 cm

Vi anbefaler disse elevationssenge

Aura Elevationsseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot, 5 års garanti på motor & 25 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • 30 cm tyk madras med to lag Ergonomic+ fjedre & 7 komfortzoner

Senses Elevationsseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot, 5 års garanti på motor & 15 års garanti på ramme- & fjedrebrud
 • 18 cm tyk madras med et lag pocketfjedre & 7 Bedre™ zoner

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

8 gode elevationssenge

Når du læser guiden, skal du dog ikke kun have fokus på, hvilken elevationsseng der er blevet kåret som bedst i test i denne test, men på hvad du har behov for.

Det er jo individuelt og varierer fra person til person. Dog har bedst i test elevationssenge som regel noget, som de andre ikke elevationssenge ikke har.

F.eks har testvinderen et dobbeltlag med fjedre, der består af særligt udviklede Ergonomic+ pocketfjedre, og samtidig er boxelevation springmadrassen også væsentlig tykkere end normalt.

Det giver bedre komfort og optimere mulighederne, for en ergonomisk korrekt og god søvn, hele natten.

Der ydes også 25 års garanti på fjedre- og rammebrud. Det er 10-15 år mere, end mange andre senge.

Når forhandleren tør at give 25 års garanti, betyder det, at de stoler usædvanlig meget, på deres produkt. Det borger for, en ekstrem høj kvalitet.

Aura elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Aura elevationsseng er håndbygget luksus, direkte fra danske håndværkere i Thy. Håndværkere der har mange års erfaring i, at bygge solide og komfortable senge udover det sædvanlige.

Aura er den seng, som vi og mange andre eksperter, mener er den bedste elevationsseng på markedet lige nu.

Da sengen i første omgang blev udviklede, var det i samarbejde med fageksperter, fysioterapeuter og Europa's mest avancerede testcenter for senge.

30 cm tyk madras med to lag pocketfjedre

Den vigtigste del af enhver seng er madrassen, og her menes der hverken topmadrassen, eller, hvis der er flere lag madrasser som i kontinentalsenge, boxmadrassen.

I Aura er det boxelevation madrassen, der er den vigtigste del, for en ergonomisk korrekt og god nattesøvn. Derfor er der lagt ekstra meget arbejde i netop denne.

Madrassen er hele 30 cm tyk og indeholder 2 lag med særligt udviklede pocketfjedre. I de fleste andre elevationssenge, er madrassen 18-20 cm tyk og med et enkelt fjedrelag. Du både ser og mærker, tydelig forskel på dem.

De særligt udviklede pocketfjedre, kaldes for Ergonomic+ fjedre, og det er ikke tilfældigt, at de har fået netop dét navn.

De er nemlig 2 cm længere end normale pocketfjedre, og det gør dem i højere grad i stand til, at yde en mere differentieret støtte til din krop, alt efter hvor meget vægt der lægges på dem.

Samtidig er fjedrene inddelt i 7 komfortzoner, som er tilpasset til kroppens trykpunkter. Det betyder, at der hvor din krop har brug for mere støtte, for at opretholde en ergonomisk korrekt liggeposition, der får den mere. Og lige omvendt, der hvor kroppen ikke har brug for så meget støtte.

Mellem fjedrene er der polstreret med AirFlow skum, der er udviklet til at beskytte fjedrene, og samtidig lede fugt og varme væk.

Den fleksible AirFlow polstring, giver altså både en længere levetid til sengen, samtidig med at den sørger for, at opretholde et sundt sovemiljø.

Du får i øvrigt 25 års garanti på fjedrebrud med til sengen.

Sengens base og motor

Sengens base består af en ramme i massivt svensk fyrretræ. Der er også her, at den danske elevationsmotor er monteret.

Det langsomt voksende svenske fyrretræ, bliver ofte anvendt til gode senge og andre møbler, grundet den lange holdbarhed og robusthed.

Du får også 25 års garanti på rammebrud med i købet.

Motoren fra danske Linak er både stærk og utrolig lydsvag. Linak er kendt for netop dette, og de leverer også elevationsmotorer til hospitaler og lignende.

Den medfølgende trådløse fjernbetjening, er brugervenlig og overskuelig, og den kan gemmes af vejen i sidelommen på sengen, uden at komme udenfor din rækkevidde.

Motoren leveres med 5 års garanti.

ErgoFlex eller latex topmadras

Øverst på sengen er den medfølgende topmadras, som består at enten naturlatex eller specialudviklede ErgoFlex skum.

Hvilken topmadras du får med, handler om hvilken model af Aura du vælger. Aura består nemlig af en serie på 5 forskellige elevationssenge, hvor forskellen udelukkende handler om topmadrassen og betrækket til denne.

Uanset hvilken Aura du vælger, får du en usædvanlig god topmadras med i købet.

Fordelen ved at der fem modeller af sengen er, udover de forskellige topmadrasser, at der oftere er tilbud på en af dem.

Vi anbefaler derfor, at du i højere grad kigger på prisen, fremfor topmadrassen og betrækket til den.

Kunderne er vilde med Nordic Dream

Nordic Dream har, hvis ikke den højeste, så en af de absolut højeste, karakter gennemsnit på Truspilot.

Mere end 2000 kunder, har givet dem et snit på, hele 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det er højt, meget højt.

Det vidner om kunder, der er tilfredse udover det sædvanlige. Service, levering og kompetent rådgivning er emner der konstant bliver fremhævet, sammen med hvor behagelige deres senge er at sove i.

Vi er da også langt fra de eneste der mener, at Aura er en af de bedste elevationssenge, på markedet i øjeblikket.

Både Bomagasinet, Sengeguruen, Forbrugsguiden, Netfysioterapi, Sovbedre og Soveguru.dk anbefaler denne seng. Den har fået mærkater og beskrivelser som bedste elevationsseng til prisen, bedst i test, bedste valg for ergonomisk komfort o.s.v.

Det er, uden tvivl, en af de bedste elevationssenge, der findes i denne prisklasse, og i det hele taget, på markedet lige nu. Derfor vinder den også vores "Bedst i test" i denne elevationsseng test.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene retur
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå & sand
 • Højde:  ca. 61 cm. (14 cm ben, 10 cm bund, 30 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Madrasserne fås i medium, fast & ekstra fast
 • 2 lag med ergonomiske pocketfjedre
 • Ergonomic+ fjedre (2 cm længere end normalt)
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm Airflow polstring
 • Indbygget antiskrid
 • Medfølgende topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Ramme: 10 cm svensk fyrretræ
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Dansk Linak elevationsmotor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Håndbygget i Danmark
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner fra tidligere købere på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Senses elevationsseng (Bedst til prisen)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage

Senses er en serie af 7 elevationssenge fra Bedre Nætter, som giver rigtig god værdi til prisen.

Fælles for dem alle er madrassen, bunden og motoren. Der hvor de adskiller sig, er ved betrækket der omgiver topmadrassen.

Den medfølgende topmadras, er produceret med en kerne, der er 6 cm tyk og lavet i 100% naturlatex.

Latex er kendt for på én gang, at være meget åndbart, fleksibelt og spændstigt. Det giver en topmadras der både støtter godt, samtidig med at den er god til, at slippe af med overskydende varme.

Rundt om topmadrassen er der et vaskbart betræk, der har indbygget antiskrid. Hvilket betræk det er, kommer an på hvilken Senses model du vælger.

Uanset hvad du vælger, får du en langtidsholdbar topmadras, med god støtte og ventilation. Og dit valg af Senses model, bør i højere grad reflektere prisen, fremfor betrækket rundt om topmadrassen.

Solid og lydsvag motor

Motoren i Senses elevationssengene er fra danske Linak, hvilket i øvrigt er samme mærke, som der er i Ovia elevationssengen længere nede.

Linak leverer også elevationsmotorer til både hospitaler og klinikker. Deres motorer er af branchen anerkendt, som blandt de stærkeste og mest lydsvage motorer på markedet.

Selvom sengen har en skarp pris, er der altså ikke gået på kompromis med motoren.

Du får selvfølgelig en trådløs fjernbetjening, med til elevationssengen.

Springmadras i topkvalitet

Madrassen, der ligger på en 10 cm høj træramme, består af pocket fjedre, komfortskum og syv komfortzoner.

Komfortzoner er områder på madrassen som er særligt tilpasset til kroppen, så der kan ydes forskellige støtte til forskellige punkter på kroppen. Komfortzonerne i denne seng, er dog ikke som andre normale komfortzoner.

Her er der nemlig anvendt hele tre forskellige typer pocket fjedre, for på den måde at give mere optimal støtte til de forskellige områder på kroppen. Normalvis anvender man kun, to typer pocket fjedre.

Disse zoner er udviklede af Bedre Nætter, og du kan ikke købe senge andre steder, med samme typer komfortzoner. Bedre Nætter kalder zonerne for Bedre™ zoner.

Den bedste elevationsseng til prisen

Det er ikke kun os der er vilde med Senses serien fra Bedre Nætter. 477 Tidligere købere har nemlig givet sengen 4,7 ud af 5 stjerner.

Det er et højt gennemsnit for en billigere elevationsseng. Og de gode karaktere bliver da også fulgt op, af positive kommentarer fra kunderne.

F.eks skriver Anni følgende "Sov godt. Alt gik som forventet. Rigtig dejlig seng". Og Per erklærer sig enig, med denne kommentar til sit køb "Godt køb. Sengen lever helt op til mine forventninger. God levering".

Tager vi et kig på eksperternes vurdering af Senses, ser vi det samme billede. Der er bred enighed om, at med Senses får man meget elevationsseng for sine penge. F.eks har Netfysioterapi givet den mærket "Bedste værdi for pengene", mens Sengetesteren personligt anbefaler Senses.

Sengeguruen skriver bl.a at "Senses elevationssengen er en danskproduceret seng, der garanterer dig den bedst mulige nattesøvn. Dette skyldes i særdeleshed sengens madras, der er et kapitel helt for sig". Og Testsektionen følger op med denne bemærkning "den seng i testen, der har den højeste kvalitet, er Senses".

