Dyne test 2024 → Komplet guide til den bedste dyne

Denne artikel indeholder reklamer. I tilfælde af køb fra vores henvisninger, vil vi modtage et mindre beløb. Et evt overskud vil blive anvendt til vedligeholdelse og opdatering af siden. Alle links herunder er derfor reklamelinks.

Når du skal have en ny dyne, er det vigtigt, at du tænker dig godt om. Din dyne har nemlig stor betydning for din komfort, når du sover.

Der er forskellige detaljer, som du kan lægge vægt på, når du skal have en ny dyne. Læs mere om dem og forskellige typer af dyner herunder.

Din dyne er helt afgørende for, hvordan du har det, når du sover.

Er din dyne for varm, kommer du til at ligge og svede og kan have svært ved at sove. Er din nye dyne for kold, fryser du, hvilket er mindst lige så forstyrrende for din søvn.

Udover varmen er det også vigtigt, at overveje hvilket fyld der er i dynen.

I denne guide til den bedste dyne, har vi kigget nærmere på dyner fra Bedrenætter, Hugged, Sengefabrikken, Delfin sengecenter & Børn i balance.

Alle dynerne er udvalgt efter grundige analyser, sammenligninger og i visse tilfælde fysiske tests, men de er alle fra kommercielle partnere. Partnerne har ingen indflydelse på hverken udvælgelsen af produkterne, rækkefølgen eller anmeldelserne af dem.

Dyne test - Guide til at vælge den bedste dyne

Vi anbefaler disse dyner

Mayan helårsdyne

Bedst i test
 • Gratis levering & 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 90% europæiske moskusdun & 10% 1. klasses småfjer, bæreevne 11
 • OEKO-TEX®, Downpass & Astma-allergi mærket

Hugged® bambusdyne

Bedst til prisen
 • Gratis levering & tilgængelig som helårs- & sommerdyne
 • 100% økologisk bambus med en fyldvægt på 1260 gram
 • OEKO-TEX® certificeret

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Helårsdyne eller to dyner

Du kan vælge at købe en helårsdyne, som du kan bruge hele året, eller have henholdsvis en sommerdyne og en vinterdyne.

Vælger du en helårsdyne, skal du være ekstra opmærksom på, at dynen hjælper dig til at få den rigtige kropstemperatur. Der er jo stor forskel på temperaturen sommer og vinter.

Vælger du at have både en sommerdyne og en vinterdyne, har du mulighed for at vælge dynerne ud fra, hvor varmt du har det om sommeren, og hvor koldt dit hjem er om vinteren.

Der er ofte gode dyne udsalg, men før du bare vælger en, er det en god idé at sætte sig ind i hvilke behov du har, så du ikke bare kaster penge efter noget, du ikke bliver tilfreds med alligevel.

Hvilket dynefyld skal jeg vælge?

De fleste dyner bliver fremstillet med dun, men i denne test af dyner kan du også læse om plantematerialerne bambus og kapok. De har gode isolerende og åndbare egenskaber, men kommer altså ikke fra et dyr.

Er det noget som du lægger vægt på, er det derfor meget muligt, at bambusdyner eller kapokdyner er de bedste dyner for dig.

Herunder kan du læse om forskellige typer af både helårs-, sommer- og vinterdyne.

Mayan helårsdyne (Bedst i test)

Vil du have en dyne, som du kan bruge hele året, er denne helårsdyne med nye europæiske moskusdun og 1. klasses småfjer oplagt.

Den hjælper dig til at holde varmen og regulere temperaturen hele året, uanset den omgivende temperatur.

Nogle kan have brug for en tyndere dyne om sommeren, men for mange er det ikke nødvendigt. Hvis du gerne vil have en tyndere eller varmere dyne, så fås denne dyne også som både sommer- og vinterdyne.

Dunene er fordelt i kassetter, og dermed ender du ikke med en dyne, hvor alt fyldet har samlet sig i enten den ene eller den anden ende.

Det fører lynhurtigt til enten kolde fødder eller kolde skuldre om vinteren, når fyldet samler sig i den ene ende.

Kassetterne hjælper dig netop med, at holde og fordele varmen på hele kroppen, så du kan sove behageligt hele natten igennem.

Der er anvendt 100% organisk bomuld til at fremstille betrækket, der omgiver dunene og fjerene. Det giver dynen og din krop mulighed for at ånde, og dermed får du et sundere sovemiljø.

Let og lun dyne

Selvom dynen i meget høj grad kan holde dig varm, er den også meget let at sove med.

Hvis du ikke bryder dig om at have en ekstra tung dyne, men gerne vil have en luftig og varm dyne, er den derfor oplagt.

Dynen har en bæreevne på 11/725. Det betyder, at den har en høj isoleringsgrad, der hjælper dig med at holde varmen, uanset hvad temperaturen udenfor dynen er, stort set. Og samtidig betyder det også, at dynen er åndbar, så du kan slippe af med overskydende varme og fugt.

Allergivenlig dyne med alle de rette mærkater

Mayan dynen har alle de mærkater og certificeringer, man kan og bør forvente, af en dyne i denne høje kvalitet.

Dynen er Oeko-Tex certificeret, hvilket er din garanti for at den er fri for skadelig kemi. NoMite mærket, som den også bærer, betyder at den er fri for husstøvmider.

Den bærer desuden også både Astma-Allergi mærket og Downafresh greenline mærket.

Astma-Allergi mærket taler vel nærmest for sig selv, mens Greenline mærket betyder, at der kun er brugt rene dun til dynen, og at dunene er fri for bl.a fugleinfluenza, bakterier osv.

De fire certifikater gør dynen yderst allergivenlig.

Du kan vaske dynen ved op til 60 grader, men det er vigtigt at dynen bliver tørretumblet efterfølgende.

Er du stadig i tvivl om dette er den rette dyne til dig, så får du 100 dage til at prøve den i dit eget hjem. Er du ikke tilfreds inden for de 100 dage, sender du den bare retur til forhandleren og får dine penge tilbage!

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Størrelser: 140x200, 140x220 & 200x220 cm
 • Fås som helårs-, sommer- & vinterdyne
 • Fyld: 90% nye europæiske moskusdun & 10% første klasses småfjer
 • Bæreevne: 725 (gammel skala: 11)
 • 100% økologisk bomuldsbatist Ne60/60
 • Oeko-tex certificeret
 • Astma-Allergi mærket
 • NoMite certificeret
 • Downafresh greenline
 • Kan vaskes ved 60 grader. Skal tørretumbles

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hugged® helårs bambusdyne (Bedst til prisen)

Vi har testet denne dyne i et års tid nu, og jeg må ærligt sige, at vi er imponeret.

Ved første øjekast ser den ikke ud af meget, faktisk virker den lidt tynd, og jeg havde mine tvivl om, den nu også kunne leve op til forventningerne.

Når man er vant til en større og luftig dyne, så kan man hurtig blive lidt skeptisk når man ser på denne dyne. Det er der dog slet ingen grund til.

For det første, så er dynen blød som silke og den smyger sig rundt om kroppen, når man ligger sig under den. Det føles behageligt og man glemmer hurtigt sin skepsis.

Derudover er den utrolig god til at regulere temperaturen. Jeg havde frygtet at det kunne blive lidt køligt, da den ikke er så tyk, men faktisk holder den en perfekt temperatur gennem hele natten.

Grundet dens gode temperaturregulering, har vi kunne bruge den både sommer og vinter, uden at hverken fryse eller få det for varmt.

Det er dog også muligt, at få denne dyne i en sommerudgave, hvor den er en smule tyndere.

Dyne af 100% økologisk bambus

Hugged bambusdyne foldet ud på sengBåde fyld og bolster er produceret af 100% økologisk bambus. Det er en fordel, af flere årsager.

For det første, og som jeg var inde på før, så er bambus et materiale der er exceptionel godt til at regulere temperaturen.

Bambus er utroligt åndbart, hvilket gør det naturligt temperaturregulerende.

Derudover er bambus også bakterieresistent, dermed får du et sundere sovemiljø, alene ved at bruge en bambus dyne.

Så er der selvfølgelig også det "grønne" aspekt ved, at bruge en 100% økologisk bambusdyne. Man skåner miljøet for unødvendig produktion af, enten en kunstig fiberdyne eller en naturlig dundyne, som tager nogle af jordens ressourcer i produktionen.

Med sin Oeko-Tex certificering og sit naturlige materiale, er risikoen for udvikle allergi desuden minimeret. Faktisk er det en naturlig allergivenlig dyne.

Har du ekstra sensitiv hud, så er bambus også en godt valg. Bambus er nemlig anti-statisk og klæber derfor ikke til din hud.

Hugged® helårs bambusdyne er et naturligt valg som bedst til prisen, du får rigtig meget for dine penge med denne dyne.

Vi kan personligt anbefale den til alle, der ønsker en god og tempereret nattesøvn.

Specifikationer

 • Størrelser: 140 x 200 cm & 140 x 220 cm
 • Typer: Helårsdyne & sommerdyne
 • Bolster: 100% økologisk bambus
 • Fyld: 100% økologisk bambus
 • Oeko-Tex certificeret
 • Vaskbar ved 30 grader, der anbefales lave omdrejninger på centrifugering
 • Lufttørring anbefales

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Snedronningen dyne (Bedste luksusdyne)

Snedronningen dynen er absolut en af de bedste dyner på markedet, hvis ikke den bedste.

Dynen har en bæreevne på 825, hvilket betyder, at den er virkelig god til at regulere temperaturen. Mange andre dyner kan ellers nemt blive for varme at sove med.

Den gode evne til at hjælpe dig med at regulere varmen, skyldes både de bløde og behagelige 1. klasses gåsedun, samt at fyldet er syet ind i kassetter, hvor der er såkaldte kuldebroer imellem.

Den 100% europæiske bomuldsbatist, som dunene er omgivet af, får dynen til at føles som en behagelig sky der svæver lige over dig.

Dynen er produceret af Ringsted Dun i Danmark. De har mere end 70 år på bagen og er eksperter i dyner.

Faktisk er der mange der mener, at Ringsted Dun er blandt verdens bedste producenter af dyner og hovedpuder.

F.eks får de og Snedronningen denne udtalelse med på vejen fra Dyne-experten.dk "produceret hos Danmarks, måske verdens dygtigste dyneproducent, som er kendt for ikke at gå på kompromis med kvaliteten på håndværk eller materialer".

Ringsted Dun skriver selv følgende om dynen "Vores allerbedste dyne med vores bedste gåsedun og europæisk bomuldsbatist".

Vi giver dem ret, det er virkelig en dyne udover det sædvanlige. Vil du omgive din krop med det bedste af det bedste, er dette dynen for dig.

Allergivenlig dyne med NoMite, OEKO-TEX klasse 1 og DownAfresh certifikat

Denne dyne har hele 3 mærkninger. Det er din garanti for et allergivenligt kvalitetsprodukt.

NoMite certifikatet betyder, at stoffet er vævet så tæt, at støvmider ikke kan leve i det. Det er en stor fordel for dig, der er allergiker.

Derudover er den også OEKO-TEX klasse 1 mærket, hvilket sikrer dig, at det er tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer. Den er f.eks godkendt til spædbørn.

Sidst, men ikke mindst, er den også DownAfresh mærket. Det betyder at dunene i dynen er 100% rene og fri for bl.a bakterier.

Du kan vælge Snedronningen dynen enten som helårsdyne eller sommerdyne.

Helårsdynen bliver kaldt lun og er en model, som de fleste vil kunne sove med hele året.

I de varmeste sommermåneder kan det dog være rart med en sval model. Har du det varmt, når du sover, kan du også bruge den resten af året.

Eksperterne elsker Snedronningen

Ekspertene hos Bomagasinet.dk skriver følgende om sommerversionen af dynen "Bedste allergivenlige sommerdyne. Denne sommerdyne er fyldt med 100 % gåsedun, som er det bedste du kan få".

Forbrugsguiden er i samme spor og kalder den for en "luksusdyne med ekstra stor bæreevne".

De skriver bl.a at "Dynen er en anelse dyrere end gennemsnittet, men du får rigtig meget for merprisen. Bæreevnen på 13 siger det meste. Det fås ganske enkelt ikke bedre, og det betyder i praksis, at du med Snedronningen har en luftig varm dyne i mange år fremover". De fortsætter senere med følgende bemærkning "Der er også gjort lidt ekstra ud af overfladen, som er 100 % ægyptisk(Redg. Europæisk) bomuldsfinbatist med Super Soft finish. Sovekomforten bliver dermed nærmest optimal".

Og vi er helt enige. Denne dyne er et sikkert valg, for dig der vil have det bedste.

Der ydes desuden 10 års garanti på denne dansk produceret dyne, hvilket borger for højeste kvalitet.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 140x220 cm, 200x220 & 240x220 cm
 • Fyld: 100 % gåsedun
 • Klasse 1 dun (Bedste)
 • Fås i lun(Helårsdyne) og sval(Sommerdyne)
 • Bæreevne: 825 (Gammel skala: 13)
 • Bolster: 100 % europæisk bomuldsbatist
 • Kan vaskes ved 60 grader
 • Certifikater: NoMite, DownAfresh & OEKO-TEX klasse 1
 • 10 års garanti

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Cocoon kapok dyne

Kapok dyner er nogle af de mest allergivenlige dyner på markedet, og det er en 100% økologisk dyne.

Selvom de andre dyner her på siden også er meget allergivenlige med bl.a deres NoMite-betræk, er kapokdynen alligevel i en liga for sig.

Denne NoMite dyne er fremstillet af naturmaterialet kapok. Det stammer fra kapoktræet, der vokser i regnskove.

En kapok dyne er ekstremt allergivenlig

Der er to funktioner ved kapok, der er med til at gøre det ekstremt allergivenligt.

Først og fremmest findes der naturligt et bitterstof i kapok, som støvmider ikke kan lide. Derfor vil de ikke have lyst til at leve i kapok dyner.

Derudover er det faktisk slet ikke muligt for dem at leve i dynerne. En kapok dyne transporterer nemlig fugt væk fra kroppen og dynen utroligt effektivt.

Støvmider har brug for et fugtig miljø for at kunne leve, men det bliver netop ikke skabt i kapok dynerne.

Selvom du ikke er allergiker, er kapok en virkelig behagelig dyne for dig at sove med.

Dynen hjælper dig til effektivt at regulere varmen. Du kan derfor både bruge den sommer og vinter, da det er en temperaturregulerende dyne.

Det vil sige at den kan måle sig med de varme dyner om vinteren, og om sommeren føles den som en dyne med kølende effekt, hvis du har det varmt.

Kapok er et naturligt dynefyld, og det føles blødere og lettere end almindeligt dynefyld.

Kapok fyldet er fra frøbælge, der vokser på Ceiba træet, og det er anvendes i både dyner, puder, polstring og dukker, da det er meget komfortabelt fyld.

Fyldet fra et kapok træ, kan føles ligesom en silkedyne.

Hvor stammer kapok fra?

Ceiba træet vokser i tropiske omgivelser, og de bliver ikke sprøjtet med pesticider. Træerne fældes ikke, og det er en vigtig træsort for bevaring af de tropiske områder.

Træerne vokser i Vestafrika, Bahamaøerne, Caribien, Mellem- og Sydamerika samt Sydøstasien.

Træerne er med til at støtte den lokale økonomi, da det vokser i meget fattige områder.

Dermed er du både med til at støtte regnskovene, og til at bekæmpe fattigdom i de områder hvor det vokser.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200 cm & 140x220 cm
 • Sommer- & helårsdyne
 • Fyld: 100 % økologisk kapok
 • Bolster: 100 % økologisk bomuld

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Sengefabrikkens dundyne

Denne dyne består af 90% andedun og 10% førsteklasses småfjer. Den er fremstillet af Sengefabrikken, som har været med hele vejen, lige fra designet til hele produktionsforløbet.

Derfor står de også 100% inde for denne kvalitetsdyne.

Dundynen fra Sengefabrikken har flere certifikater på sig. Den er blandt andet OEKO-tex klasse 1 certificeret, som har tilnavnet "tiltro til tekstiler".

Dette certifikat sikrer dig et produkt, som er blevet kontrolleret for sundhedsskadelige kemikalier.

Dynen har også et NoMite certifikat, hvilket du altid skal kigge efter, hvis du har den mindste form for allergi.

Det garanterer dig nemlig at der ikke kan bo husstøvmider i din dyne. Det er simpelthen umuligt for husstøvmider samt hudskæl at trænge ind i stoffet.

DownaFresh Greenline certificeret dyne

Dynen fra Sengefabrikken, har også et DownaFresh Greenline certifikat, hvilket gør at dynen lever op til, de meget strenge europæiske standarder, når det handler om dun og fjer.

Med et DownaFresh certifikat, kan du være sikker på der ikke er nogen bakterier i dynen, da den er vasket og tørret ved 100 grader. Det sikrer dig nemlig, at de ikke kan overleve.

Certifikatet sikrer dig også, at dynen lever op op til de overensstemmelser der er, i forhold til gældende lovgivning for dyrevelfærd.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200 cm, 140x220 cm & 200x220 cm.
 • Fyld: 90% andedun 10% førsteklasses småfjer
 • Bæreevne: 10
 • Bolster:  100% tætvævet bomuldscambric

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Essential dyne

Denne dyne fra BedreNætter er den ældste i deres søskendeserie af dyner, og den har en bæreevne på 650, hvilket svarer til 10 på den gamle skala.

Det er selvfølgelig ikke lige så højt som vores testvinder, men det er stadig en god bæreevne, især for en dyne til denne pris.

Bæreevne 10 betyder at den er god til at holde på varmen, og samtidig lede fugt vægt fra dynen.

Har du det varmt, når du sover, er dette en god dyne for dig. Den er skabt i den tykkelse, der hedder lun, og er derfor velegnet som helårsdyne.

Der kan dog være personer, som vil foretrække en rigtig sommerdyne om sommeren, altså en "sval" udgave.

Dynen er skabt med fyld i kassetter, der dermed fordeler sig over din krop. Det giver dig mulighed for at have en jævn temperatur hele natten.

Det er fine og store andedun der er anvendt, hvilket betyder at dynen føles let, samtidig med at den er dejlig varm.

Allergivenlig dansk dyne

Essential dynen er dansk producerede, hvilket betyder, at der er stillet meget høje krav til både dyrevelfærd og miljø.

Den har de 3 af de mest almindelige certifikater -  OEKO-Tex klasse 1, NoMite og DownAfresh.

Oeko-Tex certificeringen sikrer, at der ikke er brugt skadelige stoffer til produktionen, mens NoMite-betrækket holder støvmider ude af dynen.

DownAfresh sikrer at dunene er 100% rene og fri for bakterier osv.

Dyne med gode anmeldelser

Hos forhandleren har dynen fået 118 bedømmelser fra tidligere købere, og de har givet den et snit på 4,6 ud af 5 stjerner. Det er en rigtig god vurdering.

F.eks udtaler den godkendte køber Mette K at det er en "Dejlig varm dyne, der stadig er super let". Mens Nina D siger at det er en "god dyne. den er luftig og let, men stadig varmt".

Tager vi et kig på eksperternes anmeldelser af dynen, er de også meget begejstreret. F.eks skriver Sov-Bedre at "Balance (Hedder Essential nu. Redigeret) fra Bedre Nætter er en helårsdyne af høj kvalitet, som passer til langt de flestes behov og ønsker", og efterfølgende skriver de at "Du får altså høj kvalitet til en god pris".

Og Sengeguruen.dk kalder den for en "Billig kvalitetsdyne" og udtaler at "Dynen er ikke alene konkurrencedygtig på prisen, men også på kvaliteten".

Du kan altså være sikker på, at med denne dyne, får du rigtig meget for dine penge.

Specifikationer

 • Størrelser: 140x200, 150x210, 200x220 & 240x220 cm.
 • Bolster: 100% bomuldscambric
 • Fyld: 90% andedun og 10% småfjer
 • Certifikater: NoMite, DownAfresh & OEKO-TEX klasse 1
 • Helårsdyne
 • Bæreevne: 650 (Gammel skala: 10)
 • Kantbånd: Hvid satin
 • Vaskbar ved 60 grader

*Vi kan modtage et mindre beløb ved eventuelle salg som følge af vores henvisninger, derfor skal disse betegnes som reklamer

Hvilken dyne skal du vælge?

Når du skal købe en dyne, anbefales det ikke at du bare købe den bedst i test dyne, der er, selvom det kan virke som det mest oplagte for dig.

For vi er jo forskellige, og det kan være, at dine behov er nogle andre, end dem der bliver lagt vægt på i en dyne test.

Derfor er det en god ide, at du sætter dig lidt ind i, hvad du kan forvente dig af en dyne, og tænker over, hvad dit behov er, inden du træffer dit valg af dyne.

Dermed kommer dit køb af dyne til at være et, som du er glad for i mange år fremover. For din dyne kan netop holde i mange år, hvis du sørger for at passe godt på den.

Er du træt af din gamle seng, og kunne du tænke dig, at nyde godt af alle elevationssengens fordele? Læs vores guide til den bedste elevationsseng her

Vær opmærksom på dynens bæreevne

Dyners bæreevne er et udtryk for, hvor varm og isolerende en dyne er. Skal du bruge en dyne som helårsdyne eller vinterdyne, er det derfor vigtigt, at den har en høj bæreevne.

Der findes to skalaer, der beskriver bæreevne. Den gamle skala går fra 1 til 16, hvor 16 er det bedste og mest isolerende. Den nye skala går fra 100 til 1100, hvor 1100 er det mest isolerende.

Vi har i denne guide brugt den nye skala, men hvis du kun er bekendt med den gamle skala, så kan du se den herunder.

 • Gammel bæreevne 9 svarer til 585 på den nye skala
 • Gammel bæreevne 10 svarer til 650 på den nye skala
 • Gammel bæreevne 11 svarer til 725 på den nye skala
 • Gammel bæreevne 12 svarer til 800 på den nye skala
 • Gammel bæreevne 13 svarer til 850 på den nye skala
 • Gammel bæreevne 16 svarer til 1100 på den nye skala

Jo højere en dynes bæreevne er, jo bedre isolerer den. Dog skal den samtidig også være luftig og let.

Det er faktisk luften i dynen, der sørger for at holde dynen varm. Bæreevnen beregnens ud fra to faktorer, nemlig kvaliteten af dunene, samt dynens vægt målt i gram.

Du er måske allerede klar over at dyner med edderfugledun er dyre. Dunene fra edderfugle er nemlig også dem der isolerer og varmer bedst, og derfor har de også den højeste bæreevne, når vi taler dyner.

Edderdun er faktisk både det varmeste og letteste råmateriale i verdenen.

Derefter kommer dun fra gæs og moskusænder. Til sidst på listen kommer dyner med andedun. De har den laveste isoleringsevne, og det er normalt også dem de billige dyner er stoppet med.

Hvor varm en dyne du har brug for, afhænger både af, hvornår på året du skal bruge den, og hvor varmt du gerne vil have det om natten.

Nogle dyner egner sig bedst til at blive brugt om sommeren, andre om vinteren, mens nogle dyner er så gode til at regulere temperaturen, at du kan bruge dem hele året.

Derudover skal dit valg dynens bæreevne også æfhænge af, hvilken kropstemperatur du har om natten, og hvilken temperatur der er i rummet, hvor du sover.

De fleste foretrækker at sove i et rum, hvor der er omkring 18-20 grader. Nogle sveder meget om natten, mens andre fryser.

Har du det tit varmt om natten, kan du typisk sove med en sval dyne hele året.

Hvor allergivenlig skal dynen være?

Alle folk med allergi ved hvor meget arbejde det kræver at holde sit hjem rent for støvmider mm. Og et sted de rigtig godt kan lide at bo er i dit sengetøj.

Det ved producenterne heldigvis godt, og derfor produceres der flere og flere allergivenlige senge, dyner og sengetøj.

Et lille trick kan være at gå efter en dyne som kan vaskes ved 60 grader. Det er nemlig temperaturen der gør, at du kan vaske alle støvmider og andet snavs ud af dynen.

De fleste dyner i god kvalitet er fremstillet, så de er så allergivenlige som muligt. Det er for eksempel med et NoMite bolster, der betyder, at der ikke kan leve støvmider i dynen.

Dertil hjælper allergivenlige dyner dig med at holde husstøvmider ude af dit soveværelse. Er du allergisk over for husstøvmider, så er der ingen tvivl om du skal vælge en allergivenlig dyne.

Er du allergisk over for fjer, skal du selvfølgelig være særligt opmærksom på, hvilken form for materiale du vælger dyne i.

Langt de fleste dyner er dundyner, der bliver fremstillet med dun fra enten ænder eller gæs. Plantematerialet kapok kan dog i tilfælde af allergi mod fjer være et godt valg for dig.

Hvor stor skal dynen være?

Størrelsen på dynen er selvfølgelig også afgørende for, hvor behageligt det bliver for dig at sove med den.

I længden skal dynen være mindst 20-30 cm længere, end du er høj.

Bredden afhænger hovedsageligt af, om I skal sove en eller to under den.

Vælger I en dobbeltdyne, er det en god ide at overveje, om I skal vælge en med ekstra bredde.

De fås med en bredde på helt op til 240 cm, hvilket kan gøre det mere behageligt at sove sammen under den.

Her skal du dog måske også lige tage med i overvejelserne, hvor bred din seng egentlig er. Er din seng f.eks 140 cm bred, så er en dyne på 240 cm måske lige i overkanten.

Hvor længe holder en dyne?

Hvis du passer godt på din dyne og sørger for at ryste, lufte og vaske den, kan du have glæde af den i mange år fremover. Typisk mellem 10 og 15 år, hvis du passer godt på den, og endnu længere hvis du vælger en af de bedste dyner..

Ligesom med så meget andet, så er det en god idé at vælge en dyne i god kvalitet, da den holder længere tid end en billig dyne.

Du kan være heldig at finde et godt dyne tilbud, så du kan få en kvalitetsdyne til en rigtig god pris.

De fleste forhandlere har altid gode tilbud på dyne. Mange dyner på tilbud har helt op til 60% rabat på prisen, så der kan være mange penge at spare.

Du bør vaske din dyne mellem to og fire gange om året. Antallet kommer an på, om du sover med den hele året, eller kun i en bestemt sæson, altså enten sommer eller vinter.

Det er forskelligt, hvordan dynerne skal vaskes. Det kommer an på, hvilken form for fyld der er i dynen. Derfor bør du altid læse instruktionerne grundigt, inden du vasker din nye dyne.

I denne video kan du se hvordan det anbefales at du vasker din Ringsted dundyne

3 gode råd til hvordan du passer godt på din dyne

For at sikre at din dyne er mest komfortabel og holder i længst tid, så er det en god idé at følge nogle simple råd. Gør du det, så sikre du dig at din dyne holder så længe som muligt.

Det er en god idé at ryste en ny dyne når du får den. Det skyldes at dynen ligger sammenfoldet i butikken eller på et lager, og derfor skal fyldet have lov til at rette sig ud ordentligt.

Efter du har givet den en ordentlig rystetur, så skal du lade den ligge et varmt sted.

Du skal ikke banke din dyne med en tæppebanker eller lignende, da det kan knække dunene. Du skal heller ikke hænge den over tørresnoren.

Det kommer nok ikke som en overraskelse for dig, men det er meget vigtigt at vaske sin dyne med nævnte mellemrum, specielt hvis du lider af støvallergi.

Det anbefales at du vasker alt fra din seng, så alle støvmiderne forsvinder. Gør du ikke det, så kan du risikere at de bliver siddende i det du ikke vasker, og dermed hurtigt breder sig til det nyvaskede.

Når du vasker din dyne, så skal du gøre det på et skåneprogram og på maximalt 60 grader.

Det kan være en god idé at putte et par tennisbolde med ind i vaskemaskinen, når du vasker din dyne, da de sørger for at dunene ikke klumper sig sammen.

Et smart trick er at du kan veje dine dyne og hovedpude inden du vasker dem. Derved ved du hvornår de er tørre og klar til at blive lagt ind på sengen igen.

Du skal også huske af rede din seng om morgenen. Det hjælper nemlig dunene med at blive jævnt fordelt, og derved kommer de hurtigere af med den fugt de har samlet i løbet af natten.

Det anbefales desuden at du ikke bruger et sengetæppe, da det gør at både din seng og din dyne har svært ved, at komme af med den fugt, du har afgivet i løbet af natten.

Fordi du kan have glæde af din dyne i så lang tid, er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at tænke dig grundigt om, inden du køber en.

Ved at have læst denne test af dyner håber vi, at det bliver nemmere for dig at træffe det rette valg.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken dyne er den bedste?

Vi har i denne test fundet 6 gode dyner fra danske forhandlere. Vi har kigget nærmere på dynernes komfort, kvalitet, allergivenlighed og handelsbetingelser. Ud fra disse parametre har vi valgt at kåre Mayan til at være den bedste dyne i denne guide.

Hvilken dyne er den bedste til prisen?

Vi har også kigget nærmere hvilken dyne der er bedst til prisen, uden at den går ned på kvaliteten. Vi har fundet frem til at Hugged bambusdyne er det bedste køb til prisen.

Hvorfor købe en god dyne?

Hvis du ikke har en dyne der passer til din krops behov, så kan det hurtigt blive svært at få en god nattesøvn. Derfor er det også vigtigt at du vælger den korrekte dyne ud fra dine behov, ellers vil du have en tendens til at vågne træt og uoplagt hver morgen.