Dobbeltdyne test

En dobbeltdyne er en hyggelig dyne for et par og for dig, der godt kan lide at vikle dig helt ind i dynen, når du sover.

Er du i tvivl om, hvad du skal lægge vægt på, når du skal købe en dobbeltdyne, kan du læse mere om det i vores guide til den bedste dobbeltdyne herunder.

For kærester og ægtefolk er en dobbeltdyne en utrolig hyggelig dyne. Den gør det muligt for jer at ligge tæt, uden at I skal finde ud af, hvordan I kan få to enkelt dyner til at dække jer begge.

Dobbeltdyne test

Kan du godt lide at svøbe dig ind i en stor dyne, når du sover, er en dobbeltdyne dog også perfekt til dig som enkeltperson.

Der er altså flere måder at bruge den på.

Lige meget hvordan du vil bruge din dobbeltdyne, kan du i vores guide blive inspireret til, hvilken du skal vælge.

5 forskellige dobbeltdyner

Vi gennemgår fem forskellige former for dobbeltdyner, der alle har en meget høj kvalitet. Dermed kan du nemt finde frem til den rette for dig.

Når du skal finde en dyne, skal du selvfølgelig lægge vægt på, at du vælger den dyne, der passer til dig. Selvom vi har kåret en til bedst i test, bør du altid se på, om den også opfylder de krav, som du stiller til den.

Det kan for eksempel være i forhold til, hvor varm dynen skal være eller hvilket materiale du foretrækker.

I denne guide til den bedste dobbeltdyne, har vi kigget nærmere på dobbeltdyner fra SovelandSengefabrikkenSengetid, og Dinseng.

Vi anbefaler disse dobbeltdyner

Snedronningen

Bedst i test
 • snedronningen dobbeltdyne
 • 100% gåsedun
 • Bæreevne 825

ProSleep

Bedst til prisen
 • Prosleep dobbeltdyne
 • 70% Europæiske andedun - 30% småfjer
 • Bæreevne 625

Snedronningen dobbeltdyne (Bedst i test)

Leder du efter en af de absolut bedste dobbeltdyner på markedet, bør du vælge Snedronningen dynen. Den har vi kåret som bedst i test, bl.a fordi den er så god til at hjælpe dig med at holde en stabil temperatur natten igennem.

Dynen er skabt med de bedste gåsedun og har en bæreevne på 825. Det betyder, at den både er meget isolerende og rigtig god til at lede fugten væk fra kroppen.

Noget af det, der hjælper dig til at holde temperaturen stabil natten igennem, er de kassetter, som fyldet er syet ind i. Det sikrer, at fyldet er jævnt fordelt over hele dynen. Samtidig er der kuldebroer mellem kassetterne, der sikrer, at du ikke får det for varmt.

Du kan vælge mellem en lun og en sval model, når du vælger en Snedronningen dobbeltdyne.

Den lune model er en god helårsdyne, mens den svale model er en behagelig sommer dobbeltdyne. Dog kan du også bruge den hele året, hvis du nemt får det varmt om natten.

Eksperterne er enige

Mange eksperter er enige i, at Snedronningen absolut er en af de bedste dobbeltdyner på markedet, inklusiv os her hos Søvneksperterne.dk.

Dyne-experten.dk skriver at "Snedronningen fra Ringsted Dun er helt enkelt den bedste dobbeltdyne, som findes i Danmark eller hele verden. Bedste producent, fineste dun fyld og det bedste betræk, så enkelt kan det gøres".

Og Boliglicious stemmer i med følgende bemærkning "der er tale om en dyne, der er af rigtig god kvalitet og dermed også vil være en oplagt dyne for dig at investere i, hvis du gerne vil have en rigtig god dobbeltdyne, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken polstring, fyld eller noget som helst andet".

Specifikationer

 • Størrelser: 200x220 cm og 240x220 cm
 • Fås i lun og sval model
 • 10 års garanti på bolster
 • Fyld: 100% gåsedun
 • Bæreevne 825
 • Bolster: 100% egyptisk bomuldfindbatis
 • Certifikater: NOMITE, DownAfresh, Øko-Tex 100

ProSleep dobbeltdyne (Bedst til prisen)

Leder du efter en dobbeltdyne i en høj kvalitet til en virkelig god pris, er denne et oplagt bud på en dyne for dig. Derfor har vi også kåret den til bedst til prisen i vores test.

Den vi har kigget på her er en "sval" dyne, og den indeholder dermed færre fjer end en f.eks en lun. Du kan bruge dynen hele året, hvis du hurtigt får det for varmt om natten.

Alternativt kan du bruge den forår og efterår, nogle gange også om sommeren. Du kan også vælge at købe den i en af de tre udgaver, denne dobbeltdyne fås i.

Dynen er syet i kassetter, der hjælper dig til at holde en stabil temperatur, og som betyder, at dynen ligger behageligt og let om din krop.

Allergivenlig dobbeltdyne produceret i Danmark

ProSleep dynerne er produceret i Danmark, og du kan derfor være sikker på, at de lever op til kravene for både dyrevelfærd og miljø.

Derudover er der tale om en allergivenlig dyne, der både er NoMite og ØKO-tex 100 certificeret.

NoMite betyder, at den er fremstillet i stof, som det er svært for husstøvmider at bo i, mens ØKO-tex 100 betyder, at der ikke er brugt skadelige kemikalier til at fremstille stoffet.

Hvad synes kunderne om dynen?

Det kan være meget rart at høre andre folks mening inden man køber.

På Soveland.dk har Per Jensen blandt andet udtalt følgende om dobbeltdynen:

"Super dyne. Varmer fint uden at veje så meget. Og lææææækkert stor."

Og han er ikke alene. Merle Marie Bremer følger op med følgende kommentar til dynen:

"Rigtig fin dyne jeg har fået til næsten ingen penge. Kan kun anbefale at handle ved Soveland! :)"

Dette er en rigtig god allergivenlig dobbeltdyne, som kan fås til en rigtig fornuftig pris. Derfor har vi også valgt at kåre den til "Bedst til prisen" i denne guide.

Specifikationer

 • Størrelser: 200x220 cm og 240x220 cm
 • 5 års garanti
 • Fås i sval, lun og varm
 • Bolster: Bomuldscambric 40/40
 • Fyld: 70% andedun og 30% småfjer
 • Bæreevne 625

Kapok daily helårs dobbeltdyne

Ønsker du en allergivenlig dyne, er kapok et godt materiale at vælge. Det er både en mulighed for dig, der ikke kan tåle fjer og dun, og dig, der er allergisk over for husstøvmider.

Kapok er et 100% naturmateriale, der gør det umuligt for husstøvmider at leve i dynen. Det skyldes dels, at den indeholder et naturligt bitterstof, som miderne ikke kan lide og dels at den er god til at lede fugt væk fra kroppen.

Husstøvmiderne har netop brug for fugten for at overleve og vil derfor ikke slå sig ned i en kapokdyne.

Derudover er kapok virkelig godt til at hjælpe dig med at regulere temperaturen i forhold til dine omgivelser. Du kommer derfor til at være tilpas med at sove med dynen både sommer og vinter.

Grunden til det er, at kapok er så godt til at lede fugt væk fra kroppen og dynen. Du kommer derfor ikke til at ligge med en dyne, der er våd af sved, som du ikke kan holde varmen i.

Hvor kommer kapok fra?

Kapok kommer fra Ceiba-træet, som vokser i tropiske omgivelser. Kapoktræer vokser bedst i regnskoven, og de er meget imponerende, da de kan blive over 60 meter høje og næsten 3 meter i diameter.

Blomsterne fra træet har et blødt materiale, som indeholder hundredevis af frø, som er lysebrune. Disse frø er tidligere kendt som silkebomuld eller kapokbomuld.

Kapok har i mange år været populært som dyne- og hovedpudefyld, og det er der en god grund til. Kapok er den letteste naturfiber du kan finde i verden, og den er faktisk 6 gange lettere end bomuld. Det gør at kapokken føles utrolig lækker og silkeagtig, og derfor har kapoktræet også fået øgenavnet "Silkebomuldstræet".

Grunden til at kapok er så allergivenlig er fordi at dens fibre gemmer på et antibakterielt og antimikrobielt bitterstof, som gør det stortset umuligt for støvmider at overleve i det.

Vælger du en model med kapok, så er du både med til at støtte naturen, og samtidig er du med til at støtte lokaløkonomien i de områder hvor de dyrkes.

Specifikationer

 • Størrelser: 200x200, 200x220 og 220x220 cm
 • Helårsdyne
 • Fyld: 100% økologisk kapok
 • Bolster: 100% økologisk bomuld

Paradies lun dobbeltdyne med gåsedun

Ønsker du en dobbeltdyne med gåsedun, hvor du samtidig ved, at der ikke er brugt dun fra håndplukkede gæs, er denne dyne den rette for dig.

Den er skabt af den tyske fabrik Paradies, der har deres egne farme, hvor de opdrætter gæs. Det betyder, at de kan garantere, at fuglene er blevet behandlet ordentligt.

ved at købe en dobbeltdyne fra paradies, så er du sikret høj kvalitet af fjer og dun, som begge er af europæisk oprindelse. Dertil skal det sige at fjedrene ikke plukkes fra levende dyr, og derved er du med til at sikre at dyrene har en god levestandard.

Paradies bruger udelukkende klasse 1 produkter, hvilket vil sige at de er under de bestræber sig på at være bedre end de gældende hygiejniske standarder. De har udviklet kvalitetsparadiset "SuperClean"

Dobbeltdyne med ekstra store fjer

Dynen er mere fyldig end andre dyner, fordi der er brugt ekstra store fjer til den. Hvis du godt kan lide en stor, fyldig dyne, hvor du kan pakke dig helt ind i den, er det derfor den oplagte dyne for dig at have.

Samtidig er dynen ikke tung at have over dig, når der netop er brugt mange store og lette fjer til at gøre den fyldig.

Paradies forhandler også dyner til det japanske marked, hvilket betyder, at deres dyner også skal overholde de japanske standarder. De har blandt andet en højere standard for, hvor rene fjerene skal være, når de kommer ind i dynen.

Derfor får du altså en dyne, der ligger over europæisk standard på det område.

IDFL certificering

Dobbeltdynerne fra Paradies har nogle af de sværeste certificeringer inden for dynebranchen, og et af dem er blandt andet IDFL certificeringen. Det betyder at dynen er testet og godt af IDFL, som er det internationale Dun og Fjer Test laboratorium.

Det betyder at der er udstedt en fjer og dun garanti, og deraf er dynen stemplet med IDFLs kvalitet og renhedsstempel.

Kan vaskes ved 60 grader

Det er klart at få at opretholde en vis hygiejne, så er det vigtigt at du vasker din dyne hyppigt. For at sikre dig at husstøvmider og andet snavs forsvinder, så skal du vaske din dyne ved 60 grader.

Specifikationer

 • Størrelser: 200x200 og 200x220 cm
 • Lun dyne, kan bruges hele året
 • Fyld: 100% gåsedun
 • Bæreevne 800
 • Bolster: 100 % ekstra fint superbatist vævet bomuld

Helårs dobbeltdyne moskusdun

Helårsdynen med moskusdun kan du bruge hele året, hvis du har nemt ved at vænne dig til forskellige temperaturer.

Har du ikke det, kan dynen godt blive for varm for dig at have over dig om sommeren, og du har derfor brug for en sommerdyne også. Det er dog individuelt, hvordan du har det med det. Heldigvis fås denne moskusdun dyne også både i sommer- og vinterudgaver.

Dynen indeholder 900 gram moskusdun, der er fordelt i dynen ved hjælp af kassetter. Moskusdun sikrer, at den har en meget høj isolerende effekt, samtidig med at den er let og behagelig at have over dig.

Du kommer derfor til at sove virkelig komfortabelt med den lette, men varme dyne.

Hvilken størrelse skal du vælge

Dynens størrelse betyder, at langt de fleste vil kunne bruge den. Du bør nemlig vælge en dyne, der er mindst 20 cm længere end dig. Der findes dog ikke et korrekt dobbeltdyne mål, men som minimum er de 200x200 cm.

Er du ikke så høj, giver den lange dyne dig bare virkelig mulighed for at pakke dig ind og nyde den store dyne, ikke mindst hvis du sover alene.

Er I to, der deler dynen, skal i selvfølgelig lægge 20 cm oven i højden for den højeste af jer.

Specifikationer

 • Størrelser: 200x200 og 200x220 cm
 • Fyld: hvide moskusdun
 • Fås som helårs-, sommer- og vintermodel
 • Bæreevne 725

Hvilken dobbeltdyne skal jeg vælge?

Når du skal vælge en dobbeltdyne, bør du vælge den, der passer til din krop, din seng og dit soveværelse.

Deler du f.eks en elevationsseng med din partner, hvor i begge kan indstille højden særskilt fra den anden, så er det ikke sikkert, at det er en god ide for jer. Hvis du løfter benenden i jeres elevationsseng, så vil det måske føles generende for din partner, da dynen vil rykke med.

Det er forskelligt, hvor meget vi sveder og fryser, når vi sover, og hvor varmt vi godt kan lide, at der er i vores soveværelse. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dig selv.

Et af de begreber, det er vigtigt, at du har styr på, når du skal købe en dyne, er bæreevnen. Det er et udtryk for, hvor god dynen er til at isolere, og hvor godt den leder fugten væk fra kroppen.

Det er begge faktorer, der er afgørende for, at du kan få en god søvn.

Tidligere brugte man en skala der gik fra 1-16, men man har samlet alle de europæiske skalaer i en fælles.

En dynes bæreevne måles nu fra 100 til 1100, hvoraf 1100 er den varmeste og bedste dyne til at lede fugten væk.

De dyner de har en score på 1100 er typisk dun fra edderfuglen, som er de mest isolerende dun der findes.

 

Mål på dobbeltdyne

Du kan vælge mellem dobbeltdyner i flere forskellige størrelser.

Følgende størrelser er tilgængelige på det danske marked netop nu:

 • dobbeltdyne 200x200 cm
 • dobbeltdyne 200x220 cm
 • dobbeltdyne 220x220 cm
 • dobbeltdyne 240x220 cm

Du kan vælge mellem længder på 200 og 220 cm. Du bør vælge en dyne, der er mindst 20 cm længere end dig. Det er den mest behagelige dyne at sove med.

Når I er to, der deler en dobbeltdyne, skal I derfor tage udgangspunkt i den højeste, så I begge kan være dækket af dynen.

Hvor bred, dynen skal være, er i højere grad et temperamentsspørgsmål.

Kan I godt lide at ligge tæt, kan I vælge en dyne, der er 200 cm bred. Vil I gerne have plads til at bevæge jer væk fra hinanden, selvom I sover med en dobbeltdyne, er en dyne på 240 cm måske det bedste for jer.

Dermed slipper I for at ligge og kæmpe om dynen om natten.

Trænger i til at opgrader jeres dobbeltseng? Læs vores guide til den bedste dobbeltseng her

Vælg ikke nødvendigvis en billig dobbeltdyne

Når du skal købe en dobbeltdyne, kan du nemt blive fristet til bare at købe en af de billige dobbeltdyner. Dog kan der være mange penge at spare på en god dyne, hvis du er på udkig efter et dobbeltdyne tilbud.

På den måde kan du spare nogle penge og få det, som du gerne vil have det, tænker du. Men inden du køber den billigste dobbeltdyne, bør du lige huske at sikre dig, at det er den rigtige model i forhold til dine behov.

Sørg derfor for at tjekke:

 • Hvor stor en dyne har du brug for?
 • Skal den være fremstillet med en bestemt form for fyld?
 • Skal du kunne bruge dynen hele året eller kun en del af året?
 • Er der nogle særlige krav, der skal være overholdt? For eksempel i forhold til dyrevelfærd, miljø eller en allergivenlig dyne

Skal du have en ny topmadras med til din nye dobbeltdyne? Læs vores guide til den bedste topmadras her

Sådan får du din dyne til at holde i mange år

Din dobbeltdyne kan sagtens have en levetid på 10 til 15 år, hvis du passer godt på den.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vaske den jævnligt og korrekt. Det er ikke bare med til at holde dynen ren. Det sikrer faktisk også, at dynen beholder sin bæreevne.

Med tiden vil dunene i dynen blive klumpet sammen, og når dynen bliver vasket og tørretumblet, bliver de fordelt igen.

Når du vasker din dyne, er det vigtigt, at du har god tid til det. Det tager nemlig lang tid for dynen at tørre. Du kan derfor godt regne med, at der går 6-8 timer, fra du starter, til du slutter.

Skal du bruge dynen igen om aftenen, skal du altså i gang om morgenen.

Du skal altid starte med at tjekke, at sømmene i dynen er i orden, så der ikke falder fyld ud under vasken. Derefter skal du vaske dynen på 60 grader og tørretumble den, til den er helt tør. Et godt trick er at have et par rene tennisbolde eller tørrebolde med i vasken, da de kan hjælpe med at fordele fyldet, når de bliver vasket.

Det kan være svært at vide, hvornår dynen er helt tør, derfor kan det være en god ide, at du vejer den, inden du går i gang med at tørre den. Det er ikke sundt for hverken din dyne eller seng, hvis du ligger den på sengen før at den er tør.

Idenyt har udgivet en artikel om vask af dyne, den kan du læse her.

Her kan du hvordan Soveland.dk anbefaler dig at vaske din dyne

Når du har købt en dyne i god kvalitet, vil det være naturligt, at du passer godt på den. De dobbeltdyner, som du kan finde i vores guide, er alle nogle, der har en så høj kvalitet, at det vil være naturligt for dig at passe godt på dem, så du kan have glæde af dem i mange år fremover.

Vi håber at denne guide har været med til at danne et overblik for dig, så du kan finde din næste dyne, som passer perfekt til dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken dobbeltdyne er den bedste?

Vi har i denne guide kigget nærmere på 5 af de bedste og mest populære dyner på det danske marked. Vi har taget højde for kvalitet, komfort, garanti og handelsbetingelser. Ud fra disse parametre har vi kåret Snedronningen til at være den bedste dobbeltdyne i vores guide.

Hvilken dobbeltdyne er den bedste til prisen?

Vi har i samme ombæring også kigget nærmere på hvilken dyne der er bedst til prisen. Vi har i vores guide valgt at kåre ProSleep dobbeltdyne til at være den bedste dobbeltdyne til prisen.

Hvorfor købe en god dobbeltdyne?

En dobbeltdyne kan både være god for jer der sover sammen, og gerne vil ligge under samme dyne, og til dig som bare godt kan lide at have en stor dyne. Kvaliteten af en dobbeltdyne er vigtig, da dårlige dobbeltdyner kan give allergi, eller ikke giver den korrekte isolering, og derved ødelægger din søvn.