Er du stadig i tvivl om det er den rigtige seng for dig, så tilbyder Bedre Nætter dig, at du kan prøve den hos dig selv i op til 100 dage. Er du ikke tilfreds, kan du enten bytte madrassen til en anden fasthed eller få alle dine penge tilbage.

Specifikationer

 • 100 dages gratis prøvetid - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54 cm (7 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 19 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, antracit, sort & beige
 • Linak motor med trådløs fjernbetjening
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm komfortskum
 • Medfølgende latex topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben i 2 forskellige højder
 • Forhandler med 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Komfort (Bedste billige elevationsseng)

Ønsker du en seng, der har en virkelig fornuftig pris i forhold til, hvad du får, er denne dansk produceret elevationsseng værd at se nærmere på.

Den er bygget op med holdbar ramme på 10 centimeter, i FSC certificeret massivt svensk fyrretræ. Rammen er afgørende for, at du kan manøvrere elevationssengen, så den passer til dine behov.

Du får 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Sengen er udstyret med en Okin motor, der har en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan ændre højden på fodenden og hovedenden.

Langt de fleste foretrækker en trådløs fjernbetjening, da det er en mere fleksibel løsning.

Okin er i øvrigt tysk og en af verdenens største, producenter af motorer til elevationssenge. De har ry for, at producere stærke og lydsvage motorer. Derfor får du også, 5 års garanti med på motoren.

Springmadrassen sikrer en god seng

En elevationsramme og motor kan selvfølgelig ikke alene klare arbejdet med, at sikre dig en god komfort. Du skal også have en god springmadras oven på.

Springmadrassen i Komfort elevationssengen er skabt med 220 pocketfjedre per kvadratmeter og syv komfortzoner.

Fjedrene hjælper med til, at gøre det nemt for din krop at vende sig, og giver dig god støtte, præcis som du har brug for, når du sover.

Med pocketfjedrene er det nemlig muligt, at dele madrassen op i de syv komfortzoner, så din krop får optimal støtte.

Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, når du ligger på siden, mens dit hoved og dine ben, ikke får lige så meget støtte.

Dermed bliver din rygrad holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at både forebygge, at du får problemer med den, samt hjælpe dig, hvis du allerede har en dårlig ryg.

Holdbar elevationsseng med betræk og god topmadras

Passer du godt på din elevationsseng, kan du have glæde af den i rigtig mange år ud i fremtiden. Denne seng har et kraftigt betræk i stof, der hjælper dig med at passe på madrassen og sengerammen.

Dermed kan du have glæde af den i længere tid.

En anden beskyttelse af din seng, der samtidig er med til at gøre den mere komfortabel for dig at ligge i, er topmadrassen. Den leder nemlig sved væk fra din krop.

Fugt i sengen er af de væsentligste grunde til, at du er nødt til at skifte den ud. Ved at have en god topmadras, kan du derfor skåne sengen og bare skifte topmadrassen ud, frem for at skulle udskifte hele sengen.

Til denne seng får du en topmadras med, der har en 6 cm tyk kerne i skum.

Skummet former sig efter din krop og tager dermed hensyn til, præcis hvordan din krop er. Og det vaskbare betræk, der omkranser kernen, er ventilerende og fugtabsorberende.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 54 cm. (Egetræsben: 19 cm, elevationsbund: 10 cm, springmadras: 18 cm, topmadras: 7 cm)
 • Farver: Antracit grå, lysegrå, sand & sort
 • Vælg mellem en medium, fast og ekstra fast madras
 • 7 komfortzoner
 • Topmadras med 6 cm tyk kerne
 • Okin motor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Produceret i Danmark

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Ovia elevationsseng (Bedste luksus elevationsseng)

Ovia elevationsseng er en elevationsseng udover det sædvanlige. Det er absolut luksus når det er bedst.

F.eks har Ovia en usædvanlig støjsvag motor fra danske Linak, som du hurtigt kan skifte stilling i sengen om aftenen og natten med.

Solid motor fra danske Linak med 5 års garanti

Den støjsvage motor sikrer, at du ikke kommer til at forstyrre din partner, når du kører hoved- eller fodenden op eller ned.

TD5 Advance motoren er topmodellen fra Linak, og kan betjenes med både den trådløse fjernbetjening, samt via Bed Control app'en.

Der er desuden også både hukommelse samt integreret lys i motoren, som kan vise dig vej om natten, uden at du behøver at tænde for andet lys.

Med de 5 års medfølgende garanti, får du sikkerhed for at det er en solid motor, som producenten stoler på holder i mange år. Det er vigtigt, da motoren er den dyreste del, på en elevationsseng.

Når man køber en justerbar seng, er det vigtigt at man sørger for, at vælge en med en god og solid motor, og det er denne seng udstyret med.

Samtidig er elevationssengen selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, der gerne vil bruge din seng på flere måder.

Det kan for eksempel være til at se TV, spise i sengen, læse og selvfølgelig sove.

Ved at kunne hæve henholdsvis fodenden og hovedgærdet i forskellige højder er det muligt for dig, at du kan komme til, at sove på præcis den måde, som du ønsker, og som er behagelig for dig.

Elevationssengen gør det derfor virkelig muligt for dig, at finde frem til den helt rigtige sovestilling.

Springmadrassen er et must for komforten

En elevationsbund kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal arbejde tæt sammen med springmadrassen for at give dig den højest mulige grad af komfort.

Springmadrassen i Ovia elevationsseng, har BedreNætter's egenudviklet 7 bedre zoner. Det særlige ved disse komfortzoner er, at der er anvendt tre forskellige typer pocketfjedre, i stedet for de normale to typer.

Det gør, at der hvor du lægger mest vægt, får du mere støtte. På den måde arbejder de både i fællesskab og individuelt, på at støtte hele din krop, ligemeget hvor og hvordan du ligger.

De tre typer pocketfjedre er desuden lagt i 2 lag, så du den optimale støtte til din krop.

Samtidig er der polstret med 30 mm Mayan Pulse latex rundt om fjedrene. Latex er yderst brugbart som polstring, da det er åndbart og fleksibelt. Og når, det som her, oven i hatten, er Pulse Latex, så får man endnu mere ud af fordelene ved latex.

Pulse latex er nemlig endnu mere åndbart og fleksibelt, sammenlignet med normalt latex.

Det er samtidig med til, at gøre sengen mere spændstig og elastisk, hvilket gør det nemmere for dig at vende dig i sengen, samt optimere din støtte og sengens åndbarhed.

Du får i øvrigt hele 25 års garanti på både fjedre- og rammebrud.

Luksus topmadras til din elevationsseng får dig til at slappe helt af

Topmadrassen er den del af sengen, som du rent faktisk er i kontakt med. Derfor spiller den også en vigtig rolle for, hvordan det er for dig at ligge i den.

Du bør derfor også bruge noget tid på at tænke over, hvilken form for topmadras, der vil være den rigtige for dig.

Til Ovia elevationsseng får du en, topmadras i latex på 7 cm med i købet. Den er produceret med 100% naturligt latex.

Topmadrassen er Oeko-Tex certificeret, som både er godt for miljøet, samtidig med at den giver dig sikkerhed for, at der ikke er anvendt skadelige stoffer eller kemikalier i produktionen.

Det er din garanti for en ren og god nattesøvn.

Den bedste luksus elevationsseng på markedet

Dette er efter vores mening den bedste luksus elevationsseng på markedet lige nu.

Der er ingen andre senge, der anvender både de 7 unikke Bedre zoner™ og hele 30 mm Pulse latex polstring. Det giver dig perfekt og optimal støtte, uanset hvordan du sover.

Samtidig får du også en af de bedste topmadrasser, produceret med de bedste materialer, ligesom resten af sengen.

Der er ingen tvivl hos os. Dette er luksus sengen for livsnyderen. Tidligere købere er heller ikke i tvivl om sengens kvaliteter.

De har nemlig givet den en bedømmelse på 4,9 ud af 5 stjerner. Denne seng er det tætteste du kommer på en garanti for god søvn.

Det er hverken ikke en almindelig eller billig elevationsseng, vi har med at gøre her. Sengen koster mange penge, men du får også en af de bedste elevationssenge, der er på markedet lige nu.

Er du i tvivl om sengen er pengene værd, så tilbyder forhandleren dig 100 dages prøvetid. Du kan altså prøve sengen derhjemme i mere end 3 måneder, og stadig sende den retur, helt uden omkostninger for dig, hvis du ikke er tilfreds.

Specifikationer

 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 180 x 200 cm, 180 x 210 cm & 210 x 210 cm
 • Højde: 65 cm
 • Farver: Blå, antracit, beige, brun, lysegrå, grøn, rust & pastellilla
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • 7 bedre zoner™
 • 7 cm topmadras i latex
 • Indbygget antiskrid
 • 10 cm træramme
 • 30 mm Mayan Pulse polstring
 • Dansk design
 • Produceret i Danmark
 • TD5 Advance Linak motor med trådløs fjernbetjening & app
 • 5 års garanti på motoren
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Venus elevationsseng

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Den dansk produceret elevationsseng Venus, er blandt de allerbedste elevationssenge på markedet. Faktisk er det en tidligere favorit her på siden, hvor den var bedst i test, i en længere periode, indtil at først Ragna og siden Aura, slog den af tronen.

Først og fremmeste, har Venus en virkelig god madras, med pocketfjedre, der er polstret med latex, og hele syv komfortzoner. Mange senge har ofte kun 5 komfortzoner.

Faktisk var det på daværende tidspunkt svært, at finde andre gode elevationssenge på markedet, der har syv komfortzoner, og det er også en af årsagerne til vi mente, at dette var den bedste elevationsseng.

Der er dog efterhånden, kommet flere og flere gode elevationssenge på markedet, som også har syv komfortzoner.

Men de 7 zoner som denne seng byder på, er ikke helt almindelige komfortzoner. Det er zoner udviklede med henblik på, at gøre din søvn så god og komfortabel som overhovedet muligt.

