Elevationssenge test - Guide til den bedste elevationsseng

Er du på jagt efter en god elevationsseng, kan du få overblik over markedet i denne elevationsseng test. Du kan læse om 5 af de bedste elevationssenge og om hvordan du finder den rette seng til lige præcis dig og dine behov.

Alle sengene i denne test udmærker sig ved at have en meget høj kvalitet, men adskiller sig derudover også fra hinanden på flere punkter.

5 gode elevationssenge

Når du læser guiden, skal du dog ikke kun have fokus på, hvilken elevationsseng der er blevet kåret som bedst i test i denne test, men på hvad du har behov for.

Det er jo individuelt og varierer fra person til person. Dog har bedst i test elevationssenge som regel noget, som de andre ikke elevationssenge ikke har.

F.eks ydes der 25 års garanti på fjedre- og rammebrud på testvinderen, det er 10-15 år mere end flere af de andre senge.

Når forhandleren tør at give 25 års garanti, betyder det at de stoler usædvanlig meget på deres produkt. Det borger for en ekstrem høj kvalitet.

Herunder kan du læse om de 5 elevationssenge vi har udvalgt til denne guide.

Sengene er fra BedrenætterNordicDream, SengeSegmentet & Sengefabrikken.

Venus elevationsseng 180x200 cm

Vi anbefaler disse elevationssenge

Bedst i test

Venus Natural Elevationsseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 års garanti

Yrla Elevationsseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 5 komfortzoner
 • 15 års garanti

Venus Natural elevationsseng (Bedst i test)

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Den dansk produceret elevationsseng Venus Natural, er den som vi, og mange andre eksperter mener, er den bedste elevationsseng på markedet lige nu.

Først og fremmeste, har den en virkelig god madras, med pocketfjedre, der er polstret med latex, og hele syv komfortzoner. De fleste senge har normalt 5 komfortzoner.

Faktisk er det svært, at finde andre gode elevationssenge på markedet, der har syv komfortzoner, og det er også en af årsagerne til vi mener, at dette er den bedste elevationsseng netop nu.

Der er dog efterhånden, kommet flere og flere gode elevationssenge på markedet, som også har syv komfortzoner.

Men de 7 zoner som denne seng byder på, er ikke helt almindelige komfortzoner. Det er zoner udviklede med henblik på, at gøre din søvn så god og komfortabel som overhovedet muligt.

Derfor er der anvendt hele 3 forskellige typer pocketfjedre i madrassen. Normalvis anvendes der maksimum, 2 forskellige fjedretyper i madrasser.

Ved at anvende 3 fjedretyper gør det, at madrassen endnu bedre kan tilpasse sig kroppen, og zonerne yder ekstra støtte eller mindre støtte, der hvor det er nødvendigt.

F.eks er der ved hoften anvendt fjedre med 90% støtte, fordi at hoften har brug for mindre modstand, når du ligger ned. På den måde bliver din rygsøjle holdt helt lige.

Både dine skuldre og hofte kan synke bedre ned i madrassen, når du ligger på siden, så din rygrad er lige, når du sover.

Disse special-udviklede zoner bliver kaldt bedre™ zoner, og de kan ikke fås hos andre forhandlere.

Mint polstringen mellem pocketfjedrene i zonerne, giver en mere elastisk madras, der både omfavner dig samtidig med at det yder optimal støtte til hele din krop. Og samtidig kan madrassen ånde, da Mint er ventilerende.

I en elevationsseng har du selvfølgelig yderligere muligheder for at tilpasse ligge positionen til din krop.

Ved at kunne hæve både hoved og fodende kan du skabe den hældning, som passer bedst til dig.

Det er med til at sikre dig en bedre søvn.

Ramme og motor i særklasse

Rammen er noget af det vigtigste for, at din elevationsseng kommer til, at fungere bedst muligt og har en lang levetid.

Rammen i Venus Natural elevationssengen, er skabt i massivt svensk fyrretræ, med en tykkelse på 20 cm. Det er langt mere, end normalt for en elevationseng.

Der ydes hele 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud. Det vidner om en solid seng.

Der er kun 1 seng mere i denne guide, der leveres med 25 års garanti, og den koster væsentlig mere.

Elevationsmotoren kan styres via enten en trådløs fjernbetjening eller en app på din mobil eller tablet, da der er en særlig Bed Control fra danske Linak.

Dermed kan du hurtigt og nemt indstille sengen, inden du går i seng eller i løbet af natten, hvis du har brug for det.

Skal du op om natten, har du mulighed for, at bruge enten trådløs fjernebetjening, mobil eller tablet til, at tænde lyset under sengen, så du kan finde vej ud af dit soveværelse uden, at skulle vække din sengepartner.

Er sengen 160 cm bred eller mere, får du to trådløse fjernbetjeninger. En til hver af de to madrasser og motorer.

Linak, der har produceret motoren, er dansk, og det borger for høj kvalitet. De er kendt for at lave holdbare, stærke og lydsvage elevationsmotorer.

Motoren, i denne seng, er ingen undtagelse fra dette, det er en støjsvag motor, med hele 5 års garanti.

Topmadrassen er prikken over i'et

Motoren og springmadrassen er to af de vigtigste elementer i forhold til, at du kommer til at sove godt i din Venus elevationsseng.

Topmadrassen spiller dog også en større rolle. Det er den, som du ligger på i løbet af natten, og den giver derfor den sidste finish, i forhold til, at du kan få en fantastisk nattesøvn.

Med en Venus Natural elevationsseng, får du en Mayan Pulse latex topmadras, med i købet.

En latex topmadras er det, som de fleste forbinder med en topmadras. Den hjælper dig til at holde en stabil temperatur, uden at blive for varm.

Latex har nemlig en ventilerende effekt.

Samtidig gør den det nemt for dig, at vende dig i sengen, da latex både er fleksibelt og spændstigt.

Latex er i øvrigt et naturligt og åndbart materiale.

Denne topmadras er dog ikke som andre latex topmadrasser, da den er produceret helt anderledes.

Normalt bruger man damp til, at producere en latex topmadras. Her er der brugt varmebølger til at vulkanisere den.

Det bringer flere fordele med sig.

F.eks er overfladen mere ensartet, samtidig med at mikroklimaet i madrassen forbedres, da det giver en mere åndbar madras.

Længere levetid er også en af fordelene, det mere åndbare materiale giver.

Da der samtidig er brugt 100% naturlatex, er topmadrassen også allergivenlig, og det giver udslag i en Svanemærkning.

I øvrigt er energiaftrykket, ved produktionen af denne topmadras, kun 1/3 del af det, en normal produktion fører med sig.

Topmadras betræk i naturmateriale

Som rosinen i pølseenden, er betrækket rundt om topmadrassen, lavet af græsfibre.

Det hedder Pokea og det sikrer en høj absoberingsevne samt allergivenlighed og endnu en Svanemærkning.

Det er et temperaturregulerende og vaskbart betræk, som dermed både er nemt, at holde rent, samt har en lang levetid, uden at det bliver grimt.

Betrækket fuldender denne fuldstændige fantastiske topmadras, som er enstående på markedet.

Det fås simpelthen ikke bedre end dette.

Topmadrassen fuldender samtidig din mulighed, for en optimal søvn.

Hvad synes andre om Venus elevationsseng

Venus serien består af mange forskellige modeller, men ens for dem alle, er den høje kvalitet. Og faktisk behøver du ikke tage vores ord for det.

