Springmadras test

En springmadras kan bruges i mange senge og giver dig en god samt korrekt støtte, når du sover. Det er dog vigtigt, at du lytter til din krop, så du kan finde den der passer bedst til lige præcis dig.

Her kan du læse om fem forskellige former for springmadrasser og en guide til, hvordan du kan vælge den helt rette og bedste springmadras for dig og din krop.

Hvilken springmadras, du vælger til din seng, er helt afgørende for, at du kommer til at få en god nattesøvn. Men hvordan er det nu lige, at du finder frem til den bedste for dig?

Måske er du på udkig efter gode tilbud på madrasser - Tilbud findes der mange af, men det er vigtigt at du ved hvilke egenskaber de har, da din krop er unik og måske ikke har behov for ekstra komfort.

test af madrasser

Guide til den bedste springmadras for dig og din krop

Det kan du blive meget klogere på i vores guide til den bedste springmadras. Her beskriver vi fem gode madrasser, som du bør se nærmere på.

Derudover kan du også finde en guide til, hvordan du vælger den rigtige springmadras.

For det er slet ikke sikkert, at den rigtige madras for dig, er den, som vi har kåret til den bedste madras i guiden. Det er nemlig forskelligt, hvad vi hver især har brug for.

Derfor er det også vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv, og hvad din krop har brug for. Det er med til at gøre, at du får den bedst mulige madras og dermed den bedst mulige søvn.

For springmadrassen er afgørende for, hvordan du sover. Har du ikke valgt den bedste madras til din seng, kan du ende med at få ondt i ryggen på grund af sengen. Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at finde frem til den helt rette form for madras.

Madrasserne, i denne guide til den bedste springmadras, er fra BedrenætterSengefabrikkenSengetidNordicDream og Dinseng.

Vi anbefaler disse springmadrasser

BN Latex springmadras

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 komfortzoner med individuelle pocketfjedre

Tromsø springmadras

Bedst til prisen
 • Gratis levering
 • 5 komfortzoner

BN latex springmadras (bedst i test)

BN Latex springmadrasser adskiller sig fra andre springmadrasser ved at have langt flere pocketfjedre per kvadratmeter. Hvor en normal springmadras for det meste, har mellem 200-250 pocketfjedre pr. m2, har denne springmadras hele 300 pr. m2.

Det er med til at give din krop langt bedre støtte og gør derfor, at du kommer til at sove bedre. Det er også en af grundene til, at vi har kåret den til bedst i test.

Pocketfjedrene gør det muligt at dele madrassen op i hele syv komfortzoner. Dermed får du en differentieret støtte ned igennem kroppen. Din krop har brug for mere støtte der, hvor den vejer mest, og det kan de syv komfortzoner netop give den.

Du får en dybere søvn, når din krop har den rette støtte.

Udover pocketfjedrene er der også et lag af latex på de steder, hvor din krop har brug for ekstra støtte. Latex er et spændstigt og elastisk materiale, der hjælper med til at give din krop mere modstand på de tunge områder.

Springmadras med sundt og allergivenligt sovemiljø

Bolsteret på madrassen er AEGIS behandlet. Det er en antibakteriel behandling, der hjælper med at holde husstøvmider og bakterier ude af madrassen. Dermed får du en madras, der er langt sundere for dig at sove på.

Rigtig mange udvikler nemlig allergi over for husstøvmider, blandt andet fordi der er for mange af dem i deres seng.

Har du allerede allergi over for husstøvmider, er det særligt vigtigt, at du holder øje med, at madrassen er allergivenlig. På den måde kan du få en god nats søvn, hvor din allergi ikke bliver udløst.

Hvad synes andre om madrassen?

Et af de bedste parametre til, at vurdere kvaliteten af en vare er, at kigge på tidligere kunders anmeldelser af den. Denne springmadras har i skrivende stund fået 70 anmeldelser af købere. De har samlet givet den en vurdering på 5 ud af 5 stjerner! Det er et særsyn, og så må der være noget om snakken.

Er du ikke overbevist endnu? Lad os kigge på hvad andre eksperter siger om denne madras; Sov-bedre.dk skriver følgende "Kombinationen af fjedrene og skummet er med til at skabe en kvalitetsmadras, der kan holde og sikre dig god komfort i mange år. Der er ikke mange springmadrasser i denne prisklasse, der kan prale af at være af lige så høj kvalitet som denne model".

Sove.nu stemmer i med denne bemærkning; "En madras med lang holdbarhed og overlegen komfort, i en kvalitet hvor du normalt skal give væsentlig mere".

Vi slutter af med Senge-testeren.dk, der er enig med de andre og har givet springmadrassen følgende overskrift; "Kvalitetsmaterialer i verdensklasse og optimal affjedring".

Går du op i kvalitet, og ved har brug for ekstra komfort, så er det her måske den rigtige madras. "Bedst i test" prisen går i denne omgang til BN Latex springmadrassen, da den har lidt mere end de andre, og fås til en fornuftig pris.

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af madras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm
 • Højde: 22 cm
 • 25 års garanti på fjederbrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast
 • Bolster er behandlet med AEGIS antibakteriel
 • 7 komfortzoner med individuelle pocket fjedre
 • Antal fjedre pr. kvm: 300

Tromsø springmadras (bedst til prisen)

Disse springmadrasser fra Tromsø har en virkelig god kvalitet og har samtidig en meget rimelig pris. Derfor har vi valgt at kåre den til bedst til prisen i vores guide til den bedste springmadras.

Den har 261 pocketfjedre per kvadratmeter og fem komfortzoner. Nogle af zonerne indeholder latex, hvilket er med til at gøre dem ekstra trykaflastende. Dermed sover du langt bedre.

Samtidig er latex et meget åndbart materiale, hvilket er vigtigt af to grunde. Først og fremmest gør det madrassen mere behagelig for dig at sove på, fordi latexen er ventilerende. Mange har problemer med at sove, fordi de får det for varmt.

Derudover gør latexen også, at din madras kan holde i længere tid. Ophobning af fugt i madrassen er nemlig en væsentlig faktor i forhold til, at du ikke længere kan have din madras. Med en åndbar madras er det netop nemmere for madrassen at slippe af med fugten.

Slidstærk møbeltekstil får madrassen til at holde længere

Madrassen er syet ind i et møbeltekstil, der beskytter den og får den til at holde længere. En madras kan hurtigt blive beskidt, hvis der ikke er et ordentligt bolster på. Med dette bolster kan madrassen netop få ekstra beskyttelse, så den kan holde i mange år fremover.

Bolsteret er syet med kuvertsyning, hvilket giver en flot finish på madrassen. Du kan vælge mellem, om du vil have et bolster i sand, antracitgrå eller grå.

Dette er helt sikkert et rigtig godt springmadras tilbud, og er en af de bedste madrasser til denne pris.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm
 • Højde: 20 cm
 • Farver: Antracitgrå, grå & sand
 • 5 komfortzoner med intelligent pocket fjedre
 • Antal fjedre pr. kvm: 261
 • 10 års garanti på fjederbrud
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast
 • Bolster: møbeltekstil med kuvertsyning

7 zonet springmadras fra NordicDream

Denne madras er også fremstillet med airflowskum, der er med til at lede fugten væk og dermed give den en længere levetid. Din madras kan nemt holde i 10 til 15 år, hvis du sørger for at passe godt på den.

Udover airflowskum består madrassen også af pocketfjedre, hvilket sikrer, at den har 7 komfortzoner. Dermed kan din krop få den støtte, som den har brug: Dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, mens din lænd kan blive holdt oppe.

Har du ikke en ordentlig madras, kan det have stor betydning for dit helbred. I værste fald kan det faktisk føre til, at du får problemer med ryggen.

Praktisk stof på ydersiden

Det er dog ikke kun indholdet af madrassen, der er praktisk. Madrassens bolster er skabt af praktisk møbelstof, og du har mulighed for at vælge mellem enten antracit eller lysegråt, dyb blå eller sand farvet

Det kraftige stof giver et beskyttende lag om madrassen, så den ikke bliver beskidt.

På madrassens flader er skabt en antiskrid effekt, der hjælper med at holde topmadrassen på plads. Dermed behøver du ikke kæmpe med at skulle lægge den på plads.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200 cm, 90x210 cm, 120x200 cm og 140x200 cm
 • Farver: lysegrå & dyb blå, antracit og sand
 • 7 komfortzoner
 • Bolster af slidstærkt møbelstof
 • 25 års garanti på brud på fjedrene
 • Skabt med antibakteriet airflowkum
 • Antiskrid, så topmadrassen ikke glider af

Essence springmadras

Denne springmadras er skabt med cooltexskum, der fører fugten væk fra madrassen. Det er vigtigt for at give madrassen en lang levetid.

Hvis der ophober sig fugt i madrassen, vil det nemlig få den til at sætte sig. Dermed er du nødt til at skifte den ud hurtigere.

Madrassen er fremstillet med enten pocket- eller multipocket fjedre.

Vælger du en medium eller fast madras, er de fremstillet med pocketfjedre, mens en ekstra fast madras har multipocket fjedre. De sidstnævnte er mindre og sidder tættere, hvilket giver en fastere madras.

Fordi der er flere fjedre i en ekstra fast madras, er de dyrere end de to andre former for madrasser. Har du brug for en ekstra fast madras, er det dog vigtigt, at du bruger pengene på den, så du kan få den højest mulige grad af komfort.

Holdbart møbelstof og antiskrid effekt

Madrassen er indsyet i et kraftigt møbelstof, der beskytter den mod snavs og slid. Det er med til at forlænge madrassens levetid.

Derudover har madrassens overflade en antiskrid effekt. Den sikrer, at din topmadras bliver liggende, hvor den skal. Den kan ellers nemt rykke sig rundt, når du sover.

Du bør altid bruge en topmadras på din springmadras. Det er både med til at gøre den mere behagelig og skåne den for fugt.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm
 • 25 års garanti
 • 5 komfortzoner
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast
 • Skabt med cooltexskum, der fører fugten væk
 • Antiskrid så en evt. topmadras ikke rykker sig

Signatur springmadras

Ønsker du en madras, der i høj grad kan hjælpe dig med at holde en jævn temperatur natten igennem, er denne en mulighed. Den er nemlig temperaturregulerende, så du ikke kommer til at få det for varmt, når du sover.

Springmadrasser fra Signatur er af høj kvalitet, og denne seng er inge undtagelse. De har valgt at bruge lækre materialer til at producere denne seng. Det udmønter sig blandt andet ved at Signatur Springmadrasser en perfekt ventilation og køling.

Polstret på springmadrassen er udformet i smart og unikt cooltex-skum, som er med til at give dig en ekstra god kølingseffekt. Det betyder at hvis du har en tendens til at have det meget varmt om natten, eller sveder meget, så kan denne seng være med til at hjælpe med at give dig en kølende effekt, og derved svede mindre.

Har du problemer med det nu, er madrassen derfor i høj grad værd for dig at overveje.

Derudover har madrassen en smart antiskrid effekt på oversiden. Den sikrer, at topmadrassen bliver liggende oven på madrassen. Dermed undgår du, at du jævnligt skal rykke på topmadrassen for at få den til at ligge rigtigt.

Det kan være en lille, men daglig irritation. Det slipper du heldigvis for med den smarte antiskrid effekt.

Er antiskrid ikke indbygget i springmadrassen, kan du være nødt til at købe et særligt underlag, så topmadrassen bliver, hvor den skal. Derfor er det netop så smart, at der er antiskrid på denne topmadras.

Fem komfortzoner sikrer høj komfort

Derudover er madrassen skabt med pocketfjedre eller multipocket fjedre alt efter fastheden. Fjedrene gør, at madrassen har fem komfortzoner, der støtter din krop på forskellig vis. Stederne hvor du har behov for ekstra støtte er blandt andet ved dine hofter, lænd, skuldre og nakke.

Får du ikke den korrekte støtte på disse steder, så kan det resultere i en dårlig nats søvn, som kan give eko igennem hele din dag efterfølgende. Derfor er det altid en god idé at gå efter en springmadras der har komfortzoner.

Det er med til at gøre, at din krop kan få den støtte, som den har brug for.

De forskellige dele af din krop har nemlig brug for forskellige former for støtte. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give dem det. Det er med til at sikre dig en langt bedre søvn.

Springmadrasser fra Signatur kan desuden vendes, og derved har du nemt ved at rengøre den og det forlænger desuden også levetiden på disse springmadrasser.

Specifikationer

 • Størrelser: 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm
 • 5 komfortzonermed pocket fjedre eller multipocket fjedre
 • Vendbar og temperaturregulerende
 • Antiskrid, så topmadrassen ikke glider af
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast

Hvilken springmadras skal jeg vælge?

hvilken madras skal man vælge

Når du skal vælge en springmadras, skal du ikke bare se på, hvilken der er blevet kåret til bedst i test eller efter en billig springmadras . En af de billige springmadrasser har måske ikke de egenskaber, som opfylder dine behov.

En god madras er nemlig den madras, der passer til din krop. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i den, når du ser på de forskellige former for madrasser.

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en springmadras med den rette fasthed. Det er afgørende for, hvor meget støtte du får fra madrassen.

De fleste vil umiddelbart foretrække en blødere madras, end de egentlig har brug for. Men med tiden vil du klart blive gladest for at have valgt den helt rigtige fasthed.

Fastheden afgøres blandt andet af fjedrene i madrassen.

I en medium og en fast madras er der pocket fjedre, mens der er i en ekstra fast madras er multipocket fjedre. Multipocketfjedrene er mindre end pocketfjedrene og sidder tættere. Det giver en mere fast madras.

Overvejer du at skifte hele sengen i stedet for kun madrassen? Tag et kig på vores guide til den bedste seng.

Hvilken størrelse springmadras skal jeg vælge?

Der findes nogle retningslinjer til hvilken størrelse springmadras man skal vælge. Dette skal dog tages med forbehold, da du selv ved hvordan og hvor meget plads du bruger når du skal sove.

Sengene vi har testet i denne guide har følgende mål:

BN latex

 • Springmadras 80x200 cm
 • Springmadras 90x200 cm
 • Springmadras 90x210 cm
 • Springmadras 120x200cm
 • Springmadras 140x200 cm
 • Springmadras 160x200 cm
 • Springmadras 180x200 cm

Tromsø Springmadras

 • 80X200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

Signatur Springmadras

 • 90x210 cm
 • 12x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm

Essence Springmadras

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm

5 zonet pocket fjedre springmadras fra Soveland

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm

Sådan vælger du den rette fasthed

Du kan få madrasserne i enten medium, fast eller ekstra fast. For at finde frem til den rette fasthed skal du se på, hvor meget du vejer.

 • Dig under 75 kilo skal bruge en medium madras.
 • Dig mellem 75 og 95 kilo skal bruge en fast madras.
 • Dig over 95 kilo skal bruge en ekstra fast madras.

Det er vigtigt, at du køber den form for madras, som din krop har brug for. Det er afgørende for, at din krop, særligt din ryg, får den støtte, som den har brug for.

Selvom du skal betale flere penge for at få en ekstra fast madras, er det altså pengene værd i det lange løb.

Har du meget brede hofter eller meget brede skuldre, kan der dog være en undtagelse til reglen. I det tilfælde kan det nemlig være bedst for dig, at du vælger en madras, der er blødere, end du ellers ville have gjort.

En blødere madras giver nemlig dine hofter og dine skuldre mulighed for at synke ned i underlaget, så din rygrad bliver holdt lige.

Sovestilling kan også have betydning for madrassens fasthed

Udover hvor meget du vejer, kan måden, du sover på, også spille ind i forhold til, hvilken fasthed du har brug for.

Det bedste er, at du sover på ryggen, da det er den mest afslappende stilling for dig at sove i. I det tilfælde kan du bare holde dig til fasthederne i forhold til din vægt.

Sover du på siden, skal du være opmærksom på, at du vælger en madras, der gør det nemt for dine hofter og skuldre at synke ned i underlaget. Det kan derfor kræve en lidt blødere madras, når du ligger på siden.

Foretrækker du at sove på maven, er det derimod en god ide, at du sørger for at vælge en fastere madras. Er madrassen for blød, vil din lænd komme til at bøje for meget nedad. Dermed kan du få ondt i lænden, når du vågner om morgenen.

Har du tit ondt i ryggen når du vågner? En elevationsseng kan være svaret for dig. Du kan finde vores guide til den bedste elevationsseng her.

Madrasser er et individuelt valg

Som du kan se, er der altså mange forskellige faktorer, der spiller ind i forhold til at vælge en madras. Derfor er det selvfølgelig også et individuelt valg, hvilken madras der passer til dig.

Er I et par, der skal se på nye madrasser til jeres seng, er det derfor bedst, at I hver især udvælger en madras. På den måde kan I opnå størst mulig komfort.

Når I skal have to madrasser, skal de mindst være 80 cm brede, så I ikke kommer til at støde ind i hinanden, når I skal vende jer. De fleste foretrækker dog 90 cm i bredden pr. madras. Det vil give en seng på 180 cm i bredden, hvilket også er det mest populære valg som dobbeltseng.

To madrasser vil også løse problemet med, at der er en af jer, der vågner, når den anden vender sig. Med to madrasser kan du næsten ikke mærke, at din partner vender sig i sengen.

Du kan finde flere gode tips til valg af madras i denne artikel fra Samvirke.dk.

Madras med komfortzoner er altid at foretrække

Når du skal vælge en madras, lige meget om det er en springmadras eller ej, bør du altid gå efter en madras med mindst fem komfortzoner.

Det betyder, at fjedrene er skabt, så de kan danne en forskellig støtte til din krop ned igennem madrassen. Dit hoved og dine ben vil altså få en anden støtte end dine hofter og dine skuldre.

Her i guiden kan du vælge mellem springmadrasser med fem og syv komfortzoner. Der er en mærkbar forskel på en madras med komfortzoner i forhold til en uden.

For eksempel vil du sove dybere, og du vil vende dig færre gange i løbet af natten, når du sover på en madras med komfortzoner.

I vores guide har vi medtaget madrasser, der alle har mindst fem komfortzoner. Dermed kan du være sikker på, at din krop får en god og varieret støtte, når du vælger en af vores madrasser.

Sørg for at passe godt på din madras

Madrasserne i vores guide kan alle holde i mange år, hvis du sørger for at passe godt på dem. Det gør du først og fremmest ved at beskytte din madras mod fugt.

Vi afgiver alle fugt, når vi sover, og hvis den ophober sig i madrassen, kan du slet ikke have glæde af den i så lang tid, som du ellers ville.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at beskytte din madras med en god topmadras. Den er nemmere at vaske og billigere at skifte ud. Derfor er det bedre, at størstedelen af fugten havner i den.

Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en dyne i et godt materiale, så fugten også har mulighed for at forsvinde den vej.

Endelig er det også vigtigt, at du sørger for, at fugten kan forsvinde ud under sengen. Mange bruger pladsen under deres seng til opbevaring, men på den måde bliver det sværere for fugten at forsvinde.

Det kan i sidste ende være med til at forkorte din springmadras’ levetid.

Når du har brugt din madras i nogle år, vil den ikke have den samme fasthed, som den havde tidligere. I det tilfælde er det nemt med en springmadras, at du vender den om. Dermed kan du bruge den anden side i en årrække og på den måde give madrassen en længere levetid.

Skift madras, når der er behov for det

Selvom du kan gøre meget for at få din springmadras til at holde i mange år, er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at skifte den, når der er brug for det.

Har du din madras i 10 eller 15 år, kan din krop jo have ændret sig meget, og det kan derfor være en helt anden form for madras, som den har brug for.

For eksempel er det meget sandsynligt, at du har taget på eller tabt dig over en periode på 10-15 år. Det betyder, at du altså nu har brug for en anden fasthed i din madras.

Selvom madrassen var den rigtige fasthed, da du købte den, bliver den jo ikke ved med at være det, hvis din kropsvægt ændrer sig.

Holder du vægten, kan du mærke, at det er tid til en ny madras, når den gamle bliver for blød. Hvis din numse og dine ben begynder at synke for meget ned i madrassen, og det bliver for nemt for dig at få en hånd ind under lænden, er den blevet for blød.

Du kan få endnu mere viden om madrasser i denne video fra den engelske forbrugerorganisation Which

Det hjælper ikke at prøve madrassen i 5 minutter

Når du køber madrasser på nettet, har du selvfølgelig ikke mulighed for at prøve den i virkeligheden inden købet. Det kan afskrække nogle fra at købe madrassen på nettet. Men det gør faktisk ikke så meget, om du har prøvet madrassen i virkeligheden eller ej, inden du køber den. Der går nemlig fra cirka en måned og helt op til 3 måneder, inden din krop har vænnet sig til en ny madras.

Derfor er det vigtigt – lige meget om du handler på nettet eller ej – at du køber en madras, hvor du har mulighed for at ombytte den til en anden fasthed.

Du har typisk mulighed for at ombytte madrassen til en anden fasthed inden enten 30, 60 eller 100 dage. Dermed har du altså god tid til at prøve madrassen af og finde ud af, om det er den rette for dig.

Når du får madrassen hjem, er det altid en god ide, at du starter med at teste fastheden ved at lægge dig på ryggen på madrassen. Derefter skal du prøve at føre en hånd ind mellem din lænd og madrassen.

Det skal være til at gøre for dig, men du skal også kunne mærke, at madrassen gør modstand, når du gør det. Er de kriterier opfyldt, har du fundet frem til den rette fasthed.

Med vores guide til den bedste springmadras håber vi, at det vil være nemt for dig at finde frem til den rette form for madras. Med den lange prøvetid som nogle af forhandlerne tilbyder kan du derefter være sikker på, at du finder frem til den rette fasthed, der passer til din krop.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken springmadras er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste springmadrasser. Vi har ud fra kriterier såsom komfort, kvalitet, pris og handelsbetingelser fundet frem til en vinder af de 5 springmadrasser. Den bedste springmadras i vores guide er BN Latex springmadras.

Hvilken springmadras er den bedste til prisen?

Ikke alle har råd til at købe en dyr springmadras, derfor har vi også kigget nærmere på hvilken springmadras der er bedst til prisen. Vi har fundet frem til at Tromsø springmadras, der er en rigtig god springmadras, er bedst til prisen netop nu.

Hvorfor købe en god springmadras?

En springmadras er grundstenen i din seng. Det er den der giver dig der korrekte støtte, når du skal sove. Derfor er det også vigtigt at kvaliteten af din springmadras er god, da det ellers kan påvirke din nattesøvn, og du derved vil føle dig øm i kroppen, træt i hovedet og generelt bare uoplagt.