Derfor er der anvendt hele 3 forskellige typer pocketfjedre i madrassen. Normalvis anvendes der maksimum, 2 forskellige fjedretyper i madrasser.

Ved at anvende 3 fjedretyper gør det, at madrassen endnu bedre kan tilpasse sig kroppen, og zonerne yder ekstra støtte eller mindre støtte, der hvor det er nødvendigt.

F.eks er der ved hoften anvendt fjedre med 90% støtte, fordi at hoften har brug for mindre modstand, når du ligger ned. På den måde bliver din rygsøjle holdt helt lige.

Både dine skuldre og hofte kan synke bedre ned i madrassen, når du ligger på siden, så din rygrad er lige, når du sover.

Disse special-udviklede zoner bliver kaldt bedre™ zoner, og de kan ikke fås hos andre forhandlere.

Mint polstringen mellem pocketfjedrene i zonerne, giver en mere elastisk madras, der både omfavner dig samtidig med at det yder optimal støtte til hele din krop. Og samtidig kan madrassen ånde, da Mint er ventilerende.

I en elevationsseng har du selvfølgelig yderligere muligheder for at tilpasse ligge positionen til din krop.

Ved at kunne hæve både hoved og fodende kan du skabe den hældning, som passer bedst til dig.

Det er med til at sikre dig en bedre søvn.

Ramme og motor i særklasse

Rammen er noget af det vigtigste for, at din elevationsseng kommer til, at fungere bedst muligt og har en lang levetid.

Rammen i Venus elevationssengen, er skabt i massivt svensk fyrretræ, med en tykkelse på 20 cm. Det er langt mere, end normalt for en elevationseng.

Der ydes hele 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud. Det vidner om en solid seng.

Der er kun 2 senge mere i denne guide, der leveres med 25 års garanti, og den ene koster væsentlig mere.

Elevationsmotoren kan styres via enten en trådløs fjernbetjening eller på din mobil eller tablet, med en særlig Bed Control app fra danske Linak.

Dermed kan du hurtigt og nemt indstille sengen, inden du går i seng eller i løbet af natten, hvis du har brug for det.

Skal du op om natten, har du mulighed for, at bruge enten trådløs fjernebetjening, mobil eller tablet til, at tænde lyset under sengen, så du kan finde vej ud af dit soveværelse uden, at skulle vække din sengepartner.

Er sengen 160 cm bred eller mere, får du to trådløse fjernbetjeninger. En til hver af de to madrasser og motorer.

Linak, der har produceret motoren, er dansk, og det borger for høj kvalitet. De er kendt for at lave holdbare, stærke og lydsvage elevationsmotorer.

Motoren, i denne seng, er ingen undtagelse fra dette, det er en støjsvag motor, med hele 5 års garanti.

Topmadrassen er også vigtig for en god elevationsseng

Motoren og springmadrassen er to af de vigtigste elementer i forhold til, at du kommer til at sove godt i din Venus elevationsseng.

Topmadrassen spiller dog også en større rolle. Det er den, som du ligger på i løbet af natten, og den giver derfor den sidste finish, i forhold til, at du kan få en fantastisk nattesøvn.

Med en Venus elevationsseng, får du en latex topmadras, med i købet.

En latex topmadras er det, som de fleste forbinder med en topmadras. Den hjælper dig til at holde en stabil temperatur, uden at blive for varm.

Latex har nemlig en ventilerende effekt.

Samtidig gør den det nemt for dig, at vende dig i sengen, da latex både er fleksibelt og spændstigt.

Latex er i øvrigt et naturligt og åndbart materiale.

Da der samtidig er brugt 100% naturlatex, er topmadrassen Oeko-Tex certificeret, og dermed allergivenlig.

Topmadras betræk i naturmateriale

Der findes flere modeller af Venus elevationssengen, hvor den eneste forskel er betrækket rundt om topmadrassen.

Den ene model har f.eks et betræk lavet af græsfibre.

Det hedder Pokea, og det sikrer en høj absoberingsevne samt allergivenlighed.

Det er et temperaturregulerende og vaskbart betræk, som dermed både er nemt, at holde rent, samt har en lang levetid, uden at det bliver grimt.

Betrækket fuldender denne fuldstændige fantastiske topmadras, og fuldender samtidig din mulighed, for en optimal søvn.

Hvad synes andre om Venus elevationsseng

Venus serien består af mange forskellige modeller, men ens for dem alle, er den høje kvalitet. Og faktisk behøver du ikke tage vores ord for det.

Du kan tage et kig på alle de gode anmeldelser, Venus har fået fra købere af den.

Bedre Nætter som forhandler sengen har, i skrivende stund, fået 4,7 ud af 5 stjerner fra 742 anmeldelser fra godkendte købere af Venus elevationsseng.

Kirsten C har knyttet følgende kommentar til hendes køb af Venus Natural:
"Stor tilfredshed
Vi har nu sovet i vores nye seng i ca. 5 uger. Vi er så tilfredse med sengen, som lever fuld ud op til vores forventninger. God sovecomfort hvor valg af madrasser og topmadras passer godt til os.

Vi er meget tilfredse med service hos Bedre Nætter. Der er hurtig svar på chat med Bedre Nætter, når vi havde spørgsmål inden køb og valg af seng. levering af sengen forløb også problemfrit".

Benny S. Følger op med følgende anmeldelse til sit køb:
"Lækker elevationsseng
Jeg er virkelig imponeret over denne seng 🙂 Det tog mig lidt tid at vænne mig til de nye madrasser, men derefter så blev den som den skal være, hvis ikke bedre. Jeg sover hvert fald bedre end nogensinde før. Giv din krop tid, så får du en seng du ikke vil af med igen"
.

Venus serien, er mindst lige så populær, hos eksperterne som hos køberne. F.eks har både Sov-Bedre, Bedste5.dk, Bedsteseng.dk og SengNu en Venus elevationsseng som bedst i test i deres anmeldelser af elevationssenge.

Samtidig udtaler Testsektionen i deres elevationsseng test at "Her får du premiumkvalitet til en god pris, der ligger lige i midten af prisskalaen sammenlignet med andre sengemodeller". Og de følger op med "Der er derfor meget at hente for pengene, hvis du drømmer en bedre nattesøvn og en elevationsseng i høj kvalitet".

Bedste5.dk bemærker i deres elevationssenge test at "Elevationssengen Venus Mayan er blevet testet af mange personer efterhånden, og folk er ikke i tvivl. Dette er virkelig en kvalitetsseng som vil gøre din nattesøvn til noget særligt".

Og Sengeguren følger trop med denne udtalelse "Elevationssengen fra Venus er en skøn seng i høj kvalitet, hvor der virkelig er blevet kælet for alle detaljer. Hver eneste del af sengen – fra ramme til madras – er således fremstillet med tanke for din komfort".

Vi slutter af med at citere Bedsteseng.dk der skriver følgende om Venus "Du får fabelagtig komfort og støtte af din krop uden at gå på kompromis med materialerne".

Det er dansk design når det er bedst.

Du får desuden 100 dage til, at prøve sengen derhjemme. Du kan dermed bytte madrasserne ellere levere hele sengen tilbage, inden for 100 dage, helt uden omkostninger for dig.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene retur
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast & ekstra fast
 • Pocketfjedre
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 mm Mint polstring
 • Indbygget antiskrid
 • Latex topmadras medfølger
 • Vælg mellem 5 typer ben
 • Ramme: 20 cm svensk fyrretræ
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Linak elevationsmotor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor fra danske Linak
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Produceret i Danmark
 • 4,7 ud af 5 stjerner fra tidligere købere af denne seng
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Ragna elevationsseng

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Den dansk produceret elevationsseng Ragna fra Nordic Dream, er håndbygget i Thy af danske håndværkere og udviklet i samarbejde med førende fageksperter og fysioterapeuter.

Når Nordic Dream udvikler nye senge, så bliver de testet grundigt på det mest avanceret søvninstitut i Europa. Der gennemgår de en række tests, hvor der både er fokus på holdbarhed og ergonomisk korrekt søvn, uden at det går udover komforten.

Det er ikke uden grund, at Ragna tidligere var testvinder her på siden.


Resultaterne taler for sig selv. Nordic Dream udvikler nogle af de allerbedste senge på markedet, og de stoler så meget på deres produkter, at de tilbyder dig at prøve dem derhjemme, i helt op til 100 dage.

Er du ikke tilfreds, kan du enten få byttet madrassen til en anden fasthed, eller få alle dine penge tilbage. Du behøver ikke engang selv at sende sengen retur, de kommer nemlig og henter den for dig. Det er god service.

Elevationsseng med Ergonomic+ fjedre og syv komfortzoner

Springmadrassen, til denne eksklusive elevationsseng, består af pocket fjedre. Pocket fjedre er især gode, fordi de arbejder individuelt. Det betyder, at de yder forskellige støtte, alt efter hvor meget tryk, der bliver lagt på dem. Men disse pocket fjedre som denne elevationsseng har, er ikke som de andre.

Det er nemlig specialudviklede Ergonomic+ pocket fjedre. Det særlige ved dem er, at de er 20 mm længere, end normale pocket fjedre. Det gør dem, i dén grad, endnu mere fleksible og øger dermed din komfort, når du sover.

Det er også pocket fjedrene der gør det muligt, at skabe komfortzoner i sengen. Ved komfortzoner forstås det, at din krop får forskellige støtte i sengen. Det gør det muligt for sengen, at tilpasse sig din krop helt perfekt.

Når du ligger i din seng, skal din rygrad være lige, uanset om du ligger på ryggen, siden eller maven. Det er her Ergonomic+ fjedre og komfortzoner udmærker sig. Samarbejdet mellem fjedrene og komfortzonerne, skaber de optimale rammer, for en korrekt ergonomisk og god nattesøvn.