Du kan tage et kig på alle de gode anmeldelser, Venus Natural har fået fra købere af den.

Bedre Nætter som forhandler sengen har, i skrivende stund, fået 4,5 ud af 5 stjerner fra 691 anmeldelser fra godkendte købere af Venus elevationsseng.

Kirsten C har knyttet følgende kommentar til hendes køb af Venus Natural:
"Stor tilfredshed
Vi har nu sovet i vores nye seng i ca. 5 uger. Vi er så tilfredse med sengen, som lever fuld ud op til vores forventninger. God sovecomfort hvor valg af madrasser og topmadras passer godt til os.

Vi er meget tilfredse med service hos Bedre Nætter. Der er hurtig svar på chat med Bedre Nætter, når vi havde spørgsmål inden køb og valg af seng. levering af sengen forløb også problemfrit".

Benny S. Følger op med følgende anmeldelse til sit køb:
"Lækker elevationsseng
Jeg er virkelig imponeret over denne seng 🙂 Det tog mig lidt tid at vænne mig til de nye madrasser, men derefter så blev den som den skal være, hvis ikke bedre. Jeg sover hvert fald bedre end nogensinde før. Giv din krop tid, så får du en seng du ikke vil af med igen"
.

Venus serien, er mindst lige så populær, hos eksperterne som hos køberne. F.eks har både Sov-Bedre, Bedste5.dk, Bedsteseng.dk og Seng.nu en Venus elevationsseng som bedst i test i deres anmeldelser af elevationssenge.

Samtidig udtaler Testsektionen i deres elevationsseng test at "Her får du premiumkvalitet til en god pris, der ligger lige i midten af prisskalaen sammenlignet med andre sengemodeller". Og de følger op med "Der er derfor meget at hente for pengene, hvis du drømmer en bedre nattesøvn og en elevationsseng i høj kvalitet".

Bedste5.dk bemærker i deres elevationssenge test at "Elevationssengen Venus Mayan er blevet testet af mange personer efterhånden, og folk er ikke i tvivl. Dette er virkelig en kvalitetsseng som vil gøre din nattesøvn til noget særligt".

Og Sengeguren følger trop med denne udtalelse "Elevationssengen fra Venus er en skøn seng i høj kvalitet, hvor der virkelig er blevet kælet for alle detaljer. Hver eneste del af sengen – fra ramme til madras – er således fremstillet med tanke for din komfort".

Vi slutter af med at citere Bedsteseng.dk der skriver følgende om Venus "Du får fabelagtig komfort og støtte af din krop uden at gå på kompromis med materialerne".

Det er, uden tvivl, en af de bedste elevationssenge, der findes i denne prisklasse, og i det hele taget, på markedet lige nu. Derfor vinder den også vores "Bedst i test" i denne elevationsseng test.

Det er dansk design når det er bedst.

Du får desuden 100 dage til, at prøve sengen derhjemme. Du kan dermed bytte madrasserne ellere levere hele sengen tilbage, inden for 100 dage, helt uden omkostninger for dig.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene retur
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farver: Sort, Lysegrå, antracit grå & beige
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast & ekstra fast
 • Pocketfjedre
 • 7 bedre™ zoner
 • 25 mm Mint polstring
 • Indbygget antiskrid
 • 7 cm Mayan Pulse topmadras
 • Svanemærket topmadras
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • Ramme: 20 cm svensk fyrretræ
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Linak elevationsmotor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor fra danske Linak
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Produceret i Danmark
 • 4, 5 ud af 5 stjerner fra tidligere købere

Yrla elevationsseng (Bedst til prisen)

Noget af det vigtigste for en langtidsholdbar elevationsseng er motoren.

Motoren i Yrla serien er lavet af Okin. Okin er verdens største producent af elevationsmotorer, og de giver dig 5 års garanti på motoren med i købet.

De er desuden kendte for at lave lydsvage og solide motorer, hvilket også gælder for denne model.

Du kan justere sengen med den medfølgende trådløse fjernbetjening, og den støjsvage motor sikrer, at du nemt kan skifte stilling i sengen, mens du f.eks ser fjernsyn, og når din partner sover.

Det er ikke noget, som den anden vil blive forstyrret af.

Valgfri topmadras i latex eller memory skum

Yrla serien består af fire forskellige elevationssenge.

Der er dog ikke mange forskelle på dem, ligesom priserne også næsten er ens. Det er hovedsageligt topmadrassen der kan være lidt anderledes.

Det er småting, og bør ikke være afgørende for dit valg. Alle Yrla sengene er i høj kvalitet og giver god værdi for prisen.

F.eks har den ene model en topmadras der er 6 cm tyk, mens en anden af modellerne har en topmadras der er 7 cm tyk.

Fordelen ved at der er fire forskellige modeller af Yrla er, at der ofte er en af dem der er på tilbud. Det betyder at hvis du beslutter dig for en Yrla seng, kan der være mange penge at spare.

Fælles for modellerne er, at du kan vælge mellem 2 typer af topmadrasser.

Den foretrukne type topmadras er den der er lavet af naturmaterialet latex.

Den er med til at give dig en trykaflastende følelse, når du ligger på den, samtidig med at den er temperaturregulerende.

Det betyder også at topmadrassen sikrer, at du har den rette temperatur når du skal sove, uanset om du har det varmt eller koldt, når du skal sove.

Har du det varmt om natten er latex det bedste valg for dig.

Topmadrassen er betrukket med et naturligt materiale der er Oekto-Tex certificeret. Det er din garanti for at der ikke er brugt skadelige kemikalier i produktionen.

Naturmaterialet sørger for at husstøvmider, bakterier og lignende, ikke kan leve i topmadrassen.

Den anden type topmadras du kan vælge, er af memory skum.

Denne type topmadras er noget blødere, og den giver dig en følelse af at du flyder mere ned i sengen.

Det kan dog også være en ulempe, da memory skum tilpasser sig din krop og derfor er det ikke er lige så fleksibel og spændstig som latex.

Topmadrasser af memoryskum er desuden god til at isolere, og derfor god til dig som er lidt af en frossenpind, da den holder utrolig godt på varmen.

Elevationssengen fås til en fornuftig pris. Topmadrassen er desuden kendt for, at være blandt de mest prisvenlige madrasser på markedet.

Madras med 5 komfortzoner

Selve madrassen i elevationssengen bliver holdt godt på plads af madrasstoppere i siderne og i fodenden.

Du kan få madrasserne i tre forskellige fastheder og dermed vælge den eller de madrasser, der passer til din eller jeres vægtklasse.

Det er med til at gøre, at du får en endnu højere grad af komfort, når madrassen har den rette fasthed.

Madrasserne i Yrla er derudover opdelt i 5 komfortzoner, så de forskellige dele af din krop, kan få den tilpasset optimale støtte som den har brug for.

Det er med til yderligere at sikre, at du kan ligge behageligt hele natten igennem, og vågne udhvilet uden f.eks ondt i ryggen.

Vælger du en elevationsseng, med en bredde på 140 cm eller mindre, får du én stor madras. Vælger du en elevationsseng, med en bredde på 160 cm eller mere, får du to madrasser.

Her kan du se en kort video om hvordan NordicDream udvikler deres senge

Den bedste elevationsseng til prisen

Det er ikke kun os der er vilde med Yrla serien fra Nordic Dream. Kaster vi et blik på anmeldelserne fra andre eksperter, kan vi se at de er mindst lige så begejstret som os.

