Springmadras test - Komplet guide til den bedste madras

En springmadras kan bruges i mange senge og giver dig en god samt korrekt støtte, når du sover. Det er dog vigtigt, at du lytter til din krop, så du kan finde den der passer bedst til lige præcis dig.

Her kan du læse om seks forskellige madrasser og en guide til, hvordan du kan vælge den helt rette og bedste springmadras for dig og din krop.

Hvilken du vælger til din seng, er afgørende for, om du får en god nattesøvn. Men hvordan er det nu lige, at du finder frem til den bedste for dig?

Springmadrasserne i denne guide er fra Emma, BedrenætterSengefabrikkenNordicDream & Drømmeland.

test af madrasser

Vi anbefaler disse springmadrasser

Emma Diamond springmadras

Bedst i test
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • Diamond Degree® skum, pocketfjedre & 5 dynamiske komfortzoner
 • 25 cm tyk

Senses springmadras

Bedst til prisen
 • 100 dages prøvetid - Fuld tilfredshed eller pengene tilbage
 • 7 bedre™ zoner, 3 typer pocketfjedre & 3 forskellige fastheder
 • 18 cm tyk

Guide til den bedste springmadras for dig og din krop

Det kan du blive meget klogere på, i vores guide til den bedste springmadras. Her kigger vi nærmere på seks gode springmadrasser, som du også bør se nærmere på.

Derudover kan du også finde en guide til, hvordan du vælger den rigtige springmadras.

For det er slet ikke sikkert, at den rigtige springmadras for dig, er den, som vi har kåret til den bedste madras i guiden. Det er nemlig forskelligt, hvad vi hver især har brug for, og der findes mange typer madrasser.

Derfor er det også vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv, og hvad din krop har brug for. Det er med til at gøre, at du får den bedste madras og dermed den bedst mulige søvn.

For springmadrassen er afgørende for, hvordan du sover. Har du ikke valgt den bedste madras til din seng, kan du ende med, at få ondt i ryggen på grund af sengen.

Det er derfor vigtigt, at du tager dig tid til at finde frem til den helt rette form for madras.

Måske er du på udkig efter gode tilbud på madrasser - Tilbud findes der mange af, men det er vigtigt, at du ved hvilke egenskaber de har, da din krop er unik.

Emma Diamond springmadras (Bedst i test)

Vi har testet madrassen, og selvom vi i forvejen havde en god madras, så var det en stor forskel, at skifte til Emma Diamond.

Da vi for ca 4 år siden, købte vores gamle madras, tog det os omkring 1 måned, før vi havde vænnet os til den. Med Emma's madras var der ingen tilvænningsperiode overhovedet.

Vi sov godt, bedre end før, fra nat 1!

Vi har nu sovet med Emma Diamond madrassen i næsten 1 år, og den både føles og ser ud, som den gjorde dag 1.

Det er også en af grundene til, at vi har kåret den til bedste springmadras.

Diamond Degree® teknologi i perfekt samarbejde med pocketfjedre

I Emma madrassen er der den pefekte kombination af pocketfjedre, inddelt i komfortzoner, og 3 forskellige typer skum.

Den 25 cm tykke madras består af 6 forskellige lag, når man tæller bund- og topbetrækket med.

Det øverste lag, under det åndbare og vaskbare betræk, består af det såkaldte Diamond Degree® skum. Det er en af de vigtigste komponenter i denne madras.

For at sove godt, er den rette temperatur vigtig, og med Emma's Diamond Degree® skum bliver temperaturen perfekt reguleret til optimal søvn. Skummet er særdeles godt til at fjerne overskydende varme.

Det næste lag i madrassen består af et ergonomisk skumlag, som er designede til at tilpasse sig din krop, uanset hvordan du sover.

Det 4. lag, som er det tykkeste lag, består af dynamiske pocketfjedre, opdelt i fem ergonomiske komfortzoner. Det er disse fjedre der sørger for, at madrassen giver den korrekte støtte til, de forskellige punkter på din krop.

Det er også disse fjedre som sørger for, at du kan vende og dreje dig, uden at det forstyrrer din partner i sengen.

Som det 5. lag har vi den tredie type skum. Det hedder HRX (High Resilience skum) og er en form for høj-elastisk koldskum. HRX skum findes i forskellige fastheder og her er der anvendt 3 forskellige. Det gør, at madrassen tilpasser sig endnu bedre til din krop.

Det nederste lag er det åndbare bundbetræk, som sikrer at madrassen kan ånde. Samtidig er der to praktiske håndtag indbygget i betrækket, så du nemt og hurtigt kan lægge madrassen på plads.