Mellem Ergonomic+ fjedrene, er der polsteret med en Airflow skum. Det giver både madrassen en bedre åndbarhed, samtidig med at det er antibakterielt. Når madrassen er mere åndbar, har den nemmere ved, at slippe af med både overskydende varme og fugt.

I sidste ende betyder det for dig, at madrassen holder længere, og at du får en mere behagelig nattetemperatur.

5 års fuld fabriksgaranti på motor

Ragna elevationsbund med tre justeringer

Motoren til sengen er fra tyske Okin, der er kendt i branchen, som en pålidelig leverandør af motorer til elevationssenge. Og de er i øvrigt verdens største producent af disse.

For at understrege kvaliteten af motoren, får du hele 5 års fuld fabriksgaranti med til den.

Udover at elevationsdelen byder på justeringsmulighederne ved ryg og ben, så leveres den også med fleksible lameller.

Det betyder, at de følger med, når du vender og drejer dig i løbet af natten. Det gør sengen ekstra behagelig og optimere dine muligheder for god søvn. Samtidig giver det dig også mulighed for, at justere sengens fasthed, uden at skifte madras.

Den trådløse fjernbetjening er nem at betjene, og den kan opbevares i sidelommen på sengen. Dermed er den altid inde for rækkevidde.

Rammen der omgiver elevationsbunden, er hele 21 cm høj og bygget i massivt svensk fyrretræ. Det er din garanti for, at det er langtidsholdbar seng, og der følger da også hele 25 års garanti, på både ramme- og fjedrebrud, med i købet.

Topmadrassen er prikken over i'et

Selvom mange måske mener, at topmadrassen ikke så vigtig, så er det altså den, som din krop er i berøring med, nat efter nat. Derfor er det slet ikke uvæsentligt, hvilken topmadras der følger med sengen.

Ragna elevationssenge serie består af 5 forskellige modeller, hvor forskellen alene handler om, hvilken topmadras og betrækket til denne, der følger med til sengen.

Ved de fleste af modellerne, får du en naturlatex topmadras med, mens ved andre, får du en specialudviklede topmadras med.

Det vigtigste er, at det er en god topmadras, som yder den sidste støtte og komfort til dig, og med de topmadrasser der følger med, får du netóp dette. Uanset hvilken topmadras du vælger, så kan du være sikker på, at du får høj kvalitet og optimal komfort.

Alle topmadrasserne er ventilerende, så sengen gør sit til, at holde en behagelig temperatur, samtidig med at det øger sengens levetid.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene retur
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå & sand
 • Højde: 68 cm. (20 cm ben, 21 cm bund, 20 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast & ekstra fast
 • Ergonomic+ pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm Airflow polstring
 • Indbygget antiskrid
 • Medfølgende topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Ramme: 21 cm svensk fyrretræ
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Okin elevationsmotor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Håndbygget i Danmark
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner fra tidligere købere på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Urban Unlimited Y-5000 elevationsseng

Denne seng fra Drømmeland sælges med 100 dages gratis ombytningsret, samt gratis levering til brofaste øer.

Du kan, mod et mindre beløb, også få dem til, at samle din nye seng, samt afmontere din gamle seng og tage den med retur.

Det gør det dejligt nemt at skifte sengen ud, når man ikke engang behøver hverken, at fjerne den gamle eller montere den nye seng.

Elevationsmotoren til denne seng, som leveres med 5 års garanti, styres med den medfølgende fjernbetjening.

Det er i øvrigt Okin, der har produceret motoren. Tyske Okin er verdens største producent af elevationsmotorer.

Komfortable madrasser, der kan holde i mange år

Urban Unlimited Y-5000 elevationssengen, kan leveres madrasser i to forskellige fastheder, som vælges efter jeres vægt. Desto mere du vejer, desto mere fast, skal din madras være.

Er i to der skal dele sengen, og er i ikke i samme vægtklasse, så kan det være en gode ide, at vælge hver jeres fasthed.

Bunden af elevationssengen, har en ramme af, massivt, FSC-certificeret træ. Det er din garanti for, en solid og robust seng.

Springmadrassen har fem komfortzoner med pocketfjedre, så du får optimal støtte. Det betyder, at din krop får ergonomisk støtte, til de forskellige trykpunkter.

F.eks synker dine hofter og skuldre, lidt længere ned, end f.eks din ryg. Det gør, at din rygrad bliver holdt, i den rette position, når du ligger i sengen.

På begge sider af pocketfjedrene, er der et lag med Aircell skum. Det øger din liggekomfort, og forlænger samtidig, levetiden på fjedrene.

I den nederste del af sengen, er der endnu et lag med fjedre og skum, for at højne komforten endnu mere.

Det gør samarbejdet, mellem springmadrassen og elevationsbunden helt perfekt.

Topmadrassen gør elevationssengen komplet

Topmadrassen er en af, de vigtigste ting i en seng. Det er nemlig den madras, som du har nærmest kontakt med, når du ligger i sengen.

Topmadrassen der medfølger her, er 5 cm tyk og produceret med komfortabelt HighResilient polyether-skum.

Skum føles blødt og behageligt, samtidig med, at det er kendt for, at holde på varmen.

Vil du hellere have, en mere fast, spændstig og ventilerende topmadras, kan du, mod en mindre ekstrabetaling, vælge mellem 2 andre topmadrasser, nemlig Sky og AeroMax Breeze.

Sky topmadrassen har, en kerne af 4 cm latex. Latex er mere ventilerende, spændstigt og elastisk.

Hvis du har tendens til, at få det varmt om natten, er latex et godt valg for dig, da det har en ventilerende effekt.

De fleste danskere, foretrækker en latex topmadras.

AeroMax Breeze er en unik topmadras, som er hele 14 cm tyk. Den består af hele 1500 mini pocketfjedre, som yder en optimal støtte, til din krop. Rundt om fjedrene, er der 2,5 cm naturlatex, for øget komfort og åndbarhed.

AeroMax Breeze er en luksuriøs topmadras, som virkelig gør en forskel, på din liggekomfort.

100 dages ombytningsret

Du får 100 dage til, at prøve sengens fasthed derhjemme. Er det ikke den rette fasthed, kan du bytte til en anden.

Du behøver altså ikke at frygte for, at vælge forkert fasthed til din nye seng. I så fald. bytter du bare til anden fasthed.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200 c, 160x200 cm & 180x200 cm
 • Højde: 58 cm med 12 cm ben
 • Fås i 2 forskellige fastheder
 • Fem komfortzoner
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • Medfølgende topmadras (Muligt at opgradere)
 • Polstring: Aircell skum
 • Vælg mellem 3 forskellige farver
 • Vælg mellem 6 forskellige ben
 • Forhandler med 4,5 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • Okin motor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor
 • 15 års garanti på ramme- & fjedrebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Yrla elevationsseng

Noget af det vigtigste for en langtidsholdbar elevationsseng er motoren.

Motoren i Yrla serien er lavet af Okin. Okin er verdens største producent af elevationsmotorer, og de giver dig 5 års garanti på motoren med i købet.

De er desuden kendte for at lave lydsvage og solide motorer, hvilket også gælder for denne model.

Du kan justere sengen med den medfølgende trådløse fjernbetjening, og den støjsvage motor sikrer, at du nemt kan skifte stilling i sengen, mens du f.eks ser fjernsyn, og når din partner sover.

Det er ikke noget, som den anden vil blive forstyrret af.

Valgfri topmadras i latex eller memory skum

Yrla serien består af fire forskellige elevationssenge.

Der er dog ikke mange forskelle på dem, ligesom priserne også næsten er ens. Det er hovedsageligt topmadrassen der kan være lidt anderledes.

Det er småting, og bør ikke være afgørende for dit valg. Alle Yrla sengene er i høj kvalitet og giver god værdi for prisen.

F.eks har den ene model en topmadras der er 6 cm tyk, mens en anden af modellerne har en topmadras der er 7 cm tyk.

Fordelen ved at der er fire forskellige modeller af Yrla er, at der ofte er en af dem der er på tilbud. Det betyder at hvis du beslutter dig for en Yrla seng, kan der være mange penge at spare.

Fælles for modellerne er, at du kan vælge mellem 2 typer af topmadrasser.

Den foretrukne type topmadras er den der er lavet af naturmaterialet latex.

Den er med til at give dig en trykaflastende følelse, når du ligger på den, samtidig med at den er temperaturregulerende.

Det betyder også at topmadrassen sikrer, at du har den rette temperatur når du skal sove, uanset om du har det varmt eller koldt, når du skal sove.

Har du det varmt om natten er latex det bedste valg for dig.

Topmadrassen er betrukket med et naturligt materiale der er Oekto-Tex certificeret. Det er din garanti for at der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen.

Naturmaterialet sørger for at husstøvmider, bakterier og lignende, ikke kan leve i topmadrassen.

Den anden type topmadras du kan vælge, er af memory skum.

Denne type topmadras er noget blødere, og den giver dig en følelse af at du flyder mere ned i sengen.

Det kan dog også være en ulempe, da memory skum tilpasser sig din krop og derfor er det ikke er lige så fleksibel og spændstig som latex.

Topmadrasser af memoryskum er desuden god til at isolere, og derfor god til dig som er lidt af en frossenpind, da den holder utrolig godt på varmen.

Elevationssengen fås til en fornuftig pris. Topmadrassen er desuden kendt for, at være blandt de mest prisvenlige madrasser på markedet.

Madras med 5 komfortzoner

Selve madrassen i elevationssengen bliver holdt godt på plads af madrasstoppere i siderne og i fodenden.

Du kan få madrasserne i tre forskellige fastheder og dermed vælge den eller de madrasser, der passer til din eller jeres vægtklasse.

Det er med til at gøre, at du får en endnu højere grad af komfort, når madrassen har den rette fasthed.

Madrasserne i Yrla er derudover opdelt i 5 komfortzoner, så de forskellige dele af din krop, kan få den tilpasset optimale støtte som den har brug for.

Det er med til yderligere at sikre, at du kan ligge behageligt hele natten igennem, og vågne udhvilet uden f.eks ondt i ryggen.