Bedste5.dk har, lige som os, givet den mærkatet "Bedst til prisen" i deres elevationssenge test og knytter bl.a følgende bemærkning til den "Vil du have en komfortabel elevationsseng med en lang levetid, der giver dig en rigtig god nattesøvn og samtidig til en fornuftig pris, er dette et rigtig godt valg".

Sov-Bedre vurdere også Yrla serien til at være "Bedst til prisen" og skriver følgende om den "Denne seng er den mest populære seng med elevation fra NordicDream. Sengen er i en respektabel prisklasse, men det har ikke betydning for kvaliteten, som stadig er helt i top. Sengen er produceret i Danmark, hvilket også er en kvalitetssikring. Materialerne i elevationssengen er lavet af de bedste elementer".

Forbruger-test bemærker at "den er fremstillet med øje for både den gode komfort, kvaliteten og den fordelagtige pris. Det er ikke blot en behagelig seng, men den er også flot at have til at stå i soveværelset".

Sengeguruen udtaler at "Yrla elevationssengen er en flot og stilren elevationsseng, som byder på vaskeægte dansk kvalitet. Denne seng er et rigtig godt valg for den prisbevidste forbruger, som virkelig ønsker at få meget seng for pengene".

Sidst, men ikke mindst, citerer vi Bedste10.dk med denne udtalelse fra dem "Sengen er produceret med nordiske materialer af danske specialister og håndværkere, så du er sikret det bedste og mest solide håndværk. Også på den moralsk konto, kan man stå inden for Nordic Dream’s produkter, da de planter et nyt træ, hver gang de sælger en seng".

Husk at du har 100 dages tilfredshed garanti på denne seng. Du kan altså sove i den i 100 dage og stadig levere den tilbage, helt uden omkostninger for dig.

Specifikationer

 • 100 dages gratis prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: 54-55 cm (6-7 cm topmadras - 18 cm springmadras - 10 cm bund - 20 cm ben)
 • Farver: Grå og sort
 • Lydsvag Okin motor med trådløs fjernbetjening
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • 25 mm polyskum
 • Vælg mellem 2 topmadrasser
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

Ovia elevationsseng (Bedste luksus elevationsseng)

Ovia elevationsseng er en elevationsseng udover det sædvanlige. Det er absolut luksus når det er bedst.

F.eks har Ovia en støjsvag motor, som du hurtigt kan skifte stilling i sengen om aftenen og natten med.

Den støjsvage motor sikrer, at du ikke kommer til at forstyrre din partner, når du kører hoved- eller fodenden op eller ned.

Samtidig er elevationssengen selvfølgelig en kæmpe fordel for dig, der gerne vil bruge din seng på flere måder.

Det kan for eksempel være til at se TV, spise i sengen, læse og selvfølgelig sove.

Ved at kunne hæve henholdsvis fodenden og hovedgærdet i forskellige højder er det muligt for dig, at du kan komme til, at sove på præcis den måde, som du ønsker, og som er behagelig for dig.

Elevationssengen gør det derfor virkelig muligt for dig, at finde frem til den helt rigtige sovestilling.

Springmadrassen er et must for komforten

En elevationsbund kan selvfølgelig ikke stå alene, men skal arbejde tæt sammen med springmadrassen for at give dig den højest mulige grad af komfort.

Springmadrassen i Ovia elevationsseng har BedreNætter's egenudviklet Unita™ fjeder system. Det er ergonomiske pocketfjedre, med en mindre fjeder indeni.

Det gør, at der hvor du lægger mest vægt, får du mere støtte. På den måde arbejder de i fællesskab, på at støtte hele din krop, ligemeget hvor og hvordan du ligger.

Du er altså ikke begrænset af de sædvanlige faste zoner, som man ser i de fleste andre senge. Det giver den optimale støtte til din krop.

Samtidig er der Mayan Pulse latex rundt om fjedrene, det er med til at gøre sengen mere spændstig og elastisk, hvilket gør det nemmere for dig at vende dig i sengen.

Du får i øvrigt hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud.

Solid motor fra Linak

Sengen er udstyret med en motor fra Linak. Linak er dansk og der ydes 5 års garanti på motoren.

Det giver dig en sikkerhed for at det er en solid motor, som producenten selv stoler på holder i mange år. Det er vigtigt da motoren er den dyreste enkelt del på en elevationsseng.

Når man køber en justerbar seng er det vigtigt at man sørger for at vælge en med en god og solid motor, og det er denne seng udstyret med.

Du kan kontrollere sengen, via den trådløse fjernbetjening eller Bed Control app'en på din mobil eller tablet.

Der er samtidig mulighed for, at du kan tænde indbygget lys under sengen, f.eks hvis du skal op om natten og ikke vil vække din partner.

Luksus topmadras til din elevationsseng får dig til at slappe helt af

Topmadrassen er den del af sengen, som du rent faktisk er i kontakt med. Derfor spiller den også en vigtig rolle for, hvordan det er for dig at ligge i den.

Du bør derfor også bruge noget tid på at tænke over, hvilken form for topmadras, der vil være den rigtige for dig.

Til Ovia elevationsseng får du en Svanemærket topmadras i latex på 7 cm med i købet. Den er produceret efter SonoCore teknikken.

Det er en teknik der både er god for miljøet, samtidig med at den giver dig en mere behagelig topmadras, med en længere levetid.

Det gør den Svanemærket topmadras bl.a mere harmonisk, spændstig og ventilerende.

Udenpå på latex kernen, finder du et betræk der har fået en naturlig antibakteriel behandling, så du ikke behøver at bekymre dig om noget som helst.

Det er din garanti for en ren og god nattesøvn.

Den bedste luksus elevationsseng på markedet

Dette er efter vores mening den bedste luksus elevationsseng på markedet lige nu.

Der er ingen andre senge der bruger det unikke Unita™ fjeder system, der giver dig perfekt og optimal støtte, uanset hvordan du sover.

Samtidig får du også den bedste topmadras produceret med den bedste metode og med de bedste materialer, ligesom resten af sengen.

Der er ingen tvivl hos os. Dette er luksus sengen for livsnyderen. Tidligere købere er heller ikke i tvivl om sengens kvaliteter.

De har nemlig givet den en bedømmelse på 5 ud af 5 stjerner. Denne seng er det tætteste du kommer på en garanti for god søvn.

Det er hverken ikke en billig elevationsseng eller en helt almindelig, vi har med at gøre her. Sengen koster mange penge, men du får også en af de bedste elevationssenge, der er på markedet lige nu.

Er du i tvivl om sengen er pengene værd, så tilbyder forhandleren dig 100 dages prøvetid. Du kan altså prøve sengen derhjemme i mere end 3 måneder, og stadig sende den retur, helt uden omkostninger for dig, hvis du ikke er tilfreds.

Specifikationer

 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage
 • Størrelser: 180 x 200 cm, 180 x 210 cm & 210 x 210 cm
 • Højde: 69 cm. (12 cm ben, 26 cm bund, 24 cm madras, 7 cm topmadras)
 • Farver: Blå, antracit, beige, brun, lysegrå, grøn, rust & pastellilla
 • Vælg mellem medium & fast madras
 • Unita™ fjeder system
 • 7 cm SonoCore topmadras i latex
 • Indbygget antiskrid
 • 10 cm træramme
 • 30 mm Mayan Pulse polstring
 • Dansk design
 • Produceret i Danmark
 • Linak motor med trådløs fjernbetjening & app
 • 5 års garanti på motoren
 • 25 års garanti på ramme- og fjedrebrud

Helga elevationsseng

Denne seng fra SengeSegmentet sælges med 30 dages gratis ombytningsret, samt gratis levering og montering.