Emma Diamond springmadras de forskellige lagForskellen på Emma Diamond og de andre springmadrasser

Vi synes, at forskellen på Emma madrassen og de andre springmadrasser, vi har prøvet, er for det første, at med Emma var der ingen tilvænningsperiode. Det var god søvn fra nat 1.

Derudover synes vi Emma Diamond er bedre til, at holde en god temperatur i løbet af natten. Og selvom den "kun" har fem komfortzoner, hvor de fleste andre gode springmadrasser har syv, så gør det ingen forskel. Den yder stadig individuel og optimal støtte, på alle de rigtige steder af kroppen.

Desuden slipper man med Emma madrassen for, at tage stilling til hvilken fasthed man har behov for. Madrassen passer nemlig til alle vægtklasser og kropsformer.

Et bevis på dette er, at vi sover 2 personer på madrassen og selvom vi ikke er i samme vægtklasse, føler vi begge, at vi får optimal støtte. Faktisk synes vi, at vi får endnu bedre støtte end før, hvor vi ellers havde 2 forskellige fastheder, baseret på vores vægt.

Det bringer yderligere den fordel med sig, at der ikke er en irriterende revne i midten af sengen, da den består af én stor kerne.

Vi havde desuden frygtet, grundet de 2 lag skum ovenpå pocketfjedrene, at man ville mærke når den anden part i sengen rykkede sig, men det viste sig at være ubegrundet. Der er ingen af os, der har lagt mærke til bevægelser fra den anden.

Du behøver ikke tage vores ord for det...

Emma Diamond springmadras test hjemme

Vi er langtfra de eneste der, har ladet os forføre af Emma's madrasser. Faktisk er Emma's original madras Europas mest prisvindende madras, med 3 bedst i test titler 3 år i træk, hos det anerkendte svenske medie Testfakta.

Den har nemlig vundet de 3 sidste år og med en score på 8,1, er den langt foran nummer 2 på listen. Du kan læse mere om testen her.

Hvis vi tager et kig på andre der har købt Emma madrasser, så er det også overordentlig tilfredse kunder.

F.eks skriver Tove at "Vi var på jagt efter en ny madras og var lidt betænkelig ved at vælge en "uprøvet" madras. Vi læste diverse tests og besluttede at prøve indenfor de 100 dages prøveperiode. Det er absolut ikke nødvendigt at sende tilbage. madrassen ankom 2 dage efter bestilling til en god pris - og aldrig har vi ligget så godt. VI har haft senge til 50.000 men ligger bedre i denne Emma Std madras og med en 180*200 seng i ét stykke modsat alle andre der har syet to enheder sammen er det bare en drøm. Vi er spændte på hvordan den er over de næste år, men nu er vi ikke blevet skuffede, tværtimod - stor anbefaling herfra. Vi er lidt over middel i størrelse og plejer at bruge faste madrasser - det fungerer rigtig godt med madrassen fra Emma".

Emma Diamond er springmadrassernes Rolls Royce. Det er simpelthen uovertruffen kvalitet, som giver en bedre og dybere søvn.

Du kan læse mange flere anmeldelser af madrassen, hos forhandleren ved, at klikke på "Til butik" under her.

Fordele ved Emma Diamond madrassen:

 • Ekstrem god temperaturregulering
 • Man mærker ikke at sengepartneren bevæger sig
 • Ingen irriterende revne i midten
 • Vi havde ingen tilvænningsperiode
 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene tilbage

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af springmadras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 100x200 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm & 200x200 cm
 • Højde: 25 cm
 • Diamond Degree® skum
 • HRX skum
 • Ergonomisk skum
 • 5 komfortzoner
 • Dynamiske pocketfjedre
 • Oeko-Tex certificeret
 • 10 års garanti

Senses springmadras (Bedst til prisen)

Senses springmadras adskiller sig fra andre springmadrasser ved, at have pocket fjedre, delt op i 7 specialudviklede komfortzoner, der bliver kaldt bedre™ zoner.

Bedre™ zoner er en ny type komfortzoner, som producenten selv har udviklet, hvor der anvendes tre typer pocket fjedre, i stedet for to typer, som der normalvis anvendes.

Den tredie type fjeder bliver anvendt til en særlig hoftezone, som gør, at hele madrassen yder optimal støtte, til alle de mange trykpunkter, som kroppen har.

Dette, sammen med den gode pris madrassen har, gør, at vi har valgt den som bedste madras til prisen.

Pocket fjedrene skaber komfortzonerne

Det er pocket fjedre der gør det muligt, at dele madrassen op i, de før nævnte syv komfortzoner. Dermed får du en differentieret støtte, ned igennem hele kroppens konturer.

Din krop har nemlig brug for mere støtte, der hvor den vejer mest, og det kan de syv komfortzoner netop give den.

Du får en dybere søvn, når din krop har optimal støtte.

Polstringen rundt om pocketfjedrene består af en særlig komfortskum.

Komfortskum er et spændstigt og elastisk materiale, der hjælper med til, at give din krop mere modstand på de mange støttepunkter, samtidig med at madrassen ånder bedre, og dermed giver et sundere sovemiljø.

Madrassens betræk er ekstra slidstærkt, for en lang holdbarhed, og Oeko Tex certificeret, hvilket er din garanti for, at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionen.

1 eller 2 forskellige fastheder

Vælger du madrassen med en bredde på 160 cm eller 180 cm, så kan du opdele madrassen, med to forskellige fastheder.

Det er en stor fordel, hvis du deler seng med din partner, da i ikke nødvendigvis har behov for, den samme støtte.

Oftest er det således, at desto mere man vejer, desto hårdere madras har man behov, med få undtagelser.

Det er en kvalitets madras, der yder ergonomisk korrekt støtte, til både dig og din eventuelle partner.

Hvad synes tidligere kunder om madrassen?

Et af de bedste parametre til, at vurdere kvaliteten af en vare er, at kigge på tidligere kunders anmeldelser af den.

Denne springmadras har i skrivende stund fået 81 anmeldelser af købere. De har samlet givet den en vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner! Det er et særsyn, og så må der være noget om snakken.

Er du ikke overbevist endnu? Lad os kigge på hvad andre eksperter siger om denne madras; Bomagasinet skriver følgende om den "Senses fra Bedre Nætter består af nøje udvalgte pocketfjedre, velplacerede komfortzoner og åndbart skum, som er med til at skabe en solid madras af høj kvalitet. Den er til dem, der ønsker en madras i topkvalitet til en fornuftig pris".

Sengeguruen stemmer i med denne bemærkning; "komforten er helt i top, og du kan svæve trygt ind i drømmeland. Med andre ord: Senses er en drøm af en springmadras".

Vi slutter af med Testsektionen, der er enige i at dette er en rigtig god madras. De kalder den nemlig for en "formidabel madras i høj kvalitet".

Går du op i kvalitet, fremragende komfort og prisen så er det her måske den rigtige madras for dig.

Bedst til prisen titlen går til Senses springmadrassen, da den har lidt mere end de fleste andre madrasser, og fås til en fornuftig pris.

En anden fordel med denne madras, er at den sælges med BedreNætter's "100 dages prøve" garanti. Det betyder at du har 100 dage til at prøve den, og er du ikke 100% tilfreds, så kan du levere den tilbage, uden omkostninger for dig.

Fordele ved Senses madrassen:

 • Samme 7 Bedre™ zoner, som den dyreste madras hos forhandleren
 • God pris
 • 100 dages prøve - Fuld tilfredshed eller alle pengene retur
 • 15 års garanti på fjedrebrud

Specifikationer

 • 100 dages prøvetid - Gratis ombytning af springmadras eller pengene tilbage
 • Størrelser: 80x200 cm, 90x200 cm. 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm
 • Højde: 18 cm
 • 15 års garanti på fjederbrud
 • Oeko Tex certificeret betræk
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast
 • 7 bedre™ zoner med individuelle pocket fjedre

Nordkap springmadras

Nordkap madrasser er i god kvalitet, til en meget rimelig pris.

Madrassen byder på syv komfortzoner, der tilpasser sig din krop, så du får god støtte de rette steder.

Det er muligt fordi der er anvendt pocket fjedre, i stedet for de billigere Bonnel fjedre, som man ellers tit finder i en billig madras.

Pocket fjedre arbejder individuelt, og derfor vil de steder, hvor du lægger mere pres på madrassen, få mere modstand fra fjedrene.

Falder dit valg af ny madras på Nordkap, får du absolut en behagelig madras, til en god pris

Pocket fjedre isoleret med komfortskum

Der er hele 220 pocketfjedre pr. m2 i madrassen. Mellem alle pocketfjedrene er der isoleret med 25 mm komfortskum.

Komfortskum er med til, både at holde madrassen mere spændstig og åndbar. På den måde kan den bedre slippe af med fugt, hvilket er med til at give den længere levetid.

At pocketfjedrene, der er anvendt i madrassen, er solide, vidner de medfølgende 10 års garanti mod fjedrebrud om.

Den er i øvrigt designet således, at det er en vendbar madras. Du kan altså vende madrassen om, og dermed forlænge levetiden på den.

Optimal støtte i flotte farver

Madrassen leveres i 4 forskellige farver og 3 forskellige fastheder.

Du skal vælge fasthed efter din vægt og præferencer.

Foretrækker du en blød madras, skal du vælge en medium fasthed. Vil du hellere have en lidt hårdere madras, skal du vælge en fast. Eller vil du hellere have en decideret hård madras, som ikke lader dig synke særlig meget ned, så skal du vælge en ekstra fast.

Vælger du den rette faasthed, vil du få optimal støtte og en mere behagelig søvn.

Producenten anbefaler følgende:

 • Medium fasthed til under 70 kg
 • Fast fasthed til 70-100 kg
 • Ekstra fast fasthed til over 100 kg

Hvis du vælger ekstra fast, så koster det lidt mere, grundet anvendelsen af flere fjedre i madrassen.

Farverne du kan vælge mellem er følgende:

 • Sort
 • Antracit
 • Lysegrå
 • Sand

Der er ingen prisforskel på farverne.

Kunderne elsker Nordkap

Tidligere købere af madrassen er vilde med den. I skrivende stund har 75 kunder anmeldt madrassen og givet den et snit på 4,5 stjerner ud af 5.

Det er højt, især i denne prisklasse. Det vidner om, at man får en god madras, der absolut er pengene værd.

Specifikationer

 • 100 dages gratis ombytning
 • Størrelser: 70x200 cm, 80x200 cm, 90x200 cm. 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm
 • Højde: 18 cm
 • 7 komfortzoner
 • Pocketfjedre
 • 25 mm komfortskum
 • Indbygget antiskrid
 • Oeko-Tex certificeret
 • 10 års garanti på fjedrebrud

NordicDream springmadras

Denne springmadras, er fremstillet med airflowskum, rundt om pocket fjedrene. Det bidrager til både, at lede fugten væk og dermed give den en længere levetid, samt en mere behagelig temperatur når du sover.

En solid madras kan nemt holde i 10 til 15 år, hvis du sørger for at passe godt på den.

Pocket fjedrene er bygget op med syv komfortzoner. Dermed kan din krop få den støtte, som den har brug. Dine skuldre og dine hofter kan synke ned i madrassen, mens din lænd kan blive holdt oppe.

Har du en forkert madras, kan det have stor betydning for dit helbred. I værste fald kan det faktisk føre til, at du får problemer med f.eks ryggen, og at det er sværere for dig, at få en god nats søvn.

Pocket fjedrene der er anvendt i denne behagelige madras, er ikke helt almindelige. Faktisk er de unikke og udviklet specifikt af producenten, for at yde ergonomisk korrekt støtte.

Det er en type moderne pocketfjedre, der kaldes Ergonomic+ fjedre. De er 20 mm højere end normale pocket fjedre.

Det gør dem mere fleksible og dermed nemmere for dig, at opnå den optimale støtte, med en behagelig liggekomfort, for en god nattesøvn.

Praktisk stof på ydersiden

Det er dog ikke kun indholdet af madrassen, der er praktisk.

Madrassens betræk er skabt af et praktisk møbelstof, der både er slidstærkt og nemt at holde.

Du har mulighed for, at vælge mellem farverne antracit eller lysegråt, dyb blå eller sand.

Det kraftige stof giver et beskyttende lag om madrassen, så den hverken bliver beskidt eller går i stykker.

På madrassens flader er skabt en antiskrid effekt, der hjælper med at holde topmadrassen på plads. Dermed behøver du ikke kæmpe med, at skulle lægge den på plads.

Specifikationer

 • Størrelser: 80x200 cm, 90x210 cm, 120x200 cm og 140x200 cm
 • Farver: lysegrå & dyb blå, antracit og sand
 • Syv komfortzoner
 • Bolster af slidstærkt møbelstof
 • 10 års sætningsgaranti
 • Skabt med antibakterielt airflowskum
 • Antiskrid, så topmadrassen ikke glider af

Auping Elysium springmadras

Elysium er en Aupings bedste madrasser. Der er især lagt vægt på god ventilation og dermed temperaturregulering.

Normalt ved gode springmadrasser, består de af både pocketfjedre og en form for skum. Her er udelukkende anvendt fjedre. Det sikrer dig optimal ventilering af madrassen.

Auping Elysium er 23,5 cm tyk og den består af 2 lag, hvoraf det nederste lag har hele 836 mini pocketfjedre. Auping kalder det Harmony-pocs® komfortlag og det er specialudviklede til lige præcis denne madras.

Det øverste lag er designet med, en åben struktur og det kaldes Vent-tex®. Det sikrer dig optimal ventilering af madrassen, hele natten igennem.

Unik zoneinddeling til lige præcis din krop

Udover at du skal vælge madrassens fasthed, enten blød, medium eller fast, skal du også vælge hvilken kropstype du har.

Det betyder, at du får en madras hvor komfortzonerne er perfekt tilpasset til både din vægt og din kropstype. Det er din garanti for en madras der passer perfekt til lige præcis dig.

Det er en absolut komfortabel madras, med god støtte og optimal komfort.

Holdbart og vaskbart betræk

Madrassen er betrukket med et blødt, elastisk og skræddersyet betræk, du nemt kan tage af og vaske. Det er med til at forlænge madrassens levetid.

Du kan vaske betrækket på 60 grader.

Normalt bør man altid bruge en topmadras på sin springmadras. Det er både med til, at gøre den mere behagelig og skåne den for fugt, samt give den en længere holdbarhed.

En topmadras vil normalt også bidrage til bedre støtte, og dermed et mere sundt sovemiljø, men med denne madras, er en topmadras faktisk ikke nødvendig. Madrassen er så komfortabel, at du kan nøjes med, at beskytte den med f.eks en rullemadras.

Specifikationer

 • Fås i 36 forskellige størrelser
 • 23,5 cm høj
 • 60 dages prisgaranti
 • Unikke komfortzoner tilpasset til din krop
 • Vælg mellem blød, medium & fast
 • Harmony-pocs® med 836 minipocketfjedre
 • Vent-tex®

Stockholm springmadras

Ønsker du en madras, der i høj grad kan hjælpe dig med at holde en jævn temperatur natten igennem, er denne en mulighed.

Den er nemlig temperaturregulerende, så du ikke kommer til at få det for varmt, når du sover.

Stockholm springmadrasser er i høj kvalitet. De har brugt lækre materialer til at producere denne madras. Det udmønter sig blandt andet ved at Stockholm springmadrasser har en god ventilation og køling.

Betrækket på springmadrassen er udformet i smart slidstærk møbeltekstil med kuvertsyning, som er med til at give dig en ekstra god kølingseffekt.

Samtidig er der polstreret med 25 mm åndbart hybridskum mellem fjedrene.

Det betyder at hvis du har en tendens til at have det meget varmt om natten, eller sveder meget, så kan denne springmadras være med til at give dig en kølende effekt, og derved svede mindre.

Indbygget antiskrid

Derudover har madrassen en smart antiskrid effekt på oversiden. Den sikrer, at topmadrassen bliver liggende oven på madrassen.

Dermed undgår du, at du jævnligt skal rykke på topmadrassen for at få den til at ligge rigtigt.

Det kan være en lille, men daglig irritation. Det slipper du heldigvis for med den smarte antiskrid effekt.

Er antiskrid ikke indbygget i springmadrassen, kan du være nødt til at købe et særligt underlag, så topmadrassen bliver, hvor den skal.

Syv komfortzoner sikrer høj komfort

Derudover er madrassen skabt med pocketfjedre eller multipocket fjedre, alt efter hvilken fasthed du vælger.

Fjedrene gør, at madrassen har syv komfortzoner, der støtter din krop på forskellig vis. Stederne hvor du har behov for ekstra støtte er blandt andet ved dine hofter, lænd, skuldre og nakke.

Får du ikke den korrekte støtte på disse steder, så kan det resultere i en dårlig nats søvn, som kan give ekko igennem hele din dag efterfølgende. Derfor er det altid en god idé at gå efter en springmadras der har komfortzoner.

Det er med til at gøre, at din krop kan få den støtte, som den har brug for.

De forskellige dele af din krop har nemlig brug for forskellige former for støtte. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at give dem det. Det er med til at sikre dig en langt bedre søvn.

Specifikationer

 • Størrelser: 90x210 cm, 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm
 • 18 cm høj
 • Syv komfortzoner med pocket fjedre eller multipocket fjedre
 • Farver: Sort, lysegrå, antracitgrå & sand
 • 25 hybridskum
 • Antiskrid, så topmadrassen ikke glider af
 • Vælg mellem medium, fast og ekstra fast

Hvilken springmadras skal jeg vælge?

hvilken madras skal man vælge

Når du skal vælge en springmadras, skal du ikke bare se på, hvilken der er blevet kåret til bedst i test eller efter en billig springmadras.

En af de billige springmadrasser har måske ikke de egenskaber, som opfylder dine behov.

En god madras er nemlig den madras, der passer til din krop.

Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i den, når du ser på de forskellige former for madrasser.

Blød eller hårdere madras

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en springmadras med den rette fasthed. Det er afgørende for, hvor meget støtte du får fra madrassen.

De fleste vil umiddelbart foretrække en blødere madras, end de egentlig har brug for. Men med tiden, vil du klart blive gladest for, at have valgt den helt rigtige fasthed.

Fastheden afgøres blandt andet af fjedrene i madrassen.

I en medium og en fast madras er der pocket fjedre, mens der er i en ekstra fast madras er multipocket fjedre. Multipocketfjedrene er mindre end pocketfjedrene og sidder tættere sammen.

Det giver en mere fast madras.

Overvejer du at skifte hele sengen i stedet for kun madrassen? Er det vigtigt for dig, at du får en god seng, hvis ikke den bedste seng? Tag et kig på vores guide til den bedste seng.

Hvilken størrelse springmadras skal jeg vælge?

Der findes nogle retningslinjer til, hvilken størrelse springmadras man skal vælge.

Dette skal dog tages med forbehold, da du selv ved hvordan og hvor meget plads du bruger når du skal sove.

Generelt kan man notere sig, at man skal lægge 10-20 cm til sin højde, for den rette længde på madrassen.

Skal du sove alene på din nye madras, bør den have bredde mellem 80 og 140 cm. Er i to der skal sove sammen, bør den have en bredde på minimum 160 cm.

Den bedste madras størrelse, for to personer, er 180 x 200 cm.

Madrasserne vi har testet i denne guide har følgende mål:

Emma Diamond

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 100x200 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 200x200 cm

Senses madras

 • Springmadras 80x200 cm
 • Springmadras 90x200 cm
 • Springmadras 90x210 cm
 • Springmadras 120x200cm
 • Springmadras 140x200 cm
 • Springmadras 160x200 cm
 • Springmadras 180x200 cm

Nordkap Springmadras

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 90x210 cm
 • 120x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm
 • 180x210 cm

NordicDream Springmadras

 • 90x210 cm
 • 12x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm

Auping Elysium Springmadras

 • Fås i 36 forskellige størrelser

Stockholm springmadras

 • 80x200 cm
 • 90x200 cm
 • 140x200 cm
 • 160x200 cm
 • 180x200 cm

Sådan vælger du den rette fasthed

Du kan få madrasserne i enten medium, fast eller ekstra fast. For at finde frem til den rette fasthed skal du se på, hvor meget du vejer.

Dette er anbefalingerne til de fleste madrasser. Der kan dog sagtens være forskelle i anbefalingerne, hvis det er en anden madrastype.

 • Vejer du under 75 kilo anbefales en medium madras.
 • Vejer du mellem 75 og 95 kilo anbefales en fast madras.
 • Vejer du over 95 kilo anbefales en ekstra fast madras.

Det er vigtigt, at du køber den form for madras, som din krop har brug for. Det er afgørende for, at din krop, særligt din ryg, får den støtte, som den har brug for.

Fastere madras til tungere personer

Selvom du skal betale flere penge for at få en ekstra fast madras, er det altså pengene værd i det lange løb.

Har du meget brede hofter eller meget brede skuldre, kan der dog være en undtagelse til reglen. I det tilfælde kan det nemlig være bedst for dig, at du vælger en madras, der er blødere, end du ellers ville have gjort.

En blødere madras giver nemlig dine hofter og dine skuldre mulighed for at synke ned i underlaget, så din rygrad bliver holdt lige.

Er springmadrasser gode?

Springmadrasser er blandt de mest populære og bedste madrasser på markedet.

Springmadrasser er især gode, når der er anvendt pocketfjedre. Der findes nemlig flere typer fjedre, og de mest brugte er Bonnell fjedre og de moderne pocktfjedre.

En billig madras vil ofte have Bonnell fjedre, mens en komfortabel springmadras har pocketfjedre.

Forskellen på de fjedre typer er, at Bonnell fjedre ikke arbejder individuelt. Pocketfjedre er nemlig, som navnet antyder, gemt i en lille lomme, eller nærmere pose.

Det betyder, at de alle kan arbejde individuelt og dermed give forskellig støtte.

Det er også pocketfjedre, der gør det muligt, at indele en springmadras, i f.eks fem komfortzoner eller syv.

En komfortabel springmadras, med f.eks fem komfortzoner og skum, er et oplagt valg for dig, der vil have en dejlig madras med bedre støtte.

Hvilke fjedre er bedst i en seng?

Vi mener at pocketfjedre er bedst i en seng, som vi også er inde på i afsnittet over her.

Pocketfjedre arbejder individuelt, og kan dermed yde god støtte, til de forskellige trykpunkter på kroppen.

Yderligere kan de indeles, i f.eks fem komfortzoner eller syv, og yde endnu bedre støtte, fordi der kan anvendes flere typer af dem, alt efter hvilken zone de skal sidde i.

Konkret betyder det f.eks, at dine skuldre får mere støtte end din lænd, og dermed kan du ligge ergonomisk korrekt og få en god nats søvn.

Hvad er bedst skummadras eller springmadras?

Hvad der er bedst af skummadras eller springmadras, er et individuelt spørgsmål.

Det skal dog siges, at springmadrasser er det mest populære valg i Danmark.

Begge typer madrasser kan være gode, det handler om hvilke behov du har.

Har du f.eks behov for en trykaflastende madras, så er en model med memory skum en oplagt madras for dig.

Memory skum siges nemlig, at være god til netop dette. Det skal dog tilføjes, at i Danmark er der blevet gjort meget for, at udvikle springmadrassen, og derfor kan den potentielt være, et lige så godt valg for dig.

Gode springmadrasser produceres nemlig i dag, med pocket fjedre og komfortzoner. Vælg en ny madras, produceret i Danmark, med 5 komfortzoner eller 7 komfortzoner.

Fordelen ved en springmadras, fremfor en skummadras, er flere.

Vi lister dem kort her:

 • Behagelig temperatur i løbet af natten
 • Fleksibel støtte med særlige komfortzoner
 • Svært at mærke, hvis sengepartneren vender sig
 • Lang garanti på de bedste springmadrasser

Om en springmadras er den rigtige madras, til netop dig eller jer, er det kun dig selv, der kan svare på.

Hvad er bedst springmadras eller boxmadras?

En boxmadras kan sagtens bestå af en springmadras, med en træramme rundt om.

På samme måde, kan en boxmadras også bestå af en skummadras, med en træramme rundt om.

Forskellen på en springmadras og en boxmadras, er netop denne ramme, og så at der kan leveres ben eller meder, til en boxmadras.

En springmadras anvendes til en eksisterende sengeramme.

Sovestilling kan også have betydning for madrassens fasthed

Udover hvor meget du vejer, kan måden, du sover på, også spille ind i forhold til, hvilken fasthed du har brug for.

Det bedste er, at du sover på ryggen, da det er den mest afslappende stilling for dig at sove i. I det tilfælde, kan du, i de fleste tilfælde, holde dig til de anbefalede fastheder, i forhold til din vægt.

Sover du på siden, skal du være opmærksom på, at du vælger en blød madras, der gør det nemt for dine hofter og skuldre, at synke ned i underlaget.

Den bløde madras støtter kroppen, og gør det samtidig nemmere for dine skuldre og hofte, at synke passende ned i madrassen.

Foretrækker du at sove på maven, er det derimod en god ide, at du sørger for at vælge den hårde madras.

Er madrassen for blød, vil din lænd komme til at bøje for meget nedad. Dermed kan du få ondt i lænden, når du vågner om morgenen.

For en god søvn, er det vigtigt, at du vælger den rette fasthed.

Har du tit ondt i ryggen når du vågner? En elevationsseng kan være svaret for dig. Du kan finde vores guide til den bedste elevationsseng her.

Madrasser er et individuelt valg

Som du kan se, er der altså mange forskellige faktorer, der spiller ind i forhold til at vælge en madras.

Derfor er det selvfølgelig også et individuelt valg, hvilken der er den bedste madras til dig.

Er I et par, der skal se på nye madrasser til jeres seng, er det derfor bedst, at I hver især udvælger en madras.

På den måde kan I opnå bedst mulig liggekomfort, da madrassen tilpasser sig til jeres kroppe.

Når I skal have to madrasser, skal de mindst være 80 cm brede, så I ikke kommer til at støde ind i hinanden, når I skal vende jer.

De fleste foretrækker dog 90 cm i bredden pr. madras. Det vil give en seng på 180 cm i bredden, hvilket også er det mest populære valg som dobbeltseng.

To madrasser vil også løse problemet med, at der er en af jer, der vågner, når den anden vender sig. Med to madrasser kan du næsten ikke mærke, at din partner vender sig i sengen.

Du kan finde flere gode tips, til valg af den bedste madras i denne artikel fra Samvirke.dk.

Madras med komfortzoner er altid at foretrække

Når du skal vælge en madras, lige meget om det er en springmadras eller ej, bør du altid gå efter en springmadras med mindst fem komfortzoner, og gerne syv komfortzoner.

Komfortzoner betyder, at fjedrene er skabt, så de kan danne forskellig støtte, til din krop ned igennem madrassen. Dit hoved og dine ben, vil altså få en anden støtte, end dine hofter og dine skuldre.

I denne guide til den bedste madras, kan du vælge mellem springmadrasser med fem og syv komfortzoner.

Der er en mærkbar forskel, på en springmadras med f.eks syv komfortzoner, i forhold til en springmadras uden komfortzoner.

For eksempel vil du sove dybere, og du vil vende dig færre gange i løbet af natten, når du sover på en springmadras med komfortzoner.

I vores guide har vi medtaget madrasser, der alle har mindst fem komfortzoner. Dermed kan du være sikker på, at din krop får en god og varieret støtte, når du vælger en af vores madrasser.

Sørg for at passe godt på din madras

Madrasserne i vores guide, kan alle holde i mange år, hvis du sørger for at passe godt på dem. Det gør du først og fremmest ved, at beskytte din madras mod fugt.

Vi afgiver alle fugt, når vi sover, og hvis den ophober sig i madrassen, kan du slet ikke have glæde af den i så lang tid, som du ellers ville.

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at beskytte din madras med en god topmadras.

Den er nemmere at vaske og billigere at skifte ud. Derfor er det bedre, at størstedelen af fugten havner i den.

Samtidig er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en dyne i et godt materiale, så fugten også har mulighed for, at forsvinde den vej.

Endelig er det også vigtigt, at du sørger for, at fugten kan forsvinde ud under sengen. Mange bruger pladsen, under deres seng til opbevaring, men på den måde bliver det sværere for fugten at forsvinde.

Det kan i sidste ende være med til, at forkorte din springmadras’ levetid.

Når du har brugt din madras i nogle år, vil den ikke have den samme fasthed, som den havde tidligere. I det tilfælde er det nemt med en vendbar springmadras. Du vender den simpelthen bare om.

Dermed kan du bruge den anden side, i en årrække og på den måde, give madrassen en længere levetid.

Skift madras, når der er behov for det

Selvom du kan gøre meget for at få din springmadras til at holde i mange år, er det selvfølgelig også vigtigt, at du sørger for at skifte den, når der er brug for det.

Har du din madras i 10 eller 15 år, kan din krop jo have ændret sig meget, og det kan derfor være en helt anden form for madras, som den har brug for.

For eksempel er det meget sandsynligt, at du har taget på eller tabt dig over en periode på 10-15 år. Det betyder, at du altså nu har brug for en anden fasthed i din madras.

Selvom madrassen var den rigtige fasthed, da du købte den, bliver den jo ikke ved med at være det, hvis din kropsvægt ændrer sig.

Holder du vægten, kan du mærke, at det er tid til en ny madras, når den gamle bliver for blød.

Hvis din numse og dine ben begynder at synke for meget ned i madrassen, og det bliver for nemt for dig at få en hånd ind under lænden, er den blevet for blød.

Du kan få endnu mere viden om madrasser i denne video fra den engelske forbrugerorganisation Which

Det hjælper ikke at prøve madrassen i 5 minutter

Når du køber madrasser på nettet, har du selvfølgelig ikke mulighed for at prøve den i virkeligheden inden købet.

Det kan afskrække nogle fra at købe madrassen på nettet. Men det gør faktisk ikke så meget, om du har prøvet madrassen i virkeligheden eller ej, inden du køber den.

Der går nemlig fra cirka en måned og helt op til 3 måneder, inden din krop har vænnet sig til en ny madras.

Derfor er det vigtigt – lige meget om du handler på nettet eller ej – at du køber en madras, hvor du har mulighed for at ombytte den til en anden fasthed.

Du har typisk mulighed for at ombytte madrassen til en anden fasthed inden enten 30, 60 eller 100 dage. Dermed har du altså god tid til at prøve madrassen af og finde ud af, om det er den rette for dig.

Når du får madrassen hjem, er det altid en god ide, at du starter med at teste fastheden ved at lægge dig på ryggen på madrassen.

Derefter skal du prøve at føre en hånd ind mellem din lænd og madrassen.

Det skal være til at gøre for dig, men du skal også kunne mærke, at madrassen gør modstand, når du gør det.

Er de kriterier opfyldt, har du fundet frem til den rette fasthed.

Med vores guide til den bedste springmadras håber vi, at det vil være nemt for dig at finde frem til den rette form for madras.

Med den lange prøvetid som nogle af forhandlerne tilbyder kan du derefter være sikker på, at du finder frem til den rette fasthed, der passer til din krop.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken springmadras er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 6 af de bedste springmadrasser. Vi har ud fra kriterier såsom komfort, kvalitet, pris og handelsbetingelser fundet frem til en vinder af de 6 springmadrasser. Den bedste springmadras i vores guide er Emma Diamond springmadras.

Hvilken springmadras er den bedste til prisen?

Ikke alle har råd til at købe en dyr springmadras, derfor har vi også kigget nærmere på hvilken springmadras der er bedst til prisen. Vi har fundet frem til at Senses springmadras, der er en rigtig god springmadras, er bedst til prisen netop nu.

Hvorfor købe en god springmadras?

En springmadras er grundstenen i din seng. Det er den der giver dig der korrekte støtte, når du skal sove. Derfor er det også vigtigt at kvaliteten af din springmadras er god, da det ellers kan påvirke din nattesøvn, og du derved vil føle dig øm i kroppen, træt i hovedet og generelt bare uoplagt.