En god elevationsseng til prisen

Det er ikke kun os der er vilde med Yrla serien fra Nordic Dream. Kaster vi et blik på anmeldelserne fra andre eksperter, kan vi se at de er mindst lige så begejstret som os.

Bedste5.dk har givet den mærkatet "Bedst til prisen" i deres elevationssenge test og knytter bl.a følgende bemærkning til den "Vil du have en komfortabel elevationsseng med en lang levetid, der giver dig en rigtig god nattesøvn og samtidig til en fornuftig pris, er dette et rigtig godt valg".

Sov-Bedre vurdere også Yrla serien til at være "Bedst til prisen" og skriver følgende om den "Denne seng er den mest populære seng med elevation fra NordicDream. Sengen er i en respektabel prisklasse, men det har ikke betydning for kvaliteten, som stadig er helt i top. Sengen er produceret i Danmark, hvilket også er en kvalitetssikring. Materialerne i elevationssengen er lavet af de bedste elementer".

Forbruger-test bemærker at "den er fremstillet med øje for både den gode komfort, kvaliteten og den fordelagtige pris. Det er ikke blot en behagelig seng, men den er også flot at have til at stå i soveværelset".

Sengeguruen udtaler at "Yrla elevationssengen er en flot og stilren elevationsseng, som byder på vaskeægte dansk kvalitet. Denne seng er et rigtig godt valg for den prisbevidste forbruger, som virkelig ønsker at få meget seng for pengene".

Sidst, men ikke mindst, citerer vi Bedste10.dk med denne udtalelse fra dem "Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng".

Husk at du har 100 dages tilfredshed garanti på denne seng. Du kan altså sove i den i 100 dage og stadig levere den tilbage, helt uden omkostninger for dig.

Specifikationer

 • 100 dages gratis prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54-55 cm (6-7 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 20 cm ben)
 • Farver: Grå og sort
 • Lydsvag Okin motor med trådløs fjernbetjening
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • 25 mm polyskum
 • Vælg mellem 2 topmadrasser
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvorfor købe en elevationsseng online?

Der er både fordele og ulemper ved, at handle i butik eller online.

Fordelen ved, at købe din elevationsseng i en butik, er at du har mulighed for at ligge i den først.

Dog skal det siges, at det kan tage op til 3 måneder, før din krop har vænnet sig til din nye madras, og det er nok svært, at finde en forhandler, der lader dig prøve en elevationsseng, så lang tid i butikken.

Derfor kan du med fordel vælge et sted online, hvor der er lang ombytningsgaranti på sengen.

Butikker som de danske Nordic Dream og Bedre Nætter, tilbyder 100 dages ombytning af madras, og som om det ikke skulle være nok, så tilbyder de faktisk også 100 dages returret.

Det vil sige, at fortryder du dit køb inden for de første 100 dage, så får du det fulde beløb retur.

En anden fordel ved, at handle seng hos en butik, som f.eks BedreNætter eller Nordic Dream er, at det udelukkende er dansk design, der efterfølgende er produceret i Danmark, de forhandler.

Tilbud på elevationssenge online

Købe elevationsseng onlineDe fleste onlineshops som forhandler elevationssenge, har også ofte gode elevationssenge tilbud, og her kan der virkelig være mange penge at spare.

Både BedreNætter, SengeFabrikken, Drømmeland og Nordic Dreams senge, har ofte gode tilbud på deres topmodeller.

Derfor kan det være, en god idé at slå til, hvis du ser et fordelagtigt tilbud, på den rette elevationsseng.

Dertil skal det siges, at der ikke er så høje omkostninger, forbundet med, at skulle drive en onlineshop, fremfor en fysisk butik, og derved kan de også ofte, sælge elevationssenge billigere end butikkerne.

Der kan være være rigtig meget at spare, hvis du falder over det helt rigtige elevationsseng tilbud.

Elevationsseng test - Få hjælp af eksperterne

Er du i tvivl om hvilken elevationsseng du skal vælge og gerne vil have en fagmands råd, så kan du også trygt benytte onlineforhandlernes chatfunktion.

De svarer hurtigt, og er klar til at hjælpe dig med de spørgsmål du skulle have.

De fleste online forhandlere, tilbyder desuden også gratis fragt på deres senge. Derved slipper du for besværet med, at skulle slæbe den hjem fra butikken selv.

Nogle firmaer tilbyder endda også, at samle din nye elevationsseng, hvis du helst vil være fri for at gøre det selv.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Der er mange elevationssenge, at vælge mellem. Og der er også mange gode elevationssenge, samt mindre gode. Derfor kan det være svært, at vælge den helt rigtige elevationsseng, der passer til lige præcis dine behov og krav.

Ved at læse vores guide, om hvad der gør en elevationsseng god, kan du blive klædt på til, at vælge den helt rigtige model til dig.

Elevationssengen giver dig mulighed for at sove med hovedet og fødderne hævede, eller bare at kunne finde en komfortabel siddestilling, hvis du eksempelvis godt kan lide at læse en god bog i sengen eller se TV.

Det er også smart for dig, der gerne vil have serveret morgenmad på sengen.

Endelig er den også smart, hvis du af legemlige årsager gerne vil have hovedet eller fødderne hævet.

Det kan være på grund af noget forbipasserende som en forkølelse, men kan også hjælpe dig, der lider af uro i benene, hævede ben og for meget mavesyre.

Du kommer til at opholde dig rigtig meget i din nye elevationsseng. Sandsynligvis 6-8 timer hver dag, hvis ikke mere, de næste mange år.

Det bliver altså til rigtig mange timers søvn, og sengen har stor betydning for hvor god din søvn er.

Derfor anbefaler vi også at du læser vores guide til ende, så du får alt den information som du har brug for, inden du vælger din fremtidige seng.

Vælg den rette seng i første forsøg

Inden du køber en elevationsseng, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken seng der vil være den rette for dig.

Som du kan se i testen, er der forskel på de forskellige elevationssenge.

Eftersom en seng er noget, som du har i mange år fremover, er det derfor vigtigt, at du får valgt den helt rette til dine behov.

Trådløs fjernbetjeningTrådløs fjernbetjening, app eller begge dele

Passer det dig bedst at justere sengen med en fjernbetjening? Og skal den i så fald være trådløs?

Eller passer det dig bedre at den styres med en app på din mobil eller tablet?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det handler om personlige præferencer.

I nogle tilfælde vil du kunne finjustere sengen, via både fjernbetjening og app på mobil samt tablet.

I andre tilfælde vil det udelukkende være via en trådløs fjernbetjening.

Det er vigtigt, at du undersøger om sengen leveres med, den medfølgende trådløse fjernbetjening eller om det er noget du skal købe ved siden af.

15 års garanti eller 25 års garanti

Det er selvfølgelig også værd, at kigge på garantien. Den afspejler nemlig hvor lang tid, producenten forventer, at sengen kan holde.

Her skal du have, en motor med 5 års garanti, og minimum 15 års garanti på fjedre- og rammebrud.

25 års garanti på ramme- og fjedrebrud, er også muligt, på de bedste elevationssenge. Det vidner om, en solid elevationsseng.

Både bedst i test elevationseng Aura og luksus elevationsseng Ovia, leveres med 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, mens bedst til prisen elevationsseng Senses, sælges med 15 års garanti.

Vælg en motor med 5 års garanti

Motoren er den dyreste del på en elevationsseng, derfor giver det en vis tryghed, hvis du vælger en motor med 5 års garanti.

Du får 5 års garanti på motoren, på næsten alle sengene i denne elevationsseng test.

Hvis du vælger en komplet seng, med en god og stabil motor, produceret af danske Linak, får du altid 5 års garanti på motoren, samt en trådløs fjernbetjening.

Med deres nye motorer, som f.eks dem der anvendes på Venus Natural og Ovia sengene, er der mulighed for, at kontrollere sengene, både via den medfølgende trådløse fjernbetjening og Linak's Bed Control app.

Ofte har en danskproduceret kvalitetsseng, en motor med 5 års garanti, fra enten Okin eller Linak.

Hvor stor skal min elevationsseng være?

Hvor stor en elevationsseng skal være, handler både om du skal dele seng med din partner og om hvor høj du er?

Skal du dele sengen, skal som minimum vælge en bredde på 140 cm. En seng der er 140 cm bred, bliver kaldt en halvandenmandsseng, det er altså ikke den optimale størrelse for 2 personer, men det kan gå an.

Bedre størrelser for to personer er en bredde på 160 og 180 cm, med 180 cm som den mest populære og behagelige af dem.

Er du alene i sengen, kan du vælge lige præcis den størrelse du ønsker. Det normale for en enkelseng er en bredde på 90 cm. Men mange vælger ofte en bredde på 120 eller 140 cm, så de har ekstra god plads.

Når det kommer til længden på sengen, drejer det sig hovedsageligt om din højde. En god tommelfingerregel er, at du skal lægge 10 cm til din højde, som absolut minimum, for at finde længden på din seng.

Er du 185 cm høj, skal du altså som minimum have, en seng der er 195 cm lang.  Et bedre valg er, hvis du har plads til det, at lægge 15-20 cm til din højde, og vælge sengens længde ud fra det.

Hvilken elevationsseng er den bedste?

Den bedste elevationsseng i vores elevationsseng test er, efter vores overbevisning, Aura elevationsseng, fra Nordic Dream.

En Aura elevationsseng tilbyder dig både syv komfortzoner med to lag specialudviklede Ergonomic+ pocket fjedre, så du er sikret optimal støtte, 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, en topmadras i høj kvalitet, to forskellige fastheder i sengen samt en god og stabil konstruktion.

Forhandleren har da også fået hele 4,9 ud af 5 stjerner hos Trustpilot, fra mere end 2000 kunder. Købere af Nordic Dreams senge, er generelt mere tilfredse, end de fleste andre.

Udover, at Nordic Dream, giver dig 25 års garanti på fjedre og ramme, får du også 100 dage til at prøve sengen derhjemme, i ro og fred.