Du kan, mod et mindre beløb, også få dem til, at afmontere din gamle seng og tage den med retur.

Det gør det dejligt nemt at skifte sengen ud, når man ikke engang behøver hverken, at fjerne den gamle eller montere den nye seng.

Elevationsmotoren til denne seng, kan styres både med den medfølgende frjernbetjening og med din telefon via Bluetooth.

Der er desuden en indbygget lygte i fjernbetjeningen.

Komfortable madrasser, der kan holde i mange år

Helga elevationssengen har madrasser i tre forskellige fastheder, som vælges efter jeres vægt. Desto mere du vejer, desto mere fast skal din madras være.

Er i to der skal dele sengen, og vejer i ikke det samme, så kan i vælge hver jeres fasthed.

Bunden af elevationssengen har en ramme af langsomt voksende fyrretræ fra Skandinavien. Det er din garanti for en solid og robust seng.

Den øverste del af bunden har to lag med pocketfjedre. Det nederste lag er 10 cm og det øverste lag er 12,5 cm.

Det gør samarbejdet mellem springmadrassen i midten og elevationsbunden helt perfekt, og samtidig forbedrer det ligge komforten.

Helga elevationsseng opbygning

Topmadrassen gør elevationssengen komplet

Topmadrassen er en af de vigtigste ting i en seng. Det er nemlig den madras, som du har nærmest kontakt med, når du ligger i sengen.

Topmadrassen der medfølger her, er hele 9 cm tyk og produceret med sensitive koldskum.

Koldskum føles blødt og behageligt. Vil du hellere have en mere fast og spændstig topmadras med, kan du, mod en mindre ekstrabetaling, vælge en latex topmadras.

Latex er mere ventilerende og spændstigt.

Latex er et 100 % naturmateriale, der er meget elastisk og dermed behageligt at sove på.

Hvis du har tendens til at få det varmt, er det det bedste materiale for dig at vælge, da det har en ventilerende effekt.

De fleste danskere foretrækker en latex topmadras.

Specifikationer

 • Størrelser: 160x200 cm, 160x210 cm, 180x200 cm, 180x210 cm, 200x200 cm & 200x210 cm
 • Højde: 67 cm (Ben 13 cm, bund, 23 cm, madras, 22 cm, topmadras 9 cm)
 • Fås i 3 forskellige fastheder
 • Ergonomiske pocketfjedre
 • 90 mm luksus topmadras
 • Dansk design
 • Motor med trådløs fjernbetjening & Bluetooth
 • 10 års garanti på alt træværk

Nordkap Elevation

Ønsker du en seng, der har en virkelig fornuftig pris i forhold til, hvad du får, er denne dansk produceret elevationsseng værd at se nærmere på.

Den er bygget op med holdbar ramme på 10 centimeter i FSC certificeret massivt svensk fyrretræ. Rammen er afgørende for, at du kan manøvrere elevationssengen, så den passer til dine behov.

Du får 15 års garanti på ramme- og fjedrebrud.

Sengen er udstyret med en Linak motor, der er dansk, og har en trådløs fjernbetjening, så du nemt kan ændre højden på fodenden og hovedenden.

Langt de fleste foretrækker en trådløs fjernbetjening, da det er en mere fleksibel løsning.

Springmadrassen sikrer en god seng

En elevationsramme og motor kan selvfølgelig ikke alene klare arbejdet med, at sikre dig en god komfort. Du skal også have en god springmadras oven på.

Springmadrassen i Nordkap Elevationssengen er skabt med 261 pocketfjedre per kvadratmeter og fem komfortzoner.

Fjedrene hjælper med til at gøre det nemt for din krop at vende sig, og giver dig god støtte, præcis som du har brug for, når du sover.

Med pocketfjedrene er det nemlig muligt at dele madrassen op i de fem komfortzoner, så din krop får optimal støtte.

Komfortzonerne sikrer, at dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, når du ligger på siden, mens dit hoved og dine ben ikke får lige så meget støtte.

Dermed bliver din rygrad holdt lige, når du ligger i sengen. Det er med til at både forebygge, at du får problemer med den, samt hjælpe dig, hvis du allerede har en dårlig ryg.

Holdbar elevationsseng med betræk og god topmadras

Passer du godt på din elevationsseng, kan du have glæde af den i rigtig mange år ud i fremtiden. Denne seng har et kraftigt betræk i stof, der hjælper dig med at passe på madrassen og sengerammen.

Dermed kan du have glæde af den i længere tid.

En anden beskyttelse af din seng, der samtidig er med til at gøre den mere komfortabel for dig at ligge i, er topmadrassen. Den leder nemlig sved væk fra din krop.

Fugt i sengen er af de væsentligste grunde til, at du er nødt til at skifte den ud. Ved at have en god topmadras kan du derfor skåne senge og bare skifte topmadrassen ud frem for at skulle udskifte hele sengen.

Du kan vælge mellem 2 topmadrasser i hhv. latex og celsiusskum.

Latex er det klassiske materiale til topmadrasser. Det er spændstigt og behageligt for dig at ligge på og gør det nemt for dig at vende dig i sengen.

Celsiusskum former sig efter din krop og tager dermed hensyn til, præcis hvordan din krop er. Det er som memory skum, bare med et andet navn.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 120x200, 140x200, 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: ca. 58 cm. (Egetræsben: 23 cm, elevationsbund: 10 cm, springmadras: 18 cm, topmadras: 7 cm)
 • Farve: Antracit grå
 • Vælg mellem en medium, fast og ekstra fast madras
 • 5 komfortzoner
 • Topmadras i latex eller celsius
 • Linak motor med trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud
 • Produceret i Danmark

Hvorfor købe en elevationsseng online?

Der er både fordele og ulemper ved, at handle i butik eller online.

Fordelen ved, at købe din elevationsseng i en butik, er at du har mulighed for at ligge i den først.

Dog skal det siges, at det kan tage op til 3 måneder, før din krop har vænnet sig til din nye madras, og det er nok svært, at finde en forhandler, der lader dig prøve en elevationsseng, så lang tid i butikken.

Derfor kan du med fordel vælge et sted online, hvor der er lang ombytningsgaranti på sengen.

Butikker som de danske Nordic Dream og Bedre Nætter, tilbyder 100 dages ombytning af madras, og som om det ikke skulle være nok, så tilbyder de faktisk også 100 dages returret.

Det vil sige, at fortryder du dit køb inden for de første 100 dage, så får du det fulde beløb retur.

En anden fordel ved, at handle seng hos en butik, som f.eks BedreNætter eller Nordic Dream er, at det udelukkende er dansk design, der efterfølgende er produceret i Danmark, de forhandler.

Tilbud på elevationssenge online

Købe elevationsseng onlineDe fleste onlineshops som forhandler elevationssenge, har også ofte gode elevationssenge tilbud, og her kan der virkelig være mange penge at spare.

Både BedreNætter, SengeFabrikken, SengeSegmentet og Nordic Dreams senge har ofte gode tilbud på deres topmodeller.

Derfor kan det være en god idé at slå til, hvis du ser et fordelagtigt tilbud på den rette elevationsseng.

Dertil skal det siges at der ikke er så høje omkostninger forbundet med at skulle drive en onlineshop fremfor en fysisk butik, og derved kan de også sælge elevationssenge billigere end butikkerne.

Der kan være være rigtig meget at spare, hvis du falder over det helt rigtige elevationsseng tilbud.

Elevationsseng test - Få hjælp af eksperterne

Er du i tvivl om hvilken elevationsseng du skal vælge og gerne vil have en fagmands råd, så kan du også trygt benytte onlineforhandlernes chatfunktion.

De svarer hurtigt, og er klar til at hjælpe dig med de spørgsmål du skulle have.

De fleste online forhandlere tilbyder desuden også gratis fragt på deres senge. Derved slipper du for besværet med at skulle slæbe den hjem fra butikken selv.

Nogle firmaer tilbyder endda også at samle din nye elevationsseng, hvis du helst vil være fri for at gøre det selv.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Elevationssengen giver dig mulighed for at sove med hovedet og fødderne hævede, eller bare at kunne finde en komfortabel siddestilling, hvis du eksempelvis godt kan lide at læse en god bog i sengen eller se TV.

Det er også smart for dig, der gerne vil have serveret morgenmad på sengen.

Endelig er den også smart, hvis du af legemlige årsager gerne vil have hovedet eller fødderne hævet.

Det kan være på grund af noget forbipasserende som en forkølelse, men kan også hjælpe dig, der lider af uro i benene, hævede ben og for meget mavesyre.

Du kommer til at opholde dig rigtig meget i din nye elevationsseng. Sandsynligvis 6-8 timer hver dag, hvis ikke mere, de næste mange år.

Det bliver altså til rigtig mange timers søvn, og sengen har stor betydning for hvor god din søvn er.

Derfor anbefaler vi også at du læser vores guide til ende, så du får alt den information som du har brug for, inden du vælger din fremtidige seng.

Vælg den rette seng i første forsøg

Inden du køber en elevationsseng, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken seng der vil være den rette for dig.

Som du kan se i testen, er der forskel på de forskellige elevationssenge.

Eftersom en seng er noget, som du har i mange år fremover, er det derfor vigtigt, at du får valgt den helt rette til dine behov.

Trådløs fjernbetjeningTrådløs fjernbetjening, app eller begge dele

Passer det dig bedst at justere sengen med en fjernbetjening? Og skal den i så fald være trådløs?

Eller passer det dig bedre at den styres med en app på din mobil eller tablet?

Der er ikke noget rigtigt eller forkert. Det handler om personlige præferencer.

I nogle tilfælde vil du kunne finjustere sengen, via både fjernbetjening og app på mobil samt tablet.

I andre tilfælde vil det udelukkende være via en trådløs fjernbetjening.

15 års garanti eller 25 års garanti

Det er selvfølgelig også værd, at kigge på garantien. Den afspejler nemlig hvor lang tid, producenten forventer, at sengen kan holde.

Her skal du have, en motor med 5 års garanti, og minimum 15 års garanti på fjedre- og rammebrud.

25 års garanti på ramme- og fjedrebrud, er også muligt, på de bedste elevationssenge. Det vidner om, en solid elevationsseng.

Både bedst i test elevationseng Venus Natural og luksus elevationsseng Ovia, leveres med 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, mens bedst til prisen elevationsseng Yrla, sælges med 15 års garanti.

Motoren er den dyreste del på en elevationsseng, derfor giver det en vis tryghed, hvis du vælger en motor med 5 års garanti.

Du får 5 års garanti på motoren, på næsten alle sengene i denne elevationsseng test.

Hvis du vælger en komplet seng, med en god og stabil motor, produceret af danske Linak, får du altid 5 års garanti på motoren, samt en trådløs fjernbetjening.

Med deres nye motorer, som f.eks dem der anvendes på Venus Natural og Ovia sengene, er der mulighed for, at kontrollere sengene, både via den medfølgende trådløse fjernbetjening og Linak's Bed Control app.

Hvilken elevationsseng er den bedste?

Den bedste elevationsseng i vores elevationsseng test er, efter vores overbevisning, Venus elevationsseng, fra Bedre Nætter.

En Venus elevationsseng tilbyder dig både syv komfortzoner der er specialudviklede så du er sikret optimal støtte, 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, et topmadras betræk i naturmateriale, topmadras produceret med SonoCore metoden, to forskellige fastheder i sengen samt en god og stabil konstruktion.

Sengen har da også fået hele 4,5 ud af 5 stjerner, fra næsten 2000 tidligere købere af den.

Udover, at Bedre Nætter, giver dig 25 års garanti på fjedre og ramme, får du også 100 dage til at prøve sengen derhjemme, i ro og fred.

Er du ikke tilfreds med din Venus elevationsseng, kan du sende den retur gratis, til Bedre Nætter og få alle dine penge tilbage. Du kan også vælge, at bede Bedre Nætter om, at bytte din madras til en anden fasthed gratis.

Det er god service!

Den bedste elevationsseng til prisen, i denne elevationssenge test, er efter vores vurdering, Yrla elevationsseng, fra Nordic Dream.

Yrla elevationsseng er en Oeko Tex certificeret seng, som indeholder en allergivenlig topmadras i et ventilerende materiale der er aktivt kølende, to forskellige fastheder i madrasserne, 15 års garanti på ramme og fjedre og fem komfortzoner med en aflastende effekt.

Ligesom som med sengen fra Bedre Nætter, får du også her 100 dage til at prøve sengen derhjemme, med mulighed for at få alle pengene retur eller bytte madras til en anden fasthed, hvis du har behov for ekstra støtte.

Forskellen på de to gode elevationssenge

Forskellen på de to gode elevationssenge, er bl.a madrasserne, hvor Venus elevationsseng fra Bedre Nætter har syv komfortzoner med tre typer fjedre, har Yrla elevationsseng fra Nordic Dream fem komfortzoner med to typer fjedre.

Bedre Nætter tilbyder 25 års garanti på ramme og fjedrebrud, på Venus elevationsseng, mens Nordic Dream tilbyder 15 års garanti på ramme og fjedrebrud på Yrla elevationsseng.

Bedre Nætter giver en Svanemærket topmadras med til sengen, mens Nordic Dream giver en Oeko Tex certificeret og allergivenlig topmadras med i købet.

Begge topmadrasser yder ekstra støtte til kroppen.

Bedre Nætter har 4,7 ud af 5 stjerner på Trustpilot, og Nordic Dream har 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot. Det er to gode sengeforhandlere, med meget tilfredse kunder.

Begge elevationssenge leveres desuden med, en stærk og støjsvag motor med 5 års garanti.

Hvad koster en elevationsseng?

Der findes mange forskellige elevationssenge, i mange forskellige prisklasser.

Du kan få billige elevationssenge helt ned til 3.000 - 5.000 kr, men så er du også i bund, med både pris og kvalitet. Og husk, det er ikke din søvn du vil spare på.

Du kan også vælge en af de bedste elevationssenge, fra f.eks Bedre Nætter eller NordicDream, med naturlige og allergivenlige materialer og syv komfortzoner, hvor prisen starter omkring 20.000 kr.

Det er dog ikke kun kvaliteten der afgør prisen, størrelsen har også en del at sige.

F.eks koster en Venus elevationsseng fra Bedre Nætter ca. 20.000 kr i størrelsen 80 x 200 centimeter., mens den i størrelsen 200 x 200 centimeter koster ca. 43.000 kr.

Der er altså stor forskel på prisen, selvom det er samme seng, bare i anden størrelse.

Vi anbefaler dig, at vælge din seng hos en af forhandlerne i denne guide, og derefter vente på, at den kommer på tilbud.

På den måde giver du dig selv, de bedste forudsætninger for en god nats søvn.

Hvad koster en god elevationsseng?

En god elevationsseng, som f.eks Venus elevationsseng fra Bedre Nætter, koster, i størrelsen 180 x 200 cm lige under 37.000 kr.

Hvis du er heldig og købe din Venus elevationsseng på tilbud, kan du få den til omkring 16.000 kr.

Hvis du gerne vil spare lidt penge på din nye elevationsseng, anbefaler vi vælge Yrla elevationsseng fra Nordic Dream.

Den koster i størrelsen 180 x 200 cm lige under 24.500 kr. Køber du den på tilbud, kan du være heldig og få den til lige under 11.000 kr.

Hvad er bedst kontinentalseng eller elevationsseng?

Lad os starte med at slå fast, at begge typer senge er gode, meget gode.

En kontinentalseng består af tre lag madrasser, mens en elevationsseng består af to lag madrasser plus en motor.

Det betyder, at sengene har hver deres fordele.

Med en elevationsseng, har du mulighed for, at justere hoved- og fodende. Det har du ikke, med en kontinentalseng. Der får du i stedet, et ekstra lag med madrasser.

Det vil altså sige, at det handler om dine behov, som skal klarlægges, før man kan svare på, hvilken af de to typer senge, der er bedst for netop dig.

Begge typer senge kan fås i allergivenlige materialer, med både 5 og 7 komfortzoner, i mange forskellige prisklasser.

En god seng bør have minimum 5 komfortzoner, men gerne 7 komfortzoner. Det handler dog ikke udelukkende om, hvor mange komfortzoner der er, det handler nemlig også om, hvor gode komfortzonerne er.

Generelt kan man dog sige, at de bedste elevationssenge har gerne 7 komfortzoner.

Optimal støtte med både de bedste elevationssenge og kontinentalsenge

Både en god elevationsseng og en god kontinentalseng, kan yde optimal støtte til din krop.

Det er her de 5 eller 7 komfortzoner, kommer ind i billedet. Det er nemlig dem der afgør om, din krop får den rigtige støtte, de rette steder.

Komfortzoner er zoner i sengen, der enten yder mindre eller ekstra støtte, til kroppen.

Et eksempel på dette, er punkterne ved din lænd og skudre. Din lænd har behov for mindre støtte, mens dine skuldre har behov for ekstra støtte.

Det er afgørende for, at du får en ergonomisk korrekt og god søvn.

Når vi snakker om den optimale støtte, er det også vigtigt, at du vælger den størrelse seng.

Den mest populære størrelse seng, i Danmark, er 180 x 200 centimeter. Normalvis siger man, at du skal lægge 10-20 centimeter til din højde for, at få den rette længde, på din nye seng.

Elevationsseng eller boxmadras

Hvis du ikke vil bekymre dig om garanti på motor, og egentlig helst bare vil have en komfortabel seng, der ikke kan mere end det den skal, så kan det være, at du ikke skal vælge en elevationsseng.

Hvis det er tilfældet, så kan du tage et kig på, vores guide til de bedste boxmadrasser her.

En boxmadras er en meget simpel seng, faktisk er det bare en madras med 4 ben. Vælger du den bedste boxmadras, som selvfølgelig også er dansk produceret, så får du stadig en rigtig god seng, som du kan have i mange år.

Ovenikøbet sparer du også en håndfuld penge på dit køb af ny seng. En boxmadras giver god værdi for pengene.

Den har dog ikke mange af de fordele, som elevationssengen har, derfor er det noget du skal tænke over og ikke bare beslutter dig her og nu, fordi du ser en mulighed for at spare penge.

Er du i tvivl om hvilken type seng du skal vælge, så kan du læse vores guide til den bedste seng her, hvor vi gennemgår 3 typer senge.

På den måde kan du nemt finde ud af, hvilken type seng, der er bedst til dig og dine behov.

Hvor meget skal din elevationsseng kunne indstilles?

Du skal også overveje, hvor meget du vil have mulighed for at indstille sengen. Det kan der også være forskel på mellem de forskellige varianter.

Er det for eksempel vigtigt for dig, at du kan sidde meget ret op i sengen, er det vigtigt, at du finder en hæve og sænke seng, hvor det er en mulighed.

Du skal dog huske at det er utrolig vigtigt, at både din ryg og nakke har den rette position, når du falder i søvn.

Mange kan også godt lide, at de kan indstille sengen til at sove med fødderne lidt hævet. Det er ikke mindst vigtigt, hvis du lider af uro i benene eller nemt får hævede ben.

I det tilfælde er det selvfølgelig også vigtigt, at du ser på, at fodenden kan hæve og sænke nok i forhold til det, som du ønsker.

Når du skal falde i søvn i aften, så kan det være en god ide at tænke over hvordan du ligger, og om der er noget du savner i forhold til din liggeposition.

Hvis du har tendens til at vågne i løbet af natten, så ligger du ikke optimalt. En god søvn indebærer en uforstyrret søvn.

Hvilken madras er den bedste til en elevationsseng?

Gode madrasserSelvom stellet med elevationsfunktion gør en stor forskel i forhold til, hvilke stillinger du kan sove i, er det stadig vigtigt, at der er en god madras i sengen.

Det skal helst være en springmadras med pocketfjedre, der sikrer, at madrassen har minimum fem komfortzoner eller syv komfortzoner.

Dermed kan dine skuldre og dine hofter synke ned i madrassen, så din rygsøjle bliver ved med at være lige.

Når du køber en elevationsseng, vil du typisk blive bedt om at vælge blandt forskellige fastheder til madrassen – i hvert fald hvis du køber en af dem, vi har vist her på siden.

Du kan forholdsvist nemt vurdere, hvilken fasthed du har brug for ved at se på, hvor meget du vejer:

 • En madras i medium fasthed er for dig, der vejer under 75 kilo
 • En fast madras er for dig, der vejer mellem 75 og 95 kilo
 • En ekstra hård madras er for dig, der vejer over 95 kilo

Har du meget brede hofter eller skuldre, kan det dog være, at du skal vælge en madras, der er lidt blødere.

På den måde kan dine hofter eller skuldre nemmere synke ned i underlaget, og du kommer til at ligge bedre.

Prisvenlige madrasser eller den rette madras

En ekstra hård madras koster, i de fleste tilfælde, mere end de andre fastheder.

Har du brug for en ekstra hård madras, er det dog vigtigt, at du ikke går på kompromis på grund af prisen.

Du har typisk brug for mellem 6 og 8 timers søvn i døgnet, det gør sengen til det mest anvendte møbel i dit hjem.

Derfor er det pengene værd, at du køber den madras, som du har behov for.

I en hæve og sænke seng, som den også kaldes, kan du dog sagtens tilbringe mere tid, netop p.g.a hæve og sænke funktionen.

Her er det derfor endnu mere vigtigt, at du ikke kigger på prisen, og vælger den billigste madras, men at du vælger den rette madras.

Kan alle madrasser bruges til elevationsseng?

Nu til dags, kan de fleste gode madrasser, bruges til en elevationsseng. Ofte vil det stå i beskrivelsen om, madrassen passer til en elevationsseng.

Vil du være helt sikker, hvilket vi anbefaler dig, så skal du spørge forhandleren om, madrassen passer til en elevationsseng, før du køber den.

Naturligt latex eller memory skum topmadras

Det sidste du skal tage stilling til er topmadrassen. Her er det hovedsageligt om du ønsker en topmadras med en kerne af enten naturligt latex eller memory skum.

Vi har flere gange, tidligere i guiden, talt om forskellene på de 2 typer materialer.

Latex er spændstigt samt kølende og fjerner dermed fugt og varme fra sengen

Memory skum eller Wonderpur, som nogle kalder det, er skum som tilpasser sig til din krop og er isolerende og holder dermed på varme.

Memory skum giver rigtig god varme i løbet af natten, og passer dermed til dig, der har tendens til at fryse om natten.

Her får du et hurtigt overblik over forskellene.

Latex topmadras:

 • Ventilerende
 • Temperatur regulerende
 • Spændstig
 • Fleksibel
 • Naturmateriale (Allergivenlig)

Memory skum:

 • Isolerende
 • Tilpasser sig din krop
 • Kan være god til visse rygsmerter

Det er dog værd at notere sig, at der også er forskelle på topmadrasser, selvom de er lavet af samme materiale.

F.eks er en topmadras fra Nordic Dream produceret med den traditionelle damp metode, hvorimod BedreNætters Pulse topmadras i latex, er lavet efter SonoCore metoden, hvilket giver en topmadras i særklasse.

Selvom Nordic Dreams senge har antibakterielle topmadrasser, som er Oeko Tex certificeret, så er det dog ikke helt lige så godt, som BedreNætter's Svanemærket Pulse madras.

Langt de fleste foretrækker en latex topmadras, det er dog ikke ensbetydende med, at det er også er det rette valg for dig.

Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i forskellene, på de 2 typer, og vælger ud fra dine behov.

Men det vigtigste er, at du får en god nats søvn, og det kan begge typer madrasser give dig.

Her kan du se en video om forskellene på de to typer materialer

Allergivenlig seng

Det er altid en god ide at vælge en allergivenlig seng, uanset om du allerede lider af allergier eller ej.

Allergier kan nemlig sagtens, blive fremprovokeret senere i livet.

Svanemærkninger og Oeko Tex certificeret, er et godt pejlemærke for dig, når du skal vælge en allergivenlig seng.

Men at vælge den rette seng er ikke nok, hvis du vil have en allergivenligt sovemiljø i dit soveværelse.

Det drejer sig nemlig også om, at vælge den rette dyne og hovedpude.

Her skal du, udover Svanemærket og Oeko Tex certificeret, også kigge efter NoMite certificering. NoMite betyder, at husstøvmider ikke kan leve i materialet.

Det er en stor hjælp til, at undgå allergier.

Går du efter disse certifikater og mærkninger, er du rigtig godt beskyttet mod både kemikalier, bakterier og husstøvmider.

Generelt kan det noteres, at man, udover at kigge efter f.eks en Svanemærket topmadras og Oeko Tex certificeret senge, skal gå efter naturlige og allergivenlige materialer.

Bedst i test elevationssenge

Er bedst i test elevationssenge det bedste til dig?

Det er langt fra sikkert, at den elevationsseng vi har som bedst i test, også er den bedste elevationsseng til dig.

Vi har alle, forskellige behov og krav til, en ny elevationsseng. Derfor kan du ikke udelukkende gå efter de elevationssenge, der udnævnt som bedst i test eller bedst til prisen, i de forskellige elevationssenge test.

Du skal betragte det som en guide til, at vælge den bedste elevationsseng for dig. Du kan bruge det til, at finde ud hvad der er vigtigt, for en god seng.

F.eks hvordan vælger du en god madras, til elevationssenge, eller hvilken topmadras er bedst, til dine behov.

Har du det varmt om natten, er det vigtigt, at du vælger en af de elevationssenge, som er aktivt kølende.

Det kan f.eks være ved, at topmadras betrækket indeholder bambusfibre eller, at det er en latex topmadras, og ikke en memory skum topmadras. Memory skum er nemlig kendt for, at holde på varmen.

Både Bedre Nætter og Nordic Dream, gør meget ud af fortælle om, elevationssengene er kølende.

Hvis der er tendens til, at madrasserne føles fugtige, når du vågner, så bør du overveje at skifte materialer.

Der er mange forskellige elevationssenge, med mange forskellige madrasser, på markedet i Danmark. Derfor kan du formentlig også finde, din nye elevationsseng, med de rette materialer til dine behov.

Hvor længe holder en elevationsseng?

Alle de elevationssenge, der er med i denne guide til, de bedste elevationssenge, er med enten 10, 15 eller 25 års garanti, og med 2 eller 5 års garanti på motoren.

Med den krølle på halen, at de 10 års garanti udelukkende er på træværk, og de 15 og 25 års garanti, er på både ramme- og fjedre.

Køber du en ny elevationsseng, med 15 års garanti, må man forvente, hvis du vedligeholder sengen korrekt, at den holder i hvert fald 15 år.

Køber du elevationssenge, med 25 års garanti, er det spørgsmålet om, madrasserne nu også holder så længe. I det tilfælde, er det trods alt billigere, at skifte madrasserne end, at skifte hele sengen.

I disse situationer kan en elevationsseng hjælpe dig

Mange vælger en elevationsseng, fordi den gør det nemmere for dem, at sidde op i sengen og se fjernsyn eller læse en bog.

Der er dog også nogle, der kan have glæde af sengen af legemlige årsager. Der kan funktionen med enten, at hæve fodenden, hovedgærdet eller begge dele sikre, at du får mere en rolig søvn, i en afslappet sovestilling, på trods af dine problemer.

Hvis du, for eksempel, lider af uro i benene eller hævede ben, kan det være en stor lindring for dig, at du kan sove med benene lidt hævet, over resten af kroppen.

Når du gør det, bliver det nemlig nemmere for blodet, at løbe tilbage til hjertet. Dermed kan du komme, nogle af dine problemer til livs.

Det er vigtigt, at du lytter til din krop, så både nakke, skuldre, ryg og ben ligger i dine foretrukne positioner.

Hævet hoved er godt mod sure opstød og forkølelser

Hævet hovedendeLider du af sure opstød om natten, kan det derimod hjælpe dig, at du ligger med hovedet lidt hævet.

Dermed bliver det lidt sværere for mavesyren, at nå op i halsen, og du kommer derfor ikke til, at være helt så generet af den.

Er du ofte forkølet, kan det også være en stor fordel for dig, at du har en elevationsseng. I det tilfælde, kan du nemt hæve hovedgærdet, når du kan mærke, at næsen stopper til.

Dermed slipper du for, at skulle klodse dit hoved op, med en masse hovedpuder i sengen, og kan i stedet nyde, at din nakke og skuldre kommer til, at ligge i en naturlig stilling på hovedpuden.

Afhjælp rygproblemer med en elevationsseng

Døjer du med smerter i ryggen, er det ekstra vigtigt, at du sørger for, at vælge den rigtige elevationsseng.

Du bruger jo en stor del af timerne, i døgnet i sengen, og den har derfor stor betydning for, hvordan din ryg har det.

Har du en ældre seng, er det lige frem værd, at du ser på, om det er den, der er med til at forårsage, at du får ondt i ryggen.

Når du ligger i en almindelig seng, har du kun et vist antal muligheder for, at skifte stilling i løbet af natten og finde en, der er behagelig for dig.

Når du har en elevationsseng, vil du kunne vælge langt flere stillinger, hvilket gør det nemmere for dig, at finde en, der kan give dig en mere afslappet sovestilling.

Hvis du har det bedst med at sove på ryggen, er det for eksempel klart det bedste for dig, at du vælger en elevationsseng.

I det tilfælde kan du hæve hovedgærdet og fodenden lidt, så du kommer til at ligge mere komfortabelt.

Når det er sagt, er det dog selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at vælge en god madras, til din elevationsseng, så du kan undgå rygproblemer.

De senge, som vi har fremhævet her i testen, har alle madrasser med, minimum fem komfortzoner og maksimum syv komfortzoner.

De sikrer, at dine skuldre og dine hofter synker ned i underlaget, så din rygsøjle dermed bliver holdt lige. Det er meget vigtigt for, at du ikke får problemer med ryggen.

Du kan læse mere om, valg af madras og hvordan det, kan give rygproblemer, hvis du sover på en forkert madras her.

Gravide og ammende kan have gavn af en elevationsseng

Hvis du er gravid, vil du nemt kunne komme til, at døje med hævede ben og ondt i ryggen.

På grund af den store mave, kan det derudover være svært for dig, at finde en ordentlig stilling at ligge i. Der kan elevationssengen hjælpe dig.

Ved at hæve fodenden i din elevationsseng, kan du hjælpe blodomløbet i dine ben, så de ikke hæver lige så meget. Derudover gør sengen det mere behageligt for dig, når du ligger på ryggen.

Nu er graviditet jo heldigvis ikke, en permanent tilstand. Hvis I alligevel skal have ny seng, mens du er gravid, er det dog oplagt for dig, at du tænker over det. Særligt hvis I ved, at I gerne vil have flere børn efterfølgende.

Når du har fået barnet, vil du også nyde godt af, at du kan hæve hovedgærdet, når du skal amme barnet.

Det er med til, at give dig en langt højere grad af komfort og gøre det, nemmere for dig, at sidde med barnet, når du skal amme.

Du kan få flere tips, til din søvn som gravid her, hvor Alt.dk giver 12 tips til god søvn, som gravid.

Her giver danske Linak dig 6 gode grunde til at vælge en elevationsseng

Derfor skal du ikke vælge en billig elevationsseng

I vores elevationsseng test har vi sat meget fokus, på høj kvalitet frem for prisen. Vi er nemlig af den opfattelse, at en seng skal kunne holde i mange i år.

Derfor er det også vigtigt, at du foretager dit valg baseret på relevante informationer og anmeldelser, så du får en kvalitetsseng der tilsvarer prisen.

Vælger du en billig elevationsseng, så kan det være den ikke holder så lang tid, samt at den ikke er så behagelig, at ligge i, og det vigtigste er trods alt, at du får en god nats søvn.

En god nattesøvn gør en stor forskel i din hverdag, og det er ikke altid, at de mest prisvenlige madrasser kan give dig dette.

Skal din nye seng være en almindelig seng eller en elevationsseng

Det kan være du går op i, at sengen skal passe ind i indretningen af dit soveværelse, men det må du bestemt ikke, lade være det afgørende, i dit valg seng i sidste ende, da komforten af selve madrassen altid skal være den første og største prioritet.

Det kan også være du overvejer, at købe en elevationsseng, fordi du har dårlig ryg, eller gerne vil undgå at få det.

Derfor er liggekomforten også vigtig, og den får du altså mere af, hvis du vælger en god elevationsseng, fremfor en af de billige elevationssenge.

Du kan dog være heldig, at finde en luksus elevationsseng på udsalg, og her kan der virkelig være meget at spare.

Det siges, at til problemer med ryggen, er memory skum rigtig godt, da det tilpasser sig kroppen.

En topmadras, skræddersyet til din krop, vil altid være det bedste for dig.

Hvilken størrelse elevationsseng skal du vælge?

Når du skal købe en ny elevationsseng, så kan du både få dem i mange forskellige størrelser, oftest klassificeret som enkelt senge eller dobbeltsenge.

Selvom I er 2 der sover sammen, så kan der stadig, med fordel, vælges 2 enkelte senge.

Det kan være en god idé, hvis ikke I vejer det samme, så det kræver 2 forskellige madrasser, men det kan også være pga. elevationen.

Hvis du har besluttet dig for, at investere i en ny elevationsseng, så er næste skridt, at vælge den rette størrelse elevationsseng.

Vi har herunder, dannet et overblik over, størrelsen på de senge, vi har med i vores elevationsseng test.

Alle sengene er minimum 200 centimeter lange, men hvis du er over 190 cm høj, bør du kraftigt overveje, at vælge en seng der er 210 centimeter lang.

Vinderen af vores test af elevationssenge, Venus Natural, fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Bedst til prisen i vores elevationssenge test, Yrla fra Nordic Dream, fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Ovia luksus elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x200 cm
 • 140 x200 cm
 • 160 x200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 200 x 200 cm
 • 200 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Helga elevationsseng fås i følgende størrelser:

 • 160 x200 cm
 • 160 x210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 200 x 200 cm
 • 210 x 210 cm

Nordkap Elevation fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 105 x 200 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 160 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 200 cm
 • 210 x 210 cm

Pas på med at se fjernsyn i sengen

Mange vælger at købe en elevationsseng, fordi den giver dem mulighed for, at sidde mere oprejst og se fjernsyn i sengen.

Du bør dog passe på med, at se fjernsyn i dit soveværelse, lige inden du skal sove.

Det blå lys fra skærmen, kan nemlig snyde din krop til, at tro, at det er morgen, frem for at det er tid til at gå i seng.

Det kan også være, at du sidder med din tablet eller telefon inden, du skal sove, og det kan også være, en dårlig idé pga. lyset. Dog er mange nye telefoner bygget med en nattefunktion, der gør at den sænker lyset på skærme, og derved skåner dine øjne for det skarpe lys.

Når det er sagt, er der selvfølgelig ikke noget mere herligt end, at sidde godt i sin elevationseng og kunne se sin yndlingsserie eller -film i TV, inden du skal sove.

Det må derfor være en personlig afvejning, men med en elevationsseng har du i hvert fald muligheden.

Med de forskellige elevationssenge i testen her, er vi sikre på, at du er godt klædt på til, at gå ud og købe den elevationsseng, som passer til dig og giver dig den største grad af komfort.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken er den bedste elevationsseng?

Venus Natural elevationsseng er bedst i test. Det er dansk kvalitet når det er bedst. Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste elevationssenge på markedet. Ud fra parametre såsom, komfort, kvalitet, garanti samt handelsbetingelser har vi vurderet sengene.

Hvilken elevationsseng er den bedste til prisen?

Yrla fra danske Nordic Dream er den bedste elevationsseng til prisen. Der er ikke gået på kompromis med hverken pris eller kvalitet. Madrassen, der er opbygget med 5 komfortzoner samt pocket fjedre, og den medfølgende topmadras, giver dig en god nattesøvn. Du får meget værdi for pengene med denne seng.

Hvorfor købe en elevationsseng?

En elevationsseng kan være med til at give dig den absolut bedste nattesøvn. Med en elevationsseng kan du justere sengen, så du ligger helt optimalt, og derved kan din krop restituere fuldt ud. Vi bruger rigtig mange timer i sengen, så derfor anbefales det ikke at spare på komforten her.

Hvilken madras skal jeg vælge til min elevationsseng?

Når du køber en ny seng, så er det vigtigt at du vælger en madras, der passer til dine behov. Vælger du en madras med en forkert fasthed, så kan det påvirke din nattesøvn. Du kan i denne guide læse mere om, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed.