Dobbeltseng test - Komplet guide til den bedste dobbeltseng

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Er du på udkig efter en ny dobbeltseng, er du kommet til det rette sted. Herunder kan du nemlig læse om syv virkelig gode modeller, der udmærker sig på hver sin måde.

Alle dobbeltsengene har en meget høj kvalitet, hvilket er med til at sikre dig en god søvn.

En dobbeltseng kan holde i mange år fremover, hvis du vælger den rette, og det er derfor vigtigt, at du sørger for at tænke dig grundigt om, når du skal købe den.

Der kan være stor forskel på levetiden på de forskellige modeller. Derfor kan du i denne guide kun finde senge, der er garanteret en lang levetid.

De dobbeltsenge vi har kigget på i denne guide er fra NordicDreamBedrenætter, SengefabrikkenEmma Erling Christensen møbler.

Alle dobbeltsengene er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Venus Luna dobbeltseng

Vi anbefaler disse dobbeltsenge

Snefrid dobbeltseng

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • 7 komfortzoner, 3 komfortlag & dobbelt Ergonomic+ fjedrelag

Nora dobbeltseng

Ekstra luksus
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,9 på Trustpilot & 25 års garanti
 • 7 + 7 komfortzoner, 4 komfortlag, Ergonomic+ & Silent Pocket© fjedre

Atlas dobbeltseng

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 4,6 på Trustpilot & 15 års garanti
 • 7 bedre™ zoner, 3 komfortlag & almindelige pocketfjedre

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Dobbeltsenge med to forskellige madrasser

Når I er to, der deler dobbeltsengen, skal I sørge for at vælge en, hvor I kan vælge hver sin fasthed i springmadrassen.

På den måde kan begge jeres kroppe få den bedst mulige støtte.

Alle de dobbeltsenge, som vi beskriver her i guiden, giver dig mulighed for, at vælge forskellig fasthed i de to sider.

Udover fastheden, er topmadrassen en anden faktor, der er meget vigtig for, at du kommer til at sove godt – og det er jo det, som dit valg af dobbeltseng handler om.

Du kan vælge mellem topmadrasser i forskellige tykkelser og forskellige materialer. Har du det ofte varmt, når du sover, er det for eksempel særligt vigtigt, at du er opmærksom på, at du får valgt den rigtige topmadras.

Snefrid dobbeltseng (Bedst i test)

Snefrid er bygget på med en solid base, bestående af en boxmadras med en solid træramme, i massivt svensk fyrretræ og ekstra forstærkede trælameller. Det giver en lang levetid til sengen.

Forhandleren er da også så sikker på kvaliteten af denne seng, at du får hele 25 års garanti på fjedre- og rammebrud, med i købet.

Det er også værd at bemærke, at sengen er håndbygget i Danmark.

Oven på boxmadrassen, ligger der en springmadras med, et dobbeltlag af individuelle pocketfjedre og 7 komfortzoner.

Det er dog ikke helt normale pocketfjedre, der er anvendt i denne seng. Det er nemlig Ergonomic+ fjedre, som er 20 mm højere end normale pocketfjedre.

At de er 20 mm højere betyder, at de har en højere fleksibilitet, end normale pocketfjedre, og dermed giver de bedre støtte til din krop.

Pocketfjedrene sikrer, at madrassen kan inddeles i de forskellige zoner. De kan hver især give din krop den støtte, som området har brug for. Dermed bliver din rygrad holdt lige.

Det er ikke bare med til at forebygge, at du får problemer med ryggen; det er også med til at give dig en dybere søvn.

Har du meget brede hofter, kan det dog være en god ide, at vælge en blødere madras, så dine hofter bedre kan synke ned i den.

Det hjælper til at holde din rygrad lige, så du sover bedre.

Udviklet med de førende eksperter i Europa

I Schweiz ligger Europas førende testcenter, med de mest avancerede faciliteter, for test af senge og søvn.

Good nights Institute både udvikler og forsker i søvn, med de nyeste testmetoder. Deres mål er, at skabe de bedste forudsætninger, for den optimale søvn.

NordicDream har, i samarbejde med eksperterne fra Good nights insitute, udviklet dobbeltsengen Snedfrid.

Det har medført, at snedfrid sengen ikke alene er skabt af de bedste materialer for den optimale søvn, men også at du får en ekstrem solid og langtidsholdbar seng, hvor du kan være sikker på, at du ligger ergonomisk korrekt, hele natten.

Én stor madras med forskellige fastheder

Normalt, når man kan vælge to forskellige fastheder til de forskellige madrasser, så betyder det, at madrassen egentlig består af to madrasser, som bliver holdt sammen af et omkransende betræk.

Sådan er det ikke med Snefrid sengen. Den er produceret således, at selvom du kan vælge to forskellige fastheder, så består den stadig kun af én stor madras.

Det giver en øget grad af komfort og der vil aldrig være, den berygtede revne i midten af sengen, som du kan glide ned i om natten.

Vælg mellem 2 topmadrasser

Sammen med denne gode dobbeltseng fra NordicDream følger der en valgfri topmadras med.

Den fortrukne er den der er lavet er naturmaterialer, nemlig latex modellen. Faktisk vælger 90% af kunderne en model i latex.

Latex er da også god, da den giver dig en trykaflastende støtte, når du ligger i sengen. Samtidig med at det leder varmen væk fra sengen.

Ønsker du en blødere flade at ligge på, så anbefaler vi at du vælger en af memoryskum.

En topmadras af memoryskum er også god til at holde på varmen, og derfor egner den sig også til folk der har en tendens til at fryse om natten.

Mange forskellige varianter

Snefrid serien består af mange forskellige varianter, med små forskelle på den medfølgende topmadras.

At der er forskellige madrasser øverst på sengen, gør ikke den helt store forskel. De er nemlig alle i høj kvalitet, og egentlig så øger det bare dine muligheder for, at finde den perfekte seng, til netop din krop.

Derudover betyder det også, at der ofte er en af dem, der er på tilbud.

Eksperterne og forbrugerne er vilde med Snefrid og NordicDream

Eksperterne er vilde med serien af Snefrid senge. Prøv bare se nedenstående udtalelser om netop den serie.

Forbrugsguiden skriver følgende "Snefrid sengen er et oplagt valg, hvis du ønsker en kvalitetsseng fra Nordic Dream, der ikke sprænger budgettet. Modellen er nemlig én af de billigere senge fra den danske producent, men det betyder bestemt ikke, at der er blevet gået på kompromis med kvaliteten".

Sengeguruen udtaler kort og godt at "Snefrid er til dig, der ønsker den ultimative luksus kontinentalseng".

Senge-testeren følger op med disse ord "Du får en kontinentalseng, hvor der fra start har været fuld fokus på korrekt støtte og aflastning af hele kroppen".

Bedste10.dk slutter af med "Din nattesøvn er værd at investere i for dit eget helbred og mentale overskuds skyld. Søvn er nemlig afgørende for, at du føler dig godt tilpas. Med Snefrid i soveværelset er din seng tiptop og indbyder til den gode nattesøvn, så du kan vågne frisk op hver morgen.".

Der er altså ingen tvivl om, at du får virkelig meget seng for dine penge.

Skulle du mod forventning ikke være tilfreds alligevel, så har du 100 dages prøvetid, hvor du kan, helt omkostningsfrit for dig, bytte madrassen eller levere sengen retur til forhandleren.

Det er netop en af grundende til, at forbrugerne er vilde med NordicDream. Du får uovertruffen service og handelsbetingelser.

Derfor har tidligere købere af deres senge også, kvitterede med en uhørt høj score på Trustpilot, nemlig hele 4,9 ud af 5 stjerner.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 160x210, 180x200, 180x210, 200x200, 210x210 & 220x220 cm
 • Højde: 67 cm (7 cm topmadras - 28 cm boxmadras - 20 cm springmadras - 12 cm ben)
 • Farve: Lysegrå, Antracit grå, dyb blå & sand
 • 7 komfortzoner med Ergonomic+ fjedre
 • Fås i medium, fast & ekstra fast
 • Polstring: 25 mm Airflow skum
 • Valgfri topmadras - Latex eller memoryskum
 • Ramme i massivt svensk fyrretræ
 • Vælg mellem 3 typer ben i 2 forskellige højder
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Atlas dobbeltseng (Bedst til prisen)

Atlas dobbeltseng fra Bedre Nætter, er den prisvenlige seng, i deres sortiment af dansk producerede senge.

Med Atlas får du det samme gode komfortzone system, som man finder i bl.a deres bestseller seng Venus, der koster væsentlig mere.

Det er deres patenterede 7 bedre™ zoner, hvor der anvendes tre typer pocketfjedre til, at optimere støtten til din krops trykpunkter. Normalvis anvendes der kun to typer fjedre.

Det giver en mere differentieret støtte, og er med til at give dig en ergonomisk korrekt liggeposition, uanset om du ligger på ryggen, siden eller maven.

Solid ramme med 15 års garanti

Selvom sengen er forholdsvis billig, så får du stadig 15 års garanti på både fjedre- og rammebrud med i købet.

Det fortæller en historie, om en producent der stoler på sit produkt, uanset prisen.

Den 12 cm høje og 4 cm tykke massive ramme, er da også bygget i svensk fyrretræ. Svensk fyrretræ bliver ofte anvendt til solide senge og andre møbler, grundet den lange holdbarhed og høje robusthed.

Topmadras med 6 cm komfortskum

Øverst på sengen ligger der en topmadras, der har en kerne på 6 cm komfortskum.

Komfortskum er en særligt udviklede Oeko-Tex certificerede skum, som tilføjer en unik fleksibilitet til sengen.

Det er en smule blødere end latex, og måske heller ikke helt så ventilerende, men det er stadig yderst behageligt og brugbart, også selvom du har tendens til, at få det varmt om natten.

Billig dobbeltseng med 100 dages prøvetid

Selvom det er en billig dobbeltseng, så får du stadig 100 dages prøvetid på i dit hjem.

Det giver dig alle muligheder for at spare penge, uden at gå på kompromis med din liggekomfort.

Synes du ikke sengen lever op til din forventninger, så sender du den bare retur og får alle dine penge tilbage. Så simpelt er det faktisk!

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200 cm, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Farve: Antracit, lysegrå, beige & sort
 • Højde: ca. 56 cm. (Ben: 19 cm, boxmadras: 12 cm, springmadras: 18 cm & topmadras: 7 cm)
 • 7 bedre™ zoner
 • Fås i medium, fast og ekstra fast
 • Komfortskum topmadras på 7 cm
 • 15 års garanti for brud på rammen og fjedrene
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Nora (Bedste luksus dobbeltseng)

Der hvor Nora adskiller sig mest, fra de andre dobbeltsenge i denne guide, er at den har et ekstra komfortlag.

I stedet for de normale 3 komfortlag, har Nora 4 komfortlag. Det ekstra komfortlag finder vi i boxmadrassen nederst, som består af et dobbeltlag med to forskellige typer pocketfjedre.

Den ene type fjedre er de patenterede Silent Pocket© fjedre, som sikrer en lydløs seng, selvom din partner har tendens til, at vende og dreje sig flere gange i løbet af natten.

Den anden type fjedre er særligt udviklede Ergonomic+ fjedre, som er 20 mm længere end normale pocketfjedre. Det gør dem mere fleksible, og dermed er de, i endnu højere grad, i stand til at støtte kroppen optimalt.

Ergonomic+ fjedrene er inddelt i 7 komfortzoner, optimerede mod perfekt støtte til din krops forskellige trykpunkter.

Selve rammen i boxmadrassen, består af massivt nordsvensk grantræ. Normalvis benytter man svensk fyrretræ, som også er solidt, men det nordsvenske gran er faktisk endnu bedre.

Som et vidnesbyrd på den gode kvalitet, giver forhandleren dig 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud, med i købet.

Springmadrassen er den vigtigste del i sengen

Den midterste del af sengen er springmadrassen, og det er den har der har størst indflydelse på om du ligger godt.

I Nora dobbeltseng er der, ligesom i boxmadrassen og Snefrid sengen, anvendt Ergonomic+ fjedre. Som nævnt tidligere, er de ekstra fleksible, grundet den større længde.

Der hvor forskellen, på denne springmadras og springmadrassen i Snefrid sengen, er polstringen rundt om fjedrene.

I Snefrid er der anvendt Airflow skum, som er særdeles brugbart til, at forlænge levetiden på fjedrene, og for at slippe af med varme og fugt. Mens der i Nora er anvendt en særlig Eco-Pulse polstring.

Eco-Pulse besider de samme egenskaber, det er bare endnu bedre til det. Forskellen på de to typer polstring, kan ledes ned til produktionsmetoden.

Eco-Pulse fremstilles ved en særlig vulkaniseringsmetode, i stedet for den mere normale dampmetode. Det giver flere fordele.

Det er en mere miljøvenlig metode, da energiforbruget er langt mindre, og derudover, og nu skal du spidse ører, gør det både materialet mere holdbart, samtidig med at der opstår en masse små mikrohuller i polstringen.

Og det er netop mikrohullerne, der giver den forøget ventilation i madrassen, og dermed et bedre søvnmiljø til dig. At levetiden så samtidig bliver forøget, er bare endnu en bonus ved produktionsmetoden.

Ligesom i boxmadrassen nederst, får du også her 7 komfortzoner, som er særligt indrettede til, at give optimal støtte til din krops forskellige trykpunkter.

Du får altså 7+7 komfortzoner i sengen, det er heller ikke helt normalt. Ofte er der nemlig ingen komfortzoner i den nederste madras.

Vælg mellem 4 forskellige Nora senge

Nora serien består af 4 forskellige dobbeltsenge, hvor den eneste forskel er den medfølgende topmadras.

Her får du enten en latex topmadras eller en ErgoFlex topmadras med i købet.

Latex er det mest anvendte materiale til topmadrasser i Danmark, da det fra naturens side har særlige egenskaber, som egner sig til soveværelset.

Latex er på én og samme tid ventilerende, fleksibelt og spændstigt. Det gør latex topmadrasser faste og fleksible, samtidig med, at det leder overskydende fugt og varme væk fra sengen.

ErgoFlex topmadrasserne er særligt udviklede af memoryskum og latex, hvor man har taget de bedste egenskaber fra begge materialer og kombineret dem.

Resultatet er en mere formgivende og blødere topmadras, som, i modsætning til memoryskum, stadig leder varme og fugt væk fra sengen.

Du kan altså, alt efter dit valg af Nora seng, selv vælge hvilken af topmadrasserne du vil have med i købet.

Derudover er det væsentligt nemmere, at finde en Nora seng på tilbud, når der er 4 forskellige at vælge mellem.

Dansk produceret seng med 100 dages prøvetid

Nora sengen er håndbygget i Thy af danske håndværkere. Det er din garanti for godt håndværk, og en seng som kan holde i mange år frem.


Selvom det er en kvalitetsseng udover det sædvanlige, så har du stadig mulighed for, at prøve sengen derhjemme i helt op til 100 dage.

Hvis du inden for de 100 dage, finder ud af at det ikke er sengen for jer, så kan du sende den tilbage og få dine penge retur. Nemt og bekvemt!

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm & 210x210 cm
 • Højde: 69 cm (7 cm topmadras - 30 cm boxmadras - 20 cm springmadras - 12 cm ben)
 • Farve: Lysegrå, Antracit grå, dyb blå & sand
 • 7+7 komfortzoner med Silent Pocket© fjedre & Ergonomic+ fjedre
 • Fås i medium, fast & ekstra fast
 • Polstring: 25 mm Eco-Pulse skum
 • Topmadras medfølger
 • 4 komfortlag
 • Ramme i massivt svensk grantræ
 • Vælg mellem 4 typer ben i 2 forskellige højder
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 25 års garanti på fjedre- og rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Trykaflastende dobbeltseng

Denne dobbeltseng er 100 % fremstillet i Danmark, hvilket er med til at understrege, hvor høj en kvalitet der er tale om.

Alt er udført grundigt og med øje for detaljen. Derfor får du også en seng, som du kan sove godt i i rigtig mange år fremover.

Dobbeltsengen har blandt andet en solid bund, der er fremstillet i massivt fyrretræ. Det sikrer dig en god basis for din seng.

Rammen og de 11 lameller er betrukket med et slidstærkt møbelstof. Det giver sengen et flot ensartede og minimalistisk nordisk look.

Topmadras i latex eller flow skum

Med til sengen følger der også den obligatoriske topmadras. Den er obligatorisk for en god seng, fordi den er den du ligger på og det er dermed den der giver den sidste komfort i din seng.

Til denne seng får du en trykaflastende topmadras i memory skum med.

Memory skum former sig efter din krop, og egner sig derfor rigtig godt til, at være trykaflastende.

Det har ry for at være godt til ondt i ryggen, da de trykaflastende egenskaber netop er det, mange med rygproblemer har brug for.

Har du tendens til at fryse om natten eller har du problemer med ryggen, så kan memory skum være et godt valg for dig.

Sengen sælges med gratis ombytning af én madras i op til 100 dage, så du kan jo evt. bytte topmadrassen, hvis du ikke synes at memory skum er det rette til dig.

En dobbeltseng med den rigtige madras forebygger rygproblemer

Springmadrassen er vendbar og fremstillet med 220 pocketfjedre per m2.

Hver fjeder er syet ind i sin egen pose, hvilket gør, at de arbejder individuelt og derfor kan give en bedre støtte til din krop via sengens syv komfortzoner.

Zonerne er fastere omkring din lænd og dine skuldre, så de kan blive holdt oppe med den rette støtte.

De forskellige fastheder gør, at du får en lige rygrad, når du ligger på siden.

Den lige rygrad er meget vigtig for, hvordan du sover i sengen. Faktisk er den så vigtig, at du med den rigtige madras, blandt andet kan forebygge rygproblemer.

Det er yderligere en fordel, at madrassen er vendbar. Det giver den en længere levetid, da du kan minimere slidet på siderne.

Det anbefales faktisk at vende madrassen, både grundet den mindre slidtage og fordi at fjedrene vil arbejde bedre, hvis du regelmæssigt vender madrassen, f.eks hvert halve år.

Specifikationer

 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farve: Grå & sort
 • Højde: ca. 57 cm. (Ben: 10 cm, boxmadras: 22 cm, springmadras: 18 cm & topmadras: 7 cm)
 • 7 komfortzoner
 • Fås i medium, fast og ekstra fast
 • Memoryskum topmadras på 7 cm
 • 15 års garanti for brud på rammen og fjedrene

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Venus dobbeltseng

100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage

Venus dobbeltsengen er skabt med pocketfjedre i både springmadrassen og boxmadrassen. Det er med til at give dig en virkelig god støtte og er også derfor, at denne seng er bedst i test.

Der er to vigtige fordele ved pocketfjedre: Først og fremmest sikrer de, at du ikke mærker det lige så meget, når din sengepartner vender sig.

Derudover gør de det muligt for madrassen, at blive inddelt i zoner, der giver hver del af din krop lige præcis den støtte, som den har brug for.

Venus har syv komfortzoner, hvilket betyder, at dine skuldre og hofter kan synke ned i sengen, mens dit hoved og dine ben bliver holdt oppe.

De syv komfortzoner er dog en tand bedre, end de fleste andre komfortzoner, da der er anvendt, tre forskellige typer pocketfjedre til dem. Normalvis anvendes der kun 2.

Forhandleren kalder dem 7 bedre™ zoner.

Det betyder, at madrassen tilpasser sig din krop, endnu bedre end normalt. Dermed bliver din rygsøjle holdt lige, når du sover, hvilket er absolut det mest behagelige.

En madras med pocketfjedre, delt op i zoner, er en ergonomisk god madras.

Mellem fjedrene, i denne seng, er der polstreret med 25 mm latex. Det gør, at sengen både er god til at komme af med varmen, og at den er endnu mere fleksibel.

Springmadras og topmadras er nøglen til en exceptionel god dobbeltseng

Venus dobbeltseng består af tre madraslag: boxmadrassen, springmadrassen og topmadrassen.

Springmadrassen er, på mange måder, det vigtigste element i forhold til, at sikre din komfort, da det er den, der i højest grad garanterer, at du kan vende dig nemt og få den støtte, som du har brug for.

Denne springmadras har to madraskerner, der er samlet med et betræk. Det er med til, at give jer en højere grad af komfort, da de to kerner gør det muligt, at vælge forskellig fasthed i sengen.

Valg af fasthed afhænger nemlig oftest af vægten, og det er jo ikke sikkert, at din sengepartner vejer det samme som dig.

Der kan selvfølgelig være årsager der gør, at man har behov for, at vælge en fasthed der ikke svarer til det anbefalet for ens vægt, f.eks problemer med ryg eller lignende.

Med til sengen følger der en Mayan Pulse latex topmadras. Latex er det foretrukne materiale til topmadrasser, og det er der flere årsager til.

Først og fremmest er latex ventilerende og fleksibelt.

Det betyder, at topmadrassen er god til at lede varmen væk fra dig og sengen, samtidig med, at du får den korrekte støtte, mens du sover.

Udover dette, er latex et naturmateriale, og dermed er det allergivenligt. Topmadrassen her er da også Svanemærket. Det er din garanti for et allergivenligt produkt.

Det helt særlige ved denne topmadras er dog, at den er blevet produceret efter SonoCore metoden. SonoCore metoden betyder at der er brugt varmebølger, i stedet for damp, til at vulkanisere materialet.

Det giver en topmadras, der er endnu mere fleksibel og ventilerende, samtidig med at overfladen er mere ensartet.

Kort sagt, topmadrassen er mere behagelig og holder længere, end andre latex madrasser der ikke er produceret med SonoCore metoden.

Som prikken over i'et , følger der også en gavl med til sengen. Det giver både sengen et flottere udtryk, samtidig med at det forøger komforten, når du f.eks sidder i sengen og læser eller ser tv.

Venus serien er dansk kvalitet hele vejen igennem

Venus serien af gode senge, består af mange forskellige varianter og sengetyper. Forskellen på de forskellige varianter, er topmadrassen.

Det er dog detaljer og vælger du en seng fra Venus serien, så er du garanteret høj kvalitet for dine penge.

Det bakkes op af de, i skrivende stund, 2166 anmeldelser fra tidligere købere af denne seng. De har samlet givet sengen 4,7 ud af 5 stjerner. Det fås ikke meget bedre.

F.eks skriver den godkendte køber af sengen Marie M følgende "Dejlig seng. Jeg glæder mig til at gå i seng hver nat. Er meget imponeret over, vi slet ikke kan mærke at det er to madrasser med forskellig hårdhed vi ligger på. Revnen er helt væk - skønt!".

Og Jakob N følger med denne kommentar "Hurtig levering og lækker kvalitet. Fantastisk seng - sover som en baby:-)".

Eksperterne er også enige, og Venus serien er blevet udnævnt til "Bedst i test" mange steder, bl.a hos Bedste5.dk, Seng.nu og Bedsteseng.dk . Og nu hvor vi er i gang, så kan du også få et par citater fra deres eksperter.

Sov-Bedre skriver at "Med Venus får du en fantastisk kontinentalseng, der forener komfort, kvalitet og design. Den indeholder en 100 % naturlig topmadras, der sikrer dig en maksimal åndbarhed, samtidig med at sengen er svanemærket og allergivenlig. Derudover er boxmadrassen omgivet af en utroligt stærk træramme på 14 centimeter, der sikrer dig en seng, der holder i mange år".

Testfabrikken tilføjer at "Derfor gælder det om at vælge en seng, der netop giver kroppen den optimale støtte – og dette gør Venus".

Bedste5.dk vurdere at "Alt i alt, så er dette en yderst moderne kontinentalseng, som ikke går på kompromis med noget som helst".

Vi slutter af med dette citat fra Bedsteseng.dk "Med en Venus Kontinentalseng er du sikker på at få det bedste af det bedste. Alle sengens komponenter er udvalgt, så de passer perfekt sammen og sikrer dig en fabelagtig nattesøvn".

Venus er en fantastisk seng, som du kan få med forskellige fastheder, for perfekt tilpasning til din krop.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farver: Sort, lysegrå, antracit grå & sand
 • Højde: 63 cm. (10 cm ben, 28 cm boxmadras, 18 cm springmadras, 7 cm topmadras)
 • 7 komfortzoner (bedre™ zoner)
 • Fås i medium, fast og ekstra fast
 • Polstring: 25 mm latex
 • 7 cm Mayan Pulse latex topmadras
 • Sengegavl medfølger
 • 14 cm ramme i massivt svensk fyrretræ
 • Vælg mellem 2 typer ben
 • 25 års garanti på ramme og fjederbrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Emma dobbeltseng

Emma dobbeltseng er en luksuriøs kontinentalseng, som er kendt i hele Europa.

Deres madrasser har vundet utallige priser, og for et par år tilbage, vandt de også en pris for hurtigst voksende virksomhed af deres type i Europa.

Her er det så deres bud på en flot dobbeltseng med de kendte og gode madrasser. Sengen vil passen godt ind, i ethvert moderne soveværelse.

Syv komfortzoner sikrer en god støtte

Sengen består af 3 lag. I midten finder vi det vigtigste lag, nemlig springmadrassen.

Madrassen er blevet skabt med både fleksible pocketfjedre og skum. Det giver den optimale støtte samtidig med at det er komfortabelt.

Pocketfjedrene giver dig 7 komfortzoner, som hver især giver den korrekte støtte til de forskellige punkter på din krop.

F.eks skal din lænd og dine skuldre have forskellig støtte, så din rygrad bliver holdt lige også, når du ligger på siden.

Det er lige præcis dette de 7 komfortzoner sørger for. Det giver dig den bedste støtte, når du sover.

Emma dobbeltseng ergonomisk

Basen og topmadrassen

Basen på denne seng består af dynamiske Bonnell fjedre og solide lameller. Det giver et perfekt samarbejde med pocketfjedrene ovenpå.

Det er samtidig med til at gøre denne seng ekstra robust.

Den medfølgende topmadras er hele 9 cm tyk og i høj kvalitet. Der er nemlig anvendt den såkaldte Diamond Degree teknologi, som sørger for optimal temperatur kontrol.

Det betyder at topmadrassen gør sit til, at du kan holde en behagelig temperatur hele natten. Derudover sørger skummet også for at topmadrassen er trykaflastende.

Alle disse unikke og innovative metoder samt teknologier, giver mange tilfredse kunder og en god nats søvn.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 160x200 & 180x200
 • Farve: Mørkegrå
 • Højde: 66 eller 69 cm (Ben 13 cm, base 25 cm, madras 22 cm, topmadras 6 eller 9 cm)
 • Pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • Bonnell base med lameller & fjedre
 • Valgfri topmadras - 6 cm vendbar eller 9 cm temperatur regulerende
 • Medfølgende hovedgærde (Højde 115 cm, tykkelse 12 cm)
 • Vælg mellem 2 typer ben - Sort eg eller natur eg
 • 10 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Dannevang dobbeltseng

Vil du have en god seng uden at bruge hele opsparingen, er denne Dannevang kontinentalseng et godt valg for dig.

Den har fem komfortzoner, der sikrer, at de forskellige områder af din krop får den støtte, som de har brug for.

Sengen består af både en boxmadras og en springmadras. Den sidste kan tages af og vendes, hvilket er med til at give sengen en længere levetid.

Når du leder efter en ny seng, er det springmadrassens fasthed, der er et af de vigtigste parametre. Du kan vælge Dannevang dobbeltseng i fasthederne medium og fast.

Topmadrassen giver den sidste finish til dobbeltsengen

Med til dobbeltsengen følger der en 40 mm latex topmadras med en indbygget zone til dine skuldre.

Latex er det, som de fleste forbinder med en almindelig topmadras. Det er rart at ligge på og er et godt valg for dig, der har det varmt om natten.

Latex er et natur materiale der ånder godt, samtidig med at det både er spændstigt og fleksibelt.

Specifikationer

 • Størrelser: 160x200 & 180x200 cm
 • Farver: Grå eller sort
 • 5 komfortzoner
 • Fås i medium & fast
 • Topmadras i latex på 4 cm
 • Ben skal tilkøbes

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvilken dobbeltseng skal jeg vælge?

Der er en række detaljer, det er vigtigt, at du tænker over, når du skal have en en ny seng.

Alle sengene i denne test har mindst 5 komfortzoner. Det betyder, at sengen former sig efter din krop og holder din rygrad lige, når du sover. Det er afgørende for, at du får en god søvn.

Ser du på dobbeltsenge et andet sted, er det derfor noget, som du skal være opmærksom på.

Alle sengene, i denne guide til den bedste dobbeltseng, er kontinentalsenge, men ser i ofte tv i sengen eller læser, så kan det være en god ide, at kigge efter en elevationsseng.

Elevationssenge kan også hjælpe mod skavanker som f.eks uro i benene om natten. Med de bedste elevationssenge kan i justere højden af både fod- og hovedenden uafhængigt af hinanden.

Vi har valgt ikke, at medtage dobbeltsenge med opbevaring, i denne guide til valg af den rigtige dobbeltseng, da disse senge normalt ikke har en lige så god komfort, som dobbelt senge uden opbevaring.

Det skyldes simpelthen, at den plads der bliver brugt til opbevaring, efter vores mening, hellere skal bruges på, at gøre sengen mere komfortabel.

Alle mennesker har forskellige behov

Først og fremmest er det vigtigt, at du gør det klart, hvilken fasthed du har brug for. Alle sengene i guiden, kan du få med fastheder på medium, fast og ekstra fast.

Hvilken, du skal vælge, afhænger af to faktorer: Hvor meget du vejer, og hvor brede hofter eller skuldre du har.

For de fleste er det nok at se på vægten, men har du meget brede hofter eller skuldre giver det mening, at du vælger en blødere seng, så du bedre kan synke ned i den.

 • En medium fast seng passer til en på under 75 kilo
 • En fast seng passer til en på mellem 75 og 90-95 kilo
 • En ekstra fast seng er til dem på over 90-95 kilo

Vær dog opmærksom på, at en ekstra fast madras er med multipocket fjedre, i stedet for almindelige pocket fjedre.

Multipocket fjedre giver bedre støtte og er nødvendigt, hvis du vejer over 90-95 kg, men de er også lidt dyrere. Det er dog absolut pengene værd, hvis det er det gør forskellen på om, du får en god nattesøvn eller ej.

Det er meget vigtigt, at vælge en madras med den rette fasthed, så i får optimal støtte når i sover. Den bedste seng for jer, er netop den der giver optimal støtte.

Alle mennesker har nemlig forskellige behov, og derfor er det bedst hvis, i kan vælge mellem forskellige madrasser med forskellige fastheder.

Støtte og aflastning er nøgleordene når i skal vælge madras og seng.

Topmadrassen er en anden vigtig brik i komforten

En anden vigtig brik i forhold til, hvor komfortabelt det er for dig at sove, er topmadrassen.

Har du det ofte varmt, når du sover, bør du vælge en latex topmadras. En latex topmadras er den bedste til at ventilere og dermed hjælpe dig til at holde temperaturen nede.

Ønsker du en topmadras, der former sig efter din krop, bør du dog vælge en topmadras i flowskum, wonderpur eller celsius materiale.

Det er en form for memory skum, der bliver varmet op af din kropsvarme og dermed kan forme sig efter kroppen. Det er meget behageligt, men også varmere end latex topmadrassen.

Hvad str er en normal dobbeltseng?

Når du skal vælge en dobbeltseng, skal du selvfølgelig også tænke over, hvilke dobbeltseng mål den skal have.

Det rigtige mål på dobbeltseng er 180x200 cm, men i dag er der mange forskellige størrelser, der bliver betegnet som en dobbeltseng.

Den mindste seng der kan betegnes som en dobbeltseng er 140 cm bred, men en seng på den størrelse vil mange ikke synes er stor nok til, at fungere som en dobbeltseng.

Det er også grunden til, at mange kalder netop den størrelse for en halvandenmandsseng.

Hvis i vælger en seng på 160 eller 180 cm i bredden, så burde der være rigeligt med plads til jer begge. 180x200 cm er den mest populære dobbeltseng størrelse, men er en af jer, eller begge to, meget høje, kan i overveje en seng på 180x210 cm i stedet.

Det giver jer rigeligt med plads, når I er to, der sover i sengen. I kommer ikke til at støde ind i hinanden, når I vender jer, hvilket selvfølgelig er med til at sikre en bedre søvn.

I kan også, hvis i har plads til det, vælge en king size model på hele 210x210 cm.

De fleste forhandlere har et stort udvalg af dobbeltsenge, så der er også en størrelse der passer til lige præcis jer.

Vi har fundet denne video der viser lidt om hvad de forskellige størrelser senge egner sig bedst til 

Skal i vælge en dobbeltdyne til jeres nye dobbeltseng?

En anden ting i også skal overveje er om i skal have en dobbeltdyne eller 2 almindelige dyner. Med en dobbeltdyne kan i dele den med hinanden.

Det kan være en fordel specielt om vinteren, da i så kan udnytte hinandens kropsvarme bedre. Og så er det selvfølgelig også lidt hyggeligt, at dele dyne på den måde.

Har en af jer tendens til at stjæle hele dynen, så bør i nok overveje 2 enkeltdyner i stedet for en dobbeltdyne.

Ligesom at i kan få dobbeltsengen ekstra lang på 210 cm, så kan i også få lange dyner, og ekstra brede også. Tag jer derfor god tid til, at overveje hvad der vil passe lige præcis jer bedst.

Husk at dyner og puder også er meget vigtige for en god nattesøvn.

Derfor er det vigtigt, at i også tager jer tid til, at finde de rette dyner og puder, og ikke udelukkende går efter prisen.

Overvej grundigt køb af billig dobbeltseng

Din seng skal du have i mange år fremover. Det er derfor vigtigt, at du overvejer grundigt, hvilken form for seng, der vil være den rette for dig.

Det er ikke et sted, hvor du skal gå på kompromis og købe en af de billige dobbeltsenge.

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at overveje det en ekstra gang, når du ser på en billig dobbeltseng.

Det er ikke sikkert, at en billig dobbeltseng er pengene værd, hvis den medfører dårlig søvn og en radbrækket ryg.

Alle sengene her på siden er valgt ud fra, at de netop er med til at sikre dig en god søvn. Selvom nogle har en lavere pris end andre, går du altså ikke på kompromis.

En billig seng er dog ikke nødvendigvis dårlig, men ofte er der sparet på materialerne, og det kan gøre det sværere, at få en god nats søvn.

Billig dobbeltseng eller afbetaling

Du kan også, hvis det kniber med budgettet, købe din seng på afbetaling. De fleste forhandlere tilbyder gratis finansiering, når du handler hos dem.

Det kan være et bedre valg for dig og din søvn, end en billig dobbeltseng.

Vær dog opmærksom på, at selvom der står rentefrit, så kan der være gebyrer.

Derfor anbefaler vi, at i vælger en forhandler hvor der er helt gratis finansiering, og derfor er der ingen grund til, at købe en billig dobbeltseng fremfor en ordentlig, som du får glæde af i mange år fremover.

I kan også samtidig vælge en forhandler der tilbyder gratis levering, så i ikke bruger en del jeres budget budget på leveringen.

Dermed kan du nemt finde din nye dobbeltseng, i vores guide til valg af seng her på siden, og de forhandlere vi henviser til, har alle et stort udvalg af både dobbeltsenge og madrasser.

Kan køb af ny dobbeltseng hjælpe på søvnproblemer

Hvis du har søvnproblemer og du er i tvivl om en ny seng er det rette valg for jer, så kan du læse den denne artikel på Videnskab.dk, hvor de kommer med en række gode råd til en bedre søvn.

Der er mange danskere der har søvnproblemer, så i er bestemt ikke alene om det. Faktisk har 41% af befolkningen i Danmark følt sig generet af søvnproblemer de seneste 14 dage. Der er altså mange der trænger til gode råd om deres søvn.

Du kan også overveje om din hverdag er for travl, og om du dermed ikke har tid til at sove nok. Hvis vi kigger 100 år tilbage i tiden, så sov vi 1-1,5 timer mere hver eneste dag. Det er en stor forskel.

Formanden for Dansk Søvnselskab og lederen af Glostrup Amtssygehus søvnlaboratorie overlæge Poul Jennum har konstateret, at vores søvn hænger tæt sammen med vores livsstil, og udtaler bl.a at:

"Vi har længere transporttid på arbejde, og så spiser vi helst en kort frokost. Der bliver lavet hurtigt mad, og så skal man lige falde ned oven på dagen med en halv flaske vin og en pose chips."

Du kan læse mere om overlægens konstateringer og udtalelser her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken dobbeltseng er den bedste?

Vi har i denne kigget guide nærmere på nogle af de mest solgte dobbeltsenge på det danske sengemarked. Ud fra parametre såsom komfort, kvalitet, garanti og handelsbetingelser har vi fundet frem til den bedste dobbeltseng i vores guide. Vi vurderer at Snefrid er den bedste dobbeltseng netop nu.

Hvilken dobbeltseng er den bedste til prisen?

Vi har i denne guide også kigget nærmere på den dobbeltseng, hvor du får mest for pengene. Den dobbeltseng der er bedst til prisen i vores guide er Atlas dobbeltseng fra Bedre Nætter.

Hvorfor købe en god dobbeltseng?

For at din krop kan restituere om natten, så er det vigtigt at den har de mest optimale forhold. En god dobbeltseng kan være grundstenen til, at du får den gode søvn du og din krop har behov for.

Hvilken madras skal jeg vælge til min dobbeltseng?

Det anbefales at du vælger din madras, efter hvor meget du vejer. Jo mere du vejer, jo mere fast skal din madras være. Du kan i denne guide læse mere omkring, hvordan du vælger den helt rigtige fasthed.