Er du ikke tilfreds med din Aura elevationsseng, kan du sende den retur gratis, til Nordic Dream og få alle dine penge tilbage. Du kan også vælge, at bede Nordic Dream om, at bytte din madras til en anden fasthed gratis.

Det er god service!

Hvilken elevationsseng er den bedste til prisen?

Den bedste elevationsseng til prisen, i denne elevationssenge test, er efter vores vurdering, Senses elevationsseng, fra Bedre Nætter.

Senses elevationsseng har en allergivenlig topmadras i et ventilerende materiale, to forskellige fastheder i madrasserne, 15 års garanti på ramme og fjedre og 7 specialudviklede komfortzoner med en aflastende effekt.

Det er en danskproduceret kvalitetsseng, som har fået en bedømmelse på 4,5 ud af 5 stjerner, fra tidligere købere af den.

Ligesom som med sengen fra Nordic Dream, tilbyder Bedre Nætter også 100 dage til at prøve sengen derhjemme, med mulighed for, at få alle pengene retur eller bytte madras til en anden fasthed, hvis du har behov for ekstra støtte.

Forskellen på de to gode elevationssenge

Forskellen på de to gode elevationssenge, er bl.a madrasserne, hvor Aura elevationsseng fra Nordic Dream har syv komfortzoner med et dobbeltlag af specialudviklede Ergonomic+ pocket fjedre, har Senses elevationsseng fra Bedre Nætter 7 specialudviklede komfortzoner med et lag af 3 forskellige typer fjedre.

Nordic Dream tilbyder 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, på Aura elevationsseng, mens Bedre Nætter tilbyder 15 års garanti på ramme og fjedrebrud på Senses elevationsseng.

Både Bedre Nætter og Nordic Dream giver en Oeko Tex certificeret og allergivenlig topmadras med i købet.

Begge topmadrasser yder ekstra støtte til kroppen.

Bedre Nætter har 4,6 ud af 5 stjerner på Trustpilot, og Nordic Dream har 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det er to gode sengeforhandlere, med meget tilfredse kunder.

Begge elevationssenge leveres desuden med, en stærk og støjsvag motor med 5 års garanti.

Hvad koster en elevationsseng?

Der findes mange forskellige elevationssenge, i mange forskellige prisklasser.

Du kan få billige elevationssenge helt ned til 3.000 - 5.000 kr, men så er du også i bund, med både pris og kvalitet. Og husk, det er ikke din søvn du vil spare på.

Du kan også vælge en af de bedste elevationssenge, fra f.eks Bedre Nætter eller NordicDream, med naturlige og allergivenlige materialer og syv komfortzoner, hvor prisen starter omkring 20.000 kr.

Det er dog ikke kun kvaliteten der afgør prisen, størrelsen har også en del at sige.

F.eks koster en Venus elevationsseng fra Bedre Nætter ca. 20.000 kr i størrelsen 80 x 200 centimeter., mens den i størrelsen 200 x 200 centimeter koster ca. 43.000 kr.

Der er altså stor forskel på prisen, selvom det er samme seng, bare i anden størrelse.

Vi anbefaler dig, at vælge din seng hos en af forhandlerne i denne guide, og derefter vente på, at den kommer på tilbud.

På den måde giver du dig selv, de bedste forudsætninger for en god nats søvn.

Hvad koster en god elevationsseng?

En god elevationsseng, som f.eks Ragna fra NordicDream eller Venus elevationsseng fra Bedre Nætter, der har en bedømmelse på 4,7 ud af 5 fra tidligere købere, koster, i størrelsen 180 x 200 cm lige under 37.000 kr.

Hvis du er heldig og købe din Venus elevationsseng på tilbud, kan du få den til omkring 16.000 kr.

Hvis du gerne vil spare lidt penge på din nye elevationsseng, anbefaler vi at du vælger enten Senses fra Bedre Nætter, med en score på 4,5 ud af 5 stjerner, eller Yrla elevationsseng fra Nordic Dream.

Den koster i størrelsen 180 x 200 cm lige under 24.500 kr. Køber du den på tilbud, kan du være heldig og få den til lige under 11.000 kr.

Du kan tilpasse sengen, til den helt rette størrelse og få det, som du vil have, uanset hvilken af sengene du vælger.

Hvad koster det at have en elevationsseng?

Når først du har købt den, så koster det ikke meget at have en elevationsseng.

Strømforbruget er lavt, men det er selvfølgelig afhængigt af, hvor ofte og hvor meget, du justere sengen.

I de fleste tilfælde, vil du ikke se en nævneværdig forskel, på din strømregning.

Hvad er bedst kontinentalseng eller elevationsseng?

Lad os starte med at slå fast, at begge typer senge er gode, meget gode.

En kontinentalseng består af tre lag madrasser, mens en elevationsseng består af to lag madrasser plus en motor.

Det betyder, at sengene har hver deres fordele.

Med en elevationsseng, har du mulighed for, at justere hoved- og fodende. Det har du ikke, med en kontinentalseng. Der får du i stedet, et ekstra lag med madrasser.

Det vil altså sige, at det handler om dine behov, som skal klarlægges, før man kan svare på, hvilken af de to typer senge, der er bedst for netop dig.

Begge typer senge kan fås i allergivenlige materialer, med både 5 og 7 komfortzoner eller flere, i mange forskellige prisklasser.

En god seng bør have minimum 5 komfortzoner, men gerne 7 komfortzoner. Vores vinder af vores elevationsseng test, Aura fra Nordic Dream, har 7 komfortzoner.

Det handler dog ikke udelukkende om, hvor mange komfortzoner der er, det handler nemlig også om, hvor gode komfortzonerne er.

Generelt kan man dog sige, at de bedste elevationssenge har gerne 7 komfortzoner.

Optimal støtte med både de bedste elevationssenge og kontinentalsenge

Både en god elevationsseng og en god kontinentalseng, kan yde optimal støtte til din krop.

Det er her de 5 eller 7 komfortzoner, kommer ind i billedet. Det er nemlig dem der afgør om, din krop får den rigtige støtte, de rette steder.

Komfortzoner er zoner i sengen, der enten yder mindre eller ekstra støtte, til kroppen.

Et eksempel på dette, er punkterne ved din lænd og skudre. Din lænd har behov for mindre støtte, mens dine skuldre har behov for ekstra støtte.

Det er afgørende for, at du får en ergonomisk korrekt og god søvn.

Når vi snakker om den optimale støtte, er det også vigtigt, at du vælger den rette størrelse seng.

Den mest populære størrelse seng, i Danmark, er 180 x 200 centimeter. Normalvis siger man, at du skal lægge 10-20 centimeter til din højde for, at få den rette længde, på din nye seng.

Elevationsseng eller boxmadras

Hvis du ikke vil bekymre dig om garanti på motor, og egentlig helst bare vil have en komfortabel seng, der ikke kan mere end det den skal, så kan det være, at du ikke skal vælge en elevationsseng.

Hvis det er tilfældet, så kan du tage et kig på, vores guide til de bedste boxmadrasser her.

En boxmadras er en meget simpel seng, faktisk er det bare en madras med 4 ben. Vælger du den bedste boxmadras, som selvfølgelig også er dansk produceret, så får du stadig en rigtig god seng, som du kan have i mange år.

Ovenikøbet sparer du også en håndfuld penge på dit køb af ny seng. En boxmadras giver god værdi for pengene.

Den har dog ikke mange af de fordele, som elevationssengen har, derfor er det noget du skal tænke over og ikke bare beslutter dig her og nu, fordi du ser en mulighed for at spare penge.

Er du i tvivl om hvilken type seng du skal vælge, så kan du læse vores guide til den bedste seng her, hvor vi gennemgår 3 typer senge.

På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken type seng, der er bedst til dig og dine behov.

Hvilken seng sover man bedst i?

Hvilken seng sover man bedst i, handler i høj grad om dig og din krop.

Har du skavanker der skal tages hensyn til, når du køber ny seng? Foretrækker du at læse eller se lidt tv, inden du skal sove? Vil du gerne have en flot seng, som samtidig er så komfortabel som mulig?

Uanset hvordan du svarer på disse spørgsmål, så står valget mellem en elevationsseng eller en kontinentalseng. Boxmadrassen, som ellers er noget billigere, giver ikke den samme komfort, som de to andre sengetyper.

Oftest vil det være således, at har du skavanker eller bruger du sengen til andet end at sove, f.eks se tv eller læse, så er en elevationsseng det bedste valg for dig. Elevationssengen er dog også den dyreste type seng.

Drejer det sig i højere grad om at få hotel looket i dit soveværelse, med den luksuriøse følelse, samtidig med at det er en yderst komfortabel og behagelig seng, så er en kontinentalseng måske et bedre valg for dig.

Hvor meget skal din elevationsseng kunne indstilles?

Du skal også overveje, hvor meget du vil have mulighed for at indstille sengen. Det kan der også være forskel på mellem de forskellige varianter.

Er det for eksempel vigtigt for dig, at du kan sidde meget ret op i sengen, er det vigtigt, at du finder en hæve og sænke seng, hvor det er en mulighed.

Du skal dog huske at det er utrolig vigtigt, at både din ryg og nakke har den rette position, når du falder i søvn.

Mange kan også godt lide, at de kan indstille sengen til at sove med fødderne lidt hævet. Det er ikke mindst vigtigt, hvis du lider af uro i benene eller nemt får hævede ben.

I det tilfælde er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på, at fodenden kan hæve og sænke nok i forhold til det, som du ønsker.

Indstil sengen til en ergonomisk nattesøvn der opfylder dine ønsker

Når du skal falde i søvn i aften, så kan det være en god ide at tænke over hvordan du ligger, og om der er noget du savner i forhold til din liggeposition.

Hvis du har tendens til at vågne i løbet af natten, så ligger du ikke optimalt. En god søvn indebærer en uforstyrret søvn.

Hvilken madras er den bedste til en elevationsseng?

