Hvilken seng er bedst til dårlig ryg - 5 gode senge til ondt i ryggen

Denne artikel indeholder reklamer. Alle links herunder er reklamelinks.

Den bedste seng til dårlig ryg, giver både tilstrækkelig og optimal støtte, samt aflaster trykket på rygsøjlen.

Har du ondt i ryggen eller lænden, efter du har sovet, så kan det være på tide, at skifte din seng eller madras ud med en ny.

Det er vigtigt, at vælge en madras eller seng i god kvalitet, der er designet til, at støtte kroppens naturlige form og reducere belastningen på ryggen, samtidig med, at den lever op til dine individuelle behov og præferencer.

Valget af den rigtige seng ved rygproblemer, handler ikke kun om komfort; det er en afgørende beslutning, der kan påvirke dit helbred.

Bedste seng til dårlig ryg - 5 gode senge til ondt i ryggen

Spørg eksperterne til råds

Det kan være en god idé, at konsultere en fagperson f.eks en fysioterapuet, inden du køber en ny seng, da de kan give dig gode råd og anbefalinger, baseret på din specifikke situation.

Vi anbefaler at du vælger en sengebutik, der tilbyder 100 dages prøvetid i dit eget hjem. På den måde kan du være sikker på, at finde en seng som både er komfortabel og giver den rette støtte til din ryg.

Tag dig tid, test forskellige muligheder og sørg for, at dit valg, imødekommer dine specifikke behov.

De senge og madrasser vi har kigget på er, fra NordicDream, Bedrenætter, SengefabrikkenEmma. Alle 4 butikker tilbyder 100 dages prøvetid i hjemmet på alle deres senge.

Alle senge og madrasser er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Herunder kan du læse mere om vores anbefalinger af senge og madrasser.

Vi anbefaler disse senge og madrasser

Aura

Vi anbefaler
 • 100 dages prøve
 • Ergonomic+
 • 25 års garanti

Nora

Bedste kontinentalseng
 • 100 dages prøve
 • 4 komfortlag
 • 25 års garanti

Senses

Mest værdi for pengene
 • 100 dages prøve
 • 7 bedre™ zoner
 • 15 års garanti

Diamond

Bedste madras til dårlig ryg
 • 100 dages prøve
 • Fjedre & skum
 • 10 års garanti

Komfort

Bedst til budget
 • 100 dages prøve
 • 7 komfortzoner
 • 15 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Har du smerter i lænd eller ryg efter søvn?

Hvis du vågner med rygsmerter om morgenen, er det afgørende, at vælge den bedste seng til en dårlig ryg.

Overvej faktorer som korrekt rygsøjlejustering, den rette fasthed baseret på din kropsvægt eller behov og vigtigheden af komfortzoner i din madras.

Det handler ikke kun om at få en god nats søvn; det handler også om, at støtte din generelle sundhed ved, at reducere belastningen på dine muskler og led.

Når du har rygsmerter om morgenen, kan det skyldes en dårlig seng, med forkert fasthed eller mangel på optimal støtte fra komfortzoner. Det kan være tid til, at skifte din nuværende seng ud med en ny.

Hvilken sengetype er bedst mod ondt i ryggen?

Hvis du oplever smerter i ryggen efter søvn, kan det være en god idé, at overveje en ny seng.

Der er forskellige typer senge, der kan hjælpe med at lindre rygsmerter, såsom elevationssenge, kontinentalsenge og boxmadrasser.

 • En elevationsseng er en seng, hvor både hoved- og fodenden kan hæves og sænkes individuelt. Dette kan være nyttigt hvis du har brug for, at justere din stilling og støtte ryggen på forskellige måder.
 • En kontinentalseng er en seng, der består af flere lag, herunder en springmadras, en boxmadras og en topmadras. Dette giver en god kombination af støtte og komfort, hvilket kan være gavnligt for ryggen.
 • En boxmadras er en mere traditionel type seng, der består af en madras, placeret i en træ- eller metalramme. Det kan være en god mulighed, hvis du foretrækker en seng, der ikke koster en formue.

Typen af rygsmerter, du oplever og dit budget, bør være de afgørende faktorer, når du vælger hvilken type seng du vil købe.

Husk altid at få madrassen med ergonomiske fordele, som f.eks den korrekte hårdhed og den korrekte støtte.

Alle er unikke - hvad der virker for én person, virker måske ikke for en anden. Tag dig tid til at finde den rigtige seng, der opfylder dine individuelle behov og fremmer rygsundhed.

Det handler ikke bare om, at vælge en hvilken som helst seng, det handler om at vælge den rigtige seng, der giver den rigtige støtte til din ryg.

Aura elevationsseng (Søvneksperterne anbefaler)

Denne elevationsseng anvender 2 lag med specielt udviklede Ergonomic+ pocketfjedre, for optimal støtte til din krop og i særdeleshed din ryg.

Det betyder også, at madrassen er hele 30 cm tyk, hvilket er tæt på dobbelt så tyk, sammenlignet med andre lignende senge.

Der følger selvfølglig også en luksus topmadras med til sengen, som enten har en kerne af naturlatex eller ErgoFlex, alt efter hvilken model af Aura du vælger.

Det kan imødekomme dine unikke behov, for en særlig komfortabel seng.

Med sit velovervejede design og smarte funktioner, giver den en fremragende balance, mellem komfort og ergonomi, hvilket potentielt gør den til et godt valg for at lindre rygsmerter.

Specialudviklede pocketfjedre for optimal støtte til ryggen

Det er de særligt udviklede Ergonomic+ pocketfjedre i madrassen, der giver optimal støtte, hvilket er afgørende for dem med smerter i ryggen.

Pocketfjedre er exceptionelle, da de arbejder individuelt og tilbyder varierende niveauer, af støtte afhængigt af trykket. Dette gør dem meget fleksible og øger din komfort, mens du sover.

Det giver også mulighed for, at opdele madrassen i komfortzoner, så din krops trykpunkter får præcis den støtte, de har brug for.

Det særlige ved disse Ergonomic+ pocketfjedre er, at de er ca. 2 cm længere end normale pocketfjedre.

Det øger fleksibiliteten af fjedrene og de kan derfor i endnu højere grad, give en perfekt tilpassede støtte til din krop, samtidig med, at det også gøre det nemmere, at bevæge sig i sengen.

Normalt anvendes der kun 1 lag med pocketfjedre i elevationssenge, men her der 2 lag, for en endnu bedre støtte til kroppen.

Det kan være præcis dét, din dårlige ryg har brug for!

Rundt om de 2 lag fjedre, er der isoleret med en særlig kølende AirFlow polstring, som både forbedrer komforten, samtidig med at det virker kølende og ventilerende.

Det resulterer i en længere holdbarhed, med et mere hygiejnisk sovemiljø.

Stærk og lydsvag motor

Du vil sætte pris på motoren, der følger med til denne luksuriøse justerbare seng, der tillader så godt som lydløse justeringer ved hhv. benene og ryggen.

Ikke kun er dette en af de stærkeste motorer på markedet, men den forbedrer også din komfort ved, at muliggøre præcise justeringer af din sove- eller siddestilling.

Den er i øvrigt produceret af danske Linak, som også leverer elevationsmotorer til bl.a hospitaler og klinikker.

De er anerkendt i hele verdenen for deres kvalitet, og du får da også 5 års garanti med på motoren.

Hvis du overvejer, at skifte din gamle seng ud, så bør denne være i dine tanker, når du vælger seng. Du får ovenikøbet 100 dage til, at prøve sengen derhjemme. Er du ikke tilfreds, kan du sende sengen retur og få dine penge tilbage.

 • Fordele: Forbedret komfort gennem præcise justeringer; Forbedret søvnkvalitet på grund af 2 lag med ergonomiske pocketfjedre; Holdbar konstruktion med 25 års garanti på ramme og fjederbrud, samt 5 år på motoren
 • Ulemper: Højere pris på grund af premium kvalitet og funktioner; Leveringen er ikke gratis

Specifikationer

 • Solid & lydsvag justerbar motor fra danske Linak
 • Solid svensk fyrretræsramme
 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller alle pengene retur
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 160x200, 180x200, 180x210 & 210x210 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå & sand
 • Højde: 60-61 cm. (14 cm ben, 40 cm madras, 6-7 cm topmadras)
 • Madrassen fås i medium, fast & ekstra fast
 • 2 lag med Ergonomic+ pocketfjedre
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm Airflow polstring
 • Indbygget antiskrid
 • Medfølgende topmadras
 • Vælg mellem 4 typer ben i 2 forskellige højder
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • Trådløs fjernbetjening
 • 5 års garanti på motor
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Håndbygget i Danmark
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner fra tidligere købere på Trustpilot

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Nora (Bedste kontinentalseng til dårlig ryg)

I samarbejde med fysioterapeuter, fageksperter og søvneksperter, er Nora kontinentalseng udviklet og efterfølgende håndbygget i Danmark, af erfarne danske håndværkere.

Som et resultat af dette samarbejde, er hver eneste detalje i designet og produktionen nøje overvejet for, at give dig den bedste komfort og støtte.

Det er et ideelt valg for dig, der både vil have luksus og den rigtige støtte til din krop.

4 lag med komfort og støtte

Nora - Bedste kontinentalseng til dårlig ryg pocketfjedre

På billedet kan du se de fire komfortlag, der består af 3 fjedrelag og topmadrassen øverst.

Det unikke design inkluderer fire komfortlag i stedet for de standard tre, der findes i de fleste kontinentalsenge, hvilket øger din komfort markant.

Sengens karakteristiske og patenteret Ergonomic+ og Silent Pocket© fjedersystemer, tilbyder individuel støtte og er bemærkelsesværdigt lydløst, hvilket minimerer forstyrrelser, når du eller din partner bevæger jer under søvnen.

Fjedrene, i både boxmadrassen og springmadrassen, er delt op i 7 komfortzoner. Komfortzoner er områder i sengen, der har forskellige fastheder, så du kan få den rette fasthed og støtte, overalt på kroppen.

Det er funktioner som disse, der gør Nora kontinentalsengen til et førsteklasses valg, når du søger efter den bedste seng til dårlig ryg.

Vigtigst af alt, sikrer dens udvikling af fysioterapeuter, at den er i perfekt overensstemmelse med evidensbaserede anbefalinger, om ideelle soveforhold og ergonomiske korrekte sovepositioner.

Du kan desuden vælge mellem tre forskellige fastheder til sengen, og er i to der skal sove i den, kan i også vælge hver jeres fasthed. Du kan altså tilpasse sengen, ved hjælp af madrassens fasthed, til lige præcis dit eller jeres behov.

Endnu en fordel ved sengen er, at der er ingen irriterende revne i midten af madrassen, medmindre du vælger den største model på 220x220 cm.

Nora - Bedste kontinentalseng til dårlig ryg ingen revne i midten

Ingen revne i midten af madrassen

Håndbygget i Thy

Nora sengen bliver håndlavet i Danmark af dygtige håndværkere i Thy, hvilket sikrer den fineste kvalitet til din søvn.

Her har de danske håndværkere, brugt deres erfaring og ekspertise til, at konstruere Nora sengen.

Materialerne, der bliver anvendt, bliver omhyggeligt udvalgt med en præference for lokale komponenter fra naturen, når det er muligt.

Før de bliver frigivet på markedet, gennemgår hver seng en streng test på Europas mest avancerede testcenter. Dette sikrer, at du får en enestående seng i høj klasse, der giver dig perfekte betingelser for optimal søvn.

 • Fordele: Høj kvalitetskonstruktion sikrer fremragende søvnkvalitet og understøtter god kropsholdning; lokale materialer reducerer miljøpåvirkning; grundige tests garanterer produktnøjagtighed.
 • Ulemper: Kan være dyrere end masseproducerede alternativer; begrænset tilgængelighed på grund af håndværksmæssig produktionsproces; manglende international forsendelse på grund af lokal sourcing-strategi.

Specifikationer

 • Håndlavet af danske håndværkere i Thy
 • Lokale materialer
 • Testet grundigt på testcenter
 • Prøvetid: 100 dage - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 160x200, 180x200, 180x210, 210x210 & 220x220 cm
 • Højde: 68 cm (6 cm topmadras, 31 cm boxmadras, 19 cm springmadras & 12 cm ben)
 • Farver: Lysegrå, antracit grå, dyb blå & sand
 • 7+7 forskellige komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast & ekstra fast madras
 • Én stor madras - Ingen revne i midten
 • Polstring: Eco-Pulse
 • Medfølgende topmadras
 • FSC certificeret svensk grantræ
 • Oeko-Tex 100 certificeret tekstiler
 • Indbygget antiskrid
 • Forhandler med 4,9 ud af 5 stjerner på Trustpilot
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Senses (Mest værdi for pengene)

Når det handler om, at finde sengen der giver den bedste værdi for pengene, til en dårlig ryg, er Senses elevation- og kontinentalsenge topkandidater.

Sengene tilbyder individuel støtte, til alle kroppenss trykpunkter, gennem deres syv komfortzoner, der er bygget med pocketfjedre. Dette sikrer, at du ikke kun får optimal støtte til rygsøjlens position, men også kvalitetssøvn.

Med en behagelig topmadras inkluderet, uanset om du vælger elevationssengen eller kontinentalsengen, prioriteres din rygs sundhed uden at sprænge budgettet.

Senses giver god værdi for pengene

For pengene er Senses fra Bedre Nætter virkelig et kup, der tilbyder stor værdi og støtte til dem med rygproblemer.

De innovative tre typer pocketfjedre, som der anvendes i sengen, giver optimal støtte til forskellige kropsområder, hvilket er unikt i sin art. Disse zoner, kendt som Bedre™ zoner, er specifikt designet til, at imødekomme din krops behov under søvn.

Den høje vurdering og positive feedback fra, i skrivende stund, 465 tidligere købere, bekræfter kvaliteten af denne senge serie.

Ekspertanmeldelser bekræfter også disse holdninger, og erklærer Senses som det bedste valg til prisen.

Husk, at hvis du har nogen tvivl om, at det er det rigtige valg for dig, tilbyder Bedre Nætter en 100-dages prøveperiode, hvor du kan teste den derhjemme. Hvis du ikke er tilfreds, tilbyder de en ombytnings- eller fuld refusionsmulighed.

 • Fordele: Giver optimal støtte; Unikke komfortzoner; Høj kundetilfredshedsrate; Ekspertgodkendt.
 • Ulemper: Kun tilgængelig gennem Bedre Nætter; Kan være for fast for nogle brugere.

Specifikationer

 • Tre typer pocketfjedre
 • Udviklet af Bedre Nætter
 • Leveres med en 100-dages prøveperiode
 • Størrelser: 80x200, 90x200, 90x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 & 180x210 cm
 • Højde: Elevationsseng: 52-54 cm, kontinentalseng: 57 cm
 • Farver: Lysegrå, antracit, sort & beige
 • Okin motor med trådløs fjernbetjening til elevationsseng
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast madras
 • 7 komfortzoner
 • 25 mm komfortskum
 • Medfølgende topmadras
 • Vælg mellem 3 typer ben
 • Sengegavl kan tilkøbes
 • 5 års garanti på elevationsmotoren
 • 15 års garanti på ramme- og fjederbrud

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Emma Diamond (Bedste madras til dårlig ryg)

Hvis du lider af rygsmerter, er det vigtigt at vælge den rigtige madras for, at sikre en god søvn og lindre ubehag.

En madras, der er specielt designet til at støtte en dårlig ryg, kan gøre en stor forskel.

Emma Diamond madrassen er noget nær den ultimative kombination, af skum og pocketfjedre.

Memoryskum madrasser har længe haft ry for, at være en af de bedste madrasser, til personer med dårlig ryg. Memory foam madrasser er kendt for deres evne til, at tilpasse sig kroppens form. Denne type madras er ideel til, at aflaste trykpunkter og reducere spændinger i ryggen.

Mens madrasser med individuelle pocketfjedre, der bevæger sig uafhængigt af hinanden, giver en bedre støtte til rygsøjlen. Pocketfjedre-madrasser tilbyder også god luftcirkulation, hvilket er vigtigt for en sund søvn.

3 typer skum kombineret med pocketfjedre

Emma Diamond - Bedste madras til dårlig ryg opbygningMed Emma Diamonds perfekte kombination, af pocket fjedre og tre typer skum, er det en af de bedste madrasser til en dårlig ryg.

Denne 25 cm tykke madras, har seks lag designet til, at give optimal støtte og komfort.

Det øverste lag har det innovative Diamond Degree® skum, som professionelt regulerer temperaturen for ideelle søvnforhold.

Længere nede tilpasser et ergonomisk skumlag, sig perfekt til din krops form, uanset din soveposition.

Det tykke fjerde lag, som består af dynamiske pocket fjedre, opdelt i fem ergonomiske komfortzoner, sikrer korrekt støtte, til forskellige trykpunkter på din krop. Det tillader også, at du bevæger dig uden, at forstyrre din partner.

 • Fordele: Fremragende temperaturregulering; Bevægelser mærkes ikke af sengens partner; Én stor madras - Ingen irriterende revne i midten
 • Ulemper: Passer ikke til dem, der foretrækker traditionelle fjedermadrasser på grund af dens unikke design, der kombinerer fjedre og skum

Specifikationer

 • 100-dages prøveperiode- Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 100x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm & 200x200 cm
 • Tre typer skum, herunder Diamond Degree® og HRX
 • Fem komfortzoner med dynamiske pocket fjedre
 • Oeko-Tex certificeret
 • 10 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Komfort boxmadras (Bedst til budget)

Hvis du leder efter en budgetvenlig, men stadig en boxmadras i høj kvalitet, er Komfort det oplagte valg.

Denne danskeproducerede seng tilbyder god liggekomfort og holdbarhed, med en optimal fasthed, der kan tilpasses din vægt.

Den er god, hvis du kigger efter en billig seng og har problemer med ryggen, da den har syv symmetrisk byggede komfortzoner, herunder en lidt blødere zone omkring skuldrene til personer, der sover på siden.

Den medfølgende 70mm topmadras har en kerne af 60mm hybridskum, der er mere ventilerende og lidt fastere end memoryskum.

Den hjælper med at opretholde en behagelig temperatur, samtidig med, at den forlænger topmadrassens levetid ved, at fjerne fugt.

 • Fordele: Personlig fasthed afhængig af vægt; Syv komfortzoner for optimal støtte; Ventilerende hybridskum forhindrer overophedning
 • Ulemper: Er muligvis ikke være egnet til tungere personer, der har brug for ekstra støtte

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelse: 80x200, 90x200, 90x210, 105x200, 105x210, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200, 180x210, 210x200 & 210x210 cm
 • Højde: 52 cm (19 cm ben, 26 cm boxmadras, 7 cm topmadras)
 • Dobbeltlag af fjedre
 • 7 komfortzoner
 • Topmadras med 60mm hybridskumskerne
 • 15 års garanti på fjedre og rammebrud
 • Vælg mellem tre fastheder – medium, fast og ekstra fast

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Har du ondt i ryggen efter søvn?

Hvis du ofte vågner med ondt i ryggen efter søvn, er der flere ting du bør overveje.

Det første du bør overveje er din soveposition. En forkert soveposition kan både skabe og forværre smerter i ryggen.

Derefter bør du kigge på din seng og madras. Får du korrekt støtte når du sover, eller føler du at sengen er med til forværre dine rygproblemer?

En dårlig seng kan både forårsage og forværre smerter. Derfor er det vigtigt, at du får optimal støtte til kroppen, når du sover.

Tag også et kritisk kig på din hovedpude. Giver puden den rette støtte til din nakke?

Sunde sovepositioner til ondt i ryggen

Når man har ondt i ryggen, er det vigtigt at finde sunde sovepositioner, der kan lindre smerten.

Hvordan du skal sove, når du har ondt i ryggen, kan du kun selv finde ud af, men under her får du 5 forslag til sovepositioner.

Her er nogle anbefalede positioner:

 1. Lig på siden: Læg dig på den ene side, og placer en pude mellem knæene for, at holde rygsøjlen i en neutral position. Dette reducerer belastningen på ryggen.
 2. Foster position: Lig på siden, og træk knæene op mod brystet. Dette kan hjælpe med, at lindre trykket på rygsøjlen og strække musklerne i ryggen.
 3. På ryggen med pude: Læg dig på ryggen, med en pude under knæene. Dette kan hjælpe med, at aflaste trykket på rygsøjlen og mindske smerterne.
 4. Elevationsseng: Hvis du har mulighed for det, kan en justerbar elevationsseng være en god investering. Den giver dig mulighed for, at justere positionen og støtten til ryggen efter behov.
 5. Undgå maveleje: At sove på maven kan øge belastningen på rygsøjlen og forværre smerterne. Det anbefales, at undgå denne position, når man har ondt i ryggen.

Det er vigtigt, at prøve forskellige sovepositioner og finde den, der passer bedst til din individuelle situation.

 1. At sove på ryggen betragtes generelt som optimalt for personer med rygsmerter, da det hjælper med at balancere rygsøjlen. Brug en pude til at støtte nakken og hovedet korrekt.
 2. Hvis du foretrækker at sove på siden, skal du placere en pude mellem knæene. Dette understøtter ryggen og reducerer belastningen på lænden.
 3. At sove på maven forværrer ofte rygsmerter, men hvis det er den eneste behagelige stilling for dig, skal du placere en pude under maven for at lette trykket fra rygsøjlen.

Husk, at det er lige så vigtigt, at undgå senge, sofaer eller stole der kan forværre rygubehag, for at opretholde en sund søvnrutine.

Hvis smerterne fortsætter eller bliver værre, bør du konsultere en læge eller en fysioterapeut, for yderligere rådgivning.

En dårlig seng kan forårsage rygsmerter

En dårlig seng kan forværre din rygEn dårlig seng kan forværre din tilstand, mens den rette seng eller madras kan hjælpe på din rygs sundhed.

Din kiropraktor eller fysioterapeut vil med rette påstå, at din seng er det vigtigste møbel i dit hjem.

En god seng med den rigtige madras, kan nemlig være afgørende for, at undgå rygsmerter og dermed få en god nattesøvn.

 • Ethvert ubehag ved, at sidde dårligt i en stol, kan slet ikke sammenlignes med virkningen, af en dårlig seng på din ryg.
 • De bedste senge kan være dyre, men betragt det som en investering i din sundhed.
 • At nøjes med mindre, kan betyde fortsat lidelse
 • Husk, at undgåelse af rygsmerter, gør hver eneste brugt krone værdifuld.

Når du køber en ny seng, bør du prioritere kvalitet over pris. Det er værd at betale lidt ekstra for at undgå, at forværre en allerede smertefuld situation.

Når du vælger seng eller madras, bør du overveje følgende:

 • Vurdering af ryggens positionering
 • Undgå madrasser, der får rygsøjlen til at bue eller belastes
 • Tænk på personlige behov:
 • Vælg en madras med fasthed og støtte, der passer til din vægt og kropsform
 • Sengen skal have en højde, der gør at den er nem at komme op fra, når du vågner
 • Sørg for tilstrækkelig plads til nem bevægelse

Er en hård eller blød seng bedst for ryggen?

Om det er bedst at vælge en hård eller blød seng til din ryg, handler i særdeleshed om dig og din situation.

Normalvis, når man skal vælge fastheden på sin seng, handler det om ens vægt, men med rygproblemer kan der være andre behov, du bør tage med i dine overvejelser.

Valg af fasthed baseret på vægt:

 • Vejer du mindre end 70-75 kg, vælg medium fasthed
 • Vejer du mellem 70-75 og 90-95 kg, vælg fast fasthed
 • Vejer du mere end 90-95 kg, vælg ekstra fast fasthed

Husk at tænk din egen situation, ind i dine overvejelser, før du vælger en blød eller hård seng.

Rygsøjlens position skal være lige

Korrekt støtte af rygsøjlen når du sover er afgørende
Det er vigtigt at holde din rygsøjle lige, når du sover, især hvis du har problemer med ryggen.

Det er afgørende, at vælge en god seng der sikrer, at din rygsøjle forbliver i ret position. Din valgte madras eller seng, skal give tilstrækkelig støtte for, at forhindre krumning af rygsøjlen, uanset hvilken position du ligger i.

En forkert position af rygsøjlen, belaster ryggen og kan forværre eksisterende problemer.

Overvej at få en ven eller partner til, at vurdere rygsøjlens position, mens du tester madrasser. Alternativt kan du vælge en madras, med en returpolitik, der tillader prøveperiode derhjemme.

Hvis usikkerheden vedvarer, tøv ikke med at søge professionel vejledning; det er en investering i din sundhed og velvære.

I sidste ende, sover du bedre.

Prøv forskellige madrasser - tag dig god tid

Prøv forskellige madrasser - tag dig god tidSkynd dig ikke i processen med, at vælge en ny madras til din dårlige ryg. Sørg for at tage dig god tid, og prøv forskellige muligheder.

Når du har en dårlig ryg, er det vigtigt at prøve forskellige madrasser - tag dig god tid.

Det er essentielt, at overveje forskellige typer og funktioner for, at finde ud af, hvad der bedst støtter din rygsøjle, reducerer smerte og fremmer en god nattesøvn.

Husk, at alles krop reagerer forskelligt på madrasser; hvad der virker for andre, fungerer måske ikke for dig.

I denne bestræbelse er tålmodighed afgørende. Test grundigt hver madras i forskellige sovepositioner, før du træffer en beslutning. Og glem ikke returpolitikken - den kan give dig mulighed for, at prøve sengen derhjemme uden forpligtelse.

Ved at følge denne tilgang, sikrer du dig selv optimal komfort og ryg sundhed.

Den rigtige topmadras er vigtig, hvis du har ondt i ryggen

At vælge den rigtige topmadras, kan give det sidste lag af komfort og støtte, som din ryg har brug for.

De ekstra penge kan være godt givet ud, fordi ikke nok med, at du sover bedre, med den rette hårdhed, så forlænger det også resten af sengens levetid. Ofte følger der en valgfri topmadras med til en ny madras eller seng.

Er latex eller memory skum godt for ryggen?

Det er afgørende, især når du har problemer med ryggen, at vælge enten en latex- eller memory skum topmadras.

En latex topmadras har den fordel, at den presser tilbage mod din krop og sikrer, at området omkring lænden, bliver fyldt af madrassen, hvilket lindrer muskelspændinger og tillader ordentlig afslapning.

En memoryskum topmadras former sig efter din kropsform, og tillader områder, som dine balder og skuldre, at synke ned i madrassen og giver målrettet støtte.

Memory skum har ry for at være bedst til ryggen, men der kan være situationer, hvor en latex madras foretrækkes.

Det skal dog bemærkes, at memoryskum holder mere på varmen, end latex gør. Har du tendens til at svede om natten, kan det være klogere, at vælge en latex-madras.

Vælg en god højde til din seng

Tænk også sengens højde ind, i dit valg af ny seng. Ved at vælge en seng med højere højde, kan du mindske belastningen på din ryg.

Især kontinentalsenge har en højde, der gør det nemmere og mindre anstrengende, at komme ud af sengen.

Ved at vælge en højere seng, kan du træde ud af den om morgenen, i stedet for at skulle løfte dig selv op.

Denne simple ændring, reducerer unødvendigt tryk på din lænd, hvilket gør det til en effektiv strategi for, at håndtere rygsmerter.

Vi anbefaler at du vælger en seng, der er minimum 55-60 cm høj.

God plads i sengen er også vigtigt

God plads i sengen er også vigtigtAt have tilstrækkelig plads i din seng, er afgørende for, både ryggens sundhed og din søvnkvalitet.

Begrænset plads i sengen, kan hæmme dine bevægelser om natten, hvilket kan forværre rygproblemer.

Den rette seng til smerter i ryggen, er en seng, der giver dig mulighed for, at brede dig behageligt ud, fremmer sundere sovepositioner og reducerer risikoen for rygsmerter.

Den anbefalede minimumsstørrelse for en seng, bør være 90 cm bred og mindst 20 cm længere end din højde.

Hvis du deler seng, skal du altid tage hensyn til, den højeste persons højde. Man bør kunne ligge udstrakt i sengen, uden at føle gener ved top eller tå.

Senge og madrasser i Danmark, fås normalvis i længder helt op til 220 cm. I visse tilfælde, kan du special bestille mål på madrassen eller sengen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du se spørgsmål og svar, på ofte stillede spørgsmål om, at vælge seng til dårlig ryg.

Kan man få ondt i ryggen af for blød madras?

En for blød madras kan give dig ondt i ryggen, da kan ikke give den nødvendige støtte til din rygsøjle.

Husk, at opretholdelse af en korrekt kropsholdning under søvn, kan have stor indflydelse på din generelle komfort og rygsundhed.

Vælg klogt og tag både komfort samt fasthed i betragtning, når du vælger seng.

Hvilken madras er bedst for ryggen?

Det er afgørende, at vælge en madras med, den rette fasthed og støtte til din ryg. I modsætning til hvad mange tror, er en alt for hård seng, ikke nødvendigvis bedre for din ryg.

I stedet bør du fokusere på, at vælge en madras med pocketfjedre kombineret med skum, komfortzoner og den korrekte fasthed, baseret på din kropsvægt.

Denne strategi hjælper med, at sikre korrekt rygsøjle position under søvn, og kan reducere ubehag, forbundet med smerter i ryggen.

Visse madrasser giver ikke mulighed for, at vælge fasthed, men det behøver ikke at være dårligt. F.eks Emma Diamond madrassen, som vi anbefaler længere oppe.

Den leveres i én fasthed, men kvaliteten af madrassen er så høj, at den giver den korrekte støtte alligevel, uanset din vægt.

Hvilken seng skal man vælge når man har dårlig ryg?

Du skal vælge en ergonomisk korrekt seng, der kan give støtte og aflastning til rygsøjlen, hvilket kan reducere smerte og ubehag.

Vi anbefaler, at du vælger enten Nora kontinentalseng eller Aura elevationsseng. Du kan læse mere om dem, længere oppe i artiklen.

Det er vigtigt at vælge en seng, der passer til dine individuelle behov og præferencer. En god madras og en pude, der understøtter nakke og skuldre, kan også bidrage til at reducere rygsmerter.

Det anbefales at rådføre sig med en fagperson, som kan hjælpe dig med, at finde den rette seng til, at lindre dine rygsmerter.

Husk, at forskellige typer senge, giver varierende niveauer af støtte og komfort, så det er afgørende, at finde den rette seng til dine unikke behov.