Gode madrasserSelvom stellet med elevationsfunktion gør en stor forskel i forhold til, hvilke stillinger du kan sove i, er det stadig vigtigt, at der er en god madras i sengen.

Det skal helst være en springmadras med pocketfjedre, der sikrer, at madrassen har minimum fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

Dermed kan dine skuldre og dine hofter synke ned i madrassen, så din rygsøjle bliver ved med at være lige.

Når du køber en elevationsseng, vil du typisk blive bedt om at vælge blandt forskellige fastheder til madrassen – i hvert fald hvis du køber en af dem, vi har vist her på siden.

Du kan forholdsvist nemt vurdere, hvilken fasthed du har brug for ved at se på, hvor meget du vejer:

 • En madras i medium fasthed er for dig, der vejer under 75 kilo
 • En fast madras er for dig, der vejer mellem 75 og 95 kilo
 • En ekstra hård madras er for dig, der vejer over 95 kilo

Har du meget brede hofter eller skuldre, kan det dog være, at du skal vælge en madras, der er lidt blødere.

På den måde kan dine hofter eller skuldre nemmere synke ned i underlaget, og du kommer til at ligge bedre.

Prisvenlige madrasser eller den rette madras

En ekstra hård madras koster, i de fleste tilfælde, mere end de andre fastheder.

Har du brug for en ekstra hård madras, er det dog vigtigt, at du ikke går på kompromis på grund af prisen.

Du har typisk brug for mellem 6 og 8 timers søvn i døgnet, det gør sengen til det mest anvendte møbel i dit hjem.

Derfor er det pengene værd, at du køber den madras, som du har behov for.

I en hæve og sænke seng, som den også kaldes, kan du dog sagtens tilbringe mere tid, netop p.g.a hæve og sænke funktionen.

Her er det derfor endnu mere vigtigt, at du ikke kigger på prisen, og vælger den billigste madras, men at du vælger den rette madras.

Kan alle madrasser bruges til elevationsseng?

Nu til dags, kan de fleste gode madrasser, bruges til en elevationsseng. Ofte vil det stå i beskrivelsen om, madrassen passer til en elevationsseng.

Vil du være helt sikker, hvilket vi anbefaler dig, så skal du spørge forhandleren om, madrassen passer til en elevationsseng, før du køber den.

Kan Emma madras bruges til elevationssenge

Emma anbefaler ikke, at bruge en Emma Diamond madras, til elevationssenge. Det skyldes madrassens unikke opbygning.

Du kan i stedet, anvende Emma Original madras, til elevationssenge. Du kan i øvrigt læse mere, om deres madrasser på deres hjemmeside.

Naturligt latex eller memory skum topmadras

Det sidste du skal tage stilling til er topmadrassen. Her er det hovedsageligt, om du ønsker en topmadras med en kerne, af enten naturligt latex eller memory skum.

Vi har flere gange, tidligere i guiden, talt om forskellene på de 2 typer materialer.

Latex er et naturligt og åndbart materiale. Det er spændstigt, samt kølende, og fjerner dermed fugt og varme fra sengen

Memory skum eller Wonderpur, som nogle kalder det, er skum som tilpasser sig til din krop og er isolerende og holder dermed på varme.

Memory skum giver rigtig god varme i løbet af natten, og passer dermed til dig, der har tendens til at fryse om natten.

Her får du et hurtigt overblik over forskellene.

Latex topmadras:

 • Ventilerende
 • Temperatur regulerende
 • Spændstig
 • Fleksibel
 • Naturmateriale (Allergivenlig)

Memory skum:

 • Isolerende
 • Tilpasser sig din krop
 • Kan være god til visse rygsmerter

Det er dog værd at notere sig, at der også er forskelle på topmadrasser, selvom de er lavet af samme materiale.

F.eks er en topmadras fra Nordic Dream produceret med den traditionelle damp metode, hvorimod BedreNætters Pulse topmadras i latex, er lavet efter SonoCore metoden, hvilket giver en topmadras i særklasse.

Selvom Nordic Dreams senge har antibakterielle topmadrasser, som er Oeko Tex certificeret, så er det dog ikke helt lige så godt, som BedreNætter's Svanemærket Pulse madras.

Langt de fleste foretrækker en latex topmadras, det er dog ikke ensbetydende med, at det er også er det rette valg for dig.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i forskellene, på de 2 typer, og vælger ud fra dine behov.

Men det vigtigste er, at du får en god nats søvn, og det kan begge typer madrasser give dig. Begge madrasser kan sørge for, at tilpasse sengen til lige præcis din krop, og det er det vigtigste.

Her kan du se en video om forskellene på de to typer materialer

Allergivenlig seng

Det er altid en god ide at vælge en allergivenlig seng, uanset om du allerede lider af allergier eller ej.

Allergier kan nemlig sagtens, blive fremprovokeret senere i livet.

Svanemærkninger og Oeko Tex certificeret, er et godt pejlemærke for dig, når du skal vælge en allergivenlig seng.

Men at vælge den rette seng er ikke nok, hvis du vil have en allergivenligt sovemiljø i dit soveværelse.

Det drejer sig nemlig også om, at vælge den rette dyne og hovedpude.

Her skal du, udover Svanemærket og Oeko Tex certificeret, også kigge efter NoMite certificering. NoMite betyder, at husstøvmider ikke kan leve i materialet.

Det er en stor hjælp til, at undgå allergier.

Går du efter disse certifikater og mærkninger, er du rigtig godt beskyttet mod både kemikalier, bakterier og husstøvmider.

Generelt kan det noteres, at man, udover at kigge efter f.eks en Svanemærket topmadras og Oeko Tex certificeret senge, skal gå efter naturlige og allergivenlige materialer.

Bedst i test elevationssenge

Er bedst i test elevationssenge det bedste til dig?

Det er langt fra sikkert, at den elevationsseng vi har som bedst i test, også er den bedste elevationsseng til dig.

Vi har alle, forskellige behov og krav til, en ny elevationsseng. Derfor kan du ikke udelukkende gå efter de elevationssenge, der udnævnt som bedst i test eller bedst til prisen, i de forskellige elevationssenge test.

Du skal betragte det som en guide til, at vælge den bedste elevationsseng for dig. Du kan bruge det til, at finde ud hvad der er vigtigt, for en god seng.

F.eks hvordan vælger du en god madras, til elevationssenge, eller hvilken topmadras er bedst, til dine behov.

Har du det varmt om natten, er det vigtigt, at du vælger en af de elevationssenge, som er aktivt kølende.

Det kan f.eks være ved, at topmadras betrækket indeholder bambusfibre eller, at det er en latex topmadras, og ikke en memory skum topmadras. Memory skum er nemlig kendt for, at holde på varmen.

Både Bedre Nætter og Nordic Dream, gør meget ud af, at fortælle om elevationssengene er kølende.

Hvis der er tendens til, at madrasserne føles fugtige, når du vågner, så bør du overveje at skifte materialer.

Der er mange forskellige elevationssenge, med mange forskellige madrasser, på markedet i Danmark. Derfor kan du formentlig også finde, din nye elevationsseng, med de rette materialer til dine behov.

Både vinderen af denne test og bedst til prisen, er en danskproduceret elevationsseng. Det er din garanti for solid og langtidshold kvalitetsseng.

Er der andre gode elevationssenge på markedet?

Ja der er bestemt andre gode elevationssenge på markedet, som ikke er med i denne guide til den bedste elevationsseng.

Et eksempelt på dette er Norhland Prestige Elevation fra Sengetid. Det er en delux elevation model, som absolut er blandt de bedste på markedet til prisen.

Norhland Prestige Delux Elevation er en danskproduceret elevationsseng, der bl.a leveres med en Linak motor der har 5 års garanti. Selve sengen kommer med 25 års garanti.

Derudover fås Norhland Prestige Delux Elevation med op til 11 komfortzoner og to madrasser, omkranset af et kraftigt betræk.

Sengetid, som er forhandleren af denne Delux elevation model, har en score på 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

Norhland Prestige Elevation fås også, hvis du er heldig, på tilbud til en god pris. Køber du Norhland Prestige Delux elevation på tilbud, har du gjort en god handel.

Hvor længe holder en elevationsseng?

Alle de elevationssenge, der er med i denne guide til, de bedste elevationssenge, er med enten 10, 15 eller 25 års garanti, og med 2 eller 5 års garanti på motoren.

Med den krølle på halen, at de 10 års garanti udelukkende er på træværk, og de 15 og 25 års garanti, er på både ramme- og fjedre.

Køber du en ny elevationsseng, med 15 års garanti, må man forvente, hvis du vedligeholder sengen korrekt, at den holder i hvert fald 15 år.

Køber du elevationssenge, med 25 års garanti, er det spørgsmålet om, madrasserne nu også holder så længe. I det tilfælde, er det trods alt billigere, at skifte madrasserne end, at skifte hele sengen.

Er det godt med en elevationsseng?

Det er godt med en elevationsseng, da det giver flere muligheder for brugeren. Både i løbet af natten og til, at anvende sengen til mere, end blot at sove.

Kan du f.eks godt lide, at se tv eller læse lidt, inden du skal sove, så er elevationssenge et godt valg for dig.

Ved hjælp af de justerbare funktioner, kan du indstille din seng perfekt til, at læse eller se tv, uden du behøver, at få ondt i hverken ryg eller nakke.

Det er især vigtigt med en god seng til dårlig ryg, hvis du tit vågner med ondt i ryggen.

Flere gode elevationssenge giver også mulighed for, at du kan justere nakken. Det vil sige, at du kan justere både ben, ryg og nakke optimalt for dig og din krop.

I disse situationer kan en elevationsseng hjælpe dig

Mange vælger en elevationsseng, fordi den gør det nemmere for dem, at sidde op i sengen og se fjernsyn eller læse en bog.

Der er dog også nogle, der kan have glæde af sengen af legemlige årsager. Der kan funktionen med enten, at hæve fodenden, hovedgærdet eller begge dele sikre, at du får mere en rolig søvn, i en afslappet sovestilling, på trods af dine problemer.

Hvis du, for eksempel, lider af uro i benene eller hævede ben, kan det være en stor lindring for dig, at du kan sove med benene lidt hævet, over resten af kroppen.

Når du gør det, bliver det nemlig nemmere for blodet, at løbe tilbage til hjertet. Dermed kan du komme, nogle af dine problemer til livs.

Det er vigtigt, at du lytter til din krop, så både nakke, skuldre, ryg og ben ligger i dine foretrukne positioner.

Hævet hoved er godt mod sure opstød og forkølelser

Hævet hovedendeLider du af sure opstød om natten, kan det derimod hjælpe dig, at du ligger med hovedet lidt hævet.

Dermed bliver det lidt sværere for mavesyren, at nå op i halsen, og du kommer derfor ikke til, at være helt så generet af den.

Er du ofte forkølet, kan det også være en stor fordel for dig, at du har en elevationsseng. I det tilfælde, kan du nemt hæve hovedgærdet, når du kan mærke, at næsen stopper til.

Dermed slipper du for, at skulle klodse dit hoved op, med en masse hovedpuder i sengen, og kan i stedet nyde, at din nakke og skuldre kommer til, at ligge i en naturlig stilling på hovedpuden.

Afhjælp rygproblemer med en elevationsseng

Døjer du med smerter i ryggen, er det ekstra vigtigt, at du sørger for, at vælge den rigtige elevationsseng.

Du bruger jo en stor del af timerne, i døgnet i sengen, og den har derfor stor betydning for, hvordan din ryg har det.

Har du en ældre seng, er det lige frem værd, at du ser på, om det er den, der er med til at forårsage, at du får ondt i ryggen.

Når du ligger i en almindelig seng, har du kun et vist antal muligheder for, at skifte stilling i løbet af natten og finde en, der er behagelig for dig.

Når du har en elevationsseng, vil du kunne vælge langt flere stillinger, hvilket gør det nemmere for dig, at finde en, der kan give dig en mere afslappet sovestilling.

Hvis du har det bedst med at sove på ryggen, er det for eksempel klart det bedste for dig, at du vælger en elevationsseng.

I det tilfælde kan du hæve hovedgærdet og fodenden lidt, så du kommer til at ligge mere komfortabelt.

Når det er sagt, er det dog selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en god madras, til din elevationsseng, så du kan undgå rygproblemer.

De senge, som vi har fremhævet her i testen, har alle madrasser med, minimum fem komfortzoner og maksimum syv komfortzoner.

De sikrer, at dine skuldre og dine hofter synker ned i underlaget, så din rygsøjle dermed bliver holdt lige. Det er meget vigtigt for, at du ikke får problemer med ryggen.

Du kan læse mere om, valg af madras og hvordan det, kan give rygproblemer, hvis du sover på en forkert madras her.

Gravide og ammende kan have gavn af en elevationsseng

Hvis du er gravid, vil du nemt kunne komme til, at døje med hævede ben og ondt i ryggen.

På grund af den store mave, kan det derudover være svært for dig, at finde en ordentlig stilling at ligge i. Der kan elevationssengen hjælpe dig.

Ved at hæve fodenden i din elevationsseng, kan du hjælpe blodomløbet i dine ben, så de ikke hæver lige så meget. Derudover gør sengen det mere behageligt for dig, når du ligger på ryggen.

Nu er graviditet jo heldigvis ikke, en permanent tilstand. Hvis I alligevel skal have ny seng, mens du er gravid, er det dog oplagt for dig, at du tænker over det. Særligt hvis I ved, at I gerne vil have flere børn efterfølgende.

Når du har fået barnet, vil du også nyde godt af, at du kan hæve hovedgærdet, når du skal amme barnet.

Det er med til, at give dig en langt højere grad af komfort og gøre det, nemmere for dig, at sidde med barnet, når du skal amme.

Du kan få flere tips, til din søvn som gravid her, hvor Alt.dk giver 12 tips til god søvn, som gravid.

Her giver danske Linak dig 6 gode grunde til at vælge en elevationsseng

Derfor skal du ikke vælge en billig elevationsseng

I vores elevationsseng test har vi sat meget fokus, på høj kvalitet frem for prisen. Vi er nemlig af den opfattelse, at en seng skal kunne holde i mange i år.

Derfor er det også vigtigt, at du foretager dit valg baseret på relevante informationer og anmeldelser, så du får en kvalitetsseng der tilsvarer prisen.

Vælger du en billig elevationsseng, så kan det være den ikke holder så lang tid, samt at den ikke er så behagelig, at ligge i, og det vigtigste er trods alt, at du får en god nats søvn.

En god nattesøvn gør en stor forskel i din hverdag, og det er ikke altid, at de mest prisvenlige madrasser kan give dig dette.

Hvorfor knirker min elevationsseng?

Det er ikke kun en billig elevationsseng, der kan begynde at knirke. I princippet kan alle, elevationssenge med trærammer begynde at knirke.

Det handler fugtigheden i luften og temperaturændringerne i værelset. Begge ting kan få træet til, at arbejde og dermed begynde at knirke.

Det kan ofte løses ved hjælp af siliconespray. Sprøjt det på kontaktfladerne og stopper det ikke, anbefales det, at du skruer benene af sengen og sprøjter det på kontaktfladerne der også.

Skal din nye seng være en almindelig seng eller en elevationsseng

Det kan være du går op i, at sengen skal passe ind i indretningen af dit soveværelse, men det må du bestemt ikke, lade være det afgørende, i dit valg seng i sidste ende, da komforten af selve madrassen altid skal være den første og største prioritet.

Det kan også være du overvejer, at købe en elevationsseng, fordi du har dårlig ryg, eller gerne vil undgå at få det.

Derfor er liggekomforten også vigtig, og den får du altså mere af, hvis du vælger en god elevationsseng, fremfor en af de billige elevationssenge.

Du kan dog være heldig, at finde en luksus elevationsseng på udsalg, og her kan der virkelig være meget at spare.

Det siges, at til problemer med ryggen, er memory skum rigtig godt, da det tilpasser sig kroppen.

En topmadras, skræddersyet til din krop, vil altid være det bedste for dig.

Hvilken størrelse elevationsseng skal du vælge?

Når du skal købe en ny elevationsseng, så kan du både få dem i mange forskellige størrelser, oftest klassificeret som enkelt senge eller dobbeltsenge.

Selvom I er 2 der sover sammen, så kan der stadig, med fordel, vælges 2 enkelte senge.

Det kan være en god idé, hvis ikke I vejer det samme, så det kræver 2 forskellige madrasser, men det kan også være pga. elevationen.

Hvis du har besluttet dig for, at investere i en ny elevationsseng, så er næste skridt, at vælge den rette størrelse elevationsseng.

Vi har herunder, dannet et overblik over, størrelsen på de senge, vi har med i vores elevationsseng test.

Alle sengene er minimum 200 centimeter lange, men hvis du er over 190 cm høj, bør du kraftigt overveje, at vælge en seng der er 210 centimeter lang.

Vinderen af vores test af elevationssenge, Aura fra Nordic Dream, fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Bedst til prisen i vores elevationssenge test, Senses fra Bedre Nætter, fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Ovia luksus elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x200 cm
 • 140 x200 cm
 • 160 x200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 200 x 200 cm
 • 200 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Komfort elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 105 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 160 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 200 cm
 • 210 x 210 cm

Ragna elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Bedre Nætter Venus elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Urban Unlimited 5500 elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm

Yrla elevationsseng fra Nordic Dream fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Pas på med at se fjernsyn i sengen

Mange vælger at købe en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for, at sidde mere oprejst og se fjernsyn i sengen.

Du bør dog passe på med, at se fjernsyn i dit soveværelse, lige inden du skal sove.

Det blå lys fra skærmen, kan nemlig snyde din krop til, at tro, at det er morgen, frem for at det er tid til at gå i seng.

Det kan også være, at du sidder med din tablet eller telefon inden, du skal sove, og det kan også være, en dårlig idé pga. lyset. Dog er mange nye telefoner bygget med en nattefunktion, der gør at den sænker lyset på skærme, og derved skåner dine øjne for det skarpe lys.

Når det er sagt, er der selvfølgelig ikke noget mere herligt end, at sidde godt i sin elevationseng og kunne se sin yndlingsserie eller -film i TV, inden du skal sove.

Det må derfor være en personlig afvejning, men med en elevationsseng har du i hvert fald muligheden.

Med de forskellige elevationssenge i testen her, er vi sikre på, at du er godt klædt på til, at gå ud og købe den elevationsseng, som passer til dig og giver dig den største grad af komfort.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken er den bedste elevationsseng?

Aura elevationsseng er bedst i test. Det er dansk kvalitet når det er bedst.

Vi har i denne guide kigget nærmere på 7 af de bedste elevationssenge på markedet. Ud fra parametre såsom, komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene.

Hvilken elevationsseng er den bedste til prisen?

Senses fra danske Bedre Nætter er den bedste elevationsseng til prisen. Der er ikke gået på kompromis med hverken pris eller kvalitet.

Madrassen, der er opbygget med 7 komfortzoner samt pocket fjedre, og den medfølgende topmadras, giver dig en god nattesøvn.

Tidligere købere af sengen har givet den en karakter på 4,7 ud af 5 stjerner.

Du får meget værdi for pengene med denne seng.

Hvorfor købe en elevationsseng?

En elevationsseng kan være med til at give dig den absolut bedste nattesøvn. Med en elevationsseng kan du justere sengen, så du ligger helt optimalt, og derved kan din krop restituere fuldt ud. Vi bruger rigtig mange timer i sengen, så derfor anbefales det ikke at spare på komforten her.

Hvilken madras skal jeg vælge til min elevationsseng?

Når du køber en ny seng, så er det vigtigt at du vælger en madras, der passer til dine behov. Vælger du en madras med en forkert fasthed, så kan det påvirke din nattesøvn. Du kan i denne guide læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed.